VARSEL OCH ARBETSKRAFTS-INVANDRING

Finansministern Anders Borg har haft en lätt resa så här långt men nu är det slut på det. 

 
Anders Borg.      Foto Thoralf Alfsson

I Kalmar län varslades inte mindre än 1 100 personer om uppsägning under enbart september. Redan den 1 oktober varslades ytterligare 70 personer vid Eon i Kalmar.

Den lågkonjunktur som har tagit hela arbetsmarknaden med total överraskning kommer antagligen att bli mycket smärtsam. Det finns experter som varnar för en depression likt den på 30-talet. Arbetslösheten kommer säkerligen att öka dramatiskt under det kommande året och alliansregeringen som kom till dukat bord 2006 kommer kanske sitta med skägget i brevlådan när vi kommer till valåret 2010.


Sverige kommer med stor sannolikhet drabbas betydligt mycket hårdare än våra nordiska grannländer med tanke på den sanslösa massinvandringen som pågått under decennier till Sverige. Antalet beviljade uppehållstillstånd har ju varit i närheten av 100 000 personer/år under de senaste åren. I den högkonjunktur som rått har det gått att dölja dessa kostnader i den hela tiden ökande skatteintäkterna för kommuner, landsting och staten men nu vankas andra tider.

Sanningen kommer nog inte vara så rolig för den svenska allmänheten när verkligheten och effekterna av denna lågkonjunktur slår igenom. Som vanligt kommer det att bli de personer och familjer som har det sämst ställt som kommer drabbas absolut hårdast. Den som inte har några marginaler idag kan redan nu ställa in sig på att det blir hemskt knapert.

Pensionärerna som inte har fått ta del av det ökade välståndet under de goda åren kommer sannolikt att bli de absolut största förlorarna på den alliansregering som styrt under denna mandatperiod. Jag tror att det finns en stor risk att de utlovade skattelättnaderna för pensionärerna inte blir så "stora" som det lovats av regeringen om de nu blir av överhuvudtaget när statens finanser försämras i rask takt.


Mitt i allt detta planerar regeringen ändå för nya regler för arbetskraftinvandring. Migrationsverket befarar att så mycket som 37 000 personer kan ansöka om uppehållstillstånd genom arbetskraftsinvandring redan under 2009 om regeringen driver igenom ändringen av reglerna under hösten. Fredrik Reinfeldt och hans ministrar måste ha mist förståndet alldeles fullständigt. Det Sverige måste göra är istället att mer eller mindre stänga gränsen och i stort sett endast ta emot t.ex. kvotflyktingar som FN utser.


Ovanpå arbetskraftinvandringen skall sedan all övrig invandring läggas till. Bara denna enorma massinvandring kräver att minst 70 000 - 80 000 nya jobb skapas varje år samtidigt som vi inte får förlora några.
Detta är givetvis en ekvation som inte går ihop!

Samtidigt måste man ju dra slutsatsen att regeringen är fullt medveten om denna situation men ändå fortsätter den med samma politik. Hur är det möjligt?

Den enda logiska förklaring jag kan finna på detta är att regeringen vill skapa en situation där det finns ett enormt överskott av arbetskraft vilket ger företagen stora möjligheter att anlita billig arbetskraft och som samtidigt sätter stor press på de fackliga organisationerna.
Låglönelandet Sverige är på god väg att skapas!


Alliansregeringen har utan tvivel gjort mig mycket besviken och fått mig att omvärdera dessa politikers verkliga syfte.
Jag hade helt andra förväntningar på denna regeringens politik. En sak är i varje fall säker inte är det på Sveriges medborgare som dessa riksdagspolitiker tänker på i första hand.

Men vem vill ha Tomas Östros som finansminister?


Tomas Östros    Foto Thoralf Alfsson


Kommentarer
Postat av: Sigge

Hellre Östros utan hår, än Borg med piska i nacken.

2008-10-02 @ 22:29:18
Postat av: Göran

Det fordom så välmående Sverige är redan ett "låglöneland" Thoralf. Norrmännen&Danskarna skrattar åt oss dumma svenskar och betraktar oss som lallande imbecilla fattiglappar!

2008-10-02 @ 23:25:28
Postat av: steen

Jeg, som har tilbragt mange år i Sverige, skrattar faktisk inte als. Tvärtom ! Liten nyhet här:

Norge strammer asylpolitikken

Forleden varslede statsminister, Jens Stoltenberg en strengere linje over for asylsøgere fra krigsramte lande med en omfattende plan, der skal sikre at Norge ikke står tilbage som det rene paradis for flygtninge sydfra. Der er flere grunde til at Norge strammer op - både én regeringen nødigt til tale om - og én som er til at tage og føle på. Allerede i juli måned fremlagde det norske Fremskridtsparti en revideret asylpolitik. En grundtese i den er også, at antallet af asysøgere vil dale allerede når en sådan politik bliver meldt ud.Partiet peger på Danmark og Finland som forbilleder. Og lægger op til at asylsøgere skal placeres i lukkede asylmodtagelsescentre, når de kommer til Norge. “En af tingene er, at vi vil afgrænse asylsøgernes mulighed for at bevæge sig frit” siger pariets indvandringsordfører, Per Willy Amundsen.I en meningsmåling offentliggjort af den norske statsradiofoni, NRK, i dag siger 23 procent af de adspurgte at Fremskridtspartiet fører den bedste asyl- og flygtningepolitik. P 1 Orientering, lydindslag min. 8:25, Den Norske Regering m. net TV af statsministerens pressekonferencehttp://snaphanen.dk/2008/10/02/norge-strammer-asylpolitikken/2008-10-02 @ 23:50:17
Postat av: Carl

signaler om svåra tider har funnits i många år, men Svenskar är ett lättlurat folk. nu visar sig facit av en vettlös invandringspolitik och ett EU medborgarskap som gynnat höga politiker som givit bort Sveriges tillgångar och byggt karriär på det. men detta är nog planerat alla länder i EU skall ha samma nivå och Sverige kommer sjunka mer kanske i nivå med Slovenien. detta har ju SD och ND varnat för i åratal men ingen har velat lyssna.

2008-10-03 @ 00:56:49
Postat av: A.D_Gräsrot

Sen är det också det där med att Sverige har relativt höga löner internationellt sett. Så länge vi har produkter som är åt det högteknologiska hållet är givetvis detta okay.Men hur ska analfabeter och fåraherdar kunna slussas in i den högteknologiska produktionen? Är detta överhuvudtaget möjligt?2008-10-03 @ 08:34:08
Postat av: AWsvensson

Regeringen är fullt medveten om denna situation men ändå fortsätter den med samma politik. Jag tror nog att man är medveten om den katastrofala massinvandringen men man är i likhet med George Andersson sossarnas minister i invandringsfrågor på 80- talet. " Vi visste mycket väl att chilenarna som kom på 80- talet var ekonomiska flyktingar , men vi vågade inte göra något för massmedia". Vi har att göra med ryggradslösa kräk som hellre ser till sin karriär än Sveriges bästa. Endast när makten är hotad, dvs när SD rusar i väljarundersökningar, kan vi räkna med att den tysta överenskommelsen mellan de etablerade partierna bryts och ketchupen sprutar.

2008-10-03 @ 10:11:21
Postat av: Roberth Ström

Borg är kompetent Östros är en farlig människa. Om ni lyssnar på han och sossarnas politik så ser ni klart at Svrige går under med denna man på finansministerposten! Borg har sparat pengar när det går bra för att ha sen när det går dåligt. Exakt som man ska göra till skillnad från Såssarna!

2008-10-03 @ 11:27:35
Postat av: A.D_Gräsrot

Bra inlägg AWsvensson

2008-10-03 @ 11:43:13
Postat av: Albin

Svar till AWsvensson.Han hette inte Georg Andersson utan

Sten Andersson. Jag såg honom på tv när han sa det du felciterar i din kommentar.Han sa såhär: " Jaa, vi visste att dom inte hade några asylskäl, men vi släppte in dom ändå" Det rörde sig om 10000 chilenare som fick permanent uppehållstillstånd I Sverige i ett svep.Sen har dom fortsatt, sossarna. Nu är det mer än 10000 - i månaden...!Albin

2008-10-03 @ 12:47:22
Postat av: AWSvensson

Ingrid Björkman på DN Debatt den 2/10 1993.Exemplen på ekonomisk emigration från tredje världen är många. Att till exempel de tusentals chilener som fick politisk asyl i Sverige på 80-talet i själva verket var ekonomiska invandrare har dåvarande invandrarministern Georg Andersson erkänt i efterhand.

Kunde i all hast inte hitta citatet från Georg Andersson men fann detta med hjälp av Blågula frågors söklexikon.

2008-10-03 @ 16:55:26
Postat av: Carl

varför inte lasta en busslast med invandrare till Sten Anderson så han får uppleva sin politik. dessa höga herrar lever oftast i rika Svenskområden och bleblandar sig inte med vanligt folk nu när dom blivit rika på att göra en snabb politisk karriär genom att sälja ut Sveriges tillgångar.nu får fattiga Svenskar betala notan. medan dessa quislingpolitiker lever i överflöd. det vore rätt om man kunde läsa på www.frianyheter.nu att wxwempelvis Sten Andersson eller Göran Persson "rånad i sitt hem av invandrare" i stället som vanligt fattiga skattebetalare som inte har råd att leva i "Svenskområden"

2008-10-03 @ 18:08:26
Postat av: Carl

rättar mig själv: Sten Andersson avled av en hjärtinfarkt på sitt sommarställe Ålö i Stockholms skärgård den 16 september 2006, 83 år gammal.

Men varför tillbringade han inte sina sommrar i södertälje eller sökte avkoppling i Malmö´s kreativa område Rosengård. det är frågor vill ej får svar på.

Man hoppas framtidens politiker för en så bra politik så de inte behöver avskärma sig utan kan leva bland vanligt folk. det gick att göra i Sverige fram till 1980-talet sedan blev konsekvenserna av en naiv invandringspolitk ett faktum.

2008-10-03 @ 20:17:42
Postat av: Nicklas Eriksson

Inte jag, men hellre honom än den frikristne flöjten med hästsvansen.

2008-10-04 @ 10:49:50
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: stefan

Landsting o kommuner ligger i startgroparna för att höja skatten, det kommer att äta upp eventuella skattesänkningar som man fått de senaste åren, kvar kommer vi att stå med höjd a-kassa, chockhöjningen av fordonsförsäkring, höjda energiskatter mm, dvs. en försämring av ekonomin för vanligt folk, de med flåtta villor och hög lön klarar sig naturligtvis som vanligt, inkomstfördelning a la hästsvans....

2008-10-05 @ 08:49:45
Postat av: s-e karlsson

Till Stefan ! Tänk då på oss pensionärers situation , vi får endast marginella höjningar som är uppätna innan vi får dom ! Att som pensionär få någon skattelindring är också tabu för oss .Hade vi fått skattelindringen så kunde vi som pensionärer bidragit till konsumtionen på ett annat vis ! Som pensionär förlorar man minst 600 kronor i månaden i utebliven skattelindring !Mvh S-E Karlsson .

2008-10-05 @ 10:25:33
Postat av: Roberth Ström

Eriksson du vill ha en ny Lenin det vet vi

2008-10-05 @ 17:23:59
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0