55+ FLYTTAR FRÅN VADÅ?


Svenskar flyr de nya invandrarenklaverna.                                         Foto Thoralf Alfsson

I veckans Dagens Samhälle redovisas statistik över hur nettoflyttning ser ut mellan kommunerna för personer mellan 55 och 69 år under perioden 2005-2007.


I tidningens "analys" av orsakerna till detta kan man läsa följande

"När Dagens Samhälle letar fram kommuner som har fler inflyttade 55-plussare än utflyttade framträder idel rara sommaridyller. De ligger som ett pärlband efter våra sydligare kuster: där finns Trosa, Västervik, Simrishamn, Höganäs, Båstad och Kungsbacka. Det är kommuner i attraktiva kustlägen, gärna med storstaden inom bekvämt räckhåll. Gemensamt är en låg skatt liksom ett borgerligt styre:"


Tidningen fortsätter sedan att skriva om hur kommunerna försöker locka till sig nya invånare. När det gäller varför många kommuner har ett nettounderskott har tidningen ingen annan analys än att man vill flytta från storstaden.
I diagrammet visas de 10 kommuner med störst nettoinflyttning och de 10 kommunerna med störst nettoutflyttning (totalt 290 kommuner i landet).


När man sedan granskar vilka kommuner som har störst utflyttning så ser jag ett helt annat mönster än Dagens Samhälle lyckats göra i sin "analys".
Vi kan se kommuner som Malmö, Göteborg och en hel rad med kommuner i Stockholms län som Botkyrka, Haninge, Järfälla, Sollentuna, Stockholm och Södertälje bland de 10 kommuner med högst utflyttning bland 55+.
 

Gemensamt för dessa kommuner är en mycket hög andel befolkning med utländsk bakgrund vilket i sin tur leder till att etniska svenskar flyttar ut från dessa kommuner när otryggheten smyger sig på det egna hemmet, enligt mina egna funderingar och information från aktuella områden.

Botkyrka är den kommun i Sverige med allra högst andel befolkning med utländsk bakgrund, nämligen 50,8 procent. Med andra ord är svenskar redan idag i minoritet i Botkyrka, något att fundera över. Södertälje har 40,0 procent och Malmö 37,3 procent enligt SCB.


Det motsatta gäller i de flesta kommuner med stor nettoinflyttning. Det vill säga betydligt lägre andel befolkning med utländsk bakgrund, vilket inte förvånar mig.

Visst finns det några undantag som t.ex. Täby men den kommunen har faktiskt ändå hela 17,1 procents befolkning med utländsk bakgrund så även där kan anledningen vara just den otryggheten som följer med mångkulturen.


Dagens Samhälle som ges ut av SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) håller sig givetvis till den officiella pk-bilden av Sverige och nämner inte ett ord om andra tänkbara orsaker till denna utflyttning. Även om man tänkt tanken och andra personer uttryckt samma tankar som jag skriver så är det givetvis otänkbart att publicera det i tidningen.


Kommentarer
Postat av: Gamla fina Sverige

Det är väl rätt logiskt att folk flyttar ifrån områden med otrygghet.

Själv har jag redan siktet inställt på nästa boplats eftersom denna sabla såssekommun har gjort det omöjligt att leva med dem man önskar

2008-10-16 @ 23:40:57
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Bäste Thoralf,Du har alldeles rätt! Men för egen del, så tänker jag ta ett "större kliv" och flytta till ett "allmänt bättre klimat" utanför den framtida "Islamiska Republiken Sverige"!!!!

Ord som trygghet, skatter och klimat har varit och är fortfarande avgörande! Vi är många nu inom "köttberget" som drar med våra besparingar till "främmande länder"! Efter 2010, så drar sååsssarnaa, miljömupparna och eventuellt kommunisterna in i regeringskansliet och kommer då, att tvinga, de av Dig nämnda, "trygga" kommuner, att ta emot de s.k "flyktingarna"! Jag tar emellertid inga risker och drar långt bort från Sverige medans tid finnes!!!!

2008-10-17 @ 08:19:18
Postat av: sigge

UNHCR och internflyktingar:

Frågor och svar

Fråga: Vilka är världens internflyktingar?Svar: De är individer eller grupper av människor som har tvingats på flykt från sina hem på grund av väpnad konflikt, utbrett våld, övergrepp på mänskliga rättigheter , naturkatastrofer eller katastrofer förorsakade av människor.Är vi svenskar redan där?

2008-10-17 @ 12:01:43
Postat av: Micael Foghagen

Siste man släcker lyset....

2008-10-17 @ 13:15:08
Postat av: S. Verige

Om de sk folkvalda och pundhuvuderna i media fortsätter sitt korståg lär 15% av rösterna i Rikstaden vara fullt möjlighet för SD,

Blogga dem sönder och samman.

2008-10-17 @ 13:48:37
Postat av: S-E Karlsson

Tjosan ,tjosan nu ska jag ut och starta min gamla "Grålle " 1948 för varmkörning före avställning inför vintern !

Önskar alla en skön hösthelg !Mvh S-E Karlsson .

2008-10-17 @ 15:01:42
Postat av: Micael Foghagen

>S-E KarlssonNu blir jag nyfiken, är det en gammal silverpil eller dylikt?

2008-10-17 @ 17:19:14
Postat av: s-e karlsson

Till Micael Foghagen ! Glömde precis att sätta Ferguson före " Grålle " ! Det är således en gammal veteran traktor det gäller!

Ha en fotsatt skön höstkväll !

Mvh S-E Karlsson .

2008-10-17 @ 17:38:50
Postat av: albani

snart kommer det bli krig mellan svenskar och invandrare ..det finns inget rättvisa i detta skit land, fyfan va dåligt.ni borde ta mer hensyn till oss invandrare.jag vill ha mer social men jag får inte.såhär får det inte va jag mkommer hit i kylan det enda jag får är lägenhet inga pengar till bil resa eller nåt. jävla skitland man blir deprimerad här.jag söker asyl till sverige fick höra att det finns blondiner som gillar stora snoppar jag som är utrustad med en sån har inte använt det än fan.toralf är du bög?

2008-10-21 @ 16:57:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0