NY BLOGG

Nu finns en ny blogg för den som är intresserad av vad som händer i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp.

http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/


Kommentarer
Postat av: Info

OM ATT ”LEVA I ETT LAND SOM INTE FINNS”



Vill Sverigedemokraterna förbjuda all ”progressiv” och ”normbrytande” konst?



Ja, så sägs det. Gång på gång. ”Sveriges” radio förfasar sig häröver åtminstone i något program någon gång varje vecka.



Det ordnas en svensk poesifestival med utländska poeter på Kungl. Dramatens stora scen, inför vilken arrangören, Madeleine Grieve, på en reklamaffisch river sönder en hakkorsflagga och samtidigt uppmanar Jimmie Åkesson att ”hålla för ögonen”. Festivalens syfte är att protestera och demonstrera mot ett visst partis inval i riksdagen.



Anna Odells spelade självmordsförsök gör henne över en natt till Sveriges mest omtalade och hyllade konstnär. Den som ifrågasätter det konstnärliga värdet i att låta skattebetalare bekosta avsiktliga bedrägerier mot samhället (polisutryckning, ianspråktagande av sjukhusplats och ett flertal sjukhusanställdas tjänstetid osv.) benämns nazist med bruna rötter.



Normalt får ju inte Sverigedemokraterna tillfälle att redogöra för sin egen uppfattning. Nyligen hittade jag i alla fall några uttalanden på nätet av Jimmie Åkessons taktiskt anställda sekretererska, Alexandra Brunell, 20 år. I sin politiska blogg besvarade hon ett antal kommentatorfrågor:



• ”Vill du avskaffa stöd för samhällskritisk konst?”



”- Någon sådan hållning finns inte. Vi har däremot kritiserat att våra skattepengar går till rent anstötlig konst med t.ex. en bild på en kvinna som har handen uppförd i de privata delarna på en häst.”



[ANM.: Här syftas på en ”normbrytande” utställning av den världsberömde postmodernisten Andres Serrano, visad på flera svenska konstmuseer, bl.a. Kulturen i Lund.



”Andres Serrano, född 15 augusti 1950 i New York, är en amerikansk fotograf och konstnär. Olika kroppsvätskor, som urin, blod och sperma, är återkommande motiv i Serranos fotografier.



Han är bland annat känd för det kontroversiella konstverket Piss Christ, ett fotografi av ett krucifix nersänkt i konstnärens eget [= egen] urin. Till andra kända verk hör Blood and Semen III och Piss and Blood, vilka användes på skivomslagen till Metallicas album Load respektive ReLoad.” (Källa: Wikipedia.)]



• ”Varför vill ni ta bort genuspedagogiken ur dagordningen?”



”- Jag tycker att genuspedagogik är en konstlad föreställning. Jag anser att flickor ska få vara flickor, pojkar ska få vara pojkar, män ska få vara män och kvinnor ska få vara kvinnor. Jag, och mitt parti, lägger tyngden vid könet som en fysisk snarare än en social konstruktion. Det finns skillnader mellan män och kvinnor, pojkar och flickor. Vad som däremot anses tjejigt eller pojkigt bestäms av den för tillfälligt rådande sociala kontexten.”



- - - - - - - - - - - - - - -



För att inte Alexandra Brunell ska få stå oemotsagd citerar jag här ur bloggen Bengtssons frestelser, som drivs av Alex Bengtsson. Alex, f.d. ordf. för Ung Vänster i Halland, nu Expo-anställd, sd-hatande bokförfattare) skriver den 28/11:



”Jag kan inte riktigt släppa det som hände i onsdags när Sverigedemokraternas ungdomsförbund stod utanför Dramaten och läste "svensk poesi". Den sverigedemokratiska vurmen för "svensk kultur" är inte bara historielös och inkonsekvent. Den är så strategiskt fel att varje antifascist i det här landet borde skåla i både fulöl och lönehelgsgroggar för att fira Sverigedemokraternas högtravande stolleri.”



Per Wirtén, Dagens Arena, Expressen, Sveriges radio, Sydsvenskan, skriver i sin blogg d. 25/11:



”SD:s förvirring om Moberg är betecknande. De verkar inte se det Sverige de hela tiden talar om. Sverigedemokrater är som främlingar i sitt eget land. De har ju noll koll på sin egen kärnfråga: Sverige och svenskhet. När jag rör mig i min hembygd, i Huddinge, möter jag ett universum av berättelser, minnen, språk och världsbilder. Det är Sverige.



Jimmie Åkesson lever i ett land som inte finns.”



2010-11-30 @ 08:17:05
Postat av: LN

Yeah, Yeah, Yeah!

- - - - -

Säkrare än ett av Svenska posten befordrat brev brukar sådana här PK-utgjutelser som Info refererar åtföljas av en eller flera kommentarer av typ som den följand:



"Mycket bra artikel! Det finns en oerhörd okunskap bland SDs väljare som återspeglas i många av kommentarerna ovan. Därför är det bra att du [Per Wirtén] på ett enkelt och pedagogiskt sätt försöker förklara hur det ligger till. Tyvärr är problemet att SDs väljare till stor del består av outbildade som aldrig studerat ekonomi på någon högre nivå och därför saknar förmågan att sätta sig in i Sveriges problem. Många SDare kommer därför fortsätta tro att invandringen kostar Sverige enorma summor pengar och jag tror att det är ett oerhört viktigt arbete att pedagogiskt försöka förklara att så inte är fallet."

- - - - -

Det har sagts förr, och det måste sägas ånyo: Dumhet är den av PK-Sverige eftersträvade ideologien.



Just nu uttalade sig en nysvensk kulturelitist i SRP1: -vad spelar det för roll om hon är på tjejmiddag eller håller på att knulla med någon,

-jag är ju inte där.



2010-11-30 @ 09:09:30
Postat av: Allemand

Bra Thoralf, hoppas bloggen håller sig till den seriösa delen av verksamheten. Ett steg framåt i det efterlysta informationsflödet.

2010-11-30 @ 09:43:02
Postat av: AWSvensson

Naiviteten har inga gränser. På vilket sätt skapas jobb för analfabeter i den skattetyngda tillvaro som Sveriges folk lever under. Jobbcoacher i all ära men skapa jobb förutom deras eget kan de inte.

En kuriositet, Kenyas president har låtit meddela att det behövs inga homosexuella i landet , därför att det finns lika många män som kvinnor.

Postat av: AWSvensson

Ett besök på Merith Wagers blogg sätter alltid igång blodcirkulationen, ett måste i dessa dagar.

Postat av: Tony Ingman

I Dagens Aftonbladet kan man läsa denna rubrik:

Du kommer att få vara med och utveckla AB!!

Tror inte det, men jag och säkert många andra,

skulle med glädje delta med att avveckla smörjan.

2010-11-30 @ 10:48:22
Postat av: Robin Shadowes

""Mycket bra artikel! Det finns en oerhörd okunskap bland SDs väljare som återspeglas i många av kommentarerna ovan. Därför är det bra att du [Per Wirtén] på ett enkelt och pedagogiskt sätt försöker förklara hur det ligger till. Tyvärr är problemet att SDs väljare till stor del består av outbildade som aldrig studerat ekonomi på någon högre nivå och därför saknar förmågan att sätta sig in i Sveriges problem. Många SDare kommer därför fortsätta tro att invandringen kostar Sverige enorma summor pengar och jag tror att det är ett oerhört viktigt arbete att pedagogiskt försöka förklara att så inte är fallet.""



På den debila fjanten hade säkert inte den pedagogiska videon med tuggummi-kulorna bitit ett dugg.

2010-11-30 @ 10:53:28
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: WMB

Jag hoppas att bloggen registreras på Bloggtoppen som "Sverigedemokraterna i Riksdagen".



2010-11-30 @ 11:27:12
Postat av: AWSvensson

Om transfereringar är bra för ett land så ska vi i så fall öka på dessa. Pensionerna höjer vi till 20000:- rent i månaden.Allt för att ställa mig in hos GoG. Alla löntagare får ett bidrag som gör att de första 100000:- man tjänar är skattefritt. Man får uttaga 4 liter i månaden till självkostnadspris och köra 1000 mil om året till reducerat bensinpris.Skulle inte detta få fart på den svenska ekonomin så beror det på att jag aldrig studerat ekonomi utan bara varit företagare i 30 är.

2010-11-30 @ 11:34:05
Postat av: AWSvensson

Jag har sagt det förut men det tål att upprepas. Min store politiske idol, jag har hans autograf GoG, blir hemlig gäst.

Postat av: Ferdinand Mjuk

Jag häktar på AWSvenson och slår ett slag för Ian Wachtmeisters bok "Rebellerna"

En underhållande och samtida studie i klokskap.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185183806

2010-11-30 @ 14:20:06
Postat av: LN

Idag kan man på på Carolus Bildts blogg läsa att han nu skall flaxa till Helsingfors för att därefter tillsammans med finska oligarker flaxar vidare rill Astana i Kazakstan. Där skall herrarna och damerna stråla samman med Hillary Clinton till ett OSCE-toppmöte (The Organization for Security and Co-operation in Europe). Där skall man smida planer på hur oroligheter och kanske ev (stats-)kuppförsök i Europa skall bekämpas eller förebyggas. Ett huvudsamtalsämne lär väl ändå bli Julius Assange, som förövrigt har blivit erbjuden en fristad i Eucador. Tji fick du kanske, Marianne Ny!



Helena Palena skiver intressant om Assange och från hennes blogg citerar jag det mest intressanta, apropå Carolus Bildt och hemliga dokument som kommer till vanligt folks kännedom. Nog behöver vi veta mycket mer om vad de har för sig!



"Enligt ett hemligt 17-sidigt EU-dokument ämnat för de europeiska finansministrarna, ett dokument vilket den ansedda The Telegraph tog del av i februari 2009, hade det europeiska banksystemet dittills gjort derivatförluster på 25.000 miljarder dollar. Med andra ord var en tredjedel av tillgångarna i de europeiska bankerna borta.

Eftersom bankernas s.k. hävstång på det egna kapitalet var 1:30 eller än mer innebar sådana derivatförluster att bankerna var konkursmässiga flera gånger om. Det var vad EU sa. Varje enskild bank sa att alla andra utom just de själva hade exploderande balansräkningar.



Gällde EU:s siffror också de svenska bankerna, så fanns det i vårt svenska banksystem oredovisade derivatförluster för uppskattningsvis 900 miljarder dollar (knappt fyra procent av de totala europeiska förlusterna) eller i svenska pengar, till dåvarande valutakurs, 7.500 miljarder kronor. Ofantligt mycket mer än förlusterna av kreditgivningen till de baltiska staterna. Mer än dubbla Sveriges BNP.



Europas finansministrar sades vara askgråa i ansiktet när de i Bryssel klev ut från mötet där den 17-sidiga EU-rapporten diskuterats. Det låg inte i deras intresse att sprida den skräckinjagande informationen vidare till sina väljare. Naturligtvis skulle ett offentliggörande av EU-rapporten skapa panik. Men det är också så att vår tids stora finansiella och ekonomiska krasch förblir obegriplig, om man inte inser OTC-derivatens betydelse."

2010-11-30 @ 14:47:58
Postat av: LN

Idag kan man på på Carolus Bildts blogg läsa att han nu skall flaxa till Helsingfors för att därefter tillsammans med finska oligarker flaxar vidare rill Astana i Kazakstan. Där skall herrarna och damerna stråla samman med Hillary Clinton till ett OSCE-toppmöte (The Organization for Security and Co-operation in Europe). Gemensamt skall man kanske smida planer på hur oroligheter och kanske ev (stats-)kupper i Europa skall förhindras eller förebyggas. Ett huvudsamtalsämne lär väl ändå Julius Assange bli, som förövrigt har blivit erbjuden en fristad i Eucador. Tji fick du kanske, Marianne Ny!

Helena Palena skiver initierat om Assange och från hennes blogg citerar jag det mest intressanta, apropå Carolus Bildt och hemliga dokument, som kommer till vanligt folks kännedom.

-Jobba på, Assange, vi behöver mer av dina varor!



"Enligt ett hemligt 17-sidigt EU-dokument ämnat för de europeiska finansministrarna, ett dokument vilket den ansedda The Telegraph tog del av i februari 2009, hade det europeiska banksystemet dittills gjort derivatförluster på 25.000 miljarder dollar. Med andra ord var en tredjedel av tillgångarna i de europeiska bankerna borta.

Eftersom bankernas s.k. hävstång på det egna kapitalet var 1:30 eller än mer innebar sådana derivatförluster att bankerna var konkursmässiga flera gånger om. Det var vad EU sa. Varje enskild bank sa att alla andra utom just de själva hade exploderande balansräkningar.



Gällde EU:s siffror också de svenska bankerna, så fanns det i vårt svenska banksystem oredovisade derivatförluster för uppskattningsvis 900 miljarder dollar (knappt fyra procent av de totala europeiska förlusterna) eller i svenska pengar, till dåvarande valutakurs, 7.500 miljarder kronor. Ofantligt mycket mer än förlusterna av kreditgivningen till de baltiska staterna. Mer än dubbla Sveriges BNP.



Europas finansministrar sades vara askgråa i ansiktet när de i Bryssel klev ut från mötet där den 17-sidiga EU-rapporten diskuterats. Det låg inte i deras intresse att sprida den skräckinjagande informationen vidare till sina väljare. Naturligtvis skulle ett offentliggörande av EU-rapporten skapa panik. Men det är också så att vår tids stora finansiella och ekonomiska krasch förblir obegriplig om man inte inser OTC-derivatens betydelse."

2010-11-30 @ 15:00:27
Postat av: Nalle i Växjö

2010-11-30 @ 15:05:32
URL: http://http:/
Postat av: Nalle i Växjö

Mångfald kan bidra till att företag ökar försäljningen



Hur resoner dom då på Smålandsposten. Har "mångfaldsdmänniskorna" mera pengar att röra sig mera än vi vanliga "enfaldsmänniskor"



Trodde att det var bra jobb och hög lön som gav bättre resurser hos individen, och det är väl knappast alla "mångfaldare" som har jobb.



Eller är det så att jag är felunderrättad.

Postat av: Nalle i Växjö

Nytt försök

Postat av: Stefan K

Vill bidra med en ny och härlig sång i den kalla novembernattens sista skälvande timmar.

http://petterssons.bloggsida.se/politik/islam-are-not-for-me

2010-11-30 @ 16:42:23
Postat av: Stefan K

Så här i den kalla novemberkvällens sista skälvande timmar vill jag värma era frusna kroppar med en härlig sång.

Postat av: Stefan K

Värm er med denna.http://petterssons.bloggsida.se/politik/islam-are-not-for-me

2010-11-30 @ 18:27:01
Postat av: Stefan K

Ber om ursäkt för mina 3 liknande inlägg, men det fungerade inte som det skulle så jag gjorde två ytterligare försök. Du kan ta bort detta och två av de ovanstående Thoralf, men håll med om att låten är skön.

2010-11-30 @ 18:28:48
Postat av: Rose

Våra politiker har en dold agenda. Det är endast ni som demokratiskt parti och det svenska folket som kan göra något åt det.

2010-11-30 @ 21:40:00
Postat av: Robin Shadowes

Lite humor i den kalla svenska vinternatten. Osama vs Santa.



http://madaboutmahound.blogspot.com/2010/11/osama-bin-laden-versus-santa-claus.html#disqus_thread

2010-11-30 @ 21:48:31
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: kalle

kan sd 20 mandat avsätta galningen eliasson?

http://meritwager.wordpress.com/2010/11/29/en-migga-och-med-gds-ord-i-bakhuvudet-sa-skriver-man-felaktiga-positiva-tillstand-pa-lopande-band/

2010-11-30 @ 23:31:27
Postat av: Gubben o Gumman

På tal, om blogg så Lasse Ohlys lös på Expressen opinionsblogg vi passade på att skriva några rader till honom det är ju ändå jul snart så lite snäll

måste man ju vara.

2010-12-01 @ 00:45:36
Postat av: vmm

Jag måste också få bidra med en skojig länk:



http://www.youtube.com/watch?v=hSxQJQ26Yew



Gunnar Andrén (FP) var ju orolig för att SD är ett parti som vill öka invandringen när SD sa att dom vill minska den med 90%. Det var i en riksdagsdebatt häromnyligen. Alla SD-intresserade tror jag vet vad jag refererar till.



Alltså, hans tänk är ju helt otroligt. Så om man t.ex. vill minska koldioxidutsläppen nästa år med 90% så tolkar han det som att man vill ÖKA koldioxidutsläppen med 10%! Mycket... eh... "speciell" metod att tänka.

2010-12-01 @ 00:55:43
Postat av: S-E Karlsson

Läser idag i Oskarshamns Nyheterna om en man dödssjuk i cancer som fick tillbringa sina sista dagar i livet på ett demensboende i Oskarshamns kommun på grund av personalbrist ! Mannen sägs ha varit klar och redig ända till slutet . Ska det behöva vara på detta vis , minska på invandringen så att vi får loss pengar till att sköta om oss själva ! Men det tycks som om invandringen ska gå före allt annat !

2010-12-01 @ 06:30:09
Postat av: alf

På tal om pocenten, om jag inte minns fel var det en riksdagsman från Jönköping som sänkte alkoholhalten i öl med 22%, när man gick från mellanöl till folköl.

2010-12-01 @ 09:47:06
Postat av: Nalle i Växjö

Borg: Självklart får alla krisländer låna! Vi tar pensionärernas pengar

Postat av: Kalle

Gunnar Andren, den folkpartiskiske riksdagsmannen som har mycket svårt med procenträkningen i polemik med SD i rksdagen.



Han är ju journalist i botten. Då förstår man genast varför Sverige har blivit som det blivit. Nu är det bevisat att jornalister har en egen typ av matematik.



Läs mera om hans bakgrund på Wikipedias länk.

Postat av: WMB

Det är INVANDRINGEN som ska minskas med 90 procent. Inte INVANDRARNA!



Det är inte bara kunskapsbrister i matematik som gör att Gunnar Andrén räknar fel. Trots hans journalistutbildning är det även kunskapsbrister i svenska språket som ställer till problem för honom.



Ofattbart många människor begriper inte de olika betydelserna av orden INVANDRING och INVANDRARE.



Detta är i grunden orsaken till att så många anser att SD är rasister när SD kritiserar invandringen. Alla som inte fattar den viktiga skillnaden i betydelse mellan dessa två ord tycker nämligen att kritik av FÖRETEELSEN invandring är exakt detsamma som att kritisera MÄNNISKORNA invandrarna.



Kanske blir det lättare att förstå skillnaden om man byter ut orden. Alla begriper väl att trots att man tycker illa om företeelsen städning så behöver man verkligen inte tycka illa om människorna som är städare.



Gunnar Andrén har inte fattat skillnaden mellan orden invandring och invandrare. Därför förstår han inte heller att om man säger att man vill minska invandringen till Sverige med 90 procent så menar man INTE att antalet invandrare som NU finns i Sverige ska minska med 90 procent.



Om den årliga invandringen består av t ex hundratusen personer per år och man minskar detta antal med 90 procent så får vi in nittiotusen färre varje år. Istället för hundratusen personer per år kommer det alltså tiotusen per år. Naturligtvis ökas antalet BEFINTLIGA INVANDRARE i Sverige med dessa tiotusen personer, men vår INVANDRING har minskat med 90 procent.

2010-12-01 @ 11:47:48
Postat av: AWSvensson

Ska det behövas en professor för att räkna ut det mest elementära.

Postat av: Gubben o Gumman

WMB : Sannolikt ligger det något i det med orden.

Svenne Banan går inte djupare, utan tror blint på

vad pressen skriver och på det sätt man beskriver SD

Detta står säkert i någon elemäntär psykologigrund bok för journalister modell DDR.



Gubben o Gumman har tidigare skrivit om informationsfasen,den bör också innefatta en tom partikassa på nästa valdag,annonsera för sista spännen,nya skall ju komma in efter valet.



Man blir alltid nyfiken på en sådan kille som Andren

Fd yrke till exempel,Petsäll såg ju ut att behöva stödsamtal av kollegor efter Andrens utalande.



Det kan vara så illa så att större delen av riksdagsmännen inte förstår skillnaden på person

och politik,inget förvånar än längre.



Det är så många stolpskott som smugit sej fram till köttgrytorna, när dom brighta hjärnorna gått till

det privata näringslivet,se bara på AW Svensson.



(Nu tänker murveln så det glöder vem fan är AW Svensson)



Stolpskotten utan direkt utbildning typ sossar kommer på att det går att tjäna en peng på politik.

Även att man skall säga sej älska multikulti lär

sej dessa helidioter snabbt.



Ta kommunpolitiken tex där man rekryterar fotbollspelare för att sköta om kommunens kassa.

Lyssna på Hasse Alfredsson "Bob Lindeman" så förstår

du vad vi menar....



Precis som herr Svensson påpekar så är 68% av dom

ekonomiska imigranterna arbetslösa kan ibland inte läsa eller det svenska språket har många gånger ingen utbildning.



Då har vi det där med journalister igen, istället för att tala om det för svenska folket så hyllar man blint multikulti,hur fan skall arbetslösa analfabeter kunna få ihop någon pension åt sej själva eller andra,för en stor DEL består av det.

Det är FAKTA inte någon mediapåhittad RASISM.



Hela skolsystemet går ju ut på att spräcka nationalstaten 70% i Högskoleämbetena röstar rött

precis som i journalistkåren.



Hur man än vänder på det hela så är det en grundlurad befolkning ,som bibehålls lika lurad av Boljevikerna på redaktionerna i första hand.



DN kan utan problem publicera en sådan artikel 9 av 10 orkar inte läsa den den ,tionde vet inte vad procent är,förrutom på systemet möjligtvis.



Snart kommer det en proffessor som konstaterar att

svenska fängelser är fulla med invandrare.

Sverige är snart framme vid fotboja som påföljd vid

tex sexualmord, pga platsbrist på kåkarna.



Samtidigt är det ju inte förbjudet att tänka själv.

Det är synd om det svenska folket som hamnat i en sådan landsförädarmosaik med olika agendor förrutom

att landet skall brytas sönder i"Svenska holchaust".

2010-12-01 @ 13:45:07
Postat av: kalle

ungdomar har parliament princess, nu behöver pensinärer som är SD aktivt agera i PRO så att alla äldre får tillgång till dator och internet. sedan kan de läsa bloggar som denna och PI och alla.



årets juklapp för äldre blir en dator och internet. har de inte råd så ställer de ut tv i förådet och säger upp tv licensen och lägger dessa pengar på internetavgiften. alla äldre är trötta på ungdomsutbudet i tv och radio , de skulle gilla internet mer.

2010-12-01 @ 16:47:13
Postat av: Robin Shadowes

Pat Condell: Goodbye Sweden!



http://www.youtube.com/watch?v=zZtc2ma2GEQ&feature=player_embedded

2010-12-01 @ 17:08:14
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Allemand

Kommer inte in på den länken sedan eftermiddagen. http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/

2010-12-01 @ 17:10:54
Postat av: LN

EN OVÄNTAD FÖLJD AV ATT MULTI-KULTI HAR FÖRANKRATS

I DEN NYA GRUNDLAGEN?



Ett utslag av den funktionella idiotien som numera drabbar flertalet boende i Nya Sverige, inte minst medborgare med svensk bakgrund, och som kännetecknar allt fler av nysvenska myndigheters beslut och ställningstaganden och som följt i spåren av Olof Palmes härjningar från det att han som nybliven ecklesiastikminister för drygt 40 år sedan började påverka svenskt samhälls- och kulturliv, har nyligen med rätta blivit allvarligt kritiserat av Humanisternas Christer Sturmark.



Efter att i månader ha grubblat på frågeställningen har diskrimineringsombudsmannen Katri Linna slutligen kommit fram till ett beslut. Hon finner att 'bärandet av niqab' (alternativt burka?) ej skall ha till orsak att en elev avstänges från undervisning till i detta fallet barnskötare, eftersom ett sådant beslut skulle strida mot diskrimineringslagen.



Diskrimineringslagen skall ju ha till ändamål att "motverka diskriminering samt på andra sätt främja lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, funktionshinder, ålder och religion eller annan trosuppfattning".



Christer Sturmark konstaterar att "DO:s beslut om niqab skall få bäras i skolan bygger på grundläggande fel i diskrimineringslagen, som tyvärr strider mot idén om ett sekulärt och kosmopolitiskt samhälle för alla".

Usch och fy, så får det inte förhålla sig, när det i den nya svenska grundlag faslås att Nya Sverige numera är ett multikulturellt samhälle.

Christer Sturmark talar om ett kosmopolitiskt samhälle, vilket onekligen låter betydligt bättre och som begrepp är lättare att acceptera än det förhånade och av alla med mer än noll koll fördömda multikulturalistiska samhället.



Christer Sturmarks kritik går emellertid djupare. Han konstaterar att DO:s tolkning av diskrimineringslagen bygger på en allvarlig begreppssammanblandning i denna. I lagtexten talas det om kön, könsöverskridande identitet, sexuell läggning, etnisk tillhörighet (hudfärg, ras etc), funktionshinder, ålder, religion eller annan trosuppfattning. Kön, könsöverskridande identitet, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, funktionshinder och ålder är samtliga EGENSKAPER, över vilka individen ej råder, medan religion och annan trosuppfattning är STÄLLNINSTAGANDEN eller STÅNDPUNKTER över vilka individen till fullo själv kan besluta, liksom om vederbörande väljer att vara ateist, socialist, kommunist, moderat eller sverigedemokrat.



Diskrimineringslagen är felaktigt konstruerad, konstaterar Christer Sturmark, eftersom egenskaper och ställningstaganden betraktas som samma sorts kvaliteter hos en individ. Det leder i sin tur till en kollektiviserande och kategoriserande syn på individer, som i sin förlängning strider mot hela idén om ett 'kosmopolitiskt' och sekulärt samhälle. Diskrimineringslagen måste skrivas om, framhåller han.



I lagen bör STÄLLNINGSTAGANDEN hanteras fundamentalt annorlunda ur diskrimineringssynpunkt än EGENSKAPER.

2010-12-01 @ 17:16:28
Postat av: andreas

SD:s riksdagsblogg är en jätte bra idé och intressant. Fortsätt med detta på regional - och lokal nivå ! Så blir det kanon.

2010-12-01 @ 19:11:52
Postat av: andreas

Angående inslaget "Burka kvinna fick fängelse"

Burka eller ej , det är tyvärr som så att vi kan hitta samma beteendemönster här i sverige. Inom högskole- och universitetsvärlden har det blivit mer frekvent förekommande att vissa utländska studenter anklagar lärarna för att vara "rasist". Detta förekommer främst när de har blivit underkända på tentor eller och inlämningsuppgifter och märker att aktuell lärare kommer att stå fast vid beslutet. Det är framför allt utländska kvinnor som kommer med dessa anklagelser. Att få på sig blotta misstanken att vara rasist är naturligtvis ohållbart för en anställd inom högskole- universitetsvärlden. De som är lite smartare omformulerar sina anklagelser. I stället för att komma med påståenden om att läraren "ÄR" rasist så säger man att man "UPPLEVER" lärarens handlingar som diskriminerande och ibland med tillägg att dessa handlingar "UPPLEVS" ha rasistiska förtecken. Som alla vet så kan individer uppleva vad som helst. Det går liksom inte att motargumentera. Det händer sällan , men det händer och det händer mer frekvent idag än tidigare. Precis som vid alla andra förekommanden överklaganden så medför ovan nämnda fall mycket extrajobb men de är mycket "farligare" för aktuell lärare i den mening att läraren kan förlora jobbet. Dessutom så påverkas läraren psykiskt. Det hela kan resultera i att utländska kvinnor får positiv särbehandling då läraren känner igen beteendemönster som indikerar att en anklagelse är på "G". För att skippa tjafset om diskriminering eller rasism så får dessa kvinnor godkänt. Personligen tror jag att ingen vill ha det så. Det är därför av vikt att det hela diskuteras för att undvika positiv särbehandling!

tack för ordet

2010-12-01 @ 19:55:07
Postat av: Stefan A

Malmö är tydligen staden som aldrig vilar, buset har börjat ta bilar av folk under vapenhot nu...Malmö älskas nog bäst på avstånd....

2010-12-01 @ 20:03:05
Postat av: Riffi

Jag undrar vad som händer med beräkningen av invandringens kostnader. Jag tillhör dom som aldrig trott att sådana siffror kommer att komma fram genom riksdagens utredningstjänst. Men vad händer?

2010-12-01 @ 20:09:55
Postat av: Gubben o Gumman

OT : 17.5% av nionde klassarna i Kalmar kommun

klarar inte nationella matteprovet.



Förmodligen har dom väl fel glasögon,, el vad tror du AW Svensson?



Uppenbarligen har ju en standardförsämring skett i Sverige i mattekunskaper."Bånusdags"?

Men vänta det kanske är växthuseffekten.

Hjärncell A för inte kontakt med hjärncell B

Det blir helt enkelt för varmt under bla kepsen.



Nybro kommun har fattat galoppen och texknat avtal om 30 nya raketforskare om året.



65 procentare som efter kvickfix på SFI samt Komvux

bygger raketer efter ett par år för glatta livet.

Då har nog Nybro Konnun råd med en ny ishall iallafall.



Sannolikt kommer bla mattekunskaperna att stiga likt en raket och Nybroborna kan se fram emot feta pensionscheckar,värre än Texasbor.



I Nybros kommunhus finns inga rövskallar sådetså.



Vidare så noterade vi att ryska vargar skall placeras ut för att inaveln skall hejdas,alltså är

det slut med "kosingifte" för gråben.



Tänk vad förståndiga svenska myndigheter kan vara bara dom vill.



Sverige skall tydligen via kyrkan och mussegänget få

kåldolmens dag,tja vi har ju svenska damer som käkar

överaskningsdolme ganska ofta ,så detta kan vara ett steg i att acceptera detta fullt ut.



Ett stort steg för Sverige och ett gapskratt i Europa,vi är så glada att vi är svenskar, PANG.



Som vanligt rider den schizofrene oikofoben vidare mot nya mål läs (själmmål).



AW Svensson självmål går inte att beställa i korvmojjen.

2010-12-01 @ 22:25:38
Postat av: Gubben o Gumman

Stetfan A : För Malmös del är sista vilan påbörjad sedan några år tillbaka.

2010-12-01 @ 22:30:47
Postat av: Nisse

Går inte att komma in på SD:s nya sida, redan hackad eller?

2010-12-02 @ 02:10:09
Postat av: Allemand

Fortfarande samma problem den 4.12!!!

2010-12-04 @ 12:00:44
Postat av: Lasse

Kan ej komma in på SD:s nya sida.

Är du medveten om det Thoralf ?

2010-12-04 @ 18:01:49
Postat av: Funtaren

Även jag undrar vad som egentligen hänt med sidorna. SD-kuriren har ju varit nere länge. Men nu är sverigedemokraterna.se och .net också döda sedan ett tag tillbaka. Man möts av ett meddelande om parkering på Loopia. Lite info vore välkommen. Ni har väl inte glömt att regga om domännamnet hoppas jag?

2010-12-04 @ 21:22:32
Postat av: MartinA

SD behöver faktiskt inkomma med en förklaring till varför webben är nere. En ÄRLIG förklaring. Jag röstar på er för att jag förväntar mig mer ärlighet från er än från sjuklövern.

Min gissning är att det är klanteri och strul bland ert it-folk. Och att ert it-folk inte riktigt hängt med i det senaste teknikgenerationsskiftet. Och vem är jag att döma dem eller ert beslut att ha kvar samma personer som blev hackade? Det är folk som har jobbat för er under de hårda åren? Det är folk som tjänat troget och efter bästa förmåga? Men ärlighet är ändå av nöden. Jag tänker inte döma någon som har hjälpt till att ge mig nytt hopp för sverige, jag tänker inte döma någon som gjort mer än jag själv, jag tänker inte döma någon som inte riktigt hängt med i it-branchens utveckling? Men jag vill ha ärlighet.

2010-12-05 @ 23:36:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0