ENKELSPÅRIG PONTUS MATTSSON

Beklämmande lördagsintervju av Pontus Mattson. Det handlade mer eller mindre uteslutande om islam på det ena eller andra sättet i varje fråga som ställdes till Jimmie Åkesson.

Uppenbarligen får inget annat lyftas fram av public service kanalen P1.


Kommentarer
Postat av: Hulda

Som alla andra journalister fiskade Pontus Mattson efter SCOOPET. Den lilla, lilla missuppfattningen eller felsägningen.

Därför nästan samma fråga gång på gång.

Jakten efter en koppling till Brejvik var nästan löjlig. Äkesson visade på ett stort tålamod, trots allt tjat om Brejvik.

Undrar hur många gånger Åkesson uttryckte sin avsky för dådet, men det hjälpte inte..

Jimmy Åkesson lyckades på ett bra sätt slingra sig ur alla maskerade fällor och få ut ett bra och sakligt politiskt budskap!

2012-04-14 @ 14:02:22
Postat av: Ronny

Blir alltid lika förvånad när Jimmy Å inte kan tala om för intervjuare, att den stora orsaken till SD politikers avhopp, beror på hot, våld, och trakasserier från media, politiker, arbetsgivare m.m. Till och med Säpo har sagt att SD är det mest utsatta partiet! Kan inte förstå att han aldrig nämner dessa orsaker.........

2012-04-14 @ 14:24:08
Postat av: Tittut från förra tråden

§§§ - Så fungerar det asylantindustriella komplexet - §§§:"I Påryd blir ensamkommande flyktingbarn en tillgång, för de handlar på Ica."Sagt av det otillräckligt begåvade kommunalrådet Johan Persson (S).Likaså blir något tusental Somalier en tillgång för Ica i Växjö, sedan somalierna har fått pengar av kommunen att handla för. Ica kanske måsta bygga ut, skaffa ny kylboxar för halalkött m.m. Snickare, elektriker och andra får jobb - Elelktrolux får sälja kylboxar osv. i en invecklad, ogenomskådbar och riksomfattande ekonomisk karusell.Alla är inblandade - alla får sin lilla eller större del av kakan, Pengarna, som ursprungligen kommer från skattebatalarna, springer runt i labyrinten som svältffödda råttor, medan de till skillnad mot råttorna decimeras genom beskattning.Detta kallas också "glasmästarekonomi":

glasmästarens pojkar är ute på nätterna och slår sönder fönsterrutor, så att pappa får mycket att göra på dagarna, tjänar mycket pengar och kan bjuda sönerna på glass oftare!Nya Sveriges politiska adel resonerar och agerar som glasmästaren.

2012-04-14 @ 14:43:35
Postat av: Svensson

Ja han programledaren lät rätt enkelspårig,och det lät som han ville provocera Jimmie hela tiden.

2012-04-14 @ 15:13:42
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Lärare

Tyckte Åkesson klarade sig bra trots den helt klart outbildade journalisten som bara ställde PK-frågor.

Det var Breivik och Islam, inget annat. Bedrövlig intervjuare helt enkelt.

Journalisten kanske hade lyssnat på David Lång´s anförande och blev livrädd att ngt av SD:s politik skulle komma ut till folket.

Journalisterna och övriga PK-etablissemanget förlorar i trovärdighet dag för dag.

SD vinner mark. Vi har de absolut mest intelligentaste och vassaste riksdagsledamöterna!

2012-04-14 @ 15:22:29
Postat av: Gubben o Gumman

Pontus "Tjofaderittan" Mattsons uppdrag var att smeta Adolfsyndromet på Åkesson via islam,blev ganska segt för den begåvade efter ett tag,däremot får man förmoda att alla vänstergossar hade ribba under hela intervjun..

Åkesson klarade sej mycket bra trots att han befann sej i vänsterplattfötternas radiofoniska avd.

2012-04-14 @ 15:40:19
Postat av: Lassekolja

Som vanligt ville intervjuaren, i detta fallet Pontus Mattsson, framställa SD som ett enfrågeparti, det ingår mediaetablissemangets "grundläggande strategi".

Även jag tycker att P.M. körde fast.

Min enda reservation mot vår förträfflige partiledare är att när fötroendet för honom och partiet kom på tal borde han påtalat att siffrorna blivit helt annorlunda, till vår fördel, om de tillfrågade först fått komplett information om vad invandringen kostar och påpeka att våra motståndare prioriterar invandring före välfärd! Hur många väljare vet att ex.-vis ett "ensamkommande" ankar-"barn" kostar strax under millionen/år att härbärgera?

Jag är övertygad om att förtroendesiffrorna då hade sett helt annorlunda ut!

Postat av: sophia

@LassekoljaOch han kunde ju även tillagt att media enbart lyfter fram och vinklar allt till det negativa för Sd. Annars tiger de samfällt ihjäl Sd om de inte kan hitta något negativt eller att sammankoppla Sd med allt negativt som händer, typ Breivik!

Jimmie klarade sig bra med tanke på att journalisten inte var den vassaste kniven i lådan , milt sagt!

2012-04-14 @ 17:42:06
Postat av: Ugglan

En beklämmande intervju att höra, som tog halva intervjutiden i anspråk för att diskutera en vapenaffärer som sossarna en gång i tiden tecknat med Saudi Arabien, och vilket Alliansregeringen senare förlängde. Skall verkligen Jimmie och SD behöva klä skott för den affären?Anders Breivik, det kunde jag räkna ut med förlängda märgen, att han också skulle vara en del av inslaget.

2012-04-14 @ 17:47:32
Postat av: OTA

Jimmie behöver bli mycket tuffare och rakare i sina svar. Han befinner sig i stort sätt på defensiven under hela intervjun.Det är dags att ta ett steg fram och inte be om ursäkt för vår närvaro i riksdagen.Han kunde gott påpekat för Pontus Mattsson att vi har annan politik också som inte handlar om islam om Pontus skulle ha missat det.

2012-04-14 @ 17:54:17
Postat av: Stefan A

15 minuter Breivik sedan var det inte mycket mera, det där klippochklistra "manifestet" är snart i samma nivå i media som bibeln och koranen,är tydligen en alltför stor godbit för att media skall kunna släppa det, och då spelar det ingen roll att det är en ensam galnings verk.

2012-04-14 @ 18:28:12
Postat av: Fredrik

Lyssnade och skrattade lite för mig själv faktiskt.

Klart att denne reporter var ute efter nåt men lyssna åter igen på det så får Jimmy Åkersson ut budskapet klart och tydligt.Här snackar vi en reporter som laddat ordentligt men Jimmy ljuger eller dribblar inte utan svarar rakt och helt perfekt på frågorna. Detta fick alla höra som lyssnade och har man nåt i skallen så framstår bara reportern som barnslig.Men Åkersson sjunker inte till den flummnivån. Det enda han kunde avslutat med och de var när det rörde islam och dess sätt att se och behandla kvinnor...Bara bollat frågan tillbaka..Tycker du det är passande i vårt samhälle?Bra överlag och som sagt!

Budskapet var klart och tydligt!

PK MEDIA visar bara upp att dessa som arbetar inom

SVT,RADIO och skrikande röda tidningar har ej fått sina jobb på meriter utan det är vad man röstar på.Ha nu en trevlig helg2012-04-14 @ 19:10:04
Postat av: HM

Den där intevjun idag har jag inte lyssnat på och inte blir man direkt intresserad när man läser kommentar om vilka frågor som ställdes.Om man vill läsa något som gör en på lite bättre humör så kan man läsa det här en moderat ledarskribent skriver i en gotlandstidning. En illa dold respekt för J Å men en okunskap om Sd´s politik som i grund och botten är det som är den verkligt stora styrkan hos Sd.http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=7614303

2012-04-14 @ 19:25:38
URL: http://ondiklinte.blogspot.se/
Postat av: Hm

Åkesson är en duktig debattör som inte går i några fällor, han är alltför slipad för det. Men han har ibland en tendens att låta alltför defensiv när han ställs inför negativa siffror och kommentarer. När intervjuaren hänvisar till att inga väljare (nästan) tycker om SD hade det passat bra med att redovisa Sentios undersökning som bl a anger att 69% av väljarna tycker att SD har den bästa invandringspolitiken. En bra siffra för ett parti som 'ingen' tycker om!

2012-04-14 @ 20:03:58
Postat av: Karlskronabloggen

Har lyssnat på intervjun två gånger nu och Jimmie är bra, trots att större delen av intervjun handlar om vapenexporten till Saudiarabien där Sverigedemokraterna överhuvudtaget inte varit inblandade och om galningen Breivik som givetvis inte har med Sverigedemokraterna att göra och det tycker jag Jimmie förklarade bra!Märk också intervjuarens avbrytande av svaret när Jimmie konstaterar att Breivik även hyllar Fredrik Reinfeldt i sitt 1500 sidor långa manifest.Slutklämmen, den sista minten av intervjun var helt klart allra bäst!

2012-04-14 @ 21:43:26
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Lotta

Väpnat rån vid nya vattentornet i Kalmar. Person i rånarluva och pistolliknande föremål rånar yngre man på pengar. Rånaren springer sedan mot Borgarvägen/Amorvägen.

2012-04-14 @ 21:48:52
Postat av: Magentan

I eftermiddags talade jag med en person som brukar rösta på moderaterna. Han hade hört intervjun och han var riktigt imponerad av Jimmie. "Om övriga partiledare och andra politiker hade skött sig lika bra i Ekots lördagsintervjuer hade man verkligen inte haft något att klaga på, men tyvärr så gör de inte det" var hans kommentar.Jag tycker också att Jimmie var riktigt bra, förtroendefull, lugn och saklig (som vanligt). Man slapp lyssna på en mängd tomma nonsens-svar som brukar vara vanligt i de här intervjuerna. Nonsenstjafset stod istället intervjuaren för.Bland kommentarerna i Avpixlat hittade jag en bra kontring för SD:s representanter för att kväsa alla intervjuares tröttsamma och ständigt upprepade försök att försöka koppla Breivik till SD. Den var ungefär så här:Varför försöker du smeta ihop den norske tempelriddaren med ett svensk parlamentariskt parti? Vad har du för avsikter med det? Är det något du försöker antyda? SD representerar en seriös demokratisk folkrörelse och vi tar FULLSTÄNDIGT avstånd från ALLA typer av våld.

2012-04-14 @ 22:46:57
Postat av: OT

Apropå 2014"Den första gång jag såg ditt politiska program,

Och förstod hur du såg på mig.

Då föll allting jag trott var sant.

Jag förstod du tänkte likadant.

Det var så vacker då,

Som nått jag aldrig kunnat nå.

Och hjärtat slog ett slag, för var förlorad dag.Jag gömde mig i fantasin.

Så rädd för vad du kunde bli.

Var gång som jag ljög för mig,

Så såg jag sanningen i dig.

Nu står du här i dag,

Med allt jag nånsin velat ha..." - Öppna din dörr: http://www.youtube.com/watch?v=Ug9KQU6IAmY

2012-04-14 @ 23:53:34
Postat av: MP

http://avpixlat.info/2012/04/14/aldersbestam-de-ensamkommande-pa-sajten-face-com/

2012-04-15 @ 05:35:44
Postat av: Gubben o Gumman

Lotta : Inbrott Ica Påryd 05.40 cigaretter stulna.

2012-04-15 @ 06:37:57
Postat av: MP

http://www.friatider.se/rungande-nej-till-flyktingboende-hos-politiker

2012-04-15 @ 07:00:33
Postat av: MP

Så här ser opinionsläget ut i april, enligt Sifos mätning:M 29,1 + 0,4C 4,6 - 0,3FP 5,1 - 0,8KD 4,0 + 0,5S 36,8 + 3,1MP 9,3 – 1,0V 5,6 – 0,5SD 4,7 - 0,5

2012-04-15 @ 07:02:12
Postat av: Tittilitut

Den gotlänska intelligensian tycker:

Åkessons problem är hans parti

I dag sitter Sverigedemokraternas ledare i den finaste av det officiella Sveriges salonger. Jimmie Åkesson är gäst i Sveriges Radios Ekots lördagsintervju. För några år sedan hade det varit en otänkbarhet.Åkessons marsch till public service-etern har varit lång. Han gick med i Sverigedemokraterna redan 1995. Om SD är ett ifrågasatt parti idag, är det en västanfläkt i jämförelse med var man var då. Knappast ett naturligt val för en begåvad ung människa som ville förändra Sverige.Partiet har kämpat med sina rötter, men ganska många väljare satte nog i halsen när de såg bilderna från SD:s valvaka 2010. Även om partiledaren gav ett prydligt och tämligen hyggligt intryck var supportrarna fortfarande osminkade.Åkessons problem är inte hur han ska svara på journalisters frågor, eller hantera ideologiska diskussioner. Allt det där bemästrar han bättre än många andra. Nej, Åkessons problem är hans parti och dess medlemmar.Sverigedemokraterna verkar vara ett ungt parti och ett argt parti. Riksdagsgruppen ger inget sympatiskt intryck. Det spelar ingen roll om man bär kostym så länge som man utstrålar huvtröjans attityd. Hittills har partiet inte lyckats rekrytera några förtroendeingivande politiker som väcker respekt på ett positivt sätt.Vidare finns det identitetsproblem. Man vill vara en nationell rörelse, men är i praktiken en regional företeelse. Det är framförallt i Skåne och Blekinge SD finns. I gamla Rikssverige står deras stolar ofta tomma i kommunhusen.En annan fråga är med vem partiet ska samarbeta. Var hör man hemma ideologiskt?Kultursynen har hämtats från de konservativa. Kritiken av mångkultur från liberalerna. Men den ekonomiska politiken och betoningen av nationalstaten är från socialdemokraterna och vänstern. Väljarna kommer också främst från vänster. Men samtidigt är det mot de röda partierna som Sverigedemokraterna hårdast propagerar. Det nya partiet passar inte in någonstans.Det märks i den praktiska politiken, där det behövs samarbetspartners för att få igenom förslag. SD:s inträde i riksdagen ledde till en uppgörelse om invandringspolitik mellan Alliansen och MP. Sverige har därför på flera sätt en mer generös invandringspolitik i dag än när SD stod utanför.Partiet försöker ideligen initiera riksdagsdebatter om för dem viktiga ämnen, men de andra partierna blockerar. Så var det nyligen med frågan om invandrande unga män som uppger sig vara barn. Att SD intresserar sig för ett ämne är ett tecken på att det kommer att skjutas åt sidan. Frågan är då varför någon ska rösta på dem.Åkesson lär som vanligt göra sig väl i en intervjusituation. Men när han åkt hem från radiostudion har han fortfarande samma medlemmar, samma riksdagsgrupp och samma problem att komma åt politikens kärna. Tur är väl det. Någonting skickar en föraning om att SD inte hade varit roliga att tas med om de var starkare.

- - - - - - - - - - - -

Skrivet av Mathias Bred, Gotlands Allehanda

Håkan Ericsson (s) Gotlands Folkblad

Eva Bofride (c) politisk chefredaktör Gotlänningen

Mats Linder (m) politisk chefredaktör Gotlands Allehanda

2012-04-15 @ 07:21:46
Postat av: Essendon

O.T.

Årets, eller de senaste årens bästa politiska motion!Läs om hycklarna i Sju-Klövern i Kungsbacka.

Snacka om att leva i annan värld!http://www.friatider.se/rungande-nej-till-flyktingboende-hos-politiker

2012-04-15 @ 07:31:13
Postat av: Gubben o GummanUtmärkt bra att dessa redaktörer tagit officiell ställning innan Gotland är förstört möcke bra.

Kör man igång mottagning på ön, så finns inte Gotland ekonomiskt om 50 år inget folk heller.

Grunden för det gjuter dessa redaktörer med sin naiva bild al "elefanten" den kostsamma......Att SD inte rekryterar ur den värsta oikofobgeggan får väl anses som friskt i sammanhanget, politik handlar om förändring, när det gäller Sverige socialförsäkringarnas överlevnad.Vi lovar att påminna redaktörerna om vuxenmobbningen i riksdagen, så fort bilarna brinner på Gotland.

Se till så Visby lasarett har rapekitt hemma bara.Gotlänningarna vet inte vad som väntar men det vet dom flesta på denna bloggen mfl i Sverige.Gillar du din ö så har du väldigt bråttom just nu...

2012-04-15 @ 08:11:45
Postat av: Gubben o Gumman

MP : Sifo har börjat inflygningen mot 3,9 % 2014 för SD.

Just Sifo skule Gubbenn och Gumman beskriva så här : Hahahihohahihohahah

2012-04-15 @ 08:15:02
Postat av: AWSvensson

Media är i varje fall konsekvent,om Breivik säger att jorden är rund , tycker man lika dant så sympatiserar man med med Breivik. Samma agenda som insupits av 7 klövern, säger Sverigedemokraterna att jorden är rund så sympatiserar de med Breivik och vad värre är skulle 7 klövern säga detsamma så håller de med Sverigedemokraterna.Ridå.

Den stackars reportern som laddat upp med allehanda som inte Sverigedemokraterna haft inflytande på,vilket programmet enligt förhandsreklamen skulle handla om, tjatet om Saudiarabien blev så småningom komiskt,när en reporter inte förstå att han kört fast så får det den effekten. Jimmie fick ut sitt budskap trots reporterns försök till snabba ingripande när intervjun tog en annan inriktning än han tänkt sig.

Länken till Långs anförande talar om privat,via Karlskronabloggen funkar den.

2012-04-15 @ 08:30:53
Postat av: Essendon

@AWSvenssonNix, Videon verkar vara spärrad som privat?

Just som siffrorna skenade iväg uppåt för antalet visningar, så togs den bort!

Hittar inte ens videon på YouTube!

2012-04-15 @ 08:57:07
Postat av: Essendon

@Gubben o Gumman

Dessa tidningssnubbar verkar ju mentalt isolerade!

Dags för Gotlänningarna att skicka deras tidningar i konkakursen. Bojkotta Gotlandstidningarna med andra ort!

2012-04-15 @ 09:04:36
Postat av: Skånepåg

@ EssendonDavid Lång om invandringspolitiken. Bifogade länk funkar (än så länge!).

2012-04-15 @ 09:53:37
URL: http://www.youtube.com/watch?v=FUT7JPNePLA
Postat av: Magentan

"Åkessons problem är hans parti"Här är en länk till artikeln som "Tittilitut" skriver om.Artikeln går att kommentera så gå gärna in och vädra er åsikt!http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=7614303

2012-04-15 @ 10:30:40
Postat av: Lars Rosén SD KALMAR

I dagarna diskuteras sänkta ungdomslöner/ingångslöner. Tror inte det skapar många jobb på så att säga marginalen. Även vetenskaplig forskning ger samma resultat. Nej, ge i stället landshövdingar m fl resultatslön. Då kanske det blir fart på Kalmar län. Tror att tusentals inom politiken, offentliga sektorn osv inte har en chans på en sk öppen marknad. Det är bara att titta på Annie Löfs lön. Mitt förslag är - börja i rätt ände.

2012-04-15 @ 10:31:42
Postat av: Gubben o Gumman

Essedon : Dom har fått order nu att börja hjärntvätten på Gotlänningarna,landshövdingen fick ju lite mothugg,så nu får medlöparna på red rycka in.

2012-04-15 @ 10:32:42
Postat av: Lars Rosén SD KALMAR

Dom är en tillgång för dom handlar på ICA i Påryd säger Johan P. Smart. Sänk skatten i Kalmar så kanske de redan bofasta handlar mer. Då blir det ett nollsummespel. Det borde även J P förstå. Men käre J P det är väl syvende o sist skattebetalarnas pengar dom handlar för - eller.

2012-04-15 @ 10:39:27
Postat av: Gubben o Gumman

Östran har haft två inbrott senaste veckan vid det sista nu snodde man 13 datorer webbsidan funkar inte.

Tänk om Östran blivit berikad?

2012-04-15 @ 11:18:17
Postat av: s29

Man får förmoda att journalisterna anser att jobbet är viktigare än barnbarnen.Föressten är det inte dags att skrota ordet civilkurage ur Svenska Akademins ordlista snart? Det är väl inte så många Svenskar som vet vad det står för längre.

2012-04-16 @ 12:23:40
Postat av: Niklas

Det är lite synd att media BARA skall prata invandring & islam när man intervjuar SD. Det börjar faktiskt bli en aning tjatigt nu. Enligt mig måste SD slå sig fram i nyckelfrågorna vård, skola & jobb. Invandringsväljarna har SD redan men för att växa upp emot 10-15% MÅSTE partiet som sagt ge sig in ordentligt i debatten om de största frågorna. Inte lätt när media beter sig som Mattsson men det är någonting för ledningen att lösa. Mvh

2012-04-16 @ 22:07:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0