HALALSLAKT HUMANT?



Helena Benouda ordförande i Sveriges muslimska råd argumenterar för halalslakt i SVT:s morgonprogram häromdagen.

Är det inte inopererandet av mödomshinnor så är det halalslakt eller något annat som muslimer i Sverige argumenterar för.


Den som har modet kan se denna film från USA. Djurrättsaktivister har filmat halalslakt i ett slakteri. Jag vill varna alla känsliga personer från att titta på denna film men den som tittar på filmen kan ju sedan fundera på hur Helena Benouda argumenterar för denna slaktmetod.


Jag anser att import av halalslaktat kött borde förbjudas. Halalslakt är ju förbjudet i Sverige och då borde även import av detsamma vara förbjudet. Något annat är bara hyckleri.


Skulle någon importera varor som har tillverkats av barnarbetare går mediadrevet igång mot de företag som säljer dessa varor. Jag undrar varför inte media granskar de företag som importerar halalslaktat kött och även de företag som säljer dessa "religiösa" produkter.



Extrapris på halalslaktade produkter hos COOP i Kalmar.

"De kristna socialdemokraterna i Broderskapsrörelsen är en av få politiska krafter som slåss för muslimers och judars rätt att få äta svenskt halal- och koscherkött.
- Det är oerhört viktigt att alla svenskar känner att deras religion respekteras fullt ut i Sverige, så att de slipper importera sitt kött, säger broderskaparnas ordförande Peter Weiderud."
Läs denna artikel i SvD om halalslakt i Kävlinge.


Kommentarer
Postat av: DDR2

Jag kan bara hålla med dig om dina åsikter.

Jag har tidigare (så tidigt som 2005) debatterat detta i Sundsvalls tidning:



inlagg&id=17907" rel="nofollow">http://www.st.nu/ordetfritt/index.php?action=visainlagg&id=17907



2008-07-31 @ 20:45:20
URL: http://exilen.eu
Postat av: Skånepåg

Dags att börja bojkotta alla butiker i kalmar som säljer halalslaktat kött?



Någon som vet om det finns fler än COOP i Kalmar, vilket tyvärr är troligt!

2008-07-31 @ 21:15:55
Postat av: Skånepåg

Denna film måste visas i alla svenska skolor.



Min fru har sett en värre slakt i Egypten, där man enbart skar av halspulsådern då djuret stod upprätt. Djuret sparkade och rullade sig i en lång dödskamp och utstötte grutala läten medan blodet sprutande ur halspulsådern. Männen runtomkring stod bara och hånflinande och hade roligt åt vad man såg!

2008-07-31 @ 21:27:27
Postat av: John E

Vi börjar med bojkott mot COOP! Jag brukar slänga in en fläskfile bland halalköttet på COOP! Det lär göra några blir "krängta". Detta är ett sätt att bidraga till att denna delen av berikningen kanske kan begränsas.

2008-07-31 @ 21:31:39
Postat av: Mia H

Åh fy för fa.... bland det värsta jag sett! Vi får se till att vi aldrig får se sådana scener i vårt land!

2008-07-31 @ 22:46:03
Postat av: Skånepåg

I ett TV-program för något år sedan rörande islam i största allmänhet hävdade denna hatiska kvinna Helena Benouda, att halalslaktmetoden var skonsammare för djuren än vad som förkommer i dag i svenska slakterier. Reortern nickade underdånigt och ställde ingen som helst motfråga.

2008-07-31 @ 23:14:35
Postat av: Tore

Detta är för jävligt! Svt reklamerar för att den muslimska ormhonan skall få detta djurplågeri god-

känt. Nog borde vi få yttra oss i vår statstele-

vision och få visa denna upprörande film. Att de

överhuvudtaget kan yrka på, att vi svenskar skall

acceptera denna fruktansvärda halal eller kosher

slakt. Nu får det förbaske mig vara nog!...



Finland kommer att tillåta manlig omskärelse. För-

slaget är lagt, och väntas bli godkänt vid års-

skiftet. Tidigare har de varit mycket restriktiva

och för fall har detta rapporterats av polisen som grov misshandel.

Här i Sverige är omskärelse tillåten om den göres av sjukvårdspersonal eller annan person med säeskilt tillstånd. Nog borde denna regel vara för-

bjuden, tills gossen/pojken uppnår myndighetsålder.

Då kan han bestämma, utan att ha påverkats av sina

föräldrar.

Kvinnlig könsstympning är förbjuden i både Sverige och Finland. Snart yrkar väl DO (Katri Linna) här

i Sverige, att även denna form skall godkännas, så inte den muslimska traditionen, och minoriteten bliver "krängt"! (kränkt)...



2008-07-31 @ 23:36:31
Postat av: Kalle E

Fy fn för halal.



Vi måste börja bekämpa "Sveriges kristna socialdemokraters förbund": "Broderskapsrörelsen".



Dom agerar nu trojansk häst (Trojan Horse) åt muslimerna i Sverige som vill införa halalslakt och sharialagar.



Arma dårar. Kommer muslimerna till makten i Sverige blir det svårt för dom kristna, även för Broderskapsrörelsen.



Se hur kristna behandlas i Irak av dom rättrogna muslimerna. Kristna Irakier flyr i panik till andra länder för att undkomma förföljelser och hot från muslimer. Detta har rapporterats i svenska nyhetsmedia.



Vilken bevekelsegrund som ligger i botten av Broderskapsrörelsens agerande som Trojan Horse för Islam vete gudarna. Dessa kristna fanatiker arbetar ju mot sin egen förintelse? Och Sveriges.



STOPPA DOM! Häng ut dom med foto och namn på bloggarna. Starta moteld. Demonstrera utanför deras lokaler. Häckla dom. Men framför allt gå ut i en massinformation till folket. Sätt strålkastarna på dom. Dessa förrädare agerar i det dolda och skyr publicitet. Dra fram dom i ljuset. Fort som f
n.



Kalle E

2008-08-01 @ 03:47:46
Postat av: Putte

Broderskaparna kallar sig inte längre kristna socialdemokrater utan "troende socialdemokrater". Detta för att även muslimer ska kunna vara med. Detta drevs igenom av broderskaparnas styrelse, med Peter Weiderud som ivrigaste pådrivare. Snart kallar de väl sig broderskaparna jihad.

2008-08-01 @ 06:55:01
Postat av: s-e karlsson

hej och godmorgon !

Det sägs att kvinnliga politiker med dubbelefternamn och glasögon är bland det farligaste som finns ,men jag undrar om inte kvinnor som konverterat till islam är ännu farligare bla Helena Benouda ! Extremt och livsfarligt ! Hur långt ska det gå innan det blir stopp !Hemskt, hemskt !



S-E Karlsson .

2008-08-01 @ 08:01:29
Postat av: stefan

Gjordes ett försök att diskutera mödomshinnor i SVT i morse, invandringskramaren America Vera-Zavala använde sig av formulär 1A när det gäller problem med invandringen, först förnekelse..det finns inget problem, sen om det finns ett problem är det så litet så det är inget problem, men om det mot förmodan skulle vara ett problem, i det här fallet inop. av mödomshinnor, så gäller det alla svenska flickors sexuallitet...undrar om dom går på samma retorik-kurs dom där...

Sverige har världen hårdaste djurskyddslagar, varje

jordbrukare har haft djurskyddsinspektörer smygande

i busken med tumstocken i högsta hugg, för att se

om det fattas en cm här och där som inte överenstämmer med lagar och regler, att tillåta halalslakt blir i sammanhanget groteskt, men det blir väl början på särlagstiftning, en för svenskar och en för invandrare, och början till slutet för en viss nation...

2008-08-01 @ 08:56:35
Postat av: Info

UNDER BLÅGUL FANA



Under blågul fana. Häromdagen kom jag att tänka på denna framstående, för att inte säga enastående, svenska militärmarsch av Viktor Widqvist. Det var, när jag satt och väntade på en buss vid en hållplats på Bolinders plan. Bolinders mekaniska verkstad har för länge sen försvunnit därifrån, men den många gånger ombyggda platsen finns kvar, strax norr om Stockholms stadshus.



Busskuren, som snarare i vår tid borde benämnas glasrum, var naturligtvis reklamförsedd. Till höger kunde jag se en kalsongkille, som försökte se märkvärdig ut. Ja, det heter inte så, numera, det heter ”tränad”. På den vänstra glasväggen en kvinna i hellång baddräkt, som höll en viss typ av hårtvättmedel i handen.



Nu blev jag rädd. Sexualisering av det offentliga rummet! Jo, jag kunde se en del av hennes vänstra ben. Borde jag gå därifrån? Gjorde jag mig skyldig till objektifiering?



Då kom bussen. Men just som jag skulle stiga på, blev jag varse något. Ganska stora flaggor på taket. Regnbågsflaggor. Jaha, bussen var reserverad för homosexuella. Jag satte mig igen och väntade på nästa buss. Redan på långt håll kunde jag se, att också detta var en homosexbuss. Tydligt utmärkt av regnbågsflaggor.



Jag gick framåt en hållplats i värmen. Bussar kom och åkte. Alla var homosexuella. Vid ett tillfälle fick jag för mig, att jag skulle sticka in huvudet hos föraren och fråga, varför han, förutom att köra buss, medverkade i riktade könskampanjer. Men så åtrade jag mig, vist nog. Kanhända klarade jag mig på det sättet undan ett års fängelse för hets mot folkgrupp.



Kampanjen lär vara förberedd ända sedan förra året av det socialdemokratiska partiet. Här i Stockholm har den genomförts av en enda, särskilt aggressiv – jag skiter i hans sexuella läggning – socialdemokrat. Som lyckats förmå en enda person, SL:s styrelseordförande, att genom enväldigt beslut låta SL inköpa och montera dessa regnbågsflaggor på alla innerstans bussar till en kostnad av cirka 16.000 kronor.



Det var i det här sammanhanget jag kom att tänka på den vackra marschen Under blågul fana.





2008-08-01 @ 12:15:06
Postat av: M. A. Rättvis

Finns det ingen gräns för hur mycket invandringen får kosta? Och blir det aldrig något stopp på alla dem som uppfinner nya sätt att skyffla över skattepengar på invandringspolitiken?



Här är ett nytt vettlöst argument för att slösa bort skattepengar: “Det innebär att många barn lever i familjer med stor osäkerhet, kanske deprimerade föräldrar och dessa barn behöver extra stöd och hjälp.”



Jo säger socialnämndens ordförande Mats Högberg, när

regeringens hårdare flyktingpolitik börjat tillämpas så får fler avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd.

Så bli föräldrarna deprimerade och Högberg menar att detta ska kompenseras av svenskarna. Han säger inte rent ut att det blir de svenska pensionärerna och andra med små marginaler som får stå för hans vettlösa kalas.

Postat av: Annelie Johansson

Jag är jäkligt trött och utråkad av allt tjat om muslimers rättigheter. Halal är djurplågeri. Hur kan muslimer stå och se på när ett djur lider? Kan dom inte äta kött från ett djur som är slaktat på ett humant sätt, Tyker jag dom ska gå över till att äta grönt. Affärer som inpoterar halal kött borde få stränga böter.

2008-08-01 @ 17:12:17
Postat av: Martin

Den slöjbeklädda kärringen mage att säga att det det tar ett par årtionden innan detta kommer ändras... Detta sammanfaller ganska väl med tiden för då muslimerna är i majoritet i Sverige - en del i den större planen alltså.

2008-08-01 @ 17:24:49
Postat av: gusse

Jag håller med martin!

jag skulle dock aldrig ha kollat på filmen, fy fan va hemskt mot djuren, visst jag är jägare och så men det där är ju för fan bara sjukt!

ta era sjukt jävla halal seder dit ni kommer ifrån och stanna där!

2008-08-01 @ 23:58:31
Postat av: Anonym

Frigivna interner stannar kvar i fängelset !



Vad hände med senaste landet ? Skicka dom till det senaste landet dom kommer ifrån , därefter går kedjan ,till slut hamnar dom i sitt hemland !



Hittat i länstidningen Södertälje

Håller med !



S-E Karlsson.

2008-08-02 @ 06:13:06
Postat av: Tobias Lindgren

Thoralf, nyhetstips:



http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=156120

Postat av: Anonym

Tipset från John E kommer jag att snarast använda mej av ! Tack för det !



Mvh S-E Karlsson .

2008-08-02 @ 15:14:12
Postat av: Geoffrey Goines

Hyckleri är det om man är emot halalslakt, men inte emot t ex älgjakt eller hundavel.



<a href="http://theevolvingape.blogspot.com/2008/07/mer-halal-slakt-i-sverige-tack.html">Mer Halal-slakt i Sverige, tack!</a>

2008-08-02 @ 22:49:38
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Skånepåg



Vad i h-e har hundavel i en jämförelse med halalslakt att göra?



Beträffande älgjakt så är de flesta älgjägare i dag så skickliga, att välriktade skott dödar och paralyserar djurets medvetande att det endast i undantagsfall upplever ett lidande som kommer i närheten av den vidriga halalslakten. Älgjakten är dessutom en nödvändighet, eftersom det varje år dödas i genomsnitt cirka 15 personer och flera hundra skadas svårt i älgolyckor. Utan älgjakten och en begränsning av älgstammen hade dessa olyckor blivit katastrofala.



I ett program för något år sedan, jämförde en muslimsk företrädare halalslakt med att koka kräftor. Klanledare Goines är tydligen på samma låga kunskapsnivå även inom detta område. Man lägger kräftor i kokande vatten som gör att de på några sekunder förlorar allt medvetande.



Om man inte känner avsky inför det onödiga lidande som åsamkas djuren enligt den video som Thoralf länkar till, kan man definitivt inte ha "alla hästar i hagen".



För allmän information kan jag f.ö. nämna, att anledningen till den barbariska halalslakten är att djur som i samband med slakten tappas på blod ger ett kött som har en något längre hållbarhet i ett varmt ökenklimat. Såldes ett religiöst mumbojumbo som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle!

2008-08-03 @ 00:14:49
Postat av: Geoffrey Goines

Ingen av dom älgjakter och jägare jag haft erfarenhet av visar på att det råder en tillräcklig skiclighet för att man ska kunna förespråka älgjakt framför halalslakt.



Dagens svenska hundavel är ett djurplågeri enligt svensk lag, tyvärr så verkar tillämpningen av lagen vara obefintlig. Mäktig kennel-lobby...?

2008-08-03 @ 00:23:36
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Skånepåg



Du besvarar min kommentar och fakta med trams och på ditt sedvanliga sätt fortsätter du enbart med en upprepning av din ursprungliga kommentar.



Hundavel som innebär att vissa egenskaper t.ex. hos schäfern förs vidare är givetvis inte bra, men herregud att jämföra detta med halalslakt tyder på en makalös inskränkthet och brist i verklighetsuppfattning.



På ren svenska, du har ju för f-n inte den blekaste aning om vad det är du håller på och tjafsar om. Jag är själv jägare och talar av egen erfarenhet. En person som inte tar hänsyn till och på alla sätt försöker minimera ett djurs lidande och t.ex. "hyllar" halalslakt, känner jag inget annat än ett stort förakt för!

2008-08-03 @ 00:48:57
Postat av: Putte

Det är väl ingen som är förvånad över att Geoffrey Goines är för halalslakt. Kommer det hit invandrare och påstår att människooffer är ett måste i deras religion som kommer säkert herr Goines att stödja det också. Givetvis kommer pk-politiker och broderskaparna också att stödja ett sådant krav i religionsfrihetens namn.



Xenomani kallas ett sådant beteende.

2008-08-03 @ 07:03:33
Postat av: Geoffrey Goines

Jag har också jagat, både i Sverige och utomlands, och jag talar av egen erfarehet när jag stilla undrar varför inte älgjakt upprör så mkt känslor som halalslakt. Kan det vara att man bara tycker det är djurplågeri om det utförs av andra kulturer...?



Vidare så lider de flesta renrasiga hunder av genetiska defekter. Detta ÄR djurplågeri, även om du inte vill se det som det. Fegt tycker jag.

2008-08-03 @ 10:20:23
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Putte

Jo du åsiktskonstnären Geoffrey Lindeman. När man jagar älg så är(och även vid annan jakt också)inte syftet att plåga djuren. Det kan ske genom slarv och okunskap. Målet vid jakt är att djuret ska dö utan lidande. Vid ritualslakt struntar man i om djuren lider eller inte.



När det gäller hundavel och dess avigsidor, så är det knappast något typiskt svenskt som du försöker påskina. De som har störst ansvar när det gäller att avla fram osunda hundraser är ju engelsmännen, utan tvekan.



Människor som föraktar andra etniska grupper brukar kallas rasister. Vad kallas sådana som föraktar sitt eget folk? Idioter?

2008-08-03 @ 10:48:59
Postat av: Skånepåg

Upprepningarna forsätter som vanligt i dina kommentarer oavsett vilken blogg eller tråd du befinner dig på. Fakta och synpunkter som presenteras av andra negligeras även som vanligt.



Du försöker hela tiden leda bort frågan från vidrigheten med halalslakt till något annat, vilket visar det egentliga syftet med dina kommentarer. Ditt lobbyarbete för halalslakt är garanterat förgäves bland alla "normalt funtade" personer i detta land och väcker enbart ännu mera avsky för detta helt onödiga djurplågeri.



Dina rent ut sagt löjliga jämförelser med älgjakt och hundavel för att gör halalslakt "rumsren" är befängda och är egentligen inte värda att bemöta. Men som man brukar säga "det är ett skitjobb och någon måste göra och avsluta det"!

2008-08-03 @ 11:08:25
Postat av: Putte

Om du nu anser att älgjakt och svensk hundavel är djurplågeri, varför propagerar du inte mot detta i stället för att propagera för ritualslakt?



Jag kan sätta en avlöning på att om älgjakt hade varit förbjuden i Sverige och någon eller några invandrargrupper hade krävt att få jaga älg, så hade du stött deras krav till 100%. Eller hur Geoffrey?



Dina åsikter är så genomskinliga att det är löjligt. Xenomani igen!

2008-08-03 @ 11:10:17
Postat av: Anonym

HEJ!

SKÅNEPÅG OCH PUTTE ! Håller med er till 100%!



Mvh Stora Småland .

2008-08-03 @ 11:46:24
Postat av: J

De flesta renrasiga hundar kan inte alls sägas lida av genetiska defekter. Däremot är det riktigt att ett antal hundraser lider av problematiska egenskaper samt ökad sannolikhet för sjukdomar etc. Detta är välkänt och debatteras ofta (anser jag som har hund, och känner ett antal uppfödare).



Men huvudfrågan måste bli: Varför ta existerande problem till intäkt för att importera/skapa fler problem?

2008-08-03 @ 15:49:04
Postat av: Kalle

>Groines



Istället för älgjakt kanske du kan leda in älgen i ett bås där älgen kan slaktas med slaktmask istället för att detta vilda stora djur springer runt på vägarna och orsakar bilolyckor och mänskligt lidande.

Men fixar du att leda in älgen i båset så blir det nästan mänskligt humant. Det är väl det du vill att djur skall jämföras med människor.



>Groines



Om du prsonligen fick välja mellan snabb slaktmask och hängas upp i taket och få halsen avskuren. Se hur livet sedan skräckfyllt rinna ur din kropp i ett blodrött flöde.

Du hänger bara där och kan inget göra. Känna skräcken och förlamningen gastkrama din kropp och sedan barmhärtigt förlora medvetandet efter en lång stund.



Vilket väljer du??? Väljer du att få halspulsåder avskuren som i halalslakt??? Står du för ditt resonemang??? Ärligt nu. Ingen blabla taktik som vanligt. Du kanske njuter av att se livet rinna ur kroppen vid halalslakt???

(Det är inget mot dig men den bästa liknelsen jag kom på.)

2008-08-03 @ 17:38:59
Postat av: Skånepåg

Till J



Det märkliga med den underbara hunden schäfern, som både vi och flera av våra bekanta har/haft, är att det förkommer olika genetiska mer eller mindre stabila linjer inom rasen.



Vissa har inga problem alls och är friska långt upp i åren. Andra kan drabbas av knä-, led-, höftåkommor och även klådproblem ganska tidigt. I vissa fall tycks detta även vara oberoende av om föräldrarna är kärnfriska.



De flesta uppfödare är mig veterligt mycket seriösa, rädda om sitt rykte och strävar efter att få fram friska djur både fysiskt och psykiskt.

Men hundar skiljer sig nog inte så mycket från oss människor, där slumpen och både det ena och det andra kan spela roll hur livet komer att gestalta sig!

2008-08-03 @ 18:40:51
Postat av: Geoffrey Goines

>skånepåg



ja, jag ser att du fegar ut från diskussionen eftersom du inte vet hur du ska försvara din dubbelmoral.





>Putte



dels, jag har inte sagt ngt om svenksar om hundavel. Bara att det är hyckleri att stödja den ena formen av djurplågeri men kritisera den andra.

dels, har jag inte varit kritisk mot hundavel? Hur vet du det?

2008-08-03 @ 20:22:26
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Geoffrey Goines

>kalle



tja, min åsikt om djurplågeri finns bra beskrivet på min blogg. Jag pysslar inte med hyckelri som så många andra gör i denna fråga.



http://theevolvingape.blogspot.com/2008/07/mer-halal-slakt-i-sverige-tack.html

2008-08-03 @ 20:24:44
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Kalle

> Goines



Debatten förs här och nu och inte "på/via" din blogg som jag inte är ett skvatt intressead av.



Från dig kan man inte vänta sig mer än ett blabla svar som jag förutsåg.



Du VILL INTE svara på dessa frågor.

Vilket väljer du??? Väljer du att få halspulsåder avskuren som i halalslakt??? Står du för ditt resonemang??? Ärligt nu. Ingen blabla taktik som vanligt. Du kanske njuter av att se livet rinna ur kroppen vid halalslakt???

(Det är inget mot dig men den bästa liknelsen jag kom på.)



Då finner jag det totalt meningslöst att föra någon debatt med dig. Tack!!!







2008-08-03 @ 20:56:00
Postat av: Skånepåg



Och på klanledare Goines blogg kan man läsa följande totalt förvirrade uttalande: "Vill man verkligen värna om andra varelser så ger man dem respekt, såsom exempelvis muslimska slaktare gör."



En normalt funtad person som t.ex. sett innehållet i Thoralf Alfssons länk om halalslakt, har nu definivt fått svart på vitt hur utomordentligt illa ställt det är med verklighetsuppfattningen hos denna vedervärdiga människa som hyllar halaslakt!

2008-08-03 @ 21:13:18
Postat av: Geoffrey Goines

>kalle



ok, då klistrar jag in mina åsikter här



"Det förs fram i en debattartikel i DN idag att Sverige borde slå till mot religiösa slaktmetoder som inte använder bedövning under utförandet. Med hänvisning till studier på smärta och ångest hos ”högre däggdjur” för artikeln fram att denna grupp djur lider på snarlika sätt som oss människor, och därför är de judiska och muslimska slaktmetoderna oetiska. Uppenbarligen lägger artikelförfattarna fokus på sin egna nattro, och inte respekt för andra djur.



Troligen känner alla arter smärta på ett eller annat sätt. Detta är självklart inte exklusivt för ”högre däggdjur”, och även så ”låga” varelser som växter har kemiska system att känna av vad som sker i deras omgivning. Det är i mina ögon vulgärt att prioritera vissa arters smärta framför andras, bara för att vi människor kan relatera till den ena smärtan men inte den andra.



Att leva med och av andra arter (växter så väl som djur) kräver att man respekterar och skaffar sig gedigen kunskap om dem. Jag väljer att tro att en slaktare, kristen som judisk som muslim, besitter tillräckliga kunskaper om djuren han/hon arbetar med. Däremot så har jag personligen sett en klart större respekt och vördnad gentemot slaktdjuret bland muslimska slaktare än bland svenska.



Det är kanske mig det är fel på, men jag vägrar att utgå från mig själv när jag bestämmer vilket djurs lidande som är fel och vilket som är rätt. Vill man verkligen värna om andra varelser så ger man dem respekt, såsom exempelvis muslimska slaktare gör. Annars finns risken att man väljer bara ut några få arter som man bryr sig om, och tror att man är en moralisk och etisk förgrundsfigur..."



På din fråga så väljer jag att behandlas med respekt före en avrättning. Jag ska ändå dö, så jag bryr mig föga på vilket sett, så länge det sker respektfullt.





>skånepåg



hmmm, så alla halalslaktare är som dom i Thoralfs länk?

2008-08-03 @ 22:19:51
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Kålle



En ber att få tacke för Goines sista inlägg (man kan ju alltid hoppas).



Med sina kommentarer om halalslakten och dess förträfflighet har han säkert lyckats övertyga ett antal tveksamma bland bloggens cirka 3000 läsare, att Sverigedmokraterna är det enda parti som numera är värt att rösta på.

2008-08-04 @ 00:25:40
Postat av: Geoffrey Goines

>Kalle



Man märker att du inte är intresserad av huvudfrågan i mitt inlägg, utan, likt ett litet barn, selekterar bara det du vill höra och se.

Har man ett genuint intresse för djurs lidande så stannar man inte vid halalslakt. Men men, hyckleriet vet inga gränser...

2008-08-04 @ 07:34:13
URL: http://stationsvakt.blogspot.com/
Postat av: Putte

>Geoffrey



Citat av ett av dina inlägg:



"Dagens svenska hundavel är ett djurplågeri enligt svensk lag, tyvärr så verkar tillämpningen av lagen vara obefintlig. Mäktig kennel-lobby...?"



I citatet nedan påstår du att du inte kritiserat svensk hundavel:



"dels, jag har inte sagt ngt om svenksar om hundavel. Bara att det är hyckleri att stödja den ena formen av djurplågeri men kritisera den andra.

dels, har jag inte varit kritisk mot hundavel? Hur vet du det?"



Om du anser att svensk hundavel är djurplågeri är väl detta att anse som kritik mot den svenska hundaveln, eller hur? Det andra alternativet är att du tycker att svensk hundavel äe djurplågeri, men du tycker att djurplågeri är ok, då förstår man bättre varför du vurmar så för halalslakt.



Är det inte dags att du står för dina åsikter och erkänner att du föraktar allt som kan förknippas med svenskar och känner en sjuklig beundran för allt som kan förknippas med invandrare. med andra ord både rasist och xenomaniker.



2008-08-04 @ 07:54:32
Postat av: Geoffrey Goines

>Putte



Jag trodde du syftade till inlägget på min blogg.

Ja, jag är emot all hundavel, var den än sker i världen, när den får så skadliga effekter som den får på hundar.



Vidare noterar jag att SD-anhängare är lika stora barn som andra grupperingar i samhället. Kritiserar man muslimer så är man islamofob, kritiserar man judar så är man antisemitist, och kritiserar man Sverige så är man svenskfientlig.

Jag noterar att samtliga ovanstående grupper (och flera därtill) anklagat mig för att vara rasist. Så det betyder att jag med öppna ögon och någonlunda obejektivt sinne är på rätt väg...

2008-08-04 @ 08:52:25
URL: http://stationsvakt.blogspot.com/
Postat av: Sessan

Allmänheten varnas!



"Så det betyder att jag med öppna ögon och någonlunda obejektivt sinne är på rätt väg..."



Verkar vara rätt farligt om man råkar komma i vägen för honom?



På en annan blogg skriver denna Goines nämligen.

"... om jag ser nödvändigt, ta livet av vilka männsika som helst som jag anser hotar mig och mina geners överlevand (min närmsta släkt mao)."



Bäst att hålla utkik om man ser någon mystisk invid drälla omkring utan att verka kunna ta var på sig själv. Då är det med stor sannolikhet Goines som är ute på mänsklig halalslaktsjakt!

2008-08-04 @ 11:28:48
Postat av: Geoffrey Goines

>sessan



Så om du eller din närmaste familj utsätts för ett allvarligt hot så skulle du lägga dig platt på marken och tillämpa icke-våld? Beundransvärt i så fall.



I övrigt så är det lite trist att du ser mig som farlig bara för att jag vågar kritisera det som bör kritiseras. Låter lite som Stalin-fasoner från ditt håll, i mina öron.

2008-08-04 @ 12:10:59
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Sessan

Goines olika favoritsysselsättningar framgår av nedanstående länkar. Mannen som inte klarar av att bemöta vettiga argument, utan hela tiden försöker med det klassiska tricket att endast komma med nya påståenden!



Här är det snabba ryck från halalslakttillskyndare

http://theevolvingape.blogspot.com



Och till beundare av detta frånstötande

Pridespektakel, vilket väl säger allt som behöver sägas!

http://stationsvakt.blogspot.com

2008-08-04 @ 12:40:07
Postat av: Geoffrey Goines

Öhh? Min blogg är inte stationsvakt. Vet inte varför den hoppa upp i ett inlägg (kanske MS sparfunktion).



För övrigt har jag fört fram mina argument och ståndpunkter om djurs lidande, men domflesta hycklar och fokuserar endast på halalslakt istället för att se helheten.



Sen förstår jag inte ditt resonemang att jag skulle vara falrig eftersom jag är beredd att skydda mig och mina närmaste. Är du inte beredd att göra det?

2008-08-04 @ 12:56:13
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Sessan

Jo du vet mycket väl varför den "råkade" bli inlagd, men vill nu inte erkänna ditt misstag och ditt dubbelspel.



Avslöjad in på bara skinnet. Hej då Looser!

2008-08-04 @ 13:35:11
Postat av: Geoffrey Goines

>sessan



Är du paranoid eller vad?



Nåja jag ser att du är fullständigt ointresserad av att diksutera kärnfrågan, dvs djur lidande.

2008-08-04 @ 13:43:00
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Anonym





Geoffrey Goines , jag säger bara , är du dum eller är du född sån ?



Dock mvh Stora Småland .

2008-08-04 @ 19:50:38
Postat av: Ruskprick

Geoffrey Goines, det är uppenbart att djurs lidande inte rör dig i ryggen. Du är en kall, förvirrad och ond människa

2008-08-04 @ 23:35:34
Postat av: Geoffrey Goines

>Ruskprick



Jodå, jag bryr mig om djur lider eller inte. Jag arbetar faktiskt rätt mkt med dessa frågor, men jag hycklar inte som nästan alla andra gör. Jag bryr mig om alla djur inte bara dom som råkar vara mest lika människor.

2008-08-05 @ 17:16:48
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Putte

Men jisses Geoffrey. Om du nu bryr dig om att djur lider, ska du väl för 17 propagera mot detta lidande och inte, som du gör, propagera för att tillåta ännu mer lidande.

2008-08-05 @ 19:21:59
Postat av: Geoffrey Goines

>Putte



Min huvudfråga i detta sammanhang är varför man plötsligt börjat bry sig om slaktdjurs lidande. När jag diskuterar med folk i allmänhet att jag är vegetarian så brukar reaktionen vara ibland att man vill diskutera vilka kötträtter som är smaskigast...



Hela den här debatten (inkl artikeln i DN(?) debatt) känns som den inte alls handlar om djurs lidande, utan om ngt helt annat.

2008-08-05 @ 19:55:40
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Kålle

Snälla Putte du måste försöka förstå, att Goines inte klarar av att svara på frågor utan endast kommer med nya fantastiska påståenden. För att nu framstå som ännu trovärdigare har han nu helt plötsligt även blivit vegetarian. Moahahahaha!



"Men jisses Geoffrey. Om du nu bryr dig om att djur lider, ska du väl för 17 propagera mot detta lidande och inte, som du gör, propagera för att tillåta ännu mer lidande."

2008-08-05 @ 21:41:13
Postat av: Geoffrey Goines

>Kålle



Märker att alla argument tryter nu...

2008-08-05 @ 22:29:13
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Kålle

"Märker att alla argument tryter nu..."



Tack för informationen, men du behöver inte upplysa om din begränsning och sådant som redan framstått som en självklarhet.

2008-08-05 @ 22:58:30
Postat av: Ruskprick

Jo du Geoffrey Goines du må vara vageterian/vegan men jag tror inte du är det av rena principiella skäl (djurs lidande) utan av några andra som du egentligen inte själv vet. Typ du har fått för dig att du inte kan tugga kött. Hade du haft principer så hade du inte försvarat den grymma halalslakten. Du är förmodligen typ 17 år och för lat för ett sommarjobb. Har jag rätt? Svara ärligt om du är benägen att tala sanning.

2008-08-06 @ 02:56:01
Postat av: Geoffrey Goines

>Ruskprick



Jag har passerat pubertetssatidet, som många andra tycks fortfarande befinna sig på, när man tyckte synd om gulliga djur. Jag äter inte kött för att jag inte vill stödja köttindustrin. Vad jag märker i diskussionen som förs om halalslakt så bryr man sig inte särskilt mkt om djur lidande, utan man fokuserar på helt andra saker.

Man har helt enkelt en dold agenda, vilket ger sig uttryck i det hycklande som jag påpekat om.



2008-08-06 @ 08:25:34
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Visa ordf. i Sveriges muslimska råd på bild regelbundet ,det tror jag SD skulle vinna många röster på !

Stora Småland .

2008-08-07 @ 10:18:08
Postat av: Anna

Geoffrey, du utgår ifrån att de som invänder mot halalslakt har en "dold agenda". Varför skriver du inte vad du menar? Har jag fel om jag tror att du anser att de bara invänder mot halalslakten för att de är främlingsfientliga?



Till sakfrågan - i Sverige har vi utarbetat slaktmetoder som av veterinärer bedöms vara skonsamma. Det är vad vi lekmän har att utgå ifrån. Veterinärer har bedömt halalslakten som mer plågsam. Det är starpunkten och sakfrågan som vi ska ta ställning till.

Halalslakten är ett ”nytt” fenomen i Sverige. Det har aldrig tidigare varit nåt större tryck på att den slaktmetoden skulle tillåtas. Kocherslakten har inte haft en lika stark lobbygrupp som halalslakt-förespråkarna nu har. Det vi ska ta ställning till är om denna slaktmetod ska bli tillåten. Ett bibehållet förbud innebär inte att vi i grunden måste ompröva all vår hantering av djur i landet.



Sen kan man naturligtvis ta upp köttätandet, slaktandet, jagandet och vad du vill, men det är en annan fråga.



Personligen får jag allt svårare att äta kött eftersom jag är kritisk mot uppfödnings- och slakteriindustrin. Samtidigt anser jag att det för människan är naturligt att ha kött i sin diet.

Helst äter jag kött från djur som levt så naturligt som möjligt och där räknar jag in viltkött.



Vi har en lång tradition av jakt och dessutom behöver vi reglera bestånden av älg och rådjur eftersom vi reducerat deras naturliga predator - vargen. Därför ska vi ha höga krav på jägarna och kräva att de är bra utbildade. Men det är som sagt en annan fråga.

2008-08-07 @ 14:09:40
Postat av: Truckdriver

> Stora Småland



Tycker att bilden av alla somaliska fruntimmer i inlägget SVERIGE FORTFARANDE "BÄST" I ”KLASSEN” och med underskriften "Sveriges pensionsräddare", borde vara ett lysande exempel i kommande valreklam som visar vad det är för PK-idioti som pågår i vårt fosterland.

2008-08-08 @ 12:36:31
Postat av: Geoffrey Goines

>Anna



I korthet. Ja vissa har en dold agenda i form av islamofobi (märk t ex att kosherslakt och judiska traditioner i princip inte tas upp i denna diskussion, utöver att jag för fram dom).

Andra har dold agenda att dom vill ha gott samvete, dvs bry sig om djuren som påminner om dom själva, men strunta i dom som är "omännskliga".

2008-08-10 @ 22:07:19
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Kålle

"dvs bry sig om djuren som påminner om dom själva, men strunta i dom som är "omännskliga"."



Virrigheten hos halalslaktbeundaren forsätter i samma stil som tidigare. Vad menar egentligen människan?

2008-08-11 @ 09:29:03
Postat av: Geoffrey Goines

>Kålle



Jag menar att det är hyckleri att enbart bry sig om dom djur som påminner om en själv.

2008-08-13 @ 20:29:39
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: S. Verige

Stackars,,,Stackars,,,Sverige. Hoppas den där lurvige figuren Geoffrey Goines är så pass gammal så jag slipper sitta på ålderdomshemmet och bita på naglarna över att sådana får gå lösa

2008-10-09 @ 00:03:12
Postat av: David Bergqvist

Instämmer i en hel del av det som skrivs.



En liten korrigering bara

Filmen från PETA är från ett kosherslakteri. Det är alltså inte fråga om muslimsk halalslakt i filmen. Det vi ser är judisk kosherslakt vilket förvisso sker i stort sett med samma metod.

2009-09-06 @ 23:33:29
Postat av: Johan

Fyy faan säge man bara.... Så jävla sjukt. Jag hoppas alla politiker som kan påverka detta. Gör det och då ser till att detta sjuka sätt ALDRIG blir nått eller något liknande blir något som bli rtillåtet i vårt land. O helst sprida det över hela världen. Så jävla sjukt! Den sjuka seden som judar och muslimer använder sig av. Det är ju för faan 2009! Det är barbariskt det de håller på med!!

2009-09-23 @ 03:16:20
Postat av: Daggmasken

Vad filmen visar är definitivt inte traditionell halalslakt. Det här är ett helt vanligt amerikanskt slakteri. Halal innebär att man hänger upp djuret i fötterna och tömmer det på blod.

Skall man förbjuda denna process så skall man i så fall förbjuda kosher också som är judarnas motsvarighet, men då blir man utpekad som antisemit.

2009-11-04 @ 14:36:36
Postat av: assåsverige?

Är det rasistiska och instängda klubben här eller vad? Ingen som kan tänka in sig i andra religioner/traditioner?

Halal och koscherslakt är ju mer eller mindre tradition i religiösa sammanhang nu, och ifall man man kollar på hur t.ex. koscher slakt SKA gå till så ska utövaren ha:

1 utbildning

2. helst en som övervakar slakten ex. rabbin, så slakten inte går fel till och djuret lider.

3. kniven som används ska alltid inspekteras före och efter en slakt, just för att inga hack ska finnas på kniven som kan få djuret att lida mer än det ska, kniven ska alltid vara minst dubbel så lång som halsen på djuret.

4. en rätt utövad slakt ska inte ta mer än några sekunder vilket betyder att djuret inte lider mycket mer än vanlig slakt.



sen kan man ju sätta in slakten i sammanhanget för 2000 år sedan, då kanske man använda mer hemska metoder för att döda ett djur.

Då garanterade halal och koscher slakt att djuret led så lite som möjligt.

Även ifall man nu har mer raffinerade metoder att döda ett djur så får man ha i tanke att det kanske är lika mycket tradition som religösa bakgrunder till slakten.

2009-11-14 @ 00:35:16
Postat av: Damn

@assåsverige?



Jag gillar dig! du e den enda normala människan här inne. självklart e det rasistklubben här, fegisar kallar jag dem för. vågar inte säga detta inför andra när man kan se dem. Pussy!

2010-04-26 @ 09:32:36
Postat av: Kalle

Du lägger upp en barbarisk slaktvideo och kallar det för halalslakt????



Bra sätt att locka folk till SD och era ideer.



För de andra som ser videon och drar slutsats utan tanke: Ni kanske ska läsa vad halalslakt och dess regler innebär innan ni börjar tro på vad ni ser.



2010-09-19 @ 22:51:55
Postat av: Jonas

Men samtidigt tar ni alla djurplågande svenska bönder i försvar, misstänker jag. För aldrig skulle väl en hederlig svensk hålla djur inomhus hela tiden, på för små områden, utan tillgång till hö eller gräs. Dessutom kan jag meddela att så gott som all fågel i Sverige slaktas på halal-vis. Tänk på det nästa gång ni sitter med fredagskycklingen!

2010-09-25 @ 09:05:32
Postat av: johan,karlskrona

vid halalslakt är det tillåtet att bedöva djuret först, inte så vid kocherslakt. köper du billigt kött i affären så kan du vara säker på att djuret fått lida. har djuret slaktats på ett storskaligt slakteri så kan du vara säker på att det fått lida.
köp bara kött från djur som fötts upp av en bonde du känner och som du vet bryr sig om djurens välmående, eller bara viltkött.

2013-03-13 @ 16:38:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0