SEMESTER?

Nu har jag mer eller mindre avslutat mitt projekt med utbyte av ett styrsystem på mitt tidigare jobb. Stannade på vägen hem från Sölvesborg igår eftermiddag och gjorde en del kompletterande programmeringsändringar. Det har varit kul att vara tillbaka i verkligheten och göra en driftsättning av ett styrsystem och ett antal operatörspaneler. Dagarna har gått fort och jag måste erkänna att jag saknar mitt gamla jobb till viss del.

Nu skall jag dock försöka vara ledig/semester under några veckor och koppla av så gott det går från politik och jobb. Skall ägna mig åt helt andra arbetsuppgifter som t.ex. att snickra ett vedförråd. En vecka vid Medelhavet kommer det också bli tillsammans med mina barn och barnbarn innan det är dags att börja pendla till Stockholm och Riksdagen igen.

Ett och annat blogginlägg kommer det dock att bli ändå. Det finns mycket att skriva om.


7,7 procent för SD

Inte ens om Centern och Kristdemokraterna slår upp ihop sina påsar blir de lika stora sm SD!Mätningen utförd mellan 4 juli - 1 augusti. Läs artikel.


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Semester ska du har klart för dig är klart överreklamerat. Har personligen själv snickrat på ett vedförråd , klippt gräs ,kapat grenar och väckt liv i muskler som haft en bekymmersfri arbetsfri tillvaro och därför nu jämrar sig å det grövsta. Semester det är arbetet de,det enda negativa med arbetet är det inskränker på fritiden. Trots mina varnande ord på vägen så ha en avkopplande och varierande ledighet, och tack för det korta men hjärtliga sammanträffandet i Sölvesborg.

2011-08-08 @ 11:53:33
Postat av: Calle

Ha det gött. Det är du väl värd!

2011-08-08 @ 12:02:54
Postat av: AWSvensson

En gammal god sjömansregel är att man skall aldrig kasta dynga om man befinner sig i fören. Nu har någon mindre nogräknad person replikerat genom att skicka som tidningen skriver bajs till Täppas Fogelberg. För den som inte känner till denne Täppas kan upplysas att han med inspiration från nazismens avhumanisering av människor ,utan kända reprimander ,fått kalla Sverigedemokrater i Sveriges Radio för råttor .

2011-08-08 @ 12:23:43
Postat av: Hulda

Thoralf: Ha en riktigt skön semester!Att skicka div. produkter til Täppas är bara otroligt dumt och tyder på enormt låg intelligens.

Alla programledarna i Ring P1 ska ifrågasätta alla inringare för att få en debatt.

Att speciellt Täppas åsikter ibland lyser igenom är bedrövligt, men brev med "innehåll" och att ringa och tokskälla på honom bara gynnar PK-nissarna.

Det vill till att lugnt och sakligt ta en debatt med honom för den som känner sig kallad....

2011-08-08 @ 12:38:33
Postat av: Robin Shadowes

@AWS. Jag vet att Hans Lindström gjort ett antal teckningar på temat semester och han verkar vara inne på samma linje som du. Jag trodde i många herrans år att han var skåning eftersom han har bott länge i Lund men blev varse för ett par år sedan att han faktiskt är smaulänning. Om det sedan har nåt med saken att göra har jag ingen aning.

2011-08-08 @ 12:42:17
Postat av: Gubben o Gumman

Eftersom Gubben o Gumman är hjälpsamma och smålänningar vill vi tipsa Alfsson om Resia sista minuten : Cypern 2498 14 dagar ospec. (Växjö)

Det är gutti gutti guttpris.

Fritidsresor har dessutom bamseklubben som man kan sätta Alfsson i när barnbarnen blir för jobbiga

Ledarna där brukar vara dösöta och snälla...Vi vill också påminna om att det finns ett nyare ryskt sjömans ordspråk : Drick inte för mycket vodka i Blekinges skärgård,då kan du bli "tokstenad"Täppas mindre sympatiska utalande hämtar han djupt nere i den ideologiska verktygslådan,egentligen precis som Grotesco:s Svindemokraterna.Avhumanisering av människor.

Jämför "Det är bögarnas fel" med det så ser du skillnaden på humor och ideologisk humor modell 1917

"Svindemokraterna är vår tids "judeförföljelse"Den hjärtvättade medborgaren tycker det är skoj i båda lägena,den uppmärksamme ser syftet och budskapet,här snackar vi styrsystem modell Katja Oleg Ivan och Katrina på SVT68 SR68 samt FRILANS68Exakt här ligger den direkta orsaken till skillnaden i röstetal mellan SD och andra partier i Skandinavien.Man får inte sitta i Parlamentet och driva med en neger eller skoja med dom "rika" i Solsidan eller sjunga om bögar ifall man inte har rätt partibok.Skillnaden på Henrik Hårfager och horan i skyltfönstret på Repebahn är "hårfin"

Båda fyller sina plånböcker på ett tveksamt sätt.

"Same shit but different"

När det gäller hår kanske dom har flera gemensamma nämnare mer om det berättar AW Svensson.Som vanligt är Gubben o Gumman kanooon och tar nu semster till 16.37,man skall inte överdriva ledigheten.Vi hoppas dessutom att signaturen Gute döper två av kattungarna till Gubben och Gumman.

Vi proklamerar samtidigt att Sudersand "beach" är tunga saker, samt att vandrarhemmet i Bunge suger friskt.

Dessutom är bilskroten i Buttle ett eldorado för T-Fordsägare,simhallen i Roma är dessutom byggd liksom för AW Svenssson och hans eka.

Fan vad rätt det kan bli ibland som ungmön sa.

2011-08-08 @ 14:19:49
Postat av: Kritisk

Att "snickra på ett vedförråd" är en handfast sysselsättning som kräver att man koncentrerar sig på nuet och detta är många gånger mycket viktigt.Jag ägnar mig även själv åt aktiviteter som kräver konstant närvaro under tiden som genomförandet sker och detta är en lisa för själen.I ditt yrke som igångsättare av styrsystem är du sannolikt unik inom riksdagsskrået. Såvitt jag förstår så arbetar du som ingenjör och detta är ett yrke som är ganska krasst beträffande underlag och förutsättningar för att kunna genomföra en arbetsuppgift.Inom ingenjörsyrket så krävs en strikt logik som innebär att något antingen fungerar eller inte fungerar. Jag har intrycket av att många politiker accepterar sådant som nästan fungerar utan att fråga sig orsaken till varför det blir någon halvdan sörja av det hela.Jag har själv haft diskussioner med personer som överhuvudtaget inte är intresserade att bena ut problem på sådant sätt att man får en logisk röd tråd att följa men har numera gett upp beträffande de flesta av dessa. Detta gäller inte bara invandringspolitik utan problem i största allmänhet och det som skrämmer mig är att huvuddelen av de politiker som vi nu har röstat in i Riksdagen och detta är skrämmande.

2011-08-08 @ 14:24:53
Postat av: Anonym

Att "snickra på ett vedförråd" är en handfast sysselsättning som kräver att man koncentrerar sig på nuet och detta är många gånger mycket viktigt.Jag ägnar mig även själv åt aktiviteter som kräver konstant närvaro under tiden som genomförandet sker och detta är en lisa för själen.I ditt yrke som igångsättare av styrsystem är du sannolikt unik inom riksdagsskrået. Såvitt jag förstår så arbetar du som ingenjör och detta är ett yrke som är ganska krasst beträffande underlag och förutsättningar för att kunna genomföra en arbetsuppgift.Inom ingenjörsyrket så krävs en strikt logik som innebär att något antingen fungerar eller inte fungerar. Jag har intrycket av att många politiker accepterar sådant som nästan fungerar utan att fråga sig orsaken till varför det blir någon halvdan sörja av det hela.Jag har själv haft diskussioner med personer som överhuvudtaget inte är intresserade att bena ut problem på sådant sätt att man får en logisk röd tråd att följa, men har numera gett upp beträffande de flesta av dessa. Detta gäller inte bara invandringspolitik utan problem i största allmänhet och det som skrämmer mig är att huvuddelen av de politiker som vi nu har röstat in i Riksdagen är likadana och detta är skrämmande.

2011-08-08 @ 14:29:07
Postat av: Anonym

Sverigedemokraterna ökar till 7,7% i senast yougov,så var det med den mobbningen.http://www.metro.se/nyheter/ledarval-kan-avgora-smapartiers-framtid/EVHkhh!VqVNJZR1watA6/

2011-08-08 @ 14:38:16
Postat av: Inte-en-till

Thoralf, du är värd både ett besök i verkligheten och semester!Medan S-Mona väljer att inte jobba, efter det att hon klivit av som riksdagsman, så väljer SD-Thoralf att jobba under semestern. Vilken skillnad i kvalitet, vilken skillnad i respekt för alla oss vanliga medborgare och SKATTEBETALARE!Finns det en enda riksdagsman, utöver Thoralf, som arbetar under semestern?????

2011-08-08 @ 15:01:49
Postat av: Magnus A -- sifferpolis

I Metro-artikeln anges att 1/5 av undersökningen är gjord efter Oslo-attentatet. I så fall måste flera per dag ha intervjuats tidigt i undersökningsperiod. Tidsmässigt är nämligen 2/3 av undersökningsperiod (18 dagar) före attentatet medan 1/3 (10 dagar) är efter det.Min tes är att Oslo-attentatet kan ha en liten effekt i marginalen här, men bara det. Om så är fallet är lite högre siffror för ordning-och-reda-partier som M, SD, FP och KD men lägra siffror för vänster- och libertarian-anarkistiska C och V kanske intressanta?Min spekulation (alltså om sådant som kanske inte finns då statistik är osäker) är alltså att ordning-och-reda-partier inte förlorat på Osloattentatet och att alliansen och SD därför inte måste tappa. Alliansen skulle i så fall stå sig mot S (till skillnad mot i Norge) och SD inte tappa trots (stalinistisk) hetspropaganda mot SD.Men det är en hypots. Time will tell. (United Minds tror jag kommer med en undersökning där ca 50/50 kan vara före och efter attentatet och om en vecka har Skop en undersökning med allt efter attentatet.)

2011-08-08 @ 16:22:22
Postat av: "Vi gillar olika".

Och jag förstår fortsatt inte varför man inte filmade och spred Jimmies årliga sommartal.Har jag för höga krav?

Har partiet anpassat sig till faktumet är att vill man maximera satsning så är det tre månader innan valet,allt annat är bortkastad energi.Jag köper inte denna amerikaniserade ide att money allways talks.Här i Sverige är vi fortfarande så att vi följer den nya folkrörelsen Sverigedemokraterna.Vilka för tillfället inte är korrupta som dom etablerade partierna.Jag måste säga att jag är en misantrop som inte litar på våra valda.Låt regeln vara ett undantag,vi demokrater i Sverigedemokraterna vägrar att bli ett parti som styrs av nepotism och korruption.

Vänligast

Mats Berndtsson2011-08-08 @ 16:42:53
Postat av: Thoralf Alfsson

Mats BerndtssonVad jag kunde se så filmades hela Jimmie tal av våra SD-medarbetare. Jag tar för givet att det kommer på nätet.

2011-08-08 @ 17:01:31
Postat av: AWSvensson

Hela manuskriptet till talet i Sölvesborg finns att ladda hem på Sverigedemokraternas hemsida för den som är otålig och vill konsumera det omedelbart, kan vara värt att spara för framtida behov.

2011-08-08 @ 18:01:24
Postat av: Essendon

@"Vi gillar olika" Mats Berndtsson

@ ThoralfHär finns sommartalet:

http://politisktinkorrekt.info/2011/08/06/jimmie-akessons-sd-sommartal/Thoralf!

Trevlig semester/ledighet!

2011-08-08 @ 18:01:29
Postat av: Gubben o Gumman

Thor-alf : Gubben o Gumman har skjutit i spamfiltret

Var nog ordet s-ger som inte gick igenom.

Dessutom var det inte mera förvirrat och opartiskt än 7897 andra inlägg.Vi har flera gånger varit inne på att skriva att SD skulle,öka men har inte vågat för att bli utpekade som synska.En liten antydan finns i ett tidigare inlägg så lite synska är vi nog,snälla säg det snälla hehe.Eftersom media inte är så benägna att skriva om SD allrahelst när det går uppåt så får vi inte se detta heller i pressen.Svenska folket har fått precis lika nog av multikulti som andra Skandinaviska länder.Detta kan inte boljevikerna på redaktionerna göra ett skit åt bara bromsa på ett djupt odemokratiskt samt rasistiskt sett,man pekar defacto ut över 5 miljoner nordbor som rasister.

Det kan komma att svida i rumpan i framtiden.Tjänstemannaansvar förvaltningsdomstolar har dessa träskpaddor varit med om att städa bort titta bara på senaste skämtet ang Linne universitet.

En frisk journalistkår hade hackat/strimlat Johan på Snippen och Wan tang totalt Bang.Sveriges journalistkår och sjuklövern slänger ut pengar till nybyggare till höger och vänster.

Detta lyckas inte ens grekerna med.

Sverige är på sikt dubbelt så illa ute med en skillnaden att landet är fullt med bidragssvenskar.Låt dessa tombollar fortsätta med att tugga om Fjordman och ABB medan Sverige närmar sej övriga nordiska länder först och främst.Att älska och värna sitt land är fullt friskt utom i Sverige,Rosenbad med 20 undantag kan liknas vid en veritabel soptid,vi får hoppas att minst 20 "Saudikillar och flickor får åka hem" 2014,från Sveriges riksdag.

Samtliga bör avtackas med hålfotsinlägg och en stor jävla foliehatt.Att Sverige kommer till övriga norden politiskt sett och att dessa stolpskott är rökta över tid är klart frågan är bara vad det kommer att kosta.

Titta på England ,Frankrike.Sverige är en veritabel krutdurk går ej att jämföra med tex Norge och Danmark.Utan att kunna leda det i bevis på något sätt återger vi detta från ett ett samtal med en invandrare från Balkan: "Vi invandrare vill inte ha mera invandring"

Detta säger allt om hur sjukt Sverige av idag blivitEftersom alla vet att Gubben o Gumman inte snackar i nattmössan på dagtid i allafall, så har vi knutit närmare kontakt med två stycken nybyggare samt 2 stycken personer som börjar sina journalistutbildingar.

Kanske blir något inlägg i framtiden om alla är snälla.Statistik och den mänskliga samtalet ger en ganska bra hint om läget,precis som senaste mätningen.Idag besannades våra interna misstankar så det blir en extra zingo ikväll.

När mätningarn ligger på stadiga 10% blir det två zingo var alltså AW Svensson.Till häst mot orättvisor och skattestöld.

2011-08-08 @ 18:11:18
Postat av: Anonym

Koppla av och njut av semestern nu, så kan dina läsare läsa på min blogg medans du vilar upp dig :)

Mvh Svensson :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-08-08 @ 18:28:11
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Läs gärna utdraget ur "Gullans"nya bok samt recension i Östran.

Har inte författaren/journalisten missat något när det gäller användadet av epitet hora i nya Sverige?

Någon kanske kan maiola henne och uppdatera henne om at hon är 50 år efter sin tid.Du glömmer väl inte bort att använda din dator

2011-08-08 @ 18:42:18
Postat av: Tjadden

Jag fick rätt att SD skulle gå segrande ur den kompakta smutskastningen mot oss.Siffrorna talar sitt eget språk och det ska vi tacka oss själva för och inte minst vår partiledning som inte låtit sig luras, att falla in i ett ordkrig med våra belackare bra jobbat!

2011-08-08 @ 18:59:05
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Tänk vad stillsamma, lite högdragna britter kan ställa till med...http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13437854.ab

2011-08-08 @ 19:23:21
Postat av: ! ! !

Utan jihad ingen counterjihad ! ! !

2011-08-08 @ 19:52:23
Postat av: AWSvensson

GoG:Jag erkänner att ni är syndska , två ave maria ,några fader vår och tre alvedon och ni är på banan igen.

Hade mer än gärna hedrat konserten och Kalmar med nuvarande kalmarsonen Robert Gustafsson och hans Rolanz. Men mina väluppfostrade barn ska uppvakta mig till helgen och då kan ju inte huvudpersonen utebli.

2011-08-08 @ 20:23:27
Postat av: AWSvensson

Är det sådant som om det kommer till offentligheten ,och presenteras av Sverigedemokraterna ,som utlöser terroristhandlingar, i så fall läs det i smyg.

Postat av: Ex occidente lux

Intressanta och glädjande siffror. Jag tror faktiskt, att SD:s väljare är tillräckligt intelligenta för att inse, att SD inte har planerat de förfärliga attentaten i Norge. Jag skulle snarare tro att stödet för SD i verkligheten är större än vad som redovisas i dessa undersökningar. Det anges i regel inte exakt hur dessa mätningar går till. Man uppger till exempel att X antal personer har intervjuats i telefon. Hurdå, kan man fråga sig. Enligt vilka kriterier har dessa respondenter vaskats fram? Sker intervjuerna enbart över det fasta telenätet eller också via mobilnätet?Jag har enbart haft mobilabonnemang de senaste femton åren, eftersom jag mest är på resande fot jorden runt. Jag har aldrig någonsin kontaktats av något av våra illustra opinionsinstitut under denna tid. Hur kan man lita på utsagor från personer som blir uppringda och uppmanade att uppge sin politiska hemvist per telefon till en totalt okänd person? Finns en rutin att verifiera att det verkligen är Sifo som ringer och inte AFA? Hade jag blivit uppringd av en för mig helt okänd person som vill veta mina politiska sympatier, hade jag bett vederbörande att slänga sig i väggen.Stödet för SD bland yngre väljare är väldokumenterat bl.a. genom de s.k. skolvalen. Många människor under 25-30 år har enbart förbetalda, oregistrerade mobilabbonemang. Dessa individer kan ju aldrig intervjuas av opinionsinstituten. Eftersom SD systematiskt demoniseras av alla etablerade massmedia, kan man fråga sig om inte många respondenter som egentligen stödjer SD, antingen vägrar yppa partisympati eller möjligen uppger ett annat parti. Jag tror dessutom att det finns väldigt många väljare som väger mellan att rösta på SD och ett annat parti. Många sossar, moderater, kristdemokrater och centerpartiklar som jag träffat sympatiserar med SD, men kan inte riktigt bestämma sig för vad de i slutändan kommer att rösta på. Vanans makt är stor - inte minst inom politiken.Det verkar hur som helst som om de olika undersökningarna genomförs enligt mycket varierande kriterier. Detta bestyrks av att undersökningarna tenderar att divergera i hög grad.Finns det aktuella, vetenskapliga publikationer som granskar opinionsinstitutens arbetsmetoder och vederhäftighet och deras inverkan på väljarbeteendet?? Denna fråga är ytterst väsentlig för hur demokratin fungerar i praktiken. Här borde riksdagsbiblioteket eller utredningstjänsten kunna lämna svar.Sen tycker jag dessutom att statistiken borde kunna presenteras genom att staplarna ordnas i storleksordning från vänster tiil höger. Det skulle bli mer åskådligt. Den ideologiska höger-vänsterskalan är ju numera i praktiken obsolet. Sjuklöverns partier triangulerar hit och dit och ingen vet i praktiken vad man egentligen röstar på. Kalle Tavla myntade en gång uttrycket "rödgrön röra". Nu verkar sjuklövern upplösas i en enda odefinierbar grådaskig röra, där alla säger sig tycka olika, men i praktiken genomför i stort sett samma politik. Tur att det finns ett pålitligt alternativ numera, där alla vet vad de röstar på! Det börjar med S och slutar med D.

2011-08-08 @ 21:16:41
Postat av: Ex occidente lux

Jaha, nu har även Time (15 aug 2011, sid 47) kommit fram till den sensationella slutsatsen, att Sweden Democrats ligger bakom terrorattackerna i Norge. En djuping vid namn Ishaan Tharoor idisslar under rubriken "When Slogans Beget Slaughter" om att "the xenophobic far right" bär ansvaret för att en mentalt störd person löper amok. Man kan lika gärna anklaga Jan Guillou som fabulerar om tempelriddare eller påven som representant för kristen etik och moral. Eller ännu hellre den intergalaktiska xenofoba sammansvärjningen. Konstigt att Time publicerar en artikel som är ren rappakalja från början till slut.

2011-08-08 @ 21:58:11
Postat av: Motvall

Thoralf!Det är bara att hålla ut ett tag. Det antidemokratiska PK-Sverige har snart gjort slut på sitt krut mot SD i ABB affären ( vilket också är och haf varit en skymf mot offren och Norges nation ) varvid SD blir ännu starkare.

Förnuftet segrar tills slut - det tar tid men det måste ni vänta er.

Att de inte hojtat om omval nu direkt är ditt eget bevis på att de inte vågar sig på en kraftmätning med svenska folket och SD.

Simma lungt och ha en bra semester.

2011-08-08 @ 22:10:36
Postat av: Simon Nylander

Ta en välförtjänt semester, Thoralf!Till hösten väntar nya ansträngningar för att försvara det mångkulturella samhället från allehanda smygrasitiska, men även öppet islmofobiska, angrepp.Tills vi ses igen!

Kärlek!

/Simon Nylander

2011-08-08 @ 22:11:19
Postat av: Svinhugg går igen!

@ Simon Nylander

Du är en idiot!

2011-08-08 @ 22:33:24
Postat av: Simon Nylander

Närmare en miljon svenskar har sett det här klippet.

Har ni sett det?http://www.youtube.com/watch?v=XkRRdth8AHc

2011-08-08 @ 22:39:55
Postat av: Hulda

Simon Nylander:

Den filmen har setts av mängder med människor. Den har öppnat mänga människors ögon för vad som kan hända Sverige om Muslimer och Vänstern får bestämma.

Troligen är du en vänsterkille, så jag måste fråga dig en sak: Har Vänstern helt lagt ner den feministiska kampen? Har ni helt slutat att slåss för kvinnor och flickors rättigheter och likabehandlande?

2011-08-08 @ 23:06:40
Postat av: Thoralf Alfsson

Simon NylanderBara det faktum att du lägger upp en länk till SD:s valfilm från 2010, ca 11 månader efter att den var aktuell betyder att den var ett genialiskt grepp som var värd varenda krona som den kostade.Tack Simon! För den bekräftelsen.

2011-08-08 @ 23:14:18
Postat av: Simon Nylander

"Svinhugg går igen". Roligt pseudonym."Du är en idiot". Är det verkligen det bästa argumentet du kan komma med?Jag vill också uppmärksamma er på att någon har stulit mitt namn i kommentaren ovanför. Kommentaren som säger att en miljon människor har sett Sverigedemokraternas valfilm, är inte jag, utan någon annan, som till den grad vill vara anonym att han/hon valt mitt namn för att posta kommentarer.Nåväl, titta gärna på länken, den ger en insikt i hur verklighetsfrämmande Sverigedemokraternas människosyn faktiskt är.Kärlek!

/Simon Nylander

2011-08-08 @ 23:14:24
Postat av: Tjadden

Den här polacken ger sig aldrig med att misskreditera SD.Han är också ful när han undrar över vad SD säger om vad han hämtat i Expressen om Sveriges kreditvädighet vi tillhör 16 i topp av länder och SD som säger att invandringen kostar Sverige mellan 50-600 miljarder och år.Personligen har jag aldrig hört om några 600 miljarder max 300 miljarder.Den här polacken har sysslat med att smutskasta SD i åratal och fabulerar rövarhistorier om oss.Kolla noga alla sidor han har på sin blogg så förstår man att det är något som inte står rätt till med honom, bortsett att han ha suttit i fängelse för knarkbrott och begär att knark ska säljas i närmaste kiosk, som Harsch och andra skadliga droger.Sedan talar det för sig självt, om sin partikamrat Alexander Bard som ingår i styrelsen för Liberaldemokraterna.http://svemykon.info/category/ovrig-politik/sverigedemokraterna/

2011-08-08 @ 23:15:30
Postat av: Svinhugg går igen!

@ Simon Nylander

Vilka är dina argument, då?

Dina inlägg innehåller inte något förnuftigt resonemang, utan bara simpla skällsord.2011-08-08 @ 23:28:30
Postat av: Simon Nylander

Thoralf!Att någon försöker stjäla mitt namn och skriva inlägg under min underteckning måste du göra något åt!Jag skriver under med namn samt hänvisning till min e-mail, så du borde kunna ta bort inlägg som skrivs av någon annan i mitt namn.Om andra människor fortsätter att skriva under mitt namn, så kommer jag omedelbart att lämna denna blogg. Det vill du väl inte, Thoralf? Jag upplever det som om du vill ha en öppen diskussion på ditt forum.Ta tag i detta, jag ber dig, för demokratins skull!Kärlek!

/Simon Nylander

2011-08-08 @ 23:29:38
Postat av: Mats Andersson

@ Simon Nylander

Du ville snacka med någon som uppträder med eget namn,

här är jag, Mats Andersson.

Vad vill du?

2011-08-08 @ 23:34:49
Postat av: Mats Andersson

@ Simon Nylander

Svara på frågan,

Vad vill du?

2011-08-08 @ 23:40:49
Postat av: Simon Nylander

"Svinhugg går igen", fortfarande hejldöst roligt pseudonym, frågar efter mina argument. Jag blir beskylld för att använda simpla skällsord.Ok. Här är några av mina argument.1. När man börjar dela upp männsikor i "vi och dem", leder det till att vi börjar bli rädda för varandra och måla upp den till fiende, som är olik oss.2. När man blandar ihop religion med kultur, leder det till svartvita beskrivningar av människor.3. Om man tror att Islam är farligt, eftersom jihadister har dödat en massa oskyldiga människor, har man inte tagit till sig det faktum att USA har dödat betydligt fler oskyldiga människor, i sin religons namn.4. Om man därför, genom att beskylla Islam för upphov till våld men fria den kristna västvärlden från ansvar, fortsätter att dela in människor i "vi och dem", gör man sig skyldig till den enklaste och mest primitiva form av rasism.Det var ett litet argument, med olika aspekter. Jag har fler, om ni önskar.Kärlek!

/Simon Nylander2011-08-08 @ 23:59:49
Postat av: Thoralf Alfsson

Simon NylanderJag har kollat IP-nummer och jag ser att det inte är du som lagt upp SD:s valfilm.Den som utgett sig för att vara Simon Nylander i denna kommentar är en lögnare. Det är dock samma IP-nummer till "Svinhugg går igen" och "Mats Andersson".Jag har gjort ett försök att stoppa denna person på bloggen.Jag ber om ursäkt för denna idiot som agerat falskt och lögnaktigt. Hoppas att du begriper att du inte är välkommen i fortsättningen, du med IP-nummer 80.217.154.101

2011-08-09 @ 00:03:08
Postat av: Thoralf Alfsson

Simon NylanderJag förstår att du hatar USA men däremot älskar Ship to Gaza.Vad anser du om kommunisternas brott mot mänskligheten som är betydligt större än de brott som USA begått.

2011-08-09 @ 00:05:29
Postat av: Simon Nylander

Mats Andersson.Vad jag vill? Tja, jag vill att vi ska mötas. Att vi ska älska varandra, trots våra olikheter. Att vi ska kunna se förbi det som skiljer oss åt, och istället se till det som förenar oss.Vad vill du?Kärlek!

/Simon Nylander

2011-08-09 @ 00:05:48
Postat av: Svinhugg går igen!

@ Simon NylanderGaggiga "argument", inte en redig tanke!Vad tycker du om kvinnans situation i islam?

2011-08-09 @ 00:09:26
Postat av: Simon Nylander

Tack Thoralf!Du har min djupaste sympati och respekt för att du tog dig tid till att undersöka bedragaren som skrev i mitt namn. Tack!Nej, jag hatar inte USA. Men jag tycker att mycket i USA:s utrikespolitik de senaste 50 åren eller så, har varit helt förkastligt. Jag vill påstå att USA har mer oskyldigt blod på sina händer, än någon annan nation sen andra världskriget. Jag kan ha fel i min helt privata analys, och emottager i ödmjukhet rättelser, i den mån de förekommer.Nej, jag älskar inte Ship to Gaza. Däremot har aktionen min djupste sympati, då det hela handlar om att hjälpa en ockuperad nation med sjukvård, kläder, mat, och övriga humaitära åtgärder.Kärlek!

/Simon Nylander

2011-08-09 @ 00:32:04
Postat av: Simon Nylander

Förlåt, jag glömde visst att svara på frågan om kommunismens brott mot mänskligheten.Här vill jag genast rätta mig själv, kommunsimen har självklart bringat fler dödsoffer än USA. Jag tänkte mig dödsoffer i militära aktioner, och då leder nog ändå USA den ligan...Självklart, komuunsismen under Stalin, Pol Pot och Mao, bland andra, har resulterat i vidriga regimer som gjort sig ansvariga för helt ohyggliga antal osklyldiga döda. Det finns inga försvar för det vansinne kommunismen bidragit till i världshistorien.Precis som al-qaida, så försöker kommunistiskta diktatorer dela upp människor i "vi och dem", precis som Sverigedemokraterna eller den kristna amerikanska högern vill dela upp oss i "vi och dem".När vi kan mötas, trots våra olikheter, då kan vi vi också bekämpa extremismen och galenskapen.Kärlek!

/Simon Nylander

2011-08-09 @ 00:57:15
Postat av: Tjadden

Simon NylanderJag tror att du ska vända dig till PK folket som har dillat i dig en massa strunt och be dem förklara sig,Detta sagt för att du ska förstå att dessa människor har lärt sig att ha ett horn i sidan på svenskarna (svenskarna som har blivit uppfostrade att stå upp upp för sitt land och folk och det är vår kärlek som åtminstone är sanningsenlig och varför då ifrågasätta vårt syfte att sprida vårt kärleksbud)

2011-08-09 @ 02:27:14
Postat av: Simon Nylander

"Tjadden"Jag är ledsen, men jag förstår inte riktigt vad du menar.Jag vet inte riktigt vad "pk-folket" har lärt mig, jag vet nog inte ens av "pk-folket" är för något.För min egen del har jag aldrig brytt mig om att vöra politiskt korrekt, vare sig det handlar om feminsism, privatisering av sjukvården eller flyktingpolitiken.Jag vill utforma mina egna tankar. Om jag måste välja, så vill jag se mig som en del av den socialistika traditionen, tanken om att vi alla har ett ansvar för det samhälle vi lever i. Att vi alla bör bidra, efter de förutsättningar som är oss givna, till ett bättre kollektiv.Om "Tjadden" tycker att detta låter som "pk-indoktrination", så är han/hon välkommen att utveckla tanken.Kärlek!

/Simon Nylander2011-08-09 @ 03:04:12
Postat av: Simon Nylander

Jag ger upp Thoralfs blogg och beger mig vidare till Alexander Louhichi blogg istället. Där finns kärleken.Kärlek

/Simon Nylander2011-08-09 @ 05:47:57
Postat av: Tomas

Simon och Thoralf.

Det var jag som skrev ovanstående inlägg. Det är enkelt att överila sig och bli frustrerad. Detta var mycket dumt. Ber om ursäkt och lämnar med detta denna sida för gott.2011-08-09 @ 06:34:53
Postat av: S-E Karlsson

Denne Abdulmajid Ataei , sonen till föräldrarna i Högsbymordet sägs ha barn med en kvinnlig fångvårdare , är det därför han inte blir utvisad ?

2011-08-09 @ 06:40:02
Postat av: Sven Dacke

Semestern verkar vara slut på Expo kan man se genom att aktiviteten ökar på samma sätt när man drar ut kontrollstavarna i ett kärnkraftverk.

Likheten är att ju mera man kör kärnkraftverket, ju mera avfall produceras på samma sätt som hos Expo.Och i Kalmar förklarara Ulf Wickbom varför det är kris i USA ekonomin

Tur att vi har WickbomPostat av: Sven Dacke

Och i Kalmar har 30 kg av drogen Kat hittats utan ägare.

Den som ringer polisen återfår det kvarglömda paketet mot beskrivning.

Är det föresten någon som vet om det är någon speciell grupp som använder just Kat, eller är det den nya partydrogen för Kalmars ungdomar

Postat av: Ludvig

Tack för upplysningen om den senaste undersökningen, det var glädjande att SD ligger på 7,7 och är större än de båda dvärgpartierna tillsammans.

2011-08-09 @ 07:24:01
Postat av: Sven Dacke

"Smittar" kravaller efter att dom visats på TV.Nu i Hässelby, kanske snart även i din stad eller ort.

Är Polisen i Sverige beredda?

2011-08-09 @ 07:59:09
URL: http://https://www.flashback.org/t1621594
Postat av: Sven Dacke

Svensk medias vinkling av upploppet i Tottenham,Aftonbladet visar bild på en vit gangster som illustration till artikeln.

På TV visas filmer som är klippta på ett sätt som gör att vanligt folk tror det är vanliga ungdomsprotester.Men läsarna på Flashback har även dom genomskådat det hela.Men vem är det som Svensk press och media försöker lura? Alla vanliga TV tittare kanske2011-08-09 @ 08:07:32
URL: http://https://www.flashback.org/t1619794
Postat av: Sven Dacke

Sista inlägget för i dag.I Kalmar finns en tidning som heter Barometern.I Ledarredaktionen finns för närvarande 2 personer.

En mycket duktig kvinna med invadrarbakgrund Alice Teodorescu och huvudet på skaft.Läs dagens ledare om orsak till krisen i USA

http://www.barometern.se/ledare/ansvarslos-politik-orsak-till-krisen(2892111).gmJämför detta med vad Ulf Wickbom skriver om samma situation.

http://www.barometern.se/ledare/finanskrisens-gamar-mesar-och-skator(2890842).gmUndrar just vad Alice skulle skriva om Sveriges situation om hon hade fria händer

2011-08-09 @ 08:24:57
URL: http://https://www.flashback.org/t1619794
Postat av: Lotta

@Simon Nylander

Kan inte du förklara för mig okunniga, vilken kategori dessa muslimer tillhör? Tillhör de samma kategori som de från England som hade presskonferens förra veckan eller tillhör de gruppen moderata muslimer? Abdirizak Waberi som sitter i riksdagen för moderaterna var förut rektor på skolan ej att förglömma i sammanhanget. Välkomnar även en kommentar till detta.

Postat av: Lotta

@Simon Nylander

"beger mig vidare till Alexander Louhichi blogg istället. Där finns kärleken." Jo tack vi har lärt oss hur islamsk kärlek ser ut på Römosseskolan. Du kan ju passa på att fråga kärlekens apostel Louhichi om Älgström. Garanterar att du får ett kärleksfullt svar från Alexander om det. Not.

Postat av: S-E Karlsson

Nu kör vi en mjukfräckis !

" Det är att göra jämt , sa torparn spaden på dagarna och spettet på nätterna " .

2011-08-09 @ 16:29:25
Postat av: Leif T Åhlin SD/Arvika

Jag önskar dig en trevlig semester, Thoralf. Jag förstår att maskineriet behöver laddas. Tát lugnt,

ta en Toy!Semester & bröllopsresa hade jag senast den 13 juni

1980. då gick resan i Finlands favör! Jag blev omgift 1988 och har varken haft semester eller bröllopsresa sedan dess. När jag jobbade in SD i riksdagen förra året hade jag bestämt mig en mycket lång ledighet. Men trogen och hjälpsam som jag alltid varit, blev ett fortfarande agerande allt i partiets vädjan och dess namn nuvarande linje.Sedan till Simon Nylander: Du har inte en aning om vad "ockupation" i staten Israel betyder! Jag vill påstå att du är verkligen mycket obegåvad, så fortsätt du att befinna dig hos "din älskvärda Alexander Louhichi" närhet!

Inte ens han verkar i sitt rätta namn, och därmed passar ni förträffligt med varandra!

(Puss & kram...du är f*n i mig oanständig. Inte ens tvättar du dig eller borstar dina tänder)Som sagt, var denne "Nylander" ett ständigt orosmoment hos salige Lundgrens blogg för några år sedan. Eftersom han ej dementerat det, är detta förvisso sant...

2011-08-09 @ 16:58:15
Postat av: Robin Shadowes

Hörde på Aktuellt tidigare att Duggan gått från att vara 4-barns-far till 5-barns-far. Inte illa pinkat att avla ytterligare ett barn efter döden.

2011-08-09 @ 22:55:10
Postat av: Simon Nylander

Det var inte jag som skrev kommentaren om att bege sig till Louhichis blogg. Det framgick av kommentaren under, där identitetstjuven bekände sin synd.Jag känner inte heller till någon blogg av en Lundgren. Jag står för vad jag tycker, men jag tänker inte acceptera att behöva stå för vad någon annan tycker.Lotta frågar mig till vilken grupp jag vill placera muslimerna. Jag trodde jag hade uttryckt mig ganska klart. Jag menar alltså att vi som tror på öppenhet, demokrati, mångfald och respekt, måste hålla ihop, vare sig vi är kristna eller muslimer, höger eller vänster.Det går inte att dela in människor enligt tro eller etnicitet, eftersom sådana egenskaper knappast ligger till grund för hur man ser på saker och ting.Allt gott!

/Simon Nylander

2011-08-09 @ 23:12:12
Postat av: Lotta

@Simon Nylander

Att det inte var du som skrev inlägget om att bege sig till Louhichis blogg tycker jag inte alls är så självklart. Att det var en annan person som skrev inlägg tidigare under artikeln i ditt namn avhandlades rätt många inlägg innan detta. Att personen erkände att han skrivit inlägget ovan kan betyda att han i princip skrivit vilket inlägg som helst innan sitt eget, det var så jag tolkade det.När det gäller muslimerna tycker jag du smiter undan lite väl enkelt. Det jag ville ha svar på är till vilken grupp, extrema islamister eller moderata muslimer som du vill placera muslimerna på Römosseskolan i? Länkar till båda så du kan jämföra dem.http://gt.expressen.se/nyheter/1.2519674/anmalan-avslojar-skandaler-pa-skolanhttp://www.youtube.com/watch?v=6wBfH8ExYfg&feature=player_embeddedDu skrev i tidigare inlägg: ”Ni tar fram skräckexempel på fanatiska islamister och så drar ni alla muslimer över en kam. Ni inbillar er att muslimerna har en hemlig agenda att införa sharialagar i Europa, och att det pågår något slags "civilisationernas krig", mellan oss "kristna" och muslimerna. I er föreställningsvärld är alla muslimer lömska, även de som talar om en moderat, modern Islam. Då börjar ni svamla om taqiyya, att muslimerna ljuger så fort de talar om öppenhet, demokrati och kärlek.”Då kommer en naturlig fråga: Vem av dem ljuger? Vilken kategori lögn skulle du klassa det som?"Får en flicka som är elev på Römosseskolan och har mens vara med på islamlektionerna om de bedrivs i moskén?

- Ja, hon får vara med på alla lektioner." Säger Abdirizak Waberi"Kvinnliga elever på Römosseskolan får varken vistas i moskén, be eller vidröra Koranen när de har mens.

Och det är inget konstigt med det, menar läraren Abdul Rashid Mohamed."Ett citat från artikeln i GT ” Brist på integrering

Barnen lär inte sig fungera i det svenska samhället utan håller sig bara till islam och somalisk/arabisk kultur.”Hur menar du Simon att det stämmer in på det du skriver ”Jag menar alltså att vi som tror på öppenhet, demokrati, mångfald och respekt, måste hålla ihop, vare sig vi är kristna eller muslimer, höger eller vänster.""Det går inte att dela in människor enligt tro eller etnicitet, eftersom sådana egenskaper knappast ligger till grund för hur man ser på saker och ting.”`Jag menar att det är precis det som dessa individer gör, alltså avskärmar sig från det svenska samhället grundat på sin etnicitet, tro och kultur. Vad tror du är syftet med att inte lära barnen att fungera i det svenska samhället?2011-08-10 @ 12:54:03
Postat av: Lotta

@Simon NylanderSpörsmålet efter du jämfört de extrema islamisterna på presskonferensen i England, (som vill införa Sharialagar i England) med muslimerna i Römosseskolan. Vilken kategori tycker du då muslimerna i Römosseskolan tillhör: extrema islamister eller moderata muslimer?

2011-08-10 @ 14:11:01
Postat av: Simon Nylander

Tack Lotta, för att du ställer konkreta frågor.Men återigen så tror jag att du har missat hela min poäng. I Sverige lyder man under svensk lagstiftning. Det gäller naturligtvis alla, oavsett härkomst eller etnicitet.Att flickor som menstruerar inte välkomnas i lagstiftat obligatorisk skolundervisning, strider utan tvekan mot svensk lag. Därför är det fel.Det är en viss skillnad mellan att säga att den handling skolan gör sig skyldig till strider mot lagen, och att säga att muslimerna gör fel eftersom de är muslimer.Detta resonemang fungerar också som svar till många av er som frågat hur jag ser på det när svenskar utsätts för våld, diskriminering, eller obehag av någon annan sort av invandrare.När en invandrare, låt oss säga en muslim, för dramaturgins skull, rånar en svensk pensionär är det ett brott. Brottet består i att ha utfört ett rån. Allt annat är ovänsentligt, när det gäller frågan om hur brottet ska behandlas av svensk lag och domstol.Det som man bör uppröras över, är att personen i fråga begått ett brott, inte det faktum att han eller hon är muslim.Sedan finns det anledningar att studera sådana sociala förhållanden som etnicitet, i frågan om hur man bäst förebygger brott hos en viss avgränsad grupp i samhället. När det gäller just invandrare, så inser man snabbt att den svenska integrationen har stora problem, som bör lösas. Men dessa avgränsningar får aldrig ges någon betydelse när det gäller att bedömma en kriminell handling. Alla är lika inför lagen, som det så vackert heter./Simon Nylander

2011-08-11 @ 11:54:37
Postat av: Lotta

@Simon Nylander

Jag är glad över att du uppskattar att jag ställer konkreta frågor men jag vore ännu gladare om du istället för att påpeka din glädje över konkreta frågor också svarade på de konkreta frågorna. Frågorna handlade inte om huruvida alla är lika inför lagen. Frågan gällde till vilken kategori muslimer du anser att muslimerna i Römosseskolan hör: Är de extrema islamister eller är de moderata muslimer?

2011-08-11 @ 15:41:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0