ANDERS HOLMBERG (SVERIGES RADIO) SVARAR

Med anledning av det reportage som sändes i Studio Ett i tisdags som jag skrev om i mitt senaste inlägg skickade jag även ett mail till journalisten Anders Holmberg och frågade hur han kunde låta en vänsterpartist och en folkpartist vräka ur sig osanningar utan att han ifrågasatte dessa anklagelser. Varför fanns ingen representant från SD med i studion?


Idag fick jag följande svar.


Hej Thoralf.

Debatten handlade inte om huruvida vänsterpartiets uppfattning att SD är ett främlingsfienligt parti är riktig eller inte, utan om SD ska ha samma rätt att hålla ostörda torgmöten som andra partier.

I det sammanhanget ansåg vi att det var mer intressant att SD:s rätt till yttrandefrihet försvarades av Folkpartiet än av SD självt.

Sverigedemokratiska politiker förekommer ofta i våra program. Möjligen oftare än vad som är motiverat av resultate i förra riksdagsvalet.

Mvh

Anders Holmberg
 


Pk-media förnekar sig inte.


Kommentarer
Postat av: bjorn

Det är dom här jävla sossejävlarna fel. Dom vill ha sitt inkompetenta jobb och mobba andra. Tro mig jag var mobbad i skolan av sossar.

2008-10-24 @ 12:07:01
URL: http://supermanupplysning.blogspot.com/
Postat av: AWSvensson

Debatten handlade inte om huruvida vänsterpartiets uppfattning att SD är ett främlingsfienligt parti är riktig eller inte, utan om SD ska ha samma rätt att hålla ostörda torgmöten som andra partier.Själva frågeställningen är mer än lovligt korkad, otroligt att man bara kan ställa en sådan fråga i ett som man säger demokratiskt land som Sverige.

2008-10-24 @ 12:23:18
Postat av: D Puddingfjäll

Holmberg säger att fp försvarar sd:s yttrandefrihet. Det låter så vackert, men själv tycker jag att det här ligger en hund begraven.För yttrandefriheten, som är grundlagsskyddad, ska försvaras av polis och åklagare – och i förekommande fall av militär – men var finns dessa?Och varför ges de kretsar och partier som hetsar mot grundlagen och alltså demokratin (!) så mycket utrymme för att utveckla sina kriminella synpunkter

Ja grundlagsbrott är faktiskt kriminellt och vänsterpartiets krystande förklaringar har även nu en djup släktskap med synpunkter uttryckta i Sovjet och i det Tredje Riket.

Nät Göbbels ville jämna en synagoga vid marken lät han såsom Gallerister i Berlin expropriera domten där synagogan stod med motivering att där behövdes ett parkeringshus. Ja just DÄR behövdes parkeringshuset enligt Göbbels, trots att det fanns tusen andra mera lämpliga ställen.

Och vänsterpartiet måste protestera mot SD ju När sd har möte och JUST där mötet äger rum och PRECIS så att mötet förstörs.Och som sagt, det ligger nog en hund begraven därför att det kommunistiska SR låter fp ”föra SD:s talan”, som SR uttrycker det.SR vill naturligtvis smutskasta SD och lura i väljarna att SD egentligen bara är ett nytt borgerligt parti.

2008-10-24 @ 13:39:36
Postat av: D Puddingfjäll

Ordet ”Gauleiter” blev i mitt föregående inlägg ordentligt förvanskat av ordbehandlaren. Se den rättade meningen nedan:

”När Göbbels ville jämna en synagoga vid marken lät han såsom Gauleiter i Berlin expropriera tomten där synagogan stod med motivering att där behövdes ett parkeringshus.”Ordets betydelse enligt wikipedia:”Gauleiter var benämningen på ledaren för ett partidistrikt, Gau, i det nazistiska Tyskland.

Positionen som Gauleiter inrättades av Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet (NSDAP) år 1926. Efter det nazistiska maktövertagandet blev en Gauleiter i praktiken oinskränkt härskare över sitt partidistrikt.”Oinskränkt härskare föresten, det är ju just vad varje sann kommunist drömmer om att bli eller att slaviskt tjäna och det är ingen slump att Hitler och Stalin snabbt fann varandra när de upptäckte de stora likheterna i varandras respektive världsåskådning:

T ex koncentrationsläger, diktatur och MÖTESSTÖRNINGAR, men även demolering av religiösa lokaler.2008-10-24 @ 14:03:38
Postat av: Nicklas Eriksson

bjorn! sossarna är även ansvariga för att ölen är så dyr, att vitsippan blommar i oktober, att tjälen förstör vägar och att kläder slits!Fan ta dem!

2008-10-24 @ 16:14:23
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Thoralf A

Nicklas ErikssonHar du kommit fram till denna lysande slutsats alldeles själv? Jag är imponerad av din analysförmåga!

2008-10-24 @ 16:20:17
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Knutte

Stämmer kommentaren: "Sverigedemokratiska politiker förekommer ofta i våra program. Möjligen oftare än vad som är motiverat av resultatet i förra riksdagsvalet", så kan jag förstå agerandet.

Se upp Toralf så att du inte blir paranoid och ser konspirationer över allt.

Sen när det gäller frågan om SD (eller andra politiska partier) ska få hålla torgmöten utan att bli störda så är det en självklarhet ett så borde vara fallet.

Möjligen kan SD ta det som en komplimang då jag inte tror att aktionen mot den skulle ha genomförts om man inte vari rädd för SD och dess genomslagskraft. Jag tror dessutom att medelsvensson inte stöder dessa gaphalsar som störde mötet.

2008-10-24 @ 16:55:55
Postat av: Tore

Anders Holmberg måtte vara en korkad person, som

tror att inte Sverigedemokraterna själva kan försvara sin demokratiska rätt!...

2008-10-24 @ 17:12:26
Postat av: D Puddingfjäll

Saxat ur Nerikes Allehanda :Sverigedemokraterna har återigen utsatts för ett attentat. I natt fick David Kronlid, ordförande för sverigedemokraterna i Örebro län, sten inkastat i sitt hus och fasaden nedklottrad.

Ja så snålt är det med demokratin i Sverige. Vänsterpartiet försöker att skrämma sina politiska motståndare till tystnad.

I sammanhanget måste kraftigt understrykas att SR bryter sitt avtal enligt radiolagen så att det stänker.

SR ska enligt detta avtal VÄRNA om demokratin. Och hur utför då SR detta uppdrag? Jo SR grunnar i det aktuella programmet på om det är rätt att hetsa mot demokratin genom t ex mötesstörningar.

Enligt uppdraget borde i stället tydliga hänvisningar ha gjorts till erfarenheterna av kommunistiska och nationalsocialistiska mötesstörningar och konsekvenserna av dessa. Självfallet skulle förövarna inte heller ha getts möjlighet att föra sin talan i programmet.

Offret, sverigedemokraterna, skulle givetvis ha givits god tid att ge sin syn på dessa förbrytelser och naturligtvis skulle även intervjuaren ha vinlagt sig om att fråga ut sverigedemokraterna om deras politik. Detta självfallet för motverka effekten av grundlagsförbrytelserna.

Men vem förväntar sig försvar av demokratin på SR?

2008-10-24 @ 18:19:54
Postat av: nils.a

Man börjar ana en ny taktik, de börjar väl bli alltför skärrade på båda sidor. Om nu Sd får typ 10% i valet, så ska de båda blocken i demokratisk ordning tydligen neutralisera sd, allt samarbete uteslutet som Peter Eriksson yrade om idag på ekot vid kvart i fem.

Väldigt demokratisk sinnelag om man vill ignorera typ en halv million väljare som väl motsvarar ca 10% i röstetal !! ??

2008-10-24 @ 20:13:08
Postat av: Info

NOLLAN RICK FALKVINGEligger alltid nästan främst på Sveriges politiska bloggtopp. Fantastiskt. Här finns hundratals år av engagerade akademiker. Av vilka nästan ingen - utom om han är registrerad vänsterpartist - får yttra sig. Rick Falkvinge ensam på plan.Själv tycker jag att Thoralf är en hundrafalt mera klarsynt debattör.Nå, låt då se, vad en av Sveriges nästan främste bloggare har att att förmedla:"Blogg Kontakt Om Rick Keynotes Keynote: Effektiv brottsbekämpning eller demokrati? CV Public Key In English Måste läsas: skivbolagens utpressning i DanmarOctober 24, 2008 – 11:51 Signaturen Tobias har fått svar från en riksdagsledamot. Arrogansen är total och fullständig, när de svarar på precis samma sätt som med FRA-lagen: vi som förstår spelplanen “har troligen inte läst lagförslaget, eller inte förstått“.Med facit i hand vet vi att riksdagsledamöterna inte läste FRA-lagen. Det var vi bloggare som gjorde det. Vi bloggare har dessutom läst både det EU-direktiv som lagen delvis bygger på, lagrådsremissen, och alla andra källdokument. Med det som bakgrund blir den här riksdagsledamotens svar tyvärr mest en stilstudie i arrogans. Jag hoppas att andra uppför sig bättre. Men det finns någon som vet ännu mer vad resultatet av den här lagen blir. Ole Husgaard har sammanfattat vad som hänt i Danmark sedan skivindustrin fick sådana befogenheter där, och Emma har översatt. Det är ett måste att läsa. Det tog närmare åtta år, ett självmord och tusentals uppskrämda människor som betalade miljoner de inte hade behövt att betala. Men nu har vi äntligen fått prejudikat som säger att man inte kan peka ut vem som begått upphovsrättsbrott enbart med hjälp av ett ip-nummer.Kom ihåg att dansk och svensk lag är väldigt lika. Om du vill ha samma lagstiftning i Sverige, så skulle jag vilja fråga: Hur många självmord, orättvisa betalningar och förstörda liv vill du se innan ni får ett prejudikat?Läs. Nu. Nu ökar vi [vilka "vi"?] trycket och fortsätter maila våra riksdagsledamöter. De kanske tycker att vi [vilka "vi"?] inte har läst lagen — men det har vi. Och dessutom vet vi[vilka "vi"?] från erfarenhet att de inte har läst den, utan bara fått den “förklarad” för sig. När det gällde FRA-lagen så var den förklaringen grovt förenklad och undvek de centrala frågorna. Det finns ingen anledning att tro att det är annorlunda den här gången."Slut Mästaren Falkvinge. Kommentar:FRA-lagen. Det var ett djävla tjat, Alla svenska riksdagspartier vill handgripligen (verkanseld) utrota alla sverigedemokrater. Falkvinge: FRA-lagen. Nästan alla svenska, politiska bloggare vill ha en debatt om rovdjursutrotningen. Falkvinge: FRA-lagen. Här finns i bakgrunden en debatt om könsmaktordningen och den svenska lesbisk-feminismen. Falkvinge: FRA-lagen. Könsneutrala äktenskap? Falkvinge: FRA-lagen.

2008-10-24 @ 21:53:15
Postat av: Schabla Kneckt

Säg upp TV-licensen, den är ändå inte demokratisk

2008-10-25 @ 00:05:31
Postat av: stefan

Varken bjorn eller nicklas eriksson har kommit på någonting själva, står väl i sossekampskriften "så ska vi bemöta SD" under rubriken "se bjälken i ditt eget öga innan du ser grandet i din broders",ja en märklig ordval i ett radioprogram, "är visselpipor och burop rätt metod att störa politiska möten?" hade det varit S eller M som fått sina möten störda, hade ordvalet varit "vad ska vi göra åt den politiska huliganismen"Den lokale miljöpartisten har lämnat partiet, han har ni säkert sett på tv, långt hår och skägg, som en riktig mp, ett parti i sönderfall,det kan man tacka språkrören för, mer sossar än sossarna själva.

2008-10-25 @ 10:02:38
Postat av: D Puddingfjäll

Stefan skriver bland annat följande:

"Märklig ordval i ett radioprogram: är visselpipor och burop rätt metod att störa politiska möten?"

Här visar verkligen SR upp sitt fula kommunistiska tryne och demonstrerar nu helt ÖPPET att SR är för mötesströrningar. Det är bara formen som kan vara diskutabel. Tänk så skrämmande och att anmäla till radionämnden brukar ju inte ge ett dyft.

2008-10-25 @ 17:10:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0