KRUT TILL KANONERNA I KALMAR


Finns det krut till kanonerna på Kalmar slott?                                Foto Thoralf Alfsson


När ryssen invaderade Gotland senaste gången i april 1808 så kapitulerade gotlänningarna på grund av att de saknade krut till sina vapen.


Jag tycker att dagens besparingar och tidigare besparingar inom försvaret gör att situationen närmar sig samma tillstånd som rådde på Gotland 1808. Men med den skillnaden att nu gäller det hela riket.

I Sverige kan vi idag ställa ett försvar om 17 000 man på benen och ytterligare ca 40 000 hemvärnsmän med bössor. Med lite god vilja kan man säga att vi kan mobilisera 57 000 man och detta med en befolkning på 9, 1 miljoner innevånare.

Finland däremot har bara en befolkning på ca 5,3 miljoner innevånare men kan ändå mobilisera hela 17 gånger mer soldater än Sverige, eller 850 000 man enligt uppgifter i Sveriges Radio igår.


ÄNDÅ ÖKAR FINLAND SINA KOSTNADER FÖR SITT FÖRSVAR!


Detsamma gör även Norge. Vad är det som gör att våra grannländer ser på det försvarspolitiska läget med helt andra ögon än Sverige?

En sak är helt säker i varje fall och det är att med en vapenvägrare som försvarsminister blir inte situationen bättre. Moderaten Sten "tomhylsan" Tolgfors är ju till råga på allt moderat och det gör det svårt att få logik i det hela för mig och säkert för en hel rad gamla moderater också. Det var bättre för brukar man ju säga. Visst var det skillnad när moderaten Erik Krönmark var försvarsminister på 70-talet, han kommer ju för övrigt från Södra Vi där jag växte upp.

På den tiden gjorde ca 45 000 - 50 000 män värnplikten varje år. Idag är siffran nere på ca 5 000 män och kvinnor trots att befolkningen har ökat med ca 1 miljon innevånare. Nästa år kanske det är mindre än 4 000 man och kvinnor som gör lumpen. SKANDAL!


Nej, istället satsas det på Nordic Battle Group som skall syssla med internationella uppdrag, sicken dårskap. Allt detta är sedan regisserat av en borgerlig regering med moderaterna i spetsen, även om de kallar sig för de nya moderaterna så är det obegripligt för mig. Men jag är inte ensam om att vara vilsen.


Alliansregeringen är rena parodin på en borgerlig regering. Inte undra på att opinionsundersökningarna ser ut som de gör. Idag är det bara pest eller kolera som gäller för landets väljare men som tur är finns ju också Sverigedemokraterna.


I media handlar debatten mest om att försvaret har dåliga rutiner för budgetuppföljning av ekonomin. Det är märkligt tyst på ledarsidor om huruvida Sverige skall ha ett försvar eller inte. Men vår "Fria television" och media är ju givetvis styrda av dessa politiska intressen.


Häromdagen blev jag uppringd av en advokat med lång erfarenhet i yrket, han undrade om jag kunde komma till hans kontor en kväll för att prata. Jag träffade honom i onsdags för ett samtal. Han berättade att han varit moderat i alla sina år men nu fick det vara slut med det. Han hade bestämt sig för att rösta på SVERIGEDEMOKRATERNA i nästa val. Nu ville han ha lite mer information och ge mig en del tips och information om hur rättsväsendet fungerar med kostnader o.s.v.


Media försöker ju titt som tätt påstå att våra väljare är lågutbildade arbetare men jag vet hur verkligheten ser ut.


Kommentarer
Postat av: Rune

Det verkar som att vår regering vill smita undan försvarsutgifter bakom det hårda skal som Norges, Finlands och Baltikums försvarsmakter utgör.

Kommer de att tolerera det?

2008-05-16 @ 20:55:42
Postat av: Sessan"Media försöker ju titt som tätt påstå att våra väljare är lågutbildade arbetare men jag vet hur verkligheten ser ut."Jag har tidigare sagt det och gör det igen. Vi är samtliga i vår familj akademiker. Vi har intelligenta goda vänner och grannar som är s.k. arbetare med samma politiska åsikter som våra. Varför skall ordet arbetare (och dessutom understrykas med att de är lågutbildade) missbrukas i detta samanhang, eftersom ett samhälle för att fungera behöver alla "pusselbitarna". Jag blir mycket upprörd över dessa översittarfasoner av PK-eliten och massmedia, som tydligen gör allt för att nedvärdera de svenskar från olika samhällsklasser som försöker värna om sitt fosterland!

2008-05-16 @ 22:17:24
Postat av: Prinsessan Madeleine

Att åka genom ett landskap, som skiftar i fantastiska gröna nyanser.

Att se och känna doften av syrener, som vajar på sina buskar och stoltserar med sina färger.

Att nästan kunna känna smak av olja när man kör förbi de underbara, vackra gula rapsfälten.

Att känna en bit av sommaren i luften när gräset är nyklippt.

En känsla av lycka när ett ösregn som försvinner lika fort som det kom, lämnar ett avtryck av i form av regnvåt asfalt och en regnbåge som skymtar genom de gråa molnen när solen kämpar att komma tillbaka.

Sverige är fantastiskt vackert!

2008-05-16 @ 23:19:24
Postat av: Thoralf

Prinsessan Madeleine, visst är det fantastiskt att åka genom vårt land och landskap nu. Hockeykväll?

HEJA SVERIGE!!!

2008-05-16 @ 23:46:38
Postat av: Skånepåg

F´låt lite åt "dysterkvisthållet"!Visst är Sverige fantastiskt vid den här tiden. Hoppas att ni lagt märke till den otroliga blomningen på nästan alla fruktträd i år. Nästan varje träd är en enda stor blomsterbukett. Men trots detta så är ändå lyckan för mig, att ha ihjäl så många mördarsniglar som möjligt innan de hinner att käka upp trädgården!

2008-05-17 @ 14:58:12
Postat av: Anonym

2008-05-17 @ 18:01:26
Postat av: Whistleblower Whistleblower

Om försvaret skrev översten Bo Pellnäs på Svd:s Brännpunkt 17 maj 2008:///'Sverige har hamnat i händerna på moderaternas säkerhetspolitiska kvartalskapitalister. Carl Bildt tiger som en mus i sitt arvsfurstliga palats medan Sveriges säkerhet och försvar rasar samman.

(.)

Det är istället sannolikt att försvaret har varit gravt underfinansierat i förhållande till alla de uppgifter man är ålagd av politikerna.Det är självklart att försvaret måste bringa ordning på sina finanser och att regeringen gör rätt i att vidta kraftfulla åtgärder. Men lika självklart är att man kortsiktigt måste tillföra kapital för att förhindra ett verksamhets- och ledarskapsmässigt sammanbrott.Omställningen kan inte tillåtas ske under dessa panikartade förhållanden, som leder till nedskärningar vilka allvarligt äventyrar våra långsiktiga säkerhetspolitiska intressen.

(.)

Det är fullständigt ansvarslöst att försätta oss in i en situation, där vi tvingas välja mellan att avhända oss antingen luftförsvaret över Övre Norrland eller över Östersjöområdet. Lika huvudlöst är det att utradera de sista möjligheterna vi ännu har kvar att basera sjöstridskrafter utanför huvudstaden eller på Gotland.

(.)

ÖB:s avgång skulle sända ett tydligt budskap till det svenska folket att vi har nått till vägs ände. En ansvarsfull professionell yrkesman kan inte med hedern i behåll administrera det säkerhetspolitiska narrspel som nu iscensätts.

Hittills råder en förvånansvärd tystnad inom det politiska etablissemanget.'..../ Whistleblower

2008-05-21 @ 01:11:32
Postat av: Anonym

Det finns väl ingen som är förvånad över att moderater gillar er politik?

2008-05-23 @ 19:51:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0