DO STÄMMER ARBETSFÖRMEDLINGEN

Vägra hälsa och du får 160 000 kronor i skadestånd om de rätta omständigheterna finns.

Givetvis måste du vara muslim och en kvinna vara med.


Läs artikel i SMP


Islam förbjuder mannen att vidröra kvinnor utanför familjen men tittar gör de på svenska kvinnor så ögonen håller på att trilla ur ögongloben. Detta borde vara en ännu större synd eller?

Dessa människor väller in över våra gränser och alla våra riksdagspolitiker applåderar och slår sig på bröstet över hur duktiga de är och predikar hur viktigt det är med mångkultur.


Läs gärna kommentarerna till denna artikel. Jag funderar lite på vad en av dessa kommentarer tar upp, om en kvinna skulle skada sig på en arbetsplats kan då inte män av denna religion hjälpa en skadat kvinna om de då är tvungna att vidröra henne?

Vore jag arbetsgivare skulle jag ta mig en allvarlig funderare på detta.


Jag har full förståelse att denne man inte fick någon praktikplats men han kanske i grund och botten inte var intresserad av att jobba utan var alldeles nöjd med arbetslöshetsersättning kryddad med ett fett skadestånd.


Kommentarer
Postat av: Geoffrey Goines

Tja... Om du säger "Ni" eller "Herrn" till mig så skulle jag ge dig smörj. Om du väljer att inte säga så till t ex en sydafrikan så kan du förvänta dig ännu mer smörj.

Vad göra? Bara att lära sig olikheter mellan kulturer och förstå att vissas tecken på respekt tas av andra som förolämpning.

Är man konfliktkåt så väljer man att inte lära sig något om omvärlden, och följakltligen kommer man leva i tron att man blir man förolämpad av sina medmänniskor dagarna i ända...

2008-05-26 @ 00:45:50
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Magne

Såg på TV4.s text-TV att antalet S.K ensamkommande flyktingBARNs ökat markant i Riket. (Våra försvarsmedel mot Bolsjeviken) Egen lägenhet till ett litet barn som sagt med skäggväxt..Låter lite konstigt att sätta små barn ensamma i lägenhet??? Men vad vet jag? Jag är enbart rasist och nazist.

2008-05-26 @ 01:09:30
Postat av: Micael F

Geoffey!Det skulle bli mig ett sant nöje att säga "Ni" till dig...

2008-05-26 @ 01:21:55
Postat av: Putte

SÅ Geoffrey menar att kvinnan skulle ha gett den muslimske mannen smörj?

2008-05-26 @ 05:56:42
Postat av: Fredrik

Ursäkta språkvalet men måste få skriva det....Vilken jävla äcklig utsugare. Ut med honom till Bosnien illa kvickt!!! Börjar blir helt rasande...vilken svensk hjälper DO. ÄR du kille, vit och kristen kan du hälsa hem. D

2008-05-26 @ 08:53:39
Postat av: salasso

> Micael

"Goines" menar nog att det är svenskarnas jobb att "lära sig olikheter mellan kulturer" och att acceptera att på svensk hemmaplan gäller bortalagets spelregler. Något annat vore väl rasistiskt, kan tänka.

Goines anser sig säkert som väldigt upplyst och fördomsfri. Det brukar fördomsfulla människor göra.

2008-05-26 @ 08:54:10
Postat av: Geoffrey Goines

Jag eftersöker kunskap som lösning till sådanna här konflikter, inte utvisning, som vissa tycks förespåka."Handslag" ser inte likadant ut i världen, och jag personligen tycker att det vanliga svenska handslget är ett som inte skvallrar om ngn respekt eller omtanke.

2008-05-26 @ 09:33:22
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Geoffrey Goines

F ö så uppstod konflikten inte detta fall för att "hemmalaget" inte kännde till "bortalagets" kultur.

Frågan hurvida man ska följa hemmalagets kultur eller inte är en helt annan, men det var inte det jag kommenterade.

2008-05-26 @ 09:36:08
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Kalle

Diskriminerings Ombudsmannen(DO)kan man döpa om till Dårarnas Ombudsmann (DO) för det är vad det är egentligen.

2008-05-26 @ 09:56:47
Postat av: AWSvensson

I Sverige skall gälla svenska normer, skulle aldrig falla mig in att anpassa mig till en muslim i något avseende. Här råder begreppet ta seden dit man kommer och har man svårt med det så skall man komma i konfliktsitutioner tills man begriper att antingen anpassa sig eller dra till annat land där dessa egenheter accepteras.

2008-05-26 @ 10:06:16
Postat av: UNZIPP GIRL

Goeffrey:

Handslag ser inte ut likadant i hela världen. Det har du rätt i. Flyttar man t ex till Japan så tar man inte i hand. Man anpassar och lär sig deras seder och bruk. Jag kräver inte att japanerna ska ta mig i hand. Jag stämmer dem inte på tusentals kronor i skadestånd om de vägrar. Då skulle de skratta åt mig och kasta ut mig ur landet.Om du menar att svenskarna ska lära sig alla invandrares olika kulturer så skulle det innebära att om jag t ex möter en mörkhyad person måste gissa mig till vilken kultur han tillhör och på vilket sätt han "kräver" att jag ska hälsa på honom? Eller ska alla invandrare gå omkring med ett plakat om halsen där föreskrifter om hans förväntade bemötande framgår? En svensk möter en muslim i Sverige - Vems kultur ska respekteras och anpassas? Hans eller min?Ska ett lands inhemska kultur, traditioner och spelregler ställas på ända i ivern av att vara invandrare med en mängd olika kulturella bakgrunder till lags till varje pris?Det är således "bortalagens" kulturer du anser vi ska anpassa oss till och inte tvärtom, om du anser att ett handslag i Sverige inte är att betraktas som en traditionell respektfullhet.Den enda kunskap som saknas i det här fallet är invandrarens - inte svenskarnas.

2008-05-26 @ 10:11:31
Postat av: Micael F

UNZIPP GIRL!Klockrent!

2008-05-26 @ 10:20:50
Postat av: s-e karlssonUnzipp Girl !Fruktansvärt bra skrivet !!Mvh S-E Karlsson

2008-05-26 @ 12:09:40
Postat av: Sessan

Visdomsord från Pia Kjærsgaard i dagens veckobrev och som anknyter till ämnet i tråden."Hverdagen minder os til stadighed om, hvilket fantastisk land og samfund vi har bygget op, og som det er værd at kere sig om.

Jeg holder af hverdagen, for uden den var der ingen anledning til fest. Jeg er glad for, at jeg i mit privilegerede arbejde hver dag kan bidrage til, at vi i Danmark kan beholde den hverdag, vi kender og holder af."Men nu är det tyvärr Danmark och inte Sverige, men vi får göra som loppan. D.v.s. leva på hoppet!

2008-05-26 @ 12:37:38
Postat av: Geoffrey Goines

Som jag påpeka från början. Söker man konflikter så kan man låta bli att lära sig ngt om världen runt om en själv. Personlingen har mitt liv berikats flerfaldigt efter att jag började bo i andra länder och umgåtts med människor från andra kulturer.Vidare så uppfattar jag inte det som att den muslimske mannen fick skadestånd för att han vägra skaka hand, utan för att arbetsförmedlingen tolkade det som att han visade på förakt till praktikplatsen.

2008-05-26 @ 12:56:09
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Skånepåg

UNZIPP GIRL skriver: "En svensk möter en muslim i Sverige - Vems kultur ska respekteras och anpassas? Hans eller min?"Den "värsta" multikulturella förespråkaren i Kalmar som jag känner till är Birgitta Elfström (s). Så fort hon får chansen brukar hon med hotfullt stirrande blick påpeka, att "de etniska svenskarna har minst lika stor skyldighet att integrera sig i det multikulturella sammhället som "flyktingarna"!Med hänsyn till bloggens goda rykte, avstår jag att kommentera vad jag anser om hennes snedvridna verklighetsuppfattning!

2008-05-26 @ 12:57:55
Postat av: Truckdriver

Geoffrey GoinesKul att läsa vad du skriver. Du slirar omkring i ämnet som en smörklick på en het stekpanna!

2008-05-26 @ 13:04:06
Postat av: Geoffrey Goines

Till Truckdriver

Tack så mkt för komplimangen

2008-05-26 @ 13:11:49
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Stig Carlsson

Det sägs ju ofta, att vi behöver invandrare till åldringsvården. Hur skall rättrogna muslimer kunna jobba där om de inte får vidröra kvinnor? En rättrogen muslimsk läkare kan alltså inte undersöka kvinnor. Han kan t. ex. inte ensam ansvara för ett jourpass osv.

2008-05-26 @ 13:16:27
Postat av: STS

Det är bara att konstatera. Ironi är som bäst när den som utsatts inte förstår den!

2008-05-26 @ 13:24:25
Postat av: Skånepåg

Stig Carlsson.I Kalmar fanns i början av 90-talet en muslimsk läkare som tydligen på kort tid blev väldigt populär. Många kvinnor på mottagningen var synnerligen förtjusta i hans "handpåläggning". För att göra en lång historia kort, gick denna handpåläggning till slut lite för långt och resulterade i att legget drogs in!Vad lär vi oss av detta? Jo, att muslimers beröring av kvinnor anpassas till det som är lämpligast för tillfället. Kan man sedan tjäna kosing på att vid rätt tillfälle känna sig kränkt, så är det bara att kontakta DO!

2008-05-26 @ 13:48:58
Postat av: s-e karlsson

Skånepåg !

Jag gillar dina inlägg !

Jättebra ! Mvh S-E Karlsson .

2008-05-26 @ 14:09:22
Postat av: salasso

> Goines.

Berikar du också andra människor i de länder du flyttat till eller anpassar du dig till deras seder och bruk?

Ensamma svenskar brukar nämligen snabbt anpassa sig till värdlandet men svenskar i större grupper brukar hålla ihop och även vilja hålla fast vid sina sedvänjor. Ganska mänskligt, eller hur?Under förresten om spanjorerna säger om de svenska välbärgade pensionärerna som flyttat dit: "Tänk vad de berikar oss!"

Fast det kanske är en annan diskussion.

2008-05-26 @ 14:50:26
Postat av: Skånepåg

S-E KarlssonEn får bocke och tacke!Som jag tidigare skrivit så är vi några i familjen som då och då gör så gott vi kan här på bloggen. Vi har/haft olika yrken vilket kan komma bra till pass.Minns t.ex. då min bättre hälft "flög i taket" när några AFA-idioter här på bloggen påstod att omskärelse förekom i Sverige in på 80-talet på svenska kvinnor. Eftersom det är hennes område, var det enkelt att bemöta detta idiotiska påstående.

2008-05-26 @ 14:51:16
Postat av: Systemfel

Här kan ni läsa om muslimens krav på sjukvårdande personal.

http://anas.bloggspace.se/95340/Muslimer-i-Sjukvarden/

2008-05-26 @ 17:46:33
Postat av: Putte

DEt var väl vad man kunde räkna ut att Geoffrey Goines tycker att svenska alltid ska anpassa sig till andra oavsett om det är utomlands eller här hemma. Alltså ensidig anpassning som vi svenskar ska göra. Är detta inte rasism, det du förespråkar Geoffrey Goines?

2008-05-26 @ 17:52:53
Postat av: Kalle

Till GroinesJag tycker Sverige skall ta efter Arika i åtminstone ett fall. Tycker sverige skall ta efter Sydafrika och skicka alla invandrare/snyltare/lycksökare åt fanderns. Då slipper vi allt tjafs och besvärande av DO. Vi sparar en hel massa skattepengar som kan gå till svenskarnas väl och vä.I Sydafrika har fotfolket talat om för invandrarna vad tycker om dem som väller in över sydafrikas gränser.Sydafrikanerna har också handlat därefter utan knussel eller sett mellan fingrarna.Invandrarna skall ut ur sydafrika. Punkt slut.

Invandrarna har ingen som helst plats i Sydafrika.ATT INTE TA STÄLLNING ÄR OCSÅ ETT SÄTT ATT TA STÄLLNING. (Apropå ett tidigar inlagg av Groines.)

2008-05-26 @ 18:54:52
Postat av: Sessan

> Tack till Systemfelhttp://anas.bloggspace.se/95340/Muslimer-i-Sjukvarden/Jaha det är tydligen ingen hejd på kraven från de "rättrogna"? Lägg gärna gamla svenska patienter i korridorerna, men muslimerna vill ha eget rum och en sjukvård som är helt anpassat till deras krav. Är det inte dags att slå näven i bordet och tala om att i sjukvården behandlas alla lika och det finns inga "gräddfiler"!"Med denna kunskap hoppas vi att ni skall försöka tillgodose varje muslims önskemål så gott det går, när ni kommer i kontakt med oss i vården."

Postat av: Sessan

> KalleDet är intressant att i svenskt massmedia kallas dessa personer i Sydafrika för illegala invandrare. Samma personer som finns i Sverige kallas numera för papperslösa flyktingar!Vilken dubbelmoral!

2008-05-26 @ 19:26:18
Postat av: Sessan

Wops!Blev lite galet. Motsvarande personer skall det givetvis stå och inte samma! Men då man tänker efter, så kanske är det inte så otroligt att de hamnar här så småningom?

2008-05-26 @ 20:32:12
Postat av: Thoralf A

Sessan, en intressant iaktagelse du gjort att media kallar det för illegala invandrare i Sydafrika men papperslösa flyktingar i Sverige. Ett uppslag till ett blogginlägg!

2008-05-26 @ 23:04:51
Postat av: Tobias Lindgren

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/(661343).gm#articleimage-popupSynd att det inte gick vägen, Thoralf, men det är svårt när man har alla emot sig. Dock har du mitt och många andra väljares och bloggläsares fulla stöd! Vi står bakom dig till hundra procent!Förresten tänkte jag på om du kanske kunde motionera för att fullmäktige ska införa webb-tv och filma alla sammanträdena i KF. Det finns i många andra kommuner, och då skulle vi alla väljare kunna se hur du retoriskt klår alla andra debattörer. Då kan de inte komma undan med en vinklad artikel i Barometern eller Östran och att rösta ner alla dina motioner.

2008-05-26 @ 23:19:43
Postat av: Geoffrey Goines

>>KalleFörstår inte riktigt vad du menar? Ska man köra ut invandrare som står för sitt eget uppehälle och som bidrar till samhället tycker du? För det är det som i huvudsak sker i Sydafrika. Mn ger sig på invandrare pga av avundsjuka och inte, som man vill påskina, kriminalitet eller arbetslöshet.

2008-05-28 @ 10:48:55
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Geoffrey Goines

>>salasso

>>PutteSvensk kultur är på intet sätt överlägsen andra kulturer. Den är, liksom svenskar, stundtals väldigt tråkig. Men det finns vissa guldkorn i den. Och därmed är man bara lite anpassningsbar så kan man plocka ut russinen utan problem. Det gäller bara att våga försöka och inte vara så rädd hela tiden.

2008-05-28 @ 10:52:36
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Geoffrey Goines

>>sessanDet finns ett diplomatiskt/politiskt skäl till att zimbabwier (som varit mest utsatta för den senaste tidens våld i Sydafrika) inte benämns som flyktingar. Det beror på att Mbeki håller Mugabe om ryggen och inte erkänner att Zim är i kris, därmed så kan de som flyr landet (enligt nån FN-standard) få flyktningstatus.

2008-05-28 @ 10:58:38
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Putte

Eftersom du Geoffrey Goines anser att det alltid är vi svenskar som ska anpassa oss, så är det ganska tydligt att du tycker att vår kultur är underlägsen alla andra. Därmed är du en rasist!Detta citat "Den är, liksom svenskar, stundtals väldigt tråkig" visar också att du är rasist.

2008-05-28 @ 16:44:59
Postat av: Geoffrey Goines

Finns väl inget i det jag skrivit som antyder att svenks kultur är underlägsen andra kulturer. Att jag finner den som väldigt tråkig kan ju bero på att man blivit mätt på den. Om denna kritik gör mig till rasist, då är jag en rasist.

2008-05-28 @ 18:03:52
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Sessan

> Geoffrey GoinesJag talar inte om vilket språkbruk som används i Afrika utan hur det ser ut i svenskt massmedia. Inser du inte själv den oerhört löjeväckande PK-benämningen "papperslösa flyktingar", när det i själva verket rör sig om personer som medvetet struntar i svenska lagar? Det är och förblir illegala invandrare juridiskt sett!Det är liksom skilnaden, om du nu lyckas förstå detta!

2008-05-28 @ 18:07:11
Postat av: Geoffrey Goines

>>SessanMen anser du det är fel av media att kalla de aktuella zimbabwier för illegala invandrare? Ska de kallas flyktingar av svenska media, även om de inte har flyktingstatus?

2008-05-28 @ 18:27:50
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Sessan

Geoffrey GoinesDu vänder ju totalt på vad jag skriver, trots att jag försöker att vara övertydlig. Vad det egentligen handlar om är vilket språkbruk som används av massmedia och PK om de som uppehåller sig illegalt i Sverige.Att detta kan vara så f-b svårt att förstå. Men OK, du vill inte förstå vad det rör sig om och då kan jag inte hjälpa dig mer.Case closed!

2008-05-28 @ 18:42:16
Postat av: Geoffrey Goines

Jaha... Men varför jämför du med ngt i Sydafrika, som också råkar vara en korrekt benämning?

2008-05-28 @ 20:02:25
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0