"FOTOKRIGET" FORTSÄTTER I KALMAR

I torsdagskväll (29 maj) skickade jag ett mail till samtliga 61 kommunfullmäktigeledamöter i Kalmar enligt följande. Det märkliga är att hela 9st saknar mail, dessa omvandlas till brev av kommunen istället.


Hej


Med anledning av den debatt som varit om att kommunens bilder på förtroendevalda politiker i Kalmar som finns på kommunens hemsida inte får användas utan tillstånd från informationsansvarige Christina Karlberg kommer jag att när tillfälle ges ta en del egna bilder. Jag kommer med stor sannolikhet endast ta bilder på de politiker som är "mest i elden" men jag tänker ändå fråga alla förtroendevalda i kommunfullmäktige om de har något emot att jag publicerar en bild av dem på min blogg.


Jag kommer även redovisa hur alla förtroendevalda politiker svarat på denna fråga på min blogg.


Har du inte besökt min blogg så är detta min URL

http://thoralfalfsson.webblogg.se/


Får jag publicera en bild på dig på min blogg i samband med att jag skriver ett inlägg som berör kommunens arbete?


Med vänlig hälsning

Thoralf Alfsson


Denna fråga betraktar jag på samma sätt som en folkomröstning i kommunen, den är endast rådfrågande. Jag kommer att publicera mina egna bilder av politiker på min blogg när jag finner att det höjer värdet på mitt inlägg på bloggen.


I skrivande stund har endast 13 ledamöter svarat vilket jag finner mycket märkligt. Är det så att intresset inte är större för denna fråga eller ännu värre är de mailadresser som finns på kommunens hemsida inaktuella. Eller ännu värre kollar inte ledamöterna sina mailboxar!


Av dessa 13 har 7st svarat nej, bland dessa finns givetvis Bertil Dahl (v) och Birgitta Elfström (s) och ytterliggare några socialdemokrater.


Alltså har 6st har svarat ja men några med förbehållet att de gärna vill se bilden först och även med kommentaren att jag gärna får använda kommunens bild. Det som är noterbart är att alla utom en kommer från allianspartierna.

Jag hoppas att Lene Sejr (mp) som svarat ja inte misstycker att jag publicerar delar av hennes svar.

" Hej Thoralf !
 Det är jo klart att jag som politiker är en offentlig person och som så MÅSTE alla få veta vem jag är! jag förstår inte frågan, jag trodde det var en skyldighet som folkvald , att visa vem man är?"


Lene S var frånvarande vid senaste kf annars kanske omröstningen slutat 58 - 3 istället.

Det bör nog också tilläggas att Lene kommer från Danmark och där vet vi ju alla att man har en annan syn på yttrandefrihet och öppen debatt än vad vi har i PK-Sverige.


Det är ändå märkligt att 5st ledamöter som röstade emot vår motion om att kommunens bilder av förtroendevalda politiker skall vara fria att användas ändå säger JA.


HANDLADE DET BARA OM ATT INTE STÖDJA EN MOTION FRÅN SVERIGEDEMOKRATERNA.


Men de kanske har insett att detta har blivit ett problem för deras trovärdighet som politiker och att de nu riskerar att fastna i sandlådan tillsammans med Bertil Dahl och Birgitta Elfström och det sällskapet vill de till varje pris undvika.


Jag hoppas på ytterligare svar från ledamöter och väntar med att publicera hela listan på hur alla svarat. Om någon politiker som redan svarat nej vill ändra sig är det helt ok ;-)


Östran tar upp detta i en artikel på lördagen. Om ni undrar över var den svarta rutan är för något på bilden som kommer förklaringen här. I mina tidigare inlägg fick den svarta rutan symbolisera ett foto som jag istället fick lägga en länk i bildtexten till aktuell politiker, i detta fallet de ljusskygga kommunalrådet Bertil Dahl (v) som företräder de mörka krafterna i kommunen.......


Bertil Dahl (v)

Några andra omständigheter som kommit fram de senaste dagarna är att många inom media reagerat på politikernas inställning, vilket inte överensstämmer med deras egen bild. De har alltid upplevt att dessa politiker viljat synas på bild i så många sammanhang som möjligt vilket de nu upplever som ganska dråpligt.

En politiker som alltid har en åsikt i alla frågor är kommunalrådet Jonas Löhnn (mp) men just i denna fråga har han varit fullständigt frånvarande vilket jag funnit väldigt märkligt. Igår viskade dock en person i mitt öra, varför.
För ett antal år sedan ägnade sig Jonas Löhnn åt "smygfotografering" i kommunfullmäktige vilket fick dåvarande socialdemokratiske kommunalrådet Kjell Henriksson att gå i taket. Inte undra på att Jonas Löhnn varit frånvarande i debatten. Jonas Löhnn har för övrigt ännu inte svarat och något annat än ett Ja kan han knappast svara men det mest sannolika är nog att han avstår.


Kommentarer
Postat av: Sessan

Det här "fotokriget" är intressant ur flera synvinklar, vilket givetvis de flesta förstår.Detta speglar bl.a. de olika ledamöternas syn på demokrati och deras trovärdighet i största allmänhet. Jag undrar om inte en och annan så smått börjar darra i knävecken, över att den "multikulturella utvecklingen" i Sverige inte är på väg att bli som man inbillat sig.Som min far en gång brukada säga om småpåvar och andra som ansåg sig sjäv förmer än alla andra: Dom skall jagas så mycket det bara går med "blåslampan". Så när "fotokriget" är över hoppas jag givetvis att det dyker upp andra tillfällen där "blåslampan" kommer till användning!

2008-06-01 @ 13:04:28
Postat av: vmm

Den här frågan växer och har i mitt sinne gått från att vara ointressant och smått obegriplig till att vara intressant och principiell. Det här är en viktig fråga! Det handlar om demokratins kärna om att folk ska kunna känna igen politiker och om representativ demokrati, yttrandefrihet osv... Finns massor av intressanta aspekter i frågan! Om 20-30-1000 år kommer statsvetare att diskutera den här "affären" och det kommer att skrivas doktorsavhandlingar om den... tror jag.

2008-06-01 @ 13:35:11
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: alex

tror de flesta skiter i att svara på ditt mail, så behöver de varken säga ja eller nej...Du kan ju alltid ringa dem som inte svarar eller hugga dem utanför kf och fråga dem så kan de inte komma undan :)

2008-06-01 @ 14:34:22
Postat av: Marthin

Att ej stödja motioner, oavsett dess innehåll, endast för att dem läggs fram av Sverigedemokraterna; det är ett intressant fenomen som förtäljer ett och annat, ej minst om det demokratiska läget men om representanterna personligen - vilket i en representativ demokrati i mångt och mycket egentligen äro samma sak. Demokratisk process baseras på representanternas förfarande.Alla begriper ju vad detta innebär, vare sig det handlar om bälten i skolbussar eller en form av offentlighetsprincip i och med foton.Representanter skall driva de frågor som givits mandat för, men brister förmågan att tillvarata medborgarnas förmodade intresse i "kringfrågor", så blir det snart bambi. Sverige haver ett uppenbart skevt medieklimat, och ponera hur det skulle vara utan Internet. Vad skulle ni tro om Thoralf Alfsson med mediernas bild allena? Just precis, nog skrivit.

2008-06-01 @ 14:50:39
URL: http://www.marthinsblogg.se
Postat av: Antiism

Thoralf, stödjer dig fullt ut emot dessa ljusskygga och löjeväckande samt odemokratiska leksakspolitiker. För din information läs mitt inlägg: http://antiism.wordpress.com/2008/06/01/ljusskygg-kommunist-i-kalmar/Kämpa på Thoralf, vi är många som stödjer dig!/Antiism

2008-06-01 @ 15:50:36
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: Tore

"Mörkermannen" och vänsterpartisten Bertil Dahl,

det är så han/du ser ut!...He,he...snyggt jobbat Thoralf. Dagen är räddad...

2008-06-01 @ 16:11:26
Postat av: Rune

Om det finns foton på dessa kommunala politiker i kommunens handlingar och papper så är ju dessa dokument offentliga handlingar.

Du behöver då inte fråga någon om tillstånd för publicering. Och vidare är ju dessa politiker offentliga personer som ju därmed har skyldighet att visa upp sig. Vill de inte visa sig så bör de avsättas från sina politiska uppdrag.

2008-06-01 @ 19:16:51
Postat av: Rune

Om det finns foton på dessa kommunala politiker i kommunens handlingar och papper så är ju dessa dokument offentliga handlingar.

Du behöver då inte fråga någon om tillstånd för publicering. Och vidare är ju dessa politiker offentliga personer som ju därmed har skyldighet att visa upp sig. Vill de inte visa sig så bör de avsättas från sina politiska uppdrag.

2008-06-01 @ 19:18:51
Postat av: Rättvis

Mycket bra att Thoralf breddar och fördjupar intresset för politiken genom att t ex visa upp kommunisten Dahl. Men hur kunde Dahl bli kommunist? Är det någon som har den blekaste?

Förr, når DDR fortfarande fanns och var en sovjetisk lydstat, var det många kommunister som åkte till DDR för att få vältra sig i lyx på det stackars kuvade tyska folkets bekostnad. Det var också vanligt att kommunistiska politiker fick starköl och vodka från den östtyska ambassaden. Andra kommunistiska politiker fick startkapital för att bygga upp en rörelse.

2008-06-01 @ 19:28:58
Postat av: Rättvis

Sessan skriver att fotokriget återspeglar de olika ledamöternas syn på demokrati. Och visst är det så. Det är nästan kusligt hur kommunister och socialister fortfarande handlar på det fasansfulla sovjetiska sättet enligt vilket folket skulle hållas utan information och helst även hålla käften. Verkligen strongt av Thoralf att trotsa dessa ljusskygga krafter och dra deras verksamhet i ljuset.

Jag tror att det är särskilt viktigt att ungdomen får absolut klart för sig vad demokrati diktatur är för någonting.

2008-06-01 @ 21:27:32
Postat av: Micael F

Ibland tror jag att PK intar en antiposition vad det än gäller i förhållande till Thoralf/SD. Om Thoralf sklulle förslå ökad invandring till Sverige kanske det skulle ge bättre resultat....

2008-06-01 @ 22:03:17
Postat av: Micael F

Ibland tror jag att PK intar en antiposition till Thoralf/SD oavsett vad frågan gäller, så kanske SD och du Thoralf borde förespråka MER invandring tex...

2008-06-01 @ 22:42:18
Postat av: Bengt

Det pågår en diskussion om foton i UNT, se länken.Citat:

Alla riksdagsledamöter utom en i Uppsala län vill inte ha en lag som begränsar mediernas möjligheter att bevaka kända personer. Miljöpartiets Helena Leander tycker det är rimligt med begränsningar, av exempelvis närgångna fotograferingar.

I dag måndag slår Sveriges tidningar ett slag för tryckfriheten. En tryckfrihetskampanj för att uppmärksamma att yttrandefriheten och det fria ordet inte är någon självklarhet.

UNT har ringt runt till länets riksdagsledamöter och ställt två frågor om tryckfriheten.

Alla riksdagsledamöter i Uppsala län utom utom en säger nej till en lag som begränsar mediernas möjligheter att bevaka kända personer. Däremot tycker man att mediernas omdöme bör förbättras när det gäller bevakning av kända personer.

Miljöpartisten Helena Leander är den enda ledamoten som tycker det är rimligt med begränsningar, exempelvis när det gäller så kallade paparazzi-fotografer.

... (läs mer i tidningen)

Postat av: Skånepåg

I alla dagstidningar i dag finns en vit sida, som påstås visa hur en framtida tidningssida kan komma att se ut.Då man läser nedanstående citat från AB, så kan jag inte låta bli att skratta då man tar upp att man inte får möjlighet att meddela viktig information om/från Polisen. Man hemlihåller sedan länge all viktig information om de negativa konsekvenserna av invandringen, även om det rör sig om officiell information från Polisen. Är inte detta det område där massmedia redan genom skrift och att pixla bilder total har förlorat sitt förtroende hos åtskilliga normalt funtade personer.Har man inte redan sabbat tillräckligt med utredningar genom att snikna enskilda poliser läckt som ett såll. Förstår inte riktigt vad massmediafolket gnäller över. Vad är problemet?"– Ett exempel är att man vill begränsa meddelarfriheten för poliser. Man vill inte ha läckor från poliser till medier men det innebär att allmänheten riskerar att gå miste om viktig information – det händer saker även inom polisen som allmänheten bör få veta, säger Anna Serner, vd för Tidningsutgivarna."

2008-06-02 @ 14:21:58
Postat av: Systemfel

Hittade det här blogginlägget hos "Marthins blogg"http://marthinsblogg.se/?p=59Det handlar om medias rapportering i Gaza, efter att Israel tröttnat på upprepade raketattacker och gick till motoffensiv, då vakande media.

2008-06-02 @ 15:03:50
Postat av: Systemfel

Jag vet inte om ni sett den här ledaren i Expressen som handlar om Sd riksårsmöte i Karlstad, tidningen satte 6 journalister till att granska Sd. En av dessa sk journalister är fd ombudsman på Ung Vänster, fd reporter på Expo han har ett digert register som omfattar ockupation, våld mot tjänsteman (polis)och kvinnomisshandel. han var även med och rev ner Sds valafficher hos Skånetrafiken.Jag skrev på ledarebloggen att tidningen skulle " sopa framför egen dörr först" innan de börjar granska andra. Mitt inlägg resulterade ett moderatorsbesök på min sida.http://blogg.expressen.se/andersjonsson/entry.jsp?messid=373741

2008-06-02 @ 15:30:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0