LANDSTINGSRÅDEN HAR SVÅRT MED SANNINGEN

Här kommer mitt genmäle på landstingsråden Lena Segerberg (s) och Ann Hellenborg (mp) insändare som jag idag mejlat till Barometern. Vi får se om Barometern publicerar hela mitt svar.


"Sverigedemokraten Thoralf Alfsson är kritisk till att landstinget i Kalmar län ger akut sjukvård till papperslösa flyktingar som lever gömda" så börjar Lena Segerberg (s) och Ann Hellenborg (mp) sitt genmäle på min insändare.

De två landstingsråden "glömmer" givetvis bort ordet gratis i sin insändare. Jag har kritiserat landstinget för att vilja ge illegala invandrare gratis sjukvård och inget annat. Att två landstingsråd kan vara så ohederliga och ojusta eller rent ut sagt lögnaktiga är för mig mycket uppseendeväckande.


Att jag skulle argumentera på ett tilltrasslat sätt är ju rent löjeväckande. Lena och Ann försöker däremot i sitt svar dribbla med begreppen genom att använda terminologin flyktingar, asylsökande, papperslösa flyktingar och gömda personer i en enda "rödgrön" röra vilket gör deras svar lagom politiskt luddigt och tvetydigt.

Genom denna terminologi försöker de få det till att vi sverigedemokrater skulle vilja neka dessa människor akut sjukvård vilket är helt felaktigt

För det första finns det bara två grupper, antingen asylsökande eller illegala invandrare, några papperslösa flyktingar finns inte utan det är ett påhitt av media och politiskt korrekta politiker som hellre använder det än illegala invandrare som är den sanna och korrekta benämningen.


Det jag däremot vänder mig emot är att personer som befinner sig olagligt i vårt land skall få gratis sjukvård enligt ett enigt landstingsfullmäktige. Dessa personer försörjer sig troligen genom att jobba svart eller kanske till och med genom brottslighet. Att dessutom belöna dessa personer med samma rättigheter som skattebetalare utan att de ens behöver betala patientavgift är helt främmande för mig. Ingen har tvingat dessa människor att befinna sig illegalt i Sverige och det har i många fall fått avslag på sina asylansökningar eller negativa svar vid prövning av uppehållstillstånd och skall därmed lämna landet. Lena och Ann tycks inte göra någon skillnad på dessa två grupper vilket är fullständigt häpnadsväckande om man vill bevara någon form av rättssäkerhet i vårt land eller respekt för vårt rättssystem.


Thoralf Alfsson

Sverigedemokrat Kalmar


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

En av mina vänner har sina rötter i Frankrike. Då jag nämnde det här med "papperslösa" flyktingar och fri sjukvård så gapskrattade han och undrade om svenska myndigheter förlorat allt förstånd?I Frankrike har man tydligen den uppfattningen, att anledningen till att de flesta utlänningar är s.k. papperslösa beror på att man helt enkelt vill dölja kriminalitet. Myndigheterna skall således inte få någon möjlighet att kontrollera deras kriminalitet varken i Frankrike eller i deras tidigare hemländer.

2008-05-23 @ 21:29:26
Postat av: Skånepåg

Bidde lite fel i ovanstående kommentar. Skrev myndigheter men skall givetvis vara politker!

2008-05-23 @ 21:35:18
Postat av: Henrik

Hur fungerar det idag? Om jag är amerikansk turist i Sverige och blir sjuk, får jag då betala för vården om jag inte är försäkrad? En försäkring som blir onödig när sjukvården blir gratis?

2008-05-23 @ 23:21:48
Postat av: Tore

Det lär väl vara lagbrott att främja till lagbrott.

Riksdagen har beslutat att ingen fri sjukvård skall

ges till dessa illegala invandrare. Jag förutsätter

att lagen följes och dessa omhändertas för utvisning ur riket...

2008-05-24 @ 01:53:53
Postat av: Skånepåg

ToreÄr du 100 % säker på att det du skriver är vad Riksdagen verkligen röstade om. Varför märker vi ingen reaktion från Landstingshåll i media. Varför skriker inte dessa högljutt om det "rasistiska" riksdagsbeslutet?Om nu Riksdagen beslutet det du skriver, så kan för f-n inte Landstingen besluta något som är det rakt motsatta? Det borde väl i så fall gå att polisanmäla ett Landsting som inte följer ett Riksdagsbeslut. Har en känsla att det är en hund begraven någonstans.I Skåneregionen (där man har beslutat om fri akutvård till "papperslösa") har Sd representation och skall därför bli intressant att se vad som nu kommer att hända där!

2008-05-24 @ 09:26:21
Postat av: alex

Hm de röstade bara om bilka grupper osm skulle få gratis sjukvård, inte vilka som inte skulle få det... Det är alltså fritt fram för landstingen att ge gratis sjukvård till "papperslösa"

2008-05-24 @ 13:15:42
Postat av: Skånepåg

> AlexTack, det var vad jag misstänkte!

2008-05-24 @ 13:35:30
Postat av: Tore

"Skånepåg"! Välkommet beslut i riksdagen idag!

Riksdagen beslutade idag att inte ge utlänningar som vistas illegalt i Sverige fri akut sjukvård.

"Det är ett beslut jag välkomnar", säger Björn

Söder i SD-Kuriren.

beslutiriksdagenidag" rel="nofollow">www.sdkuriren.se/blog/index.php/soder/2008/05/21/valkommetbeslutiriksdagenidag

2008-05-25 @ 02:24:21
Postat av: Skånepåg

Thoralf!Ser att ditt svar till "damerna" är infört i dagens Barometern. Har inte lusläst texten, så vet inte om det är något som är struket.

2008-05-26 @ 10:33:26
Postat av: Fint VäderEn studie i cynism och väljarförakt

Lena och Anna uppvisar en cynisk inställning som skulle få en att rysa om det inte vore för att deras bisarra människosyn är så typisk för dagens vänsterpolitiker. De traskar i Lenins fotspår, en man som utan att blinka lät miljoner svälta ihjäl, som lät mörda arbetaroppositionen ( de arbetare som fört honom till makten) och plundrande bönderna på deras jord.

Lena och Anna lovar väljarna en sak ( t ex sjukvård för skattepengarna) men ger något annat ( t ex u-hjälp human fångvård eller en vettlös flyktingpolitik)Sig själva beviljar de höga löner med massor av DOLDA FÖRMÅNER, men för väljarna, VALBOSKAPEN har de inte mycket att ge.Inte ens den omskrutna och betalda sjukvården ät heliga för Lena och Anna . De väljer i stället att ge bort sjukvårdsresurserna till främlingar.Det rör sig om en studie i cynism och väljarförakt. Här nedan en kopia av en insändare som jag har på SD-kuriren:”Så här skriver Dahlberg på sin blogg :”Ifall förslaget går igenom lagfäster Sverige en ordning där hälso- och sjukvård är en medborgerlig rättighet istället för en mänsklig rättighet”.

Och han skriver även: Det är skrämmande att se att Socialdemokraterna är positiva till förslaget.

Dahlberg menar alltså att det är en mänsklig rättighet för folk i hela världen att åka till Sverige och få fri sjukvård.

Vad Dahlberg inte vill förstå är att vården kostar pengar och den betalas av vanligt folk via landstingsskatten. Det är väldiga pengar som en lågavlönad skyfflar över till landstinget under sin livstid. Men han eller hon betalar lojalt in sina skattepengar. Detta i tron att när vården behövs så är det bara att åka in och få ta del av världens bästa sjukvård.

Men om folk från alla världens hörn kommer till Sverige och åtnjuter fri sjukvård så räcker pengarna inte till åt alla. Många svenskar som betalat in väldiga belopp till landstingets sjukvård prioriteras bort.

Om det är en mänsklig rättighet att få sjukvård borde det vara en dubbel mänsklig rättighet att åtnjuta den sjukvård man betalat för. Det är också en mänsklig rättighet att åtnjuta godtagbart rättsskydd vad avser liv och egendom. När politikerna skänker bort svenskarnas sjukvård till folk från fjärran länder begås alltså brott mot svenskarnas mänskliga rättigheter .

Sådana brott begås på löpande band och kallas för prioritering. Man prioriterar helt enkelt bort folk från vården. Folkmord kallades sådant förfarande under andra världskriget.Den bristande rättssäkerheten i Sverige beror på vänsterpartiets inflytande inom förvaltning, media, LO och socialdemokratin. Ja, det finns gott om gamla kommunister inom PARTIET, och för en sovjetkommunist går statens intressen långt före medborgarnas, som till och med fick svälja ihjäl i mångmiljonantal. Detta samtidigt som Sovjetstaten exporterade sitt väldiga spannmålsöverskott. Pengarna gick till inköp av vapen.Att sossarna i detta falla synes gå på den anständiga linjen torde bero på att partierna NUMERA tvingas ta hänsyn till SD:s populära och folkligt förankrade politik. ”

2008-05-29 @ 19:58:00
Postat av: Fint Väder

Sessan, erkänner gärna att jag bara är konsument och anhörig till en förutvarande konsument, min avlidna mor. När hon vid 95 års ålder fick hjärtsvikt och föll ihop i källaren fördes hon till akuten. Där fick hon inte ens eget rum. Är det någon som tror att t ex ett landstingsråd skulle behandlas på samma sätt?

Diagnosen fick jag för övrigt först efter hennes död. Hade man haft en diagnos så hade hennes lidande kunnat reduceras avsevärt. Men för gamla gäller d den ordningen att de bara tas av vårdcentralen. Sina starr operationer fick hon betala själv. När hon opererades för grå starr i Linköping var hon den ende svensken i ett väntrum fullt med utlänningar som väntade på gratis sjukvård. För de bodde i ett landsting med gratis starroperationer.I Norge, ett jämförbart land, dvs ett land med mycket höga skatter som var tänkt att garantera t ex en värdig ålderdom och en god sjukvård, är det en helt annan ordning. Inte bara det att sjukvården är gratis. Man betalar även resa och hotell , till och med för ledsagaren, vid t ex en starroperation.Skillnaden beror helt enkelt på att våra svenska politiker flummat bort de pengar som vart tänkta för sjukvård och pension. Pengarna har gått till att finansiera en vettlös invandringspolitik.Läs även mitt inlägg i frågan på denna blogg.http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/may/landstingsraden-har-svart-med-sanningen.html#comment

2008-05-30 @ 09:35:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0