MONA SAHLINS (S)TRATEGISKA MISSTAG

Mona Sahlin och socialdemokraterna röstfiske hos den stora muslimska gruppen väljare kan med stor sannolikhet bli socialdemokraternas största misstag i modern tid. Att Mona Sahlin dessutom har mage att påstå att antisemitismen inte är mer utbredd bland muslimer än inom andra grupper i samhälle tyder på en mycket insnöad verklighetsuppfattning, för att inte säga helt obegriplig.

Den 17 januari 2009 bevistade jag en så kallad fredsdemonstration i Kalmar där de muslimska deltagarna skanderade ”No more peace with Israel”. De socialdemokratiska politikerna som deltog i demonstrationen hade inget att invända. Nedanstående foto kommer från denna demonstration och talar sitt eget språk. Antisemitismen var med andra ord utbredd denna dag på Larmtorget.En hel rad demonstrationer i Malmö borde väl åtminstone fått upp ögonen på Mona Sahlin men hon tycks blunda fullständigt när de muslimska invandrarna låter ge utlopp för sina aggressioner mot judar.


När sedan Mona Sahlin i söndagens Agenda försvarade de muslimska antisemiterna i Malmö och blev upprörd för att Göran Hägglund nämnde muslimer som en grupp med antisemitisk ”agenda” blev det säkert för mycket för en del svenska väljare.

Idag har sju muslimer på Irland avslöjats med att planera en mordkomplott mot Lars Vilks i Sverige.Givetvis skriver inte svensk media ”sju muslimer ” utan sju personer med bakgrund från Mellan Östern. Det är fullständig tabu att förknippa muslimer med negativa nyheter. Vem som helst begriper väl att det handlar om muslimer när det gäller Lars Vilks och hans rondellhund. Den danska tidningen Jyllandsposten skriver däremot sanningen utan några som helst betänkligheter.

 ”Irsk politi har anholdt syv muslimer for mordplan mod svensk tegner, der tegnede Muhammed som en hund.”

Tänk så upprörd Mona Sahlin skulle bli om svensk media vore lika raka som man är i dansk media. I Danmark blundar man dock inte för det uppenbara!

Om inte socialdemokraterna lägger om kursen när det gäller daltandet med muslimerna i Sverige så kommer det bara att gå utför för Mona Sahlin och hon kommer nog mest kommas ihåg som ”Mona Muslim”.

Det är givetvis inte lätt för en ”betongsosse” att byta parti, men många har redan gjort det genom att stödja Miljöpartiet som håller en mer tillbakadragen profil när det gäller invandringen. Vilket är ett mycket smart drag av det annars mycket invandrarvänliga Miljöpartiet.

I ett reportage i samband med valet 2006 i SVT eller TV4 så besökte man Rosengård. De visade sig att många av de "nya svenskarna" inte förstod skillnaden på socialbidrag och socialdemokraterna, de trodde helt enkelt att det var socialdemokraterna som betalde ut socialbidraget. Därför röstade de givetvis på socialdemokraterna. Nu kallas det ju för ekonomiskt bistånd istället och det skall väl inte leda till samma missförstånd i kommande val.

Jag hoppas förstås att Mona Sahlin skall fortsätta med sitt och socialdemokraternas röstfiske bland muslimer och andra invandrargrupper då detta kommer reta upp många svenska grupper i samhället. Bland dessa grupper kommer Sverigedemokraterna plocka många väljare från socialdemokraterna den 19 september.

Att det socialdemokratiska partiet med stor sannolikhet kommer göra sitt sämsta val i modern tid, trots att man är i opposition kan inte betecknas som något annat än en fullständig katastrof för rörelsen. Ett strategiskt misstag av historiska format som inte behöver analyseras då svaren redan finns.

DN, DN, SvD, Sydsvenskan, Barometern, Dagen


Kommentarer
Postat av: lee

vi måste trycka upp T shirts med Wilks..We support Wilks ..

2010-03-09 @ 21:42:02
Postat av: sVEN dUVA

SVD skrev idag banditer istället för muslimer. Det finns många synonymer för muslimer i den moderna svenskan.

2010-03-09 @ 22:02:03
Postat av: Helene

Det var synd att hon inte drog ur hörselpropparna innan hon träffade den judiska församlingen, för man får väl anta att de nämde vilka som attackerar dem. Skygglapparna är hon förmodligen född med, men som sagt, hörselskydden borde hon dragit ur.

2010-03-09 @ 22:19:15
Postat av: Tobbe

@Helene: Hon hörde säkert, men hon förklarade nog därefter för församlingens företrädare att inte alla muslimer är antisemiter. Därefter var problemet löst. Åtminstone i hennes värld.2010-03-09 @ 22:32:38
Postat av: C.H

Tänk vad makten korrumperar.Normalt hade inte Mona fått jobb som ICA-biträde med den kompetens hon har.Men med denna inkvotering vi har i dagsläget,så är det väl fritt fram för tex: Rossing.. o.co att bli rikstadsmän. Tänk bara på Sylvia eller vad bögfan hette.

2010-03-09 @ 23:01:51
Postat av: vmm

Sju irländare gripna. Åh, nu börjar även irländska katoliker hetsa mot Vilks... Eller vänta nu... Var dom irländare? Var dom katoliker?

2010-03-09 @ 23:02:45
Postat av: Lotta

Jag tycker det är konstigt att ingen från den judiska församlingen reagerade på Måna Muslims uttalande i Agenda?

2010-03-09 @ 23:03:49
Postat av: Leif

Nja, en mer riktig gissning är nog att hon fördömmde muslimerna när hon besökte den judiska församlingen.

Säkerligen lovade hon också att ta till krafttag mot förföljelsen osv.

Mona har ju en viss dragning åt att vända kappan efter vinden och säga det som hon tror åhörarna vill höra. Problemet är att sanningen alltid kommer fram eller i Monas fall lögnerna.

2010-03-09 @ 23:09:34
Postat av: nesse

Plus att hon gett sig i lag med Lars Ohly. Många äldre sossar får med rätta rysningar när man nämner det kommunist-anstrukna Vp. Vp har utan tvekan dragit mer åt vänster än man var i början av 2000-talet. Lars Ohly flirtar ivrigt med diverse terrorstämplade. Det kanske passar Mona som hand i hanske. Många äldre sossar, även riktiga gråsossar torde bli förfärade och Sd kan säkert inhösta många röster här. En röst på S är en röst på kommunister! Gamla sossar som Per-Albin Hansson, Erlander och t.o.m Olof Palme lär vända sig i sina gravar.

2010-03-09 @ 23:32:29
Postat av: Stefan A

Både Reepalu och Sahlin är pressade och förvirrade nu, när man inte längre kan beskylla högerextremister för all rasism, var ju så mycket enklare då, blir komiskt med deras svamlande om att man ska bekämpa rasismen i hela världen, och det är bra, men det hjälper knappast judarna i Malmö just nu....

2010-03-09 @ 23:32:50
Postat av: Kung Fy

Lite off topic...Lade ni märke till Sabunis reaktion på Sakine Madons påstående om invandrares rasoism/hat mot andra invandrare?-Jag förstod inte allvaret förrän det stod i tidningen.Om nu inte ens vår minister i frågan har andra källor för tillståndet i Riket än slaskpressen borde var journalist förstå ansvaret i sin rapportering.

Sabuni borde å sin sida ifrågasätta budgeten hos SÄPO samt Polis samt lönen hos sina rådgivare.2010-03-10 @ 00:11:49
Postat av: The Last of the Mohicans

"De gripna är i åldrarna 25-50 år och kommer ursprungligen från Marocko och Jemen. De har flyktingstatus i Irland"Om man nu ska tro SVT

Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Jag "brottas" med mig själv och mitt politiska (Icke pk) tänkande varje kväll jag lägger mig. En envig inte helt olik Job`s,,,Hur skall vi förhålla oss till defacto det antal muslimer som redan finns i Sverige? Och som kommer vara en del av Sverige även efter september 2010.Personligen finner jag yttringarna av Islam som det besvärliga, allt från sharialagar till den medeltida kvinnosynen. Och oviljan att anpassa sig till ett västerländskt - Svenskt - levnadssätt i stort som smått.Vi som bodde här "först" borde ju få sätta agendan vad som är legio tycker man...och passar det inte finns det mycket ökensand söder om medelhavet.Några tankar bara innan jag hämtar tvätten i källaren och sedan kryper till kojs.2010-03-10 @ 00:42:52
Postat av: kjgk

Flirt med islam trots att vi avskaffat statskyrkan och infört homoäktenskap. Det går inte ihop. Mona har fifflat. Mona ser inte verkligheten. Mona är en säkerhetsrisk om hon skulle bli statsminister.

Löss i den röda fanans veck sade Nancy Eriksson om Ove Rainer trots att han ej begått brott. Men mona har begått brott.

Dde som kampanjat fram Mona är medskyldiga till förfallet.

2010-03-10 @ 00:44:54
Postat av: Tore (preact)

Även herr "Barbar" visar samma framåtanda som fru "Muslim"! Nog har också jag funderat på "vad gör vi" efter valet, om dessa islamister ställer till ett fruktansvärt blodbad! (korantrogna)

Jag har fått en "militärisk uppfattning" på gamla dar, att endast en islamist, är en för mycket, för att kunna skapa trygghet!...

2010-03-10 @ 02:09:55
Postat av: Robin_Shadowes

Detta är en aning off topic men jag läste just en mycket skrämmande artikel på Gates of Vienna. Visste ni att EU har sin egen "hemliga armé"?EUROGENDFOR is nothing else but a paramilitary police unit which in times of crisis can be deployed instead of the regularly army, so as not to raise the impression that an army of the country itself would fire on its own citizens. To that purpose the secret unit EUROGENDFOR exists. The European Gendarmerie Force could theoretically be deployed anywhere the EU sees a crisis — for example, when an EU country does not ratify the Lisbon Treaty, or against the will of the central government in Brussels wants to leave the EU. It’s in the Lisbon Treaty, which regulates the deployment of EUROGENDFOR.EGF, the EU’s Gendarm Force to combat citizens who are disobedient to the Lisbon Treaty…” (source)The European Union is often mocked as a toothless political entity that lacks any military power. There has been talk of an EU-wide army, but so far most military functions remain with individual member states.Internal security is a different matter. Brussels has quietly organized an outfit called EUROGENDFOR, the European Gendarmerie Force, which is designed to quell riots, uprisings, and other forms of violent internal dissent. According to the report below, EUGENDFOR is preparing to deploy to Greece to prevent a possible descent into violent anarchy in the wake of the country’s severe economic crisis.http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/03/armed-enforcers-of-fascist-european.html#readfurtherSverige ut ur EU!!! SD 2010!!2010-03-10 @ 06:12:10
Postat av: Nalle i Växjö

Valet 2010 kommer att till stor del vara ett "Informationsval"Jag tycker att SD centralt och på sympatiserande bloggar skall koncentrera sig på grundfrågor och granska alla former av felaktigheter om SD som kanske skrämmer " Svensson" som kanske inte hänger över datorn.'Ett ställe att titta på är Wikipedia som många tror är en korrekt uppslagsbok. Kan någon som kan SD:s historia kolla vad som är rätt? Följ länken

Postat av: Claes

Till Micael FoghagenDet är enormt svårt att vänja sig vid att allt, obs allt, som du ser och hör på TV och radio är vinklat. Varje inslag Du ser/hör har en agenda. När Du ser/hör ett inslag, ser/hör Du inte ett annat. När Du ser/hör nonsensprogram under t.ex. en rapportsändning, t.ex. ett vargprogram eller fiskares arbetslöshetsunderstöd vid isproblem då kan Du utgå ifrån att annat döljs. T.ex. borde imorse istället för fiskares arbetslöshetsunder-stöd vid isproblem ha visats ett ingående reportage om de muslimska hoten mot Wilks som rapporteras mera omfattande i utländska medier än i svenska medier.Men som sagt, det är jobbigt att inse att Du konstant har blivit lurad att tro någonting Du inte vill tro av massmedias överstepräster. Till att börja med tror man att blivit galen. Detta går över och ersätts av handlingskraft.Claes

2010-03-10 @ 07:33:18
Postat av: Satir, men ändå inte

Min favoritsosse är Mona Sahlin. Ena dagen besöker Mona en moské, där hon möter män som insett att jämställdhet mellan könen är överskattat och att homosexualitet i bästa fall är en sjukdom. Mona verkar trivas i detta sällskap där hon ler mot oss i sin fina slöja. (Jag kan inte begripa varför illasinnade islamofober kallar henne för Måna Muslim.)Den stora styrkan hos Mona är hennes breda människosyn, för nästa dag är hon och prajdar på Pridefestivalen. En och annan prajdare kanske inte uppskattar Monas pendlande mellan två väldigt olika synsätt på homosexualitet, men lite smisk på stjärten får väl en experimenterande bög tåla. Hennes nyfikenhet på människan har förresten gett upphov till en slogan, ”Allah ska med”.Med ett oklanderligt förflutet kan vi räkna med att Mona blir en utmärkt statsminister. OK, jag kommer också ihåg den där Tobleroneaffären, men det var bara en storm i ett vattenglas. Mona stack ju ut hakan när hon sa att det var häftigt att betala skatt, något som hon och hennes familj i hög grad levt upp till eftersom ekonomin skötts på ett exemplariskt sätt. Precis som när det gäller andra självklara saker, som att inte köra bil om den är belagd med körförbud.Jag hittade visserligen en sajt med namnet ”Mona ljuger”, men det var den värsta rappakalja jag någonsin läst och lämnade sajten redan efter fem tim…, jag menar fem minuter.Avslutningsvis måste jag hylla mannen som lär bli vald till ”Årets sosse”, Ilmar Reepalu. När han fick höra den förfärliga nyheten att judar kände sig förföljda i Malmö, tog han genast avstånd och gick ut och anklagade traktens närmare 100000 högerextremister (ni vet de som brukar ha rakade skallar och Malmö med omnejd vimlar ju av dem nuförtiden) för dåden.Andra, maktfullkomna och beräknande politiker, försökte skylla på Malmös fåtal muslimer – en löjlig anklagelse eftersom muslimerna inte ens syntes till när Sverige och Israel möttes i en tennismatch något år tidigare. Ilmar, däremot, tvekade inte att säga sanningen, hur obekväm den än var.Om Ilmar Reepalu hade varit beroende av de närmare 100000 högerextremisternas röster för att kunna fortsätta njuta av maktens sötma även efter valet 2010 så hade man kunnat anklaga honom för att vara maktfullkomlig. Men Ilmar står självfallet över sådant.

2010-03-10 @ 07:33:40
Postat av: Stefan A(2)

Jag såg TV4 Nyheterna igår, inslaget om detta gjorde att jag hajade till. De sa att det var muslimer som låg bakom detta. Man kan undra om de hade hjärnläpp eller om det bara var ett misstag som så lätta kan hända. Kanske satt en vikarie bakom textmaskinen, en Sverigedemokrat kanske som vill ha den svidande men ändå den rätta sanningen.Mer islam till Sverige, den rena och fredliga religionen...Och ni lite rödgröna, det sista här var ironi...

2010-03-10 @ 07:43:25
Postat av: anders

På tal om sossar läs om den briljanta sossen Monika Green. http://ingero.blogspot.com/

2010-03-10 @ 08:17:23
Postat av: CGJ SD Kalmar

Religionsfrihet eller yttrandefrihet? Vi måste välja, dessa friheter går inte att kombinera...längre.

2010-03-10 @ 08:25:31
Postat av: Massive Radiation Overexposure

"Bland ekonomer, apotekare, journalister och kulturarbetare väntar ett överskott på arbetsmarknaden de kommande 15 åren"Journalister är fullt förstående

Postat av: Ludvig

Jag instämmer tillfullo, helt fruktansvärt vad Mona hamnade snett i Agenda när Göran närmade sig sanningen.

2010-03-10 @ 09:38:40
Postat av: Hulda

Mona Sahlin kommer att göra ALLT för att bli Sveriges första kvinnliga statsminister.

Då är några Judar i Malmö en bagatell.....

2010-03-10 @ 11:30:15
Postat av: Argus

Toralf är värd ett mycket stort tack från alla frihetsälskade personer,för sin utmärkta blogg. Han gör en stor insats för SD och demokratin.

I dagens inlägg tar han upp muslimer som hotar Lars Wilks. Svenska medier ger sken av att ställa uppp för yttrandefriheten men i praktiken är detta dubbelbottnat. Kommunism, nazism och islamism är och förblir totalitära ideologier. Det finns inga moderata eller extrema nazister, islamister, kommunisister, som man

skal l förhålla sig till utan det är ideologin, som man måste avstånd ifrån och då skall också alla behandlas lika, något som dock inte är politiskt korrekt för landets journalister. När får sverigedemokraterna plats i svenska medier och deltaga i den dagliga politiska debatten? Toralfs blogg fyller en stor uppgift, som

borde få SD att fundera över nya tag.

2010-03-10 @ 11:55:05
Postat av: Drutten

Sossarna har bara robotmänniskor som stöd.

De röstar S av bara vana och att det är lätt

att vara okontroversiell, eller av rent ekonomiska och karriäristiska själ. De har inga visioner, de

har bara suddiga vyer av abstrakta saker. Sånt man inte riktigt förstår eller kan ta på.

2010-03-10 @ 12:08:27
Postat av: Bosse

Jag är säker på att Mona Sahlin kommer att ta sossarna åt det håll jag önskar, nämligen nedåt.

2010-03-10 @ 12:18:37
URL: http://yahoo
Postat av: Gubben o Gumman

Claes : Det var ett förståndigt inlägg Svensk

"manipulations" tv är helt sanlöst i stort sett vad det än gäller."Man tror man blivit galen" klockrent.

När "rullgardinen" sakta börja gå upp för en.

Tankarna att ringa sin husläkare knackar än

på axeln.Detta är en av dom största demokrati frågorna istället för RUT avdraget,som robotmänniskorna funderar på ,el om dom skall rösta kvar Willy Björkman i lets dance.När plötsligt Kalle Larsson el blogginläggets huvudperson dyker upp i rutan.

2010-03-10 @ 13:45:50
Postat av: Gubben o Gumman

"Knackar tankarna en på axel"

2010-03-10 @ 13:47:57
Postat av: Rudel

Danskarna förstår det Mona inte gör.

http://ekstrabladet.dk/nationen/article1309485.ece

2010-03-10 @ 15:03:51
Postat av: krister

varför är det alltid synd om muslimer och inga förstår dom suck

http://www.aftonbladet.se/debatt/article6754441.ab

2010-03-10 @ 15:23:16
Postat av: Malin R

Muslimska terrorgrupper säger man i utlandet om de som skulle mörda Wilks,gangstergrupper säger journalisterna här hemma.Wilks själv säger islamistiska fundamentalister.Ordet muslim är enligt pk-kodex förbjudet att använda i negativa sammanhang.Mona Sahlins attack mot Göran Hägglund i Agenda visade detta.Positivt får dock ordet muslim användas."Muslim ledde dam över gatan" eller "muslim klädde om bänkar i kyrka" för att ta några tidningsexempel.Slutsats:Vi ska vara glada och sprida positiva budskap som berättar att muslimer är "snälla".När de är stygga eller hotar och mördar ska vi kalla dem något annat så att den religiösa bakgrunden döljs.Tänk så många journalister och politiker som skulle behöva gå på en "slutaljugkurs".

2010-03-10 @ 15:58:22
Postat av: Stefan K

För mig är det en gåta att någon svensk vill se Mona Sahlin på statsministerposten, med en flinande Lars Ohly vid sin sida.

På min arbetsplats (ett verkstadsföretag) verkar många traditionsröstande sossar börja tveka och förutom mig själv, så är det redan tre arbetskamrater i min närmaste omgivning som har övergett sossarna och lämnat facket. Kommer denna trend från 2006 att hålla i sig?

http://lotidningen.lo.se/?id_site=8&id_item=3596

2010-03-10 @ 17:07:09
Postat av: Peps

Relevant i sammanhanget med muslimer eller Mellanöstern kan ju vara att det inte finns säkra källor på att de är muslimer heller. Vi vet inte något om hur djup deras religiösa övertygelse är eller om de ens är muslimer. Vi kan bara anta. Ur en journalistisk synvinkel är det därför fel att skriva muslimer och det är dessutom irrelevant i sammanhanget. Åtminstone tills vi vet vilka grupperingar de ingår i osv.

2010-03-10 @ 21:26:11
Postat av: P

Välskrivet som alltid.

2010-03-10 @ 22:19:31
Postat av: Skeåning

Mona Sahlins påstående att antisemitismen inte är mer utbredd hos muslimer än några andra grupper saknar all rimlig logik, och verklighetsförankring. På alla ställen i Sverige, såväl som i Europa, där vi har en signifikant muslimsk population ökar de här problemen kraftigt. Det finns också anledning att ifrågasätta påståendena att det är ett fåtal. Det är säkert så att det är en minoritet bland alla muslimer som utför våldsdåden, och de värsta trakaserierna. Men hur utbrett är egentligen antisemitismen och judehatet generelt bland muslimer? Även den som inte utmynnar i rena våldshandlingar. Det verkar vara en väldigt stor minoritet.

När man läser denna artikeln får man bilden av att i klasser med såväl få som många muslimer blir det problem för en judinna att hålla föredrag om förintelsen.

Om det är en minoritet, varför är då denna kvinna t ex överhuvudtaget inte välkommen till klasser som i huvudsak består av muslimer? Borde inte den överväldigande majoriteten präglade av tolerans, då vara för sådana föredrag?

http://www.hbl.fi/text/utrikes/2010/3/9/d44093.php

Detta indikerar inget annat än att det krävs extra insatser mot antisemitism bland muslimska grupper. Här har muslimska organisationer och moskér ett stort ansvar att jobba med attitydsförändringar.

2010-03-11 @ 13:14:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0