WE SPIT ON SD

Lyssnade ikväll på sommarprataren Cecilia Uddén och jag blir än en gång häpen över den demonisering som pågår på alla nivåer inom publikservice av Sverigedemokraterna. Cecilia Uddén spelade en låt gjord av hennes söner med titeln ”We spit on SD”. Möjligen har de lyssnat på Zlatan som i en intervju sa att "Jag pissar på dem" men det kanske var lite för magstarkt även för Uddén. Sönerna är 13 respektive 18 år och har väl knappast bott i Sverige någon längre tid, förutom några veckor varje sommar på södra Öland. Utnyttjar Cecilia Uddén sina söner för att kasta sin skit?

För några veckor sedan var jag på ett frukost möte i Böda hamn och lyssnade på författaren Anders Johansson som berättade lite om sin nya bok om Wilhelm Moberg.  I sitt föredrag tar han upp det politiskt korrekta samhället som inte förändrats mycket sedan 30-talet. Skillnaden är bara att det är andra hot som hotar världsfreden. Kalmar läns tidning skrev om boken och jag citerar lite nedan.

”Vi kan knappast tvivla på att Vilhelm Moberg skulle ha vänt sin vredes skålar mot det massiva förnekandet av allt svenskt som blivit ett mode i de flesta politiska partier.”

”Kanske kan man sammanfatta Anders Johanssons personliga ställningstagande med följande citat:

- Jag tror fullt och fast på något så otidsenligt som nationell säkerhet och på ordens och tankens frihet. Det var inte många i vårt land som vågade slå larm mot nationalsocialismen, ännu färre vågade göra det mot kommunismen. Ska samma sak behöva hända med det nuvarande fundamentalistiska hotet?”

Läs hela artikeln här.

Innan frukost mötet började fick jag en liten pratstund med Anders. Han berättade då att han varit inbjuden till att föreläsa vid Wilhelm Mobergdagarna i Rävemåla några veckor tidigare. Detta hade mer eller mindre slutat i katastrof då moderatorn, Gösta Hultén blivit ”skogstokig” över Anders Johanssons synpunkter och åsikter. Anders Johansson berättade att han skrivit ett brev till Wilhelm Mobergssällskapet efter det inträffade med en del krav. Om inte dessa uppfylls kommer han lämna sällskapet. Nu har detta uppenbarligen nått media som intervjuat Anders Johansson och skrivit en artikel med rubriken ”Stor kalabalik på Mobergdagen”.

Vem är då Gösta Hultén? Här kommer några utdrag från Wikipedia.


"Gösta Hultén
, född 2 december 1944, är en svensk författare och journalist. Har studerat juridik vid Stockholms universitet, men har sedan 1980-talet främst varit verksam som chefredaktör för olika facktidningar. Har därutöver bland annat varit redaktör för tidningen Medborgarrätt och reporter på SR.

En av grundarna av Svenska Afghanistankommitten 1980. Gösta Hultén var 2002-2004 ordförande för den tvärpolitiska Guantánamogruppen och 2008 en av initiativtagarna till medborgarrättsrörelsen Charta 2008, som kritiserar rättsövergrepp i kriget mot terrorismen. Hultén ledde en uppmärksammad presskonferens när Mehdi Ghezali kom tillbaka till Sverige då han frigetts från Guantánamobasen där han suttit fängslad i 2,5 år.

I boken Fånge på Guantánamo (2005) kritiserar Hultén USA:s så kallade Guantanamosystem där fångar hålls frihetsberövade utan rättegång och tidsbegränsning. Författare och medförfattare till ett tiotal böcker om bl a media och folkrörelsehistoria."

Den meritlistan säger allt och borde avskräcka Wilhelm Mobergssällskapet. Inte undra på att Gösta Hultén gick i taket när Anders Johansson kritiserade den politiska korrektheten och det mångkulturella samhället.

Gösta Hultén har tidigare kallat Per Gudmundsson för ”islamätande högerextremist”. Gösta Hultén är säkert nöjd med att Per Gudmundsson gjorde en pinsam avbön i SVT och sedan försvann på semester.

UPPDATERING!

Jag missade att ni skulle notera att Östran i sin artikel inte nämner ett enda ord om Gösta Hulténs meriter och engagemang när det gäller islamisten Mehdi Ghezali. Hur kan Östran missa det mest iögonfallade när det gäller Gösat Hultén?

Trackback
RSS 2.0