TOKBUDGET FRÅN VÄNSTERPARTIET

Vänsterpartiets budget är nog det mest absurda jag läst, inte undra på att socialdemokraterna och miljöpartiet kör sitt eget race utan vänsterpartiet. Vänsterpartiets budget måste innebära skattehöjningar på minst 100 miljarder och det kanske ändå inte räcker, kort sagt en tokbudget som skulle få Sverige att haverera.Lars Ohly blundar för verkligheten.                       Foto Thoralf Alfsson

Jag har tittat lite på vänsterblockets budgetförslag var det gäller invandring och integration. Att socialdemokraterna tagit intryck av Sverigedemokraternas framgångar i opinionen inser man när man läser deras budget då den är mycket försiktig i dessa frågor i jämförelse med mp och v.


Socialdemokraterna vill ge 500 miljoner till de kommuner som tagit emot asylsökande i eget boende, EBO. För övrigt är det inte mycket att säga om och det är faktiskt lite förvånande.

Förslaget att alla kommuner skall kunna ta emot flyktingar känns inte så allvarligt menat.


-Vi avsätter 500 miljoner kronor till Solidaritetsbonus för alla

kommuner som tagit emot flyktingar i eget boende de senaste tre åren.

Vad det innebär för

de tio kommuner som tagit emot flest framgår av nedanstående tabell:

Stockholm 98 204 180

Göteborg 51 026 183

Södertälje 40 462 537

Malmö 35 520 260

Botkyrka 16 052 969

Huddinge 14 034 558

Linköping 13 355 467

Örebro 12 129 329

Norrköping 11 280 465

Eskilstuna 11 072 965

  

  

-Därför ska alla Sveriges kommuner kunna ta emot flyktingar.

  

-För att utveckla Sverigeinformationen avsätter vi 20 miljoner kronor till Migrationsverket

och 20 miljoner kronor till Arbetsförmedlingen.Miljöpartiets budget har några skarpa förslag som kommer att kosta samhället minst 10 miljarder/år. Nya bidrag till kommunerna och en ny amnesti är några av förslagen. Men det ligger ju helt i linje med Miljöpartiets politik. Här kommer några av partiets förslag.


· För att öka drivkrafterna för fler kommuner att ta emot flyktingar föreslår mp att kommunersättningar vid flyktingmottagande ökar med 10 000 kronor per flykting.


· Vi vill genomföra en regularisering, det vill säga en tillfällig amnesti.


· Vi avsätter också pengar för att finansiera hälso- och sjukvård för gömda.Vänsterpartiets budget är en ren tokbudget. Läs den och fundera över hur man skall kunna finansiera alla förslag. Bara alla förslag inom området invandring och integration kommer kosta samhället enorma summor.

  • Vi vill införa en lagstiftning som gör samtliga kommuner skyldiga att tillhandahålla flyktingmottagande. Vad detta åtagande innebär vad gäller introduktionsinsatser, SFI-utbildning, praktik, validering, rehabilitering, bostäder och så vidare vill vi ska tydliggöras och preciseras i en särskild förordning.

  • För att stärka kvaliteten på flyktingmottagandet vill vi också höja schablonersättningen.

  • Vi vill också införa en fastställd introduktionsersättning som ska likna lön.

•·        Vi vill vidare satsa på en ambitionshöjning hos arbetsförmedlingen att arbeta med etableringen av nyanlända parallellt med den kommunala introduktionen.


  • Vi vill också rikta ett särskilt anställningsstöd för nyanlända under introduktionstiden.

  • Vänsterpartiet vidhåller kravet på att en amnesti ska genomföras i asylprocessen och omfatta alla som fått avslag på den tillfälliga asyllag som gällde mellan 15 november 2005 och 31 mars 2006, och de papperslösa som i dag lever varaktigt i Sverige. Denna reform innebär en besparing inom utgiftsområdet under de närmaste åren.

  • Vi föreslår också en nödvändig höjning och värdesäkring av dagersättningen för asylsökande samt att bostadsersättningen vid eget boende (Ebo) ska återinföras.

  • För att värna humaniteten och rättssäkerheten i asylprocessen föreslår vi även minskningar av kostnaderna för förvarstagande samt för avvisningar och utvisningar.

Kommentarer
Postat av: nils.a

De har lagt såna galenbudgetar varje år!! Ett år skulle 200000 nya jobb skapas i den offantliga sektorn. De där galen- pannorna är väl inte ens värt att ödsla bläck på ? ! Verkar som de har världens alla sedelpressar tillstädes.

2008-10-08 @ 00:58:29
Postat av: Thoralf A

nils.aÄven i år finns 200 000 nya jobb med inom offentliga sektorn.

2008-10-08 @ 07:15:05
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Info

VÄNSTERPARTIETS INTE REDOVISADE SATSNINGARDet finns ett bra ord för att sammanfatta vänsterrörelsens invandringspolitiska utfästelser: makabra. Men i agendan finns också ett okänt antal inte specificerade men lika makabra utgiftsposter. Höjda – inte minskade - bidrag till Expo, till Islamiska tedrickarföreningen i Rinkeby, till Mana, till Gringo osv. står naturligtvis på den underförstådda önskelistan.Låt mig presentera ett annat av vänsterns skötebarn, som redan erhåller stora summor i bidrag: MALMÖ FRIA KVINNOUNIVERSITET. Ett tidstypiskt svenskt kulturprojekt, som förmodligen gillas i hemlighet av alla sjupartialliansens många feminister och prajdare: Jag citerar ur en artikel förra året på Internationalens hemsida:

”MED KONSTEN MOT PATRIARKATET

Tanken med Malmö Fria Kvinnouniversitet är att omvärdera historien så som den traditionellt lärs ut på skolor och universitet idag. --- Universitetet är KÖNSSEPARATISTISKT och med det menas att stället är till för människor som identifierar sig som kvinnor. På Malmö Fria Kvinnouniversitet jämställs praktisk kunskap med teoretisk i ett försök att sudda ut gamla maktstrukturer, skriver Katarina Wikström. ---Med pengar från Framtidens kultur (gamla Löntagarfonden) till en åttamånaders uppstartsperiod, kunde drömmen ta vid på allvar. Upphovsmakarna skaffade en egen lokal och ordnade kurser mer intensivt. ---VÄNSTERFEMINISTER. Lisa Nyberg och Johanna Gustavsson beskriver sig som partipolitiskt obundna feminister som utgår från ett vänsterperspektiv. De har bägge gått konsthögskola, Lisa i Malmö och Johanna i Göteborg. ---Våra ICKE-HETERONORMATIVA DANSKURSER var också populära. Istället för att tala om ´mannen´ och ´kvinnan´ så talar man om ´förare´ och ´följare´ i dansen. Vi har kört lindyhop, cha-cha och polska. Vi hade diskussioner med danslärarna innan, och många av dem hade länge varit sugna på att testa ANDRA BEGREP än ´man´ och ´kvinna´ i dansinstruktionerna, säger Lisa Nyberg.”

Och så vidare. Tror någon, att vänsterpartiet skulle neka detta avancerade universitet de kraftigt ökade anslag och bidrag, som universitetsledningen årligen ämnar ansöka om?2008-10-08 @ 08:40:16
Postat av: Väderkvarn

Hur kan någon ta på allvar sådana förslag och hur kan någon med normal intelligens kan rösta på sådant parti?

2008-10-08 @ 08:40:18
Postat av: EricH

Ska man ta kommunisttokarna på allvar? Knappast.

Ohlys parti, vad-det-nu-hetat-för-tillfället har aldrig någonsin behövt ta ett politiskt ansvar på riksnivå. Man kan lägga vilka väljarfriande bugetar som helst. Vi i klientifierade Sverige är ju fostrade att tro att alla pengar kommer från ingenstans för att betala bidrag/stöd/subventioner etc.. Möjligen kommer de från Det (S)tora Partiet? Finns de som tror så!

Låt Ohly leka vidare, han är ingen politisk kraft att räkna med även om han har en samling, säg 3%, kärnväljare som alltid kommer att rösta på honom, vilka vansinnigheter han än utstöter.

Med konspirationhatten på så kan man ju misstänka att Ohly följer Marx antikverade teser och först vill rasera allt innan man bygger upp enligt de socialistiska drömmarna?

2008-10-08 @ 09:00:33
Postat av: S-E Karlsson .

Tre kategorier vad det gäller välstånd i Sverige !

1/ rikaste och medelklassen

2/ invandrarna

3/ fattigpensionärerna och sjukpensionärerna !Mvh S-E Karlsson .

2008-10-08 @ 09:03:03
Postat av: AWSvensson

Erk du Maja du , men var ska vi tat.

2008-10-08 @ 09:56:27
Postat av: Göran Wikman

2008-10-08 @ 10:30:40
Postat av: Göran Wikman

Kommunisternas taktik har alltid varit att skapa kaos, d.v.s. försöka att på alla sätt störa en fungerande ekonomi. Under Hermanssons

tid krävde man" högre löner och sänkta priser", alltså en utopi.

Lars "Fingret" Ohly följer samma spår med fagra löften, som aldrig

behöver uppfyllas.

2008-10-08 @ 10:37:10
Postat av: Tore

Hm, Vänsterpartiet 4,2! Nästa gång under 4 %!

Kommunismen har alltid skördat sina offer!.

Förhoppningsvis, skall det bli skönt att slippa dem. Problemet är väl sossarna. De har alltid stöd-

röstat på kommunisterna, då dessa tidigare varit

nära "spärren"...

2008-10-08 @ 11:05:34
Postat av: Roberth Ström

Drömsamhället efter 2010. Mp och V åker ur riksdagen. Sd får 6-7%. Alliansens behåller makten och sossarna vinner inte valet. Sossepolitiken är närapå identisk med Alliansen förutom höjt tak i A-kassan, slopandet av det tredje jobbskatteavdraget och 100 miljarder till annat smått och gott. Var ska sossarna få pengarna ifrån? Nej tvi vale om SAP kommer till makten igen.

2008-10-08 @ 11:32:11
Postat av: stefan

Ålen blir väl mer och mer desperat ju närmare kamrat 4 % han kommer, strör fiktiva pengar över allt och alla som kan tänkas rösta på (V).

2008-10-08 @ 11:38:54
Postat av: Sverigebesöket

Nu, när världen står vid randen av en världsdepression, signalerar den flummiga regeringen att Sverige lider av arbetskraftsbrist.

Jo det är sant. I stora braskande annonser talar AMS om hur berikande det är med invandring. Det är bara det att dessa nyanlända inte kan svenska. Men den lilla detaljen ska lösas! AMS utlovar att de företagare som anställer invandrare bara ska behöva stå för en fjärdedel av lönekostnaden mot att invandrarna får lära sig svenska på betald arbetstid.Lönedumping i depressionstider. Tänk vilken cynism. Det är ju inget annat än en spottlosk mot den svenske löntagaren som alltså förväntas betala sin egen begravning utan att knota.

Vad gör regeringen? Friar dom till vänsterpartiet? För detta kommer att leda till massarbetslöshet.2008-10-08 @ 15:41:22
Postat av: Jonas Gustafsson

Vad anser SD att bensinen ska kosta litern?Eller ska det bli någon skillnad beroende på boendet? Att man ute på landsbygden får betala ca 9-10 kr litern och i samhället(om det finns bra kommunikationer) får betala en 14-15 kr. ?

2008-10-08 @ 18:05:26
Postat av: Sverigebesöket

Varför krusar vänsterpartiet så in i norden för de yrkeskriminella? Ja ett skäl är att vänsterpartiet är ett opportunistiskt parti som låter ändamålen helga medlen.

Och brottslingarna är för både sossar och kommuniste en viktig väljargrupp som säkrat sossarnas maktinnehavet i årtionden

De kriminella vet vilken hand som föder dem och de röstar därför nästan mangrant på sossar och kommunister.

I gengäld ser vänsterpartiet till att straffen blir löjligt låga och de ser även till att det tillsätts så lite poliser som möjligt.

Det är vanligt folk som får betala notan i form av höga försäkringspremier, allt högre självrisker och betungande skatter. Dessutom är det många som inte vågar gå ute på kvällarna och då tvingas sitta hemma om de inte kan kosta på sig en dyr taxi.

2008-10-08 @ 20:18:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0