UPPEHÅLLET I ALLSVENSKAN EN KATASTROF?

Är det sanslöst långa uppehållet i allsvenskan nödvändigt!


Idag presenterade Lars Lagerbäck sin EM-trupp på 23st spelare. Av dessa 23 kommer endast 6st från allsvenskan och 17st från proffsklubbar ute i Europa. Eftersom Elfsborg har med två spelare är det endast 5 allsvenska klubbar som är berörda av EM.

Serieledarna Kalmar FF har inga spelare med, andra klubbar som saknar spelare i EM-truppen är AIK, Djurgården, Halmstad, Trelleborg, Gais, Ljungskile, Norrköping, Örebro, Gefle och Sundsvall.


Idag inleds ett uppehåll i allsvenskan som varar ända fram till den 2 juli. Jag ifrågasätter starkt detta 7 veckor långa uppehåll som borde kunna minskas med minst 2-3 veckor. Maj och juni är en härlig tid för att gå på fotboll men nu tror jag istället klubbarna kommer att förlora stora publikintäkter på det täta spelschemat när allsvenskan återstartar i juli.

Läser i dagens tidning 14 maj att landslaget inte samlas förrän den 22 maj och då förefaller uppehållet ännu märkligare.
Sedan vet jag att "överstatligheten" även råder inom fotbollen och att UEFA inte tillåter spel i de nationella högsta ligorna under tiden för EM men vilka datum detta rör känner jag ej till.


Kommentarer
Postat av: Micael F

Du är ju bara för härlig Thoralf!Du bloggar om Silverdalen, Halsbandsflugsnappare, Indienupplevelser, bevakar Tingsrätten, ger oss insyn i det politiska läget - både lokalt och på riksplanet - och tusen saker till. Hur hinner du med allt?Så till dagens ämne, ja man kan verkligen undra över nödvändigheten att göra uppehåll i allsvenskan pga EM-slutspelet. Som du säger är det bara 6 spelare och 5 lag som är berörda. Det är inte mycket. KFF kan drabbas betydligt värre ( och andra lag på liknande sätt ) om de tappar nyckelspelare typ Santin under transferfönstret i sommar.2008-05-14 @ 10:23:17
Postat av: Frallan

Tjena Toralf!Vad tycker du om alla invandrare i svenska landslaget och i KFF? Borde vi inte forsvenska KFF och inte tillata Cesar, Sorin och andra utlanningar?Precis som Zlatan borde inte tas ut i EM-truppen, eller? Jag menar han ar val inte svensk?

2008-05-19 @ 12:45:52
Postat av: Thoralf A

Frallan, försök att hålla isär begreppen.

De spelare du nämner i KFF är inte asylsökande. De är utbildade fotbollsspelare som har fast anställning och avlönas av KFF som också betalar socialavgifter för dessa spelare.

Däremot anser jag att det borde finnas en gräns för hur många utländska spelare det får finnas i ett lag, även när det gäller spelare från EU-länderna.

2008-05-19 @ 13:37:47
Postat av: D

Gissar på att SvFF vill ha det så att det mesta av fotbollsfokuset skall hamna på landslaget när de spelar mästerskap. Det hade blivit lite för mycket fotboll med en pågående sllsvenska och ett där sverige deltar samtidigt eller hur? Sen att superettan pågår gör inte så mycket då den de facto berör de närmast sörjande.

2008-05-20 @ 14:41:01
Postat av: D

En sak till

Frallan: Är du på riktigt? Zlatan är ju för f*n svensk, har man ett svenskt medborgarskap är man svensk så enkelt är det.

2008-05-20 @ 14:44:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0