BILBOMB I OSLOhttp://www.vg.no/

Hur stor är sannolikheten att någon annan än muslimska terrorister ligger bakom bombdådet?

Vilka andra grupper utför liknande attentat? IRA, ETA, Tamilska tigrarna.  Vem av dessa har något intresse av regeringsbyggnader med personal i Oslo?

”Vi är muslimer - inte terrorister” och ”stoppa hetsen mot muslimerna” stod det på demonstranternas plakat.
SvD 2010-02-12

Vi får nog snart veta vem som tar på sig ansvaret för detta illdåd som väcker en fruktansvärd avsky!

När blir det Stockholm och Köpenhamns tur? I Helsingfors behöver man nog inte vara lika orolig.
Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Postat av: AE

Det är nog extremister från Knutby som ligger bakom detta dåd. Nalin Pekul säger ju att man utrotat extremister bland muslimerna i Norden.

2011-07-22 @ 16:59:05
Postat av: Hulda

Fruktansvärt, mycket fruktansvärt. Helt oskyldiga människor som drabbats av skoningslös terrorism.Vilka krafter som ligger bakom detta dåd kan man lätt räkna ut, så det behöver jag inte skriva om.Hoppas att Expressens A-C Marteus och Tv4,s Lena Sundström nu får i uppdrag att intervjua de skadade på Oslos alla sjukhus.

Det kan för desa kvinnor vara lärorikt...Skickar varma tankar till de drabbade och deras nära och kära.

2011-07-22 @ 17:06:00
Postat av: OT

Var är de extra insatta nyheterna på SVT!!!!Skäms på er journalister! SKÄMS!!!!1:a bombdådet i Oslo sedan andra världskriget!

2011-07-22 @ 17:35:38
Postat av: AWSvensson

OT kunskapskanalen sänder för fullt, någon tveksamhet bland norska journalister om att det är muslimer råder inte.

2011-07-22 @ 17:42:57
Postat av: Hulda

OT..

SVT har lagt ut NRK,s direktsändning i kunskapskanalen. Ett rätt beslut under rådande kaos.

Nu gäller att på alla sätt hjälpa vårt broderfolk efter detta fega dåd.

Nu har det lågintensiva tredje världskriget återigen nått Skandinavien.

Julhelgens självmordsbombare i Stockholm var det första dådet mot Skandinaviens folk. Detta det andra. Var och när smäller det nästa gång...?

2011-07-22 @ 17:43:37
Postat av: Cavatus

Ska Clownfeldt gå ut nu - ännu en gång - och oroa sig för att folk inte kommer att älska islam lika mycket längre?

Postat av: Anonym

Kan smälla i Sverige när som helst.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-07-22 @ 18:06:50
Postat av: Anonym

Kan smälla i Sverige när som helst.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-07-22 @ 18:07:55
Postat av: Gubben o Gumman

OT : I Sverige sitter nu tv journalister och försöker räkna ut hur lite av detta man skall visa hur man skall utrycka sej i reportagen.

Dylika händelser är det farligaste som finns för marxistmoderaterna samt tabloidoikofoberna.

I sådan här lägen är det perfekt att kunna gå in och styra i svenskens hjärntvättade hjärna.En annan grupp sitter och ringer runt till alla röda proffesorer som finns för att få fram ett par till sändningarna och även en och annan som kan intyga hur fredlig en del religioner egentligen är.Historien från Stockholmsbomben kommer att gå i repris men med mycket starkare hjärntvätt än Tranåsracet senast.Eftersom det hände i Norge så bryr sej inte Svenne Banan så mycket åt det hela,dessutom kickar "dagisbuggen" i huvudet igång, alla i Sverige är så goda.Titta gärna på TV4 Fakta eller just nu Viasat History om dom egenproducerade terroristerna i som låg bakom bomberna i tunnelbanan samt på en buss.I Norge stiger sannolikt Fremskrittspartiet med minst 10%, motsvarande händelse i Sverige ca 1% för SD i bästa fall.

Där ligger skillnaden i en frisk press samt befolkning, och en hjärntvättad samt schizofren press som i Sverige.Nu kan alla se detta fenomen återigen inom svensk press och radio tv, i praktisk handling.Detta är inget som bekymrar Clownfeldt eller "Barfota Lasse" Borg,man har sin fina "multigasm" ihop med Mp med "Lill Gahrton" i spetsen.Skulle Clownfeldt mot förmodan uppträda i TV titta noga påhans kroppspråk är han avspänd är han arg spelar han arg?Åtgärdsprogram :-I höst bör SD vägra vara i Rosenbad eller bära skyddshjälmar om inte stora säkerhetsombyggnader gjorts.

-Ev ett litet öppet brev om hur SVT68 hanterat rapporteringen från Norge,med ev krav om Ewa Hamiltons avgång.Som sagt alla Sverigevänner håll koll på massmedia nu och framåt skriv om hur man gör.

Det är en del oroliga människor som av ren nyfikenhet hamnar på SD bloggar dom närmaste dagarna ÖPPPNA ÖGONEN PÅ DESSA.

Just ditt inlägg kan vara det som får rullgardinen att åka upp för gott.

2011-07-22 @ 18:12:54
Postat av: OT

@Hulda: "SVT har lagt ut NRK,s direktsändning i kunskapskanalen."TV1 och TV2 skall det vara inte kunskapskanalen (alla har inte den kanalen eller för den delen Internet).Nu sänder TV1 Rapport på ordinarie sändningstid, ingen textning av norsk rapportering, tekniska problem - "vi återkommer vid senare sändningar..."Ärligt talat va f-n är det här för amtörmässig nyhetsrapportering!?Funderar starkt på att ta mina licenspengar och skänka dem till PI istället: http://politisktinkorrekt.infoP.S Mumbay likande dåd pågår tydligen då det rapporteras skottlossning!!

2011-07-22 @ 18:16:27
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Det är medvetet har inget med amatörer att göra.

2011-07-22 @ 18:18:36
Postat av: Tomas F

Det är minst sagt pinsamt att vi svenskar skall behöva genomlida rapportsändningar som den kl. 18.

CNN, BBC och Sky hade då redan sänt live i 2,5 timmar med en mängd expertkommentarer och intervjuer i sann professionell anda.

SVT är ett skämt och ska inte få tillgång till våra skattemedel, -det är bara att avveckla. En uppmaning till våra representanter i Riksdagen att driva denna fråga.Förövrigt går våra tankar självklart till offren i Oslo.

Intoleransens apostlar har nu visat hur agendan ser ut i Norden!

2011-07-22 @ 18:28:41
Postat av: vmm

Jag tycker ändå att det finns vissa tecken på att det här kanske inte är islamistisk terrorism. Madrid, London, Bali... det är attentat som ämnat att döda så många som möjligt. Det här är ett attentat mot myndigheter. Jag får lite Timothy McVeigh-känsla av det - han som sprängde en myndighetsbyggnad i Oklahoma. Jag tycker inte vi ska utesluta "norsk galning", dvs enstöring, rättshaverist med hat mot myndigheter, regeringen och Stoltenberg.Men visst, islamistisk terror ligger ju närmast i mina tankar.

2011-07-22 @ 18:55:57
Postat av: vmm

Tomas F: Jag håller med om att Rapport 18.00 var bedrövligt. Typ fyra minuter, med tekniska problem. Det känns som att vill man veta något får man kolla utländska medier.

2011-07-22 @ 18:58:34
Postat av: Hulda

Det viktigaste är inte antalet sändningstimmar från det drabbade Oslo (och nu också ett ungdomsläger strax utanför Oslo), utan att Svenska folket får reda på VILKA som ligger bakom attentaten.

Det är säkert många journalister, kulturpersonligheter och batikhäxor som nu vrider sina händer och svettas. Hur kunde dessa rara och snälla människor göra detta....

SD bör snarast inkalla till en extra riksdagsdebatt pga. detta bombdåd.

2011-07-22 @ 19:01:11
Postat av: Dunderminnet

Helpers of the global jihad verkar ha tagit på sig sprängdådet, men vem som skjuter runt på Utøya är oklart ännu.

2011-07-22 @ 19:02:33
Postat av: OT

@sossar!"Samtidigt kommer det larm om skottlossning i Buskerud (en ö) i Norge, där norska socialdemokraternas ungdomsförbund har läger. Drygt 560 unga finns på platsen. En falsk polisman kom till lägret och ska ha sagt att han skulle utföra rutinkontroll efter terrorangreppet för att därefter börjat skjuta.

Den riktiga polisen har spärrat av och flera ambulanshelikopter / ambulanser ska vara på väg. Jens Stoltenberg skulle ha varit med på det lägret.": http://politisktinkorrekt.infoNorska socialdemokraterna är tydligen utsatta för en ren kupp! Tillflödet av unga sosse politiker blir just nu decimerat!!? Naiva, naiva är vad ni är sossar, ända in i döden.

2011-07-22 @ 19:12:11
Postat av: Gubben o Gumman

9 minuter orkade TV4 med om Oslo och morden på sossar på ett ungdomsläger,sedan var vi i Somalia med reporter på på plats i direktsändning.

Det här var inte roligt att rappportera om för bröderna donkeys personal.Bereden eder på många reportage kommande veckor om fredens religion.Att tex SSU skulle fatta vad som väntar dom på läger bostäder i bilar, på gator och torg är väl inte troligt,alla är ju goda säger stormamma.

Fröken på dagis sa ju att Ahllan var snäll.Det är det som vi menar med att socialism är självdestruktiv,problemet är att ,man tar med sej oskyldiga in i döden med schizofren ideologin socialism/kommunism."Det kommer mera som den unge mannen sa till sin fästmö"Lite avundsjuk är man allt på dom finska folkhemmen.

I det landet gillar man inte Ivan Maltsef Katrina Olga Pjotr mfl.2011-07-22 @ 19:30:08
Postat av: Henrik

Det måste vara svenskar som ligger bakom bombdådet.

Reinfeldt har ju sagt att ursvenskar bara är barbarer...

2011-07-22 @ 19:36:50
Postat av: Gubben o Gumman

Tydligen kallar man Oslo traumat och morden för pågående terrordrama då sänder TV4 programtablån som vanligt med bla postkodlotteriet.Man skjuter alltså ihjäl ungdomar i Norge och polisen har ej gripit gärningsmännen.9 minuter var offren värda i TV4

2011-07-22 @ 19:37:38
Postat av: Gubben o Gumman

I Sverige har bevakningen höjts på flera platser bla Sveriges television?

Det måste väl vara en av dom säkraste platserna att befinna sej på i hela skandinavien

2011-07-22 @ 19:45:19
Postat av: S-E Karlsson

Jo men nu börjar kvittona ramla in på at varken Norge eller ngt annat land har i Afghanistan att göra !

2011-07-22 @ 19:47:55
Postat av: Vakttornet

Norge har fått sitt Ground Zero!Kommer folket nu äntligen vakna till insikt om faran med muhammedanismen?

Kommer makthavarna nu sent omsider inse hotet mot nationen och förbjuda muhammedanismen?!...en stilla undran i denna svåra stund!

2011-07-22 @ 19:56:53
Postat av: Gubben o Gumman

Webbredaktören och tabloidoiokofoben Tor Gasslander Barometern tel 0480-59244 tog snabbt bort kommentarer och möjligheten att kommentera morden 7st just nu i Oslo

2011-07-22 @ 19:56:58
Postat av: Ex occidente lux

Diverse islamistiska websajter jublar just nu av förtjusning över händelserna i Oslo. Källa: spiegel.de

2011-07-22 @ 20:07:02
Postat av: Hulda

Vem hinner först ut för att kommentera tragiken i Norge? Åkesson eller Reinfeldt?

Vår statsminister borde ha varit i media för flera timmar sedan och uttalat Sveriges stöd för Norges folk i denna svåra stund.

2011-07-22 @ 20:08:07
Postat av: Martin J

Om detta är ett dåd begått av Talibaner från Afghanistan eller Libyer trogna Khadaffi så är det knappast att betrakta som ett terrordåd utan är i sådan fall en del av de krig som Norge deltar i. Att angripa legitima mål som regeringsbyggnader är INTE terrorism. Att civila råkar stryka med på köpet gör det inte till terrordåd lika lite som när civila Libyer råkar dö när norska F16-plan bombar t.ex. Khadaffis residens.

2011-07-22 @ 20:28:30
Postat av: G G

@ Martin JTalibaner, Khaddaffi och deras trogna är terrorister, liksom deras sympatisörer sådana som du!

Ni borde skickas till Guantanamo hela skiten!

2011-07-22 @ 20:35:10
Postat av: Ex occidente lux

Av bilderna i diverse medier att döma, måste det röra sig om åtminstone en stor skåpbil full med ett tämligen potent sprängmedel. Märkligt att man kan parkera ett sådant fordon mitt inne i ett område av regeringsbyggnader utan att någon säkerhetsansvarig reagerar.Jag rör mig ofta i centrala Berlin och där råder stoppförbud framför alla regeringsbyggnader, Detta övervakas dygnet runt av poliser med skyddsvästar och automatvapen.Framför särskilt utsatta objekt t.e. de amerikanska och brittiska ambassaderna, är gatorna helt avstängda för all trafik. Massiva stålpelare har drivits ner i vägbanan. De torde stoppa till och med lättare pansarfordon.Dags för regeringarna i Norden att tänka ett varv till.???

2011-07-22 @ 20:53:23
Postat av: Essendon

TT:s politiska kommissarie alias ”sändaren”, får det nu svettigt när den politiska korrekten kämpar för sin överlevnad. Slutet verkar vara nära.Glöm inte att TT ägs bl.a av Aftonbladet, Expressen, Stampen (GP), DN och Sydsvenskan!Alla nämnda är inte speciellt kända för att vara neutrala, utan snarare, manupulerar nyheter och händelser vilket ibland kallas för hjärntvätt....

2011-07-22 @ 21:09:22
Postat av: Gubben o Gumman

Martin j : Det är ju inget som hindrar att du resonerar så i din värld/verklighet.Fast det förutsätter ju att man jämställer Talibaner och Kadaffi med normala människor.

Då förutsätter det att man är normal själv också.

Fast sådana bagateller är inget att bry sej om.Ett högst begåvat blogginlägg,som borde få många av oss träskaft här på bloggen att verkligen tänka till

Duktig ponke.Kanske är en tub kontaktlim och Jinges blogg ett bättre alternativ för dej.

2011-07-22 @ 21:10:38
Postat av: Hulda

Martin J:...

Det är naiva människor som DU som hjälper ondskan.

2011-07-22 @ 21:11:31
Postat av: Anonym

http://rt.com/on-air/Rekommenderas för att följa händelseutvecklingen i Norge.

2011-07-22 @ 21:23:08
Postat av: Robin Shadowes

Enligt vad jag såg på Snaphanen så är skytten en konvertit. Finns tydligen redan en wikipedia-sida om det.http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Ut%C3%B8ya_shooting

2011-07-22 @ 21:25:55
Postat av: Lotta

@Robin ShadowesLänken fungerar inte? Är den redan borttagen?

2011-07-22 @ 21:34:10
Postat av: vmm

Martin J skrev om att detta inte är ett terrordåd om det är utfört av ett land som Norge krigar mot. Martin har faktiskt rätt, så var inte för hårda mot honom nu. Är två länder i krig så får man attackera mål som är militära eller strategiska (broar, myndigheter, fabriker som tillverkar krigsmateriel osv). Myndighetsbyggnader kan nog räknas in där. Norge får attackera mål i dom länder som dom för krig mot och den F16-pilot som släpper bomberna kan inte åtalas för mord och om han grips kan han interneras men släppas så fort kriget är slut. Detsamma gäller för dom länder som Norge är i krig med, dvs om dom spränger regeringsbyggnaden så kan det räknas som ett strategiskt mål och vara en del i krigföringen. Civila dödsoffer är beklagliga men som i alla krig kan man aldrig helt undvika civila dödsoffer. Den skyldige kan då interneras men släppas efter kriget. Tex när Norge drar tillbaka sina trupper från Afghanistan eller Libyen.Krig får konsekvenser. Så är det. Krig is a bitch. Det finns frågor här om Norge verkligen kan anses vara i krig - mot Libyen skulle jag säga troligen, men mot Afghanistan knappast, men hursomhelst så kan Martin mycket väl ha rätt och vi kan nog bli snopna när vi kanske inte kan låsa in dom jävlarna som gjorde det här för gott och slänga nyckeln.

2011-07-22 @ 22:04:21
Postat av: Mattzzi

Hur ska den vänsterextrema svenska journalistkåren bortförklara detta?

OG-Helin kör väl igång en ny vi "gillar olika" drive,fredens religion får absolut inte kränkas.

2011-07-22 @ 22:27:10
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: Mattzzi

Terrordådet i Oslo – reaktioner.Norge ser ut att ha upplevt sitt första terrordåd tidigare i dag och svensk media, politiker och diverse twittrare förenas nu i stor glädje då skytten i Utøya verkar ha haft ”nordiskt utseende”, något som vanligtvis brukar beskrivas som ”irrelevant”. Att bombdådet förefaller ha blivit utfört av islamister verkar dock inte lika viktigt. I denna post fyller vi successivt på med reaktioner från verklighetsfrånvända svenskar som ni gör sitt bästa för att ursäkta dådet – tips tages tacksamt emot!

http://politisktinkorrekt.info/2011/07/22/terrordadet-i-oslo-reaktioner/#more-94390

2011-07-22 @ 22:33:37
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: Smålänningen

haha en norsk gärningsman är gripen och det mesta tyder på en inhemsk våldsverkare.Åsnor!

2011-07-22 @ 22:53:00
Postat av: Smålänningen

plocka bort denna bloggpost nu Thoralf, det börjar ju för fasen bli pinsamt... Det var en ensam norsk som gjorde det. Gissningsvis en krigsskadad veteran.

2011-07-22 @ 23:01:25
Postat av: smålänningen

En sak till. Skrev följande nyss på min facebook-sida:... är absolut inte säker på att det handlar om religiös extremism. Följande talar emot:

* Skott mot barn. Religiösa terrorister skjuter inte barn utan ägnar sig gärna åt mer spektakulära aktiviteter såsom bomber och kapningar. Att det var ett politiskt läger pekar heller inte på religiös terrorism.

* Skytten skall enligt uppgift varit ljushårig

* Att norska Säpo totalt missat detta tyder på en ensam gärningsman. Är det en terrorgrupp eller cell så läcker alltid någonting ut.

* Att skytten överlevde. Väldigt få religiösa terrorister överlever då målet är att bli martyr

Min slutsats är att bombem var en avledande manöver och att ungdomslägret var det verkliga målet. Skytten var troligtvis en inhemsk person med agg mot samhället typ Una-bombaren i USA.Till detta skall den norska polisen redan veta identiteten på den gripne enligt dem själva i en intervju

2011-07-22 @ 23:07:06
Postat av: Calle

Nu lägger väl Clownfeldt och PK media pannorna i djupa veck? Hur skall man kunna skuldbelägga, den i deras naiva värld,roten till allt ont, dvs. SD för detta illdåd i Norge??

2011-07-22 @ 23:07:08
Postat av: LN

Tat'lugnt alla ni besserwisser! Kanske var det en tokig "patriot" som låg bakom? Vem av er skulle inte vilja spränga Reinfeldt i luften - och kanske EXPO eller Unga Örnar också?Fjordman, som alla vet är norrman, har följande kommentar till Oslohändelsen:Vänligen glöm inte bort att Jens Stoltenbergs vänsterregering, som just blivit bombad, är den mest dhimmi-anstrukna av alla västeländska regeringar - till en grad som överhuvudtaget är mänskligt möjlig. De till och med för inte så länge sedan öppet förklarade att de önskade finansiera Hamas.Den mest självmordsbenägna och fega regeringen i ett land utan kolonial historia har just blivit terrorattackerad. Hur lyckas ni förklara det med att det skulle vara ett svar på västerländsk aggression?

http://gatesofvienna.blogspot.com/

2011-07-22 @ 23:08:38
Postat av: Kalmarit i exil

Mycket tyder på att det är en person. Bekräftat i alla fall norsk . Förmodligen politiskt motiv mot arbeiderpartiet. Lägg av och häng ut grupper innan ni har någon jävla aning!!

2011-07-22 @ 23:39:58
Postat av: Bo

Om Gud finns, kommer gärningsmännen förvisso att hamna i helvetets varmaste del, Dantes Judecca.Jag förmodar att även en wolframstav smälter som en glasspinne där.Skämt åsido, nu kanske någon enstaka världsförbättrare vaknar upp från sitt psykotiska tillstånd, och fattar att Europa inte är hela jordens socialbyrå.

2011-07-22 @ 23:48:27
Postat av: Ferdinand Mjuk

Svensk media hanterar som vanligt en viktig händelse på sitt tydliga sätt av enfald och vårdslöshet.

Det som kallas Rapport (TV 1)gav händelser i Norge 8 minuter.

Senare på aftonen -av vad som påstås vara Aktuellt, pekade tydligt på vår mediala "helgedom" sommar/inringningslistan.

Det som presterades av SVT i afton är inte ens värd en kommentar!

Förutom utsatta NRK gjorde/gör SkyNews,CNN mfl.sitt anförtrodda och hänförda jobb.

2011-07-22 @ 23:51:27
Postat av: Smålänningen

Man diskuterar nu hurvida det var en högerextrem person eller grupp som ligger bakom detta med tanke på att båda målen var så utstuderat socialistiska.

2011-07-22 @ 23:52:25
Postat av: Tjadden

Någon nämnde att det kan vara högerextremister bakom bombdådet?http://janmilld.wordpress.com/2011/06/22/vem-ar-terrorist/

2011-07-22 @ 23:52:52
Postat av: Annelie

Jag är inte förvånad för mej var det väntat. Det är sant man ska inte häng ut någon men vilka andra grupper är det som håller på med liknande?

2011-07-22 @ 23:53:37
Postat av: smålänningen

Till Anneli: Här kan du läsa om Oklahomabombaren. En ensam bombman som 1995 tog livet av 168 personer vara 19 barn. Vidga era vyer :)http://sv.wikipedia.org/wiki/Timothy_McVeigh

2011-07-23 @ 00:06:14
Postat av: Lazzaruzz

Hade på känn att det inte skulle vara så som du trodde...det var likaså med skytten i Malmö...jag skulle värdesätta att du (och många andra) skuldbelägger först när man vet sanningen...tro mig Thoralf...detta bättrar inte på din trovärdighet...

2011-07-23 @ 00:30:18
Postat av: Magentan

Nåja även "experterna" i TV både i Sverige och Norge hade olika islamistiska grupperingar som första alternativ.Men det var något som inte stämde riktigt. Ingen död martyr och varför ge sig på just sossar?Och som LN skriver ovan: "Den mest självmordsbenägna och fega regeringen i ett land utan kolonial historia har just blivit terrorattackerad. Hur lyckas ni förklara det med att det skulle vara ett svar på västerländsk aggression?"Precis: snälla Norge som tar emot ungefär lika många "flyktingar" som snälla Sverige. Det skulle väl kanske ha varit för Norges deltagande i Nato och krigen i Afghanistan och Libyen då.

Men nu är det tydligen en norsk galning istället.Fruktansvärt hemskt är det i vilket fall som helst.Den mest självmordsbenägna och fega regeringen i ett land utan kolonial historia har just blivit terrorattackerad. Hur lyckas ni förklara det med att det skulle vara ett svar på västerländsk aggression?

2011-07-23 @ 00:43:57
Postat av: Magentan

Det där sista stycket skulle givetvis inte varit med ytterligare en gång - ursäkta.

2011-07-23 @ 00:46:05
Postat av: Nissolf

Jag bara säger, vänta och se. Jag tror Thoralf är på spåret. Som G&G brukar säga, använd nätet.

2011-07-23 @ 00:52:44
Postat av: Smålänningen

AP skickar nyhetsflash:

Police official tells AP blast is more Norway's "Oklahoma City" than "World Trade Center"Norsk polis uppger nu att terroristdådet inte verkar vara kopplat till islamisk terrorism.

2011-07-23 @ 00:58:42
Postat av: Katja

Tjenare, hoppas allt är bra?!

Har en fråga som jag väldigt gärna skulle vilja ha svar på. Kubba förbi min blogg är du snäll.. =)http://mindfucker.devote.se/blogs/11156225/one-question---two-answers.htm#WriteComment

2011-07-23 @ 01:03:52
URL: http://mindfucker.devote.se/
Postat av: OT

En sorgens dag! Fruktansvärt!! Man kan knappt tro att det är sant!!!Utvecklingen kan följas här också: http://www.document.no

2011-07-23 @ 01:06:52
Postat av: P

Tyvärr för er så verkar det vara en av era egna -en högerextremist som några av er kanske träffat- som gjort detta, det kanske kan lära er att inte döma andra innan ni vet. Nu kan ni inser hur farligt det är att hetsa folkgrupper mot varandra. Rädsla för andra människor å åsikter ligger bakom detta. Sen är det ingen slump att det är sossarna som återigen drabbas av högern som med Palme. Lägg ner nu Thoralf att hetsa folk tiłl detta, sitter säkert någon av era sjuka medlemmar å planerar något liknande i Sverige. Sluta upp med ert hat som gör att ni så snabbt skyller på Islam. Vakna nu, det är en kille med samma bakgrund som ni. Förstår ni inte att ni hetsar fram detta precis som Al-quada hetsar fram dåd från sina. Tänk det kanske sitter nån sjuk jävel å läser vad du skriver å blir inspirerad. P

2011-07-23 @ 01:34:51
Postat av: Smålänningen

Det var en norrman som heter Anders B Breivik som låg bakom dåden.Länk till VG: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10080610Enligt VG ska han varit aktiv på islamkritiska nätforum samt kommenterat nyhetsartiklar där han uttryckt missnöje över att media inte är tillräckligt islamkritiska. (här skulle jag kunna göra många paralleller, men väljer att avstå....)Bild finns här:

https://twitter.com/#!/AndersBBreivik

2011-07-23 @ 01:42:27
Postat av: P

Fy fan vilka ynkliga människor du och dina anhängare är Thoralf. Det är människor som du å Lars Vilks som hetsar fram sånt här från båda sidor. Lägg ner hatet nu, känner sig folk sedda, respekterade å får hjälp för sina psykiska problem så minskar sånt här. Så här går det när folk hamnar utanför samhället, oavsett om de är araber, svenskar eller norrmän.

2011-07-23 @ 01:45:49
Postat av: Smålänningen

Thoralf du får ursäkta att jag spammar din blogg, men vill ändå visa förljande från VG:"Kritisk til islamI nettdebatter markerer han seg som belest, og en med sterke meninger om norsk politikk. Han fremmer svært konservative meninger, som han også kaller nasjonalistiske. Han uttrykker seg sterkt imot multikulturalisme - at kulturelle forskjeller kan leve sammen i et samfunn."Vi får hoppas att det ändå kommer något gott ur detta när nu främlingsfientliga åsikter står avklädd i sin avskyvärda nakenhet.

2011-07-23 @ 01:46:15
Postat av: Anonym

Är denna Anders kanske en polare med Thoralf eller någon annan som skriver här. När ska ni förstå att ni hetsar fram sånt här från båda sidor. Vilken jävla galning alltså, har gråtit i en timme. Samhället är så fullt av rädsla å hat... Hur många sitter i Sverige å planerar sånt här med tanke på det hat som ni dagligen spyr ut.. Sluta hata å hjälp människor att få ett bättre liv. Vi är alla bara människor def familj, barn mm.

2011-07-23 @ 01:55:38
Postat av: G G

Kan terrordådet i Oslo vara undantaget som bekräftar regeln?Av logiska skäl riktas misstankarna mot anhängare av den barbariska terrorläran islam.

Islamkramarna i de härskande medierna hoppas dock att det skulle visa vara någon icke-muslim som utfört dådet. Skulle det mot förmodan visa sig vara så kommer islamkramarna att utnyttja fallet för att försöka rentvå islam från 1500 år av brott mot mänskligheten och en gång för alla förklara islam som fredens, kärlekens och demokratins religion.

2011-07-23 @ 02:00:25
Postat av: Inte gumman eller gubben

Oväntat att ingen fördömer purnorrbaggen som slaktade folk!Allt är som vanligt här.

2011-07-23 @ 02:05:07
Postat av: Smålänningen

G G: Oavsett vilket. När allt ändå kommer till kritan så var det en av era egna som mördade barn.B-a-r-n för helvete!! Det är dags för många av er att ta en verklig funderare på vad i helvete ni egentligen håller på med.Nu ska jag lägga mej och sova och hoppas situationen klarnat upp mer till imorgon. Godnatt!

2011-07-23 @ 02:14:15
Postat av: Tamilian

Muslimer får skylla sig själva för att de fick bära hundhuvudet för terrordådet.Muslimer är inte kända för att vara bra på PR.

Alla hotelser som de genom åren riktat mot Norge och andra länder och alla makabra terrordåd som de begått gör det naturligt att de blir första måltavlan när något sådant händer.

2011-07-23 @ 02:23:47
Postat av: Tragiskt

Nästa gång någon mördar ett barn ska jag utgå från att det är en islamofob från SD. Så är det åtminstone i Norge.

2011-07-23 @ 02:32:43
Postat av: Ylva

Islamister applåderar attacken i Norge;http://www.jihadwatch.org/2011...

2011-07-23 @ 02:36:31
Postat av: Anonym

Även på denna blogg var det glada miner tills det uppdagades att det var en norrebanan. Är mungiporna fortfarande lika uppåt?

2011-07-23 @ 02:37:52
Postat av: P

Jävla idioter som fortsätter sitt hat mot islam. Det är ni som håller på att trakassera andra folkgrupper å tar kort på åhörare under Almedalen osv för att hänga ut folk. Det är ni som skapar hat från båda sidor. Haft jag inte varit rädd för vedergällning have jag skrivit under med mitt namn här. Lägg ner nu för helvete å börja hjälp folk istället. Det är ni som hetsar å skapar dessa monster. Han var ju inne på en sån här sida å kommenterade. Hur många monster har Thoralf skapat. Var är han nu förresten, Thoralf som blir miljonär på att sitta i riksdagen pga människors rädsla

2011-07-23 @ 02:43:52
Postat av: Anonym

Ylva

Vad är det du inte förstår.. Det var en av era egna. Nästa gång kanske det är någon härifrån. Lägg ner nu för fan. Att ni inte lär er något. Har ni ingen skam i kroppen.

2011-07-23 @ 02:46:48
Postat av: Tragiskt

När kommer pudeln?

2011-07-23 @ 02:48:26
Postat av: Ceasar Andersson

Fruktansvärt dåd!Den killen ska aldrig någonsin mer få uppleva en fri stund i sitt liv. Jag som motståndare till dagens svenska invandringspolitik kommer att kämpa ännu hårdare för att vi ska föra en ansvarsfull invandringspolitik i detta land.Segregeringen skapar enorma motsättningar och vi kommer att få se fler vansinnesdåd i vår närhet, var så säkra.En varm tanke skänks till alla offren och deras anhöriga/Ceasar

2011-07-23 @ 02:48:39
Postat av: Norge = barbarer

Dags för en motion nu Thorlaf om att stoppa alla kontakter och invandring från Norge!!!

2011-07-23 @ 02:54:52
Postat av: Vladimir Y

Glöm aldrig Beslan 2004!http://www.youtube.com/watch?v=cp0b5YYg9-0

2011-07-23 @ 02:55:02
Postat av: Ceasar Andersson

@Norge=barbarerMed de dödshot som riktats mot offentliga norska politiker från islamister de senaste veckorna så var det nog ingen påläst som trodde ngt annat än att det var grupperingar från den islamistiska sfären som låg bakom detta.Särskilt inte då man känner till vilka grupperingar som normalt riktar in sig på att döda oskyldiga: http://super-economy.blogspot.com/2011/02/islamists-caus-overwhelming-majority-of.htmlDet är ett fruktansvärt dåd som nu utförts, väl i linje med de stora islamistiska terrordåden och denne person och sina medhjälpare skall bestraffas med lagens strängaste straff.Ett sådant svin skall aldrig mer vistas bland vanligt folk.

2011-07-23 @ 03:04:05
Postat av: JohnnyPanzer

Ja du Thoralf, klockren analys du gjorde där.Ehem...

2011-07-23 @ 03:49:18
Postat av: Anonym

Ni kan inte sluta hata va. Ni lär er ingenting. Genom att inte hjälpa människor att få hjälp här skapar vi utanförskap mot människor utanför EU å ännu mer rädsla å oförstående. Titta på berlinmuren mm. Stäng inte ute världen för då låser du in dig själv i rädsla. Sen kanske vi ska tillägga att TA är vän med någon på facebook som är vän med gärningsmannen. Gick det som ni hade planerat eller ar det fler sossar som skulle dött? Är ni besvikna att inga med utländsk bakgrund strök med?

2011-07-23 @ 03:55:05
Postat av: Anonym

Minst 80 mördade, detta är ju helt jävla sjukt. LÄGG NER DEN HÄR JÄVLA BLOGGEN INNAN DET HÄNDER NÅGOT LIKNANDE IGEN. OCH SLUTA LÄNKA TIŁL ISLAMISTISKA DÅD, DET RÄTTFÄRDIGAR INTE BREIVIK ELLER TAR BORT BLOGGARNAS ANSVAR NÄR NI HETSAR TIŁL SÅNT HÄR. Det var bara en tidsfråga innan det hände.

2011-07-23 @ 04:04:21
Postat av: Anonym

80 är mer än vad som dog i London och det kommer att öka.

2011-07-23 @ 04:13:47
Postat av: sonic

Vad är det för vänsterdårar som härjar här?? SD hetsar inte fram något sånt här. Var ju inget attentat mot invandrare heller.

Är ni sinnessjuka eller? Sök hjälp för fan.

2011-07-23 @ 04:33:29
Postat av: Sonic

Gärningsmannen var förövrigt ingen högerextremist, utan en extremsionistisk frimurare.

2011-07-23 @ 04:40:12
Postat av: Anonym

Sonic

Det räcker med att läsa kommentarerna ovan för att förstå att det finns ett starkt vänsterhat bland er (mot medier som ägs av rika moderater) och till slut är det någon av er som gör något liknande. Vad är det för fel med att vänstern värnar om andra utsatta människor. Vad är det egentligen för fel i det. Ta ert ansvar istället. Visst killen hade varit med i frimurarna i början på 2000-talet men de sista åren har han hängt på sidor som denna och läst om vänsterhatet. Ni går ju tom och fotograferar folk i Almedalen, vart tror du sånt där leder till. 80 barn och ungdomar är mördade för att de var sossar- tror du det är en slump när bloggar som denna spyr ut hat mot vänstern. Jag är ingen vänsterdåre, jag vill inte att det ska hända igen. Alla vet ju att även Palme mördades av högerdårar.. STOPPA HATET MOT ARBETARPARTIERNA

2011-07-23 @ 05:38:41
Postat av: Tony Ingman

Vad fan har det för betydelse om gärningsmannen är

norsk , svensk ,somalier eller grek, om gärningen utförs i den helsjuka religionen Islams namn?

Vilka är det som hotar i parti och minut med just sådana illdåd, och verkligen även utför dem, om inte Islamister? Så signaturen Smålänning fortsätt

du att sova, för det har du och många andra gjort

i många år . Intressant att så många vänsterlöss

läser denna blogg!

2011-07-23 @ 06:44:05
Postat av: java

Nästan varenda person som läst om bombningarna tänker väl spontant att det är terrorister som varit i farten. Jag läste nyss att det kan ha varit uppemot 100 dödade

2011-07-23 @ 07:24:27
Postat av: Hulda

Detta är en fruktansvärd tragedi för Norge och även för mänskligheten. Hur kan en människa så totalt spåra ur och göra detta - ofattbart.Tyvärr kan detta dåd inspirera andra galningar till liknande handlingar.

Självklart även de med andra politiska åsikter.Kritik ska få framföras fritt mot allt och alla i en demokrati, det rättigheten får aldrig hindras.Nu kommer tyvärr vänstern tillfälligt att få "vatten på sin kvarn".

Till de som nu gottar sig i de spekulationer som förekommit här och å andra nätforum innan galningen greps i natt, får jag ställa några frågor:

Varför tror ni att vi var ganska säkra på våra gissningar??

Varför hade så många experter på terrorism sina misstankar??

Varför tog en Muslimsk terroristorganisation på sig bombdådet i Oslo??

Varför gjorde han detta mot sina landsmän och inte mot Norges många invandrare??Nu får vi alla på bästa sätt stötta de Norrmän vi har i vår omgivning och de vi känner. Det är en mycket tung tid som väntar för ett broderfolk.

2011-07-23 @ 07:25:39
Postat av: Putte

Konstigt att vänsterlössen alltid skyller sd. Är det en tokig norrman som begår terrordåd, så är det sd:s fel. Är det en tokig islamist som begår terrordåd, så anser de att det fortfarande är sd:s fel. De kanske skulle börja med att rensa ut sina egna terrororganissationer AFA och EXPO ur sina egna led. På tal om att sprida hat, eller vad det var.

2011-07-23 @ 07:26:37
Postat av: Stefan K

Förövaren är visad på bild och identiteten fastställd. Han är känd i högerextrema kretsar och visar att hatet och galenskapen finns överallt.Alla former av terrorism och extremism ska fördömas och bekämpas, oavsett om det gäller höger- vänster- religiös- eller etnisk dårskap. Den som hävdar annat ska dömas lika hårt.Vi vet vem personen är, men inte ens förhörsledarna i Norge vet motivet, så inga spekulationer är behjälpliga i denna stund.Jag märker att vissa bland kommentarerna försöker göra detta till en partipolitisk fråga i Sverige? Varför? Vad har svensk politik med det hela att göra?Ingen fördömer alla muslimer och ingen vill fördöma alla muslimer för 11:e september.

Ingen fördömer alla vänsterpartister och ingen vill fördöma alla vänsterpartister för detta http://www.dn.se/nyheter/sverige/vansteraktivister-misstankta-for-attentat

Nu lär debatten gå hård i Sverige och SD lär få löpa gatlopp, men lika lite som ovan nämnda grupper är skyldiga till ovan nämnda attentat, så är SD skyldiga till detta.Glöm aldrig bort att det finns galningar mitt bland oss och vad galningar är kapabla till vet vi alla.

2011-07-23 @ 07:26:45
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Anonym

Åter visar SD sin fula nurna och börjar med att skylla på islamism. Nu visar det sig vara en SD-sympatisör, som vanligt vid riktigt hemska dåd...

2011-07-23 @ 07:37:07
Postat av: My nationality is humanity

SD jublar! Det var muslimer, det var muslimer! Ja du herr Alfsson, det var en lika miserabel typ som du fylld med hat och avsky riktat mot en folkgrupp som begick terrordådet. Låt mig presentera dig till Anders Behring Breivik din själsfrände

http://www.realisten.se/2011/07/23/anders-behring-breivik-gripen-for-terrordaden-i-oslo/

2011-07-23 @ 07:39:25
Postat av: Putte

När nyheten först dök upp på SVT text hade flera islamistiska ogranissationer tagit på sig terrordådet. Var var du då "My nationality is humanity"? Antar att de islamistiska terrornätverken är dina själsfränder.

2011-07-23 @ 07:45:34
Postat av: My nationality is humanity

Försök inte komma ifrån ämnet Putte. Inget kan rättfärdiga vad som hände. 87 personer är döda. Gärningsman: antiislamist. punkt.

2011-07-23 @ 07:51:45
Postat av: Stefan K

Föga förvånande att vänstertrollen dominerar just nu. Förklara dock vad SD i Sverige har att göra med en galnings verk i Norge? Var ni lika frekventa efter självmordsbombaren i Stockholms verk? Hur många oskyldiga hade dött om han lyckats med det han tänkte? Extremvänsterns attentat i Sverige under det senaste åren har inte bleknat bort hos allmänheten så som de gjort hos er. Visserligen inga oskyldiga som strukit med, men det har mest handlat om tur.

2011-07-23 @ 07:52:55
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Putte

Vilket skitsnack "My nationality is humanity". Hade de första uppgifterna på SVT-text stämt, och det hade varit islamister, så hade du och dina vänsterpolare inte skrivit en rad på den här bloggen. Ni hade istället lagt ner hela er själ till att hitta på ursäkter till bombdådet. Så sluta att hyckla.

2011-07-23 @ 08:06:40
Postat av: My nationality is humanity

Låt oss då tillsammans fördöma all form av extremism, vare sig det handlar om vänsterextremism, islamism eller högerextremism!

2011-07-23 @ 08:13:31
Postat av: Putte

Det finns ett sådant exempel på ursäktande av islamistisk terror längre upp i den här tråden. Skriven av signaturen Marin J, när alla fortfarande trodde det var ett islamistdåd."Om detta är ett dåd begått av Talibaner från Afghanistan eller Libyer trogna Khadaffi så är det knappast att betrakta som ett terrordåd utan är i sådan fall en del av de krig som Norge deltar i. Att angripa legitima mål som regeringsbyggnader är INTE terrorism. Att civila råkar stryka med på köpet gör det inte till terrordåd lika lite som när civila Libyer råkar dö när norska F16-plan bombar t.ex. Khadaffis residens."2011-07-23 @ 08:15:06
Postat av: Lars Göransson

"Föga förvånande att vänstertrollen dominerar just nu. Förklara dock vad SD i Sverige har att göra med en galnings verk i Norge?" Ja SD har allt med att göra med detta dåd. SD verkar för att sprida islamfobi rasism. Deras anti-islampropaganda föder sånna här extremister livkväl som de med sin propaganda upprör muslimer. Så de skapar ett klimat som gynnar extemister på båda sidor. Vänstertroll? att människor blir upprörda över att nazister mördar sina egna landsmän upprör väldigt mycket eftersom Norge och dess medborgare vet vad nazismen kan göra och nu har det hänt igen.

2011-07-23 @ 08:39:00
Postat av: Hole

Thoralf - Du är ett jävla skämt, precis som resten av Sd. Jag röstar på folk som vil lta ansvar. inte puckon som du och Ekeroth.

2011-07-23 @ 08:51:10
Postat av: Jörgen

Man kanske inte ska vara så snabb att tala om vem som ligger bakom dådet....eller?

2011-07-23 @ 08:53:10
Postat av: Jörgen

Man kanske inte ska vara så snabb att tala om vem som ligger bakom dådet....eller?

2011-07-23 @ 08:56:34
Postat av: Kalmarit i exil

Hoppas ni nästa gång inte är så snabba att döma och hänga ut folk/grupper innan ni vet hur det ligger till. Idioter!

2011-07-23 @ 09:04:36
Postat av: Putte

Hur många fördömande inlägg har du Lars Göransson och andra vänstertroll skrivit om främlingar som mördar och våldtar svenskar. Jag gissar på inga alls!

2011-07-23 @ 09:11:27
Postat av: Putte

@My nationality is humanity"Låt oss då tillsammans fördöma all form av extremism, vare sig det handlar om vänsterextremism, islamism eller högerextremism!"Där kan jag hålla med om vart enda ord du skrev!

2011-07-23 @ 09:23:02
Postat av: Kalmarit i exil

@Putte: och hur många fördömande inlägg har du skrivit om svenskar som mördar och våldtar svenskar? Jag tippar på inga alls! Sen kan man ju fråga sig vad planen blir nu när det är en "högerextrem" norrman som ligger bakom dåden? Att stoppa invandringen från Norge och utvisa alla norrmän då de alla är poteniella terrorister?

2011-07-23 @ 09:25:13
Postat av: Robert

Är det 1 eller 2 vänstertroll som spammar under olika alias?Svårt att inte misstänka att det var Islamterrorister när en Islamsk terrorgrupp TAR PÅ SIG ANSVARET OCH SÄGER ATT DET VAR DOM SOM LÅG BAKOM. Nu visade det sig vara skitsnack från deras sida. Bra att dom tog gärningsmannen levande, han har en del frågor att svara på.

Jag är förövrigt positiv till att använda waterboarding under förhören med honom, vad tycker vänstertrollet om det?

2011-07-23 @ 09:26:36
Postat av: Kalmarit i exil

eller räcker det med att utvisa alla högerextrema?

2011-07-23 @ 09:27:01
Postat av: Tony

"Jan Oskar Engene, expert på europeisk terrorism, påminner om att Norge flera gånger har nämnts i meddelanden från al-Qaida.

– Misstankarna går omedelbart till islamistisk terrorism, säger han till norska DN.no."Inte underligt att misstankarna går dit direkt, islamistiska terrorister står ju nästan för all terrror! Och dom var ju inte sena att ta på sig ansvaret.

2011-07-23 @ 09:27:01
Postat av: Putte

Utvisa alla idiotiska högerextremister som Thoralf och Ekeroth! Ta er i röven Sd!

2011-07-23 @ 09:32:39
Postat av: Putte

@Kalmarit i exil"@Putte: och hur många fördömande inlägg har du skrivit om svenskar som mördar och våldtar svenskar? Jag tippar på inga alls!"Där gissar du fel. För oss som röstar på SD är ett svin ett svin oavsett kön, etnisk tillhörighet och religion. Tyvärr är det inte så bland er extremvänsterlöss.

2011-07-23 @ 09:46:46
Postat av: S-E Karlsson

Rädslan för Islam gjorde att det slog slint för denne nordmann !

2011-07-23 @ 09:52:56
Postat av: Kalmarit i exil

@PutteJag tar självklart avstånd från all form av våld. Varför skulle jag inte göra det?

2011-07-23 @ 09:58:15
Postat av: Stefan K

Lars Göransson.

Islamofobin har inte uppstått genom SD:s varningar, utan genom de handlingar och hot de mer extrema islamistgrupperna ligger bakom.

SD bär inte skuld för de tusentals liv som släckts p.g.a. av islamistiska galningars verk runt om i världen, inte heller för den självmordsbombare som skulle kunnat släcka många oskyldigas liv i Stockholm. Galningar som är kapabla till vad som helst finns överallt, såväl bland enskilda medborgare som bland olika politiska, religiösa och etniska extremgrupper.

Gör inte partipolitik av denna tragiska händelse, utan låt oss alla samsas och se till att vi tillsammans bekämpar extremism, terrorism och brottslighet, oavsett var den kommer från.

Postat av: ! ! !

Jubel i PK-lägret ! ! !Det var inte en muslim den här gången,

Nu kan vi införa sharia-lagar i Sverige!-------------------

Relaterade rubriker

-------------------AB: Skrällen i Oslo

Det var inte en muslim den här gången. Yippiie!!DD: Terrordådet i Norge, undantaget som bekräftar regeln!

2011-07-23 @ 11:21:53
Postat av: Ylva

Islam är en terrorlära.Dådet i Oslo ändrar inte på detta faktum.

2011-07-23 @ 11:29:22
Postat av: Robin Shadowes

Fjordman varnade för just det här på Gates of Vienna att vänstern och multikultisarna skulle använda detta dåd för att tysta kritik mot massinvandring och islam. Men aldrig trodde jag att dom skulle agera så snabbt, mindre än ett dygn efter tragedin.

2011-07-23 @ 11:36:18
Postat av: anonym

Kommentatorsfältet bjuder på stor humor. Först börjar det med att rasister som pratar om hur vidrigt det är med Islam och direkt försöker ta politiska poänger på katastrofen. I slutet bara 12 timmar senare så argumenterar samma personer om att man inte ska försöka vinna några politiska poäng. Hyckleriet vet inga gränser

2011-07-23 @ 11:39:44
Postat av: Ylva

Islam är en kolonialmakt.

Den norska killen är en ensam anakoret.

Väsensskillnad.

2011-07-23 @ 11:51:53
Postat av: Lotta

Konstigt så många Individer som luftat sina unkna åsikter nu när det visar sig att det var en etnisk norsk som låg bakom attentaten i Norge. Var höll ni hus efter självmordsbombaren i Stockholms dåd i december förra året? Ta nu gemensamt och kräla tillbaka under den sten ni krälat fram från.

2011-07-23 @ 13:06:41
Postat av: P

Jag jublade knappast, jag grät hela natten. Det är så skrämmande att er övertygelse är så stark att ni inte ens nu förstår att det är sådana kommentarer som ni gör som hetsade fram ett hat mot islam och vänstern hos denna psykiskt störda person. Det finns dårar i Sverige också som ni kanske dagligen inspirerar. Precis som ni inte vill förknippas med detta vill inte miljontals islamister förknippas med terrordåden i New York eller London. Man kan inte dra alla över en kam, lär er det. Hade vårt land varit lika fattigt och kaosartat som tex Pakistan hade sånt här ökat. Men här kan vi erbjuda galningar hjälp och alla här har drägliga liv med jobb, kanske tom villa osv. Vi är lyckligt lottade, men genom att bygga murar och vi mot dem-mentalitet så kommer hatet och rädslan att öka. Det var just ett sådant hat som dödade massvis av oskyldiga barn. Någon skrev varför gör han så mot norrmän och inte invandrare- det hade ju varit lika illa, hur kan man skriva något sådant. Så sluta fortsätta hetsa mot vänstern och invandrare nu innan det sker något liknande här. Det är istället dags att börja diskutera bloggarnas ansvar, från Thoralf till kändisbloggar och vilken påverkan de kan ha på människor. Jag antar att ni är vanliga Svenssons så jag ber er att sluta hetsa varandra. Varför inte vara nöjda och glada att vi bor i ett av världens bästa länder som är ett föredöme inom mycket

2011-07-23 @ 13:32:02
Postat av: Anonym

Extremister lika illa som terrorister. Tycker att högerextremisterna här gjort bort sig så in i helvete nu. Synd bara att vänsterextremister säkert kommer göra något liknande i framtiden, förmodligen inte av samma kaliber men ett människoliv är ju ett människoliv.

2011-07-23 @ 14:12:18
Postat av: Köpingen

Hole=Holegård?

2011-07-23 @ 15:17:52
Postat av: Robin Shadowes

P har inte alla hästarna hemma. Vi vill inte ha islam här, inte för att vi är rasister för islam är ingen ras. Om så måste ju konvertiter som dom kända knallkorkarna Leffe Karlsson, Raffe Wadman och Helena Benaouda på mystiskt vis ha bytt ras när dom konverterade. Be mig inte förklara hur det gick till för jag är ju bara en barbar och begriper inte så komplicerade saker. Vi vill ej heller ha sharia som är sann barbari med sina handavhuggningar, steningar och halshuggningar. Fast om ni nu älskar sådana dylika kulturyttringar så är det bättre ni flyttar till dom än tar eländet hit. Ni har trots allt hela 57 sharia-paradis att välja på. Vi däremot har bara ett enda land och här vill vi leva ifred utan sådana stolligheter. Vi kommer aldrig att underkasta oss allah och pedofeten, begrips?

2011-07-24 @ 07:27:25
Postat av: Lazzaruzz

Ingen kan påstå att SD´s politik (samt nordiska liknande partier) låg bakom detta....en större anledning är nog de etablerade partiernas och gammelsmedias ovilja att prata om "vi och dom"..."luftar" man inte olika problem så dyker dårar upp både här och där...att islam var det första de flesta media trodde låg bakom detta otroligt fega attentat är ju inget konstigt när man tittar i backspegeln vad som hänt i Norge de senaste veckorna...extremism från alla håll och kanter kommer alltid att vara lika farligt...och synd nog fortgå...tyvärr ser vi ju återigen att religionen är en anledning till ett attentat...samt en rejäl dos av galenskap...

2011-07-24 @ 11:22:03
Postat av: MA

OT 19:12:11 : "Norska socialdemokraterna är tydligen utsatta för en ren kupp! Tillflödet av unga sosse politiker blir just nu decimerat!!? Naiva, naiva är vad ni är sossar, ända in i döden."-

Och kan du NU förklara vad du menar med detta?Antar att du trodde att det var islamister -- eller som du kanske tänker, muslimer -- och som var kompisar till norska sossar som plötsligt sköt.Men vad en del av er som kommenterar på denna sajt anser om den som sköt ska tydligen vara att han skriver schyssta saker. Han var ju inte muslim och då helgar kanske medlen målen (ungefär som för Al Qaida eller Baader-Meinhof-ligan).-

Nu är jag kritisk till dagens höga invandring (och risk för högre) då andra kulturer växer så snabbt att de inte hinner integrera -- där vi om 50 år blir 2.5-3 milj muslimer och 45 procent etniska svenskar. Men att andra länder lyckas tackla det men Sverige misslyckas beror nog på att deras invandringskritiska partier inte är som SD. Exempel (bland otaliga andra, så jag hjälper inte SD mycket genom att bara nämna detta) : Att exakt minska invandring med 90 procent finns det inga medel att uppnå annat än att bryta mot internationella konventioner och hantera migration efter sifferbok istället för humant.Alltså: Man bestämmer regler och säger ingenting om vad de resulterar i (jag tror inte att det är möjligt att minska mer än med ca 4/5, men då ligger vi på flera andra Europeiska länders rätt hållbara nivåer detta sekel).Vidare är det vansinne att bara acceptera flyktinginvandring. Ska det tillämpas på oss själva skulle inte svenskar få flytta utomlands! sånt radikalt kan nog bara rasister (och de är ju många i de SD-kretsar som håller till på olika forum). Men ni "halvnazistiska" SD:are anser nog att jag är "kosmopolit" (flera gånger har jag kallats -- en beskyllning tycks det -- jude) när jag påpekar de extremt grova fel som finns i SD:s politik vilka gör den omöjlig och/eller osmaklig.Ni brukar även skrika som försmådda barn i tid och otid, att ni är utsatta för media eller Expo. Som om det var strategi. Det kanske det är?Att SD inte hanterar egna frågor professionellt noteras, men detta ett så djupgående problem som beror av vilka ni är. Och uppenbarligen lyckas SD reproducera stolligheter hos nya SD-sympatisörer och -politiker...Endast ett parti som rensar ut allt av extremism, alla som tidigare har varit i högerextrema rörelser och misstänks ha kvar åsikter där mm skulle vara okej -- men SD sprider snarast högerextrema idéer, t o m den att SD ska stjälpa etablissemang och media över ända i en slags revolutionerande kupp (eller kamp). I SD i Göteborg har det uttryckts som att det är ett arbete via metapolitik (ett begrepp förekommande bland nationalsocialister).Jag har svårt att se att SD med nu många höga politiker med fel bakgrund och målsättningar ska kunna genuint assimilera till ett demokratiskt system där de ser andra partier och media som "harmoniska vänner" beträffande den nuvarande samhällsordningen. Har själv, bara när jag kritiserat oacceptabla övertramp i debatten (som sker ständigt av aktiva SD-sympatisörer) av en sådan sympatisör fått höra att jag kommer att vara en som får svara för mig i krigsdomstol och ev. skjutas när regimen är bytt och förrädarna ställts inför rätta, dvs samma snack som Breivik ägnade sig åt. (Jag påstår nu inte att alla SD:are säger sådant eller har den åsikten.)Såna kommentarer inte ovanliga i SD-diskussioner på Exilen där vissa påpekade övertramp för att de var otaktiska om Expo skulle se dem.Jag beskrev nu erfarenheter, inte att du är på detta sätt -- men din kommentar visar att du inte är seriös och försök du att svara på min fråga vilka den avser... :)

2011-07-24 @ 23:40:32
Postat av: skånskan

till er alla som eventuellt missade programmet i går, söndag 24/7 på "Axess", som filmats med dold kamera, helt i stil med vänsterns ideér om hur man når sanningen, om ISLAMs s.k. vänskapliga och sammarbetsvilliga inställning till judar och kristna, den lögnaktighet som framkom där är helt osannolik, och ingen motsvarighet finns till dessa barbariska uttryck i någon annan "religiös" inriktning, jag kallar inte ISLAM religion i den rätta meningen, där människor skall finna tröst och tillförsikt, inte rent HAT mot oliktänkande, framåtsträvande, moderna människor, och att deras avsikt är världsvälde, det förstår man när man ser ett program av den här typen! Man blir skrämd från vettet!

2011-07-25 @ 11:50:39
Postat av: Meppo

"Vilka andra grupper utför liknande attentat?... Vem av dessa har något intresse av regeringsbyggnader med personal i Oslo?"Ja en norsk motsvarighet till Sverigedemokrat, uppenbarligen. Om ni ens kvalificerar er för att benämnas som människa låter jag vara osagt.

2011-07-26 @ 16:05:11
Postat av: J H

Hej alla som tycker det är så normalt att anta att muslimer låg bakom terrorattacken. Eller som tycker det är normalt att massmedia antar detta och att det är skitbra att media säger det högljutt innan de har fakta. Har ni nånsin läst nån statistik över terrorangrepp? Fråga tex Interpol som är en för de flesta pålitlig källa hur många terrorangrepp kommer från muslimska eller islamistiska(vad ni nu vill kalla det) organisationer/personer. Jag har inte siffran i huvudet FAKTA färre än 10 av över 200 rapporterade fall i Europa. Läs på först, tala sen. "naturligt att anta" My ASS

2011-07-27 @ 00:24:13
Postat av: J H

Vill bara tillägga det fina uttrycket "assumption is the mother of all fuckups" eller AITMOAF som vi säger...

2011-07-27 @ 00:31:30
Postat av: Moncler Down

I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.6.Thank you for this article. That’s all I can say. You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you’ve covered so many bases.Thanks!

2011-09-10 @ 08:48:18
URL: http://www.frbestmoncler.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0