IMAMER NU ÄVEN EKONOMISKA RÅDGIVAREImamer tycks vara några supermänniskor. Inte nog med att de präster och tolkar koranen på det enda och riktiga sättet de fungerar även som äktenskapsrådgivare, domare, skilsmässoadvokater o.s.v. Idag kan vi också läsa att de är ekonomiska rådgivare och bestämmer vilka företag som muslimer får investera sina besparingar eller bidrag i.


Hyckleriet inom denna religion har tydligen inga gränsar.


"Dessutom väljer islamfonden bort finansiella företag, då räntor inte är förenligt med ortodox muslimsk tradition."


Aktieutdelning är tydligen helt ok men inte räntor. I Sverige beskattas aktieutdelning som inkomst av kapital enligt samma regler som ränta på ett bankkonto. Vilket hyckleri från dessa religösa fanatiker.Konvertiten Leif Karlsson, alias Abd al Haqq Kieland  nu även ekonomisk rådgivare?

"400 000 muslimer i Sverige får nu första fonden anpassad till Islams värderingar."


"Nu har första fonden nått Sverige, genom fondbolaget Selector Management som tar hit sin fond Islam Sharia Global. Fonden är en globalfond med innehav i 110 bolag från hela världen. Fonden börjar säljas idag via Avanza Bank."


Jag är kund hos Avanza men det är kanske dags att byta förvaltare av min lilla aktieportfölj och samtidigt skicka ett mail till Avanza och meddela varför jag lämnar dem.


Hur länge dröjer till att ekonominyheterna börjar att rapportera om "Dow Jones Islam index". I Sverige kommer säkert pk-media starta rapportering omgående av detta index. I annat fall kan ju alla muslimer känna sig "krängta" och alla SVT:s och SR:s ekonomiprogram blir anmälda till diskrimineringsombudsmannen.
 
Läs artikel på Avanza.


Kommentarer
Postat av: Daniel

Nu kan jag inte riktigt förstå detta inlägget. Är det att muslimer kan tjäna pengar du är arg på, eller att det hycklas? Men det gör det inom alla religioner. Det pågår en hel del hyckelri inom kristendomen och andra religioner med. Ser fram emot att få läsa om din "mobbing" av dessa med.2008-08-29 @ 01:35:37
Postat av: Ruskprick

Gå och lägg dig nu Daniel!

2008-08-29 @ 01:37:51
Postat av: Roberth Ström

Daniel nu får du ta och kamma till dig!

2008-08-29 @ 11:31:11
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Roger M

Ytterligare ett litet steg i islamiseringen av Sverige. Det är inte det samhälle jag vill leva i, inget skiljer så mycket mot svenska grundvärderingar som just islam, en skrämmande sekt

som borde förbjudas på samma grunder som fascism.

Låt din röst bli hörd 2010 om du vill ha kvar det Sverige som vi lärt oss att älska!

2008-08-29 @ 11:57:31
Postat av: Kalle

>Daniel

Kan du inte förstå Thoralfs inlägg/artikel så kan du dfinitivrt inte vara svensk i själ och hjärta.

2008-08-29 @ 13:08:46
Postat av: Daniel

KalleFörklara gärna för mig vad aktier har med min identitet som Svensk att göra.Hela inlägget känns ju bara löjligt eg. Thoralf försöker fördumma de styrande inom Islam genom att kalla imamer för supermänniskor eftersom de lägger sig i allting. Men nu undrar jag vem som är supermänniskan här eg. Imamerna med sina tusenåriga system. Eller Thoralf, som säger sig ha den rätta vägen?

2008-08-29 @ 13:14:27
Postat av: Ruskprick

Sverige har haft kristna traditioner sedan vikingatiden Daniel. Visste du inte det? Imamer har ingen tusenårig tradition i detta landet. Tycker du vi ska byta ut våra kristna värderingar till könsstympning, balkongkastning, tvångsgifte, flergifte, hedersvåld, steningar och gud vet allt skit.

2008-08-29 @ 13:51:39
Postat av: Daniel

Ruskprick

Vad har vikingar, imamer och svensk tradition att göra med aktiehandel? Du tror att fler lagbrott av de du nämner kommer att ske nu? Det är kankse ett sätt för muslimer att finansiera sina gärningar?

Nej, hela ämnet känns bara helt ovettigt. Är det nånstans där folk fullständigt skiter i kultur, lidande osv osv osv. Så är det väl inom finansvärlden. Finansvärlden är väl inte direkt känd för sin humanism eller etik. Ge dig på de företag som verkligen skapar lidande i världen.

2008-08-29 @ 14:03:26
Postat av: Daniel

Ruskprick:

Sen får du gärna förklara efter vilka krista värderingar du lever efter. Du är frekvent besökare till kyrkan förmodar jag. Du menar de 10 budorden förmodar jag?

2008-08-29 @ 14:09:12
Postat av: Kalle

>DanielDu frågar vad en svensk är???

Der är precis vad du inte är i själ och hjärta.

2008-08-29 @ 14:15:01
Postat av: Ruskprick

Daniel varför ser du inte skogen för alla träden?

2008-08-29 @ 14:17:13
Postat av: Roberth Ström

Daniel ndu kan sluta frågasätta precis allt som skriva här nu. Oavsett om du får 10 svar fattar du inte. Slutsatsen är antingen är du korkad, ett troll eller bara allmänt frågvis. vad är det som gäller?

2008-08-29 @ 14:22:38
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Daniel

Kalle:Själ och hjärta. Va fan nu börjar du låta som en berusad Ulf Lundell.Ruskprick:

Det är ditt svar?

2008-08-29 @ 14:24:37
Postat av: Ruskprick

Tycker det var ett himla bra svar.

2008-08-29 @ 14:25:56
Postat av: Daniel

Roberth Ström:Skaffa er ett låst forum om ni inte uppskattar att andra förutom er får kommentera vad som sker. Men återigen har SD visat hur de vill ha sin politiska debatt. Det är er syn på saken, och alla andra ska bara hålla tyst. Tankar för mig genast till en man med en liten hårbeklädd överläpp

2008-08-29 @ 14:28:24
Postat av: Anonym

"Daniel " du slingrar dej värre än en huggorm, ibland är du här och ibland är du där ! Kan du inte rakryggat stå upp och erkänna vad du menar med dina inlägg ! För min del förstår jag ingenting av ditt svammel !Mvh SEMA.

2008-08-29 @ 14:28:58
Postat av: Daniel

Anonym:

jag förstår inte Thorals kritik angående att muslimer ska få ha en aktieportfölj, gällande deras regler. Han nämner något om hyckleri, men sånt är kristendomen och affärvärlden redan full av. Så vad är syftet med inlägget? Om nu etik och moral är en så viktig grund för Thoralf, så borde han väl ge sig på hela affärsvärlden. För som jag sa innan. Den är inte direkt känd för sin moral eller etik.

2008-08-29 @ 14:34:39
Postat av: Thoralf A

DanielSynd att du inte förstår att det finns likheter mellan aktieavkastning och räntor.

Aktieavkastning ok enligt muslimer, räntor ej tillåtet enligt koranen.Hur tror du att bankerna förvaltar sitt kapital?Tror du inte banker använder sig av aktier för att skapa avkastning på sitt kapital, denna aktieavkastning blir sedan en del av räntan till de som har inlånade pengar i banken.Detta kallar jag för hyckleri!Är räntor ej tillåtet inom islam skall muslimer inte ägna sig åt kapitalförvaltning över huvudtaget utan stoppa pengarna i madrassen.

2008-08-29 @ 14:43:50
Postat av: kalle

2008-08-29 @ 14:52:16
Postat av: AWSvensson

Man ställer med jämna mellanrum frågan, varför stannar dessa muslimer i det här landet där ingenting duger, bortsett från bidragen, även om de är en produkt av spritskatt. Finns det överhuvud taget något i vår kultur som uppskattas. Har ni hört en muslim säga" jag älskar detta landet pga ......".

osa

2008-08-29 @ 14:52:17
Postat av: Kalle

>DanielJasså nu låter jag som en berusad Ulf Lundell bara för att jag inte håller med dig. Vilken debattör du är David. En fegis utan relevans.Pss jag kanske är poetiskt lagd hehehe.Du är med anndra svarslös med byxorna nere.AVSLÖJAD PAPPSKALLE2008-08-29 @ 14:55:14
Postat av: AWSvensson

Daniel för att du skall förstå hur generös Thoralf är som tillåter alla att komma till tals bör du besöka denna blogg, skriv lite smickrande om SD, det kan du bara du vill, avvakta och se vad som händer. reply.asp?id=1749&blogg=25612&multiple=1" rel="nofollow">http://www.s-info.se/page/bloggreply.asp?id=1749&blogg=25612&multiple=1

Det är först då man inser begreppet demokrati : yttrandefrihet, åsiktsfrihet, tryckfrihet.

2008-08-29 @ 15:16:08
Postat av: Anonym

Thoralf

Jag är väl medveten om vad avkastning är. MEn jag kan fortfarande inte förstå meningen med ditt inlägg. Hyckelri? Oki, för enkelhetens skull så säger vi så då. Men var är din kritik emot andra former av hyckleri inom affärsvärlden? Sen kan det vara som så att islam, som många andra tankesystem utvecklas och förnyas. Din uberreligion kristendomen har gått igenom en form av evolution den med. Eller hur. När det gäller avkastning på så har muslimerna ett litet kryphål här har jag för mig. Ska se om jag hittar i vilken bok det var i. Men en del av deras "vinst" ska gå till välgörenhet (Az-zakat) . Som för övrigt är en stor del inom islam. Inlägget känns ärligt inte så genomtänkt. Det känns bara som du vill få ur dig lite missnöje kring islam.Kalle:

Om du ger mig en förklaraing på vad själen är så kankse jag kan förstå dig bättre. Kom gärna med en redigt kristen syn på det med. Så att jag och andra får en inblick i ditt kristna tänkande.

Och pappskalle. Jag tar inte åt mig, men ägaren av bloggen sa sig vilja slippa påhopp osv. Men detta gäller uppenbarligen bara de som inte är SD. För om jag känner farbror T rätt, lär han låta detta passera obemärkt.AWSvensson

Hade senast idag ett samtal med en såkallad muslim. Han gillade Sverige för dess öpenhet, dess möjligheter som fanns. Han och hans familj har inte tagit emot en krona i bidrag sen de kom til Sverige. Nu gled de visserligen in lite på en räkmacka väl, då han och hans fru är högutbildade och har höga tjänster inom byggindustrin. Han älskar Sverige. Men klart han är ju en bra invandrare om man ska se på det hela som ni gör.

2008-08-29 @ 15:20:07
Postat av: Kalle

2008-08-29 @ 15:34:30
Postat av: Roberth Ström

Du träffade en muslim som som vi anser är en bra muslim? Alla som försöker göra rätt för sig är bra enligt mig! Kristendomen gick igenom en evolution som du så fint säger men kommer Islam göra det? Jag tvivlar starkt på det

2008-08-29 @ 15:42:05
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Kalle

>DanielDu skall inte ta ordet påhopp i din mun. Du hoppade på Ulf Lundells namn. Du beskyllde hom och mig för att vara berusade.Du har helt enkelt inget att tillförad denna blogg. Du är inte ens intrssant i dina svar i debatten. Ditt enda mål är att förstöra den goda stämmnong som rådde här.Du får tycka vad du vill om vad du vill men låt mig och alla andra tycka vad de vill om vad de vill och att du respekterar det.2008-08-29 @ 15:42:16
Postat av: Thoralf A

DanielDu skriver

"Men en del av deras "vinst" ska gå till välgörenhet (Az-zakat) . Som för övrigt är en stor del inom islam."Kan du då förklara varför Egypten har sin gräns stängd mot Gazaremsan och inte hjälper människorna som bor där om nu välgörenhet är en så stor del.Det är en fråga jag ställt mig under lång tid men som ingen kan besvara på ett trovärdigt sätt men du kanske kan ge mig nyckeln till denna fråga.2008-08-29 @ 15:58:19
Postat av: Thoralf A

AW SvenssonJag har också besökt bloggen du nämner och fått mina kommentarer raderade.Se länk nedan och prova själva med något pro-sd kommentar.

Postat av: vmm

Jag gillar inte alls det här med islam-fonder. Jag ser det som ett led i religionifiering av samhället och också splittring av samhället i parallellsamhällen där muslimer har sin egen ekonomi (liksom skolor, affärer och så småningom allt annat).Jättedåligt, helt enkelt.När det gäller Avanza så skulle jag lämna dom om jag hade haft aktier hos dom. (Jag har några aktier hos Aktieinvest. Det funkar bra.)

2008-08-29 @ 17:23:31
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Putte

Om nu välgörenhet och givmildhet är så viktigt inom den muslimska världen kan man fråga sig varför de muslimska "flyktingarna" väljer att komma till Sverige i stället för Emiraten, Bahrain, Qatar, Kuwait eller Saudiarabien. Länder som är så rika att vart och ett av dom skulle kunna köpa hela Skandinavien för sina fickpengar.

2008-08-29 @ 17:50:13
Postat av: Ruskprick

Vi kommer få mångfalt tillbaks så snart muslimerna är i majoritet i Svedala för det har en minister i S. lovat. Kommer inte ihåg vad fjanten hette men så kommer det att bli i alla fall. Det är bara att lägga ner fanan..,

2008-08-29 @ 18:28:05
Postat av: Kalle

Muslimerna har visst ränta. Dem kallas för avgifter. islam gör allt för lura sin troende.Islam begär religionsfrihet i sverige för sina troende. Vad skall de med religionsfrihet till. I sina hemländer dit de riktar sin paraboler finns ingen religionsfrihet.Endast förtryck av andra religioner. Nu senast är en fredpristagarinna från iran som skall försvara bahaier, en vida spridd religion, som bygger på kristemdomen dödshotad.Den religionen är förbjuden i iran exempelvis. Vad gapar dessa vandrande islamiska tält om för trligionsfrihet när de kommer till sverige.Skicka tillbaks dem där de hör hemma med en adresslapp till det saudiska kungahuset eller andra rika kungahus i islamiska länder förutom dessa islamiska republiker att de är tvungna att hjälpa dessa fattiga peroner enlig islamisk lag.De är tydligen grundlurade av sin religion igen.En muslim behöver absolut inte tala sanning när denne talar till en otrogen. De kan och blir hjältar i sin grunlurande religion när de ljuger det svenska migrationsverket fulla av galimatias. Ut med dem så fort de inte har riktiga passhandlingar och kommer hit med en stor glappande käft.I deras religion går det ut på att lura alla som inte är muslimer.( Muslimer beundras mycket av taskspelande svenskar)2008-08-29 @ 18:55:01
Postat av: Magnus

När jag pluggade så fanns det en kille i min studentkorridor som kom från Iran och läste till tandläkare. Han och jag fann varandra direkt och blev fantastiskt goda vänner. Det var genom honom jag fick upp ögonen för Islam och lärde mig hata denna religion/ideologi. Hans far hade varit överste i arméen innan islamisternas maktövertagande och hans hatade verkligen dessa tokreligösa galningar. Ni skulle bara höra vad han tyckte om Islam, galningen Khomeni, kvinnoförtryck, tortyr osv osv

2008-08-29 @ 18:56:57
Postat av: Nihilisten

Skit i religionen, ger den bra avkastning, det är allt jag vill veta.Jag har satsat i en oetisk fond, bara vapen, sprit, droger, olja, gödningsämnen (Monsantos) och porr - den går som själva attan.Varje krona som satsas på synden gör dig rik. En krona in, två kronor ut. Vareviga dag. Jag säkrar helt enkelt min ålderdom eftersom jag inte räknar med att få en krona i pension - de allra flesta kommer att vara skyldiga staten pengar när de fyller 65.

2008-08-29 @ 18:58:57
Postat av: Sven-Olof Sällström

Med risk för att förstöra glädjen för alla rättrådiga muslimer. De pengar de avsätter till denna fond, återfinns emellanåt på vanliga räntebärande konton. Det kan till och med vara så att pengarna under en kortare tid används för kortfristiga räntebärande värdepapper. Hur som helst. En del av avkastingen i dessa fonder kommer ha sitt ursprung i ränta. Så hyckleri var ordet.MVH Sven-Olof

2008-08-29 @ 19:39:44
Postat av: Anonym

Magnus

tokreligösa galningar, ja det är det som det är grejen. En stör del av de muslimer som finns över världen är vansinnigt vettiga personer. Att det finns fundamentalister och anra knäppgökar är synd. Kristendomen, hinduismen har allt sin beskärda del dom med. Ta tex snacket om INtelligent design som de kristna vill införa, eller att vår jord endast är ca 10.000 år. NU nämnde jag väldigt snälla saker. Fö de har allt värre saker för sig, dessa knäppgökar.Många här förespråkar em kristen etik och moraltänkande. Vad innebär då detta? Förklara någon.

2008-08-29 @ 20:12:02
Postat av: Ruskprick

Jens Orback var namnet..

2008-08-29 @ 21:29:08
Postat av: Ruskprick

Var generös emot muslimerna så kommer de va de mot dig. Sagt av ovanstående Jens sverige vän S.

2008-08-29 @ 22:08:28
Postat av: Hans B

Bry er för herrans namn inte om Daniel, han är bara ett vanligt internet TROLL (för den oinvigde se Wikipedia)

Hans

PS Daniel...Buuuuuuuh.......!

2008-08-30 @ 00:58:29
Postat av: Daniel

Hans

haha, så ALLA som råkar sitta på ett annat sorts tänk är ett troll. Herregud, så småaktig du är. Antingen är du en sur bitter jävla gubbjävel som är nojjig över din pension, eller så sitter du där pubertal och finnig i khakishorts å förespråkar arisk renhet. Varför påstår jag nu såna saker, det är väl mer eller mindre förtal. Ja men det gör väl inget. NU ska jag gå på samma linje som er. Ni drar allt åt ett håll. Så from med nu är ni alla nazister, för alla som är höger måste ju vara det, eller hur. Allt enligt er logik här.Internettroll. Du klarar inte av att det finns andra ideer, svagt. Mycket av det Thoralf tar upp här är av värde, annat är bara strunt. Som detta inlägget. Jag anser det helt tomt. Det enda det gör är att piska upp en stämmning som vi absolut inte behöver. Men jag hindrar absolut inte honom att säga detta, eller något annat på hans blogg. Thorals har sin fulla rätt att tycka som han vill kring saker. Vi lever ju trots allt i en demokrati, som han själv varit med om att bygga upp. Finner det högst intresserant att man blir ett troll här, så fort man ställer era tankar på sniskan. Sitter jag här för att reta úpp Thoralf, eller dig? Nej. Sitter här för att ventilera mina tankar, och få in nya ideer. För vet min herre vad. Till skillnad ifrån dig, ett högersprunget inskräkt fetberg, så kan jag tänka om. Visst är det märkligt. OCh det är även min fulla rätt. Det är demokrati. Ja nu kommer någon garanterat att säga att man är ett sosseas som vänder kappan efter vindetn. Så kom igen. Kasta in lite Pk med. Jag vet vad jag stör för, vem jag är,vad jag röstar på. Och än så länge har INGEN av er haft rätt här.Hans B, gå nu ut i din trädgård och ansa din lilla överläpp, gnäll lite över verkligehten så du skyddar din pension. Själv tänkte jag ut och plocka svamp mer såna därna muslimer. Undrar om de tänker utföra terrorverksamhet kring svampen. Nog bäst att ringa någon. För det är väl klart misstänksamt att en muslim vill plocka svamp...

2008-08-30 @ 13:46:14
Postat av: Ruskprick

Daniel plocka dom röda dom är godast och mest vänster.

2008-08-30 @ 13:59:43
Postat av: Anonym

RuskprickHaha ni anklagar vänsterelement att vara inskränkta. Men herregud. Ni tar då fan priset här. Tror jag ärligt har en mer vettig politisk debatt med 15 åriga skinskallar i Nybro än med er. De ser en större verklighet, och de har trots sin ringa ålder insett att verkligeheten inte bara är svart eller vit.

2008-08-30 @ 14:07:41
Postat av: Kalle

>DanielStudera INTERNETTROLL på Wikipedia och var inte en stor glappande käft!!!

2008-08-30 @ 14:08:58
Postat av: Ruskprick

Känner inge som helst lust att diskutera sakligt med dig Daniel då man måste förklara allting tre gånger för dig. Nä håll dig du till 15 åriga skinnskallar i Nybro ni verkar ligga varandra närmare av någon omogen anledning.

2008-08-30 @ 14:33:30
Postat av: Anonym

KalleDet förefaller mer som om du är trollet här då du sällan egentligen kommer med något som för bloggen vidare. Men jag tror Thoralf uppskattar sina egna troll här För återigen. Ni högerelement här får bete er precis hur ni vill, och Thoralf sitter garanterat hemma på sin lilla "ö" och skrattar gott. Men låt det vara så. Det brukar vara så här med fundamentalister. Ni håller varandra i handen och skaper er verkligehet. Ja å dessa finns på både höger och vänster sida.

Är det inte lite intressant att när ni inte kan plocka in vart jag står, vem jag är osv. Då faller man in under ett internettroll, eller som någon form av vänsterkonspiration. Borde inte någon av er ta och vakna upp och reagera en anings över ert eget tänk? Oj, flåt. Det går ju inte. Kritisera er själva och er perfekta världsbild går ju inte. Ni är alla ubermänniskor, med de rätta åsikterna, rätta hatet, rätta tänket. Tack gode gud att ni finns och leder oss andra dumma rätt. Huxley måste ha menat er då han skrev.....Nu e det jag som ska genomgå en hjärntvätt så jag med kan se världen som ett bordelinefall. Tänk så bra allt ska bli. Gå omkring och gnälla och hata allting. Kan redan nu känna hur min kristna moral höjs. Nu kankse jag till och med får träffa Per vid porten...(Ja detta var trollaktigt skrivet=

2008-08-30 @ 15:27:16
Postat av: kalle

>Trollet DanielDu fick bergis godkänt av din sjuårige son som du drog in i det här tidigare innan du publicerade det här. Sedan umgås du med 15-åriga skinnhuvuden i Nybro. Det visar klart och tydligt vilken låg nivå du står på.Det är nog endast sharialagar som väntar på dig istället för Pärleporten. Allt som inte står i koranen är kristendom.Vilken sura håller du på med surkart???Ha en bra dag.

2008-08-30 @ 15:58:56
Postat av: Ruskprick

Daniel är helt enkelt för världsvan och intellektuell för oss vanliga människor. Mig har han i alla fall satt på pottkanten rejält ett par gånger så jag törs inte längre "debattera" med snillet.

2008-08-30 @ 20:17:20
Postat av: Anonym

Skrämmande att se hur ni skapar saker här. Undrar vem som är i behov av en verklighetstouch här. Umgås? haha Nej, i mitt arbete springar jag på dessa unga ideologiska herrar.Ruskprick

Det är väldans trevligt för all framtid dialog att du fördummar resten av verkligheten. Skulle kunna ge en massa svar på vad detta är för sorts försvar. Men seriöst så orkar jag inte det. Patienterna här, har större inlärningsförmåga och möjlighet att ta emot information, bearbeta den, och dra slutsatser, som många gången kan vara skrämmande.Herregud Kalle, så du menar att allt som står i Koranen kommer från bibeln. Men betyder inte det då... eller va, ehh, nej, så kan det väl inte vara....Göta Petter...

2008-08-30 @ 20:28:35
Postat av: Ruskprick

Jaha! Är det så att du jobbar här.. Det förklarar ju en del. Hmm. Vi är alltså dina patienter som du pysslar om. Intressant Daniel. Vad tjänar du i timmen eller jobbar du ideellt av all välmening?

2008-08-30 @ 20:36:36
Postat av: Kalle

>DavidLäs en endaste gång till, tack.MATA INTE TROLLEN!!!

2008-08-31 @ 00:07:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0