DET FINNS INGA PAPPERSLÖSA FLYKTINGAR!

Vid förra veckans landstingsmöte diskuterades en interpellation om gratis sjukvård för papperslösa flyktingar. Tyvärr finns inte artikeln i Barometerns nätupplaga.


70599-463

Okunnigheten hos Kalmar läns landstingspolitiker tycks vara total och inte verkar den vara bättre hos Barometerns vänsterjournalist Mats Andersson som jamsar med i denna parodi. Enligt Barometern finns beräkningar som visar på att det bara i Kalmar län finns ca 500 papperslösa flyktingar.


För det första så är dessa personer inga flyktingar! Om de varit riktiga flyktingar enligt svenska kriterier hade de fått uppehållstillstånd i Sverige men de har alltså inte uppfyllt dessa regler. Trots Europas mest liberala flyktinglagar har dessa personer inte bedömts ha flyktingskäl, med andra ord inga flyktingar.


För det andra är de inte papperslösa, de har inte uppehållstillstånd och kanske inte några identitetshandlingar. Av dem som söker asyl i Sverige har mer än 90 procent inga id-handlingar. Antingen har de slängt sina id-handlingar eller har de gömt dem hos bekanta. Bara denna handling borde diskvalificera dem från uppehållstillstånd i Sverige men våra naiva riksdagspolitiker dansar med i denna fars.


DET HANDLAR OM ILLEGALA INVANDRARE SOM BRYTER MOT SVENSK LAG GENOM ATT BEFINNA SIG I VÅRT LAND OLAGLIGT.


Som tack för detta skall de nu också få gratis sjukvård i Kalmar län.


Menar våra riksdags och landstingspolitiker att alla som bor i vårt land skall sluta följa svenska lagar?


Policyn som diskuterades innebär nämligen i teorin att hela världens befolkning har rätt att få skattesubventionerad sjukvård i Kalmar län - bara de kan ta sig hit.


Genom att ge ekonomiska fördelar för människor som vistas här illegalt och därmed inte omfattas av vårdöverenskommelsen riskerar man skapa en situation där den inhemska befolkningen inte kan få den vård som ställs upp i Hälso- och Sjukvårdslagen.
Viljan att betala skatt till vården kan dessutom sjunka.

Varför skall den som betalat skatt i alla sina år behöva betala en avgift vid sjukhusbesök när personer som befinner sig illegalt i länet och som inte alls bidrar till vårdens kostnader genom skatt eller patientavgift får vård utan kostnad?

  

Detta är helt orimligt! Men när de så kallade ateblerade politikerna styr och ställer kan vad som helst hända bara för att de inte skall anklagas för främlingsfientlighet.


Kommentarer
Postat av: heimdal

så, inte ens patientavgiften behöver dessa parasiter erlägga?

2008-05-05 @ 01:06:53
Postat av: Micael F

Bäste Thoralf!
Den här helgen har jag bara pratat politik. Med min mor, hennes väninnor och deras män. Tipsat om alla radioprogram, webbsidor, artiklar i tidningar som du har tipsat om. Vi var 6 stycken som lyssnade på Jimmie Åkesson i Ekot´s lördagsintervju.
Ingen av oss har röstat på SD förrut men vi kommer göra det - var så säker!
Tack Thoralf för en suverän blogg som fick mig att kunna ta debatten med folk som ännu inte har vågat ta ställning. Tänk vilka argument vi har - och tänk vilket fint namn partiet har. Sverige och Demokrati. Plus en blåsippa!
Min gissning, 12,7% i nästa val....

2008-05-05 @ 01:36:18
Postat av: Thoralf A

heimdal, det antagande är helt riktigt! Dessa illegala invandrare behöver inte betala någon patientavgift heller, snacka om naiva landstingspolitiker.

2008-05-05 @ 07:08:05
Postat av: Skånepåg

Thoralf.

Hoppas att du får denna artikel publicerad i någon av de lokala tidningarna i Kalmar.

2008-05-05 @ 09:02:03
Postat av: LArs

Ponera att min ganska gamla farmor vägrar uppge namn och personnummer vid en eventuell operation (som dessutom kräver dyra mediciner efteråt), vad händer då?
Observera att sjukhuspersonalen inte får tillkalla polis, i alla fall inte i Region Skåne som nyligen klubbade igenom ett sådant här beslut.
Om ALLA i Skåne vägrar uppge namn och ID, ja då blir det billigare sjukvård i Skåne. I alla fall för ens nettopengar i plånboken.

2008-05-05 @ 09:10:48
Postat av: Thoralf A

Kommer omarbeta mitt inlägg till en insändare till Barometern, Östran, Ölandsbladet, Kalmar Läns Tidning, Vimmerby Tidning och Västerviks Tidning.

Sen får vi se hur många som publicerar den.

2008-05-05 @ 09:19:38
Postat av: Dragan Klaric

Hej där Thoralf, det var trevligt att träffas under RÅ. Policyn att ge illegala utlänningar i Sverige gratis sjukvård kommer att sprida sig som en löpeld genom fosterlandet. Sjuklövern i Skåne bankade igenom detta den 22 april fastän jag och 25-30 andra Skåningar var på plats utanför Skånehuset och protesterade mot policyn. Jag arrangerade denna protest därför att jag vet vilka konsekvenserna av en sådan policy blir. Jag tänker inte skriva en lång kommentar på ditt inlägg utan mitt råd till dig är att ni börjar samla styrkorna och startar demonstrationer mot detta. Du kan finna lite tips och annat på min blogg ;) Jag hoppas att ni ska slippa denna policy men tydligen har denna smitta börjat sprida sig till andra regioner och det finns inget bra vaccin mot den.

Hälsningar från Helsingborg Skåne

Dragan Klaric

2008-05-05 @ 12:11:30
URL: http://dragansd.blogspot.com/
Postat av: Thoralf! Ett tips!

Kolla vad Merit Wager skriver! Den här artikeln kan du använda dig av Thoralf!
-------------------------------

Merit Wager i Sundsvalls Tidning 11 april 2008:

' Sluta använda begreppet "papperslösa"

Många människor, partier och organisationer använder ordet "papperslösa" om asyl- och andra invandrare utan eftertanke, skriver Merit Wager.

Journalister bidrar i hög grad till att okritiskt sprida och etablera detta ytterst oklara begrepp som nu används om alla de utländska medborgare som faktiskt, om man ska vara ärlig och se till fakta, illegalt vistas i Sverige.

Från så gott som alla länder i världen går det att få identitetshandlingar. Det finns knappast någon från Irak, Iran eller Afghanistan som behöver gå "papperslös", det går utmärkt att skaffa handlingar som visar vilka de är.

Det är ett fullt rimligt krav som alla länder ställer på dem som söker asyl eller uppehållstillstånd, att de ska styrka sin identitet och sin asylhistoria. Alla länder kräver att få veta vilka personer de beviljar uppehållstillstånd.
[.]
Varför vägrar omkring 95 procent av alla asylsökande som kommer hit att visa korrekta id-handlingar om de har asylskäl?
[.]
De människor som kommer till Sverige endast i akt och mening att arbeta svart eller begå brott och aldrig ens söker uppehållstillstånd kan ju knappast heller kallas "papperslösa".
[.]
är de förstås papperslösa i den meningen att de inte har papper på att de får vistas och arbeta i Sverige. I själva verket försöker de ordna en egen invandring, i strid mot svensk lag enligt vilken invandringen fortfarande är reglerad.

Jag anser att man bör sluta använda begreppet "papperslösa" eftersom det förvirrar, snedvrider och grumlar vad det handlar om.
[.]
Merit Wager '

http://www.st.nu/asikter/debatt.php?action=visa_artikel&id=721695

2008-05-05 @ 18:28:54
Postat av: Ulf Nilson-skrällen!

På Eftersnacket efter tv-programmet Debatt, SVT,
i torsdags 1 maj 2008, säger den legendariske journalisten Ulf Nilson att han censureras (av Expressen) när han skriver om invandringsfrågor (vilket ytterligare bekräftar Gunnar Sandelins tes).

Ulf Nilson:
'Jag blir ju censurerad flitigt när jag skriver om såna här frågor, och jag är ändå landets äldsta i bruk varande journalist'

Uttalandet finns att lyssna på

http://www.svt.se/debatt/

På http://snaphanen.dk/
finns en direktlänk till Ulf Nilsons utsago....

Passa på att läs på följande länk:

http://falkblick.nu/?p=192

(....enligt Svt:s nätupplaga i helgen så vandaliserades även en polisbil vid upploppet som Falkblick-länken tar upp!).

2008-05-05 @ 18:49:26
Postat av: Se där.. Se där!!

Du får meddela oss framöver den om fortsatta utvecklingen i denna debatt som du har initierat i din stad och ditt län.....

Vidare kan man alltid kolla in följande länk om man vill hitta intressanta artiklar:

http://snaphanen.dk

Där dyker det upp många intressanta artiklar.

2008-05-05 @ 19:22:35
Postat av: Se där.. Se där!!

Du får meddela oss framöver om den fortsatta utvecklingen i denna debatt som du har initierat i din stad och ditt län.....

Vidare kan man alltid kolla in följande länk om man vill hitta intressanta artiklar:

http://snaphanen.dk

Där dyker det upp många intressanta artiklar.

2008-05-05 @ 19:23:34
Postat av: Joakim Lindrot

Väldigt OT:

Syndikalisten Johan Frick som var aktiv bland kommentarerna i denna post (http://thoralfalfsson.webblogg.se/1198100774_tal_fr_trakasserier_m.html) är enligt sig själv aktiv i Vänsterpartiet!

http://www.dagenskonflikt.se/author/johan/

2008-05-05 @ 20:57:04
URL: http://www.befriasverige.blogspot.com
Postat av: Annelie

Fri sjukvård, kallar jag för diskriminering mot svenska folket. Tandläkaren har jag ej varit hos på ca 2 år. Sjukvård får jag försöka ha råd till efter som jag har diabetes. Tala om att svika oss svenskar. För vissa politiker är invandrarna viktigare och dom ska alltid komma i första hand.

2008-05-07 @ 22:09:50
Postat av: Micael F

Eftersom man kan ställa frågor via webben till landstingspolitikerna gjorde jag det angående detta om fri sjukvård för "papperslösa". Få se om och vad de svarar...lovar hålla er informerade.

2008-05-08 @ 16:02:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0