9000 NYA "FLYKTINGAR" TILL KALMAR?

Vid kvällens kommunfullmäktige möte avhandlades det nya avtalet med Migrationsverket som vi (sd) överklagat till Länsrätten i Kalmar Län för att det inte beslutades om i kommunfullmäktige. Ibland kan det löna sig med en överklagan.


Vi yrkade givetvis avslag på det nya avtalet med Migrationsverket och under den debatt som utbröt ställde jag frågan till Birgitta Elfström (s) om det fanns något tak för hur många ensamkommande barn som Kalmar kommun tänker ta emot. I hennes ställe svarade kommunfullmäktigeledamoten Dzenita Abaza, socialdemokrat, utan att hon fått ordet av ordförande, att Kalmar kommun skall bli 70 000 innevånare!

För alla läsare som inte känner till Kalmars befolkningsmängd kan jag upplysa att den är ca 61 000 idag och att kommunen har ett befolkningsmål om 70 000 innevånare.

Dzenita Abaza menar tydligen att befolkningsökningen skall bestå av 9 000 invandrare (muslimer).

Läs mer om socialdemokraten Dzenita Abaza.

Befolkningsökningen var under 2007 "hela" 212 personer. Då skall man också veta att kommunen har ett avtal med migrationsverket om att ta emot 175 flyktingar varje år och dessutom 8 ensamkommande unga muslimska män som numera är 24st. Så någon äkta befolkningsökning har inte Kalmar kommun utan den beror till stor del redan av invandrare från främst muslimska länder.

Birgitta Elfström (s) följde sedan upp detta med att säga att det finns inget tak för hur många som Kalmar kommun kommer att ta emot, utan hänvisade till Anders Lago i Södertälje som tar emot tusentals varje år.

Kalmar kommun har beslutat att bara ta emot ensamkommande muslimska män. Inga ensamkommande barn med annan religion eller flickor är välkomna till Kalmar! Här kan vi verkligen tala om diskriminering från Kalmar kommuns sida. En anmälan till DO kanske vore på sin plats.


Här fick vi svart på vitt hur socialdemokraterna med stöd av vänsterpartiet och miljöpartiet har tänkt sig lösa befolkningsutvecklingen i Kalmar.

Bäva månde Kalmars innevånare!


I artikeln hos Radio Kalmar kan ni läsa att kostnaden för det nya avtalet om 18 miljoner tas upp men om ni lyssnar på nyhetssändningen från Radio Kalmar kl 06:30 kan ni höra att just detta utelämnas av nyhetsuppläsaren. Detta är ett "strålande" exempel på hur det svenska folket skall hållas ovetande om dessa kontnader och att våra public service företag som avlönas via skattsedeln ingår i denna indoktrinering av folket. Lyssna på nyhetssändningen.

I debatten tog jag upp en rad skäl som borde beaktas innan det nya avtalet undertecknas av kommunfullmäktige men inte en enda ledamot från övriga partier var intresserad av våra argument. Jag finner det fullständigt sanslöst att kostnader inte har någon som helst betydelse när flyktingmottagning diskuteras.

Det handlar bara om solidaritet med flyktingar allt annat är ovidkommande.

  

Att känna solidaritet med funktionshindrade, fattigpensionärer eller gamla som vårdas inom äldreomsorgen är en helt annan sak för det kostar pengar.


Det finns väldigt mycket mer att säga om detta kommunfullmäktige möte som även behandlade två motioner från sd.

Klassmorfar system som i princip fick bifall från kommunfullmäktige även om beslutet var en liten omskrivning.


Vår motion om att kommunens foto på förtroendevalda skall kunna användas fritt är däremot värd ett helt eget blogginlägg som jag kommer att skriva de närmaste dagarna. En sak är i varje fall säkert att ledamöterna tycks vara livrädda för att hamna med foto på min blogg och då särskilt vänsterpartisten Bertil Dahl.

Det som är extra sorgligt i media är att i princip inga av mina argument mot detta avtal återges i artiklarna men däremot får övriga partiers osakliga inlägg i debatten stort utrymme. Kostnaden om ca 18-20 miljoner kronor för samhället i och med detta avtal tystas effektivt ner av media.

Läs Barometerns artikel på nätet.

Läs Östrans artikel på nätet.

Medias rapportering känns djupt orättvis och gör mig mycket bekymrad inför framtiden!


Kommentarer
Postat av: Göran

Kan bara gratulera SD och dig Thoralf.Med dessa kretiner i Kf lär ni gå mot egen majoritet 2010, men å andra sidan Thoralf så sitter du säkerligen i riksdagen då.

2008-05-27 @ 02:11:03
Postat av: Frode Karlsson

Det är helt otroligt hur politikerna fick till det! De kan knappast ha någon kontakt med sina väljare! Om det kom 9.000 muslimer till Kalmar under 3-5 år, så skulle hela samhället braka ihop! Konsekvensanalys tycks inte ligga för politikerna i Sverige! Södertälje är ju knappast någon förebild, ty den staden har klappat ihop redan! Sedan kan man ju undra över varför just siffran 70.000 invånare har något värde - stor är ju inte alltid vacker! Dessutom kan man ju undra över kvaliteten i ökning??!! När fullmäktiges beslut är justerat, så måste det överklagas! Kommunal kompetens saknas för att bedriva invandrarpolitik, försvarspolitik eller utrikespolitik!

2008-05-27 @ 03:46:11
Postat av: Skånepåg

Efter att ha läst Thoralfs inlägg och reportaget i Barometern blir jag minst sagt orolig inför Kalmars framtid. Kommunalfullmäktigemötet påminner om en dålig teaterpjäs, där alla (utom givetvis Thoralf) likt papegojor rabblar upp sina inlärda fraser utan minsta tankeverksamhet.- I brist på sakliga argument citerar Birgitta Axelsson Edström (v) en psalm. Vilken verkliget befinner hon sig i? Här kan definivt inte alla hästar vara i hagen.

- Det lär inte vara många här i fullmäktige som vill ha sitt ansikte på din blogg, säger Bertil Dahl (v). Ett fult påhopp, som visar hans totala förakt för ett öppet demokratiskt samhälle.

- Det blir alldeles tyst när Thoralf Alfsson pratar och stämningen blir tung, säger Monika Bengtsson (kd). Är man rädd för att höra sanningen eller skäms man för att man inte själv vågar säga det som man innerst inne själv tänker? Tänker på de s.k. valstugereportagen av Janne Josefsson, där det var helt andra tankegångar bland politikerna när de trodde att mikrofonen var avstängd.

- Dzenita Abaza (s) menar tydligen att befolkningsökningen skall bestå av 9 000 invandrare (muslimer).

Birgitta Elfström (s) följde sedan upp detta med att säga att det finns inget tak för hur många som Kalmar kommun kommer att ta emot, utan hänvisade till Anders Lago i Södertälje som tar emot tusentals varje år. Jag hoppas verkligen att kalmarborna så fort som möjligt får reda på dessa minst sagt skrämmande tankegångar. Utan alla olika former av inpumpade statliga medel (d.v.s. våra skatter) hade Södertälje för länge sedan varit i konkurs.

- Thoralf Alfsson (sd) själv menade att politikerna var dåligt insatta. Jag blev skrämd av vilka frågor som politikerna ställde angående verksamheten att ta emot ensamkommande ”flyktingbarn”, säger han. Detta säger väl allt om hur ansvarslöst de folkvalda tar sitt politiska uppdrag.Avslutningsvis vill jag tipsa om hur det knakar i de politiska leden hos socialdemokraterna. I Ystad finns den modige och ärlige mannen Leif Haglund. Se http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1474 och i tråden ”Sverige, vårt hem på jorden” skriver han bl.a.:

- Att invandrarna utövar sin kultur och religion privat möter inget hinder. Detta får emellertid inte innebära att den svenska kulturen eller Svenska kyrkans särställning påverkas. Invandrarna får alltså ta seden dit de kommer. Så är det i andra länder och så ska det vara i vårt land.

- Det jag är orolig för är att vi inte alls har integrering av invandrarna som mål, långt mindre assimilering. Jag tror att man syftar till att jämställa främmande kulturer, värderingar, normer och synsätt med vårt inhemska. Detta får konsekvenser för var och en av oss. Det kommer att ske kulturkrockar på samhällslivets alla områden.

- Min uppfattning i den här frågan delas av många av s-partiets medlemmar. Till skillnad från mig har dessa vett att hålla tyst.I Kalmar finns Birgitta Elfström och i Ystad Leif Haglund. Båda socialdemokrater, men varandras totala motpoler. Jag skulle mer än gärna ställa upp och hjälpa till med att betala flyttkostnaderna om det går att göra ett byte!

2008-05-27 @ 09:11:48
Postat av: JJ

Hon såg ju förtroendeingivande ut..Fungerande länk:

baettrebemoetande" rel="nofollow">http://www.nyheterna.net/nyheter/oskarshamn/faarbaettrebemoetandePostat av: Skånepåg

> JJUnder bilden står: "Dzenita Abaza är projektanställd som Introduktionssamordnare. - Jag tycker det är hög tid att vi som varit här länge gör något för nya flyktingar, säger hon."Om hon nu har varit här så länge, är det väl hög tid att hon själv skaffar sig ett närande arbete i stället för att fortsätta att vara en för samhället tärande person med en behaglig sysselsättning som Introduktionssamordnare!

2008-05-27 @ 09:26:21
Postat av: Skånepåg

Tips till den som vill ha igång ansiktsmusklerna med ett rejält morgongarv. Från bloggen Mitt Sverige!http://www.dagbladet.no/kultur/2008/05/21/535822.html

Postat av: Micael F

Vad krävs egentligen för en lokal folkomröstning?Frågan som skulle ställas borde vara av typen - " Vill du att Kalmar på några få år växer med 9000 muslimer? Svara Ja/Nej.........Jag tror jag blir tokig!

2008-05-27 @ 10:35:01
Postat av: Skånepåg

Skrev en kommentar som tydligen gick upp i rök? Gör ett nytt försök.Fråga till Thoralf.Lite luddigt i Östran. Mig veterligt finns det 8 platser i Påryd till en kostnad av cirka 18 miljoner om året. Skall denna verksamhet byggas ut eller skall det bli så, att max 24 st ensamkommande s.k. flyktingbarn (d.v.s. hitskickade ankarbarn) får slussas igenom denna per år?Det här med 70 000 boende i Kalmar tycks vara en fix idé utan tanke på vad det kan innebära. Tycker man att vår kommunalskatt är för låg eller vad är meningen. Mera bidrag från staten och indirekt ett ökat skattertyck på oss själva eller vad. På vad sätt skulle denna muslimska folkökning innebära fördelar för vår stad?

2008-05-27 @ 10:50:48
Postat av: AWSvensson

Erbjud 9000 holländska pensionärer att flytta till Kalmar mot att de få bor där gratis, till skillnad mot dessa muslimer så har de pengar att konsumera från hemlandet. Enligt undersökning så var det många hundra tusen holländare som ville flytta pga trångboddheten och islamiseringen av Holland. Kalmar får sin eftersökta folkmängd med folk som passar in kulturellt .

2008-05-27 @ 10:52:49
Postat av: Frode Karlsson

Inte bara holländare kan tänkas! Varför inte också fransmän, tyskar, belgare, engelsmän, norrmän, italienare m.fl i en bra mix! Då blev det fart på Kalmar med kultur!

2008-05-27 @ 10:57:14
Postat av: Micael F

Just nu - man mördad i Alvesta..." polisen håller nu på med att fastställa de utländska medborgarnas identiteter....Ju fler invandrare vi tar in i Sverige desto lättare är det för kriminella att beblanda sig med övriga i samhället. De kan gömma sig, de kan begå brott osv. Om jag såg en turk i mataffären när jag var liten på 70-talet kunde man vara säker på att han befann sig i Sverige lagligt och förmodligen hade jobb. Ser jag en arab idag på Maxi har jag ingen aning...

2008-05-27 @ 12:31:05
Postat av: alex

Ta med en kamera och fota dem på nästa kf möte :) De är ju offentliga personer så det är väl inte brottsligt...

2008-05-27 @ 12:58:18
Postat av: Thoralf A

Det har hänt lite mer roliga saker vid dagens kommunstyrelsemöte som jag kommer skriva om till kvällen.

Skånepåg, jag skall också försöka reda ut begreppen och kostnaderna, även om det var oklart vad som beslutades vid gårdagens kf-möte.

2008-05-27 @ 14:09:43
Postat av: Henrik

Håller med Alex. Det kan väl knappast vara fotoförbud i kommunfullmäktige. Skulle höja underhållningsvärdet med lite bilder på de som omtalas.

2008-05-27 @ 14:10:53
Postat av: Henrik

Håller med Alex. Det kan väl knappast vara fotoförbud i kommunfullmäktige. Skulle höja underhållningsvärdet med lite bilder på de som omtalas.

2008-05-27 @ 14:12:28
Postat av: AWSvensson

"Jag blev skrämd av vilka frågor som politikerna ställde angående verksamheten att ta emot ensamkommande flyktingbarn", säger han. Citat från Barometern. Är det dina ord eller kan packet inte ens citera riktigt, då den riktiga benämningen som du också använder: ensamkommande unga muslimska män

2008-05-27 @ 14:37:39
Postat av: Systemfel

En tanke som har slagit mig under dagen, inte vet jag om den är genomförbar.

Varför inte betala en annons i lokala media och tala om för medborgarna att KF tagit detta belutet som kommer att kosta 18 milj om året samt att (S) har som mål att kommunen ska ha 70000 invånare och befolkningsökningen ska ske via invandring ( främst muslimer från Irak)

2008-05-27 @ 21:15:10
Postat av: Micael F

SystemfelBra idé men tyvärr tror jag att PK-media inte skulle ta in den.2008-05-27 @ 23:18:12
Postat av: Systemfel

Micael.

Nästa tanke är att dela ut "flygblad" även om man inte bor fysiskt i Kalmar kan man hjälpa till. Jag skulle kunna tänka mig åka till Kalmar och med likasinnade dela ut flygblad.

2008-05-28 @ 02:30:32
Postat av: Magnus

En härlig video:http://www.youtube.com/watch?v=gGFjkfKoECc

2008-05-28 @ 23:52:25
Postat av: s-e karlssonNu får väl avsvenskningsälskarna sitt lystmäte när det ska bli lag på att kommunerna måste ta emot flyktingar! Mångkulturen breder ut sej mer och mer och dom flesta ser inte avigsidorna med den ! Flosklern att vi måste ha arbetskraftsinvandring hänger med år från år ! man minns det "tjötet " redan från början på 70 talet och det har inte tystnat än ! Ändå har vi 100talstusen arbetslösa i Sverige !

Men vill man inte se skogen för bara trän då hjälper inga argument i världen !Mvh S-E Karlsson .

2008-05-30 @ 06:55:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0