OSANNOLIKT OCH SANNOLIKT

Svenskt näringsliv vill att Alliansen samarbetar med Miljöpartiet enligt Urban Bäckström som tydligen är imponerad av Gustav Fridolin.

"Man har gått
från ett bakåtsträvande parti som är teknikfientligt och utvecklingsfientligt till att bli ett parti som bejakar utveckling och globalisering", säger Bäckström, som inom kort ska ta kontakt med Fridolin för att diskutera denna möjliga nya samsyn.

Läs artikel i DI.

Jag undrar vad våra företrädare för basindustrin i Sverige tycker om detta utspel. Det handlar verkligen om att gå i säng med ”fienden”. Om Miljöpartiet fick bestämma skulle det inte dröja många år innan den elintensiva basindustrin i Sverige tvingas slå igen portarna. Hur en VD för svenskt näringsliv kan komma med detta utspel är för mig en gåta.

Sverigedemokraterna vore en betydligt bättre samarbetspartner för Alliansen när det gäller svensk industri och dessa framtida förutsättningar. Urban Bäckströms utspel tyder på dåligt omdöme eller snarare illa dold politisk korrekthet, definitivt inte sunt bondförnuft.

Kvällens Aktuellt visade ett reportage från Egypten och utvecklingen sedan demonstrationerna.
Vi som var pessimistiska över hur utvecklingen skulle se ut tycks nu bli besannade. Den Egyptiska polisen har tydligen slutat att utföra sitt jobb och därmed har laglösheten ökat dramatiskt. Vilket in sin tur leder till stor otrygghet och att inga turister reser till Egypten. Därmed urholkas ekonomin och detta kommer så småningom leda till nya kravaller i Egypten.

Enligt en advokat hade sexuella trakasserier och våldtäkter ökat lavinartat från en redan hög nivå om man skall tro tidigare reportage. Jag är inte förvånad men alla politiskt korrekta journalister och politiker i Sverige förnekar säkert dessa uppgifter.

Islam och demokrati är två oförenliga saker. När dessutom jämlikhet mellan könen inte existerar i ett muslimskt land kan det nog bara sluta på ett sätt.


Kommentarer
Postat av: Hulda

"Islam och demokrati är två oförenliga saker." Sju ord som sammanfattar vad vi kämpar mot och för.

2011-07-03 @ 23:36:02
Postat av: OT

Är han helt vänstervriden den gubben också? Svenska näringsidkare verkar lika intelligenta som bonden som satte räven att bevaka hönsgården!



Urban Bäckström: http://sv.wikipedia.org/wiki/Urban_Backstrom

2011-07-04 @ 00:06:24
Postat av: Anonym

Ord och inga visor.



I vår tidigare post tog vi upp hobbyrapparen Behrang Miris debattartikel på Newsmill, där han beskyllde samhället och svenskarna för ”strukturell rasism” efter alla kravaller som de kriminella arabgängen ägnar sig åt på Rosengård i Malmö.



Under hans debattartikel på Newsmill var kommentarerna inte nådiga mot honom, där en lång kommentar förtjänar att lyftas fram på egen plats, skriven av en Johannes Brahe:



Tack” Behrang Miri för din artikel. Den gjorde mig riktigt förbannad. ”Klasspolitiken” och ”frustration”. Som andra generationens invandrare ska jag ge dig ett par goda råd som du och dina likasinnade kan ta till dig. Detta är min personliga reflektion. Jag talar endast för mig själv;



1. Som invandrare måste man orientera sig efter majoriteten och det är den gemene svensken – Svensson.



2. Svensson tror att bilbrännare främst utgörs av muslimska ”araber” och uppviglande afa-extremister. De köper inte att ”frustration” är en fin ursäkt för det beteendet.



3. Vänstern är en dålig rådgivare för invandrare. De har nämligen bara 5% av rösterna i Sverige (varav några % medellösa invandrare) men dominerar 90% av media genom den i Sverige vänsterorienterade journalistkåren. Media kan få en utlänning att tro att alla svenskar älskar uppstudsiga invandrare och att strukturell rasism går att åtgärda om man bara gapar högt ut i etern. Men det är precis tvärtom. Arabernas överaggresivitet, som media!!! gärna exponerar blir till ett dödligt egengift ihop med extremvänsterns yttringar. Svenskar i gemen gillar nämligen inte kommunister och inte stöddigt folk. Det gäller framförallt stöddiga invandrare. Svårast, förr, hade man det om man var en stöddig tysk. Nu har araberna tagit över plats ett och en stöddig tysk framstår som en svärmorsdröm.



4. ”Araber” har INGENTING gemensamt med svenskar och europeer. Vilket innebär att svenskar och ”araber” har NOLL förståelse för varandras mentalitet. Därför är allt gnäll, pekande -och – bilbrännande!! direkt kontraproduktivt.



5. I den svenska mentaliteten är jantelagen 100% närvarande vilket innebär att politiserande ”araber ” går rakt in i diskrimineringsfällan:



a, I Sverige är det en dygd att hålla käften. Speciellt när man är ”ny” på ett ställe. Det gäller tex en arbetsplats eller ett nytt land. Till en början håller man käften och spanar in hur saker och ting fungerar på den nya…. platsen. Sedan anpassar man sig och visar att man accepterar reglerna. Sedan vinner man respekt genom att bidra med något nyttigt. Sedan är folk redo att lyssna på en. Det tar en stund. På öarna, sägs det, tre generationer för en fastlandssvensk. Så det är nog bra för ”araber” att börja i storstaden.



b, Svenskar gillar att höra att man, som invandrare, älskar Sverige! Kritiserar man svenskarna får man rådet att åka hem om det inte passar. Det rådet har jag fått många gånger och övervägt.



c, Svenskar är långsinta. Att ”araber” frekvent kallar svenskar rasister och svenska flickor för horor är något som svenskarna aldrig kommer att förlåta. Även om detta nu skulle upphöra genast kommer tre generationer inte att räcka för svenskarna att glömma det. Här har ni ”skitit i det blå skåpet” som svenskarna säger, för all överskådlig framtid. Ett minus som ni får leva med till domedagen.



d, Svenskar avskyr gnäll. Som katolik får jag lov att gnälla hemma. Men svenska protestanter gnäller inte! Här biter man ihop och jobbar. ”Lön för mödan” ”Själv är bäste dräng” ”Den som spar han har”. Lyssna och lär. Svenskar hjälper gärna men föraktar folk som tycker synd om sig själva.



6. I Sverige söker man arbete eller startar eget. Arbete är inget manna som regnar från himlen. Ett arbete är inget ställe dit man bara går för att få betalt. I Sverige skapar flitigt folk arbetstillfällen. Låt inte vänstern tuta i dig att receptet för integrering är att stå och skrika efter jobb och peka på diskriminering. Lär dig ett yrke. Skaffa A-skattsedel och sätt igång själv. Eller tror du att svenskarna är din morsa?!



7. Skicka ungarna till skolan. Ingen utbildning, inget jobb. Så är det även i mellanöstern.



8. Fråga dig; vari ligger problemet med att bli integrerad!?; Du får en lägenhet, du får sfi. Du får gratis skola och sjukvård. Du får socialbidrag och hjälp på arbetsförmedlingen. Gå upp på morgonen, ät din gröt. Gå till skolan, jobbet, arbetsförmedlingen, moskén, föreningen eller ta en promenad. Gå och handla mat, laga den i dit kök, ät den med din familj eller vänner. Glo på tv och gå och lägg dig. Eller vad tror du att etniska svenskar gör hela dagarna?!



9. Fråga dig hur lätt det skulle vara att integrera 50 000 svenska blondiner i Riad?



10. Fråga dig hur många etniska svenskar som utsätts för mobbing varje dag.



11. Svenskar gillar inte kriminella, homofober och judehatare. Garanti!! (Eller hur säger man?!)



12. Politiker försöker att tvinga svenskarna att acceptera invandrare genom lagstiftning. Kontraproduktivt. Man kan inte tvinga en svensk till någonting!



13. Vi invandrare har en förmåga att underskatta svenskar och tro att de är lite mesiga bara för att de är generösa och något tillbakadragna. Ett stort fel att tro det. Svenskarna har makten och svenskarna drar undan mattan om man driver saker till sin spets. Det tar en stund. Men svenskarna är hårda och kalla när de har fått nog av något.



14. Svenskar och europeer tycker att politiker och islamister förstör Europa genom sin öppna fientlighet mot ursprungsbefolkningen. Hur kan du motverka det? Det kan du inte. Det kan bara de invandrare göra som föregår med gott exempel, som anpassar sig, ställer sig sist i kön och slutligen bli integrerade och förtjänar acceptans – av gemene svensk och europé.

http://politisktinkorrekt.info/2011/07/03/vass-kommentar-under-debattartikel-om-strukturell-rasism/#more-91791

2011-07-04 @ 00:31:07
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Magentan

Jag kan tänka mig att det till att börja med kommer att bli en hel del kaos i Egypten, och att Muslimska Brödraskapet därefter kommer att träda in på scenen som "goda och räddande änglar för att skapa lugn och ordning i landet".

Denna lösning kommer att glädja främst Vänstern men även övriga 7-klöverpartier (inkl De Nya Moderaterna och då främst den moderate, muslimske riksdagsmannen Waberi).

2011-07-04 @ 00:52:35
Postat av: OT

@Anonym & "Johannes Brahe" som tydligen skrivit följande:



"...13. Vi invandrare har en förmåga att underskatta svenskar och tro att de är lite mesiga bara för att de är generösa och något tillbakadragna. Ett stort fel att tro det. Svenskarna har makten och svenskarna drar undan mattan om man driver saker till sin spets. Det tar en stund. Men svenskarna är hårda och kalla när de har fått nog av något..."



Denna tankegång är exakt en av anledningarna till att jag tidigare viftat bort den politiska utvecklingen i Sverige; Eftersom jag aldrig kunat tro att någon är så ointelligent och dum att de utmanar oss svenskar såsom har gjorts.



Vår svenska historia kan ge en föraning om vad som väcks inom oss svenskar för varje ny pålaga, snart seglar skeppet från Asgard, Sverigedemokraterna är de enda som kan hålla tillbaka seglatsen - Sabaton - Swedish Pagans: http://www.youtube.com/watch?v=kbWc3NPpXTQ

2011-07-04 @ 01:22:48
Postat av: OT

Lyssna! Och lär ni som tror er vara konservativa! Ronald Reagan var en vis man.



Ronald Reagan Speech - 1964 Republican National Convention: http://www.youtube.com/watch?v=yt1fYSAChxs



Ronald Reagan - A Time for Choosing (October 27, 1964): http://www.youtube.com/watch?v=2pbp0hur9RU

2011-07-04 @ 01:46:39
Postat av: OT

Jag tycker faktiskt Neville Chamberlain gjorde ett mycket värdigt avslut efter sitt historiska tal. Neville Chamberlain - Peace in our Time: http://www.youtube.com/watch?v=FO725Hbzfls



Och detta hedervärda avslut gjorde han i följande tal. British Declaration Of War - Radio Broadcast - 3 Sept 1939: http://www.youtube.com/watch?v=FO725Hbzfls



Önskar bara våra sjuklöver politiker kunde göra ett liknande hedervärt avslut med multikulti.

2011-07-04 @ 01:56:43
Postat av: Da Capo

"Svenska folk! Har ni ingen överlevnadsinstinkt?

Om ni inte agerar nu så förtjänar ni att gå under."



. . . . . Ni läser väl Moppsens blogg?

. . . . . Har ni tilltro till en av era egna?

. . . . . En av de insiktsfulla!



"Dritfting towards Civil War? - juli 2, 2011 av mopsen

Egalt om du är infödd svensk eller har kommit till oss från främmande land. Nu är tid att välja sida. Vill du behålla det gamla svenska samhället och respektera vad tidigare generationer gjort för att bygga upp vårt land så ställer du dig norr om kritstrecket.



Vill du att Sverige skall förändras och att Profetens tankar från 600-talet skall styra det svenska samhället, så skall du ställa dig söder om kritstrecket.



Naiva människor tror att det finns någon slags medelväg, att islam är en förhandlingsbar religion. Det finns tyvärr inte.



Sov gott käre svensk."

- - - - -

http://mopsen.wordpress.com/

2011-07-04 @ 05:53:17
Postat av: Anonym

Om regering lyckas få invandrare att jobba för lägre löner, vad tjänar Sverige på det i långa loppet, staten får in mindre skattepengar, blir sämre köpkraft. Till slut iner invandrarna att dom får jobba för en lägre lön än svensken, då eldar dom upp ännu mer bilar, och polisen får än mer stenar på sig.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-07-04 @ 06:39:01
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Med egen erfarenhet av mer än 35 år i svenskt näringsliv så undrar man om Herr Bäckström har drabbats av en "hjärnblödning" eller om han är på "lyset" vid ett sådant uttalande?

2011-07-04 @ 06:46:22
Postat av: Sven Dacke

Jag har själv funderat hur människor kan rösta på Moderaterna och att jobba för partiet.

I går läste jag en debattartikel på Newsmill och fick förklaringen. Det är människor utan analytisk förmåga och som inte lever i verkligheten.



Ursprungligen handlar det om reklamskyltar i Rainfelts hemkommun och yttrandefrihet.



Den delen är inte speciellt intressant utan det är i kommentarer det är intressant.



Inlägg av leif-wn

Yttrandefriheten måste tydligen återvinnas gång på gång på gång.



Artikelförfattaren nämner reklamskyltar i en Täby kommun, en kanske viktig principiell fråga men Nobbe, om du värnar för yttrandefriheten så finns det en för landets framtid helt avgörande fråga som inte ens får diskuteras.

Du vet vilken.

Är du villig och rakryggad nog att ta upp detta synnerliga svek mot hela svenska folket eller du nöjer dig med reklamskyltar i Täby?



Permalänk | Anmäl#2 leif w-n, 2011-07-03, 21:38



Och här kommer svaret från artikelförfattaren som uppenbarligen har svårt att fatta. Kanske medlem av "Det sovande folket"



"1# Jag tror inte statsministern har någon koppling till vad partiet lokalt gör, de kör nog mest sitt eget race om dom inte får för mycket media på sig så som hände i Vällinge.



2# Yttrandefriheten är grundläggande överger vi den så har vi förlorat oss själva. Men nej det finns så många konspirationsteoretiker och galningar idag som hävdar både det ena och det andra så du får faktiskt ta och specificera dig om du anser någon viss fråga överskuggar.



Vad jag vet förekommer ingen statlig censur på något annat område, däremot kan viss självcensur förekomma och det finner jag beklagligt men det är inte politikerna som är lösningen på det problemet.



Permalänk | Anmäl#3 Fredrik Nobbe Norberg, 2011-07-04, 01:17



Postat av: Stefan A

Var nog många företagsledare som tappade hakan nu, men det är nog bara ett desperat försök av Bäckström för att försöka rädda kvar alliansen vid makten, han känner väl som alla vi andra att alliansen börjat vittra sönder, blir bara flera och flera nederlag i riksdagen, men de har själva satt sig där dom sitter,lösningen har funnit framför näsan på dessa, men de valde fel väg och får ta konsekvenserna.Verkligheten börjar komma ifatt "revolutionärerna" i Svenska media nu när det gäller Egypten,"folkets revolution".."de unga välutbildade"..bla..bla bla..nu kommer baksmällan som väntat, och Svensk medias "revolutionärer" har förstås lösningen?...nej de svarar med största möjliga tystnad.

2011-07-04 @ 08:34:38
Postat av: Sven Dacke

 Vi har givit vårt besked och vi fullföljer det. Men om då Håkan Juholt öppnar dörren, i skarp kontrast till det Mona Sahlin sa, och mixar och tricksar för att lägga upp möjligheten för SD att ansluta sig via tillkännagivanden och massa saker som går långt bortom praxis. Ja, då lutar det mot att SD i alla fall får inflytande. Vi var många som lovade att SD skulle isoleras. Jag har fullföljt min del av avtalet.



PS: Så talar en riktig Stadsminister i demokratin Sverige

Postat av: S-E Karlsson

Vid senaste fullmäktigemötet i Högsby kommun så uttalade sej en KD- politiker på följande vis när det gällde om kommunen skulle ta emor 19 asylsökande eller inte , det hade ingen betydelse om det inte bär sej med flyktingmottagning , det är så mycket annat i kommunen som inte bär sej ???

Vad politikern egentligen sa det var ju att det kvittar om man får dra ner inom äldrevård och annan verksamhet , det viktigaste för denne politiker var att beslutet om mottagning av 19 nya asylsökande

skulle gå igenom !! Man måste ju undra hur det egentligen står till under pannbenet på många .

2011-07-04 @ 09:36:22
Postat av: S-E Karlsson

Tillägg till mitt förra inlägg : och om dom verkligen ska sitta i fullmäktige !

2011-07-04 @ 09:45:44
Postat av: Robin Shadowes

"Ett islamistiskt hot som inte finns."



På kort tid i vintras hade vi en stolle som sprängde sig själv i luften mitt i julhandeln. Kort därefter var det skäggtomtarna som var på väg till Jyllandsposten för att genomdriva ett Mumbai-liknande dåd. Dessa stollar måste ut ur riksdagen. Nyval i höst!! Jämförelsen med Kent som Sveriges Nigel Farage förefaller alltmer adekvat.

2011-07-04 @ 12:22:13
Postat av: Stefan

Tror nog att Bäckström sitter löst hos Svenskt Näringsliv om han låter sig imponeras av "Gösta Frigolit"...

2011-07-04 @ 13:31:30
Postat av: Lassekolja (65)

Vill fatta mig kort: BRAVO KENT!!!

Om inte våra motståndare hade varit så kaxiga hade jag åtminstone tyckt lite synd om dom för att dom är så naiva.

2011-07-04 @ 18:44:23
URL: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0