STASIARKIVEN

Expressen har idag publicerat uppgiften att det finns en majoritet i riksdagen för att öppna Stasiarkiven.
Läs artikel.

Det framgår knappast i artikeln att det är Sverigedemokraterna som driver frågan i riksdagen. Den som följer min blogg vet hur många gånger jag skrivit om Stasilistan.

PS.
Det verkar även vara något strul med kommentarerna. Har det något att göra med hackerattackerna.

Kommentarer
Postat av: Sven Dacke



Tack Thoralf och alla ni andra som jobbar för oss SD väljare



Men nu är det även dags att sätta ner foten när det gäller medias

behandling av paniska behandling av partiet.



Vi kan börja med artikeln på länken som handlar om att SD gjort mediaintrång hos journalister.



Det är vad den vanliga tidningsläsaren känner till som läser papperstidningen, med stora bilder på Petzell och invandrarfientliga Åkesson.



En noga planerad artikel för att få maximal effekt och den som läser papperstidningar ser aldrig eventuella kommentarer i den mån som dom

finns.



Första intrycket gäller, oberoende av om det är fel eller rätt.



En som lyckas visa sig är Marcus Wiechel i Norrköping som ganska ofta syns i lokalpressen, vilket jag anser är rätt politik om man skall få

allkmänheten att fatta att Sverigedemokraterna inte vill slänga ut ALLA invandrare eller liknade stolligheter.





Nu vet jag att alla ni som sitter i Riksdagen har fullt upp, men varför inte boka ett möte med "den som bestämmer " på den lokala tidningen och

diskutera vilka är spelreglerna för Riksdagspartiet Sverigedemokrarterna i delta i samhällsdebatten på samma villkor som andra partier.



Gör det nu och när ni haft dessa möten, förmedla vad som hände till oss väljare och övriga läsare av bloggar, som är ganska många men trots allt för få.



Det absolut viktigaste är att förmedla vad Sverigedemokraterna egentligen står för och få bort den falska bilden som "Sverigeförstörarna" förmedlar av partiet

Postat av: Magentan

Tycker liksom Dacke att det sedan länge varit dags att stoppa massmedias förljugna demoniserande av SD. Tyvärr blir det snarare värre med tiden. Jag har en absolut känsla av att media hela tiden testar hur långt man kan gå i sina provokationer utan att det händer något. För varje månad flyttar man fram sina positioner en bit i taget, liksom man gör med islamiseringen av vårt land.



Vi vänjer oss alltså successivt vid allt värre provokationer, liksom svenskarna vänjer sig successivt vid att Sverige så småningom ska bli ett helt islamstyrt samhälle.

2011-10-26 @ 10:54:56
Postat av: Karlskronabloggen

Hej Thoralf!



Jag skrev kommentar till en tidigare artikel i morse kinesisk tid och det hände ingenting så jag provade en gång till och nu ser jag båda kommit med till den artikeln.



Jag tror inte det har något att göra med hackerattackerna utan helt enkelt att Webblogg haft något problem, alternativ sidan där man ska verifera kommentarerna (jag lutar åt det senare).



Stasilistan är intressant och jag skrev om den tidigare efter att ha läst Expressens artikel, men Sven-Erik Österberg vill ju öppna den "med förbehåll" för den ska naturligtvis öppnas "utan förbehåll" som Sverigedemokraterna vill!

2011-10-26 @ 10:58:06
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: allemand

Jag kommenterade artikeln i SvD med just den kommentaren. Överskriften och det mesta i artikeln handlar om S, vilket skall få läsaren att tro att det är på S initiativ. Längst ner står det att det är SD:s motion.

2011-10-26 @ 11:20:26
Postat av: Sven Dacke

Är det någon som kommer ihåg detta TV inslag före valet.



http://www.youtube.com/watch?v=LEg9A8py6B8



Och nu finns Affes Statisik som bekräftar.



http://affes.wordpress.com/2011/10/21/utlandsk-bakgrund-i-sverige-1900-2010/



Och fortfarande tycker dom flesta att Sverige är på rätt väh

2011-10-26 @ 11:34:10
Postat av: Sven Dacke

I Statens budget för 2012 avsätts 215 miljoner för att stödja avsättande av andra länder ledare som betraktas som diktator.



.

Och på sikt kanske även rena avrättningar liknade den på Gadaffi.



Nu är den stora frågan vem eller vilka sätter etiketten Diktator på vissa personer.



Är det här förenligt med folkrätt?



PS: Kanske dessa aktivitgrupper har ett finge med när det gäller att "neutralisera" Sverigedemokraterna som senaste dagen visade

Postat av: Hulda

På EXPO,s hemsida skriver Daniel Pool om hackerattacken. Han ger nästan lite stöd (!) till SD.... Undrens tid är inte förbi...

2011-10-26 @ 12:09:06
Postat av: Hulda

Kan den ändrade inställningen till ett offentliggörande av STASI-listan bero på att man vil förekoma SD? Kanske vill man från de stora partierna få till stånd en "lagom" publicering..?

Finns det möjligen någon politisk ikon vars namn man vill skydda..

2011-10-26 @ 12:19:38
Postat av: Sandra

Undrar om det uppmärksammar lite mer Sossarna pga Juholtproblemet. Trist dock att inte nämner SD alls, det kommer bara sluta med att Sd vinner någon mer röst.

2011-10-26 @ 13:20:28
Postat av: SM811

Varför hela tiden prata om att öppna arkiven när det bara är att åka till Berlin. Där är Stasi arkiven öppna eller finns det flera varianter?

2011-10-26 @ 13:27:57
Postat av: ´Tony Ingman

Några som helst förbehåll för att öppna stasiarkiven ska inte få förekomma, allt skall

fram i ljuset. Finns det landsförrädare på ledande ställning i samhället så ska dessa personer lyftas fram i ljuset. Att sossarna nu svänger om Stasi,

ska nog ses i ljuset av Juholts fifflande, för att

bättra på deras skamfilade anseende.

2011-10-26 @ 13:28:53
Postat av: Thoralf Alfsson

SM811



Om du läser boken "Inte bara spioner" skriven av Birgitta Almgren så förstår du problematiken.



Det hjälper inte att åka till Berlin. I så fall hade många journalister gjort det.



Det finns tre typer av kort som behövs för att röja identiteten på dessa "informatörer". F16-kort, F22-kort och det så kallade Rosenholtz-kartoteket.



F16-kort = anger bara kodnamn och vissa andra uppgifter



F22-kort innehåller ett register på alla tillfällen som kodnamnet lämnat ut information med en kort beskrivning och hur Stasi bedömt detta.



Rosenholtz-kartoteket kopplar samman kodnamnet med en identitet.



Så med andra ord behöver du alla tre dokumenten för att bedöma varje enskild individ.



CIA la beslag på Rosenholtskartoteket vid murens fall men har lämnat vissa delar till Säpo. Men fortfarande är mycket höljt i dunkel. Vad finns hos Säpo och vad saknas?

2011-10-26 @ 14:53:33
Postat av: Irene

Såg på Forum Julia Kronlid tala och senare debattera med Jonas Sjöstedt på fm.Han menade att SD inte har något miljöprogram och för att bevisa det rabblades siffror och överenskommelser så det stod härliga till.Julia tappade inte lugnet och klarade sig riktigt bra. I morgon är det "Statsministerns frågestund" är det någon från vårt parti som ställer någon fråga? Jag önskar att det på Sverigedemokraternas Riksdagsblogg gick att få inf om ämne/när/vem någon deltar i Riksdagssammanhang.Då skulle det även vara svårare för våra belackare att nonchalera SD:s motioner som nu med Stasiarkiven.

2011-10-26 @ 15:56:54
Postat av: SM811

Tack Thoralf Alfsson för ditt svar.

Jag har ställt frågan på flera forum men inte fått något svar.

2011-10-26 @ 17:16:47
Postat av: Thoralf Alfsson

Irene



När det gäller statsministerns frågestund brukar vi alltid ha Jimmie eller Björn som prioriterad frågeställare.



Imorgon är det Jimmie.



Vi talar dock inte om i förhand vad vi tänker fråga.

2011-10-26 @ 17:20:30
Postat av: World Traveller

Som Sven Dacke skriver 'PS: Kanske dessa aktivitgrupper har ett finge med när det gäller att "neutralisera" Sverigedemokraterna som senaste dagen visade'



I dagens DN: '

Stöd till nätaktivister är en snabbt växande post i den svenska biståndsbudgeten. Revolutionärer ska erbjudas spetsteknologi och utbildas i hur de undviker att lämna digitala spår efter sig. Vissa av projekten är så riskabla att de blivit hemligstämplade' 215 miljoner ar avsatta av SIDA till att stodja Muslimska Brodraskapet och deras terrorgrupper.



Vill verkligen svenska folket att vaara skattepengar ska ga till san haer galanskap?

2011-10-26 @ 19:57:32
Postat av: OT

@Thoralf



Vet inte om det ligger något i vad som sägs på denna sida, men måste åtminstone vara värt att gräva lite mer om för SD?



Kanske en studieresa för några riksdagsledamöter från SD?



"The Rosenholz files are a collection of 381 CD-ROMs containing 280,000 files...Since March 2004, the files have been open to the general public and can be viewed following an appropriate request (Antrag auf persönliche Akteneinsicht).": http://berlin-archive.wikidot.com/rosenholz-files

2011-10-26 @ 23:53:42
Postat av: Thoralf Alfsson

OT



Den del som anges på den aktuella sidan gäller bara personer från väst o östtyskland. Alltså inga svenskar.



2011-10-27 @ 00:10:44
Postat av: OT

@Thoralf



Ja, det verkade ju för bra för att vara sant.



Något som förvånar mig dock är att moderaterna är de som är ovilligast i denna fråga! Har stasi kanske lyckats över förväntan med sina rekryteringar?

2011-10-27 @ 00:35:53
Postat av: Irene

Tack för upplysningen Thoralf, då ska jag brygga lite gott kaffe och följa debatten,tror jag ska bjuda in grannen också. Vi är många pensionärer som har tid att följa Forum och se er alla i ert viktiga arbete.

2011-10-27 @ 08:47:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0