DREAMTEAM


Pia, Jimmie och Siv.

Partiledarna för de partier med den mest positiva trenden det senaste decenniet.


Fortsätter framgången för Fremskrittspartiet ikväll? Hur stor är skämmighetsfaktorn? I Sverige har vi haft en skämmighetsfaktor på runt 50 procent när Sverigedemokraternas valresultat och opinionsundersökningar utvärderas. Nu tror jag inte på en skämmighetsfaktor i den storleken när det gäller FrP men med stor sannolikhet finns även detta fenomen i Norge.  

I svensk media har man som vanligt målat ut Frp som främlingsfientliga och sedan försökt klistra över detta på SD. Men en framgång för FrP kommer utan tvivel leda till en än mer positiv utveckling för SD. Läs artikel i Aftonbladet.


Det media däremot är väldigt försiktiga med att redovisa är vilken invandringspolitik som övriga partier för. Utvecklingen är precis densamma som i Danmark och alla partier har skärpt sina krav och förslag när det gäller asylpolitik. I stort sett alla partier säger att ”illegala invandrare skall ut ur Norge”.  I Sverige kallas de för papperslösa och det enda parti som anser att de skall lämna landet är Sverigedemokraterna. Riksdagspartierna vill däremot ge de papperslösa fri sjukvård, skola och andra rättigheter som t.ex. gratis omskärelse. I Sverige får de papperslösa till och med barnbidrag, hyresbidrag o.s.v. Visst är Sverige fantastiskt

SvD


Kommentarer
Postat av: Dumle

Du har verkligen satsat på rätt häst Thoralf! Den må vara en smutskastad och kritiserad kuse, men det är inget snack om saken att den kommer att tillhöra framtidens vinnare. Grattis till dig och på sikt hela svenska folket.

2009-09-14 @ 19:42:29
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: Sven Duva

När beräknas valresultaten bli klara?

2009-09-14 @ 20:57:19
Postat av: Dragan Klaric

Off Topic!



Men jag vet att du kommer att gilla det Thoralf :)



http://www.dn.se/nyheter/sverige/kalmar-kommun-gallrade-ut-fanerdundokument-1.952482



Mvh Dragan

2009-09-14 @ 21:01:58
URL: http://www.klaric.se/
Postat av: Mattias

85-84 till borgerliga för stunden. Blir riktigt spännande detta, mycket hänger ju dock på Venstre.

2009-09-14 @ 21:36:26
Postat av: Dille i Momåla

Aftonbladet kör med sin vanliga göbbelspropaganda. Ändå reagerar man när man läser sånt här:

”I Norge har främlingsfientliga Fremskrittspartiet länge varit stora men hela tiden hållits borta från regeringsmakten. De har inte varit rumsrena”



Rumsrena? Hur är det med alla kommunister på Aftonbladet, är dom rumsrena? Är det rumsrent att mörda människor, att suga ut dom och att förslava dom?



Det är ju just det som kommunismen går ut på.



Dessutom: Är vänsterpartisterna rumsrena, vänsterpartiet som finansierats och mottagit order av Sovjet ända sedan början av tjugotalet?

Vänsterpartiet fick till och med order om vad som skulle sägas och yrkas i riksdagen.



Landsförräderi, brukar ju sådant kallas. Men för PK är säkert landsförräderi rumsrent.

2009-09-14 @ 21:53:05
Postat av: Dille i Momåla

Enligt en Valundersökning som DN publicerat så kommer den rödgröna koalitionen att sitta kvar; Om Fremskrittspartiet skriver DN så här







”Fremskrittspartiet, det högerpopulistiska partiet som omgetts av spekulationer om att det skulle kunna bli regeringsmedverkan vid borgerlig valseger, får i NRK:s undersökning 21,6 procent, att jämföra med 22,1 procent vid förra valet. Därmed ser partiet ut att befästa sin ställning som Norges nästa största parti,”



Men jag skulle äta upp min hatt om undersökningen redovisar alla Fremskrittspartiets väljare. Vem är så dum att han tror att alla norrmän vill redovisa sin opposition mot PK för en okänd person utanför vallokalen?



Frågan är alltså, precis som Thoralf skriver, hur stor skämningsfaktorn är. Hur stor var den vid förra valet? Det kan mycket väl bli så att Fremskrittspartiet blir Norges största parti och de rödgröna kan nog inte känna sig säkra innan rösterna är räknade.

2009-09-14 @ 22:10:09
Postat av: Mattias

Frp ligger i skrivande stund på 23,3%

2009-09-14 @ 22:24:16
Postat av: Anonym

2009-09-14 @ 22:39:06
Postat av: Sven Duva

Överskådlig data över resultaten i länken.

Postat av: Ibbe

För att få veta vad som sker i dansk och norsk inrikespolitik bör man läsa dagtidningar på de två språken. Det går utmärkt på nätet. Omedelbart gör man en remarkabel upptäckt. Danmarks och Norges inrikespolitik och dessa länders partiers inställning i invandringsfrågor redovisas inte ärligt i svenska medier. Dessa utelämnar väsentliga fakta om partiernas ställningstaganden och det noterar Thoralf A helt korrekt. Så får ex. malmöborna som lever nära Köpenhamn skildringar i sina lokaltidningar om dansk politik som definitivt ingen dansk känner igen. I Danmark finns en mycket stark uppslutning i Folketinget runt den s.k. främlingspolitiken. När redovisades detta korrekt i en svensk tidning? Det norska exempelt Thoralf nämner är likadant. När redovisades detta i svensk press? Journalisterna spelar ett högt spel. De chansar på att den desinformation de kommer med inte avslöjas. Detta är dömt att misslyckas. Det sörjer utvecklingen på nätet för. Bloggarna korrigerar numera blixtsnabbt journalistiska falsarier. Den insikten verkar inte ha nått pk-etablissemanget ännu, ett etablissemang vilket är på gång att gräva sin alldeles egen förtroendegrav.

2009-09-14 @ 23:04:05
URL: http://s
Postat av: LN



SD-Kurirens nye chefredaktör, södertäljebon Tommy Hansson, är medlem i Moon-sektenen som anser att länder, folk och kulturer är djävulens verktyg för att splittra mänskligheten. Det är uppenbart att Tommy Hansson inte delar Sverigedemokraternas grundläggande värderingar i en rad frågor som är centrala för partiet. Detta borde ha diskvalificerat honom från befattningen som chefredaktör för SD-Kuriren. Rimligtvis borde det ha gått att hitta en ideologiskt pålitlig person som hade kunnat axla rollen som redaktör. Att partistyrelsen trots detta har valt Hansson är obegripligt och djupt oroväckande.

http://www.nationellidag.se/visa/print.asp?dokID=958

2009-09-15 @ 00:10:45
Postat av: Tommy

Jag önskar (sd) framgång, inget snack om annat. Som jag uppfattar partiet, behövs (sd) för att stärka den legitimitet t.ex. riksdagen bör ha som representant för svenska folket. Det är ju lite si och så med det i dagsläget... :-)



Men något saknas (sd). Det finns en (sd)-potential bland vanliga väljare på kanske så mycket som 20%. Jag tror inte att man kan säga att (sd) lyckas här, för man ligger och snurrar runt 4%-strecket i de flesta opinionsundersökningar. Det är rätt lågt det. Partiet känns lågmält och okarismatiskt. Är inte Åkesson rätt blek vid sidan av de två på bilden ovan?



Sedan måste man ha något själv att komma med. Jag tror att (sd) måste lyckas med att lyfta fram en 2-3 profilfrågor till. Problemet för (sd) just nu är lite som barnet som är på väg att bli vuxen: Som barn väljer man hela tiden, medan man som vuxen väljer och då väljer man samtidigt bort något annat. Dom där 2-3 profilfrågorna skulle förtydliga partiets profil, potentiella väljargrupper skulle lättare ta steget, medan samtidigt vissa andra skulle behöva lämna skutan eller utesluta (sd), även om man delar den invandringskritiska biten. Partiets otydlighet på höger-vänsterskalan är problematisk.



Det går inte att bara se på tokigheterna hos andra partier och att tillbringa dagarna med allehanda missnöjesyttringar. För mig är (s) ett tokhaveri med ett ursvagt ledarskap - där finns en väljarpotential. Men vad står (sd) för, för dessa väljare?



Så därför: Jag skulle gärna se att du Thoralf använder din blogg och din klarsynthet till att även idka självkritik i någon form. Självkritik/-insikt växer man av! Och mer av vad (sd) vill ”i övrigt”, vid sidan av kritiken mot invandring och mångkulturen, vilken jag delar till 100%. Jag delar inte din syn att det håller på att lossna för (sd). Det saknas en del…

2009-09-15 @ 01:29:53
Postat av: Gubben o Gumman på G

"Alla papperslösa skall ut"



Citat:Jens Stollenberg(S) i valdebatt.



Så sitter boljsjevikerna på Aftonbladet och skriver skit om SD.



Klimatet är betydligt hårdare i Norge precis, som Thoralf skriver.



Ni vet väl att det första Josef Stalin gjorde när han kom upp i smöret ,var att bli chefredaktör på

Pravda.



(Idagens Sverige motsvaras Pravda av Aftonbladet

Med undantaget Johanne Hilldebrand)



Varför gjorde han så Svenssson?



Fremskrittpartiet fick 6.3% i sitt första val.

Det skall väl SD slå.



Bara inte Neandertalarna slutar kasta sten, nu senast mot en rullstolsbunden Öster supporter i Rosengård.



Hoppas ni kommer ihåg bilderna på den medvetslöse

Franske polisen liggande blödande på gatan,efter att ha träffats av stenar.



Härromveckan var det millimeter ifrån att brandmän

dödats el skadats.



Bara en tidsfråga tyvärr.



Det behövs så lite nu I Sverige, innan SD ligger på 15-20%



Det kommer inte att ta 5 val i Sverige för SD, att

nå Fremskrittspartiets 23% i Norge.

2009-09-15 @ 06:06:34
Postat av: Vicious Dog

Reinfeldt avslöjade på nyhetsmorgon att sossarna ringer runt till redaktionerna för att förmå dem att i alla lägen ställa frågan " ska de borgerliga samarbeta med SD"



Reinfeldt svarade inte på frågan från SVT reportern utan gled smart undan

2009-09-15 @ 07:40:15
Postat av: Stefan K

Jag vill börja med en personlig rättelse av Thoralfs sista mening i artikeln. Sverige VAR en gång fantastiskt. En havererad flyktingpolitik och en okontrollerad massinvandring har tyvärr ändrat bilden på Sverige som ett föregångsland.



Socialisterna vann valet i Norge, men Framskrittspartiet gick fram och gjorde sitt bästa val någonsin.



I varje partiledarintervju den senaste tiden har programledaren känts sig tvungen att nämna Sd och respektive partis eventuella samarbete med dom efter valet. I söndags satt socialisterna/kommunisterna i oppositionen och fick frågan i Agenda och idag satt regeringen i Gomorron Sverige och fick svara på samma fråga. Att Sd kommer in i riksdagen verkar numera stå klart hos alla. Att bjuda in Jimmie Åkesson för att ge honom chansen att ge sin syn på utvecklingen, framtiden och eventuella samarbeten verkar inte intressant. Så har väl knappast Siv Jensen och Pia Kjärsgaard behandlats i respektive land? Pk-media lever efter devisen att prata om, men inte med Sd och det kan tyckas märkligt i en demokrati som Sverige.



Jag kan hålla med Tommy om att Sd:s opinionssiffror runt 4% ter sig märkligt låga jämfört med sina systerpartier i Danmark och Norge. Väljarundersökningar är en sak och verkligheten en annan, visst är det så. Partiet måste som Tommy säger även profilera sig i de övriga frågor som partiet har på sin agenda. Invandringsfrågan är och ska förbli den största och viktigaste, men i kommande partidebatter och utfrågningar hoppas jag att man även tar upp övriga frågor och ger sin syn på dom. Nu vet jag att så fort Sd tillåts sitta med i en debatt så dras automatiskt invandringsfrågan upp av programledaren, men ta ordet ur munnen på honom/henne och förklara att ni hellre vill berätta om er ståndpunkt för de äldres situation, brottslighetens utbredning och andra frågor som intresserar. Man måste gå ut och bevisa att partiet inte är ett enfrågeparti, utan att man faktiskt har en bredare politik än så. Det kommer att värva fler röster än de 4% man kretsar kring nu.



Är det nu invandringsfrågan som tas upp i varje debatt Sd bjuds in till, så se då till att vara väl förberedda och toppa svaren med medhavd statistik över kostnader för flyktingpolitiken, Sveriges flyktingmottagning kontra övriga EU-länder, kommuner och landstings neddragningar i välfärdssystemet kontra utgifterna för flyktingar etc. Statistik brukar bita bra hos medborgarna.

2009-09-15 @ 08:21:36
Postat av: Gubben o Gumman på G

1 Komma in i riksdagen 4%

2 Använda riksdagen för att profilera sej i sina hjärtefrågor.

3 Låta en ung partiledning växa in kläderna, och kommande 30% av svenska väljarkåren

4 Vad förståndiga vi är.

2009-09-15 @ 08:34:20
Postat av: Dille i Momåla

Tommy tycks inte inse att SD är ett parti som bildats för att tillgodose vanligt folks intressen, särskilt i fråga om invandringspolitiken och kriminalpolitiken.



Här har SD sitt berättigande eftersom det inte finns någon annat parti som vill föra folkets talan i dessa frågor. Tvärt om har det ju visat sig att de etablerade partierna gjort allt för att förhindra ett folkligt inflytande på invandrings- och kriminalpolitiken.



Att gnälla över att SD ligger runt fyra procent är att blunda för den förföljelse som SD utsatts för. Det är även att blunda för att SD är ett rot-parti, ett parti som gjort sig oberoende av media och växer underifrån genom anhängarnas trägna arbete.



Alla dessa valarbetare har inte gått upp klockan fem till flygbladsutdelning för att starta ett nytt socialdemokratiskt eller moderat parti.



Dessa partier finns ju redan och det är lätt att säga att vi ska kopiera deras politik - men att förklara till vilken nytta blir svårare.

2009-09-15 @ 09:59:46
Postat av: Stefan K

Expressen syn på det norska valet...

http://blogg.expressen.se/opinionsbloggen/entry.jsp?messid=540437

2009-09-15 @ 10:02:16
Postat av: Roberth

Sverige den största bananrepubliken i världen!

2009-09-15 @ 10:25:13
Postat av: Nårr Bagge

Expressen vrider till det så här: "Partiets flyktingpolitiske talesman (paradoxalt att en sådan anses nödvändig i detta flyktingfixerade parti)". Sitat slut. En sådan person finns inte, kolla frp.no så hittar man en namngiven "invandrerpolitisk talsmann", (en viss skillnad) och en sådan har alla partier i Norge (och kanske tom i Sverige med). Kanske Gubben kan påpeka detta i kommentarerna? (Jag vill av olika orsaker inte ge Expressen min mejladress). Lysande kommentarer i Expressen frå Getingen.

2009-09-15 @ 19:33:50
Postat av: Gubben o Gumman på G

Nårr Bagge : Vi blev lite förbannade på Expressen

bloggen.



Blev rätt bra va?

2009-09-16 @ 00:08:19
Postat av: Gubben o Gumman på G

Nårr Bagge : Fexat, nu har Dahlberg o Martteus lite till att klura på Expressens blogg.



Hoppas dom går i svarsmål då skall det bli åka av hehe.



Bara löjligt med Södertörs Högskole journalister på

en "borgelig tidning"

2009-09-16 @ 00:36:32
Postat av: Gubben o Gumman på G

Södertörns högskola har flest utlänska studenter

av alla högskolor i Sverige, skumt.



TV4 : Titto "babblo i nattmössan" är gästproffessor

på Södertörn.



I förgår hade TV4 man hämtat en snubbe därifrån som kommenterade det Norska valet.



Ni som är torra bakom öronen vet hur Hasse o Tages

"Bob Lindeman" bröt.



Då på Svengengelska.



Ser ni någonmärklig artikel så googla på Södertörns högskola så hittar ni oftast "journalisten" där i något sammanhang.



Brattström ,Marteteus, Dahlberg etc.



Birgitta Olsson "FOLKAPARTIET" är visst där o springer med.



Tydligen är hela partiet en "Bubbla"



De du Liberalen en äkta Bolsjevik i Partiet.

Men det finns ju flera sådana kopplingar.....



2009-09-16 @ 00:53:57
Postat av: Gubben o Gumman på G

Expressen verkar ha censurerat vår "korregering"

ang valet i Norge.



TILL samtliga skrivkunniga Sverigedemokrater köp

"parkeringskort på Expressens oppinionsblogg löpande fram till valet 2010.



Även Östra Småland säljer parkeringskort.



Ge dom fakta skriv reko, låt dessa dameroch herrar få svar på tal i sina sagoberättelser.



Använd Internet

2009-09-16 @ 03:25:33
Postat av: Dan åke

glöm inte Nationaldemokraterna de är inte längre några "Nazister" utan de är Sverigevänliga och har uppnått samförstånd med invandrargrupper som tycker det är bra att Svenskar vill behålla sina traditioner och kultur lika mycket som invandrarfolkgrupperna vill behålla sitt. PK-sjuka politiker är ju emot allt vad Svenskt är verkligen misstänktsamt allians och sossemaffian måste vara uppköpta av Sverigefientliga penningstarka makter

2009-09-17 @ 00:27:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0