KINAPROJEKT MED DRAKAR OCH DEMONER

Jag får kalla kårar längs med ryggraden när jag ser nyheterna ikväll och att Ford har sålt Volvo till Kina.

Alla som bor i Kalmar med omnejd och som följt det stora kinaprojektet Fanerdun i lokal media litar nog inte så speciellt mycket på ett löfte från en kines, även om det sägs vara ministrar i bakgrunden.

Maud Olofsson deltog i Kalmar när första spadtaget togs och tidningsrubrikerna och artiklarna var lyriska över dessa fantastiska kineser som hade drakar demoner under detta spadtagsjippo.

Inte mindre än 6000 företag skulle komma till Kalmar enligt Mr Luo. Läs artikel.

 
Maud Olofsson tar första spadtaget tillsammans med Mr Luo och andra naiva svenskar.

Undrar om Geely redan fått de 27 tillståndet som det behövdes för att Fanerdun skulle kunna föra ut pengar från Kina. Fanerdun fick 26st men inte det 27:e om man skall tro talespersoner för Fanerdun. I Kalmar är det nog inte så många som tror på dessa sagor förutom regionförbundets Magnus Gustafsson och kanske det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson.

Att Geely lovat behålla huvudkontor och produktion i Sverige betyder inte ett jäkla dugg enligt min uppfattning. Om någon dag eller dagar börjar kulturkrockarna mellan volvochefer och de nya kineserna och sedan kommer alla löften vara som bortblåsta. Volvo kommer tyvärr att avvecklas i Sverige inom en inte alltför avlägsen framtid och produktionen kommer i huvudsak ske i Kina eller i något annat land i Asien.


Idag har kina-projektet gått omkull i dubbel bemärkelse.  Foto Thoralf Alfsson

Hur länge dröjer det innan vi får resa en gravsten över svenska Volvo?

SvD,


Kommentarer
Postat av: Doktor Merrick

Håller fullständigt med föregående talare.

I Dagens Industri tycker de idag att " urtypen av entreprenör". Skulle vilja säga urtypen av kommunist, för visst tillhör denne person ledarskiktet i Kina. Några pengar äger han inte det gör statsapparaten. Utan deras goda vilja blir det inget alls

Postat av: Nizze Hanzon

Svensken är av naturen lat och trögtänkt och kan därför inte driva företag. Inflyttade familjer som Wallenberg, Bonnier och von Arhan har fört landet framåt. Nu tar de flitiga kineserna över.

2010-03-29 @ 00:56:22
Postat av: Danne1

Kina är på väg att bli Världens mäktiga nation både ekonomiskt och Militärt.

har inte kina lånat ut miljarders miljarder till USA?

http://images.google.se/imgres?imgurl=http://jamestown.nvmserver.com/uploads/pics/pla_jet.jpg&imgrefurl=http://jamestown.nvmserver.com/&usg=__JGoVwuFjxZH-esdlAIAdoJG40zA=&h=300&w=400&sz=29&hl=sv&start=76&um=1&itbs=1&tbnid=2iLAdqNm6adRlM:&tbnh=93&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3DChinese%2BPeople%2527s%2BLiberation%2BArmy%26start%3D60%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26rlz%3D1T4RNWN_enSE307SE308%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1Kina planerar att bygga och själva betala toppmoderna tåglinjer ända fram till London.(verkar som Nostradamos får rätt, han såg att Kina skulle invandera Europa och de är smarta som använder fredliga medel (eller dataintrång och signalspaning och avlyssning)samtidig så har de en miltärmakt som kan slå tillbaka om ryssland eller USA skulle börja fatta vad som sakta, sakta sker.)Volvo får nog bara ett kontor och sin krocktestanläggning och nån liten produktionsutvecklingfabrik kvar i Sverige för kinesen vill nog smita innanför EU´s tullmurar.den stora volymproduktionen kommer nog garanterat ske i kina. kinesarbetare tjänar väl 3000kr/mån och kanske inga arbetsgivaravgifter eller företagsskatter mm.

medans Svensken tjänar 25 000 kr/mån plus arbetsgivaravgifter på ca 20 000 kr/månaden.Nu fick Kineserna massor med världsomfattande patent som kanske har varit för dyra att införa med Svenskproduktionskostnad. 13 Miljarder var nog superbilligt. vilka möjligheter Geely nu har.nu kunde man hoppats på att nya unga studenter i Sverige skall bygga upp nya företag men f-n Kineser och japaner och Indier och koreaner har ju utbildningar och riskkapital och deras industri är ju nästan bättre än våran. de leder ju utveckligen av ny teknik. De tar fram egna patent på datorkretsar och blir oberoende att betala tillverkningslicenser till Amerikanska bolagibland undrar man vad politiker i EU och Sverige´s 7 -klöver verkligen vill? sabbar dom sitt egna land med flit eller är dom totalt korkade eller tar de emot mutor eller vad f-n pågår? Vi skall inte ens få utbilda våra egna läkare fast vi kunde ha fler utbildningsplatser, otroligt.kanske hela Världen blir mer integrerad och global och vi kanske jobbar mer i andra länder och Sverige får inkomster från det. men kommunerna får nog svårt att försörja alla och besparingar drabbar nog fortsatt de svagare grupperna som nu.Det blir nog ganska lätt för SD att bygga upp landet igen, bara göra det som är sunt förnuft till att börja med.

sedan när protesterna börjar så tar man fram allt mygel 7-klövern gömt under mattan och deras argument faller.

2010-03-29 @ 01:51:03
Postat av: MartinA

Alltså, jag tror inte att geeley köper volvo för konsolidering. De köper för att de vill ha volvos kunskaper. Tror inte det nödvändigtvis är så hotfullt för volvo.

2010-03-29 @ 02:14:36
Postat av: Gubben o Gumman

Vila i frid Volvo Torslanda verken.

2010-03-29 @ 03:59:39
Postat av: Putte

@ Nezze. Äldsta kända personen i Wallenbergsläkten hette Per Hansson och hade sitt ursprung så långväga ifrån som Östergötland.

2010-03-29 @ 05:59:19
Postat av: Gubben o Gumman

Nizze : Kan du räkna upp 10 stora företag som startats i mellanöstern?

Eller möjligen 10 Nobelpristagare från samma region.

2010-03-29 @ 07:03:59
Postat av: Gubben o Gumman

Nu måste väl Göran Johansson samt hela bunten Göteborgskommunister ,jubla Volvo kommunistägt.Blir väl härligt med 20000 permitterade på Torlunda

verken, alla underleverantörer,alla partners samt

barn som kommer att beröras.Grattis stolpskott ni har nu nått högsta steget

"kommunisma detsroyia by stealing".

2010-03-29 @ 07:23:22
Postat av: Allemand

Ett år c:a har jag tippat innan de börjar flytta verktyg o.s.v tii Asien.

2010-03-29 @ 07:55:50
Postat av: Nalle i Växjö

Skyll inte på Kineserna (eller Araber)I vår ständiga jakt efter allt billigare prylar, producerat i det som från början var lågprisländer så går det så här.Genom att ”trösthandla” ny blus varje Lördag, eller ny borrmaskin varje månad för att den förra brunnit upp, så blir det så att vi har ” matat” dom med våra pengar, som nu används att köpa upp dom sista företagen vi har kvar.

Nästa blir väl Ericsson, om dom nu vill ha det, dom kanske bara tar kunderna.Min prognos är att Kineserna nu sakta ökar priserna på alla prylar, nu när dom har nästan all produktion för Västvälden, och även stor del av utvecklingenNär det gäller bilar så var elbilar vanligare i början på 1900 talet än bensinbilar. Starka krafter i oljeindustrin har sedan dess sett till att ingen riktig utveckling har skett på elbilar förrän senaste åren.Hade vi fortsatt satsa på eldrift hade vi varit nästan oberoende av Arabernas olja, och då hade vi sluppit deras Moskebyggen och köp av företag och fastigheter och infrastruktur i Sverige ( Preem/Jet Arabens)Men nu är det för sent, ska dra en säck över huvudet och stänga av radion för att slippa se och höra allt elände.Men vi ses i alla fall på valdagen så får vi se om vi kan stoppa upp Sveriges sönderfall några sekunder åtminstone.2010-03-29 @ 08:00:53
Postat av: Doktor Merrick

Danne1

Allt det där har de byggt upp med handkraft och lokalvaluta

Kineser får inte ta tillvara dollaröverskottet utan att få tillstånd av de styrande kommunisterna.

Li Shufu är mannen som är miljardär i lokalvalutan Yuan tar över Volvo Personvagnar. Hade han inte tillhört det ledande skiktet hade han aldrig kunnat köpa Volvo.

Yuan är inte godtagbar utanför Kina, ivf inte mer godtagbar än Tysklands statspapper mot slutet av WWII eller Premiärminister Robert Mugabe, despoten och diktatorn i Zimbabwe fd Rhodesia som Sverige mer än gärna skänker skattebetalarnas pengar till äm idag.Gubben o GummanHalalslakt på det mest barbariska sätt skulle väl kunna vara ett "storföretag"

2010-03-29 @ 08:13:30
Postat av: Peter

Jag blir alltid misstänksam när man pratar om ekonomiska under. Själv tror jag att Kina kommer att gå samma väg som Japan gjorde efter bostadsbubblan i slutet av åttiotalet (det finns också andra tecken på att expansionen gått på tok för snabbt). Kinas störste fastighetsägare lär ha sålt ut sitt innehav. Ta det som ett tecken.

Men det kan de gott ha.

2010-03-29 @ 08:18:07
Postat av: Cavatus

I Sverige satsar man på de "mjuka värdena". Därför försvinner Volvo från vår horisont. Vår för tillfället säkert största industri är massinvandringsindustrin. De när en stor industri och det finns starka intressen bakom den som gör att den inte kan elimineras med ett pennstreck. Men tänk på att den finansiera av dig och mig. Beror på när de har tänkt att exportera detta koncept.Redan Danielsson (tsunamibanden) sa i en intervju för inte alltför kort tid sen att vi i Sverige är betraktade som extremister bland övriga europeiska stater när det gäller vår immigration. Minns inte var jag såg klippet, men det finns.

2010-03-29 @ 08:30:07
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Volvo är snart degraderat till en fotnot i svensk bilhistoria. Dessutom lär ju svenska underleverantör knappast behålla några kontrakt i det framtidscenariot.

2010-03-29 @ 09:33:52
Postat av: Nalle i Växjö

Läs vad allas vår Ian Wachtmeister skriver om Kina

Postat av: Patrik

Bilden är ganska talande:Maud Olofsson tar det första spadtaget till det som kommer att bli volvos flytt till Kina.

2010-03-29 @ 13:51:01
Postat av: Roberth

Det konstiga är att Volvo började gå bra igen. Med sina nya snåla modeller och nya s60:an såg det ljust ut. Varför ville ingen annan än kineser köpa? Eller fanns det fler budgivare? I mina ögon var detta det sämsta som kunde hända.

2010-03-29 @ 14:00:49
Postat av: Mao Tse Dum

Kalmars kinaentrepenör för Fanerdun och Geelys unge ägare kommer från samma stad i Kina.Känt är att de har tillverkat varor i Kina i samma bransch.De har haft samma kontaktman från svensk sida i ISA(Invest In Sweden Agency) och har/hade samma kinesiska bankkontakter.Samma volymer av paradisiska löften kommer nu från Geely till göteborgarna och kom från Fanerdun till kalmarborna och inte minst till politikerna på lokal-och riksplanet.Kanske rent av de nye entrepenören på arenan fått tips av den tidigare i Kalmar?Chansen att de känner varandra är som synes inte helt utesluten.Avvecklingen av själva bilproduktionen i Göteborg bör vara avslutad inom ca. fyra år.Vad som ev. kan återstå efter detta är en mindre utvecklingavdelning vars öde i förlängningen också är ovisst.

2010-03-29 @ 16:14:13
Postat av: S-E Karlsson

Läste på " Fria nyheter " att fattigdomen vad det gäller ungdomar och ensamstående mammor och invandrare ökar mer och mer ! Att den ökar för ungdomar och ensamstående mammor kan jag ta för gott , att däremot invandrare skulle vara inblandade tror inte jag . Man kan bara titta på ÄFS = äldreförsörjningsstödet det är ju flera tusen kronor högre än vad en fattigpensionär får ut här i Sverige .

2010-03-29 @ 16:42:17
Postat av: Drutten

Tur att Volvo AB finns kvar och det blir inte lätt för Kineserna att få fritt spelrum med varumärket.

Kina har för den delen haft en gubbe i rotation runt jorden så att de behöver vår teknik kanske var sant för 10 årsedan men inte längre.

Kina kommer snart att få en så stor befolkning att de snabbt blir en självsanering då maten tar slut eller transporterna inte når fram i tid.

2010-03-29 @ 18:02:27
Postat av: Gustav

Jag undrar vad Thoralf och hans parti tycker man ska göra med Volvo. Som bekant är det ett tag sedan detta förlusttyngda företag var i svensk ägo... Men ni tycker kanske att svenska skattebetalare ska köpa skiten. Att pengar ska tas från skolan eller vården för att sälja bilar ingen vill ha? Eller är det som vanligt i sann sd-anda, lätt att gnälla på andra utan att ha en egen lösning.Dessutom antar jag att alla ni som kritiserar försäljningen äger en volvo köpt under tiden volvo agdes av svenskar.

2010-03-29 @ 19:35:49
Postat av: RevolverHarry

Ni verkar ju vara en massa förståndiga macroekonomer och företagsvetare här, men va fan ska vi göra då? Ja fattar bara att ja måste ha ett jobb att gå till. Och jag vill hälst slippa att fjäska för nån jävla idiot och städa deras toaleter.Sen udrar jag var i helvete mina skattepengar tar vägen de e ju nånn jävel som tar dom! De fattar jag.

2010-03-29 @ 19:40:15
Postat av: Putte

@GustavDet finns väl snart inga skattepengar kvar. De har ju du och din gelikar sprätt iväg på allsköns snyltare från Långtbortistan. Då är det inte så viktigt med skola och vård, utom förståss till illegala invandrare, som ni ju tvingar svenska skattebetalare att ge gratis sjukvård.

2010-03-29 @ 19:41:38
Postat av: danne1

varför fick inte det Svenska konsortiet JAKOB köpa?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Konsortium_Jakob¤kanske Ford inte vill att Volvo då skulle bli en konkurrent att räkna med?

¤kanske det är politsikt spel mellan USA och Kina,Ford kanske inte vågade säga nej till Kina´s önskemål.Här kan vara en förklaring till att det går åt hel-vete för Sverige! Vi har ju fega,naiva,korkade personer i 7-klöverns plantskola. Hör själva. Har Metso själv tänkt ut detta manus. Hon är nog bättre på annat än politik!

http://sverigesradio.se/webbradio/?type=db&id=2283930

Jaha, ekonomisk tillväxt påverkar inte, och att kina köper volvo det bryr sig hon inte om. För det är elitidrottare som är orsak till att dikturen inte upphör i Kina! och så fick hon in lite Naziolympiad 1936. skall hon verkligen styra Sverige -man tar sig för pannan.tom Akinder borde inse nu, att även de som inte gillar SD (offentigt) ändå måste rädda Sverige genom att rösta på SD! tror nog Metso själv smygröstar på SD.

varken sossepakten eller Alliansen kommer kunna kovända i alla tidigare beslut och de skulle nog gilla att SD bygger upp landet igen medans de själva glassar runt i tillvaron på sina feta arvoden från förr.vad fult vilseledande Svenska Stasi media är: jaha bombdådet i Moskva är utfört av "separatister"

http://playrapport.se/#/video/1945404 (57 sek)kan inte Elmsäter bara säga som det är: Det är Muslimer, som krigar. för Ryssland viker sig inte för koranens lära

se den hemska sanningen på w.truthtube . tv

2010-03-29 @ 19:58:10
Postat av: danne1

Bra RevolverHarry!

macroekonom-tja tänker man kritiskt till all indoktrinering som Svensk media listigt utformar.

Så är bloggar bra att få feedback från, vad tycker ni man kan göra för att motverka allt djäv-la tok?Jag tycker Wallenberg kunde satsa lite riskkapital på att bygga upp nya företag istället för att bara sälja ut sina aktierna till internationella storbolag.

när Sverige sedan är plundrat och folket är arbetslösa och kommunen inte har råd med försörjningsstöd och alla lever på att råna . skall de rika leva bakom gallerhus och ha vakter som värsta kungafamiljer?Politikerna tar dina skattepengar och lägger på sånt som styrker deras positioner och karriär. sedan delar de ut lite småsmulor till folket.

stäng av tv´n och se denna film istället, om varför 1200 skattemiljarder/år inte räcker till nån värdig äldrevård

http://video.google.com/videoplay?docid=3131814649006604738#

(obs han "glömde" ta med alla bidrag som kan härledas till massinvandringen och PK-mångkulturprojekten)¤¤¤¤¤¤[ hallå Thoralf , meddelande till Dragan Klaric på SD Television]

kanske SD-television kan göra en "1200-miljarder" film version 2, om PK-projekt och invandringens kostnader. enbart faktabaserad skulle bli mer effektivt än att slösa på svindyr tv4 reklam.

www.frianyheter.nu har ju sammanställt statistik på alla kommuners bistånd]¤¤¤¤¤¤¤

2010-03-29 @ 20:31:34
Postat av: Thoralf A

danne1När det gäller det fantastiska Kinaprojektet i Kalmar och Socialdemokraternas agerande i detta projekt så kommer jag själv göra ett videoklipp som skall läggas upp på YouTube. Planeringen och insamlandet av lämpligt material pågår.Jag har inväntat snösmältningen. Det som göms i snö kommer fram i tö.

2010-03-29 @ 21:34:46
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Jag kan inte annat än att hålla med majoriteten!

Volvo kommer att bli ett "snabbköpobjekt", tillverkad i Kina. Räkna med en fullständig avveckling här i Sverige. 13 miljader och en massa

arbetslösa "väl utbildade" och dyra svenska arbetare!Det var det! Sedan har vi "den andra" bilen, SAAB:en som köptes av en oligur från Ryssland! Runt

3 miljader! En spottstyver för en svensk fordonsfabrik, som sannolikt också får "flyttbara fötter"! Det hade varit bättre att sålt ut andelarna i SAS istället, och satsat på fordonen!

Då hade de iallafall varit kvar på jorden!

15.000 till 20.000 anställda åt helvite inom kort.Först sålde sossarna ut mineralerna under 80-talets

slutskede. F*n trot om inte herr "Bästerberg" var med i denna leken! Javisst har det hänt fler utflytt från Sverige, men detta var väl att ruinera

och utarma ett folk, då endast urantillgångarna bedömes ge 1.000 tals miljader framöver!

Sedan gick "brännvinet" åt helvete. En bra inkomst varje år till välfärden, och glädjen!Man kanske måste packa kappsäcken om inte SD kan förändra ett nuvarande extremt läge, nu i höst...

2010-03-29 @ 22:11:22
Postat av: Tore (prelude, preact, presound)

Ja, det var jag som sporde framtiden, och Thoralf

hade raderat mitt namn! Jag är fortfarande levade och Sverigedemokrat...Namnen är på mina hästar, en gång kända på Kalmartravet! Nu levar bara den yngsta och jag som är äldst! :-)

2010-03-29 @ 22:19:15
Postat av: danne1

Tack Thoralf för responsen/svar. Det blir spännande att se ert filmklipp.

Ni gör fantastiska bra artiklar om saker. De är sakliga och intressanta att läsa.

De är slagkraftiga som hycklarna har svårt att slingra sig ifrån. kanske därför de ger upp och sedan Ljuger och förvränger,vräker ur sig tok som exempelvis "digital dygnhög"Jag skall försöka göra egna videoklipp jag med, Pinnacle/Avid-koncernen har ju bra videoredigeringsprogram som skall införskaffas, och kanske wallraff-utrustning typ som denna, finns andra bättre diskretare så ingen reklam här inte utan bara som inspiration till nya "wallraffrare"att välja nåt.http://www.zoom.co.jp/english/products/q3/

ca 2700 kr finns i alla musikaffärerdå kan det bli mycket som skall avslöjas, sanningen är SD´s bästa vän, sanning och fakta är som en bomb i valrörelsen mot PK-hycklarna!

2010-03-29 @ 22:51:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0