HÄNDELSERIK VECKA SNART ÖVER.


Solnedgång ikväll klockan 21:34 över Kalmarsund och Blå Jungfrun.   Foto Thoralf Alfsson

En mycket händelserik vecka är på väg att nå sitt slut. Aldrig någonsin har jag och sd fått så mycket utrymme i lokal media och mitt i alltihopa har jag även opererat mig. Fin tajming av landstinget också, ja jag tänker på vädret och att jag är hemma från jobbet några dagar medan jag läker ihop igen.
Antal besökare på bloggen blir nästan nytt rekord denna vecka men det kommer troligen fattas ca 50 unika besökare.

Kommentarer
Postat av: Magne

Undrar bara var på Öland du tajjit bilden? Sandvik typ?

2008-06-02 @ 01:03:54
Postat av: Sten



Mer om författarinnan finns i Uppsala Tidning.



"Det här är inte hennes första period i Sverige. 1994 bodde hon här och tilldelades Tucholskypriset av Svenska Pen, författarföreningen som arbetar för författares frihet och mänskliga rättigheter. Priset säkrade hennes försörjning den gången. Dessutom fick hon asyl och svenskt medborgarskap."

...

"- Det här är en investering i Uppsalas renommé som en stad att vara stolt över."

...

"Och Uppsalas kommunfullmäktige gör nu alltså verklighet av den politiska idén genom att ställa en möblerad tvårumslägenhet, med hyra, el osv betalda, till den gästande fristadsförfattarens förfogande, plus 5000 kronor i månaden under en tvåårsperiod."

...

"Förra gången Taslima Nasrin var en längre period i Sverige, bodde hon i Stockholm, men besökte Uppsala, bland annat som gäst hos Uppsalaförfattaren Carola Hansson.

- Hon var hemma hos oss på middag. Och jag visade henne Uppsala. Hela tiden var hon bevakad av säkerhetsvakter. De satt i vår källare när vi åt.

Rundturen i Uppsala företogs i den skottsäkra bil med svärtade rutor som stod till Taslima Nasrins förfogande - eller snarare: som hon var tvungen att färdas i tillsammans med sina säkerhetsvakter."





Som sagt, ett lämpligt överklagande till Länsrätten vore på sin plats.

Postat av: Thoralf A

Magne, Alvedsjöbodar.

2008-06-02 @ 08:11:02
Postat av: lasse

Nasrin har utmanat muslimska medeltida värderingar och har dömts till döden av olika shariadomstolar. Varför skulle vi vägra ta emot en "riktig" flykting från det islamska förtrycket? Varje röst mot islams barbari räknas!

2008-06-02 @ 11:07:34
Postat av: Micael F

Jag är inne på lasses linje. Om någon verkar ha giltiga skäl så är det Nasrin.

2008-06-02 @ 19:22:16
Postat av: Befria media

Thoralf kan sakert fa fler besokare men man maste marknadfora sin blog till nya kategorier manniskor. Just nu (antar jag ) att mest sympatisorer surfar runt pa bloggtoppen.se och tittar in pa olika bra bloggar.



Thoralf eller andra borde fundera pa hur man ska kunna na andra katergorier folk sa att inte bara samma fralsta grupp blir informarade av vad som hander i Sverige.



Man borde sprida budskaped med nya satt, kanske genonm att reistrera en sida pa andra sociala hemsidor, facebook och de andra.



lasse, min uppfattning ar att Sverige blev fullsatt for flera ar sedan och en massiv utvandring maste ske, darfor kan vi inte ta in fler, tvartom. Det finns sakert riktiga flyktingar som har goda skal att fly till skillnad mot de som kommer till sverige, men Sverige ar overfyllt och en atersandning av oerhord skala maste inledas. Om det inte sker sa kommer det nuvarande kaoset och massvaldet finnas kvar och oka i Sverige, vem med sunt fornuft vill det?

2008-06-02 @ 20:37:09
URL: http://svenskmedia.blogspot.com/
Postat av: lasse

Befria media: Du vet lika bra som jag att svenska politiker aldrig kommer att genomföra något återsändande. Om denna tanke skulle poppa upp i någon politikers hjärna så skulle repatrieringen föreslås ske med massiva mutor till de som händelsevis skulle kunna tänka sig att resa tillbaka. Vilket skulle stimulera ännu fler asylsnyltare att söka sig hit o s v.

Sverige är ett invandringsland och det kan inte göras ogjort. Makthavarna, d v s politiker och journalister, har alldeles för länge prisat mångkulturen för att nu göra en kovändning och säga stopp. Det är den bistra sanningen.



Angående Nasrin måste vi kunna ge en fristad åt de som bekämpar islamismen. Hon är väl inte i Salman Rushdies klass som författare men äkta dissidenter som kämpar mot förtryck borde inte avvisas. Varje litet hammarslag mot den medeltida vidskepelsen gynnar i längden västvärlden.

2008-06-02 @ 21:02:05
Postat av: Micael F

Befria media



Marknadsföring på olika sätt tror jag också är bra, däremot tror jag inte på nollinvandring. Du har rätt i sak, men noll är politiskt självmord. Blev jag inte lite PK där på slutet...

2008-06-02 @ 21:05:02
Postat av: Stolt finlandssvensk

Till befria media: Sverige "överfullt"? Skall jag tolka det som att t ex vi finlandssvenskar inte skulle få flytta till Sverige och jobba?

Det låter sällsynt dumt. Då tycker jag att ni storsvenskar kan behålla era muslimer och riktigt trivas ihop. Om du åtrar dig och kommer till Åbo med mössan i hand och vill invandra så säger vi bara "Finland är fullt!"

Dumskalle.

2008-06-02 @ 21:29:35
Postat av: Befria Media

stoltfinalandsvensk, jag mener naturligtvis inte skandinaver, de har alltid bidragit till samhallbyggandet. lasse menade folk fran andra kulturer, det vande jag mej mot.



Michael F, ja jag tror du blev like PK , haha. jag tvivlar pa dett det skulle vara politikst sjalvmord. Om vi stoppa invandringen idag, vad hander da? Jo masskaoset bibehalls pa nuvarande niva och det ar just det som alla vander sej emot, har jag fel?



Det ENDA sattet att minska valdet och kaoset ar att minska andelen brottslingar i Sverige. Det ENDA sattet att komma till ratta med ekonomin ar att MINSKA bordan vi har idag.



Jag tanker inte bli PK, verkligenheten maste beskrivas som den ar.



lasse, vi kan helt enklet inte ta in folk fran frammande kulturer, jag kanske hade tyckt annorlunda 1.5 miljon falska invandrare tillbaks i tiden, men inte i dagens kaos.



Makthavare och politiker kommer givetvis inte att gora en kovandning, det ar darfor ett eller fler nya partier vaxer sa fort, de nya partiwerna tar over makten snart. De gamla PK politikerna sparkas ut, journalisterna blir upptagna med nya regler och lagar, de kommer inte ens ha tid att tycka synd om kriminella asylksokande.



Det ar inte politiskt sjalvmord att se sanningen i vitogat och ta de beslut som maste tas om vi vill undvika framtida inbordeskrig mellan 160 olika etniska grupper, mellan tusengatals tungt bevapnade gangsterligor och de fatal svenskar som da finns kvar. Tro mej det ficnns ett mycket stort folkligt stod for det som du kallar politiskt sjalmord.Kom ihag att Reepalu fick sitt hem sonderskjutet trots att han da var for massinvandring, kaoset drabbar alla och fler och fler byter sida.

2008-06-03 @ 19:36:36
URL: http://svenskmedia.blogspot.com/
Postat av: Stolt finlandssvensk

Ok, nu delar jag din uppfattning och ber om ursäkt för tillmälet men om man skall vara noga så är vi här borta i öster inte skandinaver.

Men du är välkommen att invandra när du tröttnat på mångkulturen. Det är numera inte så få riksvenskar som gör det.

2008-06-03 @ 21:22:55
Postat av: Befria Media

stolt finlandssvensk, Jag tror vi alla skandinaer ar overens om att vi ar ett broderfolk och ar broder aven om vi skamtar om varann ibland.



Svenskar ar trotta pa mangkulturen och om det forstatter sa ar jag overtygad om att manga svenskar kommer att behova soka asyl, vi kommer kanske snart. :)))

Norge ar nu hem till tusentals svenskar som hittat valbetalda jobb, Natsan 50.000 emigrerar varje ar sa det pagar en stor utflyttning av svenskar motsvarande den stora folkutflyttningen vid sekelskiftet. Varfor kan inte svenska politiker ha lika mycket sunt fornuft som finska politiker som satter en rimlig grans vid ungefar 1000 flyktingar per ar?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0