VAD KAN MAN KÖPA FÖR 23 MILJONER KRONOR?


Pris arkeologisk utgrävning 23 miljoner kronor    Foto Thoralf Alfsson

Det är med stor oro som jag noterar att man på Länsstyrelsen och Riksantikvarieämbetet högst ogärna svarar på mina mail. Det är myndigheter som betalas av oss skattebetalare och därmed har man också en skyldighet att svara på medborgarnas frågor.

Men om chefen ger fan i att svara en Sverigedemokrat så är det förstås även helt ok för alla hans medarbetare! Kalmar läns nye landshövding, Stefan Carlsson har struntat i att svara på mitt öppna brev. Om detta tycker jag inte! Då kanske det inte är så underligt om hans anställda på Länsstyrelsen också skiter i detta när chefen föregår som ett gott exempel.

På Riksantikvarieämbetet tycks det också vara väldigt svårt att få några svar, speciellt om det rör sig om Kvarnholmen och mediehuset.

Detta gör mig väldigt orolig och jag börjar förstås fundera på varför dessa båda myndigheter inte svarar på frågor. Är det så man sköter kommunikationen med alla medborgare eller är det bara jag som aldrig får några svar. Om man skulle vara så nonchalant mot alla medborgare borde det väckt medias intresse tidigare så jag antar att det bara gäller mig.

Riksantikvarieämbetet har precis börjat på en stor arkeologisk undersökning på Kvarnholmen, bara ca 200-300m från den plats där Gota Media vill bygga sitt mediehus. Enligt Kalmar kommuns hemsida är det en av de största arkeologiska utgrävningarna i Sverige med 16 arkeologer.

Länsstyrelsen har beslutat om denna arkeologiska utgrävning och det kan inte Kalmar kommun motsätta sig utan man får vackert anpassa sig om man vill bebygga området. Länsstyrelsen är beställare av utgrävningen men man tar inga kostnader utan man skickar hela fakturan vidare till Kalmar kommun. Alla förstår säkert att det blir väldigt kostsamt med så många arkeologer på plats ända fram till oktober och därefter kommer allt arbete med att dokumentera allt material vilket säkert kommer hålla flertalet av dessa arkeologer sysselsatta under nästa vinter.

Kalmar kommun har inte varit särskilt villiga att berätta att denna utgrävning kan kosta 23 miljoner kronor, vilket är det takpris som är satt från Länsstyrelsen. Kalmar kommun hoppas att staten skall komma med lite bidrag, men det är än så länge bara en förhoppning.

Riksantikvarieämbetet är givetvis glada över att få göra en jättestor utgrävning på Kvarnholmen som ger ett stort antal arkeologer arbete under ca ett år. Därmed är man säkert också väldigt tacksamma mot Kalmar kommun.

Det som gör mig orolig är om detta projekt har blivit en bricka i spelet om Gota Medias planer på att bygga ett mediehus på Kvarnholmen och därmed förstöra en unik fornlämning. Just nu har Länsstyrelsen och Riksantikvarieämbetet ”bollen” när det gäller alla överklaganden av detaljplanen för Gota Medias mediehus. Frågan är om Riksantikvarieämbetet kommer gå emot Kalmar kommuns detaljplan för Gota Media när man precis fått ett 23 miljonersprojekt.

Detsamma gäller Länsstyrelsen, klarar man av att hålla isär begreppen och alla miljoner.Ikväll har vi fått många exempel på hur objektiv Sveriges Television är. Rapporteringen av det franska valet präglas av smutskastning av Marine Le Pen.

Dokument utifrån var ett ganska intressant program. Man gjorde allt för att smutskasta till och med två killar som gjorde politisk propaganda på nätet. Man kallade det ett hemligt uppdrag när man filmade helt öppet inne i en moske. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Men det finns säkert naiva tittare som tror på reporterns prat.

Kommentarer
Postat av: C. Kempe

Kan du inte publicera de olika brev du har skickat till Länsstyrelsen och RAA i frågan samt adresser mm? Då kan vi andra skicka liknande brev för att på så vis kanske öka intresset hos dessa myndigheter att ta sitt ansvar. Och få dem att inse att det finns ett allmänt intresse för svensk kulturhistoria.

2012-04-23 @ 00:01:34
Postat av: Sven Dacke

Mera från Öland om Stasi spioner

Postat av: Fredrik

Dokumentär utifrån blandar friskt!

England har sharia lagar så varför inte tala om det.Visa hela videon när han kör genom Islamkvarter och blir missgandlad..Icke de!Europa behöver inte medeltida ISLAM och de är väl ett sundhets tecken att folk protesterar mot nåt så föråldrat synsätt på kvinnor,homosexuella osv.2012-04-23 @ 06:32:38
Postat av: Essendon

Enligt Förvaltningslagen har en myndighet skyldighet att besvara frågor från allmänheten så snart som möjligt.

Dessutom skall ärendet diarieföras om det är brev eller i elektroniskt form.Således är det en straffbart för ansvarig inom myndigheten att inte besvara frågor.Ärendet kan även JO anmälas om svar inte inkommer.

Om JO konstaterar brister i en myndighet, så "smäller det högt", trots att en myndighet inte behöva följa en JO erinran.2012-04-23 @ 06:58:02
Postat av: Hulda

När kör SVT en dokumentär som behandlar Europas extremvänster?

När går Uppdrag Granskning igenom EXPO och deras kopplingar?

När kör SVT en dokumentär om hur Europa förändras med muslimsk stor invandring? Gärna med en paneldebatt med både positiva och kritiska...

När avslöjar Uppdrag Granskning åldersbluffen med de "ensamkommande"?

Vi är många som väntar....

2012-04-23 @ 08:07:59
Postat av: InfoRIKSANTIKVARIEÄMBETETÄn så länge har inte Sjupartiet lyckats sälja ut Riksantikvarieämbetet till någon lämplig, privat aktör, t.ex. Jan Emanuel eller någon miljardär i Kina. Som fortfarande en statlig myndighet har väl också Riksantikvarieämbetet därmed krav på sig att vara självfinansierande och helst vinstgivande.Därmed ter sig naturligtvis en arkeologisk undersökning av det nya tidningspalatsområdet på Kvarnholmen som oemotståndligt lockande.Och kanske inte bara ur ekonomisk synvinkel. Kanske kan man lyckas gräva fram något utländskt mynt och triumferande med detta mynt som bevis förklara för populasen, att Kalmar egentligen från början var en lycklig, mångkulturell (ev. arabisk) handelsplats.Ni minns kanske hur det gick med vikingastaden Birka i Mälaren, när Riksantikvarieämbetet fick tillfälle att hugga tänderna i dess historia (”Historierevision”):http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/02/16/genusforskare-delar-gener-med-brodlimpa-och-svenskar-har-bara-funnits-i-100-ar/#comment-6697”2004 arrangerade Birkamuséet och Riksantikvarieämbetet en utställning med namnet ´Tor, Kristus och Alla´”, där man för svenska skolklasser berättade den fantastiska historien om hur våra svenska förfäder levde i harmoni med muslimer i vikingastaden Birka redan för mer än tusen år sedan. - - -”Om Riksantikvarieämbetets UPPDRAG heter det bl.a.:”Under åren 2003–2004 gjorde RAÄ en särskild satsning för att långsiktigt utveckla arbetet med kulturarv och mångfald. - - - ligga till grund för RAÄ:s fortsatta arbetet med att utveckla och tillämpa mångfaldsperspektivet i verksamheten.””På Birkamuseet planeras för att en ny utställning med mångfaldstema ska invigas i april 2006, och Gamla Uppsala museum planerar --- mångfald --- resurs för det mångkulturella samhället.”http://books.google.se/books?id=Rrkz68ZwdM8C&pg=PA172&lpg=PA172&dq=birkamuseet+2004&source=bl&ots=V6FYWXIfhB&sig=GnaSrKsQUv40ixoY2Q1Ogl-moAg&hl=sv&sa=X&ei=GO-UT7vMMcOdOrGgyJME&redir_esc=y#v=onepage&q=birkamuseet%202004&f=falseHögsta chef för Riksantikvarieämbetet är som bekant f. ombudskvinnan för MUF i Stockholm, tårt-Lena Adelsohn Liljeroth, själv totalt okunnig i allt som rör t.ex. arkeologi och fornhistoria.

2012-04-23 @ 08:22:35
Postat av: Rune

En JO-anmälan är på sin plats om en myndighet inte svarar på frågor i brev. Det är ju dessutom extra viktigt att du får svar i din funktion av vald politiker, så att du får underlag i din politiska verksamhet.

2012-04-23 @ 08:33:18
Postat av: Sven Dacke

Invandrarverket betalar ut dina skattepengar för barn som aldrig existerat

Postat av: InfoROLAND POIRIER MARTINSSONS UTEBLIVANDE FRÅN SVENSKA TRYCKFRIHETSSÄLLSKAPETS "NAZIST"MÖTE FÖRKLARASav honom själv i hans kolumn i Sv.D. idag (23/4). Som ”filosof” och ledare för Timbros medieinstitut tydliggör han De Nya Moderaternas hållning i invandringsfrågan så här:”Därför kräver Sverige också ett ständigt tillflöde av invandrare. De blir del av oss och vice versa, tillsammans skapar vi kulturens nödvändiga dynamik. Att ta emot flyktingar bör vi göra av moraliska skäl, att uppmuntra invandring bör vi göra av ekonomiska skäl, men inget är viktigare än det skäl jag just angav: vi blir tröga utan den Andre.Gäller det muslimer också? Svar: särskilt dem. Jag är konservativ. Människosynen som ligger till grund för tvångsdelad föräldraförsäkring och assisterad dödshjälp – den är hotfull. Islams intellektuella tradition, andlighet, sociala värden och moraliska övertygelser är en åder av friskt vatten. - - -Vi är nämligen i färd med att skapa nya traditioner. Imorgon kommer de att vara älskad vana.”http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/den-konservative-och-invandringen_7077109.svdSharia-zoner också i Sverige (liksom i England): EN ÅDER AV FRISKT VATTEN!Ungefär detsamma – "fri invandring" osv. – sa för resten det ”liberalkonservativa” företaget Axess (Johan Lundberg m.fl.) i sin politiska programförklaring nyligen. Ligger inte kvar på överst på hemsidan men finns sparad i många svenska datorer.http://www.tryckfrihet.com/forelasningen-installd/

2012-04-23 @ 10:39:29
Postat av: PMS

Är det dags för SD att agera mot SVTs hat och sätta ner foten?Därför vill (SD) mörka Breiviks ideologi

http://debatt.svt.se/2012/04/23/darfor-vill-sd-morka-breiviks-ideologi/

2012-04-23 @ 10:56:16
Postat av: AWSvensson

I går var statstelevisionen verkligen på hugget. Först fick moderaternas nye partisekreterare levera den ena floskeln efter den andra i ett rasande tempo.Morgonens recension av vederbörande benämnde honom som floskelmaskin så intrycket var jag inte ensam om. Sedan toppade man med sossen Ylva Johansson och Myten Ullenhag, nu hade man arrangerat 20 somalier i Borlänge som jobbade så det yrde kvistar och med ett brett leende förklarade att det var jätteroligt att jobba, allt medan det upprepades att det var jobb som svenskar inte ville ha. Tydligen åker hellre svenska ungdomar till Norge och skalar bananer så lata som de sades vara. Att det radades upp floskler på löpande band behöver inte påpekas,vad skulle annars komma från dessa politiker i ett olösligt ämne .

När européer uppvisar en rädsla för Islam så är denna ogrundad och de är främlingsfientliga och rasister. När muslimer lämnar sina länder för att de är rädda för sina liv då är det flyktingskäl som ska belönas med livslång försörjning.

2012-04-23 @ 11:19:25
Postat av: s29

Tittade också på Somalierna som jobbade. Kunde inte låta bli att fundera på om det var dessa gossar som för ett år sedan sparkade fotboll med en igelkott och krossade glasflaskor utanför hundägares dörrar.Skulle vara intressant att se dom averka skog på accord i 20 minusgrader . Angående den växande nynazismen i Europa så är det nog faktiskt partier som SD som är bäst lämpade att stävja den utvecklingen. Jag anser nog att SD är det minst främmlingsfientliga partiet vi har. Att bejaka krimminalitet och bidragsfusk kan knappast höja invandrarnas status.

2012-04-23 @ 12:02:09
Postat av: Svensson

Svenska myndigheter är korrupta. Oftast är det arbetsskygga personer som jobbar på dessa arbetsplatser, dom sitter på sina kontor, och får inte mycket uträttat.

2012-04-23 @ 15:43:16
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Nu skall det väl bli ordning på det svenska misskötta skogsbruket

2012-04-23 @ 17:08:54
Postat av: carl

bedrövligt att länsstyrelsen som sköter valräknandet, är så inbiten 7 klövern indoktrinerade. Gissar att de genomför valfusk varje gång.när SD hade kontrollanter vid omvalet i i örebro,vivalla så fick sd över 8 procent, och då är det ett invandrartät valdiskrikt!man hör många invandrare tala om inrikespolitik så brukar de säga det SD brukar säga.

fast då kan inte PK-kreaturen tysta med rasearkumenten.nu har har det hänt igen, dogge doggelito sa precis det sd säger, tidskod ca 21:00http://sverigesradio.se/sida/tabla.aspx?programid=132&date=2012-04-23"att svenskar är fattiga fast de betalat skatt hela livet" besöker man ett ålderdomshem så har agda och erik ingeting, de äger inget.men äldre i afrika som inte bara bor i hyddor som ni tror, de är rika de har många kor, flera hus, många barn. de är rika i deras samhällen. men i sverige är de flesta fattiga. det är nästan omöljigt att bli rik på ärligt arbete."pascalido försöker stoppa honom. och börja angripa honom om cykel på köpet reklamen.och adamo säger att hon inte känner igen sig i vad dogge säger.hycklareliten vill inte se, höra om Verkligheten.kollade filmen och detta är så bra så man måste ju bara dela med sig.

när SD håller tal vore det bra med lite mer retoriska invävningar så väljare känner igen sig och vill höra mer.SD verkar vara för social rättvisa. att lära sig mer retorik är oslagbart vid tal, lär att mästaren i sverige. även tage erlander och gunnar sträng var bra talare som även fick den mest ointresserad väljaren med sig.http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=384

angående när borgarna vann valet så sas det att satte sig vid dukat bordtidskod 13:oo”dom har inte bara ätit upp vad som fanns på bordet. Dom har tömt skafferiet. Ätit sig genom vistusboden. Låtit åkrarna stå i träda.

och tuggat sig igenom andra länders bankmatsalar på kreditkort utställda på dom Svenska skattebetalarna”

2012-04-23 @ 23:14:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0