FANERDUN SÅPAN FORTSÄTTER

Det "stora" Kinaprojektet i Kalmar har nu börjat utveckla sig till en ganska obehaglig sanning och de båda kommunalråden Johan Persson (s) och Jonas Löhnn (mp) träter numera inte bara i lokalpressen utan även på debattsidan i Dagens Industri. DI har de senaste veckorna publicerat flera helsidesartiklar om Fanerdun och det kan inte vara rolig läsning för kommunalrådet Johan Persson. De styrande i Kalmar kommun framstår som lättlurade småpojkar.
Denna vecka har Mr Lou (senast den 25 oktober) lovat att betala sin hyresskuld till Industriparken AB, som är ett kommunalt bolag. Nu tror jag inte det är så speciellt många som litar på Mr Lou och hans löften eller visioner. I annat fall kommer kommunfullmäktige att behandla ett nytt avtal den 27 oktober där kommunen köper tillbaka mark från Fanerdun för 6,6 miljoner kronor, vilket i stort sätt motsvarar hyresskulden.


I Dagens Samhälle säger Johan Persson följande.


"Kalmar har, genmäler Johan Persson, aldrig gått i god för Mr Luo. Aldrig hyllat hans affärsidé. Bara informerat. Berett väg. Gett stöd som en kommun ska. Inte mer.

- Oavsett vilket land en investerare kommer från ska vi inte bedöma affärsidéer! Helt annorlunda hade det varit om Kalmar gått in som delägare eller satsat pengar. Men så är inte fallet."


Johan Persson tycks ha glömt bort att kommunen lovat Fanerdun att satsa 6 miljoner kronor på marknadsföring av projektet. Stora delegationer från Kalmar har varit i Kina och hjälpt till med Fanerduns marknadsföring i många kinesiska städer. Om inte det är att hylla Mr Luos affärside så vet inte jag vad det annars kan kallas.  Idag vill väl ingen tala om den skytteltrafik som gick till Kina för drygt ett år sedan. Alla skulle till Kina, en del verkade få åka till Kina som en personlig bonus.


Östran har granskat projektet och kommit med en hel del märkliga uppgifter som t.ex. att vissa kostnaderna för ostindiefararen Göteborgs besök i augusti fördes på "kinakontot". Bland annat mat för ca 40 000 kronor.


Fortsättningen kommer säkert bli än mer infekterad då det säkert finns en och annan hund begraven. Inte minst hos de företag som fortfarande väntar på att få betalt av Fanerdun för leveranser eller utfört arbete.


Frågan är hur långt processen kommit i Stebbings lagar.Kommunen och media har väl börjat granska vem som  är ansvarig för fiaskot så det innebär väl att det är stadie 4 och att det raskt kan gå över i stadie 5 och 6.

Östran fortsätter idag (21 oktober) sin granskning av Kinaprojektet med två nya artiklar. En artikel tar upp Magnus Gustavsson på regionförbundets sanslösa resande till Kina som kostat ca 6 miljoner kronor enligt uppgifter i Östran.
I den andra artikeln granskas alla förändringar i Fanerduns styrelse.
I den tryckta upplagan av tidningen finns även en redovisning av alla resor och personer som rest till Kina för Regionförbundet och Kalmar kommun räkning. Denna lista borde ge konsekvenser för de ansvariga och ge upphov till nya frågor.


Kommentarer
Postat av: S- E Karlsson

Tittade just på svt 24 , något som kallas globaliseringsrådet , där spys det verkligen galla över Sverige ! Och dom flesta som är uppe i talarstolen är invandrare ! Tycker nog det borde vara andra tongångar på dom ! Det är ju ändå Sverige som föder dom ! Närmaste gräns borde gälla ! Trivs man inte i Sverige så är det väl inget som är enklare än att flytta till ett annat land ! Men det finns väl inget som är blåögdatre än Sverige ! Dom borde vara tacksamma att svenska skattebetalatre ställer upp ovh föder dom !Mvh S-E karlsson

2008-10-21 @ 10:42:10
Postat av: Roberth Ström

Sossarna bör förlora makten i Kalmar om folk bara sätter sig in i detta!

2008-10-21 @ 10:45:38
Postat av: Nihilisten

Den ende som från början insåg att allt var åt pepparn med Fanerdun var uppenbarligen miljöpartiets kommunalråd Lönnh eftersom han är ett affärs- och finansgeni förutom mycket annat där han står högt över alla andra kunskapsmässigt- underligt då att att han inte reserverat sig mot ett enda beslut - han har varit med på allt i den kommunala beslutsprocessen.Men som sagt, han kan allt, han vet allt - han är ett komplett renässansgeni.

2008-10-21 @ 14:40:23
Postat av: Hans

Siken pajas ni Kalmarbor har drabbats av i form av Johan Persson. En man med visioner eller allmän hybris? Hehe nu slår han ifrån sig.......dock svinhugg plägar att gå igen.

2008-10-23 @ 09:57:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0