RIKET RUNT

Jag får en hel del tips från personer runt om i landet som läser min blogg och som vill göra mig uppmärksam på lokala händelser . Många av dessa tips är väldigt bra men jag kan inte skriva om dem alla därför tänkte jag köra med "RIKET RUNT" när jag tycker att det finns material som borde spridas till alla läsare.


Bostadsbolaget Poseidon har sedan 2006 haft ett projekt med Trygghetsvärdar i här i Biskopsgården i Göteborg. Värdarna skulle bidra till en lugnare och tryggare miljö - och har arbetat på kvällar och helger. Men i förra veckan stoppades deras arbete av skyddsombudet.

Jag var rädd att han skulle gå till jobbet och bli skadad eller dödad, säger Göran Wattenberg, skyddsombud i Fastighetsanställdas förbund.


En politiker i Halmstad misstänks
för att ha ändrat uppgifter i a-kasseregistret för att hans dotter skulle kunna få ersättning. Han skall bl a ha ändrat datum för hennes medlemskap.

En 81-årig man blev på söndagseftermiddagen avstulen 7000 kronor som han tagit ut ur en bankomat i centrala Skellefteå. Polisens signalement av mannen är att han talar svenska med brytning, är mörk i hyn och har kort hår.


Muslimska kvinnor och flickor
i Skellefteå ska inte få några särskilda egna tider för att bada på badhusen i kommunen.


Den moderatpolitiker från Blekinge som åtalats för grov kvinnofridskränkning och grov misshandel döms för brotten av Kalmar tingsrätt. Straffet blir fängelse i ett år och sex månader.


Hussein Hassan, 48, vill se en ny invandringspolitik

Man borde först och främst ta hand om de som redan bor i Sverige. Invandringspolitiken borde förändras från grunden.


Kommentarer
Postat av: Petter Niklas Nilsdotter, 34

Det stämmer, det du säger. Här finns mycket i vårt land, som förtigs. Varför en avdelning RIKET RUNT skulle kunna fylla en uppgift. Kör på, bara. Hav tålamod. Det kan komma att ta något halvår, innan en sådan avdelning finner sin form och etablerar sig på allvar.Vad gäller SD, är partiet annars, ännu efter 20 år, inte riktigt med på alla noter. Här ett litet didaktiskt inlägg, kanhända något satiriskt, rörande en del helt andra saker än bara invandringsfrågorna:JÄMSTÄLLD RÄDDNINGSTJÄNSTInkvotering av kvinnliga brandpersoner (förr kallade ”brandmän”) anses f.n. vara ett av Räddningsverkets viktigaste åtaganden. Någon regering, troligen den förra, har ålagt verket att medelst en ökning (ev. tvångsrekrytering) av kvinnor till brandsoldater öka inte effektiviteten utan JÄMSTÄLLDHETEN inom brandkåren. Målet är naturligtvis ”minst hälften kvinnor” i alla funktioner.Ett propagandaprogram i Sveriges radio (13/10) sammanfattas så här på P1:s hemsida:”FLER KVINNLIGA BRANDMÄN

Räddningsverket satsar nu på att få landets räddningstjänster att anställa fler kvinnor i utryckningstjänst. Jens Möller har träffat Elisabeth Söderström. För fem år sen blev hon heltidsanställd brandman i Alingsås. Hör reportaget och hör även Anders Axelsson på Räddningsverket, som just fått ansvaret för att utforma en ny nationell handlingsplan för ökad jämställdhet inom räddningstjänsten.” Programledare: Jörgen Huitfeldt.I programmet understryks, hur få manliga förebilder, som småflickor egentligen möter i bilderböcker, sagor osv. Var är de fyraåriga tjejerna med svärd och spjut i hand? Vad gäller den vuxna konst- och litteraturvärlden: Visserligen har antalet lesbiska deckarhjältinnor ökat på senare år, men i stort sett är tillståndet om möjligt ännu bedrövligare. Tänk bara på Zorns kullor! Men här är i alla fall en målning i den goda, statsfeministiska jämställdhetens tjänst:ofthedelsida.htm" rel="nofollow">http://www.malmgrenpaintings.se/adorationofthedelsida.htm

2008-10-14 @ 04:54:51
Postat av: Petterniklas Nilsdotter

Jag märker till min förvåning, att Thoralfs program, trots diverse försök till rättelse från min sida, envisas med att förvanska den givna adressen (URL) så att denna inte blir tillgänglig. Absolut inte Thoralfs fel.

2008-10-14 @ 05:06:53
Postat av: Paraflex

Det förvånar mig lite att så få har kommenterat att EU i hemlighet är i stånd att bjuda in 50 miljoner afrikaner till Europa.http://www.dailyexpress.co.uk/posts/view/656282008-10-14 @ 07:29:50
Postat av: Info

Till RIKET RUNTEn liten gåta att lösa för de historiekunniga kommer här.Nyss i Ring P1 förklarade programledarinnan, Alexandra Pascalidou (rumänsk-grekiska), att Sverige inte hade funnits till, om det inte hade kommit hit mängder av invandrare från Somalia, Nigeria, Irak osv. Det skulle inte ens ha funnits städer i Sverige, om inte hela Sverige hade fyllts av tyskar på medeltiden.De flesta känner väl till fröken Alexandra och hennes inställning till svenskar. Men bara för några dar sen återkom samma tjat i ett helt annat program med en svensk programledare: Det var tyskarna på medeltiden som skapade Sverige. Svenskar fanns inte, det land som tyskarna tog över, beboddes av illiterata barbarer. Oduglingar i alla avseende, som enbart kunde vara tacksamma över invasionen söderifrån.MEN - bara ytterligare några få dar tidigare hade Sveriges radio släppt fram en seriös medeltidsarkeolog. Som kunde bevisa, att en hel del tyskar visserligen hade importerats till Sverige under ett kort skede under medeltiden, men att dessa nästan enbart var koncentrerade till Stockholm. Där många visserligen var framgångsrika näringsidkare men samtidigt hade koncentrerat sig till vissa områden, enklaver. Hur många tyskar hittade man samtidigt i Västerås, Arboga eller Köping? Inte en enda. Och ändå var dessa orter städer. Efter bara något hundratal år upplöstes dessa små enklaver, inte genom assimilering utan genom att många tyskar helt enkelt flyttade tillbaks till Tyskland.Som sagt, kan någon förklara, varför Sveriges radio talar med dubbel tunga?(Minnesvärt var för övrigt ett annat konstaterande av idol-Alexandra: Den vita världen hade ju förr koloniserat andra världsdelar - nu är det dags att Sverige BETALAR TILLBAKS genom att låta hela Östafrika flytta hit och bo här gratis...)2008-10-14 @ 10:05:03
Postat av: xonx

Trevlig blogg :)

Besök gärna min fotoblogg :P

2008-10-14 @ 10:15:52
URL: http://xonx.blogg.se/
Postat av: AWSvensson

Att negrer skulle byggt det här landet få väl ses som en stor överdrift.De som koloniserade Östafrika får väl skylla sig själv, någon kollektiv vit skuld köper jag inte. Nej det vore bättre om denna damen återvände till Grekland och tog hand om alla dessa asylsökande som Grekland slussar vidare till mer korkade länder.

2008-10-14 @ 10:25:28
Postat av: Kalle

>Petterniklas NilsdotterDet finns redan redan ett förtryckt "http://" i Thoralfs URL balk. Den URL adress du klistrar in har oftast också en "http://".

Se upp så du inte får med 2 stycken "http://" i Thoralfs URL balk!!! Då funkar det inte. Skall endast vara en "http://"Hoppas att detta lilla tips hjälper.

2008-10-14 @ 10:56:36
Postat av: Info

TILLÄGGSkälen till den tyska utvandringen under medeltiden torde ha varit desamma som till den svenska utvandringen till Amerika flera hundra år senare. Emellertid drog tyskarna huvudsakligen österut och nordöstut. Det var bara en liten spillra som sökte sig upp till Sverige. Ofta specialiserade (och utvalda) yrkesmän inom olika områden. Samt förstås Hansa-köpmän.En orsak till detta kan ha varit, enligt den nämnda medeltidsarkeologen, att varje nyanländ tysk omedelbart måste rätta sig till hundra procent efter i Sverige rådande sedvänjor och lagar. Det fanns till exempel inte minsta chans att smyga in litet sharia i de gamla, svenska landskapslagarna. I detta avseende var den dåvarande, svenska kungamakten stenhård.Och den tysk, som inte kunde försörja sig på vanligt sätt. fick flytta hem igen. Eller svälta ihjäl. Förtidspensionering och äldreförsörjningsstöd förekom inte. På det sättet var Sverige var inte det förlovade förstahandslandet. Flertalet tyska utvandrare föredrog att dra österut.Kanske dags att börja en diskussion om att Polen och de baltiska staterna egentligen inte finns. Eller i varje fall inte hade funnits. Om inte tyskarna hade kommit. Och berikat de stackars polska och litauiska barbarerna.

2008-10-14 @ 10:57:07
Postat av: AWSvensson

Förlåt en novis, det här URL vad är det för något.

2008-10-14 @ 11:50:48
Postat av: Kalle

>AWSvenssonKlicka på den här länken. Det är en URL-adress du klickar på då.Den länken leder till Wikipedia (ett gratis uppslagsverk på nätet/webben) Där finns en utförlig beskrivning av URL.Postat av: AWSvensson

Kalle: Tack för informationen, men jag får i likhet med en bekant som blev tillfrågad varför han inte hade varken mobil eller dator svarade. "Jag har i alla fall brödrost"

2008-10-14 @ 12:08:28
Postat av: D Puddingfjäll

Hade det varit en sverigedemokrat så hade detta ansetts som allvarliga brott. Men nu är det annat. Ta den person som enligt svt förfalskat akasseregistret.Det rör sig om ett misstänkt ekonomiskt brott. Men är det någon som tror att åtalet handlägga av ekoåklagare? Naturligtvis inte, det är ju en politiker som ska skyddas från stötar.Även brottsrubriceringen har vattnas ut till menlöshet. Hade det varit en sverigedemokrat hade självfallet åtalet, åtminstone i media, betraktats som avseende bedrägeri.

2008-10-14 @ 13:50:27
Postat av: Kalle

ALLA hotas i det svenska samhället nuförtiden, trygghetsvärdar i Bostadsbolaget Poseidon, Väktare vid ålderdomshem m.m. det kastas sten på bussar m.m. Målade polisbilar får däcken sönderskurna t.o.m. på polisernas privata bilar.Är det inte dags att det svenska samhället sätter ned foten och säger till dessa ligister och invandrare att nu är det nog.Börja hota alla invandrare att slänga ut dem ur sverige oavsett vad de tycker och utan några som helst "snyftbidrag". Det är dags att köra över lagarna som instiftades i all välvilja. Invandrarna bara utnyttjar dessa lagar till sin förmån och skiter skötsamma svenskar på näsan.Ut med invandrarpatrasket. Här i sverige har de inget att göra!!!

2008-10-14 @ 13:57:11
Postat av: Anonym

2008-10-14 @ 14:20:11
Postat av: Info

Ack, ack, käre Kalle, Du tror att du ändrar historiens lopp. Det trodde också den förra generationens sverigedemokrater. Vilkas främsta argument (särskilt under Klarströms tid) på 1990-talet var:UT MED PACKET.Vad åstadkom man med detta? Ingenting. Nu kommer alltså du som gammal överlevare och tror, att också du kan rubba Kebnekaise:UT MED INVANDRARPATRASKET!Kalle menar nog väl på sitt sätt. Men i seriös politik kommer man ingenstans med att sitta på läktaren och kasta fyrverkeriraketer på domaren.Dessvärre har SD nu skjutit sig självt i foten på ännu ett och ett alldeles nytt sätt. Plötsligt har SD:s främsta mission blivit att FRÄMJA MOTORSPORTEN. Ett fåtal dårar, som åker runt, runt under sataniskt oväsen och spyr ut omätbara mängder förbränd olja skall enligt SD:s löften tillförsäkras miljoner och miljarder av skattemedel.Man frågar sig: Finns det någon i SD, som kan stava till "blåsippa"? Eller säga, vad logoväxten heter på latin? Hepatica nobilis.Naturligtvis ingen i SD:s förhoppningsvis flerhundrahövdade skara av nyrekryterade motorskränare. Men säkerligen många tiotusental av de potentiella väljare, som helt enkelt stöts bort motordånet. Vad har SD vunnit? Uppskattningsvis minus 800.000.Jag är inte personligen säker på att till exempel Jimmie Åkesson och Erik Almqvist är så glada över detta nytillskott i partiprogrammet. Men ingen vet än om de vågar tänka: Kanke borde dessa sympatisörer snarare söka sig till Hells Angels eller Kurt Lundgren-partiet?Vi får väl se. Håll ögonen öppna.

2008-10-14 @ 16:31:15
Postat av: Kalle

>INFOJag utrycker mina känslor om vad jag anser om invandrarpacket som hotar alla och envar. Någonstans, någon gång kanske de styrnde i sverige uppsappar det och ändrar sin invandrarvänliga politik. Hoppas kan man ju men i vilket fall som helst behöver inte sverige acceptera sådan invandrare jag beskrev.Bättre att skriva vad man tycker istället för självcensur.Inget samhälle har utvecklats till det bättre med censur.Får man inte utrycka sina känslor längre i sverige???

2008-10-14 @ 17:09:43
Postat av: iln

Håller med dig, Info, är inte detta med motorsport helt fel i tiden? Inte har det väl något med sd-politik att göra heller?

2008-10-14 @ 17:55:28
Postat av: Anonym

DEBATTEN FORTSÄTTER!---Hej!Jag undrar varför ni inte bjöd in Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till partiledardebatten i "Agenda" i SVT2 igår kväll (12/10).Sverigedemokraterna har fått omkring fyra procent hos alla opinionsinstitut i Sverige. I den senaste opinionsmätningen från Expressen/Demoskop fick man 4,5 procent samt var Sveriges femte största parti, större än vänsterpartiet och kristdemokraterna och bara några tiondelars procentenheter från att vara tredje största parti. I Sifos mätningar har Sverigedemokraterna fått 4,4 procent i rad de senaste två månaderna och månaden dessförinnan 4,2 procent.http://www.status.st

_375.aspx" rel="nofollow">http://www.synovate.se/Templates/Page_375.aspxI en opinionsundersökning från Dagens Nyheter/Synovate igår har Sverigedemokraterna nästan lika stort stöd bland befolkningen att bäst lösa finanskrisen som vänsterpartiet och miljöpartiet med 1 respektive 2 procent för de två senare partierna. Finanskrisen var ju en viktig och stor fråga i debatten igår. Det var framför allt den frågan som ni pushade för mest i nyhetsartiklarna om, i trailern för och i beskrivningen av programmet. Jag ser alltså Sverigedemokraternas närvaro som på sätt och viss lika relevant som exempelvis vänsterpartiets.http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=839022Det enda som formellt särskiljer Sverigedemokraterna från de andra sju partierna är att partiet ännu inte finns representerat i riksdagen, men det är ju uppenbarligen något som kommer att förändras 2010. Miljöpartiet och Ny demokrati fick ju delta i stora debatter i SVT när de inte var representerade i riksdagen men hade ett opinionsstöd på över fyra procent. Hur det var med kristdemokraterna och feministiskt initiativ vet respektive minns jag inte.Men hur kommer det sig att ni inte bjöd in Jimmie Åkesson? Och vad skulle ha fått er att bjuda in honom? Skulle ni ha gjort det om Sverigedemokraterna var Sveriges tredje största parti i opinionsmätningarna? Om partiet hade fått sex procent i mätningarna? Åtta? Tio? Jag skulle mycket gärna vilja ha svar på dessa två frågor.Med vänlig hälsning

Anonym---Anonym

Vi bjuder enbart in de partier som sitter i riksdagen till denna typ av debatter. Det är en gammal princip som vi tillämpar, eftersom opinionsundersökningar skulle bilda ett svajigt underlag för beslut om vilka partier som ska vara med.

Ibland befinner sig ett riksdagsparti enligt en viss opinionsundersökning under 4%-spärren, för att nästa vecka vecka i en annan undersökning notera helt andra och högre siffror. Samma sak gäller för de partier som ligger utanför riksdagen, men där är variationerna om möjligt ännu större.

Det har hänt vid något enstaka tillfälle att ett parti utanför riksdagen har fått delta i en debatt i SVTstrax före ett val. Så var tex fallet med Ny Demokrati 1991, när partiet vecka efter vecka fick över 10% stöd i samtliga opinionsundersökningar.

Vänliga hälsningarEva Hamilton

Verkställande Direktör105 10 Stockholm

+46 784 00 00---Hej Eva,Tack så mycket för ditt svar. Jag förväntade mig faktiskt inte att någon så högt uppsatt person som du skulle svara på mitt mejl, så det tackar jag för. Dock känner jag att ditt mejl inte riktigt besvarar mina frågor.Jag har aldrig velat eller talat om att de partier som finns representerade i riksdagen men som har fått under fyra procent i opinionsmätningarna inte ska bjudas in till debatter. Självklart inte eftersom partiet/partierna fortfarande finns i riksdagen och av den enkla anledningen är relevant/relevanta, oavsett opinionsresultat. Däremot menar jag att det är rimligt att partier som antas komma in i riksdagen och har fått över eller omkring fyra procent hos alla opinionsinstitut bjuds in till debatter, vilket som sagt är fallet med Sverigedemokraterna.Är det riktigt att Ny demokrati är det enda parti som har "särbehandlats" på detta sätt och bjudits in när partiet inte fanns representerat i riksdagen? Har inte samma sak gällt också miljöpartiet, kristdemokraterna och möjligen feministiskt initiativ? Junilistan vet jag att de inte bjöds in, vilket antogs vara en av anledningarna till deras stora valresultat i Europaparlamentsvalet 2004.Men om jag ändå ska försöka mig på en tolkning av ditt svar menar du alltså att Sverigedemokraterna behöver få tio procent (eller mer?) hos alla opinionsinstitut för att bjudas in till debatter i SVT av sådant här slag. Stämmer det? Finns det någon nedskriven och formell policy för dessa beslut, eller är det något som varje redaktion diskuterar från gång till gång? Tacksam för svar.Med vänlig hälsning

Anonym---AnonymDet finns riktlinjer som vi har följt i många år. Och huvudprincipen är att de partier som har tagit sig in i riksdagen får delta i de stora valdebatterna. Vid några enstaka fall har vi gjort undantag, efter långa diskussioner. Ett sådant undantag var just Ny demokrati, som jag beskrev för dig. Jag tror att vi gjorde undantag också för miljöpartiet, när de under en lång period hade haft mycket höga siffror i flera olika opinionsmätningar och därtill blev en kraft som debatterades i riksdagen. 2 juni-listan fick nej, som du har noterat.

Detta gäller för de stora partiledardebatterna inför valen. Dueller, tre-parts-diskussioner, utfrågningar etc är öppna allt efter redaktionell bedömning för såväl stora som små partier, falanger eller företrädare.

Vänliga hälsningarEva Hamilton

Verkställande Direktör105 10 Stockholm

+46 784 00 00

2008-10-14 @ 19:03:19
Postat av: Anonym

Info, vad snackar du för komocka? Har du ens läst hemsidan SD-motor? Du verkar inte veta något om motorsport, sd eller sd:s väljarbas.

2008-10-14 @ 19:07:56
Postat av: LP

Citat från Hussein Hassan:"– Man ska inte ta emot så många flyktingar om man inte kan ge dem jobb, säger Hussein Sayed Hassan, 48, arbetslös civilingenjör från Vimmerby. ""– Om det inte vore för sverigedemokraternas rasistiska åsikter så skulle jag kunna tänka mig att rösta på dem. ""I Libanon var Hussein aktiv kommunist. I Vimmerby gick han med i vänsterpartiet. Men i senaste valet röstade han på centern. "Man kan konstatera att herr Hussein har gjort en förflyttning på den politiska kartan. Om ett tag kanske han tom försöker närma sig SD. Det skulle vara intressant att analysera hur denne man, med sin bakgrund och sin nuvarande situation, kan komma fram till dessa slutsatser. Varför resonerar han förnuftigt, när så många andra i hans situation inte gör det? Varför verkar han och tex Måna Muslim befinna sig i hely olika världar? Kunde en person med hans insikter med tiden komma att utvecklas till en Sveriges Naser Kader?Jag vet såklart inte, men jag gissar att han slipper stångas med ett stort intellektuellt hinder - jag tror inte han är muslim.

2008-10-14 @ 19:20:50
Postat av: LP

Citat:

"Muslimska kvinnor och flickor i Skellefteå ska inte få några särskilda egna tider för att bada på badhusen i kommunen.Det har fritidsnämnden beslutat.Däremot ska de få möjlighet att hyra badhus utanför ordinarie öppettider och dessutom ska badhusen hjälpa till att införskaffa den särskilda baddräkten burkini som kan möjliggöra badande."Ett steg fram och två tillbaka, vilken underbar undergångsvals svenska politiker dansar!

2008-10-14 @ 19:24:05
Postat av: Ruskprick

Burkini haha! Smaka på det ordet. Burkini.. Hur ser den ut? Det skulle kunna vara ett skämt. Men det är det förstås inte. Man förvånas ju inte av någonting längre.

2008-10-14 @ 19:31:35
Postat av: Ruskprick

Men om den ser ut som jag gissar, försvinner inte hela tjusningen med att bada då?

2008-10-14 @ 19:41:18
Postat av: Kalle

Burkini låter som någon burk på huvudet och utan någonting nedanför. Tar de betalt av manliga åskådare kanske de kan betala badhushyran.

2008-10-14 @ 19:56:26
Postat av: kalle

>Infohar du den inställningen att SD skall närmara sig systerpartierna i mitten och bli ett helt utslätat politiskt korrekt parti så hoppas jag att du inte har något som helst inflytande på SD ledningen. Med din syn på SD så förstår jag nu varför SD harvar runt 4 procent. Kolla in vad övriga partier runt om i Europa har för röstsiffr. Senast i Österike på 30 % som blev påhoppade förra gången av 14 EU länder för att Österike röstade fel.Alla röster räknas och är välkomna i ett demokratiskt val även motorburen ungdom.

2008-10-14 @ 20:02:36
Postat av: Hanna

Landskrona, hej och hå!:www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=361&a=4516832008-10-14 @ 20:15:46
Postat av: Sam

Al-Fatihah (Ingressen)[1:1] بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

[1:1] I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN[1:2] الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

[1:2] Lov och pris tillkommer Gud, världarnas Herre,[1:3] الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

[1:3] den Nåderike, den Barmhärtige,[1:4] مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ

[1:4] som allsmäktig råder över Domens dag![1:5] إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

[1:5] Dig tillber vi; Dig anropar vi om hjälp.[1:6] اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ

[1:6] Led oss på den raka vägen -[1:7] صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

[1:7] den väg de vandrat som Du har välsignat med Dina gåvor; inte de som har drabbats av [Din] vrede och inte de som har gått vilse!

2008-10-15 @ 03:17:37
Postat av: Nicklas Eriksson

Kalle: sicket otroligt skitprat du kommer med. Jag har bott i Angered och Bergsjön i tretton år, och vilka har hotat mig? Jo fulla finnar och svenskar inne i centrum!

2008-10-15 @ 22:46:56
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Kalle

>Nicklas ErikssonHar du bytt namn till ett svensktklingande???

2008-10-15 @ 23:09:19
Postat av: Kalle

>Nicklas ErikssonHar du bytt namn till ett mer svensklingande???Kallr du det jag skriver för skitsnack så då kör Sveriges Radio och facket också med skitsnack.Läs artikeln i toppen av denna tråd innan du yttrar dig.

2008-10-15 @ 23:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0