KOMMUNISTER I REGERINGEN MED MONA


Lars och Marita den nya ledartrojkan?

Mona Sahlin och hennes partistrateger gjorde ett stort misstag när de slog på stora trumman och presenterade sitt samarbete med miljöpartiet. I sin iver över att försöka kopiera alliansens vinnarkoncept från valet 2006 hade inte Mona funderat över konsekvenserna av att utestänga Lars Ohly och vänsterpartiet.

Den interna konflikten som nu råder inom det socialdemokratiska partiet där den före detta kommunisten Marita Ulvskog leder motståndet kan mycket väl leda till att vänsterpartiet kommer att ingå i den vänsterallians som det svenska folket får rösta på i valet 2010.

Lars Ohly skulle givetvis kräva ministerplatser i regeringen vid en valseger för vänsteralliansen. Blir det då en kommunist som finansminister, socialminister eller försvarsminister. Alla alternativen är lika skrämmande. Ett ännu mer skrämmande förslag skulle vara Lars Ohly som justitieminister! Då skulle förföljelsen av oliktänkande komma som ett brev på posten.


Mona Sahlin har försatt sig i en mycket besvärlig situation genom sitt utspel tillsammans med miljöpartiet. En liten "puddel" räcker inte för att komma tillbaka till ruta ett utan nu är det helt nya förutsättningar som gäller för socialdemokraterna. Hur mycket än Mona Sahlin vill få slut på denna diskussion kommer den leva kvar ända fram till valdagen och förfölja socialdemokraterna med sjunkande opinionssiffror som följd ända till valdagen 2010.

Under den här tiden kommer vi med allra största sannolikhet få se än fler misstag och grodor från Mona Sahlin, var så säker.

Hur var det Göran Persson uttryckte sig om Mona Sahlin? "Hon är ingen tänkare!"


Det kommer vi att få se fler prov på fram till valdagen.


Tänker Lars Ohly byta sida?


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Mona Sahlin är det bästa som hänt svensk politik, alliansen men framför allt SD kommer att göra stora vinster på denna mentalt retarderade person. Se det som en skänk från ovan, från högre makter som trots allt till sist har börjat visa barmhärtighet mot en nation på väg ner i avgrunden. Våra gemensamma böner har trots allt inte varit förgäves.

2008-10-26 @ 22:16:46
Postat av: Lassese

Jaa Mona är en katastrof för sosseriet men de kommer nog att byta ut henne innan valet... Efter EU-valet kommer hon att bli petad... Sedan kommer Thomas Bodström och sätter alla röda offentliganställda kvinnohjärtan i brand.

2008-10-26 @ 22:42:25
Postat av: Tore

Den sista kommentaren! är verkligen träffande, av-

seende bilden med de "små gängen"...

2008-10-26 @ 23:57:04
Postat av: Tore

Förresten "krösamaja" Wallström har aviserat en

återgång till "riksdagen"! Hon kanske "lappar till"

kvinnan med det låga tänkandet!

Ett uttryck från Kurt Lundgren!...

2008-10-27 @ 00:02:08
Postat av: Hasse

Hej

Lite info från Finland: Perussuomalaiset (=sannfinländarna) fick 5,4% av rösterna i gårdagens kommunalval, vilket är en ökning med över 4 procetenheter. Partiet har ungefär likadan framtoning som SD, så det ser ut som om er valframgång skulle ligga i tiden. Valets förlorare var socialdemokraterna, trots att PK-linjen inte alls är lika påtaglig i Finland som i Sverige.

Tack för en intressant blogg.

2008-10-27 @ 09:26:25
Postat av: bjorn

http://dagestanmetoden.blogspot.com/2008/10/is-ambassaden-och-varulvs-hypotesen.html

2008-10-27 @ 10:11:06
Postat av: Thoralf A

HasseTack för informationen om valet i Finland. Jag funderade precis på detta när jag hörde nyheterna på morgonen där man bara redovisade de tre stora partierna som hede drygt 20 procent var men var hamnade resten av rösterna.

2008-10-27 @ 10:13:01
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Micael Foghagen

Sannfinländarpartiet i Finland, kan de verkligen jämföras med SD? Finland har ju ingen invandring och tala om överhuvudtaget. så vad driver dom då för frågor?Erkänner att jag har noll koll på dom.

2008-10-27 @ 11:34:36
Postat av: Hasse

Hej

Här ett försök till utökad information om sannfinländarna trots att jag är långt ifrån expert:

Sannfinländarna försöker man från olika håll stämpla som ett rasistiskt parti trots att dess ordförande Timo Soini (som kan kommunicera på svenska) klart tar avstånd från dylika påståenden.

Sannfinländarna motsätter sig hejdlös invandring, är EU-kritiska, nationellt och kristet sinnade och försvarsvänliga.

Att de dessutom har en avog inställning till undervisning i svenska i finskspråkiga skolor känns inte speciellt bra för mig.

Partiet är arvtagare till Finlands Landsbygds Parti som grundades av Veikko Vennamo.

Partiet får troligen sitt understöd från "småfolket" som troligen upplever att herrarna i de stora partierna inte egentligen bryr sig om vad gemene man upplever och tycker.

Huruvida det här överensstämmer med SD:s politik må var och en själv bedöma. Som sagt, jag är ingen expert.

2008-10-27 @ 12:32:02
Postat av: AWSvensson

Den ekonomiska krisen slår hårt mot Region Skånes ekonomi. Lågkonjunkturen gör att regionens förväntade skatteintäkter för nästa år på kort tid minskat med 600 miljoner kronor.

Har man inte glömt att räkna in intäkterna från papperslösa. Det är nu berikarna ställs på prov.

2008-10-27 @ 12:52:14
Postat av: Roberth Ström

Folk slutar på sjukhuset i Lund pga besparingar men ändå illegala ska få vård och tandvård.

2008-10-27 @ 13:32:43
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: s-e karlsson

Herre du min skapare vart har det tagit vägen med vårt kära Sverige ? Var igår till coop nära här i mitt lilla samhälle för att lösa ut ett paket mot betalning ,blev helt ställd när tösen begärde legitimation ! Legitimation sa jag , jag har ju betalat mitt paket kontant ? Svaret var att det hjälper inte längre om man är känd och har bott i sitt lilla samhälle i 43 år , som sagt vart har det tagit vägen med Sverige ?mvh Stora Småland .

2008-10-27 @ 17:01:25
Postat av: Micael Foghagen

Tack för info Hasse!

2008-10-27 @ 20:00:25
Postat av: stefan

Har frågat mej detsamma s-e karlsson, har även frågat posten, och fått bl.a. följande svar:Posten vill härmed tydliggöra att information om legitimationshandlingens nummer inte används för andra ändamål än hantering av

reklamationer från mottagare och avsändare. Posten är givetvis även skyldig att lämna ut uppgifter när polis, åklagare eller annan

myndighet begär in uppgifter i anledning av brottsutredning.Dvs. dom är ute efter privatimp. av sprit och cigg, så mycket för EU;s fria rörlighet...

2008-10-27 @ 22:05:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0