TACK IRLAND!

Idag kan man bara tacka Irland som har en konstitution som inte tillåter att regeringen kan köra folket som vår egen statsminister Fredrik Reinfeldt gjorde när han skrev på Lissabonfördraget i december förra året.

Sverige borde givetvis ha en liknade konstitution som kräver en folkomröstning innan ett fördrag som Lissabonfördraget kan genomföras. Att vår regering är beredd att lämna ifrån sig vår nationella självständighet utan att genomföra en folkomröstning anser jag är att likna vid ett landsförräderi.


EU:s ledare har tydligen varit så säkra på att man skulle kunna få igenom Lissabonfördraget att man inte har någon plan B vilket säger allt om dessa självgoda byråkrater.


Jag är övertygad om att även det svenska folket hade röstat nej om vi av den svenska riksdagen hade givits möjligheten till detta genom en folkomröstning. Det självklara hade ju varit om alla länder hållit en folkomröstning så att det hade blivit ett väl förankrat demokratiskt beslut. Nu har Irland med ca 1 procent av EU:s befolkning sagt nej och detta kommer säkert EU att försöka gå runt på något sätt, så det är absolut för tidigt att ropa hej.

Det bästa hade givetvis varit om ett antal länder röstat nej till Lissabonfördraget.


Men nu gläds vi dock åt Irlands nej. Ikväll blir det inte en Newcastle på Lilla Puben utan det får nog bli något irländskt att fira med.


Kommentarer
Postat av: Rättvis

Leve Irland. Tack och skål kära irländare.

2008-06-13 @ 20:40:09
Postat av: Micael F

Tänkte vara "Djävulens Advokat" i mitt inlägg.Irland röstar nej till Lissabonfördraget och unisont jublas det här i bloggen. Inget ont i det, men jag ställer mig tveksam till kunskapen om dess innehåll.

Fördraget är på närmre 300 sidor och ärligt talat har jag själv inte satt mig in i det till fullo - förvisso kan jag vara dum eller lat. Eller båda delarna....Vi har sedan länge valt att ha en representativ demokrati i Sverige - vilket betyder att vi får de politiker vi förtjänar. Vi tillsätter dom och vi avsätter dom med våra valsedlar. Men så länge de sitter vid makten tar de beslut i våra ställen därför vi har gett dom mandat att göra det.EU-frågor är sannerligen inte lätt...

2008-06-13 @ 23:21:50
Postat av: vmm

Jag kan ändå inte låta bli att tycka att det här är mycket bekymmersamt för EU. Unionen kommer ju knappt att kunna göra några förändringar om det ska fungera så här att Irland hela tiden kan sätta sig emot något som 26 andra länder vill ha.Kanske kan man tänka sig en lösning där alla länder får folkomrösta men man lägger ihop alla röster i en enda hög så att säga och räknar röst som röst och ser vilken sida som får mest. Jag tror nog Lissabonfördraget inte skulle gå igenom på det sättet heller, men det skulle kännas bättre ur demokratisk synpunkt.

2008-06-14 @ 00:40:32
Postat av: Rättvis

Vi får betänka att Irland kanske kan hjälpa EU I den intricate fråga om Turkiets medlemsskap. Här tror jag att det behövs tid så att länder som Frankrike och Italien kan at på sig mer ansvar för I frågan om EU:s utvidgning. Och den tiden kan Irlands kloka och fosterländska ställningstagande skänka de europeiska folken.Sen när SD kommer in i EU-parlamentet bör nog frågan om repatriering kunna drivas med all kraft i parlamentet. Redan nu håller det på att utkristalliseras en mycket klok och rättvis politik av repatriering av romer i Italien . Men ska detta bli verkningsfullt måste EU genomföra solidarisk repatrieringspolitik.

2008-06-14 @ 08:32:00
Postat av: D Puddingfjäll

Vi har "inte möjlighet att på ett värdigt sätt ta emot alla som ser (Europa) som ett eldorado".

Alltså: framför allt invandrare från Afrika, Mellanöstern och Balkan, en rad länder med krig och fruktansvärda ekonomiska problem

Dessa statsmannaord är inte yttrande av någon sverigedemokrat utan av det franska statsrådet Brice Hortefeux, ansvarig för invandringen och nära medarbetare till president Nicolas Sarkozy.Detta är naturligtvis mycket glädjande signaler, men det är bara en nationell politik á la SD som kan förhindra att EU blir ett gungfly av invandring. Den nya franska politiken är glädjande, men räcker inte. Det behövs mycket mer. Italien verkar ha beträtt fosterlandets och rättvisans väg. Men Italien behöver eldunderstöd i EU-parlamentet och det är därför SD: s medlemskap är så viktigt - viktigt för Sverige.

Viktigast av allt är emellertid att SD i parlamentet kan verka för unionens upplösning och i vart fall Sveriges utträde

Men vissa delar av det franska förslaget är bra:

EU:s länder, säger samma förslag, måste komma tillrätta med denna "underjordiska" befolkning. Lika med: avvisa fler vid gränsen.

Här råder det ingen tvekan var sverigedemokraterna står och det är dessutom uppenbart att sverigedemokraterna behövs i EU-parlamentet för att säkra Sveriges intressen i europapolitiken.

2008-06-14 @ 09:02:18
Postat av: Info

THORALF OCH FLYKTINGARNAKurt Lundgren, en massinvandringsfantast i kalmartrakten som driver bloggen Östra Ölands fria horisont, underhåller också en lokalt betonad blogg, kallad ”kalmartidningen”. Den 1/6 recenserar han där sina lokala medbloggare och skriver bland annat:”thoralfbloggen är väl ur [ska vara: från] nyhetssynpunkt inte så dum den heller, men jisses vad han är flyktingfokuserad, det blir to [ska vara: too] much”Jag brukar titta in ibland på Thoralfs blogg, som jag finner vara intressant och underhållande, Av vad jag kan förstå, så är det utmärkande för bloggen att den INTE handlar om flyktingar.Tvärtom. Däremot tar den ofta upp problemet med de 99% procent lycksökare, som tar sig till och biter sig fast i Sverige UTAN att vara flyktingar och UTAN att ha asylskäl i vedertagen mening. I många fall också utan att ha någon nationalitet (kastade resehandlingar). Efterkommande släktingar har de ofta gott om, var dessa bor, vet de däremot precis. De vet också till vilket land de så småningom ska åka på betald långsemester, till vilket land de ska skicka sina barn för att dessa ska få en acceptabel skolundervisning, få rätt fruar, traditionsenlig könsstympning m.m. och till vilket land de i sinom tid skall slussa sina svenska bidragspengar.Detta och liknande har jag för mig att Thoralf berör ibland, FLYKTINGAR förekommer väl knappast alls i hans texter. Eller har jag alldeles fel?

2008-06-14 @ 10:04:10
Postat av: Henrik

Luxemburgfördraget innebär (förutom diverse trams som att en person skall kallas utrikesminister) att beslut (alla beslut?) ska kunna fattas om 55 procent av länderna och innehållande 65 procent av befolkningen är för. Innbär det att det inte krävs enhällighet för att stoppa turkarna om fördraget går igenom?

2008-06-14 @ 10:05:05
Postat av: Truckdriver

> InfoHåller helt och hållet med om vad du skriver i din analys. Han har kanske börjat lyssna väl mycket på en "släkting", som verkar vara mussekramare och som är ledarskribent på Barometern!

2008-06-14 @ 12:18:59
Postat av: Tore

Tack Thoralf för din "lyckönskan". Nu har en av två

av "lång och trogen tjänst" blivit utbytt. "Rygg-

märgsbedövning" fan så trevligare än att "intu-beras". Har missat mycket, men hyllningen till Ir-

lands folk sätter jag först...

2008-06-14 @ 12:29:47
Postat av: Antiism

Tycker kritiken är bra, att vi som röstar eller representerar SD är alldeles för fokuserade på invandringsfrågan (inkl. mig själv)är ett faktum. Att all bredd i politiska frågor utöver invandringsfrågan är välkommen, står åtminstone för mig helt klart om SD skall kunna bli ett parti att räkna med i framtiden. Och gärna en bredd inom SDs politik som ligger mer åt vänsterhållet ur arbetarperspektivt sett i de sociala frågorna. Däremot så vill jag personligen aldrig att SD sätter sig i knäet som en lydig nyfrisserad pudel hos varken vänsterblocket eller högerblocket. Att få kritik behöver inte alltid vara utav ondo, utan bör snarare ses som en språngbräda för bredare framtida publik. Thoralf gör ett ovärderingsbart arbete inte bara för sina väljare utan även för allas vår framtid, en pionjär på området i Kalmar län, som vågar starkt peta både PK-medier och syniska samt självhyllande multikultipolitiker mitt i hornhinnan. Men som sagt, partipolitiken i sin helhet behöver breddas och offentliggöras mer tydligt för väljarskaran om partiet skall kunna växa och bli en maktfaktor.

2008-06-14 @ 12:51:30
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: Kalle

Tack Irland för att ni visat vad ni tycker om ett "demokratiserat" EU. Flera andra länder har tidigare folkomröstat om EU och dess färdriktning till en dikatatur. Dessa länder röstade också nej.De flesta länder döljer/motverkar folkets demokrati med representaiv demokrati.Sverige har representaiv demokrati.Har dessa riksdagsledamöter någonsin ställt frågan till folket om vi medborgare i sverige vill ha denna massinvandring som tär på sveriges socila värlfärdsystem.

Nej det är ingen som ställt frågan.Har dessa riksdagsledamöter ställt frågan om vi vill ha ett multikultisamhelle.

Nej de har inte ställt frågan.Har dessa riksdagsledamöter förklarat för svenska folket vad invandringen kostar sverige med alla utgifter och inkomster. De mörkar även i den frågan.

Nej de har inte redovisat det.Folkomröstningar i sverige är endast rådgivande. Det visar vad dessa valda representativa riksdagledamöter tycker om folkets vilja och intelekt.Likadant är det i EU som nu på alla vis försöker slingra sig ur Irlands nej till ett nytt EU fördrag.EU bör dra tiilbaka det tilltänkta fördraget och omarbeta det.Sverige bör ha en BESLUTANDE folkomröstning om det senste EUfördraget och skicka valresultatet till EU.

2008-06-14 @ 13:22:20
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Det nya EU-fördraget förändrar totalt Eu's innehåll. Detta avviker kraftigt från det EU vi tidigare röstade in Sverige i! Därför skall man ha en ny folkomröstning för, att erhålla en folkligt förankrad acceptans!

Tyvärr, så saknar våra valda EU-parlamentariker adekvat utbildning i klass med övriga nationers. En av EU's tungviktare Margot Wallström, är utbildad bank-kassörska och fungerade alldeles utmärkt som sådan. Men som hög representant i EU duger inte detta bland högutbildade statsvetare och nationalekonomer. Faktum kvarstår, att de flesta svenska EU-representanter har sedan länge utgångna "bäst - före - datum" och undermålig grundutbildning! Detta är en "trött" kår av människor tillsatta av respektive partier som ett tack för "lång och trogen tjänst"! Istället för en "förtjänst - medalj", erhålles en mycket lönsam och ej så ansträngande EU-tjänstgöring som "grädde på moset"! Generaldirektörs- och Landshövdings-tjänster räcker nämligen ej till, för samtliga "utslitna" riksdagspolitiker, att "dryga ut" den något "futtiga" riksdagspensionen med!!!!

Även vår nuvarande utrikesminister saknar akademiska meriter för sin befattning. Av universitetsstudierna blev det inte en "tummetott", eftersom tiden gick åt till politiska aktiviteter!!!!

2008-06-14 @ 14:22:47
Postat av: s-e karlssonHelsike så rätt du har "Info" !mvh S-E Karlsson .

2008-06-14 @ 15:35:34
Postat av: Micael F

>InfoKlockrent!

2008-06-14 @ 20:00:24
Postat av: Thoralf A

Signaturen ”INFO” tar upp Kurt Lundgrens blogg i en kommentar och jag har haft samma funderingar och undrat vad som fått Kurt Lundgren att förändra sin inriktning på sin blogg, som blivit betydligt mycket tamare och uddlös.För några månader sedan fick Kurt Lundgren mycket kritik för att han inte tagit avstånd från mig och sverigedemokraterna, utan låtit mig komma till tals ibland annat Kalmar Läns Tidning. Insändare krävde att Kurt skulle sparkas som journalist på Ölandsbladet. Sedan har ju Kurt pekats ut som islamofob utav EXPO vilket säkert också påverkat den gode Kurt Lundgren. Radio Kalmar hade ju också en intervju i samma ämne där Kurt redogjorde för vad han ansåg om islams kvinnosyn och detta kanske inte var så hälsosamt för en journalist. Efter detta har jag själv märkt att Kurt är betydligt mycket mer försiktig på sin blogg. Vem vet vilka övriga påtryckningar han varit utsatt för.Mina insändare publiceras inte längre i Kalmar Läns Tidning trots flera försök. Tidigare fick jag alltid ett mail om när min insändare skulle publiceras men nu får jag inte längre något livstecken från tidningen. Detta tyder på att tidningen ändrat sin policy eller varit utsatt för ”demokratiska” påtryckningar.Lotte Zenkert skrev ju även hon en full ledare i Barometern som grundade sig på en ren lögn vilket jag reagerade väldigt starkt på. Men även hon kanske fått ta en del kritik beronde på vad Kurt Lundgren skrivit tidigare.2008-06-14 @ 21:31:45
Postat av: Quantrill

Oh, herre min skapare. "Vi har sedan länge valt att ha en representativ demokrati i Sverige" skriver Micael F. I sanning en sann representant för epitetet "svenne kålrot" Jag verkligen hoppas att ditt tänk tillhör en minoritet, annars är det slut med Sverige.

2008-06-14 @ 21:55:23
Postat av: vmm

Appropå det här med representativ demokrati och folkomröstningar: jag tyckte förr att det vore väldigt fiffigt med att inrätta något slags direkt-demokrati-system där varje människa kunde logga in på internet och rösta på olika motioner i riksdagen.Nu tycker jag det verkar vara ett dåligt system.Tre konkreta orsaker: 1) folk har helt enkelt inte tid att sätta sig in i alla politiska motioner. Är man yrkespolitiker och inte har annat att göra så kan man såklart göra det. Men om alla svenskar ska bli riksdagspolitiker så blir det inte mycket annat gjort. Och dom beslut som fattas kommer att fattas av personer som inte läst igenom motionerna. 2) i en direktdemokrati där vi folkomröstar om det mesta så finns helt enkelt ingen att ställa till ansvar om det visar sig att beslutet var åt h-vete fel. I en representativ demokrati så avsätter man dumma politiker, men hur avsätter man ett dumt folk i en direktdemokrati? 3) Det här hör samman med punkt två. Om ingen tvingas ta ansvar för poltiska beslut så kommer givetvis alla förslag om lägre skatter och högre bidrag att gå igenom. Det kommer att bli en populism utan dess like där helt orealistiska och ansvarslösa förslag skulle klubbas igenom av en folkmajoritet. När folk sedan går där med sina skottkärror med sedlar och upptäcker att man inte kan köpa en limpa för alla dessa pengar som folket beslutat ge ut till allmänheten och det inte finns någon som varken vill eller kan ta ansvar för eländet så kommer alla att kunna hålla sig för skratt.

2008-06-15 @ 00:03:21
Postat av: Micael F

>QuantrillÄr alla som är för allmänna val "Svenne Kålrötter"?>vmmHar tankegångar som är väldigt lika dina.

2008-06-15 @ 01:18:06
Postat av: Kalle

"Folket" har alltid rätt. Politikerna missförstår folkets vilja antingen medvetet eller omedvetet.

2008-06-15 @ 19:31:51
Postat av: Roberth Ström

Problemet med EU är att det blivit mer och mer som FN mer korruption. Sen vill alla länder ha sina egna lagar och undantag är vanliga. Däremot kan vi inte förneka att ekonomiskt har Eu varit bra för Sverige men det börjar onekligen barka åt skogen!

2008-06-16 @ 09:36:46
URL: http://surabloggen.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0