HALALSLAKT I SALVESTADEN


Ny skyline vid attraktionen Dämmistan i Kalmar.                          Foto Thoralf Alfsson

Undrar om halalslakt är en av Peter Akinders mångkulturella rikedomar i så fall känner han säkert stor glädje idag. Enligt Ölandsbladet har det avslöjats att det på en gård i Borgholms kommun bedrivits halalslakt i kommersiellt syfte. Får och lamm har tydligen slaktats med denna i Sverige förbjudna metod som betecknas som rent djurplågeri. Gården har överhuvudtagit inte något tillstånd att bedriva slakt men det har nog ingen större inverkan på dessa mångkulturella berikare. Något sådant tillstånd behövs säkert inte i deras hemländer och givetvis skall de få bedriva sin religion och seder i Sverige utan att vi svenskar blandar sig i.

Jag bara undrar var alla så kallade djurrättsaktivister i sina Palestinasjalar är någonstans?


Detta kanske vore något för Salvestaden i Kalmar. Enligt uppgifter i media skall de nya ägarna satsa på lite nya idéer.


Ut åker den svenska medeltiden och in kommer Ramadan!

  

De nya ägarna ville att islam och kristendom skall närma sig varandra och därför skall man nu satsa på islam.


DETTA ÄR EN MYCKET GENIALISKT IDE!

  

Nu blir allt mycket enklare. När det var svensk medeltid som skulle efterapas krävdes att Kalmar läns museum deltog för att skapa dessa miljöer men nu är det bara att hämta in material från vilket muslimskt land som helst så flyttas man 500 år bakåt i tiden.


Halalslakt kan ju vara en ny ingrediens i Salvestaden som säkert skulle locka många besökare, särskilt om det även serverades halalslaktat kött på området. Slaktare med erfarenhet finns tydligen på Öland som säkert kan tänka sig förevisa detta i Salvestaden.

Peter Akinder kan säkert få en inbjudan till invigningen.

Klädesplaggen har ju inte heller förändrats så det är bara att hämta in lite burkas, Nikab och slöjor så är miljö redan klar. Det finns säkert några från vårt mångkulturella centrum i Norrliden som kan fungera statister i Salvestaden utan klädbyte vilket borde göra det väldigt lönsamt och enkelt.

En moske och minaret bör förstås uppföras men det kan säkert byggas med ekonomiskt stöd från den svenska kyrkan.

Sharialagar skulle säkert också kunna bli ett sevärt inslag i Salvestaden med spöstraff och t.ex stening av kvinnor. 10 kronor stenen kanske kunde vara ett lämpligt pris.


Jag är helt övertygad om att besökssiffrorna kommer öka för Salvestaden. Namnet måste givetvis bytas. Dämmistan kan ju kanske vara ett passande namn då det ligger vid det så kallade dämmet.


Mina läsare är välkomna med fler idéer som vi kan föreslå de nya ägarna av Salvestaden eller nya Dämmistan.


Kommentarer
Postat av: Micael F

I så fall föreslår jag offentliga avrättningar medels svärd. Och i pauserna kan man alltid hugga av en hand eller två för stöld.Lät detta grovt? Javisst , men så är det ju faktiskt i mer en ett musliskt land idag....

2008-05-30 @ 22:01:06
Postat av: ErikJag bara undrar var alla så kallade djurrättsaktivister i sina Palestinasjalar är någonstans?, skriver Thoralf. För min del tror jag att herrarna i miljöpartiet bara är ute efter invandrarnas röster. Och då väger djurens rätt väldigt lätt. Sossarna å sin sida fiskar röster lite här och där. Invandrarsvängen har förstås varit väldigt prioriterad under de senaste åren, men då det begav sig var sossarna förebild och föregångare för raspolitiken i tredje riket.Här är en insändare som jag fått in i Barometerns nätupplagaEn studie i lögn och demagogi.Många förundrar sig över den socialdemokratiska människosynen som bland annat manifesteras i en impopulär flyktingpolitik. Oppositionella okvädas, förlorar sina arbeten och hängs ut i statliga media.

Här i Kalmar har Toralf Alfsson öppet opponerat sig mot invandringspolitiken. Resultatet har inte väntat på sig. I svepande formuleringar angrips Toralf för sin människosyn. Den som inte håller med är ond är andemeningen.

Men hur är det med den socialdemokratiska människosynen?1922 föreslog socialdemokraterna en lag gällande sterilisering av förståndshandikappade. Man hänvisade till ”de rashygieniska vådorna av att sinnesslöa fortplantar sig”.

Socialdemokraten Alfred Petrén hävdade att det var alldeles för dyrt för samhället att försörja de här barnen. Petrén hade först förordat att avliva de förståndshandikappade redan som barn, men insett att det inte lät sig göras eftersom ”de hjälplösa individerna hade ju dock föräldrar som tyckte om dem.Och nu avser alltså S att gå i koalition med kommunisterna. Och i det sällskapet och med sin egen solkiga historia understår sig alltså sossarna att svartmåla Toralf och till och med ifrågasätta hans hederhttp://www.barometern.se/opinion/insandare/sjukvarden-ska-ge-alla-hjalp(666055).gm

2008-05-30 @ 22:26:45
Postat av: Sven Pettersson

Jag har förståelse för att med en snabbt växande muslimsk befolkning måste vi anordna festligheter

för berikning av vårt torftiga liv. Men ramadan är ju bara den muslimska fastemånaden, som infaller i november/december! Det blir som att fira jul på sommaren. Jag förstår inte vad dom är ute efter?

2008-05-30 @ 22:36:00
Postat av: Systemfel

"Inför vänsterpartiets kongress föreslår en rad partimedlemmar slöjförbud på barn. Slöjan står för könsförtryck, skriver Inger Stark, en av motionärerna."http://www.flamman.se/opinion.php?id=5389Kan bli riktigt intressant det här när feminister vs muslimska hedersmän.

2008-05-30 @ 23:04:34
Postat av: Skånepåg

> Erik"Papperslösa flyktingar" fins inte, däremot illegala invandare som tär på det svenska samhället. Det är svartjobbare, kriminella och personer som har fått avvisningsbeslut.Vad jag inte förstår är att dessa damer rättfärdigar att folk uppehåller sig illegalt i landet. Det är ju kriminellt och ett förstadium till anarki! De personer som på oila sätt stöder detta begår en kriminell handling. Polisanmäl och åtala de som beslutar om förmåner till illegala invandare, så att dessa personer en gång för alla lär sig att svenska lagar gäller för alla!

2008-05-30 @ 23:06:41
Postat av: Rättvis

SkånepågSen går det pengar till dessa illegala invandrare från svenska kyrkan, röda korset och rädda barnen. Så när fru Svensson skänker pengar till röda korset så går pengarna i gapet på folk som bryter mot svenska lag, och inte till oförskyllt nödlidande, t ex uteliggare.Det är en ren oförskämdhet mot oss svenskar att saken inte uppmärksammas i media.

2008-05-30 @ 23:22:07
Postat av: Skånepåg

Ett litet men dock första framsteg att samordna Europas flykting och invandringspolitik.Enligt mitt förmenande så tillhör gruppen "papperslösa flyktingar" denna kategori, så det är bara att börja att plocka in dem i förvar!Min franska är tyvärr numera under all kritik, men såg ett inslag på en fransk satellitkanal att Frankrike tilsammans med Spanien höll på att utarbeta nya flyktingregler att gälla för hela EU. Måtta bara inte Sverige som enda stat på nytt sätta käppar i hjulet, som man gjort vid tidigare försök.Från TT:

"Människor som inte har rätt att stanna i ett EU-land ska kunna hållas i förvar i upp till 18 månader innan de tvingas återvända till sina hemländer. Det väntas EU:s migrationsministrar enas om nästa vecka.Människor som inte har rätt att stanna i ett EU-land ska kunna hållas i förvar i upp till 18 månader innan de tvingas återvända till sina hemländer. Det väntas EU:s migrationsministrar enas om nästa vecka.De nya reglerna för personer som vistas olagligt i ett EU-land har diskuterats i flera år. En kontroversiell fråga är hur länge en person ska kunna sitta inlåst i väntan på att skickas tillbaka till sitt hemland. I kompromissförslaget som ministrarna ska ta ställning till sägs att tiden i förvar får vara sex månader med möjlig förlängning i ytterligare ett år. En gräns som kritiserats av bland andra Amnesty International, Europarådet och FN:s flyktingorgan UNHCR. Även Sverige har tidigare varit motståndare till 18-månadersgränsen, men nu tycker migrationsminister Tobias Billström (m) att det är en förbättring jämfört med dagens svenska system.Orsaken till att Sverige svängt är att man fått gehör för andra synpunkter, som att förvar ska vara något som tas till i sista hand när alla andra möjligheter uttömts, till exempel att människor hålls under uppsikt om det finns risk för att de går under jorden. Billström är angelägen om att EU inför gemensamma regler så att risken för "asylshopping" minskar. Alltså att asylsökande söker sig till de länder som anses ha de mest fördelaktiga villkoren.Oppositionen tycker inte att Billström ska gå med på förslaget nästa vecka. Som exempel tar hon att det räcker att det blir en försening med att få fram papper eller att ett överklagande drar ut på tiden för att bli frihetsberövad. För att förslaget definitivt ska klubbas igenom måste också EU-parlamentet rösta för de nya reglerna."

2008-05-30 @ 23:52:35
Postat av: Geoffrey Goines

Det vore häftigt om Salvestaden kunde förnya sig lite. Lite indiskt tema vore trevligt (om än inte särskilt historiskt korrekt...). Kanske lite afrikanska rytmer? Då skulle jag komma på besök ialla fall.

2008-05-31 @ 03:20:19
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Kalle

Ett exempel på kulturkrock... denna gång i Frankrike. En muslimsk man fann att bruden inte var oskuld och lyckades få bröllopet annulerat.Hur ska vi lösa denna sortens konflikter i Sverige framöver? Informellt som idag, mha parallella rättssystem? (Ett formaliserat system för svenskar, ett informellt för vissa religiösa grupper?).

Hur hade du löst detta franska fall förresten, Peter Akinder?

May 31, 2008

Outrage as French judge annuls Muslim marriage over bride's virginity lieThe annulment of a young Muslim couple’s marriage because the bride was not a virgin has caused anger in France, prompting President Sarkozy’s party to call for a change in the law.The decision by a court in Lille was condemned by the Government, media, feminists and civil rights organisations after it was reported in a legal journal on Thursday. Patrick Devedjian, leader of the ruling Union for a Popular Movement, said it was unacceptable that the law could be used for religious reasons to repudiate a bride. It must be modified “to put an end to this extremely disturbing situation”, he said.The case, which had previously gone unreported, involved an engineer in his 30s, named as Mr X, who married Ms Y, a student nurse in her 20s, in 2006. The wedding night party was still under way at the family’s home in Roubaix when the groom came down from the bedroom complaining that his bride was not a virgin. He could not display the blood-stained sheet that is traditionally exhibited as proof of the bride’s “purity”.... (läs mer i tidningen)

Postat av: Robert

Halalslakt är väl att man tar levande obedövade djur och skär halsen av dom... eller?

2008-05-31 @ 08:13:11
Postat av: Systemfel

"Det finns närmare 200 unga kvinnor med invandrarbakgrund i Umeå som inte tillåts gå på en fritidsgård som är öppen för både pojkar och flickor. Av oro och personlig osäkerhet säger deras föräldrar nej. Nu finns ett förslag som kanske kan ändra på detta, Tjejgården"Samhället viker ner sig hela tiden för dessa "hederskulturer". Samhället borde ta dessa " hedersmän" i örat och ge dem en kurs i jämställdhet, att ALLA har rätt till ett eget liv osv. När ska feminismen vakna ??Nu är den här artikeln ca 1 mån gammal och någon uppföljningsartikel finns inte om fritidsgården blir av.

2008-05-31 @ 09:15:02
URL: http://www.vk.se/Article.jsp?article=183674
Postat av: Sessan

> Robert

Jo det är korrekt.> Kalle

Beträffande oskuld.

Antar att man avser att det inte fanns någon hymen (mödomshinna). Detta är ett slemhinneveck som endast delvis täcker slidans/vaginans mynning. Kan variera från att vara uttalad (kan t.o.m. behövas ett operativt ingrepp för att den skall avlägsas)till att vara i princip obefintlig. Om den här kvinnan mötte en man som förkastade henne enbart för om hon var oskuld eller ej, tycker jag att hon skall vara mycket glad att hon slapp honom!Finns en specialklinik i Köpenhamn som har specialiserat sig på s.k. intimkirurgi. Många muslimska kvinnor som har nästan obefintlig hymen, kommer hit för att man skall göra denna mera märkbar av rädsla föt att man inte skall uppfattas som oskuld. Givetvis är en stor det av patienterna även muslimska kvinnor som verkligen haft en normalt sexuellt umgänge, förlorat hymen och vill ha den återställd inför ett stundande giftermål.Ursäkta min ärliga mening, men vilken dårskap!

2008-05-31 @ 09:22:57
Postat av: Tony

"Jag bara undrar var alla så kallade djurrättsaktivister i sina Palestinasjalar är någonstans?"

Jag håller med var är dom?

Det borde vara ett jävla liv,det är antagligen rätt människor som plågar djur eller är det för den rätta saken!

Jag blir förbannad!!!!

2008-05-31 @ 10:10:31
Postat av: s-e karlssonÄnnu en fråga var är som det hette förr Hälsovårdsnämnden när det gäller såna saker som att det i Södertälje bor 15 personer i en liten tvåa och kanske nio personer i en liten fuktig källar lokal ? Dom om några borde väl reagera , det var så noga förr med såna tillsyner ! Förstår inte att Södertälje kommun tillåter sån

trångboddhet ! Men när det gäller invandring så godtas visst allt !

Mvh S-E Karlsson

2008-05-31 @ 10:45:22
Postat av: Skånepåg

ThoralfFör att riktigt visa fördelarna med halalslakt, så föreslår jag att den utföres på en fullvuxen ko.Får eller get (där man kan hålla huvudet) ger inte den rätta bilden. Men en ko och dess dödskamp kan ge en och annan otrogen en totalupplevelse som han aldrig kommer att glömma. Tror att de flesta skulle må väldigt väldigt illa av att ha upplevt detta!Inför en landskamp i Egypten för några månader sedan offrades en ko på detta vis på en fotbollsplan för att ge laget framgång. Fanns på YT, men hittar det inte nu. Avskyvärt att titta på och den totala avsaknaden bland människorna av respekt för djuret.Som sagt alla djurrättshaverister (medvetet) var är ni?

2008-05-31 @ 10:45:46
Postat av: Kalle

s-e Karlsson

När det gäller trångbodheten bland invandrare och hälsovårdsnämden så är myndigheterna maktlösa.Får inte en invandrare som han vill så kallar han myndighetspersonerna för rasister. Invandraren skriker så det hörs i lokala media och på rikspalanet att svenskarna är rasister. Inför ett sådant utpressande agaerande för att få sin vilja igenom så gör myndighetspersonerna precis som invandrarna vill.Det ligger något i uttrycket Die dumme sckweden och flata konflikträdda svenskar (även i Södertälje)

2008-05-31 @ 11:15:47
Postat av: Systemfel

Halal metoden kan med fördel användas på krigsfångar.(har sett filmerna med de fångatagna amrikanska soldaterna som blev halalslaktade dvs fick huvudena avskurna.På Lars Wiik så var det en bonus på 100 000 dollar om han mördades genom att få halsen avskuren.

2008-05-31 @ 11:19:47
Postat av: s-e karlssonKalle ! Du har nog rätt ! Det är nog tyvärr så det ligger till !Ha en skön helg !

Mvh S-E Karlsson .

2008-05-31 @ 11:26:30
Postat av: Rättvis

Så Här skriver Kalle

”Får inte en invandrare som han vill så kallar han myndighetspersonerna för rasister. Invandraren skriker så det hörs i lokala media och på riksplanet att svenskarna är rasister.”

Och visst är det förunderligt att det bara är svenskar och arbetskraftsinvandrare som blir uteliggare.

Med sådana är det uppenbarligen inte så noga. Men varför reagerar inte media mot dessa kränkningar av svenskarna??

2008-05-31 @ 13:18:54
Postat av: Tore

"Miljö- och Hälsoskyddskontoret" i Kalmar torde

ha bråda dagar i Kalmar. Det är ju dessa som svarar

för djurens "hälsa och välstånd" i området!

Länsstyrelsen i resp. län har ju övertagit upp-

giften från "Djurskyddsmyndigheten" som sparkades

ut efter valet -06. Minns när dessa agerade, då

alla som hade djur skulle besökas, och dessutom var

kostnadsbelaggd. 1.700 kronor fick jag betala, för

att "ha liv" i denna myndighet. Sannolikt har denna

kostnad "ärvts" av nuvarande...Om nu denne "fåraherde" slaktar enligt halal-meto-

den, skall han åtalas! Han har dessutom sannolikt

"fler än 10 djur" och är därmed bidragsbunden till

EU. Frågan ställer sig då vad EU säger om denna slaktmetod. Alla vet ju att "varor och tjänster mm

går numera före nationell lag, så det skall bli

spännande att få följa upp i detta ärendet.

Ytterligare då ett bevis på, att vi skall ut ur EU.

Vi kan inte ha en lag för muslimer, en för hinduer,

en för judar, en för ortodoxa, o s v.

Vi skall ha EN lag, den vi nu har, och den skall alla följa!. Även muslimer!...

2008-05-31 @ 18:38:35
Postat av: Kalle

Till RättvisMedia är inte objektiva. För att göra det enkelt för sig så tar de ställning för den ena parten. De tar ställning för invandraren.Kränkningar av svenskar görs hela tiden men media blundar för det. Se bara på Thoralfs kamp för att få in texter/insändare och genmälen i media och ändå är han komunalpolitiker.

Det är som att köra huvudet i tidningsväggen.

2008-05-31 @ 18:52:28
Postat av: Systemfel

i medias värld är alltid invandraren/asylsökande/ papperslösa ett offer. Ett offer för den vite mannen (västvärlden). Oavsett vad han har gjort är han ett OFFER.

2008-05-31 @ 18:59:50
Postat av: Rättvis

Kalla, Du har rätt, media blundar när svensken kränks, och som sagt, när till och med en kommunalpolitiker vägras utrymme i media... Då undrar man om botten kan vara nådd.Ta bara de två landstingsrådens enfaldiga, osakliga och långa utläggningar i Barometern för att förgäves ( i polemik med Thoralf ) försöka försvara en sedan länge havererad invandringspolitik.

Man baxnar inför den kompakta enfalden.

2008-05-31 @ 19:38:26
Postat av: Fint Väder

Systemfel skriver: "Inför vänsterpartiets kongress föreslår en rad partimedlemmar slöjförbud på barn. Slöjan står för könsförtryck, skriver Inger Stark, en av motionärerna."Saken är synnerligen intressant, eller ska man säga dråpligt rolig.

Kommunisterna har nämligen aldrig i sak haft någon fast linje ,utan liksom hankat sig fram i politiken utifrån vilket håll den politiska vinden blåst för tillfället.I samband med att nationalsocialisterna kämpade för att komma till makten i Tyskland var dessa och kommunisterna i stort sett jämbördiga i fråga om grotesk antisemitism.Sen, i fina salonger eller varhelst annars det passade, var och är givetvis kommunisterna de mest hängivna motståndare till allt vad rasism och nationalsocialism heter.Men som sagt, när det finns politisk profit kan kommunisterna snabbt ändra ståndpunkt.För socialdemokraterna, som är politiskt beroende av de kommunistiska skojarna, kan läget inte betecknas annat än som ytterst bekymmersamt.

2008-05-31 @ 20:06:11
Postat av: Fint Väder

"Papperslösa flyktingar" fins inte, däremot illegala invandare som tär på det svenska samhället. Det är svartjobbare, kriminella och personer som har fått avvisningsbeslut.Vad jag inte förstår är att dessa damer rättfärdigar att folk uppehåller sig illegalt i landet.Skånepåg. Dessa två damer är professionella politiker och i denna egenskap uppenbarligen vare sig vän med eller intresserad av sanning och fakta.. I stället vränger de ordens innebörd på ett sätt som skulle få varje yrkesbedragare att blekna av avund.

Som du så riktigt konstaterar använder de ordet flykting, när det är fråga om illegala invandrare.

Och som sagt, papperslösa flyktingar finns inte. Det är bara ett osmakligt prov på deras oförtröttliga ordvrängeri, deras kamp mot sanning och anständighet.

2008-05-31 @ 20:28:43
Postat av: Systemfel

Fint Väder

Enligt den sista valundersökningen från Synovate som publicerades idag så säger sig 17,8 % sig vara osäkra på vad de ska rösta på.Min amatörmässiga analys är att många av väljarna väntar på att någon av de sk etablerade partierna ska sätta ner foten och sätta stopp för detta vansinne som massinvandringen är. Händer inget i denna fråga innan valet 2010 så tror jag att Sd kommer få majoriteten av dessa osäkra väljare. Ingen vill egentligen rösta på Sd men eftersom ingen tar tag i frågan så kommer folk att rösta Sd.Stödet för Sd är väldigt stort hemma vid köksborden, arbetsplatserna, bland vänner och bekanta och det känns som att nu är man beredd att rösta på Sd ist för rösta på de sk etablerade partierna.

2008-05-31 @ 20:29:28
Postat av: Fint Väder

Systemfel, jag tror att sd:s stöd är underskattat. Det är större än man tror, men folk vill inte blottställa sig och visa korten i politiken.Du har säkert rätt i att det råder en väldig opinion mot invandringspolitiken. Att inte de etablerade partierna sätter ned foten, som du säger, tror jag beror på att (S), (V) och (mp) länge jobbat stenhårt för att importera väljare via en påhittad flyktinginvandring. Utan de utomeuropeiska invandrarna skulle sossarna ha förlorat flera val och för den relativt klent meriterade toppen inom partiet vore en valförlust en ekonomisk katastrof.. Man gör allt för att klamra sig kvar vid makten och en orkeslös borgerlighet bara tittar på.För vänsterpartiet handlar det dock om att sitta på två stolar. Med statstelevisionens hjälp kommer det sannolikt att ge politisk profit.

2008-05-31 @ 20:46:57
Postat av: Annelie Johansson

Jag tycker det är konstig att halalslakt kan förekomma i sverige. Den lantbrukare borde få djurförbud.Mina föräldrar var lantbrukare. Alla djur som föddes på gåden märktes med gårdens numer som sattes i öronen där stod även djurets eget nummer.

Alla djur var man tvungen att rapotera till jordbruksverket. När djuret lämnade gården fick man medela jordbruksverket och föra det ur registret. Alla djur på gården är tvugna att finnas med i registret.Mina föräldrar hade ett par får. Jag fick veta att en invadrare med resturang ville köpa lammungar.

Min mor sa ja. Hon tror gott om alla tänkte inte på det jag tog för givet. Det blev inget av med det köpet. Jag sa blankt NEJ.Visst man kan fuska även här. Ibland är det kontrol. Då kommer det ut någon och kollar hur djurn sköts, så jag förstår inte att man våger fuska. hur förklarar man att det finns ett omärkt djur?2008-05-31 @ 21:08:31
Postat av: Systemfel

Vänstersympatierna i den samlade journalistkåren i landet ligger nog på en 60-65 % och inom statstelevisionen + SR är den nog total. Hade något annat parti haft den här motionen om slöjförbud hade det nog skrivits mer om den men nu är det V och då kommer det berömda "locket" på. Ska bli intressant om motionen överhuvudtaget nämns.Sd kan få många röster från "gammel moderaterna", moderaterna har alltid haft försvarsfrågan, brott och straff högt på sin dagordning vilken de " Nya Moderaterna" inte ser som en prioriterad fråga. Nedmonteringen av svenska försvaret ses nog inte med blida ögon från dessa moderater. Här finns en stor väljarepotential för Sd.

2008-05-31 @ 21:14:05
Postat av: Systemfel

Annelie:

Det kanske var "papperslösa får och lamm" som slaktades svart.

2008-05-31 @ 21:22:17
Postat av: Systemfel

Här är en film på tuben som visar halalslakt.

http://www.youtube.com/watch?v=Awzz2F5At24

"Känsliga personer VARNAS"Hoppas ALDRIG denna barbari blir tillåten i Sverige

2008-05-31 @ 21:26:40
URL: http://www.youtube.com/watch?v=Awzz2F5At24
Postat av: Halalslakt i Sverige är förbjudet sedan 1930

Halalslakt i Sverige är förbjudet sedan 1930.

2008-09-10. Nr 259.

Djurskyddslagar uppkom 1930 angående Halalslakt. Halalslakt kommer från arabiska och namnges(Thabiha) det är en religiös slaktmetod som är inhuman mot djuren. Användas för att köttet från djur förutom fisk ska halal slaktas av religiös tradition. Slaktmetoden som används är benämnt som skäkning, vilket innebär att djuret utan bedövning dödas genom att halspulsådern skärs av. Slaktaren skall dock vara mycket skicklig för att djuret inte skall utsättas för mycket stort lidande. För att slakten ska vara halal krävs dock också ett religiöst innehåll, nämligen att slaktaren innan han dödar djuret yttrar "I Allahs, den barmhärtige förbarmarens namn!" (بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ, bismillāh, i-rahman, i-rahīm) eller en alternativ religiös fras. Både djur och slaktare ska dessutom vara vända i Qibla således (mot Mecka.

Vi Sverigedemokrater accepterar inte att djur utsätts för dessa lidande som vi betecknar som totalt oacceptabla. Att dessa muslimska traditioner införs i Svenskt näringsliv när detta varit förbjudet i 78 år är helt oacceptabelt.

Att motivera Halalslakt är detsamma som att omyndigförklara de som skrev lagen för 78 år sedan. Att mer och mer muslimska traditioner införs som tidigare varit olagliga legaliseras är inte acceptabelt.

Kjell Ek

2008-09-11 @ 23:02:22
Postat av: gunnar v gegerfelt

blanda inte in djurplågeri med oss medeltidare !! glöm inte att vi slogs mot barbarerna på 1200-talet..korstågen ,som var ett skydd för pilgrimerna,som färdades till det heliga landet !!

2011-03-27 @ 13:32:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0