SVENSKAR UT, INVANDRARE IN I KALMAR KOMMUN.

Vid dagens budgetdebatt i kommunfullmäktige blev diskussionen het och flera av ledamöterna var irriterade över oss sverigedemokrater. Må hända har det att göra med våra fina opinionssiffror i SIFO:s senaste undersökning.


Johan Persson, kommunalråd för socialdemokraterna angrepp oss redan i sitt första inlägg utan att vi ens varit upp i talarstolen. Riktigt roligt!!


Han anklagade oss Sverigedemokrater för att skapa kaos i Karlskrona, vad det nu har med budgetdebatten i Kalmar att göra. Men där hoppade Johan Persson i galen tunna.

Det kaos som råder i Karlskrona beror på att inga partier vill samarbeta med sd och det kan man inte skylla sd för. Sd har vad jag vet inget emot att samarbeta med något annat parti men då skall det också vara ett samarbete i alla frågor. Kaoset i Karlskrona beror snarare på att Johan Perssons parti socialdemokraterna har svårt att smälta valförlusten 2006 och har svårt att acceptera valresultatet.


Vi valde att inte göra en egen budget utan har prioriterat andra uppgifter i vår begränsade organisation. Under budgetdebatten yrkade jag på tre ändringar i budgeten för att markera vår ståndpunkt. Vi skulle givetvis kunna lagt en rad ändringsyrkanden men vi valde några få som vi istället ville fokusera mer på.


I budgetförslaget finns några skrivningar som jag reagerat på och här kommer dessa med min kommentar.


"År 2005 hade 5,2 % av kommunens anställda utländsk bakgrund. Av kommunens innevånare var motsvarande siffra 9,4 %. Kommunens anställda med utländsk bakgrund ska vara motsvarande andel av kommunens invånare som har utländsk bakgrund 2011."


Enligt SCB:s senaste siffror har andelen med utländsk bakgrund ökat till 10,7 % 2007 i Kalmar kommun.


Vad innebär denna skrivning i praktiken?


Kalmar kommun har närmare 5 000 anställda och är med det kommunens största arbetsgivare. Ovanstående skrivning innebär att andelen anställda med utländsk bakgrund skall öka från 5,2 % till 10,7 % 2011. Sannolikt kommer andelen vara ännu högre 2011 med tanke på kommunens utveckling.

Detta innebär att andelen anställda med utländsk bakgrund skall öka med 5-6 %, vilket innebär 250-300 personer.


Kommunen vill alltså byta ut 250-300 med svensk bakgrund till anställda med utländsk bakgrund
.


Det kan man kalla ett Sverigefientligt förslag och är enligt min uppfattning helt sanslöst.


Sverigedemokraterna yrkade på att ovanstående skrivning skulle strykas helt och hållet ur budgeten.


En annan skrivning i budgeten är följande.


"Förvärvsfrekvensen för befolkningen i åldern 20-64 år i Kalmar kommun ska öka från 74,8 % 2005 till lägst 80 % 2014. Arbetslösheten ska inte överstiga riksnivån.

Förvärvsfrekvensen för utrikes födda i åldern 20-64 år ska öka från 53,4 % 2005 till lägst 70 % 2014."Detta innebär att kommunen ställer lägre krav på förvärvsfrekvens för personer med utländsk bakgrund. På svenskar ställs krav som i praktiken innebär 81-82 % förvärvsfrekvens medan personer med utländsk bakgrund bara skall uppnå en förvärvsfrekvens om 70 %.


Det är väl det som är mångkultur och skall berika oss svenskar. 

Det kan man kalla ett riktigt Sverigefientligt förslag.


Sverigedemokraterna yrkade på att även personer med utländsk bakgrund skall ha samma krav som personer med svensk bakgrund, alltså 80 % förvärvsfrekvens oberoende av etnisk bakgrund.


Vid den avslutande omröstningen begärde vi votering på ovanstående ändringsyrkanden. Vi var för övrigt det enda partiet som begärde en votering under denna budgetdebatt.


Omröstningen utföll enligt följande på ovanstående två punkter som slogs ihop till en votering.


53 ledamöter röstade emot våra ändringsyrkande, 6st ledamöter avstod att rösta (4st folkpartister och 2st moderater), det var endast vi sverigedemokrater som röstade för våra ändringsyrkande. 


För mig är detta fullständigt horribelt och skrämmande att 53 ledamöter utan att blinka stöder ett förslag som innebär att kanske 300 svenskar ska bytas ut mot 300 personer med utländsk bakgrund. 10st så kallade nya moderater eller nysossar stödde denna skrivning i budgeten 


Det finns givetvis en hel mängd annat att skriva om angående detta kommunfullmäktigemöte som startade 10:00 och inte var slut förrän ca 17:15 men det kommer jag kanske återkomma till.

Läs Barometerns nätartikel.

Anders Blank missuppfattar dock att jag blev rejält sur på Johan Persson för att han anklagar sd för att vara ansvariga för "kaoset" i Karlskrona och inte på att vi inte gjort en budget. Johan Persson (s) har inte ett dugg med att göra hur vi inom sd använder det partistöd eller partisekreterar tid vi får. Att lägga en väldig massa tid och energi på en budget som inte ens alla ledamöter i fullmäktige läser och media inte kommenterar i tidningarna är fullständigt bortkastat tid och ger inte sd fler väljare i valet 2010. Om vi däremot producerar debattartiklar, insändare, uppdaterar bloggar och delar ut flygblad och annan information från sverigedemokraterna så kommer det förhoppningsvis ge betydligt mycket mer än en budget som ingen läser. Det handlar om att använda våra resurser mest effektivt.

I dagens artikel om fullmäktige i tidningen Östran nämns sverigedemokraterna överhuvudtaget inte! Det är på det sättet som det socialdemokratiska maskineriet tar debatten. Att ovanstående punkter skulle omnämnas i Östran är givetvis uteslutet och rena självmordet för vänsterblocket!


Kommentarer
Postat av: D Puddingfjäll

Man får komma ihåg att socialdemokraterna gradvis har förändrats till ett populistiskt missnöjesparti utan någon egen och sammanhängande politik. Socialdemokraterna är dessutom helt beroende av partier som valts in på extremt populistiska överbudsprogram, t ex en ytterst kostsam och impopulär invandringspolitik.

Så kommer SD och ger folk en möjlighet att säga vad de vill om alla orättvisor.

Olidligt, tycker Johan Persson, hela det socialdemokratiska maktmonopolet hotas ju att rämna.

Här har sossarna skyfflat över pengar till den kommunistiska förtalsorganisationen Expo, sparkat sverigedemokratiska fackföreningsledare ur LO. Och så går okunnigt folk och röstar som dom själva tycker...Ja Johan Persson är chockad. Han tänker säkert även på alla sina förmåner och ryser vid tanken på att han kan mista dem.

2008-06-16 @ 22:43:17
Postat av: Lennart

Bra att du referar så att man får en inblick i hur det fungerar. Tack

2008-06-16 @ 23:32:56
Postat av: Micael F

Jag har kallat mig Micael F i den här bloggen. Nu är det slut på det. Jag heter Micael Foghagen, fd pilot i Svenska flygvapnet, läst på Chalmers och är 45 år.Idag tänker jag bli medlem i Sverigedemokraterna!

2008-06-17 @ 07:58:42
Postat av: Thoralf A

Micael, du är så välkommen som medlem i Sverigedemokraterna! Din erfarenhet och kompetens lär vi få mycket nytta av.

2008-06-17 @ 08:03:18
Postat av: Micael Foghagen

Tack Thoralf - ska göra mitt bästa!

2008-06-17 @ 08:34:08
Postat av: Roberth Ström

Sanslöst! Det kvittar vilka synpunkter ni kommer med bra eller dåliga de röstas ner ändå. Behövs det inte mer information till de boende i kalmar kommun? Vad de som styr ställer till med?

2008-06-17 @ 08:41:11
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Skånepåg

> ThoralfDet du skriver i stycket om Anders Blank och Johan Persson uppfattade jag givetvis som en självklarhet. Men givetvis tar dessa personer varje möjlighet till smutskastning av dig och Sd genom att medvetet missförstå och förvränga fakta. Vad är detta för slags människor, som utan minsta samvetsbetänkligheter kan sjunka så lågt?På nytt beskriver du även, hur det etablerade politiska etablissemanget och massmedia agerar i en vedervärdig symbios mot allt som inte är PK.

2008-06-17 @ 08:43:30
Postat av: s-e karlsson

Bra, Micael Foghagen välkommen som sverigedemokrat ! Hoppas att flera tar samma beslut !Mvh Sven-Erik Karlsson

Sd Högsby.

2008-06-17 @ 08:46:49
Postat av: UNZIPP GIRL

Micael Foghagen.

Kul att du "kommit ut ur garderoben." Du får statuera som pilotfall för resten av tveksamma och ev blivande SD-are som bara vågat glänta på dörren. s

2008-06-17 @ 08:50:02
Postat av: Micael Foghagen

>s-e karlssonDet är min förhoppning men jag vill samtidigt INTE att alla andra trevliga i den här bloggen ska känna någon press att göra det samma. Det måste få mogna och det bör vi alla ha respekt inför.Själv tog det mig 6 månader...

2008-06-17 @ 09:31:26
Postat av: Björn Brändewall

Ett litet förtydligande: vi folkpartister avstod från att rösta eftersom voteringen gällde en ändring i vänstermajoritetens budget. Folkpartiet hade som enda parti en helt egen budget som vi röstade för istället.

2008-06-17 @ 10:08:11
URL: http://brandewall.blogspot.com/
Postat av: Thoralf A

Björn Brändewall, vi begärde voteringen för våra ändringsyrkanden i budgeten. Min uppfattning är voteringen endast gällde sd:s yrkande.Men det är bra att veta att folkpartiet också förespråkar att svenskar byts ut mot personer med utländsk bakgrund inom den kommunala sektorn. Även om din bortförklaring är något krysstad.

2008-06-17 @ 10:14:40
Postat av: Henrik

Micael: Starkt! Verkligen, allt gott.Nog verkar det som om din blogg gör skillnad Thoralf!

2008-06-17 @ 10:49:42
Postat av: Hercules

Här finns en pilot till! Var pilot i FV i 34 år numera glad penkis. Jag sympatiserar också med Sd.

Kul att höra från morgonsofforna i tv att alla sdanhängare är outbildade arbetare från skåne.

De kommer vid valet 2010 bli varse hur fel de hade i sin prognos :)

2008-06-17 @ 11:36:35
Postat av: Skånepåg

> HerculesVi är 3 totalt "outbildade" akademiker i vår familj

som sympatiserar med Sd!

2008-06-17 @ 13:10:19
Postat av: Mia H

Ja, det här föklarar ju en del om varför man inte fått de jobb man sökt inom kommunen trots att man har varit både kvalificerad (ibland t o m överkvalificerad) och haft erfarenheten, man ska tydligen vara utlänning! Det ska bli intressant att följa valrörelsen som kommer: hur många kommer att vakna och vilka fula knep kommer övriga partier att ta till när de inser att deras maktposition är hotad, att folk inte köper deras lögner längre? Jag ser fram emot att få vara med på färden och jag kommer att göra vad jag kan för att hjälpa till!

2008-06-17 @ 14:08:30
Postat av: Rättvis

Socialdemokraternas nedlåtande syn på yngre medlemmar av LO-kollektivet är skrämmande. De sossarna i i sitt förakt kallar för outbildade har säker lika mycket skolutbildning som t ex Gunnar Sträng, finansminister i Erlanders och även Palmes regeringar.

Dessutom har dessa män gått i livets hårda skola och fått mycken lärdom i sina arbeten.Men, de av folkpartiet och sossarna importerade analfabeterna från jordens alla hörn, vad har vi för nytta av deras kompetens? Ja den frågan vill vi ha ett svar på nu. Det fanns ju en folkpartist på bloggen nyss. Kanske han kan ha vänligheten att svara.Sen är det också frågan om hustrurna i vissa kulturer, hustrur som inte arbetar. Vad har vi för nytta av dem?Ja bästa politiker i (fp) och (s). Nu vill vi ha ett svar!

2008-06-17 @ 14:17:49
Postat av: Magne

Citat: Kommunen vill alltså byta ut 250-300 med svensk bakgrund till anställda med utländsk bakgrund.Detta skall jag ha i bakhuvudet imorgon eller i nästa vecka när jag läser uttalanden från diverse politikerpatrask som i tidingen säger att SD har en vidrig människosyn, är kvinnofientliga, är emot arbetarrörelsen samt fiskar i grumliga vatten. Lögner kastade rakt i ansiktet på som dom tycker korkade barbarer. Och dessa personer röstar Svenskarna på i val efter val??? Vakna Svensson!

2008-06-17 @ 14:54:06
Postat av: Roberth Ström

Det finns mååååååååånga högutbildade inom Sd se på Vellinge kommun hur många där ger inte Sd sin röst? Vellinge är enligt Fokus en av de bästa och rikaste kommunerna i landet. Låt oss hoppas det fortsätter så!

2008-06-17 @ 16:07:02
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Minna

Även arbetsförmedlingen diskriminerar svenskar och har mängder med utbildningar/projekt/stöd etc, förbehållna individer utan den "TYPISKT" svenska bakgrunden. Med andra ord, är du en outbildad anafabet och före detta fåraherde i Turkiet så får du betalt för att lära dig svenska (mer än socialbidragsnormen för etniska svenskar och det kallas introduktionsstöd och du har rätt att arbeta vid sidan om utan att detta introduktionsstöd minskas)och slussas sedan över till arbetsförmedlingen som ordnar med utbildning. När utbildningen är klar finns det en lag som säger att personer utan den typiskt svenska bakgrunden ska prioriteras för anställning både inom den offentliga och den privata sektorn. Arbetsgivarna har m.a.o skyldighet att anställa invandraren om denna bedöms klara arbetet till förmån för den etniska svensken. Skulle invandraren inte få det arbete den sökt har personen rätt att begära att arbetsgivaren motiverar varför. Detta kan självklart inte en etnisk svensk göra utan får finna dig i ett tack för din ansökan bla, bla, bla.

När den invandrade lärt sig svenska via SFI med den tillhörande generösa introduktionsersättningen, tar alltså AF vid och fixar utbildning. Därefter finns gräddfilen att tillgå (företräde till jobb). Vägrar arbetsgivaren att prioritera invandraren så kan det lätt bli ett fall för DO (skadestånd) och det vill de inte riskera. Arbetslösa svenskar är de som diskrimineras idag!

När det gäller myten att SD väljaren i regel är en lågutbildad skinnskalle i förorten så stämmer det verkligen inte. Jag vet både läkare, präster, advokater, lärare som röstade på SD det senaste valet. Själv är jag journalist (med universitetsutbildning inom journalistik och teologi) och gissa vad jag röstade på.2008-06-17 @ 16:51:58
Postat av: Rättvis

Och inte nog med alla dessa uppräknande orättvisor. Det finns fler, många fler. Så kan man ju t ex stämpla efter ett gräddfilsjobb, fixat av farbror staten. Sen efter ett tag blir det kanske ett nytt och så stämpling igen.

En annan orättvisa är att AMS tillhandahåller pengar för att starta företag.

Det finns säkerligen många fler orättvisor, men gemensamt för alla är att svenskarna trängs ut. Det finns snart inte plats för svenskar i det trygghetssystem som det betalat för i snart generationer.Vi är grundlurade, och det är sannerligen inte en slump att Mona Sahlin slänger invektiv och oförskämdheter åt alla dem som vill ställa allt till rätta genom att ge SD sin röst. Mona är pressad och naturligtvis rädd om att mista sina förmåner.

2008-06-17 @ 19:24:41
Postat av: Systemfel

Micael Foghagen: Det är glädjande att höra att du vill bli medlem i SD.

Själv så ska jag se till att bli av med mina fackliga uppdrag innan jag "kommer ur garderoben". Själv så föredrar jag att tacka nej til fortsatt fackligt arbete än att bli utesluten ur facket.

2008-06-17 @ 22:23:39
URL: http://systemfel.wordpress.com
Postat av: Peter a

Grattis Micael F. Hopps du slipper negativa konsekvenser i detta Mugabe inspirerade Sverige.Tack Thoralf for att du later oss fa insikt i kommunens diskussioner. Alla omorganisation, nya progran, kvoterings planer och tusen andra kostsamma underligheter maste fa ett slut.Det ar hopplost trist att lasa de vansinniga inre angelagenheterna i kommuner. Ett radikalt skifte i politiken maste handa, en borjan maste bli att utvisa minst en miljon asylsokande. Darefter kan man bygga pa en ny utvandringsplan som leder till att alla inv. som parasiterar pa samhallet utvisas.Det finns ingen atervando, det har gatt for langt.En film som man MASTE se ar fran Boras Kommun dar SD forsoker debattera med en Fp politiker. Fp politikern ar arligt talat helt sinnessvag, den typen av politiker maste SD kampa mot. Se filmen som ar ett makalost avslojande pa vilken bristande begavning vanliga politiker ar.

Thoralf bode satt aupp filmen, jag vill uppmana folk med video kamera att filma liknande politiska debatter i kommunhus eller annars.

http://www.youtube.com/watch?v=iHv7SGf5t4Y

2008-06-17 @ 22:45:15
Postat av: Tore

Glädjande att vi är många från flygvapnet, som an-

sluter sig till Sd. Vi är ju "lärda" att använda

sunt förnuft, i alla tänkbara händelser. Dessutom

är vi också många som är "goda talare" inför trupp,

välutbildade och av ärlig stam, eller hur! Själv har jag varit medlem några år, men röstat på Sd sedan jag avslutade moderat samverkan för ett antal år sedan...Glädjande att följa Thoralf energi och hans ärliga och kunniga bemötande ./. ett sanslöst patrask...

2008-06-17 @ 23:38:11
Postat av: Roberth Ström

Småkommuner är såhär. Vi bör göra allt för att belysa hur i princip alla sossekommuner är misskötta och klarar sig enbart genom utjämningssystemet!

2008-06-18 @ 08:59:01
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Skånepåg

> ToreÅja, skryt nu lagom med flygvapnet :-)! Vi är ju en och annan som försvarat "fostervattnet" och haft en och annan intressant kontakt både över och under vattenytan som inneburet att ta snabba och vettiga beslut."Vi är ju "lärda" att använda

sunt förnuft, i alla tänkbara händelser."Mycket tänkvärt och tror att alla som har förmågan att se och förstå konsekvenserna av ett beslut, resonerar som du gör. En bristvara som inom det politiska etablissemanget är skrämmande!I Kalmartrakten kostade jordgubbarna 24:50 litern och nypotatisen 11:75 kilot under gårdagen. Lilla nubbens kostnad går på hälsokontot.Trvlig Midsommar önskas till alla Sverigevänner runtom i vårt avlånga fosterland!

2008-06-18 @ 10:34:52
Postat av: Tore

Hej Skånepåg! Och jag som trodde att "jordfräsarna"

bara hade bra energi & kondition! Tänk vad fel man kan ha! :))...

2008-06-18 @ 10:49:24
Postat av: s-e karlsson

Hej,hej !Den politiske vilden i Mellerud kommunfullmäktige , före detta sverigedemokraten

Mikael Ohlsson kommer på obestämd tid inte delta i fullmäktiges möten ! " Jag känner mej mobbad " säger han ! Detta är ju hemskt att fullvuxna människor kör med mobbing !Gå in på TT/ELA och läs !Mvh S-E Karlsson

2008-06-18 @ 17:53:07
Postat av: Tore

Jo du "Skånepåg"! I en tidigare Thoralf-blogg, på-

pekade jag att svenska landslaget redan packat "trunken" för hemfärd. När det saknas ledar-

skap, saknas också förmågan att styra en händelse.

Fotboll är en lagsport, och inte något chansartat

beteende, där allt satsades på "Zlatan". Än en gång

hade jag rätt! eller hur. Och förresten alla ni

"otrogna", trevlig midsommar. I morgon vinner vår

"gamla kuse" ett travlopp på Bjerke i Norge, på lunchtravet där. 12.000 norska i

första pris...

2008-06-19 @ 00:53:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0