JYLLANDS POSTENJag tycker det är väldigt intressant att två politiker från riksdagspartier i Danmark nu kräver valobservatörer i Sverige vid valet den 19 september. Dessa gör alltså gemensam sak med Dansk Folkeparti och Pia Kjaersgaard som i sitt veckobrev liknade Sverige vid en bananrepublik.

Dansk TV har idag varit på besök i Skåne och gjort nya inslag om detta. Skall bli mycket intressant att se dessa när de kommer på YT.

Jyllands Posten har faktiskt två saker på sin websida som de så "demokratiska" svenska tidningarna saknat. Dels har man en länk till Sverigedemokraterna stoppade valfilm.Dessutom kan man även rösta på vilket parti som man stödjer i Sverige. Hör o Häpna! Sverigedemokraterna finns med som ett alternativ. När såg ni senast en sån opinionsundersökning i svensk media senast? Nej, just det!

Nu måste vi alltså gå till Jyllands Posten i Danmark för att kunna rösta på nätet för att Sverigedemokraterna skall finnas med som ett alternativ. Hur står det egentligen till på DN, SvD, Sydsvenskan, Expressen och Aftonbladet?

I skrivande stund har SD 57 procent av rösterna, när drygt 1100 personer röstat. Gå in här om du vill rösta.

Det bästa med att dessa danska politiker tagit upp detta är att de tvingat ut Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin på banan. Därmed kan inte svensk media undanhålla dessa uppgifter för sina läsare. Att Mona Sahlin dessutom gör bort sig i dansk press när hon kallar danska politiker för "oseriösa och omogna" gör inte saken sämre. Läs artikel i Berlingske.

Till SVT säger de båda partiledarna följande.

”-Den är väldigt svår att förstå om man följder den svenska valrörelsen. Jag tycker att vi har en tillräckligt demokratisk tradition i Sverige för att klara oss utan valobservatörer, säger Reinfeldt.

-Det är ju inte seriöst. Vi har ett fullt demokratiskt val i Sverige, men vi vågar ta debatten mot dem som använder muslimer för att hetsa mot en hel folkgrupp. Det är jag stolt över att vi gör, säger Sahlin som stöder beslutet från TV 4.”

Jag undrar om Mona Sahlin glömt bort hur hennes partikamrat i Surahammar, Monica Rydin  plockade bort Sverigedemokraternas valsedlar. Som tur var avslöjades hon och dömdes senare till 70 dagsböter.Frågan är hur många andra socialdemokrater som ägnat sig åt att göra valet lika demokratiskt som Monica Rydin. Inget skall få mig att tro att hon skulle vara den enda politiker från de så kallade etablerade partierna som försökt förhindra att SD fått röster i tidigare val.

Med tanke på hur media behandlar Sverigedemokraterna kan nog vissa individer uppfatta det som fullt legitimt att även ”manipulera” Sverigedemokraternas valsedlar i vallokalen.

En sak skall dock dessa personer vara medveten om och det är att så många ögon som nu kommer bevaka Sverigedemokraternas valsedlar har det aldrig, aldrig någonsin varit vid något val tidigare. Så risken att ertappas för den som försöker några tricks är överhängande stor.

Vårt riksutskick med valsedlar och information delas ut på torsdag. Nu är vi också medvetna om att vissa brevbärare inte gillar att dela ut Sverigedemokraternas informationsmaterial och därför gäller det att ha koll på detta. Därför uppmanar vi alla att höra av sig om man inte fått informationen med valsedlar senast på fredag.

Nu har du chansen att kryssa mig på riksdagsvalsedeln!SvD,


Kommentarer
Postat av: Janne

Misstänks röstfusk alltså?? Viktigt att alla SD sympetisörer stannar kvar i vallokalerna och övervakar rösträkningen! Det är ert ansvar!

2010-08-31 @ 23:59:15
Postat av: Mattias

Bra att det kommer valsedlar, jag har fått från alla de andra partierna nu utom SD. Började tro att min brevbärare fifflat bort dem. Men då vet jag att de kommer längre fram.

2010-09-01 @ 00:09:37
Postat av: Rickard

Förstagångsväljare här!Kanske låter som en dum fråga men; är det valsedlarna man får på posten som man ska rösta med? Jag trodde det endast fanns vid valurnorna, eller kan man välja vilket som?

2010-09-01 @ 00:39:11
Postat av: Thoralf A

Du kan rösta med dem du får i utskicket men det går givetvis även bra med dem i vallokalen.

2010-09-01 @ 00:41:52
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Robin Shadowes

Valfusket har redan börjat på Malmö stadsbibliotek. Läs mer om det här:http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/08/valsabotage-mot-sd.html

2010-09-01 @ 00:51:30
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Gubben o Gumman

Det mest tragiska är Fredrik Reinfeldt som leder

Svenska-Nordkorea utan att fatta ett skvatt.Hans "Bror duktig uttalande :"Det en ursvenska vi har kvar är barbariet"gör honom olämplig som stadsminister,hade han verkat i SydAmerika hade han hängts upp i närmsta lycktstolpe.Så folkfientligt är hans uttalande,vem vill ha en oikofob till stadschef.Det andra kvinnliga stolpskottet som säger att midsomar är fjantigt, kan man inte ta på allvar

hon är ju kraftigt Jippieberikad,diskad.Skall bli skönt att bli av med den människan efter den 19 Sep,får sossarna 27% skall dom vara glada.Hoppas SD gör ett kanonval så att Fredrik Reinfeldt

avgår med som partiledare,vore skönt med tanke på

vad fanskapet kläckt ur sej om det svenska folket.Man blir bara förbannad när man ser och hör fanskapen ,schas bye tack för ingenting.

Förrutom då 1,2 miljoner Jippiesvenskar, som hälften skall försörjas på livstid,bla 440000

Somalier som är analfabeter till 53%, arbetar

gör 10 % .Fredrik Reinfeldt är det detta du kallar arbetslinjen el att 50% av alla Jippiesvenskar aldrig jobbar,hoppa i kanalen stolpskott.Bla detta är Sveriges framtid samt pensionskapital.Det blir dom Nordiska grannländerna som får ta hand

om kaoset när det bryter ut i Sverige.Samtliga 7 riksdagspartier leker i en socialitisk

ankdamm som är så dysfunktionel, så när Janne Josefsson filmar i valstugor ,så säger man vad man tycker,så beslutar man tvärtemot, i riksdagen.

Vad är detta för jävla gummiryggar?Sverige är ingen bananrepublik utan ett politiskt

mentalt stört land,sista Sovjetstaten i Europa.Gubben o Gumman skriver som vanligt som privatpersoner utan koppling till SD el Thor-alf.

2010-09-01 @ 01:08:40
Postat av: robban

märkligt det där att de enda som använder "vi och dom" argumentet är desamma som definierar SD som "dom" och resten av de 7 som "vi" kallas för mobbing inom skolan men det verkar som om de i riksdagen inte har någon större erfarenhet av studiemiljö. tror fan klantskallarna har lyckats irritera danskarna på riktigt nu, finns gott om påtryckningar att använda för danskarna (och eu) för att förnedra uppblåsta politiker i riksdagen så de trillar av sina höga hästar.

2010-09-01 @ 01:17:07
Postat av: carl10

amerikanska tv bolag brukar visa vanstyret i Sverige. helt säkert kommer de vilja berätta om åsiktsdiktauren och valfusket.

kan nån kontakta CNN, Foxnews mfl

2010-09-01 @ 02:29:05
Postat av: Lappri

...carl10. Varför hoppas du på att USA ska hjälpa? Det är ju därifrån hela ide´n med mångkulturalismen kommer. Foxnews skulle kunna vara till någon hjälp, men förvänta inte för mycket på den fronten, de har sin egen agenda. Det enda som kan hjälpa svenskarna är svenskarna själva.Väl mött!

2010-09-01 @ 02:46:58
Postat av: Gubben o Gumman

Det är märkligt under dagen har vi följt flera debatter ang svnsk skola,icke i en tar man upp det verkliga problemet.Strutsfaktorn år så stor så att man blir rejält förbannad,vi ska inte ha några betyg säger vänstertomtarna som ser till sina kelgrisars intressen,dessa varken vill eller kan delta i skolan

utan lever rövare.Det är svensk skolas riktiga problem grundat med en sosse flumskola påfylld med hundratusentals Jippiesvenskar.Svensk valrörelse är en fars inget annat försvarsfrågor rättsfrågor invandrarfrågor debatteras inte.Burka Afganistan osv ,tjenare.

2010-09-01 @ 02:55:19
Postat av: Gubben o Gumman

Den 24 årige mannen som misstänks för dubbelmord

hängs ut opixlad odömd på en bild från rättsalen.

Detta i Aftonbladet ut som en tvättäkta Svenne Banan och då gäller inte dom pressetiska reglerna.

Vad goa... dom är Nadja Oleg Ivan Pjotr Irina.

2010-09-01 @ 06:23:23
Postat av: Gubben o Gumman

"Ser ut som"Skall det vara

2010-09-01 @ 06:24:53
Postat av: MartinA

Jag är inte dansk och läser normalt sett inte jyllandsposten. Jag tycker det är intressantare att läsa resultatet av en "naturell" undersökning.

2010-09-01 @ 06:31:56
Postat av: Nalle i Växjö

Ledarna på Smålandsposten har öppnat ögonen.

Postat av: Nalle i Växjö

Kanske Åkesson inte hade helt fel! Finns tyligen många som har samma tankar

2010-09-01 @ 07:50:11
URL: http://dagensislamcitat.blogspot.com/
Postat av: Roberth

Här i Surahammar ska ingen få göra om det som hände 2006!!!

2010-09-01 @ 08:01:22
Postat av: Nimbus

Förra valet poströstade jag eftersom jag var på semester, men bekanta som röstade på valdagen hittade inga valsedlar från SD i vår lokala röstlokal, dom hade dock med sina egna så SD fick deras röster. Har svårt att tro att det är så många i Läckeby som röstade på SD att röstsedlarna skulle ta slut, så valsabotage är väl det mest troliga?

2010-09-01 @ 09:02:21
Postat av: Stefan

Du får mitt kryss Thoralf. Lycka till!

2010-09-01 @ 09:29:35
Postat av: Allemand

Du är bra men Stellan får min röst, båda ni har hamnat alldeles för långt bak men jag tror att du har större stöd än Stellan har.

2010-09-01 @ 09:45:55
Postat av: Tony Ingman

Alla som upptäcker valfusk har en skyldighet att

ställa till ett j---a liv om man t.ex upptäcker

att SD s valsedlar inte finns med i vallokalerna.

Ett land som skryter om sin demokrati, men som

agerar odemokratiskt skall hängas ut till allas

beskådan. ( OBS: inte Allahs)

2010-09-01 @ 09:50:58
Postat av: Nalle i Växjö

Hur mycket valfusk är det i din hemstad.Alla kan gå och kolla i dom olika vallokalerna och om ni är för blyga att säga till om valsedlar saknas kan man troligen anmäla anonymtVar man hittar vallokalerna i dom olika hemorterna hittar ni på länken.

Själv kommer jag att kolla Bibliotekt i Växö snart

Postat av: Lotta

För er som bor i Kalmar, ni har väl inte glömt att Lars Vilks kommer till Byttan ikväll 18:30?

2010-09-01 @ 09:57:28
Postat av: Stefan K

Även i Norge uppmärksammar man nu den odemokratiska valrörelsen i Sverige.Visst kommer det att valfuskas i år, sedan får Sahlin kalla danska och norska politiker för omogna bäst hon vill.

2010-09-01 @ 10:24:07
Postat av: Micael Foghagen SD-kandidat

Hej på er alla!

Nu är det verkligen valspurt som gäller. Idag är vi några stycken som besöker de ställen i Kalmar kommun som har förtidsröstning. På min lott fick jag 5 ställen att besöka och lägga ut valsedlar med namnlistor. Har redan besökt min ICA affär i Berga centrum och blev väl bemött.En äldre men väldigt pigg dam lät jag rösta före mig men hon hade stått och hört när jag pratade med de ansvariga. Och så såg hon att jag fyllde på med listor.När jag kom ut väntade hon på mig och undrade om hon fick ta med våra valsedlar till sin "gubbe". Självklart fick hon det och lite material också.Det är tre röster mina vänner och klockan hade inte hunnit bli halv tio ens.Häpp!P.S. 60% 1600 röster i JP nyss

2010-09-01 @ 10:45:50
Postat av: j-å

Som röstmottagare i ett av Kalmars valdistrikt blir jag väldigt irriterad över allt tjafs om valfusk.

Därför tycker jag att SD skickar ut sitt folk som observatörer i vallokalerna under valdagen.

De har rätt att finnas där, även sitta med vid rösträkningen.

Å vem vet. Jag kanske till och med bjuder på lite fika, för dagen blir 10 timmar lång.

2010-09-01 @ 11:18:59
Postat av: Tony Ingman

I skånepartiets valbrev finner jag Mona Sahlin

iklädd Islamisk Slöja, med s loggan på, Dessutom

med följande tänkvärda citat."OKNENS LAG , FRU TOBLERONE SKALL EJ RÅDA I ETT

FRITT SKÅNE"

2010-09-01 @ 11:22:42
Postat av: Allemand

j-å,Du måste dock förstå rädslan hos folk, så här långt har det fuskats med det mesta angående SD.

2010-09-01 @ 11:34:35
Postat av: Lotta

@j-å

Det du borde bli irriterad över är det faktum att valfusk förekommer. Om du missade länken ovan om just detta kan du läsa om det i min länk.

Postat av: Anonym

Thoralf,Jag kommer att kryssa för dig på riksdagslistan, trots att jag inte är bosatt i Kalmar med omnejd. Jag är mycket imponerad av din blogg!Lycka till!P.S.Anmäl valfusk till Valmyndigheten:http://www.val.se/om_oss/kontakt/index.html"Valmyndigheten inrättades den 1 juli 2001 och har som uppgift att planera och genomföra val och folkomröstningar.Valen ska genomföras med maximal tillförlitlighet och effektivitet."

2010-09-01 @ 11:47:10
Postat av: AWSvensson

Bra då kan vi lita på att j-å som röstmottagare ser till så att Sverigedemokraternas röstsedlar finns tillgänglig på det röstkontoret, eller?

2010-09-01 @ 11:57:45
Postat av: Stefan A

Rävsvält borde ändra sitt ordval till att vi HADE en tillräckligt demokratisk tradition i Sverige, Sahlins definition på att "ta debatten" med Sverigedemokraterna är att oemotsagd få smutskast SD, och där har media varit otroligt generösa med att ställa tid och plats till förfogande,nej nu får de här tre veckorna ramla på så man får se minen på alla SD-hatare när SD får över 12 %.

2010-09-01 @ 12:03:09
Postat av: LasseLucidor

Är det någon mening att kryssa Sten Andersson Malmö?

2010-09-01 @ 12:06:55
Postat av: Lotta

@LasseLucidor

Må du ruttna i helvetet en dag.

2010-09-01 @ 12:34:10
Postat av: Allemand

LasseLucidor,Med denna kommentar bevisar motståndarna vilka de egentligen är som har låg utbildning och ingen hjärna.

2010-09-01 @ 12:37:36
Postat av: AWSvensson

Castros regim förföljde homosexuellaKubas före detta diktator, Fidel

Castro, medger nu att homosexuella

män och kvinnor förföljdes under

revolutionen.Det framgår av en tidningsintervju

som The Atlantic magazine gjort,

uppger TV-bolaget CNN.Efter revolutionen - på 60- och 70-

talen - sände Kuba, helt öppet,

homosexuella män till arbetsläger

utan rättegång.Fidel Castro medger nu att ansvaret

var hans och att behandlingen var

djupt orättvis.

2010-09-01 @ 12:52:26
Postat av: Lotta

@AllemandLasseLucidor kan inte vara mentalt frisk. Ok att man kan ha olika åsikter när det gäller politik men att sjunka så lågt att man frågar om det är någon idé att rösta på en person som nyligen avlidit då är man djupt störd. En uppmaning till LasseLucidor: Sök hjälp på psykakuten innan du allvarligt skadar dig själv eller någon i din närhet. Du behöver långvarig hjälp och stark medicinering.

2010-09-01 @ 12:54:11
Postat av: j-å

Har varit med som röstmottagare sedan valet -76 och jobbat tillsammans med säkert 30-tal röstmottagare från andra politiska parti, men aldrig upplevt det minsta oegentligheter.Vill minnas något enstaka skämt om Vpk eller ND vid sammanräkningen, men ingenting som ens har kunnat nudda vid illvilja eller tankar på att fuska bort någon valsedel.Men det är ju förståss fullt möjligt att 6 röstmottagare kan samsas om att byta ut SD:s röstsedlar vid sammanräkningen. De måste dock ersättas med andra, för att annars stämmer inte antalet med röstlängden.Men som sagts. Vem som helst har rätt att sitta med som åskådare vid sammanräkningen.Att det sedan händer ett och annat vid ställen där man kan förtidsrösta förvånar mej inte. Men jag tror att sådana händelser jämnar ut sej. De drabbar inte enbart SD.F.ö. begriper jag inte vitsen med att förtidsrösta i en ICA-butik eller bibliotek m.fl. lokaliteter.

De flesta förtidsröstare har egentligen inte det behovet, samtidigt blir det ett merarbete för röstmottagarna.

Känner till röstmottagare som förtidsröstat och det är ju ganska löjligt, när de sedan finns i vallokalen minst 8 timmar under valdagen.

2010-09-01 @ 13:18:26
Postat av: Kalle

>j-å

"Känner till röstmottagare som förtidsröstat och det är ju ganska löjligt, när de sedan finns i vallokalen minst 8 timmar under valdagen." skriver du och med all respekt.Kan det bero på att dessa röstmottagare inte känner sig säkra med den valsekretess som finns i svenska valokaler. Precis som våra vänner danskarna har påpekat. Så känner tydligen många svenskar också.

2010-09-01 @ 13:46:46
Postat av: krister6

lottalasse lucidor har kanske varit på psyken men där var fullt av apatiska barn där familjen inte får stanna därför blev där ingen plats över till han. kanske borde tänka på det, innan han röstar den 19 då kanske det finns hopp för sverige igensd 2010

2010-09-01 @ 13:53:39
Postat av: Lotta

@krister6

Det har du naturligtvis rätt i annars borde han inte få gå ensam ute i det fria.

2010-09-01 @ 14:04:53
Postat av: Micael Foghagen SD-kandidat

Att förtidsrösta är som en försäkring att din röst blir hörd - har man otur ligger man nerbäddad i höstförkylning eller något annat otrevligt. Visst, man kan rösta med ombud, men det kanske känns besvärligtjust då...Lite mindre högtidligt måhända, men ett säkert kort!Läckeby, Rockneby, Lindsdal, Berga och Norrlidenbor har nu valsedlar med namn. Och innan dagen är slut ( kanske redan nu) finns det på samtliga 14 ställen i Kalmar kommun.Nu kör vi!

2010-09-01 @ 14:14:37
Postat av: j-å

@ KalleVadå valsekretess???

Har svenskarna blivit ett så överdrivet smygande folk, eller snokande,så vi ska börja leta dold kamerautrustning vid skärmarna?För det första är dessa röstmotagares politiska hemvist redan känd genom att de ofta har politiska uppdrag och representerar ett visst parti.För det andra är det mer eller mindre en förutsättning, att den politiska hemvisten är känd, för att bli godkänd som röstmottagare av valnämnden.

M.a.o. är det hela tiden politiska motståndare som kontrollerar varandra och som i sin tur försvårar möjligheten att fuska.Kan möjligen köpa argumentet att man kan bli plötsligt sjuk. Men sådana funderingar har man inte i andra viktiga sammanhang.

Men vill man nu ha förtidsröstning i ICA-butiker exempelvis, får man nog räkna med ett och annat missöde.

2010-09-01 @ 15:00:24
Postat av: Ulla Fökk

Sverigedemokraternas valfilm 2010 har nu 330,000 visningar ändå ligger såssarnas valfilm med 48,000 visningar överst på Youtube, varför!!!

Postat av: Stefan

Har följt din blogg länge, och självklart kryssar jag för dig. Kommer du lägga ner bloggen om du når riksdagen?

2010-09-01 @ 15:42:20
Postat av: Kalle

>j-å

Inne på Stockholm central fanns/finns en valstation. Där registrerades omedvetet väljarna och vilka valsedlar de tog av centralens interna övervakningskameror.Att vara för SD är inte att hoppa runt på torget och skrika:

-Jag är SD:are utan att räkna med bestraffningar av något slag. Det finns det många exempel på. SD motarbetas på alla plan även inför demokratiska val så att våra grannländers regeringar reagerar.En valförättare beskrev för mig en gång hur det gick till att fuska vid svenska allmänna val. Tror inte ett smack på valhemligheter i sverige.Danskarna har rätt att demokratin är hotad i sverige. Synd bara att OECD har så många val att bevaka uti Eoropa så deras kapacitet inte räcker för det svenska valet.Vill verkligen ha valövervakare i den svenska bananrepubliken.

2010-09-01 @ 15:46:49
Postat av: Maggan

Jag har också kryssat dej Toralf. I Örebro fanns SD-valsedlar i biblioteket. Men, de låg ensamma i en del av bordet med valsedlar närmast röstmottagarna som utan problem direkt kunde se om någon valde att ta SD-sedlar - ett sätt att avskräcka?!

2010-09-01 @ 15:56:16
Postat av: Personliga Persson

Du har min röst.. Lite konstigt att Sten Andersson finns med när han är avliden.

2010-09-01 @ 16:34:52
Postat av: Kul

http://www.youtube.com/watch?v=V5bx4rUvcoo

2010-09-01 @ 16:39:39
Postat av: AWSvensson

Det framgick i ett reportage i någon av tidningarna att minst två personer hade avlidit sedan deadline för nomineringen och tryckningen av valsedlar, däribland en kandidat från Oskarshamn. Eftersom det måste finnas tid för tryckning så händer sådant från och till. Inget man kan ändra på med nuvarande system.

Skulle någon av okunnighet kryssa en sådan person så ignoreras denna kryssning.

2010-09-01 @ 16:46:28
Postat av: AWSvensson

Hur korkat och okunnig får man vara för att bli framskickad att debattera i någon slags TV. För att inte tala om den stackars reportern som inte ens hon kan ta sig på allvar. Man tro fortfarande att Sverigedemokrater är några stakande byfånar som man kör över på en fikarast. Luta er tillbaka och mycket nöje de närmaste minuterna.

Postat av: Argus

Thoralf , brukar ta upp intressanta och viktiga frågor men varför inte belysa Italiens beslut, att

ej godkänna islam som officiell religion och de

konsekvenser detta medför.Vore detta något för Sverige ?

2010-09-01 @ 16:56:09
Postat av: LasseLucidor

Detta står idag på Taxi Stockholms interna sida.Kvällsöppet, TV4, söker väljare som inte bestämt sig

Kvällsöppet TV4 sänder extra inför valet och söker nu osäkra väljare som kan medverka i vårt program som politiker på tid ska få försöka värva till respektive block med sina vassaste argument. Personen i fråga kommer sedan få fälla ett avgörande vilken representant som var bäst.Den vi söker ska:Ha utländsk bakgrund och ett personligt perspektiv på integration

Kunna formulera vad man önskar av en kommande regering vad gäller integration

Inte ha bestämt vad du ska rösta på, men kommer att rösta

Är du den vi söker? Tveka inte att ringa oss, så berättar vi mer. Vi vore tacksamma om du ville höra av dig till oss så snart som möjligt!2010-09-01 @ 17:00:56
Postat av: Göran

Lugn och fin Thoralf. Du är redan kryssad och klar!

Lycka till.

2010-09-01 @ 17:26:55
Postat av: Ulla Fökk

Jag lägger min röst på Stellan "Mopsen" Bojerud

2010-09-01 @ 17:32:23
URL: http://mopsen.wordpress.com/
Postat av: LasseLucidor

Förlåt, jag menade absolut inte att såra någon när jag skrev om Sten Andersson, jag ville bara få fram att listorna är gamla...

2010-09-01 @ 18:05:39
Postat av: Allemand

j-å,Jag håller inte med om att det är säkert bara därför att det är folk från olika partier. Se vad som händer just nu, sju partier som samklang gör allt för att stoppa SD.Just detta gör att i allafall jag är livrädd för att

det är precis vad som kommer att hända.Jag tror på dig att du är ärlig men tyvärr finns det säkert hundratals som gör vad som helst för att sabotera för SD.Visst ett alternativ är att sitta med men alla kan inte det.

2010-09-01 @ 19:20:41
Postat av: Allemand

LasseLucidor,Okej jag köper det, men det var lågt. Listorna trycks i förväg och vad som helst kan hända fram till valdagen.

2010-09-01 @ 19:22:58
Postat av: Magnus S

Klassas det som valfusk om SDs valsedlar ligger på ett eget bord eller tillsammans med NDs och alla andra pk-partiers ligger ihop på ett eget bord en bit bort med det egentliga syftet att man skall skämmas som en hund när man går fram. Jag menar har man rätt att börja bråka då? Jag minns för "några år" sedan då SD och Ny demokrati fick ett eget bord fem meter från pk-bordet och en barsk gubbtjyv stod och blängde. Det kändes väldigt obehagligt.

2010-09-01 @ 19:34:30
Postat av: Rune

j-å skrev:

"Men det är ju förståss fullt möjligt att 6 röstmottagare kan samsas om att byta ut SD:s röstsedlar vid sammanräkningen. De måste dock ersättas med andra, för att annars stämmer inte antalet med röstlängden."

-----------------------

Javisst är det möjligt. Om det t.ex. har kommit in 76 röster för SD så kan man om man är överens kasta femtio av dessa och ta några steg ut i vestibulen och hämta femtio andra av en lagom partimix. Man kastar naturligtvis inte alla SD,s 76 valsedlar för då skulle ju de som röstat SD undra varför deras röst inte blev räknad. Utan rektionen blir då förstås "var vi inte fler som röstade SD?"

Sådant valfusk förebygges bäst genom att närvara och titta på när rösterna räknas, även om det är tråkigt att sitta där på en pinnstol i några timmar.

Men man kan ju ha med sig en hörlursradio eller en stickning för att fördriva tiden.

Med vittnen så är det nog inte många av rösträknarna som vågar försöka sig på några tricks.

2010-09-01 @ 19:41:59
Postat av: Rune

j-å skrev:

"Men det är ju förståss fullt möjligt att 6 röstmottagare kan samsas om att byta ut SD:s röstsedlar vid sammanräkningen. De måste dock ersättas med andra, för att annars stämmer inte antalet med röstlängden."

-----------------------

Javisst är det möjligt. Om det t.ex. har kommit in 76 röster för SD så kan man om man är överens kasta femtio av dessa och ta några steg ut i vestibulen och hämta femtio andra av en lagom partimix. Man kastar naturligtvis inte alla SD,s 76 valsedlar för då skulle ju de som röstat SD undra varför deras röst inte blev räknad. Utan rektionen blir då förstås "var vi inte fler som röstade SD?"

Sådant valfusk förebygges bäst genom att närvara och titta på när rösterna räknas, även om det är tråkigt att sitta där på en pinnstol i några timmar.

Men man kan ju ha med sig en hörlursradio eller en stickning för att fördriva tiden.

Med vittnen så är det nog inte många av rösträknarna som vågar försöka sig på några tricks.

2010-09-01 @ 19:42:54
Postat av: Skånepåg

@ LasseLucidorDu behöver nog uppdatera dig beträffande vilka regler som gäller för de olika partierna i det kommande valet. Se bifogade länk så bättrar du på dina kunskaper. Här finns allt som du behöver veta, givetvis även beträffande vad som gäller för valsedlarna.

2010-09-01 @ 19:53:38
URL: http://www.val.se
Postat av: Lotta

@LasseLucidor

Ok jag ber om ursäkt för mitt utbrott men det har hänt flera gånger att personer kommit hit och skrivit riktigt vidriga inlägg bland annat om Thoralfs mor. Kan även passa på att säga till alla att SD nu har fått 80% av rösterna på Jyllandsposten:-)

2010-09-01 @ 20:16:45
Postat av: S-E Karlsson

Nu vete skam om inte TV4 får ta plats i skamvrån med en strut neddragen jäms med öronen efter sina turer om SD:s valfilm !Sånt jevla larv !

2010-09-01 @ 20:31:11
Postat av: Per Petersson

SD har tydligen gjort en ny version på sin valfilm som tv 4 kan tänka sig att sända. Om detta stämmer så är det briljant.http://www.youtube.com/watch?v=nXTDtIQXYbA&feature=player_embeddedhttp://politisktinkorrekt.info/2010/09/01/tv4-har-godkant-ny-sd-valfilm/#more-54543

2010-09-01 @ 21:12:08
Postat av: Lotta

Vad har hänt med politiskt inkorrekt? Går inte komma in där nu.

2010-09-01 @ 21:46:38
Postat av: Fredde@76

Jag kommer definitivt sätta mitt kryss på ditt namn Thoralf !Dessutom så satte jag in en liten slant på Sverigedemokraternas bankgirokonto för kampen mot Sverigehatarna .Sedan till alla(h) er som vurmar för Islam och påstår att Sd är nazister skulle ta och titta på

Obsession:Radical Islam´s war against the west.www.youtube.com/watch?v=gMLJJEDDDGc&feature=relatedDen dokumentären kan skrämma en o annan islamkramare!2010-09-01 @ 21:54:18
Postat av: J B Doe

Man bör kräva att alla valsedlar ligger samlade på ett bord. Sedan plockar man till sig valsedlar från flera partier, men använder såklart bara dem från ett parti. (Lämpligen SD) Då vet ingen vad man röstar på.

2010-09-01 @ 21:59:30
Postat av: Måns

Visst behövs det valobservatörer och vi får vara tacksamma mot danskarna som tänker på demokratin för sitt broderfolk.Och det blir ju bara värre därför att ju närmare vi kommer valet ju större blir PK-iternas desperation över SD:s snabbt ökande popularitet.

I dagens TV- debatt mellan Sahlin och Reinfeldt så tillämpades ett nytt skamgrepp mot SD. Reportern inleder med att konstatera att det går bra för SD i opinionsundersökningarna vilket nu ger Mona Sahlin tillfälle att komma med lögnaktiga uttalande om SD och deras politik.Ja, det är väl så PK ska “ta debatten” med SD; genom att sprida lögner och invektiv om SD, utan att SD förstås ges tillfälle till genmäle.Likväl känner jag segervittring:

1) Valfilmen kommer att ge sköna procent

2) Sen kommer skolvalet att ge många, många sköna röster

3) Dessutom har SD två utskick som kommer att ge ytterligare procent.Sen, när SD är större än v och mp tillsammans, så kanske det är dags att byta ut en del partiledare så att samarbetet med SD blir möjligt.

2010-09-01 @ 22:12:28
Postat av: j-å

@ RuneDu får det att låta som om du skulle behöva sitta halva natten.Ett valdistrikt består av max. 2000 väljare. 80% av dem ger 1600 röstande, vilket i sin tur är 4800 valsedlar. Dessa tar c:a drygt en timma att räkna.Då kan du få antalet röster för varje parti nedtecknat på ett papper och lugnt vandra hemåt.

Några dagar senare kontrollerar du i lokaltidningen om röstantalet stämmer för SD.Det som tar tid för oss röstmottagare är sortering av röstsedlarna. Varje parti ska ha sin plastpåse, underskriven och bevittnad. Likaså förtidsröster, blanka valsedlar, tveksamma valsedlar, tveksamma budröster eller kuvert. Minsta avvikelse skall protokollföras. Brukar bli ett 40-tal påsar.Så har vi Kalle Anka-partiet, Medusa-partiet, Elvis-partiet, Bröderna djup m.m. som ställer till oreda.

Till sist ska alla påsar delas upp i nya plastkassar för de olika valen.

Vid 23-tiden kan de så transporteras in till valnämnden.

2010-09-01 @ 22:12:42
Postat av: j-å

@ Magnus S m.fl.Hur det ser ut vid förtidsröstningen har jag ingen aning om.

Men i vallokalen bör det i år finnas valsedelställ.

Minst två st. med 21 fack(tror jag) i vardera ställ.

Inga sedlar får placeras på något annat ställe.

2010-09-01 @ 22:23:07
Postat av: OT

Tack j-å för informationen.@alla Eddie fans i Sverige, gör er röst hörd i valet! Hedra Eddie ge sjuklövern på käften! "Rockabilly Rebel - Eddie Meduza": http://www.youtube.com/watch?v=oW6cJ_9cpB8

2010-09-01 @ 22:47:37
Postat av: carl10

sd har hittills fått 84 % av rösterna! i jyllands posten.http://jp.dk/system/topicRoot/Valg_i_Sverige/;jsessionid=52DABE13B20F7B3672F38B4796221F30

2010-09-01 @ 22:54:22
Postat av: LasseLucidor

Självklart ger jag min röst till SD, redan gjort...

2010-09-01 @ 22:56:11
Postat av: LasseLucidor

Måste bara berömma Salems kommun... Där är det första man får se SD´s blanketter.

2010-09-01 @ 22:59:49
Postat av: Nils

En kommentar bara ang att bevaka valsedlar.

Om folk står och hänger över valsedlarna i syfte att bevaka dom så lär det skrämma bort folk när det är dags att rösta. Får skötas väldigt diskret i så fall..

2010-09-01 @ 23:10:04
Postat av: Magnus S

Tack J-å för svaret.

2010-09-01 @ 23:29:51
Postat av: WMB

FRÅGOR TILL J-Å,

som tycks vet hur det funkar i val-svängen:Hur går det till efter valet vid röstsammanräkningen när det gäller röstsedlar som anses ogiltiga? Samlas dessa ogiltiga röstsedlar i en hög eller i en kartong eller något annat lämpligt?Tydligen kan vem som helst från allmänheten vara med och kolla vid rösträkningen. Har "vem som helst" då också tillåtelse att gå igenom de röstsedlar som ansetts vara ogiltiga? Det kan ju faktiskt vara av stort intresse att konstatera ifall det finns misstänkt många röstsedlar med Sverigedemokraternas namn i "ogiltig-högen" och hur dessa ser ut som räknats som ogiltiga.

2010-09-01 @ 23:44:17
Postat av: Magnus S

I vallokalen bör det i år finnas valsedelställ.

Minst två st. med 21 fack(tror jag) i vardera ställ.

Inga sedlar får placeras på något annat ställe. Skriver J-Å.Jag ber om ursäkt.. Men nu när jag tänker efter ordentligt så är ju det samma sak som jag beskrev tidigare. Ställ eller bord är väl samma sak? Minst två stycken, jaja det hindrar ju inte att det blir samma visa som jag beskrev att ett ensligt ställ med SD och kanske på sin höjd ND som enda sällskap hängs upp med fem meters avstånd från PK-maffians fina ställ. Sedan står en barsk gubbstrut och blänger när man smyger bort mot det nästan helt tomma stället med de skämmiga partierna. Jag är lika frågande fortfarande.. Det borde ju räcka med två ställ eller hur? Finns det något bestämt avstånd som måste hållas mellan ställen? Har jag rätt att ställa till en scen om SDs lappar sitter väldigt diskriminerande och iögonfallande till?Jag gillar den danska modellen bättre. Den Svenska har för många antidemokratiska och pk-istiska kryphål. Det lättaste är ju om alla har med sig sina egna sedlar men där blir det väl tjabbel också med antidemokratiska brevbärare..,PS Detta inlägg är inte riktat mot dig J-Å utan jag säker enbart svar..

2010-09-01 @ 23:57:13
Postat av: Gubben o Gumman

WMB : Det känns precis som att det borde finnas en organiserad Sverigedemokrat under rösträkningen samt

gå igenom dom ogiltiga röster,om möjligt?'Flera är inte röstställen än att det går.

Detta måste ju vara mera än högprioiterat.Ett lokalt mobilnr som kan ta emot röstfusk och bege sej ut för att anmäla snabbt, borde gå att

ordna inom organisationen.Alla får hjälpas åt att hålla koll på förtidsröstningsställena, i sin stad el by.Goda möjligheter bör finnas att få gosa med någon damp-Olle nattetid vid valaffischerna.

Varför inte ge Olle värsta grymma björnkramen.Räkningen av poströster medger valfusk får någon deltaga där så är det nog högst lämpligt.

2010-09-01 @ 23:58:36
Postat av: Thoralf A

Jag har sett en del kommentarer angående "gamla valsedlar".Namnen på riksdagsvalsedeln lämnades in i början av april, senast 15 april.Hur många miljoner valsedlar tror ni man tryckt för sd. Hur många miljoner valsedlar har sedan plockats in i det utskicka som alla hushåll får imorgon.Är det någon som förstår att det inte går att trycka om miljontals valsedlar efter att en person avlidit.Det är heller inte gratis att trycka nya valsedlar.Okunnigheten om hur ett val går till tycks vara stor hos många svenskar.Dessutom förstår inte dessa personer vilket arbete som många medlemmar gör för att få det hela att fungera. Idag har jag kört mer än 20 mil för att få saker att gå ihop. Som tur är kan man prata i telefon samtidigt som man kör.Det underlättar.

2010-09-02 @ 00:00:48
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: j-å

@ WMBDet finns bara några få exempel på ogiltiga:1) Om man använt blank röstsedel och skrivit partinamnet slarvigt och otydbart.2) Om ett kuvert skulle innehålla två valsedlar oavsett om de är lika eller inte.

Är de lika förmodar jag att en av dem räknas som giltig senare.3) Om ett kuvert är helt tomt.Man antecknar på kuvertet vad felet är och samtliga läggs i ett eget förslutet omslag som undertecknas av två röstmottagare.

Det ska sedan in till valnämnden.

Samma procedur gör man med ev. förtidsröster som är felaktiga.Givetvis får vem som helst i röstberättigad ålder kolla allt vi gör, dock inte krafsa runt bland röstsedlarna hur som helst.Det är bara tomma, uppsprättade kuvert från godkända röster nedlagda i valurnan i vallokalen, som får slängas.2010-09-02 @ 00:46:32
Postat av: WMB

Tack för svaret j-å!Jag skulle vilja fråga ett par saker till i anslutning till ditt svar, men nu sover jag nästan så jag ber att få återkomma i morgon kväll.gonatt / :-)

2010-09-02 @ 00:53:16
Postat av: Anonym

@ WMBDet finns bara några få exempel på ogiltiga:1) Om man använt blank röstsedel och skrivit partinamnet slarvigt och otydbart.2) Om ett kuvert skulle innehålla två valsedlar oavsett om de är lika eller inte.

Är de lika förmodar jag att en av dem räknas som giltig senare.3) Om ett kuvert är helt tomt.Man antecknar på kuvertet vad felet är och samtliga läggs i ett eget förslutet omslag som undertecknas av två röstmottagare.

Det ska sedan in till valnämnden.

Samma procedur gör man med ev. förtidsröster som är felaktiga.Givetvis får vem som helst i röstberättigad ålder kolla allt vi gör, dock inte krafsa runt bland röstsedlarna hur som helst.Det är bara tomma, uppsprättade kuvert från godkända röster nedlagda i valurnan i vallokalen, som får slängas.2010-09-02 @ 00:58:00
Postat av: j-å

@ Magnus SKan givetvis inte svara för hur man på Coop Forum, ICA eller liknande lokaliteter för förtidsröstningen, handskas med valsedlarna.I vallokalen skall valsedlarna placeras i bokstavsordning uppifrån. SD kommer alltså mellan Moderaterna och Vänsterpartiet.Det är 8 partier och tre val.

Så skall även blanka valsedlar få plats.

Det blir 27 fack.

Utöver det finns det lokala partier till kommun-och landstingsval.Smyger man undan SD så följer V och de blanka med, samt de lokala partisedlarna.

Men visst, man kan ju alltid efteråt skylla på att man inte kan alfabetet.

2010-09-02 @ 01:27:10
Postat av: Ronny

Verkar som den svenska "demokratin" har skrämt väck Kinnunen!? Är det så, och kanske någon som vet?

2010-09-02 @ 01:31:16
Postat av: Magnus S

Tack J-Å för ditt utomordentliga svar. Nu kan jag sova.

2010-09-02 @ 02:12:24
Postat av: Gubben o Gumman

Thor-alf : Rättvisans och ärlighetens mil kan

aldrig bli för många halleluja.Gubben o Gumman vinkar.Ps. Det är lite svårt att hålla koll på valaffischerna ,det verkar inte finnas några

el behöver vi gå till optikern igen?

2010-09-02 @ 05:08:59
Postat av: S-E Karlsson

G&G , här i Högsby har vi inte satsat på några valaffischer , vi räknar med att folk tänkt till utan dessa och telefonsamtal och andra sympatiyttringar tyder på att så är fallet !

Hoppas folk ger järnet ända fram till den 19 september !

2010-09-02 @ 05:22:50
Postat av: Robert

Vill du in i riksdagen?

2010-09-02 @ 06:57:34
Postat av: Rune

j-å:

"Du får det att låta som om du skulle behöva sitta halva natten."

--------------------

När jag övervarade rösträkningen senast för åtta år sedan så fick jag sitta till ca kl 10. Sedan orkade jag inte längre så jag gick hem. Då var endast rösterna för Riksdagen räknade. Landsting och kommunvalen återstod då. Skulle tippa att de fick hålla på till tolv, halv ett, på natten innan de var klara.

2010-09-02 @ 08:47:01
Postat av: S-E Karlsson

Robert ! Vem syftar du på ???

2010-09-02 @ 10:11:21
Postat av: j-å

@ RuneDet är en organisationsfråga, samtidigt som det är 4 år mellan varje val och ingenting kan ske rutinmässigt. Alla röstmottagare har en handledning på 20 sidor som utnyttjas flitigt, vill jag lova.Hanteringen av just förtidsröstningen är mycket sinksamt för första räkningen, som alltid är Riksdagsvalet.

Kommun- och Landstingsvalen räknas på mindre än halva tiden.Men så blir man trött i huvudet och vill ha en fikapaus efter att Riksdagsvalet är räknat.

Det är då ev. besökare går sin väg.2010-09-02 @ 11:24:34
Postat av: WMB

Hej igen j-å!Jag gör ett försök att nå dig här med ytterligare en fråga.1. Innan kuverten med de ogiltiga röstsedlarna "läggs i ett eget förslutet omslag och undertecknas av två röstmottagare", finns det då någon möjlighet för en "utomstående" att titta igenom dessa kuvert med ogiltiga röstsedlar och göra en uppskattning över hur stor procent av dessa som är SD:s?Tacksam om du hinner svara / WMB2010-09-02 @ 20:38:23
Postat av: WMB

Hej j-å!Jag gör ett försök att nå dig här igen med ytterligare en fråga om röstsedlar.Vet du om det finns någon möjlighet för en "utomstående" att se igenom kuverten med de ogiltiga röstsedlarna INNAN de "läggs i ett eget förslutet omslag som undertecknas av två röstmottagare"?Tacksam om du hinner svara / WMB

2010-09-02 @ 20:44:40
Postat av: WMB

Hej j-å!Jag gör ett försök att nå dig här igen med ytterligare en fråga om röstsedlar.Vet du om det finns någon möjlighet för en "utomstående" att se igenom kuverten med de ogiltiga röstsedlarna INNAN dessa "läggs i ett eget förslutet omslag som undertecknas av två röstmottagare"?Tacksam om du hinner svara / WMB

2010-09-02 @ 21:06:04
Postat av: WMB

Hmm??? Varför blev det på detta viset?

(Det gör inget om du tar bort de två sista inläggen från mig Thoralf.)

2010-09-02 @ 21:11:41
Postat av: WMB

Hmm??? Varför blev det på detta viset?

(Det gör inget om du tar bort de två sista inläggen från mig Thoralf.)

2010-09-02 @ 21:12:30
Postat av: j-å

@WMBJadå, det lär inte vara något problem. Är man inte för närgången och irriterar röstmottagarna, så har du din fulla rätt att kontrollera precis allting vi gör.

2010-09-03 @ 00:33:56
Postat av: Solna_52

Vill bara tala om att jag fått röstsedlar; 2 till repektive val!

2010-09-05 @ 20:44:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0