TRE AV FYRA

Tre av fyra viktiga voteringar gick bra men tyvärr röstade två socialdemokrater fel i ärendet om nedläggning av tingsrätter. Jag får känslan av att många ledamöter är väldigt dåligt förberedda inför voteringarna. Det blir lätt lite hönsgård av det hela.

Datalagringsdirektivet bordläggs under 12 månader och regeringen får inte sälja ut mer av de statliga företagen och det känns väldigt bra.

Jag lyssnade på debatten om datalagringsdirektivet dels från mitt arbetsrum men jag gick även ner till kammaren under Kent Ekeroths anförande och replikskifte. Folkpartiets Johan Persson tog replik på Kent Ekeroth och jag måste säga att Johan Persson visade prov på väldigt dåligt omdöme och ett sätt som var rent bedrövligt. Jag hoppas att detta läggs upp på YouTube så alla kan se hur dålig förlorare denne Johan Persson är och hur han försökte få Kent Ekeroth ut balans med rent ”skitprat” Men har man inga logiska argument tar man väl till vad som helst. Kent Ekeroth nonchalerade dock hans påhopp till 100 procent och kommenterade det inte ens i sina replikskiften. Den absolut rätta strategin att bemöta sådana som folkpartisten Johan Persson.

Jag måste säga att alliansens företrädare i många fall gör ett dåligt intryck och det medför att jag har svårt att respektera flera av dessa ledamöter. De uppträder på ett sätt som jag direkt finner otrevligt och som att de ser ner på alla i oppositionen. Givetvis finns det undantag men jag hade faktiskt högre tankar och förväntningar på alliansens företrädare. Jag trodde faktiskt att de rödgröna skulle vara mer avvaktande men i många fall är det faktiskt tvärtom, vilket har varit en positiv överraskning för mig.

Efter att jag sett Frredrik Reinfeldt kommentera dagens beslut i riksdagen börjar jag undra om han inte börjat mista sin trovärdighet som "statsman" och istället framstår som en tjurskallig sandlåde grabb". Han har dessutom ännu inte insett att han haft sin topp i opinionen och att det nu bär utför med raska steg. Ju längre det går innan han inser att han även måste diskutera med andra partier än Miljöpartiet desto mer tjurskallig kommar han att framstå.


Kommentarer
Postat av: OT

Fantastiskt bra jobbat!P.S. Förstår inte hur de kan trycka på fel knapp! Är det så otydligt vad som behandlas eller är de helt enkelt onyktra?

2011-03-16 @ 23:35:36
Postat av: Gubben o Gumman

"Andra partier försöker förlöjlig oss socialdemokrater" citat Håkan Juholt.Det klarar ni av alldeles själva hoppas att "knapptryckarna" klarar av att knyta skorna och äta själva.Thor-alf när aliansmåsslimerna är ohövliga tänk på "Skiten hjälm" i filmen Onskan det är den typen.Det är mycket värre för dem och 32:an Clownfeldt när dom inte får igenom flera utförsäljningar av statliga verk ,så deras kompizzar kan köpa upp dom ,än när fri sjukvård för illegala bidragsssnablar går igenom.Snacka om svart och vitt,Clownfeldt kommer att snubbla på sina egna stora röda skor i det långa loppet, storfinansen skiter väl i bidragssnablarna.

2011-03-17 @ 00:40:29
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Sannolikt "Mona" griller, den där feltryckningen!

Som väl var att de hittade rätt på de övriga knapptrycken.Nu vet jag en som är "heligt" förbannad. Jag garanterar att han ligger nära "hjärtsnörp"! Men vem f*n bryr sig, när det gäller Fredrik "Barbaren"!

Jösses, så bra ja mår!Kör hårt, livet är kort, snart har vi ett omval, kanske i maj, vem vet?

2011-03-17 @ 00:52:17
Postat av: kalle2

på riksdagens webb-tv finns en knapp [symbol kedja]

får se om det funkar.http://www.riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____3383.aspx?op=anf&anf=1111103160077333712bra att 7 klövern´s johan persson (Fp)visar sina rätta färger, en färgkarta ingen vill se mer av efter omvalet 15 maj 2001.

2011-03-17 @ 01:11:50
Postat av: rallarswingar

Det är osannolikt att feltryckningar görs i parti och minut. Det är skamligt och i ögsta gad odemokratiskt om de görs med uträkning.

2011-03-17 @ 01:11:54
URL: http://rallarswingar.com
Postat av: rallarswingar

i högsta grad såklart. Taskigt tangentbord?

2011-03-17 @ 01:15:30
URL: http://rallarswingar.com
Postat av: Magentan

Ni bara MÅSTE kolla Affes senaste serie "Fredrik Reinfeldts dilemma"!Den är så precis mitt-i-prick! Skrattar ihjäl mig.http://affes.wordpress.com/2011/03/16/fredrik-reinfeldts-dilemma/2011-03-17 @ 01:36:25
Postat av: Ivar

"Jag hoppas att detta läggs upp på YouTube så alla kan se hur dålig förlorare denne Johan Persson är och hur han försökte få Kent Ekeroth ut balans med rent ”skitprat”"Hojta till på sidan om det läggs upp.

2011-03-17 @ 04:42:17
URL: http://www.vgnt.se
Postat av: Sven Dacke

Sedan SD trädde in i Riksdagen har jag börjat följa debatterna mera Rikdagens TV sändningar eller på SVT.En sak jag reagerat på flera gånger är dte mycket intensiva röstningsförfarande även kallat knapptryckninmgarna.Jag förstår att det blir fel ibland.

Ta dit Bingo Lotta och låt henne sköta omröstningar så alla hinner med att "dutta" och på rätt sätt.För övrigt tycker jag att det är alldeles för många riksdagmän som tillbringar tiden på jobbet med helt onödigt och ointressant skitsnack. Förmodligen enbart för att dom ska visa att dom är på jobbet.Hur är det med Mona föresten, är hon där eller i Fas3 jobbI dag är det föresten Stadsministerns frågestund Kl 14, är det någon som kan fråga honom hur han mår nu för tiden. Det verkar som han har överproduktion av magsyra, rekommenderar Novalocol

2011-03-17 @ 06:48:09
Postat av: Sven Dacke

Kanske man skulle lyfta fram denna rapport som det är tyst om i media av någon anledning:SKATTER. Regeringens långtidsutredning pressenterade sitt huvudbetänkande för någon månad sedan. Från Alliansens sida har det varit ganska tyst om utredningen och ett av skälet kan vara att utredningen avråder från att införa ytterligare steg i jobbskatteavdraget. Förklaringen är att utredarna inte kan avgöra om jobbskatteavdraget, alliansens favorit reform, i huvud taget fungerar. Vilket krasst konstateras i huvudbetänkandets sammanfattningen på sida 18:

Postat av: riffi

Det är viktigt att fortsätta med oppositionspolitiken eftersom moderaternas regeringsduglighet successivt eroderas

2011-03-17 @ 08:03:37
Postat av: Stefan A

Sossarna får kalla in knappen Helin som konsult...

2011-03-17 @ 08:20:01
Postat av: Magentan

"Ny invandrarrättighet: Fem år i hemlandet med bibehållna förmåner från Sverige!"Nytt lagförslag väntas från regeringen: Invandrare ska få rätt att bo upp till fem år utomlands (alltså i sitt hemland) och samtidigt få behålla alla förmåner och bidrag från Sverige.Har endast hört ett kort meddelande om detta i nyheterna för någon vecka sedan. Ytterligare en "flyktingförmån" som ska smygas in utan att vi som betalar ska få veta något?Det är alltså bara för de s k "flyktingarna" att komma hit och få PUT, sedan kan de åka tillbaka igen till landet de "flytt" ifrån och få våra skattepengar skickade till sig som bidrag under 5 års tid!?Det är ju helt absurt! Inte minst eftersom det bevisar att de s k "flyktingarna" i så fall inte är några flyktingar "som absolut inte kan vistas i sitt hemland", och att de regerande partierna är fullt medvetna om detta faktum. Ändå är de beredda att skicka iväg våra skattepengar!

Postat av: Sven Dacke

Sjuk humor2011-03-17 @ 09:23:22
URL: http://i53.tinypic.com/126dzro.jpg
Postat av: Robin Shadowes

Svalöv-moderaten Charlotte Wachtmeister positiv till tvångssteriliseringar. Back to the brown roots?http://hd.se/svalov/2011/03/16/chockades-over-uttalande-om/

2011-03-17 @ 09:30:16
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Tyvärr, så säger "knapptryckningskunnandet" en hel del om de folkvaldas intellektuella kapacitet!

Alltså, JA eller NEJ eller NEDLAGD RÖST!

Hur svårt är detta egentligen?

Våra små barn på "dagis" klarar nämligen av sådana lekar!

Men OK! Den svenska riksdagen kallas, inte för inte, ett "vuxendagis"!

2011-03-17 @ 09:41:29
Postat av: S-E Karlsson .

"Ny invandrarrättighet :Fem år i hemlandet med

bibehållna förmåner från Sverige" !

Jo ,jag tackar jag då behövs det inga sex åriga utredningar typ vanvårdsutredningen , då är det bara att klubba , att den ene efter den andre av oss som ingår i vanvårdsutredningen trillar av pinnen i väntan på att utredningen ska bli klaroch att vi drabbade ska få en liten ersättning ,det drar man ut på det ena året efter det andra !

2011-03-17 @ 10:30:58
Postat av: piip

http://alexanderlouhichi.wordpress.com/2011/03/17/rekommendationer-for-allmanna-policyer-kanadamodellen/

2011-03-17 @ 12:52:10
Postat av: Notarien

Nu vill jag veta namnen på de två puckon som tryckte på fel knapp! Det registreras väl på "stora tavlan"?

2011-03-17 @ 13:37:31
Postat av: Systemfel

Notarien:

Lars Johansson (S) och Caroline Helmersson Olsson (S) tryckte fel så att regeringen vann omrösrningen med två röster.– Så förargligt. Jag måste ha varit okoncentrerad, säger Caroline Helmersson Olsson.Lars Johansson sade att han gjort ”ett misstag”:– Jag var så upptagen av de andra omröstningarna att det blev fel.

Postat av: Kalle2

bedrövligt att de 329 övriga som styr vårt land inte kan lista ut vilken av tre knappar som är förmånligast att trycka på! eller är det oljepengar eller EU karriär som avgör vilken knapp de väljer?men man får vara glad att caroline Helmerson Olsson ($,€)och Lennart Johansson ($,€)inte sitter i kontrollrummen på våra svenska kärnkraftverk.fast man blir inte tryggare av att veta att morgondagens kärnkraftverks ingenjörer är Iranier som utbildas på KTH´s kärnfysik program.listigt tänkt där, Mahmoud Ahmadinejad

2011-03-17 @ 15:22:22
Postat av: lassekolja

SD måste se som ett av flera viktiga uppdrag att visa väljarna genom att ge flera exempel på när, framför allt Reinfeldt men även övriga i Sju(k)klövern sätter Sveriges intressen på undantag och prioriterar att "utestänga" Sverigedemokraterna! Iordningställ en "Exempelsamling", att ta fram i nästa valrörelse!

2011-03-17 @ 15:39:15
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: kalle2

robin shadows och se karlsson:

http://hd.se/svalov/2011/03/16/chockades-over-uttalande-om/

reinfeldt regimens politiker tänker så. de "olönsamma" individerna i ett Allians styrt samhälle har inte längre rätt att leva.

aldrig förut har så många äldre valivats som nu. skillnaden på slalöfs politikern och läkarnas diagons är att de kan gömma sitt synsätt med fina ord och medicinskt snack.

fakta är att alltför vårdkrävande patienter inte längre ges den vård som man hade råd att ge förr. vårdplatserna har miskat enligt EU direktiv och kommuner och landsting måste spara.

resultatet är att läkare och sjuksköterskor kommer övens om att ställa diagnosen PALITATIV VÅRD. det sker ett massmord i det tysta sedan år 2010.se själv statistik:

http://www.palliativ.se/mainfrm.aspx

1 tryck [för vårdpersonal]

2 tryck [rapporter]

3 välj beskrivning inrapporterade dödsfallalla besparingar under 1995-2009 och så sista besparingen 2010. då upphörde vården att fungera.skulle vilja höra en förklaring till att sjukvården är så "bra" trots att befolkningen ökar och sjukvårdsplatserna minskar i kommuner och landsting!

en ekvation som inte skulle gå ihop om man gav den vård man kunde och hållde liv i sina patienter.klarspråk: man tar död på patienter för att hålla sig inom budget för vad sjukvården får kosta.

2011-03-17 @ 15:54:55
Postat av: Tony Ingman

Man läser ibland här på bloggen att vissa verkar att ha gett upp hoppet om att SD kan bli så mycket

större vid nästa val, Varför det? Om vi var 350000

som röstade i förra valet, och var och en av dessa

väljare lyckas påverka två närstående genom att

lägga fram vilka orättvisor som den nuvarande regeringen riktar mot pursvenskar med orättvisorna

inom sjukvård, tandvård medicin, pensioner, dom

öppna svängdörrarn i invandringspolitiken m.m, så

kommer det troligtvis att bli ett rejält lyft för SD 2014.

2011-03-17 @ 18:06:07
Postat av: Lotta

@MagentanEfter 5 år i hemlandet står det dem ju fritt att återigen "fly" till Sverige under ett annat namn.

2011-03-17 @ 18:16:45
Postat av: Robin Shadowes

Kalle2, det som sker inom "vården" just nu är oerhört skrämmande och är inget annat än ren nazism. SD brukar ju bli kallade för just nazister av pk-gänget. Nu har dom chansen att ta upp bollen och slänga den tillbaka till pk-gänget genom att uppmärksamma sånt här. Vi skall heller ej glömma att globalisterna, där bl a Reinfeldt ingår, kallar oss för "useless eaters" (onödiga ätare alltså) och vill minska världspopulationen med 90%. Så vad dom har planerat är ett folkmord av sådana dimensioner att det får tidigare folkmord i historien att framstå som rena småsakerna. Om inte folk vaknar snart så kommer dom sannolikt att lyckas också

2011-03-17 @ 23:05:57
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Erik E

SD ger alliansen prestigeförluster, medan de rödgröna tvärtom får chansen att ge alliansen tjuvnyp då och då, så jag kan faktiskt förstå deras respektive attityder.

2011-03-18 @ 23:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0