HAR DU ÖVERKLAGAT ETT BESLUT?


Foto Thoralf Alfsson.

Jag undrar hur många vanliga svenska medborgare som har överklagat ett beslut från någon myndighet.? Om man undantar alla de fritidspolitiker som ibland vågar sig på en överklagan till Länsrätten tror jag det är ytterst få personer som någon gång i livet gör detta.


Det är med stor förvåning som jag läser domen från Länsrätten i Kalmar där ett ensamkommande barn boende i Påryd överklagat migrationsverkets beslut om att inte ge bidrag till sommarkläder för detta barn (17 år?). Efter bara några veckor i Sverige överklagar denne afghanske unga man myndigheternas beslut eller är det den goda mannen från Örsjö som försöker att vara politiskt korrekt och duktig.


Av §5 FMA framgår det att dagersättningen ska täcka kostnader för livsmedel, kläder, skor, fritidsaktiviteter, hygienartiklar och andra förbrukningsvaror.

  

Eftersom personen ifråga bor på Villa Ossian i Påryd behöver han inte använda sin dagersättning till livsmedel utan kan använda den till bland annat kläder.


Av §7 FMA framgår att särskilt bidrag lämnas för kostnader som uppstår på grund av särskilda behov. Det särskilda bidraget får avse kostnader som är nödvändiga för en dräglig livsföring, t.ex. kostnader för vinterkläder, glasögon, kosttillskott m.m.

  

I oktober erhöll denna person ett klädbidrag med 1 500 kronor för inköp av vinterkläder och i mars 2008 fick han ett nytt bidrag (summan ej angiven i domen). Bidraget i mars 2008 användes till en gitarrkurs och inköp av en gitarr, inte till några kläder.


När jag läser dessa handlingar och vilka regler som gäller framstår Länsrättens beslut som väldigt enkelt, avslag på överklagan.

  

Döm om min förvåning blir stor när jag läser Länsrättens domslut där man förklara att X.X är berättigad till särskilt bidrag till vår och sommarkläder.


Personen ifråga har använt sitt särskilda bidrag till gitarrkurs och gitarr istället för att köpa kläder ändå väljer Länsrätten att läxa upp migrationsverket.

Hade det gällt en svensk fattigpensionär hade det varit ett annat ljud i skällan från Länsrätten.


UNDRAR OM JAG KAN ÖVERKLAGA DETTA BESLUT I LÄNSRÄTTEN?


Kommentarer
Postat av: Eric

Att det gäller skilda regler och olika bedömningsgrunder för olika grupper inom samhället är ju ingen nyhet, även om det förnekas av alltför många.

HMF t.ex är ju ett bra exempel....

Fler exempel finns här:

http://vanstervindar.wordpress.com/2008/05/17/socialistisk-klassanalys-for-beginners/#comment-64

Laga ska bara efterlevas om man själv anser det lämpligt.

2008-05-19 @ 07:58:52
Postat av: Dragan Klaric

Dessa asylturistas lär sig vilka rättigheter de har redan innan de kommer hit. Hur många miljarder som går till spillo varje år bara för att alla är rädda för att stämplas som främlingsfientlig eller rasist vet nog ingen. Det finns bara en utväg ur detta samhällsförfall och det är att rösta på Sverigedemokraterna 2010.Hälsningar

Dragan Klaric

2008-05-19 @ 09:12:23
URL: http://dragansd.blogspot.com/
Postat av: Anonym

I lagens mening är barn em person under 18 år....

2008-05-19 @ 11:11:05
Postat av: Erik Thor

Det är en skrämmande människosyn jag ser på den här bloggen, lagar ska efterföljas säger ni. Det kan jag faktiskt hålla med om, men det finns en lag som överstiger lagarna om invandring. Konventionen om mänskliga rättigheter. Människor har en rätt i samhället som överstiger vanliga lagar, och ni verkar totalt ignorera det.Demokratistudent

2008-05-19 @ 14:17:36
URL: http://vanstervindar.wordpress.com
Postat av: Lassese

Då kan ju DU Erik Thor också betala de för de hundratusentals ekonomiska flyktingar som kommit hit och som bara kräver och kräver...2008-05-19 @ 14:35:53
Postat av: Thoralf A

Erik Thor, är det en mänsklig rättighet att snatta om man inte har lust att köpa det man behöver?Förklara lite mer vad du syftar på?

2008-05-19 @ 14:57:27
Postat av: Tore

Erik Thor är också en snyltare. Nu ser man vilken

syn dessa "studenter" har!. Ytterligare en knäppgök

som inte vet vad som är rätt och fel. Demokrati-

student? Tror ni denne gosse vet vad demokrati är...

2008-05-19 @ 19:43:14
Postat av: Skånepåg

Ursäkta, men vad f-n är en demokratistudent? Är det någon flumlinje på HIK eller vad?Någon som vet?2008-05-20 @ 19:20:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0