DE RÖD-GRÖNA SLAKTAR GRÖNA YTOR

Vid gårdagens kommunstyrelse i Kalmar beslutades att ge Riksbyggen en markreservation på en smal remsa mellan Jenny Nyströms skolan och Erik Dahlbergs väg. Idag är detta ett grönområde med träd/häck mot vägen och två rader parkeringsplatser på insidan om träden.

Nu har S+V+MP förordat en markreservation där Riksbyggen tänker uppföra ca 110 lägenheter på denna mycket begränsade markyta inklämd mellan en av Kalmar stads mest trafikerade leder och en skola. Jag tar mig för pannan och undrar vad dessa partier tänker på. Att Miljöpartiet samtycker till detta är förvånande men det nya kommunalrådet Anna Thore (MP) har uppenbarligen sin egen uppfattning om gröna lungors värde i staden.

De gröna lungorna försvinner den ena efter den andra under Johan Perssons ledning. Modeordet förtätning tycks gälla för de röd-gröna när de vill utveckla Kalmar. Nu kommer det bli flera 4-5 våningshus och ett 6-7 våningshus på denna minimala yta.

Dessutom försvinner ett 100-tal parkeringsplatser som Riksbyggen inte kommer att ersätta på något sätt då de endast kommer bygga parkeringsplatser i ett källarplan för sina egna hyresgäster. Idag har redan ett stort antal parkeringsplatser försvunnit vid simhallen och ishallen som ligger på andra sidan av Jenny Nyström skolan.

Frågan är hur alla besökare till skolan och idrottscentrumet skall parkera i framtiden.Riksbyggens markreservation inringad.

I eftermiddag skall jag gå på ett seminarium med rubriken "Hållbara städer - från kunskap till praktik". Jag har redan läst lite av materialet och grömområden i städer får allt större betydelse vid stadsplaneringen. I Kalmar går man uppenbarligen i rakt motsatt riktning med Miljöpartiets goda minne.


Kommentarer
Postat av: kalle2

det blir dåligt luft vid vägar där mycket trafik är. och när gröna områden förförsvinner blir inomhusluften ännu värre när inget absorberar. fönsterlister blir svartsotiga och även porslinet i köksskåpen. detta vet man sedan undersökningar vid Hornsgatan på söder i stockholm. tydligen är byggbolagens (mutpengar?) viktigare för 7 klöverns politiker än sunt förnuft vid besluten.å andra sidan kanske 7 klövern bums skall vara emot det SD är för.

det går ju att använda som Robin shadows tipsade om i föregående postningar. där merit wager gav förslag att ta chansen att lägga motioner som sossarna gärna skulle vilja föra. men som de då bestämt skall motarbeta bar för Sd för sakfrågan.

###

ett förslag är: sd borde lägga motion om att slopa den förhöjda A-kasseskatten på 300 kr/månaden!### haha, då blir det schack matt för hycklande S+V+mp.inte konstigt sossarna nu tar fackmedlemmarnas medlemsavgifter och använder till att ragga nytt valboskap i Egypten.

http://na.se/nyheter/orebro/1.1126511-alaa-idris-s-aker-pa-studieresa-till-egypten

sedan blir det ny valskola inför omvalet 15 Maj 2011.

2011-03-08 @ 11:29:37
Postat av: kale2

det blir dåligt luft vid vägar där mycket trafik är. och när gröna områden försvinner blir inomhusluften ännu värre när inget absorberar.fönsterlister blir svartsotiga och även porslinet i köksskåpen. detta vet man sedan undersökningar vid Hornsgatan på söder i stockholm. tydligen är byggbolagens (mu-t-pengar?) viktigare för 7 klö-verns politiker än sunt förnuft vid besluten.å andra sidan kanske 7 klöv-ern bums skall vara emot det SD är för.

den metodiken går ju att använda som Robi n shad ows tipsade om i föregående postningar. där me rit wage r gav förslag att ta chansen att lägga motioner som sossarna gärna skulle vilja föra. men som de då bestämt skall motarbeta bara för SD för sakfrågan.ett förslag är: sd borde lägga motion om att slopa den förhöjda A-kasseskatten på 300 kr/månaden!

haha, då blir det schack matt för hyck lande S+V+mp.inte konstigt sossarna nu tar fackmedlemmarnas medlemsavgifter och använder till att ragga nytt valboskap i Egypten.http://na.se/nyheter/orebro/1.1126511-alaa-idris-s-aker-pa-studieresa-till-egypten

sedan blir det ny valskola inför omvalet 15 Maj 2011. där nyanlända får färdiga kuvert att bara lägga i valurnan.

2011-03-08 @ 11:33:45
Postat av: Tjelvar

TYPISKT UTSLAG AV GIRIGHETSådant som man brukar anklaga kapitalister för.Kommunen får nya anslutningsavgifter, etc. i ett område där all infrastruktur redan finns. Mera pengar allstå. Bilisterna får lösa sina problem själva.När politiker gör det är det inte girighet.

2011-03-08 @ 11:38:45
Postat av: Lotta

Ja man slutar aldrig förvånas över hur korttänkta Kalmar Kommuns politiker är.

2011-03-08 @ 12:40:37
Postat av: Anonym

OT/Judiska och muslimska ledare skall tillsammans bekämpa invandringskritiska partier i Europa.

Postat av: Kalle

Det är bra att du Thoralf tar upp problemet och protesterar mot förtätningar av stadsbilden.Enligt Socialstyrelsen SKALL det finnas en tyst sida på lägenhet där sovrummen oftast ligger.Nu är inte jag bevandrad i Kalmar men att lägga ett bostadshus mellan en väg och skolgård verkar rena nippran. Skolgård med sina stojande och stimmande skolbarn på ena sidan och en väg på andra sidan!!!Det har gått mode i förtätningar av stadsmiljön. Man sågar tidigare arkitekters ideer om gröna lungor bland annat för stadsborna. Något som kommunpolitikerna verkar ha glömt eller förträngt. Den förtätningsjukan har spridit sig över större delen av sverige.Det måste ha slagit slint i huvudet på edra kommunpolitiker. Speciellt det extrema partiet MP.Andra storstäder som London bland annat har satsat på grönområden för sina stadsmedborgare med stora härligt gröna parker.

2011-03-08 @ 13:11:12
Postat av: Gubben o Gumman

Undrar hur länge dom nya lägenhetrna räcker till skäggabarnen och dom 175 nya bidragssnablar som skall anlända varje år.Blir det 73 våningshus måntro

2011-03-08 @ 14:15:07
Postat av: Gubben o Gumman

Förtätning av stadskärnan kan väl diskutteras.

Vi är lite kluvna i den frågan det finns förbannat bra tomtmark för villor tex på Getingen.Vem fan vill bo i Fjölebro in the middle of nowere.Fast på Erik Dahlbergs väg är ju trafiken stor så att det är väl inte det bästa stället att bygga på direktDet stora problemet är väl egentligen förstoppningen norr om axlarna på JP.Kalmar kommer att sluta som dom värsta DDR republikerna när det begavs sej trist men sant

Kryddat med tusentals bidragssnablar (resurspersoner) på SFI och samhall.

2011-03-08 @ 14:22:16
Postat av: Notarien

G&G

72 våningar. En per jungfru!

2011-03-08 @ 14:47:01
Postat av: Putte

Kalmar är en av de tre sämsta städerna i Sverige när det gäller tätortsnära grönområden. Bara Malmö och Helsingborg är sämre. T.o.m. storstäder som Stockholm och Göteborg är bättre än Kalmar.

2011-03-08 @ 16:23:23
Postat av: Lasse

Riksbyggen tillhör ju "Rörelsen". Och då är det inte förvånande att det delas ut tillstånd för byggande.

2011-03-08 @ 16:31:02
Postat av: jägarn

Salladstalibanerna visar gång på gång vad miljö är för dem.

2011-03-08 @ 17:18:31
Postat av: Gubben o Gumman

I kunskapskinalen idag har stadsplanerung ,samt område debatterats av pappersvändare med 50000 i månaden mint,som är så duktiga så.Bla annat nämndes tre områden i Malmö varav ett var Rosengård, annars hade väl varit tjänstefel av damen från MALMö ,i MALMÖ är det go från industristad till informationsstad ?Alla slåss om att vara delaktiga alltså myndigheter då.Hur fan går det då när Fk stänger alla kontor?

Vad skall man satsa på då istället för informationsstad,kamelsafari?Fast det blir väl 8 kontor i Rosengård.1674 olika språk , befolkningen består av 50% under 30 år i denna framgångsstad ,Mamö el Arab blir väl en nödvändighetvart det.Fast vi tycker inte ett dugg synd om Malmöborna röstar man S så får man betala,kapa av staden från svenska skattesystemmet åt båda hållen.Hoppas Danskarna stänger av bron när dom fått nog av gänget i Malmö.Det rikigt intressanta är när damen säger innevånarna i Rosengård har olika synpunkter på boende.I Rosengård går inte att bestämma uppifrån.

Tacka fan för det där bor ju Sveriges framtid det nya frälset,inte kan man komma och Boljevikstyra där ,som med svenne banan .Känner igen beteende dialogpoliser halvt ihjälslagna brandmän godtagna bortgifta småflickor

etc.Ganska kul när dessa pk råttor inte tänker på vad dom säger när dom medger att dom kryper för RAKETFORSKARNA i Rosengård.

2011-03-08 @ 17:39:01
Postat av: Pshaw

Eh? Det vanliga problemet är väl att man anlägger för många P-platser per bostad. Krav på orealistiska parkeringsnormer är vad som strypt bostadsbyggandet i Stockholm med omnejd. Med resultatet att små lägenheter är så gott som omöjliga att få tag i.Jag har sett flera nyanlagda bostadsområden (där det säkerligen gått att anlägga 10+ våningar, med lokal service, ögon på gatan och därmed trygghet) få futtiga 3-5 våningar och vara så gott som stendöda dagtid, bortsett från inbrottstjuvar och andra rövare.Vill du veta mer om hållbart stadsbyggande bör du konsultera YIMBY.

2011-03-08 @ 17:46:07
URL: http://www.yimby.se/
Postat av: Tjadden

Så tycker denna signatur som kommenterar Björn Söder"Har läst och hört och tagit ställning.Det är märkligt att Björn Söder & Co endast nämner invandrares (läs:muslimers) brott. Aldrig svenskars...."Av en händelse hamnade på Fria Tiders sida"? Tror jag inte alls på. Björn Söder har själv ett minst sagt tvivelaktigt förflutet och han ska bara hålla käften."Ha en bra dag och tack för bra inlägg (tumme).

Kaohttp://blogg.aftonbladet.se/21909/2011/03/svensk-myndighetskontroll-8#comments

2011-03-08 @ 19:40:19
Postat av: Hulda

Expo startar nytt.

Expo har idag startat en ny sida "Exposupporter". Allt för att tigga pengar för att "utbilda" oss Svenskar. Det måste vara besvärligt för Expo. Verkligheten är en ständig uppförsbacke för dem..

2011-03-08 @ 19:47:02
Postat av: Tjadden

HuldaJag håller med dig sanningen har kommit ifatt dem och folk bryr sig inte så mycket, vad EXPO mumlar om, när de vet att de är kommunister.

2011-03-08 @ 19:54:05
Postat av: Lotta

@TjaddenKonstigt att inte Gajditza skriver något om att DN länkade till samma sida som Björn Söder?

Postat av: Lotta

Nu skall det gödlas penger igen. "ensamkommande flyktingbar" föreslås få 30 000 kr om de frivilligt återvänder till hemlandet."Någon risk att höjda bidrag lockar fler att söka sig till Sverige med ogrundade ansökningar ser inte Ulrik Ås(ne)huvud, särskild rådgivare vid Migrationsverket."Postat av: Tjadden

LottaGajditza är en skum typ, om nu det ska ligga honom till last efter att han suttit i fängelse i 3,5 år för knarklagning och då ska han ses som en fri man som sonat sitt brott.

Sedan kan man ju undra över honom, som vill att man ska legalisera knarket, visst han använder det själv och då förstår man resten.

Att han är Sd hatare är inte att ta miste på likt hon som angrep Söder, så av dem kan man vänta sig vad som helst, med inskränkta uttalanden

2011-03-08 @ 22:20:23
Postat av: Tjadden

LottaGajditza tror en massa och det skriver han ner.

2011-03-08 @ 22:31:24
Postat av: Robin Shadowes

Det där med åsnehuvud fick mig att tänka på en rolig grej jag läste för ett tag sedan. Tänk om Åsne Seierstad hade gift sig med Brad Pitt. Vad som är så kul med det får ni själva räkna ut.

2011-03-08 @ 22:54:20
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Gubben o Gumman

Robin Shadowes : Namnet Dick Hertz är rätt ok med på detta tema.

2011-03-08 @ 23:29:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0