MAGPLASK AV JAN NORDWALL

Idag medverkade Mattias Karlsson i P1-morgon i en debatt med Jan Nordwall från Sveriges Hembygdsförbund. Jag blir mörkrädd när jag hör hur Jan Nordwall resonerar angående svensk kultur.

Normalt sett brukar ansvariga personer vara glada över utökade anslag för sin verksamhet men det gäller inte oikofoben Jan Nordwall. Det är näst intill tragiskt att höra honom "kämpa" för att nedvärdera vår svenska kultur.

Det svenska "sjukdomstillståndet" kan knappast exemplifieras på ett "bättre" sätt än vad denne Jan Nordwall lyckas med. Kan han överhuvudtaget sitta kvar på sin post efter denna debatt med Mattias Karlsson.

Jan Nordwall hade verkligen tur att gong-gongen klämtade, Mattias hade definitivt honom på gaffeln när programledaren avbröt för nyheterna.

Bra jobbat Mattias! 

Gå in och lyssna!

Kommentarer
Postat av: Jan

Vet inte om man ska skratta eller gråta. Jan Nordwall måste vara en av de tokigaste män jag har hört på länge. Hur han kan sitta på sin tjänst i Sveriges Hembygdsförbund och förneka att Sverige har ett egentkulturarv är ju sjukt, det är dags att avgå.

2010-09-27 @ 13:12:29
Postat av: martin

kom ihåg, utan SD i riksdagen hade vi aldrig fått höra karln; allt hade tuffat på som vanligt. Helt sanslöst.

2010-09-27 @ 13:26:17
Postat av: Rättvis

Och PK-media fortsätter att ljuga och mörka om SD.

I Västerås, en av Sveriges största städer, blev SD vågmästare.



Men är det någon som tror att denna sensationella nyhet slås upp i media?

- Naturligtvis mörkar media detta - med en lögn: “ De rödgröna vann valet i Västerås”



Det var SVT som serverade lögnen.

http://svt.se/2.96110/1.2164295/rodgrona_vann_valet_i_vasteras?lid=senasteNytt_1765014

2010-09-27 @ 13:30:21
Postat av: S -E Karlsson

Råkade få höra debatten och Mattias Karlsson var hur bra som helst , den andre ska glömmas så fort som möjligt !

2010-09-27 @ 13:34:55
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Sverige, "stollarnas paradis"!

2010-09-27 @ 13:38:03
Postat av: Gotiska klubben

Ännu värre är A. Malms psykopatiska artikel i dagens Aftonbladet:



”Det som konstituerar den Sverigedemokratiska faran är inte så mycket att ett tjugotal ex-nazister tagit sig in i riksdagen…”



Detta måste vara det lägsta som J. Helin publicerat på länge.

Postat av: alf

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/expo/image/view/jan-nordwall-generalsekreterare-svenska-hembygdsfoerbundet-44534



2010-09-27 @ 13:55:10
Postat av: Måns

Har lyssnat på den flummiga PK-fjanten , Nordwall, och frågar mig: Finns det ingen gräns för hur dum, enfaldig och arrogant en svensk byråkrat får vara?



Tänk vilken sorglig typ. Var inne på Sveriges hembygdsförbunds hemsida och kunde då se att han har en bakgrund som journalist. Inte underligt då att han låter som en sektberoende kommunist.



http://www.hembygd.se/apps/nyheter/las_mer.asp?NewsID=3073

2010-09-27 @ 14:04:03
Postat av: LN

OBJEKTIVITET, det är svårt det!

Bli nu inte förknippade med BLUT und BODEN-resonemang bara!

Oikofoben Nordwall har ju rätt beträffande mångetniciteten; och någon genuin och genomsvensk kultur har väl knappast funnits sedan 1945, så genompåverkad av (- i huvudsak skit från -) Hollywood-USA den varit och är. Självklart skall kurdernas kulturyttringar bekostas av kurderna själva. Skattemedel skall inte heller i någon större omfattning läggas på folkdans och knätofs, utan excessivt användas för att bekämpa mohammedanismen.

Det vore kulturpolitik värd namnet.

Finner någon detta tveksamt, så ägna 1 timme och 40 minuter åt denna film:

http://tinyurl.com/obligatorisk-kunskap

2010-09-27 @ 14:19:14
Postat av: Peter

Lek med tanken att 500000 svenskar hade sökt asyl i Somalia. (Vi förutsätter att somalisk kultur har formats under århundraden, med vissa influenser utifrån, men att det ändå finns en gemensam "kulturnämnare".)

Lek med tanken att ordföranden i den somaliska Hembygdsföreningen sagt att vi har ingen speciell kultur men det har våra nysomalier (svenskar) och att nysomaliernas kultur är lika mycket värd som vår, även om de inte blev somaliska medborgare förrän i dag.

Undrar hur det somaliska folket hade reagerat. Förmodligen hade 90 procent blivit förbannade, medan resterade 10 procent bara hade skrattat åt honom.

2010-09-27 @ 14:24:46
Postat av: Mona Stahlin

Det roliga är självmotsägelsen. Grunden för hela debatten är att Nordwall inte tycker om att SD vill dra in bidraget till exempelvis en kurdisk förening, men Nordwall själv kan inte svara på om det finns en kurdisk kultur.



Sedan säger han att alla invandrares kulturer blir svenska när de får svenskt medborgarskap. Om de inte var svenska innan så var det ju inte svensk kultur. Alltså måste olika kulturer existera.

2010-09-27 @ 14:33:54
Postat av: AWSvensson

Pyramiderna är svenska, det finns egyptier i Sverige som delat med sig av sin kultur som automatiskt blir svensk kultur i och med att egyptierna blir svenska medborgare. PÅ köpet får vi halalslakt, balkongknuff, burka ja hela kitet.Hur kan människan får en så framträdande roll i samhället,saknar det mesta av sunt förnuft och självkritik.

2010-09-27 @ 15:00:54
Postat av: Ronny

Löjliga DN ! Så basunerar men ut en artikel man kallar ,Inget svenskt utan invandring, av Mats Carlbom, med kommentatorsfält. Vips, efter kanske 1 tim men många kommentarer, så tar man väck möjligheten att kommentera!!! Va ska man säga? Sveriges allt mer stegrande självförakt,påhejat av media, till förmån för ett mångkulturellt Sverige, utan kritisk granskning av allmännheten.....

2010-09-27 @ 15:24:25
Postat av: LN

»Yalla Yalla, Sverige åt alla! Det mångkulturella samhället är här för att stanna «



»Islam har fastlagt vissa universella och fundamentala rättigheter för mäskligheten som helhet, vilka skall observeras och respekteras under alla omständigheter oavsett om en person är bosatt inom den islamiska statens territorium eller utanför.«



Lär känna en svensk riksdagsman.

http://www.youtube.com/watch?v=QilBlxEyG5I

- - - - -

Yalla / jalla är hämtat från arabiskan och är egentligen två ord Ya + Allah, ursprunglig betydelse ungeför som "kom hit allah!", men numera vanligtvis = uppmaningen: skynda på!

2010-09-27 @ 15:46:01
Postat av: Hm

När man ringer till Sveriges hembygdsförbund så är det stängt (lägligt nog?)i två dagar. Först på onsdag går det att ringa dit. Det finns en del frågor att ställa t ex om det är förankrat hos medlemmarna att det inte finns någon svensk kultur. Likaså hur denne Nordwall har kunnat bli ordförande (ursäkta, generalsekreterare skall det visst vara). När det börjar osa katt så avbryts programmet. Men den otrevliga programledaren kanske hade bråttom hem. Ta bort krysset framför länken,kopiera o klistra in.

Xhttp://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=2659710

2010-09-27 @ 15:46:24
Postat av: Inte-en-till

Det räcker med att lyssna på de cirka två sista minuterna. Resten är bara meningslöst omtugg.



Tänk att t o m Svenska Hembygdsförbundet ägnar sig åt skattefinansierad självförnekelse.

2010-09-27 @ 15:56:07
Postat av: Roberth

Finns det svensk kultur? Astrid Lindgren, Tre kronor, Abba, dalahästar, vikingar, våra gruvor, Saab och Volvo av äldre årsmodeller, Ingo Johansson, Björn Borg, röda stugor med vita knutar osv osv. Jag mår illa av dessa oikofober och det finns tamefan bara i Sverige

2010-09-27 @ 16:31:53
Postat av: alf

Du glömde nog lite Roberth.

Numera finns det mycket mer i den svenska kulturen. Såsom stening av våldtagna flickor, slänga ut bråkiga kärringar från balkongen, hugga händerna av tjuvar,offentlig prygel av folk som inte gör som Allah vill och mycket annat smått och gott som t.ex. 4 käringar åt alla.

För det är väl inte så att man bara kan välja de bitar från muslimkulturen som man tycker passar.

För vem skall väl i så fall välja och vraka?

2010-09-27 @ 17:10:43
Postat av: Göran Andersson

Denne Jan Nordwall var mig en kemiskt hjärntvättad politiskt korrekt priffe. Där har regimen lyckats med råge så han är nog hjälplöst förlorad för all framtid.



Den utländska kultur som presenteras för mig är den som PK-radio SR p2 presenterar på måndags och tisdagskvällar. Indisk och annan orientalisk musik som jag upplever som rena örontortyren. Entonigt flöjtspel utan vare sig takt eller rytm. Oförskämt att sända denna .... i svensk radio. (Tyck inte synd om mig, jag har CD-spelare och skivor.)



I detta nu lyssnar jag till Peter Erikssons rapport från samtal med Reinfeldt. Det är lugnt, men i PK-lägret är det stor förvirring. Ni kommer att fixa detta i SD-lägret. Simma lugnt.

2010-09-27 @ 17:36:36
Postat av: LP

Hörde bara slutet av debatten och skall höra om när jag hinner. Men ändå, fasen vilken bra avslutning!



Det är uppenbart att Jan Nordwalls agenda inte är att främja svensk hembygdskultur. Hans resonemang blir helt logiskt om man förstår att hans mål är multikulturalismen (alltså -ismen, inte bara att det skall finnas många kulturer).



För att bana väg för multikulturalismen måste man betrakta ursprungskulturen (den svenska för de som glömt) som ett tomt kärl, i vilket man kan fylla allehanda utifrånkommande kulturer. Det är sedan INTE meningen att man skall blanda dessa till en ny gröt, utan alla dessa kulturer skall tillsammans, brevid varandra, vara det som vi i framtiden kallar Sverige. Detta är en skadlig form av etnocentrism som leder till enklavisering, men det förstår inte stollen Nordwall och hans landsförrädiska gelikar.



Problemet för Nordwall med att erkänna den svenska kulturen som något eget, något annat än ett tomt kärl, är att man då använder begreppet "svensk kultur" till två saker - alltså både som det stora tomma kärlet OCH något homogent och eget som existerar i sig själv. Detta kan naturligtvis inte Nordwall och de andra mångkulturalisterna tillåta eftersom det är grus i maskineriet.

Därför ifrågasätter han det svenska men tex inte det kurdiska.



Tycker för övrigt att LN har ett par poänger i sin kommentar.

Postat av: Anonym

Inte många rätt av någon av tomtarna! Avgå båda.

2010-09-27 @ 18:21:55
Postat av: Dille I Momåla

Det finns gott om pellejönsar till antidemokrater:



http://www.bt.se/debatt/misslyckat-arbete-med-vardegrund-i-skolan-en-orsak-till-manga-sd-roster(2122414).gm

2010-09-27 @ 19:02:41
Postat av: J B Doe

Nog för att SD får mycket publicitet i dagens Barometern. Hela nio artiklar, varav två neutrala. Resten är självklart SD-negativa. Bl a envisas man med att klistra etiketten "främlingsfientlig" på partiet. Det måste vara en medveten policy i Josef Goebbels anda: En lögn som upprepas tillräckligt många gånger uppfattas som en sanning.

Hör upp alla lomhörda på Barometern: Det är den vansinniga invandringspolitiken SD är emot, inte enskilda människor!

2010-09-27 @ 19:27:51
Postat av: Måns

Stort grattis SE Karlsson för framgångarna i valet och vågmästarrollen. Man blir så glad att just DU fått denna framgång hos väljarna. Den har Du förtjänat många gånger om med ditt trägna arbete.



http://www.barometern.se/

2010-09-27 @ 20:38:03
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

Ordet kultur väcker olika minnen och funderingar. Pigor och drängar dansade till fiol och dragspel redan för 100 år sedan. Hur roade sig de arabiska människorna då? 50-talet kom rocken till Sverige. Den slog igenom med dunder och brak. Myndigheterna försökte tom förbjuda den. Men vi svenskar älskade den. Som jag ser det utvecklades detta till den unika svenska dansbandsmusiken. Flamingokvinteten är en orkester som firar 50 år i år. Tänk så många svenskar som dansat till denna orkester. Jag är en av dem. Lasse stefanz, Vikingarna, Sten o Stanley, Matz Bladh listan kan göras hur lång som helst. Detta är svensk kultur. Kvinnor dansar med okända men. Kvinnor bestämmer själva om de vill gå ut och dansa/festa. Det är alltså också en del av kvinnans frigörelse från föräldrar och brödrar. Att detta skulle stå tillbaka för arabisk dockteater finner jag som förintande för vårt svenska kulturarv. Midsommarfirande med alla musikanter och vackra folkdräkter är något vi ska vara stolta över.



Vi svenskar har under många är hjärntvättats av staten att tycka illa om oss själva och fostrats till att skämmas för att vi dansar runt stången. Vårt arv dör ut och mina barnbarn kommer inte att veta vad en midsommarstång är. Istället så kommer de att veta vad ramadan är. Resultatet blir att vårt arv förgås medans arabisk kultur fostrar och binder människor samman. vad händer då med det svenska samhället? Vad händer med oss svenskar. Det är hembygdsföreningarnas ansvar att föra detta vidare. Staten ska inte påtvinga oss en främmande och splittrande mångkultur. Generationer tycker ibland olika men delar de grundläggande värderingarna. Nu splittras generationer och vi svenskar medans invandrare får sin identitet förstärkt...

2010-09-27 @ 20:53:12
Postat av: Henrik

Tyvärr är nog svaret att pajasen kan sitta kvar på sin post.

Här dock ett litet ljus i det annars så kompakta mörkret:

http://nettelblad.blogg.se/2010/september/utkast-sept-26-2010.html?_tmp=a734687723f028f9c3687b4f32f17e9da18da569

2010-09-27 @ 22:23:48
Postat av: Stefan K

Får stollen dessutom betalt för att nedvärdera svensk kultur?

Ställs det inga krav på de som sitter och bestämmer?

Jösses jävlar!

2010-09-27 @ 22:34:41
Postat av: WMB

Ni läste väl länken som signaturen "alf" lämnade i sitt inlägg ovan? Den förklarar en hel del.



http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/expo/image/view/jan-nordwall-generalsekreterare-svenska-hembygdsfoerbundet-44534

2010-09-27 @ 23:29:36
Postat av: Roberth

Jo tyvärr har det kommit in inslag i samhället men det är inte kultur det skulle jag benämna som en farsot snarare

2010-09-27 @ 23:57:10
Postat av: Gubben o Gumman

Eftersom politruken upprepade samma mantra flera gånger var det lite synd att Mattias inte slog in pucken i "andra" perioden,men det kommer nästa gång.



Dessa stackars politiskt tillsatta landsförädare som har som huvud uppgift att sudda ut Sverige och dess kultur bör försvinna snarast,denne man är

inte ett dugg bättre än lägervakterna i Treblinka.



Han och hans kompisar dödar bara på lite annorlunda sätt,dessa är sekunda 68 vänster dom rätta sitter

och jäser med sina konton fulla,dessa skall varken ha en räkmacka el en skinkmacka bara en pungspark.



KulturBoljeviken är en klar kandidat till fjädrar och tjära,dessa skall Svenne banan avlöna för

att bli kulturellt förintad,dessutom sitter fanskapet och beskyller SD för att var nazister.



Sedan blir det intresant att se om framförallt radion skall stänga av debatten när "Ivan" trampat i minfältet åtestår att se,solklar räddning inget annat,det är så jävla patetiskt så man skrattar åt dessa rally face.



SD bör nog se upp här för man känner sej för när det gäller att kalla partiet för nazister samt tex

som i Agenda utelämna partiet från rutan.

Ställ frågan nästa gång "Menar du att jag som officiell företrädare för SD är nazist"

Vid ett jakande svar polisanmäl direkt.



Lägg även märke till Boljeviken i Agenda som försöker skilja partiledningen från väljarna

genom att säga att dom som röstat på SD är inte rasister som partiledningen,här är gisarna framme

och känner sej för.



För övrigt var det svårt att skilja Boljeviken från Oiokoben i Agenda lite "Piff o Puff" varning över dessa,programledaren "Hanna-Stina Klamyttia"

(vi har glömt nammet) borde väl tänka på sitt yrkesval ställa upp utan SD ,är samma sak som att

dommaren i en fotbollsmatch inte låter ena laget spela andra halvlek.

2010-09-28 @ 04:28:21
Postat av: Stefan K

Naturligtvis kan inte Expressens egen lilla nippertippa A-C Marteus låta bli att spy ut sitt hat.

Postat av: S -E Karlsson

Jag får på käften av H.G Strömer på hans blogg !

Gå in och läs han är nästan värre än Kalle Larsson !

2010-09-28 @ 09:07:26
Postat av: Skeggan

Ni är roliga ni. Vad är svensk kultur? Inte är det att vara invandrarfientlig iaf.

2010-09-28 @ 18:40:58
Postat av: Jari Saarelainen



Jag tror att SD har jätteproblem med att folk läser in INVANDRARKRITISK när man menar invandringskritisk. Många av mina vänner ( utomnordiska) anser att integrationspolitiken är fel



Men åter till svensk kultur vad det är för mig..

flourtanter, strindberg, skridskor, sill och nubbe, dansbana, pilsnerfilm, fiska krabbor från brygga, selma lagerlöf, demokrati, dagis, köa på systemet, pilla räkor,bygga ikeamöbel, folkhälsa, kollektivavtal, julskinka, ivar lo-johansson, midsommarvaka, bandymatch, blåbärsplockning, öppna landskap, skogsmulle, pappadagar, lill-babs, mbl, jan fridegård, älgjakt, michael bellman, repgubbar, rabarberkräm, elsa beskow, skidtur, jämställdhet, konsum, havregrynsgröt, ingmar bergman, kollo, studiecirklar, bostadstandard, beppe wolgers

2010-09-28 @ 20:47:16
Postat av: MartinA

Till saken hör att det skedde en "palatskupp" i sveriges hembygdsförbund, för ett, ett och ett halvt år sedan eller så. Alla de ledande företrädarna skuffades undan och en ny, arrogantare ledning stormade in trots att deras företrädare gjorde ett mycket kompetent intryck. Jag har haft en hel del att göra med hembygdsförbundet och när det hände kändes det här breda utbytet av personal mycket märkligt. Men nu blir det tydligare varför det gjordes. Jag undrar hur PK-maffian beter sig, försökte läsa hembygdsförbundets stadgar idag och jag vet faktiskt inte hur det går till?

2010-09-28 @ 22:30:52
Postat av: MartinA

Kul att höra hur den där vidriga mandarinen blev tillintetgjord i radio i alla fall, all heder åt Mattias Karlsson.

2010-09-28 @ 22:33:00
Postat av: WMB

@ MartinA "...det skedde en "palatskupp" i Sveriges hembygdsförbund, för ett, ett och ett halvt år sedan eller så. Alla de ledande företrädarna skuffades undan och en ny, arrogantare ledning stormade in..."



Det måste väl ha varit en förberedelse för detta:



"Under det senaste året har Expos utbildningsverksamhet samarbetat med Sveriges Hembygdsförbund (SHF). Expo har involverats i Hembygdsförbundets projekt "Kulturarvet och toleransen". Mål för projektet är: "att föra samman demokratiska krafter", "att skapa beredskap för att motverka främlingsrädsla" och "att synliggöra och tillgängliggöra hembygds-rörelsen som samhällsaktör""



Se vidare:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/expo/pressrelease/view/expo-och-sveriges-hembygdsfoerbund-presenterar-sitt-samarbete-422025

2010-09-29 @ 14:49:55
Postat av: MartinA

Jo, jag läste det där. Men jag förstår inte hur dom beter sig, hembygdsföreningen lyder väl under sina medlemsföreningar. Och de består väl av folk som funnit det lönt att engagera sig för det svenska kulturarvet? Hur kan det komma sig att de valt en person som bedriver utrotningspolitik mot svensk kultur till sin ledare?

Jag trodde att de gamla skuffades undan på grund av en klumpig upphandling eller den naturliga rivalitet som finns bland människorna eller något sånt men strax därpå dök det upp ett uttalande mot SD specifikt på deras hemsida, sen inleddes samarbete med expo. Hur går det till? Hur beter sig PK-maffian? Finns det inga läsare här som varit engagerade i hembygdsrörelsen som har mer insyn än jag?

2010-09-29 @ 20:27:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0