LOLLOMedia undanhåller något när det gäller fallet Lollo. Jag har nu letat runt på nätet men jag kan inte finna de uppgifter som jag skulle vilja se innan jag tar ställning till denna utvisning.


Kvällens Agenda i SVT gav heller inga svar på mina frågor, utan snarare blev jag än mer skeptisk till den bild media ger. Jag hade förväntat mig att få en resumé av familjens historia. Riksdagsledamoten Cathrine Pålsson Alhgren anser att Lollo måste få stanna och jag undrar hur mycket fakta hon har om familjen eller om det bara är ett sätt för att vinna politiska poäng. Läs artikel i Barometern.
Vilka år har familjen befunnit sig i Sverige? Hur kan det komma sig att hon inte har uppehållstillstånd i Sverige om hon föddes i Lund för 17 år sedan? Hur kan det komma sig att hon pratar så dålig svenska efter så många år i Sverige? Har hon verkligen varit i Sverige under sin uppväxt? Varför pratar hon inte romani? Varför pratar hon inte kroatiska? Varför får vi inte reda på något om mamman? Varför får vi inte reda på något om övriga syskon?


VARFÖR FINNS INGET OM OVANSTÅENDE I MEDIA?


Var finns pappan? Är han i Sverige? Är han i Kroatien? Har han redan utvisats? Varför skulle han ringa till socialen i Karlshamn och säga att han skall ta henne när hon kommer till Kroatien? Vem tjänar på ett sådant samtal? I varje fall gör inte pappan det.


Om man vill ha lite mer information om detta fall skall givetvis besöka Merit Wagers blogg där hon kritiserar media.


"Det skydd hon behöver har ju dessutom garanterats i hemlandet och en hel mottagningskommitté med folk från inrikesministeriet, socialverksamheten, svenska ambassaden etc kommer att ta emot "Lollo" när hon anländer.

Sedan skulle det vara klädsamt om journalister och programledare såg till att läsa alla handlingar i ett asylärende som de tar upp till diskussion och debatt i sina program så att de har en korrekt bakgrund. Jag har inte sett eller hört någon göra det i fallet "Lollo" och det är oroande att journalister slarvar eftersom det ger allmänheten en falsk bild och piskar upp stämningar som kanske inte skulle finnas om man hade alla fakta."


I mitt stilla sinne undrar jag vilka fakta som inte allmänheten vet något om och som media vägrar att skriva om. Jag är helt övertygad om att det finns en hund begraven i detta fall och att media vet om detta men informerar inte om detta för då är fallet inte lika intressant längre.


Om någon av mina läsare känner till några uppgifter vore det intressant att få information om det.

Thoralf.alfsson@telia.com


Kommentarer
Postat av: s-e karlsson

Hej,hej !

Jag känner inte till några fakta om Lollo men jag funderar på om hennes påstående om att hon aldrig har varit i Kroatien kan tyckas vara lite konstigt ! Vem vet hur många gånger hon kanske varit där på "semester " ? Det är ju populärt att fly från ett land till Sverige och sedan åka titt som tätt tillbaka till det land som man säger sig ha lämnat på grund av krig och förföljelse , för att fira semester !

Jag kan ha fel men också kanske rätt !

S-E Karlsson

2009-01-25 @ 23:20:35
Postat av: vmm

Jag kan inte detaljerna för hur man blir svensk medborgare men för mig låter det lite konstigt att om man är född i Sverige för 17 år sedan och växt upp här inte har möjlighet att få svenskt medborgarskap.Har förresten en kompis som är 22 som är född i Sverige och har bott här precis hela tiden sedan dess men som inte är svensk medborgare. Hon måste då och då (en gång per år?) åka till Migrationsverket för att förlänga sitt uppehållstillstånd. Senast hon var där frågade hon om hon hade möjlighet att bli svensk medborgare (för att slippa strulet med att åka till Migrationsverket då och då) och där hade dom svarat att det skulle inte bli några problem för henne att få svenskt medborgarskap.Lollo kanske bör undersöka möjligheterna att helt enkelt ansöka om att få bli svensk medborgare... KAN ju vara så att man inte på egen hand kan skicka in en sådan ansökan när man är under 18, och det KAN ju vara så att hon nu håller sig gömd tills hon fyller 18 för att då kunna skicka in en sådan ansökan... det KAN vara så...

2009-01-25 @ 23:52:54
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: vmm

Jag såg den där debatten i Agenda ikväll. Det kändes lite märkligt att GD för Migrationsverket satt som på dom anklagades bänk för att hans myndighet följer lagen. Anklagad av en lagstiftare. Vad sjutton ska han göra? Han kan ju faktiskt inte göra annat än följa lagen. Om vi får myndigheter som slutar följa direktiv från våra folkvalda då får vi snart ett samhälle som jag inte tror någon vill ha.Och jag blev lite bekymrad av att se riksdagsledamotens (KD) (Ann-Catrine Pålsson tror jag hon heter) sätt att argumentera. Hon verkade inte ha en aning om hur man ska hantera situationen. Hon har en önskan, enligt mig förståelig, om att Lollo ska få stanna. Då föreslår hon att GD för Migrationsverket ska lägga sig i ett enskilt fall som han knappast är handläggare för, där Migrationsverkets beslut om avvisning dessutom fått stöd i domstol, och att mot gällande lag låta henne stanna. Om inte det funkar så föreslår hon att regeringen ska gripa in. Ministrar får inte ens uttala sig i enskilda fall och om migrationsministern skulle beordra att avvisningen inställdes så skulle han omedelbart få boka in ett KU-förhör i sin almenacka.Riksdagen är egentligen den enda instans som skulle kunna hjälpa Lollo. Det går att fatta snabba beslut i riksdagen och låta lagändringarna börja gälla nästan per omgående. Nu är det ju lite problematiskt eftersom det pågår en utredning om den här lagen och som ska vara klar i juni och jag tror ju inte det skulle uppskattas så mycket om man ändrar lagen under pågående remissrunda.Men klart anmärkningsvärt att riksdagsledamoten inte verkar ha koll på hennes och andras möjligheter att agera.

2009-01-26 @ 00:11:17
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Berggren

Tänk på konsekevenserna av ett prejudikat som säger att alla ska få uppehållstillstånd eller medborgarskap för att man är född här. Då är det bara för vilken romsk eller irakisk familj som helst att föda ett barn i Sverige så får barnet medborgarskap, och sedan får föräldrarna medborgarskap av anknytningsskäl till barnet.

2009-01-26 @ 02:32:44
Postat av: Tommy

Denna Lollo är en garanti för att hela släkten ska bli försörjda utav svenska skattebetalare,men svenska staten har lagt krokben på sig självt, genom att sekretessbelägga alla handlingar som innehåller den verkliga anledningen till utvisningen.Jag kan nämna ett fall där en kvinna som fick fängelse för ett allvarligt brott och skulle utvisas efter verkställighet råkade vara gravid.

Hon kunde hävda att barnet var svensk medborgare och slapp därmed utvisning .

2009-01-26 @ 05:52:07
Postat av: stefan

När väl fulmedia tagit på sig kampanjkostymen/knytblusen så finns det bara en "sanning", ingår nog i den ständiga kampen för att flytta fram kriterierna för att få put, listan börjar bli lång och tuggummiaktig,och det är inte media som ska vara migrationsdomstol.

2009-01-26 @ 08:07:01
Postat av: Martin Isaksson

Ja man kan ju undra om de har rent mjöl i påsen ?säger som shakespere med viss modifikationthere is something rotten in the state of sweden.

2009-01-26 @ 09:16:44
Postat av: Martin isaksson

@ se-karlssonsverige är ju kännt för att vara födokroken för många kosovo albaner som bor i kosov området, det är rätt ok att bo i kosovo om man har pengar, och det löser de med att få svenska bidrag och pensioner sen bygger de nya hus billigt (pensionen räcker långt i ett låglöne område som balkan)

2009-01-26 @ 09:20:55
Postat av: Nalle i Växjö

Har gjort ett inlägg i BLT om att fakta ska fram på bordet, men det verkar inte som dom kommer att publicera det.Är inte förvånad. I Sverige finns frihet att tycka och säga vad man vill.

Bara man mumla det för sig själv.

2009-01-26 @ 09:49:07
Postat av: AWSvensson

Ingenting skulle förhindra resten av familjen/släkten att anhöriginvandra om denna 17-åriga zigenska får uppehållstillstånd.

Hon är helt enkelt ett ankare för sin familjs invandring.

F.ö. kan man fråga sig om inte misshandeln skulle kunna vara iscensatt i syfte att skapa "ömmande skäl".. Jag kan naturligtvis inte veta, om det förhåller sig så - men man är naiv om man inte inser, att det skulle kunna vara så.

Den här familjen ansökte om asyl/upphållstillstånd första gången 1991.

"Efter beslut om avvisning återvände familjen en kortare tid till Kroatien 1993. Sedan dess har familjen levt legalt och illegalt i Sverige" samt i en del andra europeiska länder.Migrationsverkets handläggare har alltså varit anmärkningsvärt ståndaktigaDetta har jag snappat upp på andra bloggar .

2009-01-26 @ 09:50:11
Postat av: Martin Isaksson

Ja en sak har jag lärt mig av alla berikare jag kännt både dåliga och bra men en sak som de lär sig innan de ens kommit in i landet av andra som redan bor här är hur systemet fungerar hur man får bidrag, vilka rättigheter de har osv,De kan vinna en oscar på att fejka tragedi, ett exempel en av de familjer som min frus familj hjälpe i slutet på 90 talet (de gömde dem i sitt hus) de fick avslag på sin PUT ansökan då de helt enkelt inte hadde någon orsak att stanna,Då tog denna galning en kniv och högg sig 3gånger i magen och skrek att han blir dödad så fort han kommer till kroatien osv, sen fick de PUT, vad tror ni hände ca 1mån senare?Jo de åkte på semester till sina släktingar just på den plats han skulle få en säker död,

de var där i 2månader??Sen dess har min sympati för alla som gråter osv gått ner betydligt, bättre kolla fakta istället,Nu jobbar han för övrigt som lastbilschaufför och kör i hela europa bla de ställen där döden väntade, haha vilken soppa som bara mona muslim och fredrik quisling kan tro på.Kan utan skam säga att detta bara måste vara ett försök att få stanna,som sagt vilken galning som vill misshandla sin dotter skulle ringa socialen och säga detta?? jo endast om han vill att hon ska stanna, finns ingen annan förklaring helt enkelt, sen är det skrämande att PK media gör som de gör och gång på gång ingnorerar fakta och alt annat som de borde kunna för att vara journalister? får de sina utbildningar samt press pass i cornflakes paket?2009-01-26 @ 10:10:18
Postat av: Martin Isaksson

skulle inte förvåna min att om hon får PUT mot alla regler och förnuft, sen kommer det en snyft artikel om något år om hur hon har återförenats med sin far och nu är alt förlåtet och pappan ångrar sig djupt, samt att alla ska komma och bo í sverige och vips så trollas en 5rummare fullt möblerad fram.vad ska vi slå vad om detta om hon får PUT kan sätta 500spänn lätt.

2009-01-26 @ 10:13:25
Postat av: AWSvensson

Jag tror du få ett odds mindre än 1 på de satsade 500:-.

2009-01-26 @ 10:16:42
Postat av: s-e karlsson

Min kära syster boendes i Solna " Blåkulla " har berättat att i det 13 våningshus hon bor i är det mycket vanligt att lägenheterna som hyrs av invandrare hyrs ut i andra hand medans den rätte hyraren med familj åker till det land som familjen flytt ifrån för att där tillbringa kanske sex månaders "semester" ! Att det bara får fortgå , sen ska man minska pensionerna nästa år med motivering att det inte finns pengar !!

Mvh S-E Karlsson .

2009-01-26 @ 10:54:28
Postat av: AWSvensson

s-e karlsson.

. De utlänningar som får svenskt äldreförsörjningsstöd har rätt att vara borta från Sverige i upp till tre månader och under tiden både få hyran betald och få ut sitt kontantstöd. Inget hindrar att de under bortavaron hyr ut lägenheten i andra hand för att skaffa sig extra inkomster.

2009-01-26 @ 11:01:46
Postat av: s-e karlsson

Jodå , AWSvensson men är det riktigt ärligt att så fort man fått ÄFS eller PUT åka tillbaka till det land som man säger sej ha flytt från på grund av krig och förödelse för att därstädes fira sköna semestrar på svenska skattebetalares bekostnad ?

Jag kan iallafall omöjligt få in i min planet att detta är ärligt mot oss som byggt upp Sverige !!

Mvh S-E Karlsson.

2009-01-26 @ 11:58:37
Postat av: AWSvensson

s-e karlsson . jag visar bara på svindleriets omfattning, så du kan vara lugn jag har inte konverterat till PK.

2009-01-26 @ 12:04:58
Postat av: Martin Isaksson

@ se karlssonmen är det riktigt ärligt att så fort man fått ÄFS eller PUT åka tillbaka till det land som man säger sej ha flytt från på grund av krig och förödelse för att därstädes fira sköna semestrar på svenska skattebetalares bekostnad ?Ärligt! det är svineri på hög nivå som inget normalt samhälle hadde tillåtet fortgå, fy fan borde dra in PUT ifall de gör nåt sånt!

om de promt ska hem till det ställe döden väntar för att hämta något eller kolla till huset, så får de väl ha ett möte med migrationsverket och diskutera saken eller se om ingen kan kolla upp det åt dem, att låta dem sköta sig helt utan upsikt direkt efter PUT lockar ju bara hit fler parasiter.sen 3månader ? har för mig att det även gäller svenskar nu när utläningarna satt i system att utnytja detta så även svenskar som tex vill bosätta sig i spanien efter ett långt arbetsliv i sverige påverkas av att parasiterna gjort såhär aldeles för länge,behöver de vara i sverige länge eller räcker det att de sätter sin fot här? kollas det ens upp ? tror inte det själv, så 3mån i balkan sen tåg hem stämpla passet sen ner igen,?

sanslöst

2009-01-26 @ 12:15:22
Postat av: Anonym

AWSvensson ! Jag tror mej förstå var du står !

Mvh S-E Karlsson

2009-01-26 @ 14:45:34
Postat av: Ture F.

Någon därute i syberrymden måste veta något om fallet Lollo! Skapa ett konto hos gamla Netscape och du hamnar på America on Line, välj US servers, så kan du tryggt berätta! Gör detta dessutom från ett Internetcafé! No deal, alltså!

2009-01-26 @ 18:01:14
Postat av: Martin isaksson

Dagens PK ord som stämmer bra med LOLLOS sitvation.Utsatt person = person som drabbats av konsekvenser av sitt eget handlande.något som man ska ha för LOLLO

Solidaritet: 1. Att avtvingas egendom av fruktan för statens våldsmonopol för att finansiera t.ex. den socialistiska åsiktsproduktions- och maktapparaten (vare sig den för tillfället sitter i regeringsställning eller ej), HBT-seminarier, islamisering, bananrepublikdiktatorers whiskykonsumtion, dragspelsmuseum, m.m. 2. Solidaritet, solidarisk har sedan socialdemokratins monopoliserande av ordet blivit mycket flexibelt, och kan även användas som synonym för bra, god, d.v.s. i sin tur synonymt med socialdemokrati. Således kan osolidarisk beskriva allt som är dåligt, d.v.s. icke-socialistiskt. Jfr AllmosorSen en som skulle stämma in på LOLLOS pappa om inte det nu inte är lögn VILKET DET ÄR:Beskyddande familjefader (om person från utomeuropeiskt land) - Tar ansvar för sin familj och dess heder (mest hedern) med alla möjliga medel, däribland mord, misshandel, våldtäkt, utpressning, förföljelse samt hot. Dessa tricks används när sanning ej får komma till allmänhetens kännedom, som t.ex. kärlek mellan två människor. Familjen skyddas lättast genom att man mördar medlemmar ur familjen. Klassas som ett gott drag och ska uppmuntras, helst genom medaljer i tidningar.Beskyddande familjefader (om person från Sverige) - Kvinnoförtryckande svin som tär på samhället genom att försörja sin familj utan bidrag och korrumperar samhället med uråldrig syn på kvinnan samt upprätthåller maktstrukturerna i samhället. Sparkar på valpar och kattungar vid varje given möjlighet.

2009-01-27 @ 19:58:44
Postat av: Mariette

Äldreanhöriginvandrare i sverige vilka får pension och bostadstillägg från försäkringskassan cirka 10.800 kronor netto varje månad, har rätt att vistas i sitt hemland ett år med bibehållen ersättning från försäkringskassan. Sedan läser vi i idiotmedia "försäkringskassan måste spara" "försäkringskassan drar åt svångremmen mot sjuka svenskar och pensionärer" "försäkringskassan utförsäkrar sjuka svenskar" "försäkringskassan anställer läkare internt som inte träffat patienten och som ger avslag på sjukpenning".

Försäkringssystem bygger på att människor betalar genom skatten precis som är fallet hos de privata försäkringsbolagen. Du betalar din premie oavsett om det är hemförsäkring, drulleförsäkring, försäkring för sjukdom/olycka eller vad som helst. Får du inbrott, spolar du ner din mobiltelefon i dasset eller kör över den med bilen, blir du sjuk eller råkar ut för någon olycka så anmäler du och får tillbaka en stor del förutom självrisken. Att den allmänna försäkringen inte fungerar idag beror på att alltför många inte har betalat ett öre till den men ändå är berättigade till barnbidrag, bostadsbidrag, sjukersättning, pension, socialbidrag etc då det räcker att du är svensk medborgare och har en adress i sverige för att bli beviljad dessa bidrag. De som har betalat eller betalar får mindre när behov uppstår och de som slipper utnyttja dessa förmåner får hela tiden betala mer för att skutan inte ska sjunka fullständigt. Men mantrat står kvar. Mer invandring och när inte det är nog döper man om det till att vi ser gärna att pensionärer och analfabeter i fertil ålder och från hela världen kommer hit och berikar dårlandet sverige.

2009-01-28 @ 15:01:48
Postat av: Anonym

@ MarietteAtt den allmänna försäkringen inte fungerar idag beror på att alltför många inte har betalat ett öre till den men ändå är berättigade till barnbidrag, bostadsbidrag, sjukersättning, pension, socialbidrag etc då det räcker att du är svensk medborgare och har en adress i sverige för att bli beviljad dessa bidrag. De som har betalat eller betalar får mindre när behov uppstår och de som slipper utnyttja dessa förmåner får hela tiden betala mer för att skutan inte ska sjunka fullständigt. Men mantrat står kvar. Mer invandring och när inte det är nog döper man om det till att vi ser gärna att pensionärer och analfabeter i fertil ålder och från hela världen kommer hit och berikar dårlandet sverige.stående ovationer Mariette

2009-01-28 @ 15:05:06
Postat av: Martin Isaksson

ska de utvisa henne ? vad händer.

2009-01-29 @ 19:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0