REGELRÄTT SAMARBETE FÖRBJUDETI förra veckans nummer av Dagens Samhälle ägnas nästan 3 sidor åt att ge en bild av Sverigedemokraternas vågmästarroll i ett antal kommuner. För den som inte känner till tidningen så är det Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som ger ut tidningen.


Sverigedemokraterna har en vågmästarroll i sju kommuner och kan avgöra voteringar i dessa kommuner. I Landskrona där Sverigedemokraterna fick 22,3 procent är folkpartiets kommunstyrelseordförande Torkild Strandberg bekväm med sd och söker ofta stöd hos Sverigedemokraterna. Socialdemokraternas kommunalråd Niklas Karlsson anser att treklövern (fp+m+mp) har ett regelrätt samarbete med Sverigedemokraterna vilket tyder på en viss avundssjuka från socialdemokraterna i Landskrona.


Kommunstyrelsens ordförande Torkil Strandberg anser att han inte kan nonchalera att var fjärde landskronabo röstade på Sverigedemokraterna. Det tyder i varje fall på att han har vissa insikter på hur en demokrati bör fungera.


I Trelleborg sitter Ulf Bingsgård (m) som kommunstyrelsens ordförande och i artikeln säger han följande häpnadsväckande men inte förvånande sanning.


"Det viktigaste skälet till att han inte har ett regelrätt samarbete med Sverigedemokraterna är att han inte får för partiledningen."


Själv anser han att han borde kunna förhandla med alla partier som sitter i kommunfullmäktige. Vilket tyder på en del sunt förnuft men ändå ingen pondus. Han säger vidare följande.


"Förbudet blir ju bara ett sätt att förstärka Sverigedemokraternas martyrskap. Det är taget på partistyrelsenivå utan koppling till hur det ser ut ute i landet."


Det är nog inte bara moderaterna som har detta påbud från partiledningarna. Det är egentligen förvånande att dessa partier inte begriper hur kontraproduktivt deras förbud är. Men som Sverigedemokrat är det bara tacka och ta emot riksdagspartiernas enfaldiga beteende.


Den enda kommunstyrelse ordförande som öppet erkänner att han medvetet gjort en regelrätt uppgörelse med  Sverigedemokraterna är Karl-Gösta Svensson (m) i Karlskrona. För det blev han rejält åthutad av sin partisekreterare Per Schlingmann (vilket politiker efternamn). Karl-Gösta Svensson tror inte att han egentligen är ensam om att ha gjort upp med Sverigedemokraterna men att alla andra inte vågar stå för det.

SÅ SANT SOM DET ÄR SAGT.


Kommentarer
Postat av: Kalle

De så kallade etablerade parterna, de sju systrarna, är skitskraja nu att de skall bli utröstade vid nästa val. Att det svenska folket kastar ivag svenskarnas skattepengar till ingen nytta.Sverige tar emot flest invandrare i hela västvärlden per capita ( Per capita är uträknat på sveriges befolkningsmängd).Det ät orimliga siffror. Den dag svenska folket upptäcker det trots medias mörkning kommer absolut inte bli rolig för de sju systerpertierna.Nu gäller det för Sverige Demokraterna och visa framfötterna och bli sveriges tredje eller andra största parti och inte simma i vatnet runt fyra procent.Att sverigedemokraterna är invalda i kommuner och landsting i demokratisk anda och de andra pertierna mobbar SD är skrämmande ur demokratisk synpunkt. De andra partierna är inte intresserade av DEMOKRATI endast av partimakt och inget annat.

2008-10-09 @ 16:04:45
Postat av: D Puddingfjäll

Håller med Kalle när han skriver att det är skrämmande att de andra partierna mobbar sd.

Ja, man frågar sig vilken människosyn har dessa politiker, dessa politiker som inte respekterar väljarnas utslag?

Som sagt, skrämmande, mycket skrämmande.

Men för vänsterpartiet krusas det desto mer.

Tänk att krusa så för ett parti som varit betalt och detaljstyrt av den ryssarna sedan 1919.

Ja nu när arkiven har öppnats i Ryssland kan vänsterpartiet inte neka längre. Vänsterpartiet har faktiskt varit köpt av den sovjetiska spionorganisationen KGB.

Men det generar inte vare sig borgarna och ännu mindre sossarna.

Till och med sitt pampiga stenhus i centrala Stockholm har vänsterpartiet fått som gåva av den ryska spionorganisationen.Här ser vi den djupare andemeningen i vad vänsterpartiet kallar för solidaritet och arbetarmakt. Rent skoj och bedrägeri alltså.Och riksdagspartierna känner inte minsta skam i att samarbeta med vänsterpartiet.

Och vänsterpartiets stenhus finansierade sovjet med att sälja beslagtagen säd på världsmarknaden.

Miljoner ryska arbetare, deras kvinnor och barn svalt ihjäl för att pampar i vänsterpartiet och kommunistpartier runt om i världen skulle kunna vräka sig.

2008-10-09 @ 16:39:03
Postat av: Dumle

Mejlade chefredaktören och frågade vad hon menade med sina luddiga formuleringar om SD. Fick ett svar som var som Goddag yxskaft!

2008-10-10 @ 20:00:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0