KALMAR KOMMUN TROLLAR

Sök så skall du finna är ett ordspråk som jag just nu har stark tilltro till. Ju mer man gräver inom kommunen desto mer hittar man.

För några veckor sedan beslutade kommunen att sälja ett markområde i Ljusstaden till Kärnhem AB. Jag reagerade omgående på det försäljningspris som beslutades av kommunstyrelsen. Försäljningspriset följer inte den gällande ”prislista” som beslutats av kommunfullmäktige för Ljusstaden. Läs tidigare inlägg.

När jag sedan letade i protokollen från kommunstyrelsen för att hitta markförsäljningar som följer prislistan som jag kan referera till i min överklagan till Länsrätten hittade jag något synnerligen märkligt.

Den 10 mars 2008 beslutade kommunstyrelsen att sälja samma mark, hela kvarteren Utflykten, Mötet och Tuppluren till Kärnhem AB för 15,3 miljoner kronor. Vid beräkning av detta försäljningspris har den gällande prislistan följts. Se nedanstående utdrag.



Trots ovanstående beslut som endast är ca 1,5 år gammalt beslutade kommunstyrelsen den 9 november att sälja hela kvarteret Tuppluren och delar av kvarteret Utflykten och Mötet till Kärnhem AB för 1 352 000 kronor. Se nedanstående utdrag från protokollet.





Om man jämför bara den nu aktuella markens försäljningspris från den 10 mars 2008 så var den 5,7 miljoner kronor. (7*300 000= 2 100 000 kronor, 9*400 000= 3 600 000 kronor, Totalt 5,7 miljoner kronor)

Vad jag kunnat finna i protokollen finns det inget beslut om att försäljningspriset från 10 mars 2008 har dragits tillbaka av kommunstyrelsen.

Kalmar kommuns kommunstyrelse bryter inte bara mot beslut tagna av kommunens högsta beslutande organ, kommunfullmäktige utan även mot sina egna beslut i kommunstyrelsen.

Kommunalrådet Johan Persson (s) deklarerade i veckan att han hade för avsikt att riva upp en avsiktsförklaring med Kärnhem AB om att bygga ett WTC i centrala Kalmar. Har beslutet att sälja mark till Kärnhem AB till ett vrakpris något samband med beslutet att riva upp WTC-avtalet.

Att ge en rabatt på ca 4,4 miljoner koronor till Kärnhem AB är en präktig skandal, för att inte tala om hur hantering utförts av ansvariga personer. Eller är det bara ett exempel på ännu ett trolleri från Johan Persson och vänstermajoriteten.

Överklagan tills länsrätten lämnas in under kommande vecka.
 


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Du är kung ! :-)



Tänk under alla dessa år som dessa klåpare suttit och skot sig på våra skattepengar,leker med kommunens tillgångar och tror dom är bättre en oss alla andra människor.



Socialdemokratin förfall är nära!!



Äckligt hur man bara " gör" utan somhelst minsta tanke på vad man gör!



Men kan man förvänta sig mer av ett parti som skiter i om vi jobbar eller inte! Lika lön för alla sen se bara till att hålla käften!!



Vi är alla lika värda som det så fint heter!



Sen om du ljuger,snyltar bidrag,våldtar,mördar spelar mindre roll!!



Rösta på socialdemokraterna för då behöver du inte tänka eller jobba! Ligga hemma och få bidraget hem i lådan är multikulti modellen!!



Som sagt !

Vill du att kriminalitet, invandring, bidragsberoende, utökning av ISLAM och VÅLDTÄKTER skall öka i det svenska samhället så rösta



SOCIALDEMOKRATERNA!

2009-12-05 @ 10:36:35
Postat av: Fredrik

Hej thoralf!

Vet att detta är off topic men ack så viktigt.

Kolla in denna länk. Detta är England idag



I oktober 2009 så hade man eller ska ha en demostration FÖR SHARIA LAGAR i England.



Kolla in hela sidan hur man lägger ut :

demokratins 10 deadly sins????



Man har på fullaste allvar lämnat in till Engelska regeringen en lösning på alla problem som England har och det är:



ISLAM OCH SHARIA!



Detta händer nu i vårt Europa !



Den enda anledningen till att detta sker är att vi är toleranta mot de intoleranta!!



Skrämmande!

Postat av: Fredrik

Som sagt! På fullaste allvar!!!



Ber alla läsa dessa länkar för detta är idag.

Skicka till politiker,företag,arbetskamrater,vänner och allt!



Det är vår skyldighet som svenska medborgare att stå upp mot detta vansinne och dess lära!

2009-12-05 @ 11:04:54
URL: http://www.islam4uk.com/
Postat av: Slånepåg

Fredrik



Har kollat igenom länken du tipsade om och är minst sagt förfärad. Här ett citat från länken som visar vad muslimerna har för planer för Storbritannien, och givetvis den övriga västvärlden. Kolla framförallt det sista stycket.



"We hereby request all Muslims in the United Kingdom, in Manchester, Leeds, Cardiff, Glasgow and all other places to join us and collectively declare that as submitters to Almighty Allaah (SWT), we have had enough of democracy and man-made law and the depravity of the British culture. On this day we will call for a complete upheaval of the British ruling system its members and legislature, and demand the full implementation of Shari'ah in Britain.



In forthcoming days, Islam4UK will also publish, as a run up to this special event, a fascinating insight into how Britain's architecture, transport and culture will be revolutionised under the Shari'ah. Watch out for articles including:



Trafalgar Square under the Shari'ah

Football Stadiums under the Shari'ah

Pubs under the Shari'ah

Buckingham Palace under the Shari'ah



Keep updated with www.Islam4UK.com to see the Islamic blueprint of the remarkable changes that will occur in Britain as it transforms into a thriving Islamic State."

2009-12-05 @ 12:56:34
Postat av: Skånepåg

Rättelse: Det bidde Slånepåg i stället för Skånepåg i förra kommentaren!

2009-12-05 @ 13:08:04
Postat av: Not very memorable

Släpper jag in gäster i mitt hus är det inte dem som dikterar villkoren!



Thoalf har du sett om din URL eller har du den på säker server, så du slipper att utsättas av medias barbarer med nedstängning av det fria ordet till följd.



Jag har tipsat CNN och FOX news angånde PI attack

2009-12-05 @ 13:12:50
Postat av: Robert

Alla kommuner borde ha någon engagerad som gräver upp allt fiffel till ytan. Stor heder till dig Thoralf.

2009-12-05 @ 15:38:48
Postat av: Dille i Momåla

Är politikerna i Kalmar så ruttna att dom inte ens följer sina egna beslut? Och kommunallagen använder dom kanske som toalettpapper?



Sen ska vanligt folk digna under ett orättfärdigt skattetryck, samtidigt som PK slösar bort välfärden på flyktingflummet.

2009-12-05 @ 15:39:22
Postat av: LN

Anders Johansson, författare, Kalmar, som av obegriplig anledning finner det nödvändigt att gå över ån efter vatten -- för att bli publicerad på Snaphanen i Kphmn istället för på Thoralfs förträffliga och lokalpatriotiska blogg i Kalmar -- skriver idag om hur giribukarna [i Sverige] banar väg för ett osunt samhälle.

[Som om det kunde bli värre än vad det redan är?]



"...Vi har i färskt minne hur den avgående vd:n Christer Elmehagen i AMF inte bara tjänade hutlöst med pengar utan också flyttade 33 miljoner, från AMF pensionsfonder till räntefonder. Denne kapten på låneskutan slängde sig således före alla andra i livbåten och betedde sig därmed som en skurkaktig tok. Vi lyssnade till Lundby-Wedin som slingrade sig som en mask på en metkrok när hon skulle förklara och rättfärdiga sin egen position som styrelseordförande...."



läs vidare: http://to.ly/AOO

2009-12-05 @ 15:57:10
Postat av: Gubben o Gumman

"Politiker får låsa in sej efter alla hot"



Källa : Östra Småland nätet.

Ps "Som man bäddar får man ligga"

2009-12-05 @ 17:14:21
Postat av: Fredrik

Mitt framför näsan på oss!!!!?????

Sverige idag!



Tack Mona för att du berikat Sverige med en kultur där det är ok att gifta bort barn!!



Du ÄR PEDOFILERNAS VÅTA DRÖM POLITIKER!



Postat av: Gubben o Gumman

All personal på Rosengårdsskolan bör polisanmälas.

Bra ingångsvinkel, då startar bollen rulla gärna inför valet.



Ack Sverige du humana toleranta land,befria oss från socialmoderaterna nästa år.

(Lille Olles kvällsbön)

2009-12-05 @ 17:37:13
Postat av: Fredrik

Ett citat ur en annan svensk tidning:



Den yngsta flickan som giftes bort var enligt tidningen tolv år och gick i femte klass. I sjätte klass bodde hon med sin make, blev gravid och födde sitt första barn.



Läs hela länken! Skicka den vidare till politiker,företag,vänner och arbetskamrater.



Vad är Rädda barnen,Amnesty,Expo och övriga aktörer när det gäller detta som är en del av det multikulti samhälle man förespråkar.



Fråga den den Jan Hjärpe om han gillar detta det jävla äcklet! Va? Svenskar förbövlen!! Det är inte rasism eller främlingsfientlighet att tycka detta är vedervärdigt!!



DET ÄR NORMALT!!!



Visa aldrig denna kultur respekt!!

Fördöm den!



Det är din plikt som svensk att göra så!

Har man någon moral och etik så ser man till att

vi stoppar upp denna vedervärdiga förteelse!!!



VAKNA OCH DET ÄR NU !!!!!!!



Postat av: Roger S.

@Skånepåg



Har du sett filmerna från England hur muslimer numera helt fritt kan gå bärsäk på gatorn?

Se här annars

http://allahuakbar.se/wordpress/?p=1136

http://allahuakbar.se/wordpress/?p=1814

2009-12-05 @ 19:13:08
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: peter a

Genomkorrupta kommunpolitiker finns overallt, darfor ar det viktig att byta ut dem med jamna mellanrum.



Deras privata overenskommelser sker i hemlighet, protokollet ar en bekraftelse pa det. Folk ar nog for troga att fatta det aven om man avlojar det som du gor med svart pa vitt. Vi behover mer undersokande journalister.

2009-12-05 @ 19:25:10
Postat av: Robin_Shadowes

Kvinna dömd till döden i SPANSK sharia-dumstol. Kan vi verkligen lita på att den fina dumstolen i Rosengård verkligen inte har dömt mer än i familjerättsliga fall?



Spain: Islamic supremacists kidnap woman, condemn her to death for adultery

She escaped, but here is a glimpse into Europe’s glorious future. ”Spain: Salafist criminal ‘procedure’ condemns a woman to death on adultery charges,” from Tea and Politics, December 5 (a translation of ”Un ‘juicio’ islamista condenó a una mujer a morir por adúltera en Reus,” from El Periódico, December 5, with thanks to Claudia):



An Islamist procedure in full. Like the ones held by the Talibans in Afghanistan or by extremist militias in Somalia. But this time it was held in an isolated masía (sort of cottage typical of Catalonia). There, 9 islamists, all of Maghrebi origin, had kidnapped a woman and retained her.

The woman was judged by her captors, who had decided to held a procedure in which they accused her of adultery. Supporting an extremist version of the Islamic law, the Sharia, the kidnappers decided to condemn her to death, according to investigation’s sources.



Luckily, she escaped and went to a police station (Mossos d’Esquadra). According to the agents, her kidnappers were planning to execute her in a short period of time.



http://www.jihadwatch.org/2009/12/spain-islamic-supremacists-kidnap-woman-condemn-her-to-death-for-adultery.html

2009-12-05 @ 22:26:22
Postat av: Gubben o Gumman

Kan ingen lägga in reklamfilmen "stafetten" från

arbetsförmedlingen (länk).

Ett jättebra exempel på 68 vänsterns hjärntvätt.

KLOCKRENT



Sedan är det ju lite trist att 40- talisterna,som

röstat på "såssarna" i alla år,kanske får lära sej lite nya språk på "hemmet" synden straffar sej själv.

2009-12-05 @ 22:42:20
Postat av: Peter, den förste.

Att handla emot egna beslut är sjukt!



Men orsaken är nog ganska enkel, de tar helt enkelt inte demokratiska beslut på riktigt allvar, eftersom det alltid blir som de vill ändå.

2009-12-05 @ 22:58:50
Postat av: Åke Malmros

Och Christer Sjögren han använder sig utav en Bärbar LapTop, som han har kopplat in Telia Mobilt Bredband med ett 3G-Modem, och denna funktion fungerar på exakt samma sätt, som man använder en Stationär Dator, en med denna teknik, som kan Christer Sjögren hålla Kontakten då.

2009-12-05 @ 23:31:37
Postat av: Peter, den förste.

Lika bra alla börjar inse att "Lyckliga gatan den finns inte mer - Anna-Lena Löfgren". Se: http://www.youtube.com/watch?v=YE0-KWo_dhs



Alla som tycker att politik inte är min "grej", rättning i leden! För nu är det ingen lek längre!



Alla, precis alla, och speciellt du som tycker att politik inte är din "grej", behövs. Inse att det är viktigt att engagera sig, för annars så händer sådana här "grejer" som Thoralf tar upp. Och om du tror att du kan fortsätta som förut, så har du fel, för framtidens problem kommer snart att knacka på din dörr, för att göra ett personligt besök och då kommer du att önska att du gjort något idag!

2009-12-05 @ 23:49:50
Postat av: Peter, den förste.

Sweden "beacuse you min I'll walk the line": http://www.youtube.com/watch?v=w79S5Ob7sXE



P.s. OT inlägg i debatten "Turkey cries fowl on Swiss ban while Churches denied permits". Se: http://vladtepesblog.com/?p=16349

2009-12-06 @ 00:48:49
Postat av: Fredrik

Turkarna gapar o skriker om "nej till minoriteter"

och vi västlänningar kallar oss själva för rasister och främlingsfientliga.



Men ingen i inom media väst är så sugna på sanningen för den vet man om men...... man vågar inte för det är ju inte politiskt korrekt!? Men på ASIAN NEWS har dom lite kurage och vad finner man där att läsa om landet Turkiet som man slickar röven på så dom kan komma med i Eu.



Turkeys dirty little secret som reportern kallar det för! tack för att det finns journalister som är opartiska och vågar!

Postat av: Fredrik

Sen detta som PK MEDIA i Sverige inte talar om.

Flera stora undersökningar i Euoperiska länder visar att RÖSTNINGEN om minoriteter var och är en positiv sak. Det är ett tecken på demokrati!!!!



Det som är mest skrämmande är att vi här uppe hör inte ett ord i media utan det är samma jävla vänsterröra år ut och år in! Sanslöst!



Läs länken:

Postat av: Fredrik

Man blir inte klok på hur illa det är med svensk

invandringspolitik.Blir så fruktansvärt förbannad över hur man så lättvindigt på migrationsverket ger människor som är allt annat än ärliga PUT??



Sen undrar ni varför vanliga människor är och blir förbannade på multikulti röran.

Postat av: Brett-Anus Grünewald

Var finns Politiskt Inkorrekt idag då.



Vi har massor av grupper som är för det fria ordet och som verkligen önskar den gamla möjligheten att kristisera. Nog borde det finnas massor vars servrar, vars ägare inte fegar ut.

World Press har t.ex inte på Internet att göra. Deras attityd är en skam fär allt vad internet står för. AFA och andra lågt stående kommunister är bara obildbara väsen. Att hjälpa dessa missfoster kan bara misslyckas! I deras fall finns ingen hjälp i världen. Så de lämnar vi där hän

2009-12-06 @ 10:07:41
URL: http://politisktinkorrekt.info/wordpress/
Postat av: Skånepåg

Brett-Anus Grünewald



SDU:s blogg har inte heller funkat sedan i går. Man kan börja undra vad det är som pågår?

2009-12-06 @ 10:44:04
URL: http://ungsvensk.se/
Postat av: Dille i Momåla

SD driver på. Till och med Fp börjar inse att det blåser nya vindar. Eller vad säg om att Stockholms stad kommer att trotsa diskrimineringsombudsmannens diktat om slöja i klassrummet.



Tack SD. Era framgångar ger redan resultat.

Postat av: Brett-Anus Grünewald

Ett sätt kan vara att kontakta detta Ryska bolag för hjälp. De trace,ar snabbt de skyldiga och ger tillbaka med samma mynt.

Det kostar en slant men det kan det vara värt. Vi skramlar. Kommunsitslödder och andra med sina sympatier i Nord Korea ich sharia lagar måste slås ut

Postat av: Inge Sandén

Lite utanför Thoralfs ämne,men till alla som misströstar om att sanningar skall stoppas till vilket pris som helst.

Här ett litet hopp.

En kvinna vid namn Ayaan Hirst Ali,hon som även skrivit boken "En fri röst" har på Kvällspostens kultursida fått in en artikel,som handlar om hennes syn på islam och dessa minarater som det Schweitiska folket sade nej till.

Kan inte återge hela artikeln,men den som vill offra en tia och får i utbyte de mest sanna ord som skrivits til motsats vad alla dessa vänsterintellektuella spytt ut över oss hur hemska Sverigedemokraterna är som stöttat valutgången i Schweitz.

Ett litet stycke av de sex bästa.

Maktens torn.

Vad européerna får reda på om islam när de ser närmare på saken är att det är mer än bara en religion.Islam erbjuder inte bara en andlig inramning åt mänskliga skeenden som födsel,död och det som borde komma efter denna värld;islam påbjuder också ett sätt att leva.

Islam är en idé om hur samhället ska organiseras:individens relation till staten,den mellan kvinnor och män,regler för umgänget mellan troende och icketroende,hur sådana regler genomdrivs och varför en islamisk regering är bättre än en regering som bygger på andra idéer.

Dessa islams politiska idéer har sina symboler:

minareten,halvmånen,huvudduken och svärdet.



I Strikt mening är minareten och andra yttre symboler särskiljande tecken.

Minareten står för islamisk överhöghet,en markör för överhöghet som kommit att symbolisera islamiska erövringar.

Den introducerades flera decennier efter islams grundande.



Hon stödjer förbudet mot minarater.

Det är den totalitära politiskia världsuppfattningen islam som vi Sverigedemokrater vänder oss emot,inte den enskilde musslimen.

Känns skönt att fått det bekräftat av denna modiga kvinna.

Islam hör inte hemma i vårt land.

2009-12-06 @ 12:22:23
Postat av: S-E Karlsson

Jag törnar snart tokig på alla dessa f--------e galor hit och dit ! När får vi se en gala som ställer upp för sveriges uteliggare och gamla fattigpensionärer ? Dessa har ju iallafall hjälpt till att bygga upp Sverige ! Att man blivit uteliggare och hemlös har kanske att göra med skiljsmässor och arbetslöshet , Att man tillhör fattigpensionärerna beror kanske på att man innan pensionen var hemmafru och aldrig kom ut i arbete och det får man fara illa för nu ! Ca 5000:- efter skatt gör inte att man ger upp glädjetjut när pensionen kommer ! Ja,ja säger då någon man får ju bostadsbidrag Jo,jo säger jag då men ca 5000:-

till mat ,försäkringar ,hygien , färdtjänst om man får någon , telefon ,el ,lokaltidning räcker inte långt ! Har man kanske ett litet kapital efter ett långt liv av sparsamhet så får man bannemej inget bostadsbidrag heller om man inte är invandrad pensionär , dom får en helt annan och bättre levnadsstandard ! Mvh S-E Karlsson .

2009-12-06 @ 14:12:30
Postat av: Sigge

Inge Sandén: Här har du artikeln i sin helhet.



http://www.expressen.se/kultur/1.1803311/maktens-torn

2009-12-06 @ 14:27:54
Postat av: Anonym

Hur är det med toleransen och förståelse för demokrati,borde får en del att tänka efter.

Iran varnar Schweiz efter minaretstopp

Iran har framfört skarp kritik till

regeringen i Schweiz med anledning av

den folkomröstning där schweiziska

väljare sade nej till fler byggen av

minareter.



Iran uppmanar regeringen i Bern att

söka stöd i schweizisk lag för att

inte genomföra minaretstoppet och

varnar för "konsekvenser" om förbudet

införs, rapporterade den officiella

nyhetsbyrån Irna.



Utrikesminister Manouchehr Mottaki har

enligt Irna ringt den schweiziska

utrikesministern Micheline Calmy-Rey

för att framföra kritiken.

2009-12-06 @ 14:54:58
Postat av: AWSvensson

Fanns att läsa på text-TV statstelevisionen.

2009-12-06 @ 14:56:20
Postat av: Kalle

>AWSvensson

Visst är det skrämmande när ett muslimskt land gör påtryckningar att ett demokratiskt land som Schweiz skall ändra på sina lagar för att passa in. Det visar klart och tydligt att demokrati och folket utslag i folkomröstningar inte respekteras av det muslimska Iran.



Hur skulle det gå om ett EU land skulle ha samma folkomröstning som Schweiz??? Nu står de gudskelov utanför EU.



Skulle EU i samma anda som Iran utöva ptryckningar på det EU-landet och hota med konsekvenser. FN respekterar ju inte heller Schweizarnas folkomröstning.



Skrämmande. Det är vad det är!!!

2009-12-06 @ 15:08:30
Postat av: Inge Sandén

@Sigge.

Tack för att du länkade till hela artikeln.

Måste lära mig det.

Vilka härliga kommentarer.

Gå in och läs artikeln i sin helhet alla sverigevänliga medborgare och även kommentarerna.

Än finns det hopp för Sverige.

Inte ens dom som ansåg,att det är bara SD,somvågar kritisera islam blev censurerade.

2009-12-06 @ 15:11:36
Postat av: katinka glahd

Detsvenska folket är på väg mot sin undergång om de inte inser vad som försiggår.

"ju mer man rör i en skit, ju mer luktar den".okänd filosof.

2009-12-06 @ 15:51:23
Postat av: Fredrik

En kvinna med civilkurage!!

Rakt i nylet på PK media!!

2009-12-06 @ 15:54:56
URL: http://www.youtube.com/watch?v=08EYqwyns-k

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0