JAG ÄR KRÄNGT

"Torsdagen 19 februari slår vi upp portarna till vår nya utställning, Moder Svea! Där visar vi vår bild av Sverige och det svenska, där både hemslöjden och sverigedräkten får en enligt oss välbehövlig ansiktslyftning."

Designgalleriet hittar ni på Odengatan 21 i Stockholm.


"Då kliver en man och en kvinna i 65 års åldern in i galleriet. Högt skriker kvinnan "Ta genast bort det där", "Ta bort det nu, det är inte tillåtet att göra så där." Vi fattar snabbt att det är slöjan på Sverigedräkten hon menar."


"Man får inte blanda muslimsk och svenskt. Det är att blanda muslimsk religion med svensk kultur och det är inte tillåtet. Att vi borde åka dit istället och sätta Sverigedräkter på deras religiösa dräkter."Hade jag bott i Stockholm hade jag ställt mig utan för denna lokal och delat ut information från Sverigedemokraterna och informerat om den svenskfientlighet och oikofobi som råder i vårt land.

Jag rekommenderar mina läsare att gå in och kommentera detta på denna blogg


Kommentarer
Postat av: Erik

Endast till för att provocera. Inget annat, och ganska genomskinligt.I den "generella" svenskens ögon så suckar man mest åt detta. Osmakligt typ, sen vänder man blad och går vidare.2009-02-22 @ 19:30:12
Postat av: Onkel Kånkel

Med tanke på att du inte själv kan stava till ordet KRÄNKT så är det frågan om du skulle klara ett ev språktest för svenskt medborgarskap.

2009-02-22 @ 19:33:11
Postat av: Fröken Fräken

Stackars Thoralf, vem har sålt dig? Jag trodde att handel med människor var förbjuden.

2009-02-22 @ 19:40:23
Postat av: Lasse

Perfekt till nästa Center-stämma...

2009-02-22 @ 19:44:19
Postat av: JohannaV

Inget att bli speciellt upprörd över. Galleristerna vill bara provocera - och det tycker jag inte att vi ska bjuda dem på. Att gå fram och artigt inleda en diskussion om vad hijab symboliserar och vad islamism är för något, tror jag skulle vara lämpligt.Galleristerna är förmodligen bara okunniga.

2009-02-22 @ 19:47:52
Postat av: hunter

@ Onkel KånkelOrdet kränkt har under fjoråret ersatts med "krängt" på Kurt Lundgrens blogg. Används ironiskt för att visa hur detta ord i tid och otid missbrukas av vissa grupper i samhället.@ Fröken Fräken

Här tarvas det en förklaring, eftersom detta innebär för den som har förmågan att tänka i mer än en bana hittar flera alternativ.@ Lasse

För att visa sig riktigt multikulturella så hade inga etniska svenskar inom Centerpartiet de traditionsenliga folkdräkterna vid sitt senaste årsmöte i Kalmar. Däremot fanns det invandrare som hade mycket färgglada dräkter som antagligen var deras motsvarighet från sina hemländer. Men vem vet, kanske denna bastard till klädesplagg blir obligatorisk "högtidsdräkt" inom centern i framtiden?

2009-02-22 @ 20:01:29
Postat av: Hm

Haha, ånkel konkel bortfintad av en av de vanligaste 'felstavningskoder' som används av oss svenskar.

2009-02-22 @ 20:10:06
Postat av: LP

Håller med JohannaV, det är nog rätt väg att gå.Skrev ett inlägg på designgalleriets hemsida. Drar det här också om de plötsligt får för sig att censurera (det brukar ju bli så):

LP Says:citat:

“Sen försökte vi också förklara att slöjan inte är religiös utan ett kulturell.”Det där är en populär klyscha som dock är felaktig. Även om det är omstritt huruvida det uttryckligen är en slöja (khimar) som uttryckligen förordas i koranen, så är det solklart att koranens påbud då det gäller både vad kvinnor och män kan visa av sin kropp och för vem de kan göra det.Detta hänger samman med den ordning kvinnan och mannen skall ha i ett förhållande och i samhället. Mannen är kvinnans förmyndare i ett familje- och släktförhållande och detta föreskrivs tydligt i sura 4:34. Här nämns också att kvinnan skall dölja sig. Detta är en typisk patriarkal ordning som i förlängningen leder till att kvinnan i princip blir mannens ägodel. Mannens heder ligger därmed i hans kvinnas (och hans kvinnliga släktingars) kyskhet.Sura 24:30 och 24:31 beskriver också hur kvinnor och män, men framförllt kvinnor, skall skyla sig. Här anges också vilka män som får se se mera än andra. Man påbjuder här också att kvinnan inte skall gå sexigt.Ni får såklart visa vilka kläder ni vill på ert galleri, men måste då också finna er i att bli kallade nyttiga idioter som genom politiskt korrekta och klichéartade grepp, främjar islamiseringen av vår kultur.

Läs på om islam. Lyssna tex på Centralrådet för ex-muslimer i Skandinavien men även på kvalificerade religionskritiker som man bla hittar inom förbundet Humanisterna.http://www.exmuslim.net/Sverige/om%20oss.htmSLUTA PÅ MITT INLÄGG PÅ DESIGNGALLERIETS FORUMDå det gäller Thoralfs stavning av ordet kränkt får han förstås själv svara på det om han vill. Däremot är det lämpligt att påpeka att stavningen "krängt" är väldigt vanlig då man vill parodiera på alla de som påstår sig vara kränkta i dagens Sverige. Antagligen kommer det från något internetforum där när "kränkt" invandrare stavat fel. Självklart skall man inte bry sig om stavningen när man bedömer riktigheten i påståendet att man är kränkt. Man skall se de faktiska omständigheterna och man kan då oftast konstatera att de "krängta" muslimerna oftast "cyklar i badkaret".

2009-02-22 @ 20:10:11
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: LP

@hunterDu var snabbare än jag...

2009-02-22 @ 20:11:15
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Thoralf A

Onkel KånkelRubriken är skriven med ironi och man måste kanske vara en återkommande besökare på min blogg och Kurt Lundgrens blogg Östra Ölands Fria Horisont för att förstå ironin.

Om jag inte missminner mig kommer ursprunget från en SFI-studerande som kände sig "krängt"

2009-02-22 @ 20:11:48
URL: http://thoralf.se
Postat av: Ibbe

Stavningen "krängt",som Kurt Lundgren mästerligt hanterat med ironi, blev aktuell i samband med en artikelserie om utbildningen vid Lärarhögskolan i Sthlm för ca. två år sedan. DN hade ett antal reportage därifrån och utbildningen beskrevs som en slags freak-show. Journalisten, M Zaremba, beskrev bl.a. hur en kvinnlig lärarstudent anmälde en lärare för att denne inte tagit reda på att hon var lesbisk. Läraren förklarade att han inte krävde att lärarstudenterna skulle behöva redovisa sin sexuella läggning. Enl. läraren fanns det ingen som helst relevans för hans ämnesundervisning att känna till elevernas sexuella preferenser. Damen ifråga var inte nöjd utan hävdade att det var det visst. Zaremba noterade att anmälaren inte kunde stava till kränkt i sin anmälan, utan var "krängt". Dock lyckades lärarstudenten kränga sin åsikt så pass att Lärahögskolan svek sin anställde och gav den blivande läraren ekonomisk kompensation för att hennes handledare inte snokat i hennes privatliv. Utfallet säger väl det mesta om klimatet på Lärarhögskolan i Sthlm samt visar också på det som många reagerat för de senaste åren: De sämsta studenterna återfinns idag på våra lärarutbildningar. Blivande lärare kan därför inte skriva,stava eller räkna speciellt bra. Detta är verkligen krängande.

2009-02-22 @ 20:31:02
Postat av: Fredrik

Först blev jag förbannad sen så slår det mig att denna grupp människor som "Designat" denna skapelse måste vara direkt obildade.När man tar något som i stora delar av den muslimska världen står för ett starkt kvinnoförtryck.I mitt stilla sinne så kan tänka så här :Om så bara för en dag att Muslimer fick makten.

Full rätt att utöva sharia lagar enligt deras heliga bok koranen.Kan lämna garanti på att detta galleri skulle få strikta order om hur konsten på galleriet skulle se ut ! Kan med hela mitt hjärta lova dem att skulle dom göra nåt provocerande så var dom huvudlösa innan dagen var slut.Så till dem som gjort denna blunder !Om ni vill utmanna så utmanna Isam och dess skrift som är imot allt ni står för !!FRIHET !!Vågar ni?Vi vet nog alla redan svaret på detta !2009-02-22 @ 20:41:07
Postat av: LP

Ibbe - Jesses, vilken story! Verkligheten överträffar verkligen dikten ibland.

2009-02-22 @ 20:47:12
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Malin

HUR kan man förnedra svenska folkdräkten på detta sätt? Är det denna dräkt vi ska behöva se våra kungabarn bära i framtiden? Att man ens har mage att blanda denna fina folkdräkt med muslimsk slöja är ett hån mot svenska folket. Fy fan (ursäkta språket) !!

Religion och kultur ska inte beblandas med varandra.

Gång på gång ska vi svenskar bara acceptera och buga över andra religioner. Om jag inte missminner mig så är det väl år 2009? Ska vi efter dagens teknik och utveckling fortfarande tro på sagor och den ena efter den andra guden?Upprörd, irriterad och innerligt förbannad är vad jag är!Om du har modet och stå upp för Sverige och dess kultur så rösta på ett parti som ska hjälpa oss ur krisen. Det kommer att ta flera decennier att rusta upp oss igen tack vare flera års slapphet där sossarna har gett oss en fin gåva där svenskar kan gå hemma och arbetslösa med i stort sett samma lön som att arbeta heltid.

Sedan har dessa underbara arbetslösa människor mage att klaga på vården, omsorgen, skolan, bensin och matpriser m.m. ??Alla MÅSTE dra sitt strå till stacken för att det ska hända något!Rösta SD 2010 ! Kom inte och klaga 2014 när du har röstat för din egen personliga vinning och röstat in Mona Sahlin som spets i regeringen!! Falskare människa får man leta efter. Parkeringsböter, fackliga utträden sedan går med igen pga att än en gång gå in i politikens värld (och då måste man ju vara facklig annars ser det illa ut framför svenska folket), konkursar sitt bolag och åker till Mauritius på skattebetalarnas bekostnad.. behöver jag nämna mer...Jag kommer att rösta SD för att rädda er och för mina barns skull och deras framtid!2009-02-22 @ 21:20:12
Postat av: Roberth Ström

Sk konstärer gör allt för att provocera. KOm ihåg jesus som homo tex. Denna gång har de dock gått för långt skandal tamefan

2009-02-22 @ 22:35:20
Postat av: pelle

onkel kånkel

Hade du några åsikter om dräkten eller hur var det?

Skrev du din kommentar bara för att märka ord?

Jag kan tala om för dej att om man följer komentarer överlag och det är någon som märker ord o förlöjligar sej över ev stavfel,så är dom individerna jävligt dåliga på att ta en debatt rent sakligt med egna åsikter osv

För min del är det nog så att fel-letarna är dom svagaste debattörerna,deras taktik är att flytta fokus ifrån det riktiga ämnet

I detta fall vart ju du torsk omgående!

Dom svaga debattörerna har en annan taktik oxå-den går ut på att man ska hitta något rasistiskt uttalande på dessa bloggar så dom kan trumpeta ut detta till sina halsdukskompisar på fiket:

Jag tycker att du ska vara full av tacksamhet till herr alfsson för att han försöker rädda både dej o mej från detta lands förfall genom att han helt utan ekonomisk vinning driver en sån här blogg

Jag är i alla fall tacksam för detta.Vad det gäller dräkten är det ju en kultur stöld

och det har pågått ett bra tag nu.Men det blåser andra vindar nu-det ända hotet för sd är moderaternas utspel.

Hoppas inte folk är så dumma att dom går på samma misstag som när lejonborg gick ut med språk -krav

som det inte vart ett skit av

pelle

2009-02-22 @ 22:38:16
Postat av: lee

Sverige är ett sekulariserat land .Då ska inte national dräkten vara religös

2009-02-22 @ 23:44:01
Postat av: Robin_Shadowes

Det är väl sånt här man får lära sig på KONSTFUCK nuförtiden. Att spela psyksjuk, vandalisera tågvagnar, byta prislappar på varor i affärerna och nu denna förnedring av svenskarna och deras kultur. Skall bli intressant att se kungafamiljen på årets nationaldag, om dom också har blivit dhimmifierade. Silvia, Victoria och Madde iklädda denna vidriga pastisch på svensk folkdräkt. CG och CP i den manliga modellen med gul blöja på skallen. Månne hinner dom byta ut flaggan också tills dess där korset är ersatt av en halvmåne istället. Hela landets politiskt korrekta elit kommer applådera medan det kommer kaskadkräkas runt om i torp och stuga.

2009-02-23 @ 01:32:52
Postat av: s-e karlsson

Hur länge ska det dröja innan den svenskfientlige

Bengt Westerberg svenska Röda Korsets ordförande ,

vill byta ut korset mot en halvmåne ? Ja, idag kan man faktiskt vänta sej vad som helst av kulturberikarälskarna !

Mvh S-E Karlsson .

2009-02-23 @ 05:46:58
Postat av: Putte

Intressant debattartikel i Aftobladet!!http://www.aftonbladet.se/debatt/article4467508.abUndrar hur länge det dröjer innan debattören blir utesluten ur folkpartiet.

2009-02-23 @ 06:01:20
Postat av: Hr Fökk

Jag är också KRÄNKT

2009-02-23 @ 06:29:02
Postat av: Fredrik

Till fröken fräken och onkel kånkel.Är de allt ni har att komma med ?

Erkänn nu att ni tillhör sossarna eller hur ! :-)Såg ni Mona.S igår när hon säger att hon skulle stöttat Saab !!?? Men skattepengar ! Ett privat företag med skattepengar !?Säger som Pat Condell sa i sitt uttlägg

FREEDOM GO TO HELL på youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=JW6PRABq4HM&feature=channel<u>pageOmvandla det till:

En röst på socialdemokraterna är en röst på ISLAM !Så under er arbetsvecka nu, se till att snacka om vad ni sett och läst om i media under helgen.Ha en bra vecka och till Thoralf !Du gör ett bra jobb !!2009-02-23 @ 06:55:17
Postat av: salasso

"Då kliver en man och en kvinna i 65 års åldern in i galleriet. Högt skriker kvinnan "Ta genast bort det där", "Ta bort det nu, det är inte tillåtet att göra så där." "Luktar påhitt lång väg. Ingen normal svensk man och kvinna kliver in på ett galleri och börjar skrika och kräva att något tas bort, hur provocerade de än anser sig vara. Människor från kravkulturer kan göra det men sällan etniska svenskar.

För att riktigt visa hur gamla och inskränkta de är så anges att de är i 65-årsåldern. Det som fattas är påståendet att kvinnan bar päls och mannen fluga samt att de talade med Lidingödialekt.Det här är förmodligen bara ett sätt att få reklam för sitt usla galleri.

2009-02-23 @ 08:14:48
Postat av: Skägglös

Kräkmedel kan ju bytas ut till en bild på denna bestyggelse!

2009-02-23 @ 09:24:04
Postat av: Nisse HHela Sverige är fullt med krängta menscher.Det finns en hel industrin och ett statlig verk uppbyggt kring alla som är krängta.

2009-02-23 @ 10:06:51
Postat av: hunter

Från Aftonbladets enkät.Diskuteras invandringens problem tillräckligt i media?

Ställningen just nu:

Ja (9.6 %)

Nej (90.4 %)Totalt har 30191 personer röstat. Omröstningen startade 2009-02-20 16:58

2009-02-23 @ 10:32:40
Postat av: Knegarn

Ja, dela ut flygblad utanför lokalen. Om de klagar kan ni kalla det för en konstnärlig happening och säga att er konstnärliga frihet kräver att ni får dela ut.

2009-02-23 @ 10:33:44
Postat av: Martin Isaksson

Såhär skreva jag till dessa förädarre.Hej först när jag såg detta så var min första reaktion att det var ett skämt.Inte så kul kunde jag tycka men vi är ju inga muslimer som bombar och ska döda danskar bara för att en danskt tidning la ut några teckningar på Muhammed.Men sen när jag läste vidare och förstod att det var inget skämt så blev jag inte som så många andra här arg jag blev ledsen över att det har gått så långt i sverige.Mailade bilden till min far som är spansk och han och mina släktingar i spanien mailade tillbaka och undrade om svenskar hatade sig själva och inte var kloka i huvet och hadde någon gjort så med den spanska foldräkten så hadde den hängt från närmaste lycktstolpe inom 24timmar.Jag är stolt över att vara svensk och bo i sverige samt de friheter vi har och tar så förgivet att hjärndöda konstnärer tycker det är kul att flörta med stenåldersreligionen Islam. Dessa rättigheter är bara tillfälliga rättigheter som när som helst kan tas bort och när muslimerna har mer makt i sverige kommer detta bli så det finns inga tvivel,De håller redan på att förpesta spanien till den milda grad att det snart kommer bli riktigt illa.För i spanien bor man i spanien och rättar sig efter deras lagar och värderingar annars kan man åka någonannastans och i Saudi arabien har man sina samt i Sverige har vi våra var lite stolta att vi här faktiskt har kommit så mkt längre att vi inte blint dyrkar osynliga gubbar till punkt och pricka.Ni som gjorde detta borde skämmas nåt så in i helvete.2009-02-23 @ 12:13:43
Postat av: hunter

Raka förslag från Dansk Folkepartis ordförande Pia Kjærsgaards i dagens veckobrev.- Ghettoiseringen skal stoppes og eksisterende ghettoer skal nedbrydes. Bebyggelser skal ende med højst at have 25 % indvandrere. Kommunernes fordeling af almennyttige boliger skal spredes mere ud – også til velhaver-kommuner.

- Antallet af børn med indvandrerbaggrund i skoleklasserne må ikke overstige 25 procent.

- Parallelsamfund skal nedbrydes ved IKKE at give efter for muslimske værdier og normer. I praksis betyder det, at der ikke skal være adskilt svømmebade for mænd og kvinder, forskellig mad i skoler og institutioner, lejrskoler osv. Vi skal alle være her på ens vilkår, på danske vilkår.

- Radikalisering skal bekæmpes, blandt andet ved konstant at have fokus på danske værdier og isolere radikale muslimer, herunder ekstremistiske imamer.

- Danskundervisningen skal styrkes både over for børn og voksne. Offentlig hjælp til voksne udlændinge skal betinges af, at de kan tale et ordentligt dansk; kan de ikke det, skal hjælpen betinges af, at de deltager i danskundervisning – ellers ingen eller reduceret hjælp.

- Børn ned til ét år, som lever i hjem med meget dårlige danskkundskaber, skal kunne tvinges i daginstitution. Det gælder såvel vuggestue som børnehave. Elever, der også i de større klasser taler og skriver et dårligt dansk, skal have lektiehjælp.

- Forældre med anden etnisk baggrund end dansk skal lære danske børnefamilier at kende, og børnene skal tidligt være sammen med andre børn.

2009-02-23 @ 12:52:56
Postat av: Fröken fräken

Fröken fräken är från Fryken och står med gummistövlarna fast rotad i den värmländska moderjorden. Politisk hemvist varierar. Varför all denna upprördhet kring en fejkad nymodighet som Sverigedräkten? Den har ju ingen kulturhistoria i sig, varken svensk eller nån annan. Den är inte ens i regel godkänd hos våra folkdanslag. Men fortsätt ni att leta saker att bli "krängta" för. Det verkar som om ni tycker det är kul. Eftersom ni inte kan göra livet gladare för nån annan kanske ni försöker roa er själva. Eller?

2009-02-23 @ 13:15:09
Postat av: hunter

@ Fröken fräkenDu lyckas tydligen med konststycket att missförstå det mesta. Kanske det hjälper om du tar av dig gummistövlarna, så att du får bättre kontakt med den värmländska moderjorden?"Eftersom ni inte kan göra livet gladare för nån annan kanske ni försöker roa er själva."

Vi behöver inte anstränga oss, eftersom det då och då dyker upp inlägg av din kaliber och som är tillräckligt roande.Du har fortfarande inte svarat på vad du menar med det djuuuupsinniga påståendet: "Stackars Thoralf, vem har sålt dig? Jag trodde att handel med människor var förbjuden."

2009-02-23 @ 13:32:07
Postat av: Fröken fräken

Kränga betyder åtminstone för de flesta här i landet "sälja". Uttrycket "Jag är krängt" bör då betyda, trots felböjningen, "jag är såld". Det var väl inte så svårt att förstå?

Gummistövlar behöver man, annars blir man blöt om fötterna och förkyld. Det vet du väl, jägarn?

2009-02-23 @ 14:30:34
Postat av: hunter

@ Fröken fräkenVar det inte mer djupsinnigt än så. Trodde att du nästan hade tankarna mer åt ett understatement, att vem har "vänt ut och in" på Thoralf med din betydelse av ordet krängt.Förstår nu att det rör sig om ett oskyldigt och misslyckat försök till skämt. Behåll stövlarna på, så blir det nog bra med tiden även för dig!

2009-02-23 @ 14:50:46
Postat av: LP

Det är intressant att reflektera över att man i dagens Sverige kan göra som man gjort med folkdräkten och slöjan på Designgalleriet, och samtidigt, på annat håll i samma land, diskuterar huruvida det är nödvändigt att klä pojkar i rosa och flickor i blått för att de skall bli mera jämställda!Det känns som inkonsekvensen och att man använder dubbla standarder knappast kan synas tydligare än den gör i en sådan jämförelse. Främmande kulturföreteelser skall tydligen inte kritiseras utan snarare beredas plats eftersom de är bra, och de är bra eftersom...de är främmande!?Jag vill inte hindra Designgalleriet från att visa upp sin redesignade folkdräkt, jag vill ha yttrandefrihet och tankefrihet så långt det går, inte censur.MEN jag vill att landets sakkunniga debattörer, politiker, offentliga tyckare, fulmedia etc, skall behandla sådant som detta på ett rakt och ärligt sätt, och inte tiga eller vrida till diskussionen om det så det passar den mångkulturella agendan. Man skall kalla en häst för en häst, en hund för en hund och totalitära ideologier för totalitära ideologier och inte för "främmande kulturinslag".

2009-02-23 @ 19:44:03
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Är det meningen att det är vi svenskar ska ändra oss så att det passar invadrarna? Nej låt vår svenska kultur vara som den är.Det är förnedrande att spöka ut folkdäkten. Låt den vara som den alltid har varit.

2009-02-23 @ 20:03:47
Postat av: Annelie

Förnedrande var ordet. Låt sverige dräkten vara som den är. Det är inte meningen att det är vi som ska anpassas till det svenska samhälet. Låt oss ha vår svenska kultur ifred.

2009-02-23 @ 20:13:23
Postat av: hunter

@ Anonym"Är det meningen att det är vi svenskar ska ändra oss så att det passar invadrarna? Nej låt vår svenska kultur vara som den är."Enligt bl.a. det socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Elfström i Kalmar, är detta en självklarhet och enligt hennes snedvridna verklighetuppfattning kommer detta att leda till "himmelriket" på jorden!

2009-02-24 @ 09:09:01
Postat av: Anonym

what your lenguit

2009-10-30 @ 23:24:36
URL: http://www.nastacenter.blogspot.com
Postat av: Anonym

Så himla fin dräkt!

Ett verkligt prov på att vi lever i ett mångkulturellt samhälle där "nya" influenser kan inkluderas i svenskheten! Vackert! Värre är väl diskussionerna, kanske är svenska folket fortfarande ett förlegat och högst diskriminerande folk. Etnisk Svensk

2010-03-25 @ 21:35:17
Postat av: jesse fransson

En ren våldtäkt på den Svenska folksjälen, Må ingen sätta på sej den där styggelsen

2011-02-13 @ 23:17:26
URL: http://www.kattsvans.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0