4 DAGAR KVARNär jag häromdagen skrev om Lissabonfördraget fick jag en kommentar från Kurtan som tyckte att jag skulle ställa ett antal frågor till alla riksdagsledamöter. Jag har nappat på hans ide och jag har tidigare ordnat maillistor till alla riksdagspartier så det är inte så tidskrävande att skicka ett mail till alla 349 ledamöter.

Tack för tipset Kurtan!


Denna text har jag skickat till våra riksdagsledamöter.


Hej


På torsdag den 20 november 2008 kommer riksdagen att debattera Lissabonfördraget och eventuellt ratificera detsamma. Med anledning av detta vill jag att du besvarar följande frågor.


1) Har du läst Lissabonföredraget i sin helhet?
2) Anser du att du förstått innebörden av detta till fullo?
3) Nämn 3 fördelar för en svensk medborgare i detta fördrag som vi inte skulle kunna uppfylla om vi stod utanför EU (floskler undanbedes).
4) Är du medveten om att genom detta "fördrag" kommer våra nationella lagar att vara av underordnad betydelse i jämförelse med EU:s lagar?
5) Är du medveten om att genom detta fördrag så kan EU stifta vilka lagar de vill utan att medborgarna i unionen kan invända?


Frågorna 1, 2 och 4, 5 besvaras med fördel med Ja eller Nej.


Fråga 3 så kortfattat som möjligt.


Jag kommer att redovisa vilka som svarat och hur svarsfrekvensen ser ut för respektive parti på min blogg.


Ser fram mot ditt svar och tackar på förhand.


Med vänlig hälsning

Thoralf Alfsson

Kommunfullmäktigeledamot

Kalmar


Jag kommer varje dag påminna de ledamöter som inte svarar och givetvis redovisa på bloggen vilka ledamöter som svarat på mina frågor. Hur de svarat kommer jag givetvis också att sammanställa varje dag, jag är övertygad om att det kommer bli intressanta svar.


Jag har faktiskt redan fått svar från 4 ledamöter


Eva Selin Lindgren c

Anne-Marie Pålsson (m)

Peter Pedersen (v)

Egon Frid (v)


Ingen av de som hittills svarat har läst Lissabonfördraget i sin helhet!

Sammanfattning av Lissabonfördraget av Ted Ekroth Sverigedemokraterna


Kommentarer
Postat av: Westerbotten

Passar på att göra reklam för Kent Ekeroths sammanställning av vad Lissabonfördraget innebär.http://www.klaric.se/dokument/Det%20anti-demokratiska%20EU.pdf

2008-11-16 @ 19:23:16
Postat av: D Puddingfjäll

Mycket skrämmande perspektiv. Man behöver bara läsa lite historia för att inse hur utomordentligt lätt de små staternas intressen väger gentemot de storas.

Är det någon som tror att England, som till och med startat ett krig för att främja narkotikahandeln, bryr sig om att värna Sveriges intressen i förhållande till sina egna?Just nu får vi svenskar uppleva hur vi ständigt körs över av Stockholm som med hur krystade argument som helst föreläser om att allt ska finnas i just Stockholm, ja utom flyktinginvandringen förstås...Är det någon som tycker att Kalmar län har mycket att säga till om i förhållande till Stockholm? Relativt Stockholm är ändå Kalmar län större än Sverige, relativt EU.Redan nu behandlas de små ländernas medborgare som torpare och backstugesittare. Vi får stå med mössan i hand och bara se på hur vår industri och våra traditioner förtrampas i förhållande till de stora ländernas. Falukorv får numera röras ihop av vad skit som helst, men bratwurst är skyddat av rigorösa

bestämmelser för tillverkning och råvaror.Och den skändliga utförsäljningen av Sverige görs av svekfulla politiker som bara är ute efter förmåner i EU-byråkratin.Tänk så skamligt.

2008-11-16 @ 20:40:58
Postat av: be

" besvaras med fördel med Ja eller Nej." Du är fiffig du Thoralf. Eventuella svar emotses förväntansfullt.

2008-11-17 @ 00:50:43
Postat av: emil

Det du borde tillägga i frågorna är om de är medvetna om att om Sverige röstar för fördraget så kontrollerar svenskarna inte längre sina naturtillgångar. Urantillgångarna, vattenkraften, skogen, jordbruket, gruvorna (LKAB). EU kan helt bestämma om hur dessa naturtillgångar skall användas utan att svensk riksdag eller regering kan göra någonting åt detta. Vi har ingenting att sätta emot. (Det var kanske därför politikerna avrustade vår krigsmakt. Inte därför att ryssarna inte längre var ett hot..).Det är med förskräckelse jag avvaktar hur riksdagen röstar. Hur f*n kan en riksdag rösta bort sig själv?

Om dom gör detta måste dom vara mentalt retarderade eller mutade med pengar eller förmåner eller både och? Ja inte vet jag, men jag är rädd.

2008-11-17 @ 01:55:43
Postat av: s-e karlsson

Sverige , Finland , Norge , Island , Danmark skulle ha bildat en egen Union ! Det hade vi nog blivit lyckligare av, mycket enklare att överskåda och bättre för medborgarna på alla sätt !

SU= Skandinaviska Unionen .Mvh S-E Karlsson .

2008-11-17 @ 07:55:21
Postat av: Roberth Ström

Med tanke på att vi ger bort mycket av vår egen förmåga att fatat beslut iom detta bör alla protestera!

2008-11-17 @ 08:40:49
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Tore

En sak som är viktig och utelämnad i "sammanfattningen" är, att när Lissabon-avtalet

är genomfört, fordras det kvalificerad majoritet,

alltså 65 % av befolkningen för ett utträde ur EU!

Dessutom ett antal av "medlemsländerna" för att

godkänna detta! Detta till skillnad, när vi lurades

in i "gemenskapen" då det endast krävdes vanlig

majoritet, alltså över 50 %!...

2008-11-17 @ 13:49:35
Postat av: Pensionärens fru

Tore!Förutom de 65 % kan du lägga till den kraftiga nedrustningen av försvaret som sannolikt EU ligger bakom.Man kan fundera på om det är så att nedrustningen (avvvecklingen) av försvaret egentligen har som syfte att t.ex. Sverige vid en framtida EU-kris inte ens då skall kunna lämna EU.

Ett försvagat svenskt försvar gör att Sverige inte ens kan lämna EU vid en inre väpnad konflikt inom EU.EU tar över den militära kontrollen och då även det våld staten upprätthåller för att hålla "ordning".

2008-11-19 @ 11:48:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0