DATAINSPEKTIONEN GER GRÖNT LJUS

Jag ställde igår en fråga till Datainspektionen om jag på min blogg kan publicerar bilder på lokala politiker som är tagna av mig själv vid kommunfullmäktige eller kommunstyrelsen utan dessa politikers tillstånd. Jag informerade även om att jag ofta skriver kritiska texter i mina inlägg på bloggen.


Idag har jag fått följande svar från Anders Viklund på datainspektionen.


Det du skriver och annars publicerar hamnar sannolikt under journalistisk verksamhet. Journalistisk verksamhet är undantaget Personuppgiftslagen och gränserna för denna går väldigt långt* (man ska inte ljuga eller fara med osakligheter).


*Som yrkesverksam kan ni kolla följande dom:


http://www.bankrattsforeningen.org.se/SHdomslut.html


Med vänlig hälsning


Anders Wiklund


Det är nog dags för dessa politiker att kliva ner från sina höga hästar och acceptera att de är offentliga personer och inte kan instifta sina egna regler och förbud.

Jag har ikväll förutom att jag besökt Lilla Puben för en bit mat och en öl även kollat runt lite bland lokala bloggar om vad som skrivits om detta så kallade fotokrig. Jag har funnit två inlägg som jag gärna länkar till då de har förstått poängen med min "strid".

I Kalmartidning skriver Kurt Lundgren, tror  jag.

Även Sebastian Hallén har ett läsvärt inlägg om PUL på sin blogg.

Med andra ord så behöver vänsterpolitikerna läsa på om PUL innan de anklagar andra för att vara okunniga. Den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri.

Oavsett vilket kommer jag ändå skicka ett mail till alla ledamöter i kommunfullmäktige och fråga om de tillåter att jag publicerar deras foto på min blogg. Då har ju den politiker som vill, en möjlighet att tänka om och ändra sitt tidigare ställningstagande. Andra chansen!

Imorgon kommer mitt genmäle på Peter Akinders attack på mig att publiceras i Östran på ledarsidan. Detta genmäle har vandrat mellan mig och Östran 4 gånger innan tidningen godkände mitt genmäle för publicering. Imorgon kommer jag att beskriva i ett inlägg hur Östran agerat mot mig angående mitt genmäle.


Kommentarer
Postat av: Andreas

Vill bara säga att du har mitt stöd, Thoralf. Du har faktiskt fått mig att börja bli smått intresserad av politik. De andra politikernas agerande i "fotobråket" är så pinsamt barnsligt att man undrar vad det är för typer egentligen.

2008-05-28 @ 23:13:52
Postat av: Systemfel

Gör vågen för dig Thoralf

Här pratar politiker om att "ta debatten" men man frågar sig.. vilken debatt??

2008-05-28 @ 23:57:28
Postat av: Tobias Lindgren

Kör hårt, Thoralf! Vi står bakom dig till hundra procent!!! Du är inte ensam! Glöm aldrig det. Vi är hundratals - ja, tusentals - personer som stöder dig. Kör hårt nu och ge dem vad de tål! Här kör man med öppna kort och inget annat.

2008-05-29 @ 01:42:17
Postat av: UNZIPP GIRL

Har läst din insändare i Östran idag. Mycket bra skrivet!(Du får dessutom genast svar längst ner - ett luddigt och kort sådant som dessutom innehåller sakfel.)aermycketenkeltsanningen" rel="nofollow">http://www.ostran.se/opinion/svaretaermycketenkeltsanningen

2008-05-29 @ 07:01:23
Postat av: Systemfel

UNZIPP din länkning funkade inte lägger in den aktuella just nu.

aermycketenkeltsanningen" rel="nofollow">http://www.ostran.se/opinion/svaretaermycketenkeltsanningen2008-05-29 @ 07:38:29
Postat av: LArs

Peters korta och luddiga svar gav troligen ytterligare 50 röster åt SD. Karln måste ju tro att tidningens läsare är totalt infantila.

2008-05-29 @ 08:21:23
Postat av: Sessan

Akinder skriver:""Sanningssägaren" Thoralf Alfsson bekräftar att han ser som sin allt annat överskuggande livsuppgift att bekämpa det mångkulturella samhället, med alla dess rikedomar men också stora utmaningar. Det är bara att beklaga att Alfsson inte anser att medierna ska följa de pressetiska reglerna och att han därtill blundar för de klassklyftor som bygger upp nya motsättningar och konflikter i det samhälle i vilket vi alla ska leva tillsammans."- Det multikulurella samhällets alla rikedomar och utmaningar? En floskel utan substans! Vi hade innan massinvandringens början ett tryggt land att leva i. Den som inte ser vad som händer i massinvandringens spår kan inte vara "normalt funtad"!

- Varför, som Thoralf skriver, gäller inte de pressetiska regelerna för etniska svenskar? Här går man oftast ut med så mycket information som möjligt och här pixlar man inte i onödan!

- Vilka klassklyfter är det som bygger upp nya motsättningar och konflikter? Har herr Akinder hört talas om något som heter Islam, som man kallar för en religion. Detta är total felaktigt, eftersom det är "totalupplevelse" med levnadsregler inom alla aspekter från födseln till döden.Peter Akinder raljerar med ordet "sanningssägare" gentemot Thoralf. Så skriver endast en stor TÖNT, som tydligen har förlorat allt fotfäste med verkligheten!

2008-05-29 @ 09:10:30
Postat av: Hm

Kanske denna länk fungerar?aermycketenkeltsanningen" rel="nofollow">http://www.ostran.se/opinion/svaretaermycketenkeltsanningen

2008-05-29 @ 09:28:46
Postat av: Micael F

Thoralf skriver med "torrt krut", Akinder fumlar med en trasig "korkbössa".Verkligheten är den att det mångkulturella massinvandringsexperimentet är ett fiasko med svåra och långsiktiga konsekvenser.Så TACK Thoralf för att du är en sanningssägare - du öppnar ögonen på fler och fler med den här utmärkta bloggen.PS Enligt socialstyrelsens äldreomsorgutredning får bara en av 5 kommuner toppbetyg, dubbelt så många får bottenbetyg. Vad säger det om hur vi hjälper våra gamla.....

2008-05-29 @ 10:03:54
Postat av: AWSvensson

Det mångkulturella samhället, med alla dess rikedomar men också stora utmaningar är ju en uppfattning. Andra uppfattar det: med alla dessa kostnader men också stora umbäranden.Där är den stora skillnaden i hur man uppfattar det mångkulturella , en omskrivning av ett havererat socialt experiment att blanda ihop olika kulturer under samma lagstiftning.

2008-05-29 @ 10:21:15
Postat av: Sessan

Har funderat lite mer så här på morgonkvisten.Jag undrar om Peter Akinder och andra multikulturella pådrivare inser att det inte finns något facit för det gigantiskt multikulturella experiment som pågår. Jag skulle vilja ha en konkret beskrivning av vad han avser med ”alla dess rikedomar” som följer i dess spår. Påminner inte så lite om jargongen hos vissa religiösa rörelser som förutspår ett kommande himmelrike på jorden! Då nu detta experiment (vilket trots allt är troligast) mer och mer går snett, vem skall vi ställa till svars. Peter Akinder, har du lika självsäkera svar på detta som i dina vidriga argument mot Thoralf?Som det ser ut i dag, går vi mot ett samhälle där allt som har med ”flyktingars” väl och ve är helt överordnat etniska svenskars behov. Den som inte ställer upp på dessa villkor kallas för främlingsfientlig, rasist, islamofob och gud vet vad.Vad man avsåg då begreppet mångkultur skapades får vi aldrig reda på. Däremot vet vi i dag att av våra tidigare generationer skapade värdegrunder, utan tvekan raseras för att ge andra livsåskådningar ett företräde. Jag är förvånad över att de s.k. feministerna inte skriker i högan sky över islams kvinnosyn. Varför reagerar inte djurrättsaktivisterna inför det lobbyarbete som sker för att införa halaslakt fullt ut. Varför reagerar inte politiskt ansvariga inför ett rättsväsende som går på knä p.g.a. den alltmer ökande brottsligheten i massinvandringens spår. Invandrargängens härjningar beskrivs i ansvarslösa ordalag av BRÅ som bustilltag, oavsett vilken brottsrubricering som numera gäller.Thoralf kallas med en småspydig anspelning av Akinder för sanningssägare, detta för att han presenterar de fakta som han får reda på och som beskriver händelser i samhället. Vi har förbanne mig rätt att få reda på massinvandringens alla konsekvenser utan några omskrivningar. En roll som massmedia tidigare i stort sett skötte alldeles utmärkt innan man hamnade i PK-träsket. Sverige är vårt hem på jorden och vi i vår familj kommer att på samma sätt som Thoralf, att med "näbbar och klor" bekämpa den multikulturella dårskap som förespråkas av Peter Akinder och hans gelikar.

2008-05-29 @ 10:48:20
Postat av: Sessan

Sorry, en mening hamnade fel i sista stycket och innehållet kan därför missförstås.Sista stycket skall således vara:

Thoralf kallas med en småspydig anspelning av Akinder för sanningssägare, detta för att han presenterar de fakta som han får reda på och som beskriver händelser i samhället. En roll som massmedia tidigare i stort sett skötte alldeles utmärkt innan man hamnade i PK-träsket. Vi har förbanne mig rätt att få reda på massinvandringens alla konsekvenser utan några omskrivningar. Sverige är vårt hem på jorden och vi i vår familj kommer att med ”näbbar och klor” på samma sätt som Thoralf, att bekämpa den multikulturella dårskap som förespråkas av Peter Akinder och hans gelikar.

2008-05-29 @ 10:54:45
Postat av: Systemfel

Sessan: bra skrivet.

Jag har med funderat på vad "multikulturens alla rikedomar" betyder. Är det Zlatan, Kebab lite exotiska kryddor som menas med rikedomar. Peter Akinder kommer säkert med svaret, han har väl gått "endags kursen" hur man ska "ta debatten"

2008-05-29 @ 11:28:23
Postat av: AWSvensson

Ett bra ord som täcker "multikulturens alla rikedomar" är på ren svenska skitsnack. Vad det handlar om är att sådana som Peter Akinder och hans gelikar förutsätts försvara det mångkulturella så länge som det är PK. I annat fall så är hans karriär över, lik en präst som plötsligt börjar ifrågasätta himmelriket.Men det som är PK idag kan plötsligt var ute imorgon, i det läget gäller det för råttorna att lämna det sjunkna skeppet och ta nya positioner, med avböner som följd, vi gjorde ju bara vad vi blev tillsagda.

2008-05-29 @ 11:56:44
Postat av: Micael F

Varför skär sig såsen?Jo fett är normalt inte lösligt i vatten. Botemedlet är att tillsätta fettet i omgångar och med bindemedel typ ägg. Inte vispa för hårt.Lexikon Sås=Sverige

Fett=invandrare

Vatten=etniska svenskar

Bindemedel=invandrarpolitik

Vispa för hårt=massinvandring

Skära sig=Problem

2008-05-29 @ 12:01:33
Postat av: Micael F

Måste tillägga att jag tycker om sås - men inte fet...

2008-05-29 @ 14:28:45
Postat av: Skånepåg

Allt mer av Sveriges demokrati offras på det multikriminella altaret!Observera uttrycken:

"En pliktlag ska tvinga TRILSKANDE kommuner att hjälpa till."

"Men det bör inte kunna vara ett argument för att befrias från ansvaret." Ursäkta men vilket dj-a ansvar. Att störta vårt fosterland allt mer i fördärvet?"TT inrikes i dag 14:59

Det ska inte gå att säga nej till att ta emot flyktingar, föreslår en kommande utredning. En pliktlag ska tvinga trilskande kommuner att hjälpa till./TTDet ska inte gå att säga nej till att ta emot flyktingar, föreslår en kommande utredning. En pliktlag ska tvinga trilskande kommuner att hjälpa till.Omkring 25 kommuner i Sverige vägrar ta emot flyktingar, men nu kan det bli slut på det. Nästa vecka presenteras en statlig utredning som föreslår att alla kommuner ska tvingas ta emot flyktingar, det skriver Dagens Samhälle.Förra året tog länsstyrelserna över ansvaret för att sköta flyktingmottagandet. De har fört en dialog med kommunerna om hur många flyktingar varje kommun ska ta emot. Men om en kommun säger nej - då är det stopp.Många kommuner skyller på bostadsbrist när de säger nej. Men det bör inte kunna vara ett argument för att befrias från ansvaret, anser Werenfels-Röttorp.

Utredningen lämnas över till integrationsminister Nyamko Sabuni på måndag.

2008-05-29 @ 17:30:35
Postat av: AWSvensson

Menar man asylsökande, flyktingar kommer i så litet antal att de måste gå att placera. Tyder på att paniken sprider sig inom regeringen i takt med att SD ökar i väljarsympatier och vi närmar oss nästa val.

2008-05-29 @ 17:41:01
Postat av: Tommy Funebo

Bra gjort av Thoralf att fotografera politiker. Se nu bara till att publicera fotografierna och att göra det utan förbehåll om upphovsrätt. Sköt dina kort, Thoralf, och du kan konkurrera ut Falkvinge!

2008-05-29 @ 18:03:38
URL: http://www.tommy.funebo.se
Postat av: Micael F

Siste man släcker lyset...

2008-05-29 @ 18:22:51
Postat av: Skånepåg

> Micael FOch tar med sig den svenska grön-gula flaggan som en iranier sade i ett frågesportprogram i någon TV- eller radiokanal förra månaden!

2008-05-29 @ 18:36:33
Postat av: Micael F

Hej på Er i Bloggen!

Lovade uppdatera mitt svar på min fråga till ansvariga politiker gällande gratis sjukvård för illegala invandrare - Här är resultatet.

Observera att bara en svarade...///...och vilket svar sen´Lena Segerberg har svarat på din fråga!-------------------------------------------------

Frågan är ställd till:

Anders Henriksson

Lena Segerberg

Johnny Petersson

Ann Hellenborg

Christer Jonsson

Lars Hamrin

Malin Petersson

Anders Andersson

-------------------------------------------------Du frågade:Gratis sjukvård?Kommer det bli gratis med sjukvård för papperslösa flyktingar inom Kalmar landsting? Isåfall när och hur kommer det fungera?-------------------------------------------------

Lena Segerberg svarar:Frågan om vård för papperslösa är väldigt aktuell. Sedan länge ger Landstinget i Kalmar län idagomedelbar vård till dessa människor utan att röja deras identitet (kan till exempel gälla en förlossning). Det rör sig om väldigt få individer per år. Har de inte pengar till avgift blir besöket/behandlingen avgiftsbefriad.För att tydliggöra att den här linjen ska gälla även framgent har vi beslutat skriva in följande i nästa budget:Utländska "papperslösa/gömda" personer som vistas inom landstinget ska erbjudas omedelbar hälso- och sjukvård enligt 4 paragrafen i Hälso- och sjukvårdslagen (1982:763Lena SegerbergReferensfrågor:

-------------------------------------------------Till Frågepanelen:

3.asp?page=question&iQuestionid=153" rel="nofollow">http://ltkalmar.yourvoice.se/fragepanelen3.asp?page=question&iQuestionid=153

2008-05-29 @ 18:40:46
Postat av: Anonym

är det här dräggens drängstuga?

2008-05-29 @ 19:00:23
Postat av: Frode Karlsson

Tvång på kommunernas signaleras! En sak som jag bara inte förstår, är varför alla etablerade partier är så superkåta på att få hit hundratusentals muslimer från Afrika och Mellanöstern? Denna politik har ju inget med flyktingar att göra! Finns det ingen konsekvensanalys alls? Är alla bara dumhuvuden? Som vill driva landet till konkurs - ekonomisk och socialt? Vem kan ha något intresse av det egentligen - ja, allra minst alla invandrare som drar på de offentliga systemen?

2008-05-29 @ 19:13:32
Postat av: Sessan

Till anonymDu frågar: "är det här dräggens drängstuga?Svaret är nej och du får således söka efter din stuga och dina kompisar på annat håll!

2008-05-29 @ 19:22:38
Postat av: Frode Karlsson

PS.Om jag vore muslimsk invandrare, som hade säkrat hela släkten i Sverige på bidrag, så skulle jag gå och demonstrera med en skylt som löd: "Stoppa invandringen nu - bara riktiga flyktingar". Därmed vore mer än 95% av alla invandrare uteslutna! Vore jag nu riktig flykting, så hade jag ju litet extra på fötterna! Skälet till min demonstration är bara enkel - ett par hundratusen muslimer till i landet och bidragen ryker tillsammans med det bekväma livet! Det finns bara ett fel med resonemanget, nämligen att det är tveksamt om en muslim tänker på detta sätt! Därmed är vi tillbaka till ruta ett!

2008-05-29 @ 19:35:29
Postat av: Skånepåg

> ThoralfI Barometerns tillägg på ledarplats anger du att det kostar 20 miljoner. Rätt bör väl vara 20 miljoner per år, så att ingen missförstår vilka stora summor denna förläggning slukar.http://www.barometern.se/ledare/artikeln-som-saknade-fakta(666982).gm

2008-05-29 @ 20:10:08
Postat av: Thoralf A

Skånepåg, du har alldeles rätt. En miss från min sida, tyvärr.

2008-05-29 @ 20:31:36
Postat av: Fint VäderVilket marxistiskt struntprat, vilka meningslösa marxistiska klyschor, Akinder häver ur sig

Exempel:

Det är bara att beklaga att Alfsson inte anser att medierna ska följa de pressetiska reglerna och att han därtill blundar för de klassklyftor som bygger upp nya motsättningar och konflikter i det samhälle i vilket vi alla ska leva tillsammans."Han låter som en politiskt tillsatt byrådirektör i KGB: ” han blundar för de klassklyftor”

- Blundar?

I själva verket är det Arkinder och anhanget kring hans marxism som blundar. För den misär, som han i sin sekterism kallar för klassklyftor, kan i själva verket i stället betecknas för invandringspolitik.I själva verket är konsekvenserna av en vänsterflummig invandringspolitik att svenskarna i sann leninistisk anda fråntas sina rättigheter och tum för tum dras in i de mest bestialiska misär. Rån i hemmen. Neddragna pensioner och neddragen sjukvård.

Sådana är dagens invandringspolitiks konsekvenser.

2008-05-29 @ 21:04:10
Postat av: Jösses

När man läser alla de här inläggen så förstår man verkligen vad som är Sveriges största problem - och inte är det de med utländsk bakgrund...

2008-05-29 @ 22:29:47
Postat av: Skånepåg

> JössesBeklagar din situation, men problem är till för att lösas så du skall inte ge upp hoppet. Lycka till!

2008-05-30 @ 01:04:19
Postat av: s-e karlssonSessan ! Din replik till anonym angående "dräggens drängstuga " var nästan för god ! Där fick man sej ett gott morgonskratt ! Mycket vänliga hälsningar från S-E Karlsson .

2008-05-30 @ 10:59:34
Postat av: Sessan

S-E KarlsonBorde givetvis i mitt senaste inlägg bl.a. skrivit:Beklagar din situation med dyslexi (förmågan att skriva och läsa) och att du då har svårt att följa allt som skrivs här på bloggen. Du tycks även ha uppenbara problem med dyskalkyli (förmåga till matematisk förståelse) eftersom du inte inser vilka enorma kostnader invandringen medför för samhället.Tyckte att detta var för elakt eftersom det finns en gyllene regel som säger, att sjukdomar skall man aldrig skämta om. Men när någon framför något som är så ogenomtänkt och inte inser sin egen situation, så finns det egentligen ingen anledning att inte tala klarspråk!

2008-05-30 @ 13:02:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0