NYA AVTALET MED MIGRATIONSVERKET

Vid gårdagens kommunfullmäktige möte beslutades att ett nytt avtal skall tecknas med Migrationsverket, sd yrkade på avslag och reserverade sig mot detta beslut.


Men vad beslutades egentligen?


Den 26 november 2006 beslutades att Kalmar kommun skulle ta emot "ensamkommande barn" genom att ett boende för åttapersoner skulle inrättas i kommunen. I maj 2007 startade denna verksamhet upp och sedan dessa har 17st på detta boende fått uppehållstillstånd. Ansvaret för de som får uppehållstillstånd ligger på kommunen och ingår då en den "normala" flyktingmottagandet som i Kalmars fall är ett avtal om 175 personer/år. Rent ekonomiskt innebär dock detta stora kostnader för kommunen då man endast får normal introduktionsersättning från staten för dessa barn, vilket år ca 180 000 kronor för ca 2-3år. Vem som helst förstår att detta bara är en bråkdel av den verkliga kostnaden som innefattar god man, SFI, skola/gymnasium, boende, uppehälle, fritid och nöjen.

Med anledning av detta har Migrationsverket inrättat en ny muta till kommunerna som innebär att de får behålla de generösa bidragen även när dessa "barn" fått uppehållstillstånd. Staten ger 1 900 kronor/dygn till kommunerna för varje "barn, det motsvarar ca 700 000 kronor/år.


Kalmar kommun har nu beslutat om ett avtal om 24 personer, vilket ger ca 18 miljoner kronor/år (tillkommer lite engångsersättningar och andra bidrag för t.ex. skola)


På min fråga om det finns något maxtak för hur många som Kalmar kommun klarar av att ta emot fick jag svaret att det inte fanns det enligt Birgitta Elfström (s).


Jag tror alla fullmäktigeledamöter som läst handlingarna i detta ärende trodde att det gällde 24 personer men socialnämndens ordförande Christina Magnusson upplyste om att det gällde 24 personer/år. Detta var enligt min mening fullständigt omöjligt att förstå genom dessa handlingar.


Slutsatsen måste vara att en majoritet i kommunfullmäktige visste inte vad de beslutade om för ingen annan än vi från sd vågar ifrågasätta ärenden som rör flyktingar.


ALLA ANDRA HAR MUNKAVEL!


Kommentarer
Postat av: Robbe

Glöm ej att dessa unga män får förtur i bostadskön sen när dom ska få eget boende

2008-05-27 @ 22:47:04
Postat av: Skånepåg

Tack för infon Thoralf.Intressant i detta sammanhang är den påföljande anhöriginvandringen till dessa "dörröppnare". Vad vet man hitintills om omfattningen av denna i anknytning till dessa unga män. Får kommunen stå för denna kostnad eller finns det även något avtal med Migrationsverket beträffande detta?

2008-05-27 @ 22:55:29
Postat av: Anonym

har ni hört talas om solidaritet?

2008-05-27 @ 23:19:09
Postat av: Thoralf A

Skånepåg, om den anhöriga ansöker om uppehållstillstånd inom 2 år från det att någon fått permanent uppehållstillstånd får kommunen den normala introduktionsersättninge från migrationsverket. Om ansökan av anhörig sker senare än 2 år får kommunen ta hela kostnaden

2008-05-27 @ 23:24:26
Postat av: Xop

Thoralf, man kan läsa om dig i Barometern. Om detta stämmer kommer jag kicka dig från min "idiot-lista" och skriva in dig på min "rädd och inkompetent-listan"Du blir dummare för varje dag som går.

2008-05-27 @ 23:29:15
Postat av: Micael F

SkånepågIntressanta frågor. Locket måste av när det gäller kostnaden för massinvandringen. Allt från bidragen till kostnader för brottsligheten mm.Läser nu på textTV att LO skall starta ett fackligt center för papperslösa! Man tar sig för pannan! De vistas i vårt land illegalt och skall naturligtvis utvisas "on sight". Enligt samma - men osäkra källa - vistas det 10 000 illegalt i landet och många jobbar svart ( stjäl jobb från andra utan att betala skatt men gratis sjukvård ska de ha). Vad livnär sig resten på, inte vågat att gissa på kriminalitet.Det MÅSTE till en ändring!2008-05-27 @ 23:30:24
Postat av: Skånepåg

Anonym skriver: "Har ni hört talas om solidaritet?"Jo det har vi hört i tid och otid. Berätta gärna vad det betyder för dig. Det är väl ett av de ord som missbrukats och fått olika betydelse beroende på vad det är som för tillfället gäller!Thoralf.

Kan man då förvänta sig att den plikttrogne anhöriginvandringsivraren i kommunens tjänst (!) pushar den ensamkommande mannen att sno på. Kommunens kostnader minskar ju då eftersom det ändå förr eller senare är tänkt att det skall dyka upp en eller annan anhörig!

2008-05-27 @ 23:36:44
Postat av: Skånepåg

> XopDu får gärna försöka förklara vad du avser, eftersom det inte framgår av vad du skriver. Men det luddigt tänkta är det luddigt skrivna, så vi blir kanske inte klokare om du ändå gör ett försök?

2008-05-27 @ 23:42:04
Postat av: Berta Höög

Angående: "har ni hört talas om solidaritet?"Alla skattebetalande svenskar är redan solidariska så det räcker. De är med och finansierar:- världens per capita största u-landsbidrag. 1% av BNP, vilket motsvarar cirka 7500:-/skattebetalande svensk och år.- västvärldens största invandring per capita. Storleken på denna kostnad varierar beroende på vem man frågar, men allt från 50 mdr - 300mdr/år = mellan 12.500:-/år - 75.000:-/år och skattebetalande svensk.Därutöver:- Skola

- Vård

- Omsorg

- Socialbidrag

- Vårdnadsbidrag

- Studiebidrag

- Havandeskapspenning

- Arbetslöshetsunderstöd

- Sjukpenning

- Presstöd

- Föreningsstöd

- Regionalstöd till EU

- osv osvSvensken är den mest solidariska av alla folk på denna jord. Någonstans måste det finnas en ände. Idag är kostnaderna för invandring så stora att stat och kommuner måste skära i de offentliga utgifterna så att försvaret läggs ned, polisen varken har råd att rycka ut vi eller utreda brott, människor dör i operationsköer osv.Ingen skall komma och insinuera om att vi skattebetalande svenskar inte är solidariska. Men finns det människor som känner att de har ett överflöd av pengar att vara solidariska med - varsågod och var solidarisk: ta hand om ett ensamkommande barn i ditt hem, betala alla dess utgifter tills det är vuxet. Inte mig emot.Många svenskars solidaritetspotential har idag uttömts. Och inget kan man göra åt det - de sju partierna i riksdagen och i de flesta kommuner har samma politik i invandringsfrågan: "inga spärrar och låt svenska skattebetalare stå för notan genom att dra ned på de tjänster som skatten EGENTLIGEN skall gå till". Snart återstår endast ett folkuppror. Men innan dess, låt oss hoppas att Sverigedemokraterna tar sig in i Riksdag med buller och bång. Då kan SD ställa de sju riksdagspartierna till svars för den oansvariga politik som förts i snart tre decennier i Sverige!Toralf Alfsson gör ett fantastiskt arbete i sin kommun. Genom att yrka på avslag för oansvarig politik visar partiet att det finns alternativ till den förda politiken och i kommunens protokoll kommer det för all evighet att framgå hur oansvarigt övriga partier och deras kandidater har betett sig. Förhoppningsvis kan detta få till stånd en ändring i politiken; men åtminstone kommer det att finnas material för framtidens historiker när de skall analysera vilka som var ansvariga för den vansinniga politik som fördes under slutet av 1900-talet och början av 2000-talet.

2008-05-27 @ 23:42:04
Postat av: Tobias Lindgren

Thoralf, som jag skrev tidigare borde du motionera för mer e-demokrati. Konkret åsyftar jag att sammanträdena i kommunfullmäktige ska filmas och läggas ut på webben. Då kan alla se vilka idioter de andra ledamöterna är och hur bra och sakliga dina argument är.Vad sägs?

2008-05-28 @ 00:17:25
Postat av: Thoralf A

Tobias, jag instämmer helt och fult i dina tankar. När jag får tid kommer jag ta fram material till en motion om detta. Jag kan även tänka mig att den kan sändas över någon lokalradiostation då många pensionärer bara kan lyssna på radio. Många av de gamla människorna har börjat sympatisera med sd. Så sent som ikväll ringde en äldre kvinna och tackade mig för mina insändare i Barometern den senaste veckan.

2008-05-28 @ 00:23:39
Postat av: Alex

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/sverigedemokrat-fotograferade-ledamoter-i-kommunfullmaktige(663469).gmbra gjort Thoralf, häng ut dom på bloggen! :)

2008-05-28 @ 00:39:25
Postat av: Tobias Lindgren

Hahahaha! Bra, Thoralf!!!!!!!!!!!!!!

2008-05-28 @ 00:55:50
Postat av: Hans

Hej Thoralf och bra jobbat. Hur går SD Kalmar, växer ni? Folk (precis som damen som ringde till dig) borde väl vakna med en sådan bra bloggare och sådana usla lokalpolitiker i kf...Ditt arbete borde resultera i framgång. Go go go

2008-05-28 @ 01:06:20
Postat av: s-e karlsson

Berta Höög !Vi kan skriva dit handikappsersättning för döva och hörselskadade under osv.osv .

För övrigt så har vi kommit till vägs ände för länge sedan när det gäller invandringspolitiken !

Det tycks bara bli värre och värre för varje dag !Thoralf du håller verkligen flaggan högt !Mvh S-E Karlsson .

2008-05-28 @ 06:38:22
Postat av: Observer

Man får inte glömma att se till att förse de ensamkommande "barnen" med rakhyvel. Se bilderna;

http://www.swera.se/Content.aspx?ContentID=1354

Det verkar ju så att de "stackars ensamkommande barnen" börjar utveckla skäggväxt mycket tidigt i åldrarna....Heja Thoralf, keep up the good work!

2008-05-28 @ 08:20:34
Postat av: Putte

Till anonym:Solidaritet är när någon självgod mupp skänker bort mina pengar. Om du vill vara solidarisk skänk då bort dina egna pengar!!!

2008-05-28 @ 20:22:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0