MÅNGA SOMALIER TILL KALMAR

Vid årsskiftet tog jag kontakt med ansvariga för Invandrarservice i Kalmar och undrade hur de såg på de nya reglerna när det gäller familjesammanföring av Somalier. Då fick jag till svar att man inte hade någon planering för att några Somalier skulle komma till Kalmar. Jag tyckte detta var ganska märkligt då antalet somalier ökat i Kalmar de senaste åren. De somaliska kvinnorna är ju ganska lätta att se genom sina klädesplagg.

Idag ställde jag ännu en gång samma fråga till Invandrarservice. Nu hade man dock ändrat sin uppfattning. Nu tror man att ca 40 somaliska barn skall komma under 2012 till Kalmar (undrar hur många som kommer vara "barn"). Med tanke på att man inte trodde på några alls för ca tre månader sedan så kan det säkert bli betydligt fler än ca 40 barn. Hur många vuxna som kommer till Kalmar har man ingen uppfattning om.

Med tanke på de uppgifter om att det kan komma så många som 2000 somalier varje vecka så kan nog Kalmar kommun se fram emot än fler nybyggare. Vi kommer säkert få vår del av kakan även i Kalmar. Det skall bli intressant att se hur verkligheten kommer ta sig ut.

Ikväll har jag varit på ett föredrag med rubriken ”Befästningsstaden Kalmar in i framtiden”.
Kalmar kommuns planeringschef Björn Strimfors sa inte så mycket, stadsarkitekten Staffan Lindholm pratade lite mer. Det intressanta var att de hela tiden lyfte fram stadens fantastiska historia och de befästningar som ännu finns kvar på Kvarnholmen. Björn Strimfors sa till och med att Kalmar är en av de bäst bevarade befästningsstaden i norra Europa. Det var något som han enligt honom själv lärt sig nyligen. Det gör mig väldigt fundersam.

Hur kan man då överhuvudtaget hitta på något så dumt som att bygga ett mediehus på dessa befästningar. Begriper de inte själva vad de håller på med. Eller är det en ny insikt de fått sedan jag och andra lyft fram dessa aspekter.

Jag hoppas att de i så fall tar till sig detta och börjar omvärdera tidigare beslut och erkänner att det bästa är att backa i frågan.

Arkeologen Annika Konsmar pratade också om de kommande utgrävningarna som precis har startat på Kvarnholmen och som kommer pågå ända fram till mitten av oktober. Det finns även en blogg om utgrävningen.


Kommentarer
Postat av: Solidus

Björn Strimfors måste vara överbetald om han ens får en krona om dagen. Jag undrar hur mycket han vet om annat han planerar?"Planeringschef" låter som en påhittad titel för att få ett jobb. Varje person som har ett jobb att sköta vet ju att man måste läsa på ordentligt innan man ens sätter igång med ett arbete.Jag som driver företag och planerar varje dag och läser in nya trender. Skall vi avlöna en person som inte ens vet något om Kalmars historia förrän det är dags att efter all planering på betald arbetstid komma på att Kalmar har en historia.Ja min bäste Strimfors hela Sverige har faktiskt en historia som här i söder sträcker sig 9.300 år tillbaka.

2012-04-04 @ 00:01:02
Postat av: Magentan

Det är riktigt spännande att följa "spelet om Kvarnholmen i Kalmar". Måtte det löpa väl ut för "vår" del!Thoralfs generösa information och tips om bredvidläsning har gjort att jag nu nästan vet mer om Kalmars historia än vad jag gör om min egen hemstads. Dock har jag aldrig i hela mitt långa liv varit i Kalmar eller dess omedelbara närhet, trots att jag rest runt en hel del i vårt avlånga land.Den närmaste kontakten jag har med Kalmar är vågskvalpet från Kalmarsund. Detta lyssnar jag på en kort stund varje natt, eftersom det sedan några år tillbaka är det "pausljud" som P1 bjuder på när deras ordinarie sändningar har upphört på natten. Eftersom jag är en typisk nattuggla har de ordinarie P1-sändningarna alltid upphört när jag kommer i säng, så varje natt när jag sätter hörlurarna från min gamla MP3-spelare i örat hinner jag höra lite av detta skvalp, innan jag trycker fram någon av mina två favoritkanaler, Klassiskt på P2 eller Rockklassiker, vars välljud sedan följer mig i sömnen, oavbrutet tills nästa "morgon".

Godnatt

2012-04-04 @ 01:16:52
Postat av: Magnus S

Var det inte Somalia som var först på månen? Har för mig det. Var det inte ssu som hävdade det? Jag vet inte.

2012-04-04 @ 01:18:44
Postat av: Magnus S

Hur som helst så stannar Sverige utan massinvandring från Somalia. Det står i tidningen. Då är det sant.

2012-04-04 @ 01:25:24
Postat av: Gubben o Gumman

2000 i veckan låter liute fisigt går det inte att öka till 12000 i veckan

2012-04-04 @ 03:55:03
Postat av: Stefan A

Gjorde misstaget att öppna AB i dag, så var den dagen förstörd,muppen Daniel Swedin har en gråtmild ledare om "högstadiepojkarna" som han kallar ligisterna som förstörde en 61-årings liv,kommer nog aldrig att förstå vad som rör sig i huvudet på sådana som Swedin, och tur är väl det, man skulle nog bli rädd....

2012-04-04 @ 08:00:28
Postat av: Tony Ingman

"I Sverige sänker vi inte lönerna,vi höjer dem"

Säger den store hövdingen Reinfeldt, fast om han hade varit ärlig hade han sagt; I sverige sänker vi inte lönerna, vi höjer dem,för alla, utom för

pensionärer!

2012-04-04 @ 08:59:08
Postat av: S-E Karlsson

Läste nyss i Oskarshamns Nyheterna att stödet till Pensionärsföreningarna i länet har minskats katastrofalt , Jojomen , det generösa mottagandet av arbetslösa från olika länder runt om i världen börjar tydligen svämma över sina brädder och ingen ska inbilla mej att den ena eller den andra neddragningen inte har att göra med den generösa invandringspolitiken ! Vi börjar mer och mer själva få fara illa för att invandringen prioriteras !

Helt klart behöver de styrande bytas ut , dom s----r i oss som jobbat upp välfärden i Sverige !

2012-04-04 @ 09:55:23
Postat av: S-E Karlsson

Läste nyss i Oskarshamns Nyheterna att stödet till Pensionärsföreningarna i länet har minskats katastrofalt , Jojomen , det generösa mottagandet av arbetslösa från olika länder runt om i världen börjar tydligen svämma över sina brädder och ingen ska inbilla mej att den ena eller den andra neddragningen inte har att göra med den generösa invandringspolitiken ! Vi börjar mer och mer själva få fara illa för att invandringen prioriteras !

Helt klart behöver de styrande bytas ut , dom s----r i oss som jobbat upp välfärden i Sverige !

2012-04-04 @ 09:56:06
Postat av: G Upp

@Stefan A

Gomorron Sverige. Pratande kvinna kallar Merah "pojke". "Dom här grabbarna" (om gruppen han tillhör). Sedan "pojkarna".

Kvinnan i studion : "'Pojke'? Hur gammal är han?"

Kim : "Jaa...Han är 24 år. 'Den unge mannen', då."

Kort därefter, pratar igen : "pojk...unge mannen".

2012-04-04 @ 10:24:27
Postat av: G Upp

@Stefan A

Gomorron Sverige. Pratande kvinna kallar Merah "pojke". "Dom här grabbarna" (om gruppen han tillhör). Sedan "pojkarna".

Kvinnan i studion : "'Pojke'? Hur gammal är han?"

Kim : "Jaa...Han är 24 år. 'Den unge mannen', då."

Kort därefter, pratar igen : "pojk...unge mannen".

2012-04-04 @ 10:33:16
Postat av: Hulda

Somalier = moskeer, omskurna kvinnor (problem i vården), stora insatser på utbildning (de flesta analfabeter) khatmissbruk, osv. osv.

Det enda positiva är att SD lär öka väljarstödet kraftigt..

2012-04-04 @ 15:36:20
Postat av: Svensson

Regeringen tycks ha en förkärlek för Somalier, varför just den folkgruppen ?

2012-04-04 @ 16:04:48
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Tony Ingman

Det är inte bara när det gäller det ekonomiska som

Svenska pensionärer är satta på undantag, när det gäller programutbudet i radio och TV är det snudd på omöjligt att hitta något som vänder sig till äldre människor. Ta Radiokanalerna till exempel,

äldre människor som har tid och möjlighet att lyssna, men till vad? Jo Negerrabbel och hårdrock,

och en massa jävla trams däremellan, inte en dragspels låt eller låttexter som skulle kunna förgylla tillvaron för den äldre generationen.

Jag anser att äldre människor är satta i karantän,

både ekonomiskt och socialt, det är här dom stora besparingarna ska göras!

2012-04-04 @ 16:45:19
Postat av: AWSvensson

En svensk soldat får sina ben bortsprängda i Afghanistan medan de som skulle agerat soldater där och bidragit till orning återfinns som bedrägeribarn i Sverige. Flyktingar lämnar Öland , troligtvis asylsökande men att som journalist skriva så folk begriper står tydligen inte på agendan. Om detta kan läsas i Barometern ,utan möjlighet att kommentera,den tjänsten står Barometern för.

Nu har överklagningarna börjat strömma in vilket samma tidning skriver om ,med möjlighet att kommentera.

Fattiga barn i Norrliden ska gå före i kön till sommarjobb rapportera Sveriges Radio ,ja detta var ett Kalmar runt för dagen.

2012-04-04 @ 16:56:35
Postat av: S-E Karlsson

Har precis mailat till chefredaktören på Katrineholms Kuriren , Elisabet Bäck och tackat henne för hennes arbete med att SD ska få fler röster ! Kolla på Fria Tider och läs om henne !

2012-04-04 @ 17:30:04
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Du glömde branden på Ahrreniusgatan där står det inget om utredning om allmänfarlig vårdslöshet finns det någon sådan?,sedan är det en viss skillnad i Barometerns och Östrans rapportering om "16-åringen" från flyktingboendet som springer och tafsar på svenska damer,tack KF-2 i Kalmar för denna berikning,tänk om han tar bussen till Smedby eller Boholmarna.

Fast mannen som tände utegrillen inomhus i Norrliden med brandkårsutryckning som följd är svårslagen denna vecka.

2012-04-04 @ 17:32:14
Postat av: Skånepåg

O.T.Från Tryckfrihetssällskapets hemsida: "Shariadomstolar på frammarsch i Europa".Och så finns det aningslösa nyttiga idioter som påstår att det inte pågår en islamisering. Sverige är härvidlag ingett undantag, utan vi måste givetvis även inse hotet och vart vårt land är på väg. Jag instämmer i vad andra skrivit här i kommentarerna, när skall "Svensson" vakna och inse vad som håller på att ske?

Postat av: Info

CORREN: ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN HAR BLIVIT ”BIG BUSINESS”Ledare i Corren är försiktigt – mycket försiktigt men ändå – kritisk:”Självklart ska ensamma barn som söker asyl i Sverige få ett högkvalitativt mottagande, men det finns risker med att de statliga ersättningarna är så höga att både kommuner och företagare ser en chans att tjäna storkovan. Kostnaderna för skattebetalarna ökar dessutom i takt med att antalet ensamkommande flyktingbarn till Sverige ökar (i år beräknas det komma 3 100).”http://www.corren.se/asikter/ledare/lukrativa-affarer-med-ungdomar-5983730-artikel.aspxVågar någon e-posta Correns ledarredaktion och upplysa om, att det inte alls rör sig om ”barn”, som på egen hand rest över halva jordklotet och levt på luft under tiden utan om yngre och medelålders karlar, som med hög insats utnyttjat den ytterst lukrativa, internationella ”flykting”smugglarindustrin.Läs här på arabiska hur man enklast lurar godhetsomtöcknade svenska journalister och myndigheter:http://svenssonsfortvivlan.blogspot.com/2011/02/repris-arabisk-utbildning-hur-man.html2012-04-04 @ 18:21:37
Postat av: Solidus

En sak som är lite märklig det är att väldigt få av kommentarerna här handlar om det ämne som Thoralf tog upp. Tycker det är lite ot att läsa igenom kommentarerna för att se om de har något att säga om den aktuella händelsen.

2012-04-04 @ 19:41:43
Postat av: Sven Dacke

Konferens i Växjö om ett brännande aktuellt ämne.

Har läst att SD i Katrineholm var med som deltagare.Vad innebär det för kommunerna? Hoppas på en rapport från SD snart.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Återförening av splittrade

familjer med fokus på Somalia

I Sverige finns idag ca 50 000 somalier. De flesta är bosatta i Stockholm,

Göteborg, Örebro, Malmö, Borås, Borlänge, Katrineholm och Eskilstuna

Postat av: Gubben o Gumman

Solidus : Nä det är rena gökboet här ,fast det är därför bloggen är en av dom mest populära i konungariket Sverige,vet du förresten att Thor-alf är släkt med Gustav Wasa respekt.

2012-04-04 @ 21:43:29
Postat av: Gubben o Gumman

I Östran rasar pensionärer mot minskat stöd under tiden smyger elefanten omkring

2012-04-04 @ 22:01:56
Postat av: Magentan

@ G&G

Smyger och smyger. Jag tycker den klampar på ganska så bra, och ändå är det så få som ser den. Märkligt!

2012-04-04 @ 22:45:09
Postat av: Gubben o Gumman

Fast nu har moderaterna och miljöpartiet ordnat glasögon till det sovande folket framgent.

Den dealen kommer dom nog att ångra valnatten 2014

2012-04-04 @ 23:29:09
Postat av: Göran Andersson...."Det skall bli intressant att se hur verkligheten kommer ta sig ut."Ja snart ser hela Sverige ut som ett enda stort simultanparti i schack. Varannan vit, varannan svart.

2012-04-05 @ 00:39:36
Postat av: S-E Karlsson

Många Somalier blir det ! Glad-Påsk alla rättrogna !

2012-04-05 @ 15:57:26
Postat av: Solidus

Gubben & gumman" Jag repekterar Thoralfs blogg mycket tack vare hans insiktsfulla artiklar. Jag och Thoralf är släkt då jag kommer från en annan kunglig nordisk gren och eftersom man då gifte sig inom de kretsar som skapade (vad man trodde) stabilitet) mellan länder så har vi någon likvärdig blodsdroppe från 14 - 1500-talet.Jag själv har 50.000 namn i min släktdator bakåt och framåt, 97% Svensk om man ser på kartan då kring renässensen och framåt. De övriga är Danska och det är på den Danska grenen vi är släkt.Alla som kallar sig Valloner börjar jag bli trött på då det bara var max 1.300 personer inkl barn som kom till Sverige ca. 40% flyttade hem igen.Men i ett "gökbo" :-) så får man kanske vara lite ot.

2012-04-05 @ 20:23:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0