GE OSS SVERIGE TILLBAKA



Ny EU-val hemsida

Kommentarer
Postat av: Per Petersson

Vad smidigt,valsedlar är beställda via EU-val hemsida.

2009-03-22 @ 12:49:36
Postat av: Martin Isaksson

Va bra har bäställt valsedlar nu som ska delas ut till släkt och vänner.

2009-03-22 @ 13:03:45
Postat av: Carl

betäll eller printa ut och dela ut ÖVERALLT

2009-03-22 @ 15:50:49
Postat av: Hr Fökk

Ta med er denna lilla film in i EU parlamentet

2009-03-22 @ 16:59:05
URL: http://www.youtube.com/watch?v=Op5vT3vnfOk
Postat av: Sverigebesöket



”Ord som sportsmen får inte använda, istället skall en korrekt EU-ledamot säga atlet.”



det skriver Kurt Lundgren på sin sista blogg, in i det sista full av dräpande kritik mot översåteriet inom EU



Han skriver vidare:



Det som här kommer att följa är så fullkomligt idiotiskt att det bara kan ha en enda källa och ett enda ursprung: EU.



I ett memorandum kallat Gender Neutral Language  (Könsneutralt språk) förbjuds EU:s parlamentsledamöter att använda orden Fröken/Fru, Mr/Mrs, Madame/Mademoiselle, Frau-Fräulein, Senora/Senorita; alla ord på "man" anses sexistiska.



Gå gärna in och hedra Kurt Lundgren, Sverige och friheten genom att läsa hans sista blogg.



Är det inte betecknade att den just skulle handla om det olidliga förmynderiet i EU?

2009-03-22 @ 17:58:55
URL: http://kurtlundgren.webblogg.se/
Postat av: Stefan A

TV 4 ska tydligen tillåta politisk reklam, kanske något för SD,om inte antidemokraterna slår till med reklamförbud mot SD,finns inget media med så stort genomslag som TV.

2009-03-23 @ 08:26:46
Postat av: Jonas Franzen

Intressant att läsa SDs punkter inför EU-valet. 3 av 10 punkter påverkas inte av EU-parlamentet. Ändå finns de som plattform för partiets EU-kampanj.



1. Sverige ut ur EU

Sverige är idag med i EU. EU har ingen urträdesparagraf (vilket man mycket väl kan kritisera). Med andra ord kan man inte lämna unionen. Om det nu skulle vara så att ett land ändå vill lämna måste det beslutet komma från det nationella parlamentet, inte EU-parlamentarikerna. Alltså är "Sverige ut ur EU" ett helt meningslöst krav i sommarens val.



2. Samarbete JA - union Nej

På samma sätt som föregående fråga så är detta ett krav som påverkas av beslut tagna i den svenska riksdagen - inte EU-parlamentet. Alltså är även detta krav som inte hör hemma i sommarens valrörelse.



9. Behåll den svenska kronan

När det gäller införandet av EUROn så har Sverige i stort sett redan åttagit sig att införa den nya valutan. Genom att skriva på tidigare fördrag har man också sagt sig tillhöra den gemensamma ekonomin och den gemensamma ekonomiska valutan. Det enda som återstår är bytet av valör på sedlarna. Dessutom är även detta ett beslut som tas av den svenska riksdagen och inte av EU-parlamentet.



Så 3 av 10 krav som SD ställer upp inför sommarens val är alltså nationella frågor som SD borde vänta med till nästa års valrörelse.

2009-03-23 @ 15:16:39
Postat av: Anonym

Var det någon som sa att kunskap är makt?

2009-03-23 @ 15:27:29
Postat av: Sven-Olof Sällström

Jonas Franzén.



Jag och en enig partistyrelse håller inte med dig.



Sverigedemokraterna förbehåller sig självklart rätten att själva avgöra vilka frågår partiet vill driva i valrörelsen till EP-valet 2010.



1. Sverige ut ur EU är i sammanhanget självskriven! Vi väljer att presentera hela vår EU politik för väljarna. Oavsett om förslagen läggs och besluten tas i EU-kommissionen, ministerrådet, EU-parlamentet, Sveriges riksdag eller EU-nämnden. Att inte Sverige kan lämna EU är en myt. Till och med sovjetunionen kunde på slutet inte hålla kvar medlemsstaterna.



2. Vi redovisar här vår syn på det europeiska samarbetet. Vårt alternativ till den europeiska monsterstaten EU. Självklart hör den hemma i en valrörelse till EP.



9.Behåll den svenska kronan. Svenska folket har sagt sitt. Nej! Att sen den svenska regeringen i förhandlingarna kring den nya konstitutionen "glömde bort" att förhandla fram ett undantag likt Storbritannien och Danmark har är i sammanhanget ointressant. Självklart tillhör försvaret av den nationella valutan, och försvaret av det svenska folkomröstningsresultatet EU-politiken. Allså EP-valet.



Till saken kan tilläggas att federalisterna gärna talar om att EP-valet inte är ett JA eller NEJ-val. Att vi redan är med och att frågan är avgjord en gång för alla. Inget kunde vara mer felaktigt.



Europaparlamentsvalen, riksdagsvalen och alla eventuella folkomröstningar kring EU-politiken är ALLTID ett Ja eller NEJ val. Sverigedemokraterna kommer alltid behandla frågan om eu-medlemskapet som ett Ja eller NEJ val. Det är vår fasta övertygelse att det bästa för Sverige är att lämna unionen. Därmed är det vår demokratiska rättighet, och lika självklart vår skyldighet att tillvarata våra väljares önskemål genom att göra dessa val till ja eller nej-val.



Vi kommer aldrig ge upp kampen för ett fritt och självständigt Sverige.



Ge oss Sverige tillbaka!



Sven-Olof Sällström, 1:e kandidat i valet till europaparlamentet för Sverigedemokraterna



2009-03-23 @ 16:45:48
Postat av: Jonas Franzen

Sven-Olof Sällström. Självklart får du och din partistyrelse själva välja frågor att driva. Men jag hoppas att ni kan argumentera för dem och då också ta kritik.



1. Jag påstår inte att Sverige inte kan lämna. Jag säger endast att det idag inte finns regler för hur det ska gå till. Sovjetunionen är knappast en bra jämförelse då det var en dikatur.



2. Nej det hör inte hemma i den här valrörelsen. Just på grund av att det här valet handlar om vilka partier som ska representera Sverige i EU-parlamentet. I parlamentet diskuteras inga alternativ.



9. Det är absolut inte ointressant att Sverige "glömde" förhandla. Det är riktigt viktigt. Sedan kan man självklart ha åsikter om det är bra eller inte. Men faktumet att vi praktiskt taget är med är viktigt. Ja, folket har sagt nej, vi är inte med. Men frågan avgörs inte i parlamentet utan i svensk riksdag.



Det sitter idag EU-parlamentariker från Sverige som faktiskt röstar emot alla förslag i parlamentet endast för att de är emot EU av princip. Det är ju bara befängt. Vi måste ha EU-parlamentariker som faktiskt ser möjligheter och inte problem. Vi måste rösta på dem som kan göra något gott för Sverige i Bryssel istället för att sabotera.

2009-03-23 @ 18:19:21
Postat av: Anonym

I Sovjetunionen hade pressen och t ex lärarna till uppgift att tuta i ( den svältande) befolkningen att i USA levde arbetarna i träldom, arbetslöshet och svalt.



I Sverige har vi socialstyrelsen och PK som tutar i folk den ena lögnen efter den andra.



Som om inte detta skulle vara nog har nu Jonas iklätt sig socialstyrelsens roll och menar på fullt allvar att han ska tala om för SD vad som är rätt och riktigt att tycka.



Häpnadsväckande.



Ja, jag vet att LO skyfflar över 1 miljard varje valperiod till sossarna och att det finns gott om välbetalda mer eller mindre skumma propagandister inom socialdemokraterna.



Men att föreskriva vad som får debatteras och vilka frågor som får drivas!!



Jonas tycks inte bry sig om att demokrati betyder folkstyre. Han tror, precis som i Sovjet, att man uppifrån ska kunna styra vad foket driver eller debatterar.

2009-03-23 @ 22:13:32
Postat av: Sverigebesöket

När Margot Wallström slutar som EU-kommissionär har hon rätt till en av de största pensionerna bland kommissionärerna – cirka 21 miljoner kronor.



Det är skoj ( ja, jag kallar det för rent skoj att ge en bankkassörska rena fantasilöner) av detta slag Jonas försöker att

censurera bort.

Gå in på Kurt Lundgrens blogg och läs om hur han klär av EU inpå bara kroppen.

2009-03-23 @ 23:02:30
Postat av: Tore

Jonas Fransén! du låter näbbet vandra. Det finns klasuler i avtalen som omtalar om ett utträde.

Nu har inte heller Lissabon-avtalet trätt i kraft, då dels Tjeckiens president har sista ordet, och dels skall Irland åter folkomrösta om detta "förödande avtal"! Dessutom finns det en utträdesklasul i detta avtal. Dock är det mer avancerat, än i tidigare avtal! Det var punkt nr 1!



När det gäller nr 2 lär du nog skruva om din lilla hjärna. Sverigedemokraterna är det enda partiet som öppet omtalar "om ett utträde"! Att V har den

"åsikten" visar åren från inträdet, att de accepterar EU-staten. Naturligtvis tillhör denna

punkt i valrörelsen, då många svenskar är negativa till EU:s attityd till envälde, fritt från "små-staternas" obekväma protester. Denna punkt anser jag den viktigaste, för att återställa demokratiska beslut, till ett demokratiskt land.

(och demokrati! det vet du ju vad det betyder!)

Och därför tycker du att denna punkt är besvärande

för dig, genom din kommentar!



punkt 9! Sverige har entydigt röstat för kronan, i demokratisk ordning. Detta respekterar inte du, utan du sällar dig till de som kommer att "rösta till förändringen blir genomförd"! Detta innebär att du avslöjat dig som den skit du är. Därmed finns ingen anledning till mer pennfektande mot en

odemokratisk socialist, som inte tänker på folkets väl.

Kom ihåg att EU valet 1994 genomfördes med lögner

och där "ja-sidan" vann med minsta möjliga marginal! Dessutom var det "folkval", allt enligt grundlagen. Därefter har svenska folket icke fått avgöra de stora förändringar, som EU genomfört!

Dessutom tror jag att din kompetens att följa avtalen är ganska nollat, med tanke på dina märkliga svar! By, by...

2009-03-23 @ 23:07:03
Postat av: Jonas Franzen

Anonym. Jag var mycket noga med att skriva att SD får tycka precis vad de vill. Men samtidigt tycker jag det är mer intressant om man för europapolitik i en europavalrörelse. Om jag skulle börja debattera trottoar i norrliden, fredrikskans eller något annat som inte EU påverkar hade nog du tyckt det var meningslöst i sommarens valrörelse.

... Hur du sedan får inte Sovjetunionen på mig är konstigt. Jag vid flera tillfällen sagt att jag fördömder Sovjet och deras diktatur.



Sverigebesöket. Va? Vad snackar du om? Jag har aldrig censurerat något.

... När det gäller Margots pension så håller jag med om att det är galet. Det är alldeles för mycket pengar. Nu är det ju tyvärr så att hon inte bestämmer vad hon ska få utan det finns ett utskott som hanterar de frågorna. Samma utskott som nyligen tog ett beslut om att alla parlamentariker ska ha lika hög lön. Visst, det gör lönen rättvis vilket är bra, men man la nivån på 90.000/mån vilket är för mycket.



Tore. Z i Franzen, Z.

... Det som står om utträde handlar inte om själva utträdet. Jag vet att det på ett par platser står med texter som behandlar vad som händer nationer som går ur just i den frågan. Men så vitt jag vet så finns det ingen egen paragraf, eller text som handlar om hur en nation går ut och vad som händer. Sedan var detta inte min huvudståndpunkt. Det var att dett beslut om att gå ur EU måste tas av riksdagen, inte EU-parlamentet.

... När det gäller nr 2 så gillar jag inte personliga påhopp om min "lilla hjärna". Men i din stora hjärna måste du väl uppfattat att både miljöpartiet och vänstern har pratat om ett urträde. Däremot så förstår de idag att det inte längre är ett alternativ. Vi är fast i skiten helt enkelt. Det är också en nationell fråga som inte beslutas av EU.

... Va? Klart jag respekterar folkomröstningen. Självklart. Hur i helsike kan du få mina inlägg till något annat? Eftersom folket sa nej så ska Sverige inte gå med i EMU, så enkelt är det. Men tilläggas bör att om vi fortsätter skriva på fördrag, utan klausuler, så tvingas vi snart med i EMU även om vi inte vill det. Klart det leder till problem.

... Gällande min kompetens så får du tycka precis vad du vill. Så länge du kan ta en diskussion.

2009-03-24 @ 08:19:04
Postat av: Sverigebesöket



Wanja Lunby-affären och Mona Sahlins inkompetens gör att Mona måste bytas ut före sommaren, skriver Ulf Nilsson i Expressen.

Ulf Nilsson beskriver problemet och avslutar så här:

”I utkanten av bilden börjar ett annat problem anmäla sig. Enligt den senaste undersökning jag sett ligger Sverigedemokraterna över fyra procent. Kan Jimmie Åkesson bli vågmästare och vad gör Fredrik eller Mona eller Göran eller Göran åt det?”



Ja som sagt, Sverigedemokraterna är på väg att få verkligt inflytande. Verkligt roligt.

2009-03-24 @ 13:16:33
Postat av: ytw98tyoå970oåtr5bbvklyhk kfjnnmsiy6ihhgkhjjieåio

2009-03-24 @ 14:52:05
Postat av: Tore

"JonaZ FranZZZen! Bla, bla bla! Punkt 1. Det finns tydliga anvisningar om utträde ur gemenskapen. I Lissabon-avtalet dessutom "Med kvalificerad majoritet" osv, om nu detta avtal går igenom.



Punkt 2. Bla, bla, bla. Fortfarande din lilla hjärna som det handlar om! Jag förutsätter att vi resonerar om nutid, och ej förfluten tid, dessutom

om valet till EU-parlamentet den 7 juni. Visst har du en liten hjärna, stackare! Typiskt socialistiskt tänkande!



Punkt 9. Bla, bla, bla. Mitt svar till dig 23/3 kl

23:07.03 avser din kommentar 23/3 kl 18.19.21! Men

du vet naturligtvis inte vad du tjattrar om!

Nämn ett enda svenskt parti, som i EU-parlamentet

röstar emot för att de inte vill vara med i EU?

Nej, jag förstod det! Bara svammel från din sida.

Ditt svar den 24/3 kl 08:19.04 visar "din enorma"

kunskap och svängande. Gå tillbaka till dina skriverier den 23/3 kl 15:16.39, 18:19.21 och den

24/3 kl 08:19.04 och jämför, så förhoppningsvis förstår du att du inte har alla fåren i din hage!.

En diskussion

2009-03-25 @ 03:25:25
Postat av: Jonas Franzen

Tore. Nej, du behöver inte raljera.

... Punkt 1. Med tanke på allt tal om Europas Förenta Stater och en större överstatlighet så har varje fördrag som hittills kommit gjort det allt svårare att lämna. Men men, vi får se.

... Punkt 2. Mycket starkt argument att attackera min hjärna.

... Miljöpartiet gjorde det i början. Junilistan har gjort det hela tiden.

2009-03-25 @ 17:44:47
Postat av: Tore

"Jonas FranZZZen"! Får jag påminna dig om, att Junilistan aldrig yrkat om ett utträde! Däremot är de kritiska till den "överstatlighet" som EU före-språkar. De älskar sitt EU, men efter sina regler!

Nu när folk uppmärksammat Junilistans verklighet,

är det sannolikt att dessa gjort sin sista och enda sejour i EU-parlamentet. Jag säger tyvärr, då

dessa verkligen gett upplysningar om EU utflykterna

även om deras ståndpunkt var, att bliva kvar i EU!

Några "större" förändringar i sin kritik, har de dock ej lyckats med, i parlamentet!

Sverigedemokraterna är det enda partiet, som varnat för denna utveckling med EU. Därför skall vi

icke tillhöra EU, dock bara i samarbete!

Om sedan vi (SD) lyckas med ett utträde, beror helt på svenska befolkningen. Nu vet också "de flesta" om hur EU lurade in Sverige med lögner. Nu

har vi också chansen att rätta till orättvisorna,

samt nästa år vid Riksdagsvalet. Alla förändringar

som skett efter valet till EU 1994, är en ogiltighetsförklaring, då svenska folket inte har fått säga sin åsikt. "All makt utgår från folket"!

Sker en sådan förändring som skett med EU, skall svenska folket också få säga sin mening (rösta)!!!



När det gäller Miljöpartiet har de gjort en folkpartirondell, d v s de har fått smaka på pengarnas makt liksom de likvärdiga bröderna och systrarna (De Gröna)i EU-parlamentet. Märkvärdigare än så, är det inte. Att du utlämnat V, var förståndigt!

Detta är inget "raljerande" utan en verklighet, anno 2009...

2009-03-26 @ 20:38:29
Postat av: Jonas Franzen

Tore. Visst har de parlamentariker flera gånger röstat i enlighet med sina euorpeiska partikamrater. Men det är ett faktum att både junilistan och miljöpartiet röstat mot förlslag som de egentligen gillade bara för att det innebär överstatlighet är ett faktum. Det har de själva erkänt.

... Att jag utelämnade v är ingen slump. De har röstat på förslag som de gillade trots att det ibland inneburit överstatlighet. Som exempelvis fackliga frågor (som för övrigt är bra exempel på när junilistan och miljöpartiet röstat mot). Där ska vänstern ha en eloge.

2009-03-26 @ 21:49:53
Postat av: Tore

Jonas FranZZZen! "Där skall vänstern ha en eloge".

Trots att de förespråkar ett utträde, röstar de emot sig själva! Fackliga frågor, skriver du! Du menar alltså att "Lavall-domen" är socialistiskt riktig!? Helt i strid med svenska arbetare! Ja, ja!Precis som jag påpekat: de ljuger för svenska folket, precis som socialister i allmänhet gör. Det är mer ärligt om de gör som Junilistan, att angripa det som är fel för Sverige än att rösta "för pengarnas skull"!

Det vore bättre för dig att hedra Miljöpartiet, som

använt sig av en s k "folkparti-rondell", utan att hålla detta hemligt!...(Slut med detta tjafs)

2009-03-27 @ 18:38:59
Postat av: Tore

Jonas FranZZZen! "Där skall vänstern ha en eloge".

Trots att de förespråkar ett utträde, röstar de emot sig själva! Fackliga frågor, skriver du! Du menar alltså att "Lavall-domen" är socialistiskt riktig!? Helt i strid med svenska arbetare! Ja, ja!Precis som jag påpekat: de ljuger för svenska folket, precis som socialister i allmänhet gör. Det är mer ärligt om de gör som Junilistan, att angripa det som är fel för Sverige än att rösta "för pengarnas skull"!

Det vore bättre för dig att hedra Miljöpartiet, som

använt sig av en s k "folkparti-rondell", utan att hålla detta hemligt!...(Slut med detta tjafs)

2009-03-27 @ 18:40:53
Postat av: Jonas Franzen

Tore. Nu babblar du ordentligt.

1. Laval-målet har ALDRIG varit uppe till omröstning i parlamentet. Jag menar andra fackliga frågor. Som tex rätten till semester, arbetsskadeförsäkring, och andra frågor.

2. Jag stödjer helt den fackliga kampen som var i Waxholm.

3. Hur i helsike kan du generalisera att alla socialister ljuger? Ok, då säger jag att alla sverigedemokrater är mytomaner.

2009-03-28 @ 17:39:52
Postat av: Sven-Olof Sällström

Jonas Franzen, du säger: "Vi måste ha EU-parlamentariker som faktiskt ser möjligheter och inte problem. Vi måste rösta på dem som kan göra något gott för Sverige i Bryssel istället för att sabotera."



Tvärt om Jonas. Att likrikta alla parlamentariker i parlamentet, och att bara acceptera de som är för federationen och överstatligheten är motsatsen till demokrati. Har du aldrig slagits av tanken att det finns de med åsikten att Sverige klarar sig bättre utanför EU, och av den anledningen inte vill vara delaktiga i beslut som cementerar nuvarande ordning. Jag och många med mig anser att vi kan göra mer gott för Sverige i Stockholm än i Bryssel. Av den anledningen kommer vi alltid göra vårt yttersta för att försvåra federalisternas arbete. Helt enkelt därför att det är det bästa för Sverige.



MVH Sven-Olof Sällström

2009-03-28 @ 18:22:35
URL: http://www.sverigedemokraterna.eu
Postat av: Friskytten

Sverige har aldrig tillhört Sverigedemokraterna och kommer förhoppningsvis aldrig att tillhöra Sverigedemokraterna.



friskytten.blogg.se

2009-03-30 @ 08:47:06
URL: http://friskytten.blogg.se/
Postat av: Jonas Franzen

Sven-Olof Sällström. Jag tror du tolkar min kommentar på ett annorlunda sätt än syftet. Jag menar inte att alla parlamentariker som vi väljer till EU ska vara likriktade och tycka likadant. Absolut inte. Väl i EU-parlamentet så ska alla valda parlamentariker följa sin respektive ideologi för att påverka EU dit man vill. Men det jag menar är att det är dumt att välja en parlamentariker som motarbetar EU och röstar emot förslag som man egentligen gillar bara för att man är emot EU. Det innebär inte att vi ska förbjuda EU-kritiker i Bryssel, men även EU-kritikerna måste rösta på bra förslag.

... Själva debatten och sluledningen till om Sverige ska gå ur EU eller inte kan inte tas i Bryssel, den måste tas i Sverige och alltså inte av EU-parlamentariker.

2009-03-30 @ 16:25:11
Postat av: Thoralf A

Jonas Franzen



Är det inte precis på det sättet som socialdemokrater och andra partier gör mot förslag som Sverigedemokrater lägger på lokal nivå. Inte minst i Kalmar kommunfullmäktige där vi t.ex. lagt motion om klassmorfarsystem som röstades ner av alla övriga ledamöter. Bara för att det kommer från SD.

2009-03-30 @ 17:28:37
URL: http://thoralf.se
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Jag har inte läst ert förslag så jag kan inte uttala mig om det. Det vore trevligt om du la upp det här.

2009-03-30 @ 22:50:34
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Jag har inte läst erat förslag så jag kan inte uttala mig om det. Det vore trevligt om du kan lägga upp det.

2009-03-30 @ 22:52:17
Postat av: Thoralf A

Jonas Franzen



Läs gärna Johan Perssons senaste inlägg på hans blogg där han skriver att han aldrig kommer att samarbeta med sd. Han tänker alltså inte ens samarbeta i frågor där vi har samma uppfattning. Hellre går han i opposition än samarbetar med mig i kommunfullmäktige.

Anser du att det är att ta ansvar?

2009-03-31 @ 00:04:54
URL: http://thoralf.se
Postat av: EmelieLiljeberg - IDOL 2009

Heej!

Haft en bra dag?

Kramis

2009-03-31 @ 00:11:22
URL: http://lemondream.blogg.se/
Postat av: EmelieLiljeberg - IDOL 2009

Heej!

Haft en bra dag?

Kramis

2009-03-31 @ 00:11:23
URL: http://lemondream.blogg.se/
Postat av: Tore

Jonas, jag trodde du hade lärt dig något under alla de år du fått flisor i röven! Jag påstod aldrig att "Laval-problemet" genomfördes i EU-parlamentet. Jag påstod, då det var vänstern som belystes, att några direkta protester aldrig kom från dessa, ej heller från dina skumma "släktingar"

Du är och förbliver en "kringla", som spekulerar i

många snurriga vändor. Men vad skall man vänta av en 34-åring, som ej sett verklighetens händelser, endast lyssnat på "några vänsterskruvar" från skolbänken! Men bidrag det älskar du...

2009-03-31 @ 18:35:34
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Det får stå för han. Men det vore fortfarande intressant att läsa förslaget.



Tore. Vad har du för problem egentligen? Det enda du verkar kunna är att kasta skit på mig. För argumentera klarar du inte. Flumma och kasta skit är allt du kan. Kom med lite argument istället.

2009-03-31 @ 22:54:37
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Jag har inte läst ert förslag så jag kan inte uttala mig om det. Det vore trevligt om du la upp det här.

2009-04-01 @ 21:16:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0