FEMTIO KRONOR FÖR TANDLÄKARBESÖK

På torsdag skall jag till tandläkaren och inte kan jag räkna med att jag kommer undan med 50 kronor.

Region Skåne beslutade idag att illegala invandrare endast skall behöva betala femtio kronor för ett tandläkarbesök. Detta är ett hån mot t.ex. den grupp som numera kallas fattigpensionärer som tvingas betala både skatt och kostnader vid varje besök hos tandläkaren om man överhuvudtaget har råd att besöka en tandläkare.

Mötet i Kristianstad blev tydligen hetsigt och en vänsterpartist var tydligen våldsam rent fysiskt under mötet men det var tydligen inget farligt enligt ordförande då Björn Söder inte skadade sig.
Läs mer i Sydsvenskan. där Sydsvenskans journalist skriver snuskigt partiskt och försöker framställa Björn Söder så negativt som han bara kan.


Kommentarer
Postat av: Roger

Sorgligt att skribenten i Sydsvenskan vill få till en Adolf liknelse på Söder.



"Det var som ett eko från en annan tid. Sverigedemokraternas Björn Söder stod bredbent i talarstolen, skruvade upp tonläget steg för steg."



Sorgligt, som sagt...

Tomte där.



//Roger

2008-11-26 @ 02:24:10
Postat av: Anonym

Fri sjukvård för illegala invandrare ?

Akut vård borde vara rimligt . Knappast mer avancerad vård som typ hörapparat för 35000 kronor ! Helt orimligt och ett hån mot svenska gamla som minst får betala omkring 1000 lappen !



mvh S-E Karlsson

2008-11-26 @ 05:36:51
Postat av: micke

Det kanske är dags att emigrera och söka annat medborgarskap, så att jag kan komma tillbaka som "flykting" för att få de förmåner som jag uppenbarligen ska ha rätt till som skattebetalare.

I socialisternas Sverige så är det bara dem som inte vill arbeta samt dom som inte vill infoga sig i kön som ska ha rätt till de förmåner som alla andra betalar skatt för. Vad blir nästa steg? Ska jag som är svensk och betalar skatt betala dubbelt så mycket för mat i affären för att arbetsskygga och illegala invandrare ska kunna få maten till 75% rabatt? Hur kan svenska folket låta detta fortsätta?



Med arga men vänliga hälsningar

Micke

2008-11-26 @ 08:29:08
Postat av: Dragan Klaric

Bara en kommentar till inlägget och ta det inte som kritik Thoralf. Men det är inte Invandrare utan illegala utlänningar! Jag är invandrare men det är inte de som uppehåller sig i Sverige illegalt! Att kalla dem för papperslösa, gömda och invandrare får det till att framstå som om de skulle ha legal rätt till att uppehålla sig illegalt i Sverige ;)



Hälsningar

Dragan

2008-11-26 @ 08:53:32
URL: http://www.klaric.se/
Postat av: Knegarn

Härligt!

Nu kan de kriminella gängen se till att fixa sina risiga tänder mellan inbrottsrundorna! I alla fall i Skåne.

2008-11-26 @ 08:59:40
Postat av: Thoralf A

Dragan



Visst har du rätt i ditt påpekande och så känslig som att jag skulle ta det som kritik är jag inte.

Då skulle jag inte vara en "officiell" person.

2008-11-26 @ 09:40:45
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Micael Foghagen

ett vanligt argumeent för gratis - eller så gott som - vård är att sjukvården inte vill agera som angivare.



Men då undrar jag högt; är de inte enligt lag redan skyldiga att vara just det i många situationer? Om en läkare misstänker brott bakom skottskada, kvinnomisshandel, barnmisshandel etc, är de då inte skyldiga att meddela polis detta?

2008-11-26 @ 10:34:33
Postat av: Anonym

Alltså... betyder det att man kan gå till tandläkaren bryta med någon lämplig dialekt o bara betala 50 spänn?? Eller finns det någon hake??

2008-11-26 @ 10:35:48
Postat av: chri$

Jag antar att ni Sverigedemokrater brukar stå i kön utanför Frälsningsarmén också eftersom det är "orättvist" att hemlösa får gratis soppa medan ni måste betala?



Tandvårdskostnaderna är helt klart ett problem. Men varför engagerar ni er inte för subventionerad/avgiftsfri tandvård för alla i sånt fall?

2008-11-26 @ 10:45:26
Postat av: Micael Foghagen

>Chris



Nu talar jag i första hand för mig själv men jag är övertygad om att det inte är ett motsatsförhållande mellan att vara Sverigedemokrat och ha socialt patos med medmänniskor.



Jag har ideelt jobbat med matutskänkning på julafton för hemlösa i Göteborg, varit med i Amnesty och skänkt pengar till både Röda korset, Rädda barnen mfl.



Men människor som i alla instanser har fått avslag - trots ett av västvärldens mest generösa regelverk - ska ha rätt till allt från skola, fackförbund och sjukvård är inget annat än osolidariskt gentemot alla andra.



Dessa personer befinner sig här frivilligt illegalt och som jag ser det kan de bara klara sin försörjning på två sätt; kriminalitet/svartjobb.



Ingetdera ger dessa personer en massa rättigheter.

2008-11-26 @ 11:06:55
Postat av: AWSvensson

Skillnaden mellan Frälsningsarmen och landstinget

är att de senare förvalta våra gemensamma pengar konfiskerade som skatt. Eftersom politik till stora delar går ut på att fördela dessa medel så är det fullt legitimt att ha olika åsikter i den frågan. Väljarna får sen i förlängningen avgöra vilka som är bäst lämpade att fördela dessa resurser.

2008-11-26 @ 11:33:59
Postat av: D Puddingfjäll

Man kan verkligen tala om ett skammens beslut, För innebörden är ju att landstinget betalat för att sabotera ett i laga ordning fattat beslut.

De lagar som folkets valda ombud beslutar om saboteras ju av diverse landstingspolitiker.



Så kunde kungamakten bete sig mycket långt tillbaka. Är det sådant vi vill ha?



Men det finns ljuspunkter:

”Är det inte ömkligt, rent av upprörande ömkligt, att två i allmänhet respekterade partier inte förmår motstå trycket från vulgärargumentationen bland Sverigedemokraterna utan förfaller till att spela på känslor av rädsla och osäkerhet inför mötet med människor från andra världsdelar och andra kulturer?”



Så upprört skrivs det i Gävle Dagblad om att politikerna verkar vara på väg åt sd:s håll.

Det är bara att önska dem välkomna till verkligheten och bara vänta på att de tar något ytterligare steg.

2008-11-26 @ 11:51:00
Postat av: Anonym

http://www.youtube.com/watch?v=UVh-xKt7GlQ

2008-11-26 @ 11:54:02
Postat av: AWSvensson

Tuffa krav från får inget gehör i Rosengård

Moderater föreslår hårdare krav på personer i invandrartäta stadsdelar. Den som får socialbidrag för länge ska tvingas söka jobb i andra delar av landet. Merhi Fadia är upprörd och vill inte att hennes familj ska splittras.

Merhi Fadia och Wadad el Ali är två gånger i veckan sedan två år i ett projekt för kvinnor som varit arbetslösa länge.

Länge innebär i kvinnornas fall 21 respektive 19 år vilket är samma tid som de bott i Sverige.

En arbetsgrupp inom moderaterna föreslår att personer som får socialbidrag för länge ska tvingas söka jobb utanför hemkommunen, likt reglerna för a-kassa.

Om det moderata förslaget blir verklighet befarar de att familjer kommer att splittras.

Moderaterna vill också att de som tackar nej till ett jobb får sänkt eller indraget bidrag – något som skulle slå allvarligt mot familjeekonomin enligt Merhi Fadia.

– Arbetslinjen ska bli tydlig. När man hamnat i långvarigt utanförskap gäller det att bryta det, säger Elisabeth Svantesson.

Merhi Fadia berättar om hinder för att få jobb, om bekanta som sökt men fått veta att de inte får bära huvudduk eller lång kjol på jobbet.

Moderaternas förslag innebär också att företag som etablerar sig i områden som Rosengård och anställer boende i området slipper arbetsgivaravgift.



2008-11-26 @ 12:05:25
Postat av: Ska man behöva ställa till en sen!

Man kan tycka vad man vill om att illegala invandrare får rätt till sjuk och tandvård men varför ska det få bättre villkor än de som är Svenska medborgare. Är det bara jag som inte ser logiken?



Och är det ingen som ser problemet med att alla i hela världen har gratis tandvård i Sverige?

Det råder ingen tvivel om att ett stort antal Invandrare från Köpenhamn kommer att få sin tandvård här. Ingen kan motbevisa att de inte är illegala invandrare här.



Herr Krass

2008-11-26 @ 12:15:00
Postat av: Anonym

Exempel !!

Förr i världen var medborgaren skyldig till att rapportera den som smittat honom/henne med en könssjukdom ! Hur är det med det i dag när inte läkarna får papportera något ?



Stora Småland .

2008-11-26 @ 12:19:18
Postat av: Tore

Visst är det illegala utlänningar, som blivit av-

visade och enligt strafflagen vistas i Sverige o-

lagligen! Och endast vi, reagerar på, att inte

Sveriges Rikes Lag följs. Jag undrar om inte kom-

batanterna är ute och "reser"! Nu måste vi informera Sveriges befolkning, att de skall kräva

att endast få betala "50 kronor" för ett tandläkar-

besök, eller hur!?...

2008-11-26 @ 12:23:52
Postat av: chri$

>>tore

Där har vi ett väldigt bra förslag: Istället för att hetsa mot medellösa migranter så kan man jobba för en generell subventionerad/avgiftsfri tandvård. Hoppas att ditt arbete med det börjar genast!

2008-11-26 @ 12:47:23
Postat av: Daniel

Visst är det uppåt väggarna. Oavsett om Björn Söder blev arg så är det ett beslut som är HELT GALET. Dom pratar om att Söder saknar empati för sin nästa. Visar Moderaterna, V och Mp m.fl empati för de fattigpensionärer som SD värnar om? Då bör dom också få fri tandvård (50 kr är fri tandvård).



Som sagt, detta är helt galet och alla måste ringa till Region Skåne och klaga.

2008-11-26 @ 13:05:18
Postat av: Pro Patria

Jag har jobbat och betalat skatt i detta landet sedan jag var 15 år (nu 56)alltså i 41 år.Nu behöver mina tänder fixas och det sägs kosta ca 30000:-.Men..jag har inte råd.Så nu är min sista utväg att fly till Irak eller Afghanistan och som illegal invandrare se till att få mina tänder fixade utan kostnad!

2008-11-26 @ 13:42:30
Postat av: Anonym

Hej hej !

I "min" lilla kommun är det ett j---a liv om en kinaresa som var förra året det var ca 10 pers som åkte iväg och det säjs att resan gick på ca 200000 kronor ! Dessa pengar rivs det upp himmel och jord för nu i efterskott ! Men att kommunen ska ta emot 19 "flyktingar" för vilka pengarna från staten är slut om två år och att vi som betalar skatt i kommunen får föda efter dessa två år det diskuteras inte alls ! Jag kan hur gärna jag vill inte förstå detta , ena gången är det för dyrt andra gången gör det inget hur mycket det kostar !

någon som kan förklara ?



Stora Småland .

2008-11-26 @ 14:08:09
Postat av: UncleBob

Björn Söder har all rätt att vara förbannad.

Alla fattigpensionärer som slitit ett ´helt liv och betalt skatt måste betala ordinarie pris hos tandläkaren. Att då, enligt de nya reglerna, tillåta fri tandvård (50:-) för de som illegalt befinner sig i Sverige, trots avvisningsbeslut, är faktiskt ett hån mot våra pensionärer!

Vi blir alltfler som ser Sd som det enda ljuset i mörkret.



UncleBob

2008-11-26 @ 14:13:36
Postat av: be

Vi är många som inte blir kloka på varför våra styrande agerar så svenskfientligt som de gör.

Den här länken kanske ger en vink om anledningen. Läs gärna alla Fjordmans 10 anledningar.



http://eutext.blogspot.com/2008/11/bristen-p-ppenhet-lmnar-eu-srbart-fr.html



2008-11-26 @ 15:09:06
Postat av: AWSvensson

Återförening kräver egen försörjning

Egen lägenhet och 5 000 kronor över efter hyran kommer att krävas av nyanlända som inte är flyktingar för att de ska få ta hit makar och barn. Det kommer regeringens utredare att föreslå.



Varför har det varit så svårt att krysta fram något så logiskt förut, det enkla svaret är Sverigedemokraterna.

2008-11-26 @ 15:58:50
Postat av: Pro Patria

5000:- efter hyran,så kommer makan med 5 barn och ska ha barnbidrag också.För vilken familj med barn klarar sig på 5000:- i månaden.Det är bara ett spel för galleriet!

2008-11-26 @ 16:22:08
Postat av: Putte

chri$, du och dina gelikar ska givetvis betala för era importerade snyltare själva. Betala själv eller håll käften. Vill du vara givmild, var det då med dina egan pengar och inte med mina. Jag jobbar inte häcken av mig för att se mina pengar gå åt till att försörja snyltare och parasiter från andra sidan jordklotet.

2008-11-26 @ 17:20:51
Postat av: Anonym

Putte !

Fenomenalt bra !!100 % sanningshalt ! Dom som vill ha invandring skulle via skattsedeln få betala för detta !! Undras hur många som skulle vara goda och ädla då ?



Stora Småland .

2008-11-26 @ 17:45:22
Postat av: Söder



De svenskar och invandrade som slitit och betalt skatt i hela sitt liv måste informeras.

Tyvärr är det svårt att nå dessa grupper via internet. Så jag hoppas på massiva kampanjer i god tid innan 2010.

Med kommande lågkonjuktur så tror jag inte folk accepterar att vi släpar hit "arbetskraftsinvandrare" och slösar skattepengar på illegala.

2008-11-26 @ 17:45:38
Postat av: Benke

Fan inte klokt, RÖSTA SVERIGEDEMOKRATERNA 2010

2008-11-26 @ 18:01:17
Postat av: Putte

Ja det är konstigt med dom som har ett sjukligt behov att tycka synd om allt och alla som kommer hit från andra länder. De kräver att vi ska ta hand om de som har asylskäl och de som nästan har asylskäl och de som nästan, nästan har asylskäl och så dom som har en kusin som känner någon som nästan, nästan, nästan har asylskäl och även dom som med 200% säkerhet inte har en tillstymmelse till asylskäl, ändå är inte dessa ömfotade tyckasyndom-kärringar nöjda. Allt givetvis finansierat med svenska löntagares pengar.

2008-11-26 @ 18:27:58
Postat av: Martin Isaksson

mkt bra skrivet. har tröttnat på all skit i sverige. flyttade från malmö för att slippa all skit men här i halland är det ju lika illa nu, nej är inte helt svensk (spansk) men jag blev medlem i SD för några dar sedan och tänker givetvis rösta SD.

som sagt är man dum i huvet så röstar man på nåt annat parti eller om man är smart så röstar man på SD. vi har ju nästam blivit ett 2parti system såsom de har i USA röstar man på Soccar så får man idioter röstar man på M så får man idioter. phu tur att vi har ett sunt val kvar = SD

2008-11-26 @ 18:40:43
Postat av: Andersson

Chris§! Ett riktigt stolpskott att likställa illegala utlänningar med "medellösa invandrare". Saken bör kunna överklagas som kummunalbesvär till länsrätten med åberopande av att den kommunala kompentsen överskridits, dels får kommun och landsting endast syssla med medlemmarna, dels strider beslutet mot utlänningslagen.



Sossarna har aldrig brytt sig om vanligt folks tänder - något dessa struntade i, när lagen om allmän försäkring infördes i början 1960-talet. I andra europeiska länder har tänderna varit en självklarhet att inkludera i de allmänna försäkringarna.



Det skall fan till att vara fattigpensionär (och de är de flersta enligt europeiska mått mätt) i Sverige!

2008-11-26 @ 18:41:09
Postat av: natasha

Putte och Martin Isaksson, utmärkt skrivet! Håller med er fullständigt! Jag är ryska men röstar alltid på SD. Orkar bara inte med alla dessa tyckasyndom-historier och alla dessa blåögda naiva idioter till politiker som tror på dem.

2008-11-26 @ 18:52:12
Postat av: Andersson

Rätt så natasha och Dragan. Den senare har dessutom en ytterligare poäng genom att påpeka att snacket om papperslösa etc är ett sätt att dölja att de faktiskt vistas i här i landet helt och fullt OLAGLIGT! Varför? Hoppas att poängen gick hem.

2008-11-26 @ 18:57:49
Postat av: Putte

Tack natasha, och jag känner många invandrare som tycker som vi och det är inte bara européer.

2008-11-26 @ 18:59:43
Postat av: Andersson

Instämmer Putte! Är det någon som sett ett japanskt getto modell Rosengård etc etc? Nix! Där har ni bottom-linen.

2008-11-26 @ 19:07:05
Postat av: Lasse

Angående tänderna:

Hur skall tandläkaren redovisa denna 50-lapp ?

Hur vet tandläkaren att det är en illegal invandrare ?

Det kan ju också vara en turist från annat land som missbrukar vår välgörenhet.

Eller så kan det vara en illegal invandrare som normalt har sin vistelse i Danmark eller annat angränsande land.

Kostnaderna över 50 kr kommer vi skattebetalare få betala.

Skall en tandläkare få byta ut hela garnityret oavsett kostnad ?

Vem kontrollerar att tandläkaren ej saltar räkningen ?

Om patienten ej finns i något register finns det ingen möjlighet att efteråt kontrollera omfattningen.

Hur skall en revisor kunna kontrollera att den illegala invandraren inte är en fiktiv person ?

Om det blir något fel i behandlingen utgår jag från att svenskar omfattas av någon form av vårdförsäkring.

Skall denna försäkring även omfatta illegala invandrare ?

I så fall har förmodligen en illegal invandrare rätt till rättshjälp via en advokat ?

Om en illegal invandrare blir felbehandlad har han då rätt till skadestånd ?



Skola/Barnomsorg:

Som jag förstått det hela är det ungefär likadant med dagis etc. för barn till illegala invandrare.

De skall åtnjuta samma barnomsorgsmöjligheter som svenska barn utan kostnad.

Gäller detta även försäkringar under dagistimmar och vid transport till och från dagis ?

Skall de tillfällen som illegala invandrare hämtar och lämnar barn på dagis var ”frizons-timmar” då polisen ej kan gripa en efterlyst illegal invandrare ?



Läkarvård:

Om en svensk kommer in knivskuren till akuten utgår jag från att det finns en skyldighet av sjukvården att kalla på polis.

Men om det gäller en illegal invandrare. Har de tystnadsplikt då ?

Hur skall en läkare föra vårdjournal över utfört arbete med en illegal invandrare ?

Jag kan inte tänka mig att det går att få in en sådan journal i systemen utan att uppge ett personnummer.

Kanske skall det sättas upp nya system eller ”in blanco personnummer”

Så var det frågan om vårdgaranti här också.



Slutsats:

I och med att det mesta av ovanstående accepteras av våra politiker accepterar de att vi skall ha ett officiellt samhällssystem och ett inofficiellt samhällssystem.

Eller snarare ett öppet system och ett dolt (svart) system.

Det räcker med att vi har en svart sektor inom ekonomin. Vi behöver inte ett komplett svart samhällssystem också.



Kära politiker:

Se istället till att det officiella Sverige fungerar bättre så behöver vi inte ha ett accepterat dolt samhällssystem som belastar det officiella Sverige.



Tack för ordet.



Rösta för en förbättring !!









2008-11-26 @ 19:35:57
Postat av: stefan

Har kollat lite på region skånes 149 fullmäktiga, det var en väldig massa Andersson, Nilsson och Jönsson och Thott o Wachtmeister, inte en enda Mohammed, vet inte om det var en enda med utländskt namn, märkligt i en region som drabbats av massinvandringen i så hög grad, eller tar den skånska godheten slut vid fullmäktiges dörr, det kanske inte finns någon plats vid köttgrytorna, men dom är väl skyddade som journalisterna på drakarna och tv som jobbat 10-20-30 år och som både har hängslen och svångrem genom las och aldrig tänkt sig konkurera med invandrarna om jobben och bli negativt särbehandlad, det får väl pöbeln göra.

2008-11-26 @ 19:53:14
Postat av: Andersson

Lasse! Jävligt bra!

2008-11-26 @ 20:04:19
Postat av: Sverigebesöket

Eskilstuna-Kuriren rånad! Få se nu om det blir något signalement.

Ja det är en mycket kortfattad redaktör som skriver följande:

”Ett väpnat rån inträffade mot receptionen på Eskilstuna Kuriren i centrala Eskilstuna runt klockan 17 på måndagseftermiddagen. Enligt polisen var det två gärningsmän beväpnade med något vasst föremål. ”





2008-11-26 @ 20:44:39
URL: http://www.ekuriren.se/
Postat av: Anonym

Thoralf,



Kan du vänligen skriva om Ystads Allehandas politiske chefredaktör Ola Tedins blogginlägg här om denna händelse?



http://blogg.ystadsallehanda.se/olatedin/2008/11/26/ur-folkdjupet/



Alla som inte vill att illegala utlänningar ska få gratis tandvård tillhör alltså "den svenska subnazistiska rörelsen", enligt den politiskt korrekte Ola Tedin...

2008-11-26 @ 20:55:52
Postat av: Pensionären

En av mina söner som är närmare 40 år ringde nyligen tandvården (i staden där han bor) för akut tandvärk, (han har precis blivit varslad pga den ekonomiska nedgången).

Därför har för tillfället inte råd att betala en akut tandläkarräkning (lokalt) och tandvården meddelade honom att han inte kunde få akuthjälp på sin lokala tandvårdsmottagning pga hans ekonomiska situation, och tillfälligt lån (som man kan prövas för i brist på inkomst, eftersom han är varslad och borde få eftersom han ändock har en minimiinkomst) handhar inte den lokala tandvårdskliniken eftersom den nu understiger 120 000 kr p/år.

(Jag som är pensionär har tyvärr inte råd att sponsra honom för tillfället).



Rådet han fick var att han var tvungen att uppsöka en akutvårdsmottagning på ett större akutsjukhus utifall munnen svällde upp eftersom det då blir farligt men han blev meddelad att det skulle kosta honom en hel del då.



Kontentan är att min son som är svensk diskrimineras nu.

Men det skiter etablissemanget i....

2008-11-26 @ 22:59:41
Postat av: Pensionären

Thoralf skrev: "där Sydsvenskans journalist skriver snuskigt partiskt och försöker framställa Björn Söder så negativt som han bara kan"



På länken du återgav: http://sydsvenskan.se/sverige/article392836/Obehaglig-stamning-nar-beslut-om-tandvard-till-gomda-togs.html

----



Thoralf! Kan bara instämma..

En definitivt partisk text mot Björn Söder..



Överlag borde vi hålla koll på

http://sydsvenskan.se inom det närmaste och

se hur de (sannolikt partiskt) återger tandvårdsfrågan för illegala invandrare. (papperslösa).

2008-11-26 @ 23:07:02
Postat av: Pensionären

Jag skrev: "handhar inte den lokala tandvårdskliniken eftersom den nu understiger 120 000 kr p/år"



Vill klargöra, hans inkomst understiger 120 000 pga varslet just nu men den kommande inkomsten är beräknad till ca 97 000 kr i A-kassa (vilket han uppgav till tandvården) eftersom han är varslad.



Och pga det är han alltså inte anförtrodd att ta ett tillfälligt lån (en slags avbetalningsbar tandläkarräkning man kan få på tandvården) på sin lokala tandvårdsklinik för ett akutbesök där.



Rena (omvända) rasismen pågår i detta arma Svea Rike!



Han får väl låtsas vara papperslös....

2008-11-26 @ 23:55:10
Postat av: Mjölkkossan

Besökte nyligen tandläkaren, tog ledigt från arbetet en dag för att kunna göra detta. Betalade 1900:- för min lagning.



Betalar som grädde på moset skatt varje månad för min utmärkta välfärd.

2008-11-27 @ 01:15:35
Postat av: Pensionären

Till be:



Signaturen "be" skrev: "Den här länken kanske ger en vink om anledningen. Läs gärna alla Fjordmans 10 anledningar"



och du [be] anger länken:

http://eutext.blogspot.com/2008/11/bristen-p-ppenhet-lmnar-eu-srbart-fr.html



Du menar alltså genom länken du angav att vård- och tandvårdsreformerna är styrda utifrån?



Har du några fler belägg för den saken som kan påvisas?

2008-11-27 @ 01:28:01
Postat av: Anonym

"Mjölkkossan

Besökte nyligen tandläkaren, tog ledigt från arbetet en dag för att kunna göra detta. Betalade 1900:- för min lagning. Betalar som grädde på moset skatt varje månad för min utmärkta välfärd."

....



Till Mjölkkossan:



1900 kr är mycket pengar.. Men då har du ändock kommit undan billigt, många svenskar får ju betala än mer omfattande htandläkarräkningar.

Jag vill inte förringa att det blev dyrt för dig men jag känner folk som betalat tusentals kronor mer och som är låginkomstagare.



Det är bra att även Thoralf lyfter upp denna fråga om tandvården i ett inlägg.



2008-11-27 @ 11:31:18
Postat av: be

Till Pensionären;

Nej, jag menade inte specifikt tandvårdsreformen utan hur våra poitiker allmänt agerar mot oss svenskar.Jag är väl inte ensam om att tycka att det mesta går i fel riktning. Då inställer sig frågan. Vad tjänar de på det och mot vem eller vilka riktar sig deras lojalitet? En gissning är att de endast ser om sitt eget hus och då är ju en karriär inom EU det mest lukrativa de kan eftersträva. Därav deras vilja att efterkomma varje idiotiskt krav från denna antidemokratiska koloss.

2008-11-27 @ 14:42:00
Postat av: Martin Isaksson

helt sjuk min mor som jobbat sen hon var 17 är nu 59 bast har inte råd att laga sina tänder. fan helt sjukt hon är ju jätte emot att jag är medlem i SD nu : Men Martin din pappa är ju spansk bla bla bla, tänk om vi hadde behövt fly osv.



ja säger jag : då hadde jag sagt till mina ungar att för helvete inte göra något för att reta upp folk där och hålla sig till lagar och seder och varit jäkligt tacksam att de överhuvetaget tar emot oss,



här får man ju vara jäkligt tacksam om man får nån hjälp i det land man bor. hmm kanske borde ta min pappas efternamn Santana, Dasilva då hadde jag nog fått det mesta grattis hos försäkrings kassan satans att jag jobbat och slitit sen jag var 18bast nu 29år hadde ju kunnat ligga och sova på soffan och berätta hur tramatiskt livet som brunögd och mörkhårg har varit för mig (slänga på en lite blattebrytning) sen hadde jag bara lutat mig tillbaka och hatt det gött. nä inte konstigt att de som jobbar ses som losers.

2008-11-27 @ 15:58:20
Postat av: Tore

SMS-lånen ökar dramatiskt hos Kronofogden! Visst är

det många ungdomar, som hamnar där, men även äldre, som behövt betala sin sjukvård och sina tandläkare! allt enligt nyhetsrapportering. När nu

Landstinget i Skåne beslutat om "50 kronan", bör

alla medvetna och de med "behov av renovering", ge

sig ut och informera sina behov och klagomål!...



Här i Värmland behöver Landstinget över 100 miljon-

er, och har därför höjt skatten. Kan detta bero på

ÄFS och de illegala utlänningar, som vistas här och kräver behandling. Och natuligtvis är det socialisterna som styr och ställer till det! i

Landstinget...

2008-11-27 @ 16:04:44
Postat av: Anonym

Tore !

Det påståendet är nog inte helt fel ! Och hur är det egentligen med städningen på sjukhusen där är det många kulturberikare som " jobbar " och som kanske har dålig hum om vad hygien är !

Stora Småland .

2008-11-27 @ 17:10:59
Postat av: Bananrepubliken

En sak är jävligt säker - jag kommer aldrig att betala en enda svensk krona för min tandvård i det här landet i fortsättningen.



Behöver jag nånsin tandvård som ligger på några tusen elle mer,då tar jag bilen från kungsbacka till malmö,3-4 timmar max,sen uppträder jag som en illegal flykting från balkan,med mörka ögon så har jag fått frågan flera ggr om jag är helt svensk,så jag har ett guldläge.



Jag pratar engelska och drar en lätt hårtoning några nyanser mörkare,och vill dom få mig att prata nått annat språk så kommer jag att börja gapa högt och skrika om kränkning,men det är nog ingen risk,den här sinnesjuka bananrepubliken har världnes mesigaste och naivaste befolkning.



Några 50 kronor kommer jag aldrig att betala - fan bensinen dit och hem går ju på 5-600,sen hårtoningen för 50kr,och hur i helv**e ska dom ge mig den räkningen då jag är hemlös ooch inte har några papper....Nej det är öppet mål för mig iallafall,och den chansen skulle jag aldrig missa,fan det kan ju handla om massor av tusenlappar man sparar in.Jag uppmanar alla som kan att göra samma sak.



Att agera och utrota den svenska naiva,blåögda mesigheten är det enda sättet att rädda sverige.

2008-11-28 @ 01:50:27
Postat av: Martin Isaksson

gör inte så, då kommer rubrikerna som på posten.



svenskar försöker stjäla gratis sjukvård från ilegala invandrare.



sen kommer utlägget om hur man bara kan utnytja situationen som många STACKARS ilegalla invandrare är i och vilka svin svenskar är och att det som kompensation kommer byggar 4nya mosker samt avskaffa kollektiv avtalet så att fler kan komma hit och njuta av att få jobba för 15kr i timmen.



sen hadde du blivit åtalat för hatbrott av någon sort (de hadde nog hittat på nåt fint) samt att du utger dig falsk för att vara en STACKARS ilegalinvandrare och utnytjat den status en sån ska ha i samhället (dyrkas och kastas pengar på)

så det bliv väl som om du klätt ut dig som polis eller nåt. OK kanske överdrivet men inte så långt ifrån sanningen trotts alt.

2008-11-28 @ 12:00:08
Postat av: salasso

"Du har tappat ditt ord och din papperslapp,

du barfotabarn i livet.

Så sitter du åter på handlarens trapp

och gråter så övergivet.

Vad var det för ord - var det långt eller kort,

var det väl eller illa skrivet?

Tänk efter nu - förrn vi föser dig bort

du barfotabarn i livet."



Med denna dikt av Nils Ferlin försökte en kvinnlig bekant övertyga mig om det rätta att låta "papperslösa" få tillgång till den vård vi andra betalar. Hon var mycket känslomässig, det skall inte förnekas, och ville inte alls höra om att dessa "papperslösa" var här illegalt eller hade kastat de papper som hon så hett suktade efter.

I hennes värld var allt så enkelt. De "papperslösa" hade i en ogin värld blivit av med sin identitet och önskade inget hellre än att hitta den, precis som barnet i dikten.

Om man sedan hittade sin identitet just i Sverige så vore det enligt min bekant ytterst glädjande, ty hos oss i Sverige är tydligen "varje människa en resurs och ingen människa är illegal och vi får inte ställa utsatta grupper mot varandra och snart kommer grisar att flyga och ..."



Ibland blir jag så trött på Sverige och de svenskar som har makten.

2008-11-28 @ 19:32:56
Postat av: Martin Isaksson

nä jag är mkt trött på alla som det är så jävla synd. folk är så naiva på gränsen till sinnesjuka.



tänk själv tror ni verkligen ett land som sverige drar till sig riktiga flyktingar på det sätt som framställs givetvis kommer de som har råd och makt komma hit och utnytja alt de kan, är man så dum så man bjuder in att bli utnytjad, vad hadde man själv gjort om man bott i ett fatigt land och inte har någon lust att bygga upp det (som svenskarna gjort sen fattigsverige på 1800talet.) eller är lite ljus skygg och kan få en glidar tillvaro där alla brott man gjort är borta vid gränsen.



och där man kan kräva en massa respekt, pengar, boende samt ljuga utan att bli ifrågasatt av folket som bor där samt se ner på kvinnor och öppet tycka att kvinnor ska hålla sig på sin plats sen bli beundrad för sin starka tro!!, tro fan jag hadde dragit till de dumma svennehorornas land.

2008-11-28 @ 22:33:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0