INTEGRATION OCH ASSIMILERING

Jag har inte vare sig skyldighet eller intresse av att acceptera alla som får uppehållstillstånd i vårt land. Ändå anser uppenbarligen ca 94 procent av Sveriges röstberättigade att vi skall integreras med alla invandrare. Integreras innebär att även vi svenskar skall anpassa oss till t.ex. islam. Något som är fullständigt otänkbart för min egen del.

Däremot anser jag att de personer som får uppehållstillstånd i vårt land har en skyldighet att inte bara integrera sig i vårt samhälle utan även assimilera sig till vårt sätt att leva och till och med anpassa sig till kristendomen. Den som söker sig till Sverige och söker uppehållstillstånd har gjort ett aktivt val av asylland och med detta följer också ett ansvar. Något har gått fullständigt fel när dessa personer alltid blir kränkta men det beror inte på oss svenskar utan det beror på att de valt fel asylland. Sverige är inget muslimskt land, i varje fall inte än så länge.

En person som inte förstått detta är Alexander Louhichi. Jag kollar hans blogg ibland och jag blir mer och mer bekymrad över hur det står till och undrar om alla hästar är hemma där. Det som gör mig än mer förvånad är hur det står till med de ansvariga för de organisationer som uppenbarligen stödjer honom och hans verksamhet ekonomiskt.

Läs hans senaste blogginlägg


Kommentarer
Postat av: Sven Dacke

Fallet med Alexander är tråkigt.

Egenligen heter han Escander , tydligen ett namn han skäms för, kanske på grund av den misslyckade affärsverksamhet har varit inblandad med konkurs. Som många nysvenskar har han kanske insett att det finns mycket mera pengar till multikulti projekt än inom vanlig affärsverksamhet.Föreslår att han lämnas i fred utan "trafik"Ett mera intressant och skrämmande fenomen är dom vanliga Svenskar, eller i varje fall har sådana namn, att dom tycker dessa multikulti projekt är bra och skall stöttas, men det är väl det som kallas demokrati och pressfrihetSamma sak med Expo som troligen ligger bakom en del av Escanders ( Alexanders) verksamhet, i vaje fall att samla IP nummerThoralf, lämna pojkstackarn i fred, han behöver professionell hälp av ett annat slag, ladda för nästa vecka i Riksdagen med större frågor

2011-03-21 @ 06:56:51
URL: http://www.ratsit.se/5567330377
Postat av: Tjelvar

C. Northcote Parkinson föredömetAlexander är onekligen kreativ. Och kommunikativ.Jag tycker inte han skall kritiseras så mycket. Liksom i hela invandringsfrågan är det de svenska politikerna som skall kritiseras. De har skapat ett system som inbjuder till utnyttjande.När jag sitter i sommarsolen på altanen och hundra getingar börjar surra runt öronen, för att någon spillt sylt på duken, då förbannar jag inte getingarna utan den som spillt sylten utan att ta upp den.Alexander lockar de enfaldiga politikerna med att skapa "samarbete", vilket är ett kodat ord. De släpper ju inte till sina egna pengar utan dina och mina, så de behöver inte göra sig några större samvetsförebråelser. Det skulle ju möjligen kanske kunna komma något gott ut av "projektet". Då kan de ta åt sig äran.Har Alexander bara fått ihop ”samarbete” med några parter, har han en liten byråkrati, som sedan kan växa av egen kraft utan att göra någon skillnad i världen utanför den egna organisationen. Enligt Parkinson kan den växa i det oändliga. Det finns ju alltid plats för mera ”samarbete”, särskilt inom den egna organisationen.Alexander har funnit ett jobb han kan hålla på med till pensionen. Eller så länge vi har så enfaldiga politiker som vi har idag.2011-03-21 @ 10:50:06
Postat av: frida

Hej!

Tänkte tipsa om en superbra gratissajt: http://www.supergratis.se/?r=75450Genom denna sida samlar man poäng genom att utföra gratiskampanjer, tävlingar osv. För att sedan byta in sina poäng mot valfri pryl (telefon, kamera, presentkort osv)

Jag själv har samlat ihop till en kamera och 1000kr på HM.Gratis är gott, eller hur?

Prova du också :) Helt gratis!

2011-03-21 @ 11:10:15
URL: http://www.supergratis.se/?r=7545
Postat av: Kalle

Nu är det dags igen för önskan en kommundelning av Södertälje .....igen. För några år sedan bröt sig Nykvarn ut ur Södertälje. Nu vill Järna en annan del av Södertälje också bryta sig ut ur Södertälje. Snart blir det bara invandrare kvar i Södertälje. De pursvenska stadsdelarna har ett gemensamt och det är att de inte vill tillhöra Södertälje. Nu får sossen borgmästaren i Södertälje frukten av sin dåliga invandringspolitik.

2011-03-21 @ 11:44:22
Postat av: MatsBern

Vem ska ta hand om mig?

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/21-3-vem-ska-ta-hand-om-mig_6019769.svd

Inte jag i alla fall.

2011-03-21 @ 11:52:53
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Kalle

Postat av: S-E Karlsson .

Jo, jo Malmö kommunala Bostäder har stora problem med kackerlackor i de bostäder som hyrs ut till invandrare Anticimex sanerar och sedan åker dessa invandrare på semester till det de landen som dom lämnat på grund av krig , sedan kommer man tillbaka till Sverige och har ny ohyra med sej och cirkusen börjar på nytt ! Anticimex bör nog börja med att sanera i Riksdagshuset det är ju där man tllåter invandringen !

2011-03-21 @ 12:11:41
Postat av: Magentan

Pressmeddelande från SD idag:"SD förordar humanitära insatser framför deltagande i NATO-insats i Libyen""Vi förordar i dagsläget humanitära insatser framför militära för Sveriges del. Mycket är idag oklart angående den militära intervention som idag pågår i Libyen. Vi vet inte vad syftet eller den långsiktiga planen är."Mycket bra beslut och kommentar från SD tycker jag!

2011-03-21 @ 12:48:45
Postat av: S-E Karlsson .

Jo,jo ioch med att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen så kom klokheten dit också ! Bra beslut !

2011-03-21 @ 13:17:49
Postat av: Kalle

Bra beslut av SD. Instämmer.

En parantes bara. Hur är det med kapiciteten av JAS.

Får den soppatorsk mellan Italien och Lybien???

Vill minnas att JAS hade väldigt liten tank-kapacitet åtminstone när den var nykonstruerad jämfört med andra flygplan.

2011-03-21 @ 13:47:26
Postat av: Tjelvar

Visst Kalle. Men ut i internationella uppdrag blir det nog en version med lufttankning, som används. Sverige har t.o.m. skaffat tankningsplan numera.

2011-03-21 @ 14:09:23
Postat av: Sven Dacke

Svenska modellen kräver kvoterad föräldraförsäkringAtt individualisera föräldraförsäkringen skulle visserligen strida mot den rådande allmänna uppfattningen om kvinnors och mäns livsuppgifter, men skulle kunna bli den hävstång som förändrar dessa normer i riktning mot ett jämställt familjeliv och ett jämställt arbetsliv, skriver Nalin Pekgul. ordförande för socialdemokratiska kvinnoförbundet.Undrar just om fru Pekul har pratat med Imanarna i Mosken och damerna som vankar omkring dagtid på Rinkebytorg innan utegångsförbudet träder in.Det verkar som om Fru Pekul lever i en skyddad värld och att inte Sverige ser ut som innan hon flydde från Rinkeby

Postat av: Hulda

Tvärt emot SD anser jag att Gripenplanen kan användas mot Kadhaffi. Det ger Flygvapnet en oerhörd erfarenhet, så kan vi hjälpa till att störta en diktator, varför inte?

Jodå, det finns Gripenplan som kan lufttakka, och det finns också fälltankar....

Men sedan efter Kadhaffi - vad kommer då..? Där har SD chansen att ta väljarandelar.

Demokrati för en Muslim är INTE samma som för oss. Detta måste fram i media ofta och landets feminister bör avkrävas sin åsikt....

2011-03-21 @ 15:13:35
Postat av: Skeåning

MatsBern,Den gravt vinklade snyft-artikeln äs sammanställd av journalisten Ulrika Nandra, som föga förvånande är med i facebookgruppen "Sverigedemokraterna i riksdagen - Nej Tack"

Är det någon som tror att journalisters politiska agendor påverkar deras nyhetsrapportering? Den här artikeln är ett ypperligt bevis på att sådant alltför ofta är fallet.

Postat av: Hulda

@S-E Karlsson..Ja, det är alltid Svenskar som semestrar som drar hem dessa "husdjur"... Att våra "nyanlända" som har med dem hit eller att det är efter semester i hemlandet som djuren kommer hit är det knäpptyst om...

2011-03-21 @ 15:28:25
Postat av: Stefan K

Många av de som anländer till Sverige vill inte integreras och de behöver inte heller.

Detta är ett skäl till de motsättningar och kulturkrockar vi upplever.

Ingen tvingar nysvenskar att fira midsommar eller gå i Luciatåg, men vi ska inte behöva göra avkall på dessa traditioner för att vissa nya grupper i vårt land inte accepterar våra "hedniska" traditioner.

Det är inte vara chartersvenskar som måste "ta seden dit de kommer", utan de som anländer till Sverige ska följa de lagar och regler som gäller här och inte tro att de kan leva som de lärde i sina hemländer.

2011-03-21 @ 15:36:10
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: s29

Säga vad man vill,men man måste ändå beundra "flyktingarnas" energi. Att kämpa sig kvar här i helvetet där dom ständigt blir krängta och missförstådda. Men det är väl snö och kyla som lockar kan man tänka.

2011-03-21 @ 15:38:29
Postat av: Skeåning

s29,Kan inte heller förstå detta, måste vara hemskt att komma till ett land med så många, rasistiska, nazistiska, ilsamofobiska och zenofobiska svenskar.Om man har varit med om det helvete de beskriver i sina historier torde inte migrationsverkets rutinmässiga intervjuer vara speciellt hemskt. Ska vi inte ha någon kontroll över huvudtaget menar journalisten? Jag tolkar vinklingen av artikeln i den riktningen. Den inställningen kan man endast inneha om man är för fri invandring, med en helt avvecklad välfärdsstat, utan något som helst skyddsnät där folk på sikt får jobba för slavlöner, helt i enlighet med folkpartistiska libertarianers politiska visioner. Det är en hänsynslöst naiv politik som kommer skapa ett oerhört hårt samhälle. Det är förvånande att inte ens vänstern, som inte har några gränser för hur stor välfärdsstaten ska växa sig, tar sig an att kritisera denna inriktning, som nu högern med miljöpartiet direkt tar oss med på. Men då måste man naturligtvis kritisera volymen på invandringen, och det är livsfarligt, dessutom skulle det innebära politiskt självmord i de "tolerantas led".

2011-03-21 @ 15:49:52
Postat av: Lotta

Är inte en av Alexander L:s föräldrar svensk? Varför gick det inte lika bra att bejaka de svenska rötterna som de muslimska?

2011-03-21 @ 17:39:08
Postat av: FreeBird

"Är inte en av Alexander L:s föräldrar svensk? Varför gick det inte lika bra att bejaka de svenska rötterna som de muslimska? "Det inte ger möjlighet till livet som parasit.2011-03-21 @ 18:19:56
Postat av: Catarina

12-årig handikappad kille tvingas jobba på nätterna och skolan orkar han inte med. Pappan ligger bakom anställningskontraktet. Vad är det för samhälle vi lever i?

Skolan agerar inte trots att de känner till hans situation. Jag undrar om det var samma skola och lärare som inte agerade då en 12-årig flicka blev bortgift och sedan mamma vid 13 års ålder. Allt i Malmö naturligtvis!

Postat av: Tjadden

Vad som är lätt-integrerat är den ökade brottsligheten!

2011-03-21 @ 19:19:36
Postat av: Stefan A

Tomhylsan vill bli full metal jacket...

2011-03-21 @ 19:39:21
Postat av: Gubben om Gumman

OT Man får hoppas att dom politiker som klubbat igenom att svensk militär skall få skjuta på sina landsmän idag läser Expressen:"Vi kan inte acceptera att Mohammad "Kollapsi" vänder vapen mot sina landsmän".Citat: BARACK OBAMA PRESIDENT I USA.Han är mera trovärdig än mannen med dom stora röda skorna 32:an Clownfeldt.Då brakar satan lös ovanifrån så Stefan K är rätt på det.

2011-03-21 @ 20:19:44
Postat av: Gubben o Gumman

Aftonbladet visar idag bild och namn på pappan som hedersmördat sin 22åriga dotter med 52 knivhuggExpressen satsar bla på Bengt Magnussons bantning eller Persbrandts hyss under parollen :"Vi gör ingen skillnad på pursvenskar eller bidragssnablar"

2011-03-21 @ 20:23:30
Postat av: Ludvig

Håller med till fullo om att de som vill bo i Sverige ska leva efter våra traditioner och lagar.

2011-03-21 @ 20:26:05
Postat av: Anonym

Här kommer några exemple på integreringen av bidragssnablar i Kalmar-Busschaufför rånad av tre män i Norrliden(ghetto)

-Slagsmål på komvux två släkter rök ihop "tut tut"

-Tre 20 åringar påhoppade och misshandlade nyligen på Norra vägen minst tre gärningsmän bidragsssnablar2011-03-21 @ 20:28:06
Postat av: Anonym

Här kommer några exemple på integreringen av bidragssnablar i Kalmar-Busschaufför rånad av tre män i Norrliden(ghetto)

-Slagsmål på komvux två släkter rök ihop "tut tut"

-Tre 20 åringar påhoppade och misshandlade nyligen på Norra vägen minst tre gärningsmän bidragsssnablar2011-03-21 @ 20:28:07
Postat av: Anonym

Här kommer några exemple på integreringen av bidragssnablar i Kalmar-Busschaufför rånad av tre män i Norrliden(ghetto)

-Slagsmål på komvux två släkter rök ihop "tut tut"

-Tre 20 åringar påhoppade och misshandlade nyligen på Norra vägen minst tre gärningsmän bidragsssnablar2011-03-21 @ 20:28:08
Postat av: Gubben o Gumman

2011-03-21 @ 20:28:38
Postat av: Gubben o Gumman

Oops

2011-03-21 @ 20:29:53
Postat av: Gubben o Gumman

Notera 32:an Clownfeldt negativa attityd till flyginsattser härromdagen,här kommer nästa "Saudikille :"Inte bara att skicka flygplan" citat Carl Bildt"Då var vi där igen med att blåsa bort häcken påKhadaffi stolt ägare till Malmö mosken....P.s Katten är fastspikad på väggen för att undvika dubblettpostningar

2011-03-21 @ 20:36:11
Postat av: Tjadden

Manifestation för mångfald för att "ta tillbaka folkdräkten"

Publicerad: 2011-03-21

Annons:

KARLSTAD Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson var en av de sverigedemokrater som hade på sig folkdräkt vid ett besök i Storkyrkan i slutet av förra året. Nu kommer en manifestation hållas för att "ta tillbaka folkdräkten".Manifestationen för mångfald kommer att arrangeras av Värmlands hembygdsförbund och kommer att hållas fem dagar före nationaldagen.– Jag tyckte det var vanhedrande mot folkdräkten. Symboler får lätt ett överfört värde och smutsas lätt ner, sa Karl-Axel Branzell till Värmlands Folkblad. Det som skulle vara "vanhedrande" var att ett par sverigedemokrater hade på sig folkdräkt i kyrkan.Nu hoppas man att så många invandrare som möjligt sluter upp i den svenska folkdräkten den utvalda mångfaldsdagen.

2011-03-21 @ 21:47:15
Postat av: Info

MER OM SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUNDS OIKOFOBISverige håller på att få en ny nationaldag. ”Kåldolmens dag.” Den firades d. 30/11 för första gången med pompa och ståt på Karl XII:s dödsdag i Kungsträdgården i Stockholm – till åminnelse av denne konungs påstådda införande av rätten kåldolmar till Sverige. Och som en viktig påminnelse om att det egentligen inte finns några svenska rätter eller något svenskt över huvud taget.Bakom projektet stod (enligt Sveriges Hembygdsförbunds hemsida) Globala gymnasiet, Centrum för religionsdialog i Stockholms stift, Guds Hus-projektet i Fisksätra, SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND, ABF Stockholm, Judiska Församlingen i Stockholm och Islamiska Förbundet i Stockholm.Att generalsekreteraren för Sveriges Hembygdsförbund, Jan Nordwall, tillhör dem som står bakom och talar varmt för ”kåldolmens dag” (antisvenskhetens dag) förvånar inte – med tanke på hans uttalanden i Sveriges radio och på andra håll. Sverigedemokraterna har ju föreslagit högre anslag till bl.a. svenska hembygdsföreningar, naturskyddsföreningar, till Riksantikvarieämbetet m.m. – något som Nordwall högdraget betackat sig för och avfärdat som yttringar av ”rent nazistisk tradition”.Men den som har den allra minsta kunskap om ”fyllda” rätter inser, att vad som i resten av världen motsvarar kåldolmar inte är turkiska vindolmar (vinbladsdolmar) utan en först i hela Mellanöstern (inte bara Turkiet), nu i stora delar av kontinentaleuropa vanlig och mycket gammal rätt, bestående av köttfärsfyllda surkålsblad.Att Karl XII personligen skulle ha infört surkålsdolmar till Sverige är ytterst osannolikt. Likaså, att hans spridda, hemvändande karoliner skulle ha gjort det. Inga som helst historiska belägg finns för någondera. Indirekt finns däremot bevis för motsatsen. Det rör sig om en vandringssägen.

2011-03-21 @ 22:46:15
Postat av: montahue

Thoralf. På vilket sätt menar du att "vi" måste anpassa oss till islam?

2011-03-21 @ 23:38:05
Postat av: Magentan

Enligt uppgifter på nätet (som jag inte hittar nu) blev Sveriges hembygdsförbund "kidnappat" av Expo för ett par år sedan. Då byttes generalsekreteraren och ett par till i hembygdsförbundets ledning ut. Numera är samarbetet mellan Expo och Sveriges hembygdsförbund tätt och intensivt. Se tex:http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/expo/pressrelease/view/expo-och-sveriges-hembygdsfoerbund-presenterar-sitt-samarbete-422025(Kan vara bra att veta vilka starka SD-fientliga krafter som numera verkar inom Sveriges hembygdsförbund.)

2011-03-21 @ 23:38:26
Postat av: Magentan

@ Tjadden och Info

I "Värmlands Hembygdsförbunds protokoll från Manifestationsgruppens möte 7 mars 2011" kan man under paragraf 5 på första sidan (finns två paragrafer 5 av någon anledning) läsa följande:

"Föreläsning Expo

Andra föreningar och privatpersoner inbjuds till Johathan Lemans föreläsning om Sverigedemokraterna och Hembygdsrörelsen i samband med Värmlands Hembygdsförbunds årsmöte 19 mars...."http://www.hembygdvarmland.se/protokoll/Protokoll_MAF_110307.pdf

2011-03-21 @ 23:48:32
Postat av: Robin Shadowes

Rättssäkerheten i Sverige hotad med islamska nämndemän. Aldebes fru nekade tre kristna konvertiter asyl.http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/03/islamistfru-domde-kristna-negativt-som.html

2011-03-22 @ 01:30:10
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Robin Shadowes

Ett slag i ansiktet på Miljömupparna. Vindkraft en katastrof för Mongoliet.http://kleinverzet.blogspot.com/2011/03/in-daily-mail-piece-that-shows-up-ill.html#disqus_thread

2011-03-22 @ 01:51:28
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Skeåning

montahue,Köns-segregerade badtider, arbetsgivare som tvingas ändra företags klädpolicy, skolor som slutar servera fläsk-kött, skolelever som tvingas besöka moskéer slöjbeklädda. Traditionella skolavslutningar i Kyrkan sedan årtionden tillbaka plockas helt plötsligt bort till förmån för en flottig gymnastiksal, delvis beroende på islam. Sedan ser vi hur muslimsk dominerade områden påverkar kvinnors vanor, i Rinkeby t ex har vi sett att kvinnor som inte klär sig tillräckligt islamskt trakasseras, detta sänker naturligtvis levnads-standarden för många människor som mer eller mindre tvingas anpassa sig, direkt knutet till en islamsk kvinnosyn. Där har vi ett axplock, jag kan sammanställa en hel bok till dig när jag har mer tid.

2011-03-22 @ 03:13:22
Postat av: Robin Shadowes

Så här skriver Kapten Krok på PI angående morgondagens debatt:Kapten_Krok

21 mars, 2011 at 17:02 · Reply

Jag skulle vilja höra Jimmie säga följande i en replik till Reinfeldt efter han ställt en specifik fråga och som vanligt fått en svammelsvar där inget sägs:”Det är märkligt att varje gång det ställs en specifik fråga av SD till statsministern, eller till annan riksdagsledamot här så får man aldrig ett specifikt svar utan det är som en skiva som hakat upp sig och går runt på samma spår med orden ”främlingsfientligt parti” ”oönskat” ”oacceptabelt” ”humant och öppet samhälle” för att sedan fortsätta sina 2 minuter med annat floskel som inte ger ett dyft till svar och det är min övertygelse att statsministern ärvt sin anfaders loppcirkus-gener eftersom det är bara pajaserier i en sällan skådad cirkus här i riksdagen och jag kan för att citera kejsare Caligula säga att man kan lika gärna sätta in en häst i riksdagen eftersom det ändå bara sitter åsnor här”SÅ hade jag sagt om jag varit Jimmie, för att visa vad jag tycker om dom. Vad hade hänt om Jimmie sagt ngt i stil med detta, någon?

2011-03-22 @ 06:31:02
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Stefan A

En man i Luleå som skulle op. för kärlkramp skickades hem pga. att det var fullt på sjukhuset, avled tyvärr under väntetiden,men miljöpartiets lilla piga Reinfeldt med anhang, anser att vi har råd att erbjuda hela världen fri sjukvård, verkar vara det viktigaste av allt att man kan erbjuda sjukvård till utlänningar, pursvensken är det skitsamma med...

2011-03-22 @ 07:03:00
Postat av: Tony Ingman

Stefan A: Ja pursvensken får betala med sitt liv,

Och dom som lyckas överleva får betala

regeringens sjuka beslut med skyhöga

medicinkostnader!

2011-03-22 @ 10:08:36
Postat av: leifer

Anpassa sig till kristendom låter vagt. Vad är det?Är själv ateist och tror på att ateism/sekularisering är nyckeln till integration. Kristna och muslimer t.ex. kommer aldrig gå ihop. Men även kristna och icke troende har svårt att gå ihop. Religion ska vara en privatsak, staten ska vara sekulariserad.Att ha "tron på en högre makt" som gemensam faktor för alla olika trosamfund tror jag inte håller och det stänger ju dessutom ute dom som inte tror på en högre makt eller enl traditionella religioner.

2011-03-23 @ 20:54:38
Postat av: leifer

Anpassa sig till kristendom låter vagt. Vad är det?Är själv ateist och tror på att ateism/sekularisering är nyckeln till integration. Kristna och muslimer t.ex. kommer aldrig gå ihop. Men även kristna och icke troende har svårt att gå ihop. Religion ska vara en privatsak, staten ska vara sekulariserad.Att ha "tron på en högre makt" som gemensam faktor för alla olika trosamfund tror jag inte håller och det stänger ju dessutom ute dom som inte tror på en högre makt eller enl traditionella religioner.

2011-03-23 @ 20:56:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0