SIFFRORNA DU INTE FÅR SE I MEDIA

Har precis kommit hem från en trevlig kväll på Lilla Puben ikväll, det var avkopplande med en öl hos Fotis efter en arbetsvecka i Visby. Träffade också en mamma till en grabb som blivit knivstucken av en invandrargrabb från Irak och den historien är värd ett eget inlägg på bloggen om hur det svenska rättssamhället fungerar. Där intar nog Sverige ännu en bottenplacering i västvärlden.

Dagens blogginlägg skrev jag på färjan mellan Visby och Oskars, som gotlänningarna säger tidigare ikväll.

Idag redovisade AMS sin månadsstatistik över abetsmarknadssituationen i Sverige. Det kraftigt ökande antalet varsel är givetvis det stora ämnet och det som ger rubriker i media. Barometern har två artiklar i dagens nätupplaga artikel1 och artikel2. 


I AMS månadsstatistik jämför man som regel med samma månad föregående år för att kunna följa utvecklingen på arbetsmarknaden. Som nog alla är medvetna om har det senaste året varit ett gott år där antalet öppet arbetslösa har minskat med ca 5 procent i riket. Orsaken till detta är nog i huvudsak den högkonjunktur som rått globalt. Regeringens så kallade arbetslinje har nog inte haft så stor betydelse.

Men nu snurrar hjulen betydligt långsammare och som utvecklingen är på finansmarknaden kan man tro att de stannar helt och hållet vilket dag som helst. Nu är det nog inte så illa utan marknaden överreagerar alltid på negativa nyheter, sedan lekar alla finansvalpar följa John då de framför allt är rädda om sitt eget skinn och sedan är den negativa spiralen igång. Frågan är om det snart är köpläge på börsen?


Den negativa utvecklingen på arbetsmarknaden har däremot kommit för att stanna och situationen kommer med allra största säkerhet försämras. Detta kommer leda till högre arbetslöshet och därmed enorma kostnader för samhället och skattebetalarna. En av de grupper som är mest utsatt när lågkonjunkturen sätter in är invandrargrupper. I och med den sanslösa massinvandring som pågått till Sverige med riksdagspartiernas goda minne kommer situationen i Sverige bli rent katastrofal i jämförelse med våra nordiska grannländer. Regioner eller kommuner som haft ett stort mottagande av dessa ekonomiska flyktingar kommer att drabbas extra hårt och tvingas till stora nedskärningar inom välfärden och kärnverksamheterna som skola, vård och omsorg.


Redan i den statistik som presenterades av AMS idag kan man hitta dessa tecken om man letar runt i statistiken. Givetvis undviker media att presentera dessa siffror. AMS presenterar inte heller siffrorna på det sätt som jag gärna vill se dem därför har jag själv räknat fram siffrorna för personer med svensk bakgrund. AMS redovisar bara siffror för total befolkning och personer som är utrikes födda.


Då får man fram följande utveckling de senaste 12 månaderna. Antalet öppet arbetslösa i Sverige har gått ner med ca -5 procent men delar man upp detta i svenskar och utrikes födda är siffrorna följande -9,1 procent för svenskar medan den i själva verket ökat för utrikes födda med ca 5,5 procent.




När jag sedan gör samma koll på Kalmar län blir utvecklingen än mer anmärkningsvärd.

Totalt har den öppna arbetslösheten ökat med 7,7 procent och den fördelar sig på följande mycket anmärkningsvärda sätt. Bland svenskar i länet har arbetslösheten ökat med 1,5 procent medan den ökat med 37 procent bland utrikes födda i länet.




I Kalmar kommun är siffrorna än mer anmärkningsvärda. Den totala öppna arbetslösheten har ökat med 4,0 procent i länet men bland svenskar har den faktiskt minskat med -5,0 procent medan den ökat kraftigt för utrikes födda till 39,0 procent enligt AMS.




En sak kan man i varje fall utläsa av detta när det gäller Kalmar kommunoch det är att de företag som etablerat sig i Kalmar de senaste året som Jula, NetOnNet, Elgiganten, Citygross, Lidl, MediaMarkt, Stadium och Bauhaus inte velat anställa personer med utländsk bakgrund. Dessa etableringar har säkert skapat närmare 1 000 jobb ändå har utvecklingen gått åt motsatt håll när det gäller utrikes födda. Undrar om socialdemokraternas egen "flyktingkramare" i Kalmar Birgitta Elfström tänker anmäla dessa handelsföretag till DO?


Jag tror att var och en förstår vartåt det pekar med kommunernas kostnader när lågkonjunkturen slår till med full kraft. Kostnaderna för den huvudlösa invandringen kommer att ta en allt större tårtbit i välfärdstårtan som även kommer att bli mindre till följd av minskade skatteintäkter.

Till på köpet har vi i Kalmar län en landshövding vid namn Sven Lindgren som vill att länet skall ta emot flyktingar från Malmö p.g.a. att det inte finns jobb och bostäder där. Men det anser tydligen landshövdingen att det finns i Kalmar län!


Tänk att jag var så naiv som trodde att en landshövding skulle verka för en positiv utveckling för länets innevånare och inte tvärtom.


Kommentarer
Postat av: Pr M

Det inlägget ser jag fram mot!

Det är mycket som inte sägs i media, som kommer fram under rättegångar....

Det är tyvärr tydligt att media väljer vad de vill publicera!



2008-10-11 @ 01:51:24
Postat av: Info

SVERIGEDEMOKRATERNA NU OCKSÅ ONDA INTERSEKTIONALISTER



Apropå tidigare inlägg om de senaste angreppen på SDU:s försök till torgmöten, bl.a. i Malmö. Om inte till de fysiskt aktiva stormtrupperna så sluter sig till de applåderandes skara i högsta grad också Miljöpartiet och Feministiskt initiativ. Följande kunde läsas i ett blogginlägg av Alex Lindskog i slutet av september:



”GENUSVERKET trampar på SD. Kolla in dagens genusattack på Sverigedemokraterna [angrepp 26/9 i SVT Opinion av bl.a. Mikael Almén], från nyligen startade Genusverket. Bra med bekämpning från fler håll än enbart den [ska vara: det] anti-rasistiska [skriv ihop!]. Intersektionalitet är ju ett ganska klockrent begrepp när det gäller SD:s politik. Förtrycken samverkar, så även i deras politik. Läs även andra bloggares åsikter om mikael almén, genusverket, sverigedemokraterna, genus, främlingsfientlighet, kvinnofientlighet”



Vem är MIKAEL ALMÉN? Tja, bl.a. styrelseledamot i Feministiskt initiativ i Malmö och generaldirektör för det av honom själv skapade ”genusverket”. Samt tillsammans med miljöpartisten Anders Wallner ansvarig arrangör för en queerfeministisk temadag under regnbågsveckan i Malmö.



Och vem är ALEX LINDSKOG själv? Ja, det är inte svårt att ta reda på. Man behöver inte ens gå via Google o.l. Så här beskriver han sig själv: ”Ungt grönt språkrör i Skåne. Pluggar media, jobbar som ombudsperson för Grön Ungdom Skåne och är allmänt ball. Just nu ska du kolla in Svennedebatten.” [Hur f-n gör man, när man ”pluggar media”?]



Och slutligen, vad är INTERSEKTIONALITET? Som alltså SD kan beskyllas för, utöver att vara fascistiskt, rasistiskt, främlingsfientligt, kriminellt belastat, lågutbildat, kvinnofientligt, HBTQ-fientligt osv. Ja, det är ett nytt ord, som alla SD-sympatisörer och i synnerhet partiledningen absolut bör känna till för att inte stå handfallna i framtida debatter. Den enkla och kristallklara förklaring, som ges inom det ämne, där termen skapats, genusvetenskap, lyder i snacksalig, pseudovetenskaplig sammanfattning så här:



”Intersektionalitet bör inte ses som en övergripande teori, utan snarare som ett analytiskt hjälpmedel eller begrepp som inte strävar efter att rangordna identitetskonstruktioner, utan fokuserar på hur de är sammanflätade på olika nivåer, såsom det politiska, det representationella, eller det strukturella. Exempelvis ses kvinnor aldrig enbart kvinnor eftersom könsmaktsordningen – lika lite som etnicitet, sexualitet eller klasstillhörighet – inte räcker för att förklara hur ojämlikhet uppstår och hur makt utövas. Maktordningar kan inte rangordnas, ingen maktordning står över någon annan och det finns maktordningar inom varje maktordning. Klassförtrycket ses alltså inte som viktigare eller mer grundläggande än könsförtryck eller rasism, t.ex. Flera aspekter, som kön, etnicitet, religion ålder, klass och sexuell läggning spelar alla in i bestämmandet av en individs identitet och dess villkor. En intersektionell analys bygger på postmodern feministisk teori, queerteori, postkolonial teori och black feminism. Syftet är inte att enbart synliggöra hur avvikande, underordnade eller exkluderade identiteter (t ex ”icke-vit etnicitet”, ”transsexualitet” eller ”arbetarklass”) produceras i dessa skärningspunkter, utan att uppmärksamma t.ex. ”vithet”, ”heterosexualitet”, ”överklass” som identitetskategorier. Man menar alltså att kön inte kan separeras från andra analyskategorier. Vi är med andra ord mer än bara kvinnor och män.”



På SVERIGE MOT RASISMS hemsida får vi veta följande:



”En viktig utgångspunkt i intersektionella analyser är att kön (i likhet med klass, etnicitet, sexualitet mm) aldrig uppträder som en renodlat [ska vara: renodlad] relation [kön är ingen ”relation”] utan den interveneras och transformeras av andra maktrelationer.”



Den som orkar läsa vidare i denna rappakalja har länken här:

_3628.asp" rel="nofollow">http://www.sverigemotrasism.nu/templates/svNormal_3628.asp



2008-10-11 @ 08:23:38
Postat av: Sune

I denna lågkonjunktur behövs väl knappast någon "arbetskraftsinvandring....?

2008-10-11 @ 08:36:06
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Nu när "Svempa Kålrot" blir arbetslös hur är det då möjligt, att "ekonomiska flyktingar" och arbetskraftsinvandrare skall komma i närheten av ett arbete????

Varken "Måånass" "hjärnkirurger", "kärnfysiker" eller "raketforskare" tycks ha en chans! Hur i "glödheta h-e" kommer då Afghanska och Irakiska "fåraherdar" ha en chans på arbetsmarknaden!?!?!?!? Enligt alla "exprätter", så övergav Sverige bondesamhället för åtskilliga år sedan!!!!

2008-10-11 @ 11:33:14
Postat av: Lassese

Det är många som får frispel så fort de hör Sverigedemokraterna nämnas. Omedelbart verkar förnuftet kopplas bort och något förprogrammerat börjar strömma ur munnen på dem samtidigt som öronen stängs för alla motargument. Det måste röra sig om något slags betingad reflex som de själva inte har någon medveten kontroll över!

2008-10-11 @ 12:06:15
Postat av: S-E Karlsson

Hej, hej !



Många kommuner i Sverige har nappat på statens erbjudande om statligt stöd om kommunerna tar emot

asyl/invandrare . Men dessa statliga pengar, för övrigt är det svenska folkets pengar , man spelar med , är kortsiktiga pengar ! När dom pengarna är slut och det inte finns arbete åt dom man blivit pålurade av staten så sitter man där med skägget i brevlådan och får betala Sveriges högsta "ränta" på "lånen " ! Min kommun råkade trots varningar ut för detta ! Man har alltså nästan 40 invandrare med barn för vilka pengarna från staten är slut för och troligtvis kommer det att ta åratal innan någon av dessa kommer ut i arbete , om det någonsin kommer att ske !

Det är alltså kommunens skattebetalare som står för kostnaderna för dessa ca 40 invandrare , samtidigt sägs det upp folk som arbetar inom vården på grund av besparingsskäl !

Man bör nog i alla lägen tänka efter före !

Mvh S-E Karlsson .

2008-10-11 @ 14:24:09
Postat av: Info

På SD-kurirens blogg kan man läsa: "JÖRG HAIDER ÄR DÖD. Kommentera."



Vilket är fullkomligt omöjligt. "Du har inte angett rätt kod." Nå, man försöker igen. Skriver rätt kod ännu en gång. "Du har inte angett alla riktiga uppgifter. Försök igen". Man försöker igen. "Du är inte behörig att yttra dig. Försök igen."



Hm, där gör t.o.m. Sverigedemokraterna ett litet fel. Jag använder just nu tre olika nätläsare, IE, Netscape och Opera. Ingenting accepeteras av Sverigedemokraterna. Som tydligen kommit över något hypermodernt och listigt program, som är fullkomligt oandvändbart före jul. Här är den lilla kommentaren:



OBJEKTIV RAPPORTERING I SVERIGES PUBLIC SERVICE-RADIO



Jörg Haider är död. På sedvanligt, objektivt sätt meddelar Sveriges radio dödsfallet så här:



”11 oktober 2008

SR:s Per Eurenius rapporterar



Den österrikiske HÖGERPOPULISTISKE politikern Jörg Haider är död. Tidigt på lördagsmorgonen omkom han i en trafikolycka när han körde av vägen med sin bil i Klagenfurt.



Jörg Haider var mannen som mer än någon annan personifierade den österrikiska HÖGERPOPULISMEN. Han var han mitt uppe i diskussionerna om hur nästa österrikiska regering ska se ut, efter stora framgångar i valet för två veckor sedan. ---



Jörg Haider var mycket OMSTRIDD. När han blev partiledare för Fpö 1986 så var det med stöd av de TYSKNATIONELLA... Ett av Haiders MEST BERYKTADE uttalanden var när han berömde HITLERS arbetsmarknadspolitik. ---



Sedan tre år ledde han UTBRYTARPARTIET Bzö, Förbundet Österrikes framtid. Och i den här valrörelsen, vid 58 års ålder var han NÅGOT MER SLIPAD och återhållen, i sina uttalanden om utlänningspolitik och EU. ---”









2008-10-11 @ 15:10:53
Postat av: Pelle P

Arbetskraftsutvandring. Hur låter det?



2008-10-11 @ 16:06:13
Postat av: Mikael

Hej!



Eftersom kommentaren med rubriken ”info” ovan handlar om mig och innehåller flertalet sakfel, tänkte jag rätta till några av dessa felaktigheter: Jag är inte styrelseledamot i Feministiskt Initiativs lokalavdelning i Malmö. Däremot har jag varit det för några år sedan. Debattartikeln som publicerades på SVT Opinion har ingenting med F! att göra, utan är skriven av mig och min kollega i egenskap av opinionsbildare för jämlikhet genom vårt konsultföretag. Artikeln går dessutom inte alls in i diskussionen om angreppen mot Sd:s demonstrationer. Inläggsförfattarens logik är därigenom obegriplig. Jag skriver en debattartikel som kritiserar Sd:s politik (se länk) och antas därmed sluta mig ”till den applåderande skara” som stödjer våldsamma motdemonstrationer? Det är osant. Den 20/10 -2008, när jag fortfarande bloggade skrev jag faktiskt ett inlägg apropå motdemonstrationerna (som jag för klarhets skull inte deltog i). Såhär skrev jag då:



“Häromdagen höll Sverigedemokraterna manifestation i Malmö. Bakgrunden till det var att man för en tid sedan höll en manifestation som aktivister förstörde. Aktivisterna kastade ägg, tomater och överröstade Sd-manifestationen. Den manifestationen, liksom gårdagens hade Sd sökt tillstånd för att genomföra. Vi har ju både mötes- och yttrandefrihet i Sverige, så det är klart att Sverigedemokraterna ska få säga sitt, tycker jag. Naturligtvis är det lika okej att vi som tycker annorlunda än Sd säger vårt och visar vårt avståndstagande från den politik som partiet står för. Dock måste det ju ske på ett rimligt sätt. I mina ögon är att kasta saker eller för den delen att medvetet överrösta deras talare mycket tveksamt ur demokratisk synpunkt. Jag tycker inte att man beter sig så. (…) Skulle det inte vara mer demokratiskt att låta dem säga sitt, att samla så mycket folk som möjligt till motdemonstration och att ta debatten?“



Jag tycker alltså att man ska bekämpa Sd:s politik med hjälp av demokratiska medel, som att skriva debattartiklar eller demonstrera. Inte genom att kasta tomater.



Hälsar

Mikael




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0