VAD VET JOHAN PERSSON?

Steve Sjögren (S) får nu mycket skarp kritik av revisorerna sedan de granskat turerna kring att chefen på KSRR sparkades. Det naturliga är givetvis att Steve Sjögren nu ställer sin plats som ordförande för KSRR till förfogande, med andra ord avgår med omedelbar verkan. Nu är han dock socialdemokrat och de har en viss förmåga att försöka klamra sig fast vid förmånliga positioner då de inte har något att falla tillbaka på.

Östran, Barometeren.

Efter att jag läst en hel del om detta ärende i media och revisorernas uttalande i media undrar jag faktiskt en sak. Jag är personligen helt övertygad om att Steve Sjögren inte gjort detta helt och hållet på eget bevåg. Han har givetvis fått ett godkännande från kommunalrådet Johan Persson innan han sparkade Herold. Jag är mycket förvånad över att inga av dessa ”journalister” ställt några frågor till Johan Persson.

Anser Johan Persson att Steve Sjögren kan sitta kvar som ordförande i KSRR?  Vad anser övriga kommuner som ingår i bolaget?


Johan Persson gör sig dessutom idag skyldig till ett litet klavertramp på sin blogg ;-)

Han besökte ju nyligen Ayhmadiya muslimerna konferens i London och skriver nu följande på sin blogg för att rättfärdiga detta besök.

”Ahmadiya muslimerna hade inte svårt att förstå mitt tal mot religiös och politisk extremism. Denna församling som har 200 miljoner medlemmar är själva förföljda av extrema muslimska krafter. Man betraktas inte som riktiga muslimer eftersom man bland annat förespråkar icke-våld.”

Johan Persson menar alltså att riktiga muslimer förespråkar våld. Våld mot icke godkända trosuppfattningar, inte bara Ahmadiyaanhängare, utan även kristna, judar, hinduer och så vidare.

Skönt att äntligen en socialdemokratisk företrädare talar i klarspråk.

Nu är troligtvis inte Johan Persson särskilt uppdaterad på Ahmadiya muslimerna och det här med våld. Läser man Wikipedia kan man läsa följande.

”Ahmadiyya anser att det finns tre typer av Jihad - * den lilla som handlar om försvaret av tro, gud och liv, om så krävs med vapen, * Det stora Jihad som handlar om spridning av visdom, kunskap och koranen, och, * Den största Jihad som är kampen mot det egna jaget, själen, som frestar till det ondskap, de brister och fel som individer besitter. Ahmadiyya förkastar homosexualitet som en icke-islamisk, okristen och icke-judisk företeelse. De förordar att all homosexualitet skall hållas strikt privat, för att inte infektera omvärlden.”

För dessa muslimer höll alltså Kalmars kommunalråd ett tal i London, ungefär samtidigt som terrordåden i Norge.

”Om så krävs med vapen”.


Kommentarer
Postat av: Sven Dacke

Förmodligen har dom flesta Moderata politiker redan konverterat till Islam, så att dom får behålla huvudet när MB tagit makten i Sverige.Jag har försökt på biblioteket att få tag i boken "Det sovande folket” av Fredrik Rainfelt i rent kunskapssyfte men den verkar vara svår att få fram.Svaret på detta fick jag när jag "hittade" en Piratresention av innehållet.Här följer några korta rader.”Det sovande folket” är boken som alla citerar men ingen har

läst. När Fredrik Reinfeldt skrev boken 1993 hade han året innan

i en maktkamp mot Ulf Kristersson tagit över makten i det

Moderata ungdomsförbundet – på mandat att föra dem in på en

mer konservativ banaMen ändå är Det sovande folket, två år in i Fredrik

Reinfeldts regeringstid, mycket svår att få tag på. Trots att dess

författare intagit den mäktigaste posten i Sverige har den inte

kommit i nytryck, och på de få bibliotek i Sverige där den funnits

är den registrerad som försvunnen eller sedan länge borttagen ur

hyllornaUndrar varför det blivit så, gör nytt försök.

Postat av: Sven Dacke

Här är den rätta länken till föregående inlägg om ”Det sovande folket”

Postat av: Ludvig

Bara det att besöka en muslimkonferens verkar ju vara dåligt omdöme.

2011-08-17 @ 07:09:59
Postat av: Sven Dacke

Thoralf,Har du fått något besked när din artikel om Storregioner kommer in i den "välvilligt" ställda tidningen.Eller har dom ändrat sig igen på Barometern?

2011-08-17 @ 07:13:04
Postat av: Sven Dacke

Arbetsmarknaden hotas av lönedumpning

Artikel av Hotel och Restaurangfacket, läs även kommentarerna till artikelnhttp://ltz.se/asikter/ordetfritt/1.3757248-arbetsmarknaden-hotas-av-lonedumpningI dag på Sveriges Radio P1 diskuterades samma problem av representant från Facket och Tobias Billström som verkligen är en utmärkt illustration till begreppet "Hal som en ål"http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=46488952011-08-17 @ 07:21:59
Postat av: Thoralf Alfsson

Sven DackeJag återkommer om Barometeern och storregioner i ett nytt inlägg. Hyckleriet fortsätter!

2011-08-17 @ 07:56:34
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Jaså, "Yuhan Posan" förnekar sig inte och har bytt från kinesisk- till muslim profil!

Vad blir hans nya namn, måntro?

2011-08-17 @ 08:24:52
Postat av: S-E Karlsson

Den fina psalmen nr 169 togs bort ur den svenska psalmboken ngn gång i slutet på åttiotalet , varför ? Läs texten så förstår ni , sån nationell text får inte förekomma i det mångkulturella land som Sverige med många villiga händers hjälp har blivit !

2011-08-17 @ 08:52:04
Postat av: mullis

Psalm 169, för den som liksom jag inte visste hur den gickFädernas kyrka i Sveriges land(psalm 169 i 1937 års psalmbok)

text: Johan Alfred Eklund (1863-1945)

musik: Gustaf Aulén (1879-1977)Fädernas kyrka i Sveriges land,

kärast bland samfund på jorden!

Vida hon famnar från strand till strand,

fast är hon grundad av Herrens hand.

Byggd till hans tempel i Norden.Allt fick sin vigning i kyrkans famn:

brudgummens löfte till bruden,

hemmet, det nyföddas kristna namn,

kämparnas färd till den sista hamn,

fanan och konungaskruden.Kristet och fritt vill Sverige bo,

råda för landet allena.

Därom i manlig och kristen tro,

därom i strid eller lagfäst ro

konung och folk sig förena.Fädernas Sverige sig kämpat fram.

Kristus var med det på banan,

visade vägen för trofast stam:

Kristus är trofast och svek är skam;

korset stod tecknat på fanan.Kristus har vunnit vår bästa gärd

både i äran och nöden.

Vida gick striden kring Sveriges härd,

frid åt Guds kyrka var kampen värd,

konungens kamp intill döden.Minnen från templet och klockors malm

fäderna följde, och sången.

Ännu ur fängelsets natt och kvalm

ljöd genom gallret en kämpes psalm;

det var en svensk som satt fången.Ädel är skaran, sen tusen år

Gud i vår kyrka fått frälsa.

Framåt vår hoppfyllda längtan går:

ungdomen kristnad är Sveriges vår,

Sveriges framtid och hälsa.Komme nu åter till strid för Gud

skaran sin Konung till möte,

väpnad och villig, i helig skrud,

samlad, som daggen på ljusets bud

flödar ur morgonens sköte.Kristnade ungdom, dig gånge väl.

Strid för Guds ära i Norden.

Kämpa för frihet åt bunden träl.

Gud bringe friden till Sveriges själ,

Gud bjude frid över jorden.

2011-08-17 @ 09:41:01
Postat av: S-E Karlsson

Tack för det " Mullis" !

Mvh S.E.Karlsson

2011-08-17 @ 09:49:18
Postat av: Sven Dacke

Ännu en organisation så att vi tänker rätt och inte som SD.Quick Response, QR, är en redaktion som granskar den svenska nyhetsrapporteringen om invandring, integration och främlingsfientlighet. Som mediegranskande journalister granskar vi press, radio och TV och de bilder av samhället som förmedlas där.Syftet är att bidra till diskussionen om hur den rapporteringen ser ut och hur den kan förbättras. Vi arbetar journalistiskt, är politiskt och religiöst obundna och är inte vinstdrivande.Våra artiklar publiceras här på här på sajt och vi föreläser regelbundet på redaktioner, journalistutbildningar och i andra sammanhang.

2011-08-17 @ 10:28:20
URL: http://www.quickresponse.se/om-qr/
Postat av: Sven Dacke

Journalister talar oftast om och inte med Sverigedemokraterna.Så ser nyhetsrapporteringen ut efter valet. Stora likheter finns mellan hur svenska journalister behandlar Sverigedemokraterna och hur de behandlar människor som har rötter i ett annat land - få journalister identifierar nämligen sig med någon av grupperna.

Postat av: Inte-en-till

Thoralf,Föreslår att du tar en skärmpdump av Perssons blogg innan han hinner censurera sig själv. Om du är för sent ute så kan du mejla mig. Jag har redan tagit en skärmdump.

2011-08-17 @ 10:43:27
Postat av: AWSvensson

Mycket skit har skrivits i Smålandsposten men nu har en Fredrik Bergman överträffat alla dumhetens gränser i en krönika med rubriken Gullandet med SD.

Denne Fredrik Bergman har tidigare varit journalist och lärare ,bla som han säger utbildat journalistelever till arbetslös ,inget som förvånar ,sådan lärare sådana elever. Jobbar som lärare ,svenska för invandrare , engagerad i något som heter Macken, en sysselsättningsanrättning för framför allt invandrare som ska sysselsättas.

Till krönikan vars genomgående tema är Guilt by association . Börjar att visa sin förskräckelse över att folk uppfattar Sverigedemokraterna som ett parti som andra. Detta ska bekämpas med att påvisa SD:s påstådda rötter och kopplingar till allehanda nazistgrupper. Vidare upprörs han över att Jimmie Åkesson står i en snygg kavaj i Almedalen och talar om allt annat än invandringen.Detta ska bekämpas av att påpekar att detta är inte den Jimmie han känner från det vinklade radioprogrammet Kaliber där Jimmie framfört sånger han lärt sig från sin tid i moderaterna. Att SD-kuriren numera distribueras till medlemmar istället för till allmän beskådan tar han som tecken på att Sverigedemokraterna numera får ut sitt budskap i förtäckta webbtidningar. Politisk inkorrekt är husorganet , och att Kent Ekeroth förmedlar donerade medel till dem ,vilket han aldrig hemlighållit , bekräftar enligt honom den tesen. Att samme Ekeroth för några år sedan länkat till Fjordman ,och Breidvik läste Fjordmans blogg, så var den indiciekedjan komplett. Att Sverigedemokraterna sedan använder folk att kommentera och föra debatt ,debatter de vinner,allt medan partistrategerna ska framstå med en vänlig framtoning tillhör också hans teorier. Som slutkläm så måste lite Breidvik till ,citat: Breivik var kanske en ensam gärningsman .Men i sin ideologiska tradition är han inte ensam"

2011-08-17 @ 10:52:48
Postat av: Robin Shadowes

har ett vagt minne av att Det sovande folket också finns som pdf-fil på Snaphanen. Vill minnas att Steen nämnde det vid något tillfälle. Dessutom är det väl större chans att folk besöker Snaphanen beroende på Julia Caesars krönikor. Därmed inte sagt att man inte bör titta in på Corruptio, bara att den bloggen förmodligen är mindre känd än Snaphanen. Det är möjligt att den även fanns på Demokratbloggen men det var i så fall på den gamla bloggen som Wordpress släckte tidigare i somras.

2011-08-17 @ 11:09:06
Postat av: Stefan K

Lite OT

Jag har också lite svårt med SD:s inställning i skattefrågan fråga. Höga skatter gynnar inte konsumtionen, konkurrensen med omvärlden och heller inte de med lägre inkomster.Jag har läst flera besvikna kommentarer från egenföretagare, låginkomsttagare och pensionärer.Jag kan acceptera att det sticker i ögonen på många om man går ut med skattesänkningar i den turbulens som råder på det ekonomiska planet, men nog finns det utrymme till sänkta skatter om skatterna används på rätt sätt. Minns detta avslöjande av Kurt Lundgren

http://kurtlundgren.webblogg.se/2005/october/bloggscoop-antalet-myndigheter-avslojat-for-forsta.htmlJag hade sett att SD gett sitt stöd till Alliansen, men med det omutliga kravet att våra skatter i första hand ska användas till vad de är ämnade för, nämligen vård, skola och omsorg. Samt att svenska medborgare i första hand ska vara de som prioriteras när nya satsningar ska till.

Postat av: S-E Karlsson

Ok med femte jobbskatteavdraget om man samtidigt minskar den generösa invandringen med minst 90 % , där har vi både jobbskatteavdrag och pensionärsskattesänkning ! Det räcker gott att vi tar emot de ca 5 % som har verklig flyktingsstatus !

2011-08-17 @ 11:55:03
Postat av: Magentan

@ Karlsson och mullis:

När jag gick i skolan samlades alla i den stora skolans aula varje morgon för 15 minuters morgonbön innan lektionerna började. Fädernas Kyrka var den absolut mest populära psalmen, som verkligen alla eleverna sjöng med i. Inte minst för att melodin var så häftig - med den tidens mått mätt alltså.

2011-08-17 @ 12:05:43
Postat av: "Vi gillar olika".

Sosseriet gillar inte olika.SD inte inbjudna till manifestation.– Vi vill göra det här som ett stöd för terroroffren i Norge. Det här är en markering mot främlingsfientlighet. Vi frågade de partier som vi tidigare samarbetat med när det gäller att motarbeta rasism och alla ville vara med, säger kommunfullmäktiges ordförande Hans Karlsson (S).Naturligt att utesluta SD

Till de partier som bjudits in till manifestationen hör alltså inte Sverigedemokraterna och det anser Hans Karlsson är full naturligt.

– I sitt partiprogram gör de helt klart att de gör skillnad på människor. För mig är det självklart att inte fråga SD när det gäller en manifestation för människors lika värde, säger Hans Karlsson.SD: Vi borde blivit tillfrågade

Sverigemokraternas kommunfullmäktigeledamot Majlis Telemo anser att även hennes parti borde blivit tillfrågade om att delta i manifestationen.– Det har vi väl gjort klart många gånger att vi inte tolererar någon rasism. Om alla andra partier är med borde vi också blivit tillfrågade, säger Majlis Telemo.

http://na.se/nyheter/hallsberg/1.1320675-sd-inte-inbjudna-till-manifestation

2011-08-17 @ 12:05:57
Postat av: AWSvensson

Stefan K ,visst kunde SD stött alliansen om jobbskatteavdraget,men med den rådande balansen i riksdagen så måste SD använda sin vågmästarroll för att få igenom sin politik,en politik de har väljarnas mandat att föra. Att konsekvent bli ett passivt stöd till alliansen är inget som SD-väljare önskar,nej påminn Reinfeltd om hans dödlighet ,ju närmre nästa val vi kommer ju nervösare kommer han att bli i takt med att SD:s opinionssiffror stiger.

2011-08-17 @ 12:11:39
Postat av: Hulda

Nu när inte jobbskatteavdrager blir av, blir tydligen en konsekvens, ett antal mindre jobb i Sverige.

Det måste väl då innebära att tillförseln av arbetskraftsinvandrare minskar i samma mängd, eller...

2011-08-17 @ 12:31:28
Postat av: Observer

Expressens ledarsida benämner idag riksdagens opposition som de rödgröna och de,håll i er nu,bruna.Så ska alltså SD associeras till brunskjortorna och nassarna i 30-talets Tyskland.S ska sammankopplas med nazistsamarbete i riksdagen.Detta är det utan tvekan största och mest pinsamma övertrampet under lång tid i svensk press.Vad hade man plockat i sig på expressenredaktionen innan man satte sig vid tangentbortdet?

2011-08-17 @ 12:39:37
Postat av: AWSvensson

Ja vad kan man förvänta sig av media, när SD hatet går in så går vettet ut. En berättigad fråga från en historielös ung man som inhämtat information från media, Var inte nazisterna värre än Sverigedemokraterna ,då har de oförtjänt dåligt rykte.

2011-08-17 @ 12:56:50
Postat av: S-E Karlsson

" Magentan" Jag slutade sjätte klass i " Lersäters Universitet" som vi på skoj kallade vår skola i Dalsland , år 1949 och till dess i varje fall så var det obligatoriskt med " Din klara sol går åter upp " ! .

2011-08-17 @ 13:03:26
Postat av: S-E Karlsson

PS för att därefter fotsätta med sex veckors som det hette då ,fortsättningsskola !

2011-08-17 @ 13:27:26
Postat av: Vakna för h****te

Till det SOVANDE FOLKET inkl.Robin Shadowes!Boken ifråga kan till och med nedladdas via den namnkunniga bloggen "Thoralf Alfsson"Thoralf Alfsson - ISLAMITISK MANIFESTATION

thoralfalfsson.webblogg.se/2010/december/islamitisk-manifestation.html

21 dec 2010 – Statsministerns ungdomsverk: DET SOVANDE FOLKET kan laddas ned här: http://www. box.net/shared/ku5yr...2010-12-21 @ 08:49:44

2011-08-17 @ 14:10:21
Postat av: Sven Dacke

Tack för länken, kvällen är räddad.Hoppas flera vaknar ur sömnen så småningom

2011-08-17 @ 14:58:00
Postat av: AWSvensson

Tronföljden är säkrad,nu kommer media att för en stund att glömma Sverigedemokraterna och istället fylla tidningarna med allehanda stickrecept och tips om blöjor och nappar.

2011-08-17 @ 15:22:55
Postat av: KSSRsambo

I KSSR i Kalmar fanns under 2006-2010 ett radarpar som var den högste chefstjänstemannen och den ledande politikern Lönn.Dom var riktiga lirare och de gjorde tillsammans att personalen mådde jättedåligt.Kommunhälsan var inkopplad och gjorde en utredning.Det skulle va kul att få se vad som står i den.Den höga politikern gjorde ingenting för att få personalen att må bättre.Han var bara arrogant och överlägsen mot jobbarna tillsammans med tjänstemannen.Nu när en annan politiker tar tag i röran och försöker få allt att funka bättre då blir Lönn arg.Ingen tidning ställer riktiga frågor till honom utan låter honom verka som att han inget visste.En riktig fegis är vad han är.

2011-08-17 @ 15:29:20
Postat av: Olle Bögsson

Din lille rasistiske kvinnoplågare Thoralf , att SD inte slänger ut dig fjant

2011-08-17 @ 15:47:26
Postat av: doktorn

Nu har en ny mentalpatient gått vilse och råkat ramla in på bloggen!- Tag dina tabletter Olle Purtok, och håll trutent!

- Stäng så in dig på toaletten och lugna ner dig med en handtralla!

2011-08-17 @ 16:11:32
Postat av: Lotta

Den arabiska våren har så övergått i totalt mörker.

Postat av: AWSvensson

På samma tema ,islamister i Sinai.

Postat av: Anonym

Dom arabiska länderna skulle bli bättre, Reinfeldt har till och med skickat dit soldater. Dåligt blev sämre :p

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-08-17 @ 16:56:33
Postat av: FFF

FFF = Föda För Fantasienhttp://youtu.be/ICtKPPtduI0

2011-08-17 @ 17:14:33
Postat av: LN

En engelsk motsvarighet till en svensk sk "migga"

55 år gammal återvände hem efter semestern och fann att rumänska romer iklädda hennes kläder bodde i hennes plundrade bostad. Hon blev generöst även erbjuden ett glas av sitt eget vin. Romerna hävdade att de hade hyrt huset av hennes (obefintlige) son "eftersom hon hade dött", och visade upp en uppsättning falska dokument.

(sevärda bilder!)http://www.dailymail.co.uk/news/article-2026723/Gypsies-immigration-officers-home-Proms.html

2011-08-17 @ 18:42:45
Postat av: Errbe

Ted Ekeroth ger en bra motivering till kritiken mot islam i dagens SvD:http://www.svd.se/kultur/ekeroth-svarar-alcala-jag-deltog-som-privatperson_6393151.svdDen kommentar Jesús Alcalá ger handlar bara om yta och uttryck, inte om innehåll.

2011-08-17 @ 20:04:04
Postat av: FFF

FFF = Föda För FantasienNu har bloggägaren fått censurnoja igen och

tillåter sig sätta sig till doms över vad blpggens

läsekrets skall få läsa.

Följande video - som YouTube inte har funnit

anledning att portförbjuda, tycker herr Alfsson

är olämplig att ni skall se. Att sporra fantasien

till aktivitet anses tydligen vara farligt - eller?http://youtu.be/ICtKPPtduI0

2011-08-17 @ 20:48:18
Postat av: Tony Ingman

Ojdå Vickan är på Smällen, fast det verkar ju bara vara nattagammalt, oavsett det så har den hispiga journalistkåren fått sin sedvanliga fnatt, trots att man i andra sammanhang vill avskaffa kungahuset, så är detta tydligen mumma för lösnummer försäljningen. Och värst, som i så många andra fall är Aftonblaskan som nästan går i spinn.

Men denna händelse är förstås trevligare än att

följa upp åldern på fripassageraren på tåget som

förmodligen var bra mycket äldre än dom 11 år

som Aftonbladet trumpetade ut med krigstext.

En rejäl ursäkt mot konduktören som fick löpa gatlopp utan chans att få förklara sin version

hade varit på sin plats, eller hur AB??

2011-08-17 @ 20:57:52
Postat av: Lars-Inge

@ FFFDetta är en omodererad blogg. Var vänlig och ange tidpunkt för din påstådda censurering eller vad är det du vill ha sagt? Ditt inlägg med samma YT-adress finns ju nu ocensurerat på bloggen!

2011-08-17 @ 21:07:48
Postat av: Hulda

Gläds alla med Kungahuset! Tänk er istället för Monarkin en President som heter Mona Sahlin.....

2011-08-17 @ 21:12:25
Postat av: Helene

OT

Kronprinsessan Victoria är gravid. Aj aj aj!! Vilket bakslag för republiklobbyn med Althin i spetsen.

2011-08-17 @ 21:43:51
Postat av: Thoralf Alfsson

FFFBegriper du inte att jag inte vill ha någon video med ABB på min blogg. Jag hoppas att du respekterar detta!

2011-08-17 @ 21:50:22
Postat av: Robin Shadowes

Fulmedia tycker antagligen att det är angenämare att skriva om Vickan så man får bort fokus från kravallerna i England och vilken etnicitet majoriteten av dessa tillhörde. Man slipper även rapportera om mördaren Yohannes överklagande eller att en annan mördare Hakan Goran blev satt på fri fot.

2011-08-17 @ 22:14:33
Postat av: Inte-en-till

"För några dagar sedan skrev jag om Gösta Hultén och nu har PI följt upp detta med ett intressant inlägg och mer bakgrund om den naive och godtrogne Gösta Hultén."Jag tror att man riskerar att begå ett allvarligt misstag om man mer eller mindre automatiskt avfärdar en person som Gösta Hultén som naiv och godtrogen. Subversiv verksamhet bedrivs medvetet av intelligenta personer.Att de inte använder sin intelligens på ett sätt som vanliga, vettiga svenskar gör är en annan sak.

2011-08-18 @ 14:50:59
Postat av: Ex occidente lux

Ursäkta en fråga från en läsare som inte bor i Kalmar län (vi är nog väldigt många). Vad är KSRR? När jag var anställd i Försvarsmakten (Krigsmakten hette det på den tiden) betydde ksrr (med små bokstäver) kustspaningsradar. I övrigt tack för en utmärkt blogg!

2011-08-19 @ 02:45:28
Postat av: Thoralf Alfsson

KSRRKalmarSundsRegionensRenhållareMed andra ord sopbilar

2011-08-19 @ 07:39:23
Postat av: sunglasses for glasses

I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.6.Thank you for this article. That’s all I can say. You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you’ve covered so many bases.Thanks!

2011-09-10 @ 08:46:21
URL: http://www.worstsunglassesbrand.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0