SKÖN MORGONHar haft en väldigt skön och avkopplande morgon ute på Ölands strandängar. Mer eller mindre vindstilla och en värmande sol, samtidigt som fågellivet vaknat till liv ordentligt i jämförelse med för bara några veckor sedan.

Tofsvipor, sånglärkan, strandpipare, starar, grågås och gravand har anlänt i stora massor. Att jag dessutom fick en rejäl chans att se havsörnar i min tubkikare under en lång stund gjorde inte morgonen sämre.

Nästa vecka är en så kallad plenifri vecka i riksdagen, vilket innebär att inga debatter, voteringar eller utskottsmöten sker under veckan. Vissa utskott gör studieresor, en del ledamöter tar några semesterdagar. Socialdemokraterna har sin extra partikongress.

Jag slipper åka till Stockholm, något som jag inte är ledsen för utan det skall bli skönt att vara hemmaplan en vecka. Skulle helst av allt åkt söder ut till solen under veckan men det går tyvärr inte då jag har några saker som måste utföras under veckan vilket jag återkommer till senar i veckan.


Kommentarer
Postat av: MatsBern

Svensk journalist talar ut om PK-censuren.

Inför en klentrogen dansk publik på Tryckfrihetssällskapet i Köpenhamn beskrev den svenska journalisten och författaren Ingrid Carlqvist hur svensk storföretagsmedia systematiskt förvrider och mörklägger sanningen om bland annat invandringen och förhållandet mellan män och kvinnor.

Carlqvist, som bland annat varit chefredaktör för magasinet Villaliv men fick sparken efter att ha bloggat om rättssäkerhet för män som anklagats för sexuella övergrepp, påstod att den svenska mediaeliten är extremt intolerant mot åsikter som inte stämmer in på dess definition av ”godhet”.

http://www.friatider.se/svensk-journalist-talar-ut-om-pk-censuren

2011-03-20 @ 12:45:48
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Magentan

Reinfeldts islamistiske moderat i riksdagen, Waberi, vars högsta önskan är ett samhälle där t ex en man får ha fyra hustrur och där kvinnor endast får visa ögonen offentligt, behöver ingen närmare presentation. Att "det inte förekommer någon homosexualitet bland muslimerna" har vi också sett och hört någon gång i massmedia så där lite i förbigående.Barnboken om Jösta och Johan handlar om två homosexuella giraffer som är sambor. Boken ingår i "genuspaketet", som är en samling (indoktrinerande) barnböcker med genus-, mångfalds- och jämlikhetsperspektiv, avsedda för barn från 2-3 årsåldern (det ska ju böjas i tid ...).Betrakta nu gärna den begåvade satirikern Affes senaste tillskott i serievärlden!http://affes.wordpress.com/2011/03/19/reinfeldt-och-den-homosexuella-giraffen/2011-03-20 @ 17:00:00
Postat av: vincent

Trevlig läsning, Thoralf! Det måste ha varit mycket vackert där. Ha det så bra på den välförtjänta ledigheten!

2011-03-20 @ 18:31:07
Postat av: Magentan

I Sifos senaste opinionsundersökning tillfrågades nästan 2000 personer under perioden 7–17 mars. Alltså EFTER det sensationella, nya samarbetet mellan Moderaternas allians och Miljöpartiet för att kunna erbjuda tusentals illegala invandrare gratis skola, vård och andra förmåner som den övriga befolkningen får betala världens högsta skatter för att få ta del av.Ingen reaktion alls från moderaternas väljare! Helt obegripligt! Jag tycker ett samarbete mellan M och MP i denna fråga är lika uppseendeväckande som om Jimmie Åkesson skulle smussla ihop det med Lars Ohly för att finansiera nästa Ship to Gaza. Skulle SD:s väljare inte reagera då?Alla moderaternas väljare tycker alltså det är okej att personer som befinner sig i Sverige helt olagligt och lever på obeskattade svartjobb ska få t ex svensk tandvård för 50 kr och ett högkostnadsskydd på 400 kr. Medan en fattigpensionär betalar fullt pris upp till 3.000 kr för samma sak, därefter 50% rabatt upp till 15.000 kr osv, som Thoralf skriver om här:http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/march/fattigpensionaren-den-stora-forloraren.htmlNu har jag faktiskt helt tappat tron på svenskarna.I förra veckan träffade jag en person som behövde antidepressiv medicin för att hon led av svår depression. Hon hade fått ett förnyelserecept av sin läkare men hade inte råd att lösa ut sin viktiga och nödvändiga medicin pga att medicinen kostade strax över 1000 kr och hennes högkostnadsskydd hade löpt ut. Hon tvingas alltså hålla upp med en medicin som pga självmordsrisken är direkt livsfarlig att sluta med abrupt. Kanske hon inte lever idag.

2011-03-20 @ 18:47:10
Postat av: Magentan

Glömde länken till resultatet från Sifo:http://politisktinkorrekt.info/2011/03/20/utebliven-juholt-effekt-i-sifo/

2011-03-20 @ 18:57:35
Postat av: KurtanTror att den uteblivna (för närvarande) raset för moderutterna beror på att vår DDR-media har så gott som samtliga rapporterat i positiva ordalag på denna vansinniga överenskommelse med miljötalibanerna.Samtidigt är jag övertygad om att manipulering förekommer i dessa mätningar. För tänk om det i verkligheten skulle vara så att SD har stigit till 10 procent. Då skulle media och 7-klöverns politiker få en verklig härdsmälta...Svennebanan har inte reflekterat över effekterna utan svalt propagandan med hull och hår.Svennebanan har en totalt obefogad tro att politikerna/regeringen har Sverige och sveriges folks bästa i sitt handlande.Inget kan vara längre ifrån realiteten !!!Men även han kommer att vakna upp inom kort....MVH

2011-03-20 @ 19:19:43
Postat av: kalle2

magentan! jag undrar också vad f-n är det med svenskarna? ser dom inte att deras land Sverige snart tillhör utlänningarna som snart är i majoritet. den där Sifo-undersökningen kanske frågade utlänningar som är moderater.verkar som utlänningar har att välja mellan:

1: mycket bidrag och låga skatter(alliansen)

eller

2: Mycket bidrag och höga skatter(sosseblocket)och svenskarna har att välja mellan:

1: låga skatter och höga avgifter(alliansen)

2: höga avgifter och höga skatter (sosseblocket)fast inget har väl betydelse längre, i och med grundlagsändringen med dess två omröstningar i riksdagen så har väl sverige sålts till EU.enda förhoppningen är väl om sverigeblocket kunde få så många röster så vi kunde få tillbaka vårt fäderneland.

2011-03-20 @ 19:22:32
Postat av: Dumle

Underbart Thoralf! Hade gärna varit med på Öland.

Själv har jag sett både gås, trana, koltrast, tofsvipa och bofink hittills. Satte in en kamera i en mesholk igår. Hoppas för barnens skull att det kommer några spännande hyresgäster så småningom.Hörde precis på nyheterna att det skall bli upp till 15 grader och sol i trakterna runt Kalmar i morgon måndag. Det finns säkert fler fåglar värda att beskåda en sådan dag. Ut och njut av vårt vackra land!// Dumle

2011-03-20 @ 22:09:50
Postat av: Magentan

@ Kurtan och kalle2Svenskarna VET INGENTING om vad denna tarvliga uppgörelse mellan Reinfeldt-alliansen och MP verkligen innebär. Det blev snabbt mycket tyst i medierna om överenskommelsen efter att den offentliggjorts i TV. Tidningarna skrev inga rubriker om detta vanvördiga förbund och dess beslut.Det blev istället den munvige ordbajsaren och finansministern Anders Borg som agerade första-fiolen i TV- och radionyheterna och fick de stora tidningsrubrikerna, då han ungefär samtidigt presenterade regeringens minst sagt optimistiska ekonomiska prognos.Det var ingen hejd på vad regeringen Reinfeldt hade åstadkommit och skulle åstadkomma enligt Borg. Tillväxten skulle öka rekordartat under 2011 och arbetslösheten skulle sjunka ända ned till 4,8 procent 2015 (den lägsta siffran sedan 1991) påstod den omåttligt optimistiska och vältaliga Borg, som med dessa "bevis" på regeringen Reinfeldts skicklighet och välgörande inverkan på landets ekonomi snabbt, lätt och vältajmat fick svenskarna att tacksamt se fram emot de stundande ljusa och positiva förändringarna för Sverige.Ska man kalla det för skickligt och lyckat manipulerande?

2011-03-20 @ 22:12:39
Postat av: Thoralf A

DumleÄr tyvärr inte på Öland imorgon det blir i slutet av veckan igen.Har funderat på att köpa en tub som jag kan ansluta en digitalkamera till. Finns en del paket att köpa på nätet men de är inte billiga men något skall man ju kosta på sig.

2011-03-20 @ 23:41:35
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Robin Shadowes

Magentan, man behöver inte betala hela den summan direkt rakt över disk för att komma upp i högkostnads-gränsen. Säg åt din bekant att man bara säger till i kassan att man vill ha avbetalning istället. Högkostnaden kommer då att gälla med omedelbar verkan och hon får hem inbetalningskort. Minimi-kostnaden per månad ligger nånstans mellan 150-170 kronor. Kan säkert vara mycket nog för en fattigpensionär eller bara fattig rent allmänt men ändå bättre än att vara utan. Det kommer ju pågå några månader iofs men kanske kan man betala mer än 150 nån månad så blir man fortare av med eländet. Bara ett litet tips från min sida.

2011-03-21 @ 01:18:24
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: S-E Karlsson .

Behövs verkligen en sån blogg som Alexander Louhichinis vad det gäller integration , jag tycker att just integrationsbiten sköter SVT och TV4 hur bra som helst , närhelst man slår på TV:en så nog visas det invandrare som antingen är hallåa eller gäst i programmet ! Integreringen smygs på oss , vi ska läras upp utan att vi tänker på det! Så har ivarje fall jag fattat det !

2011-03-21 @ 05:56:59
Postat av: Gubben och Gumman

SE Karlsson det är inte integrering det är hjärntvätt

2011-03-21 @ 20:39:45
Postat av: sunglasses for glasses

!! thanks for sharing. look forward your new posts.

2011-07-23 @ 05:37:01
URL: http://www.worstsunglassesbrand.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0